mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 23:21   #4681
agulan82
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No i druga wielka torba bedzie czekac dla was w szpitalu- a tam ponownie duzo promocyjnych kuponow

No to i ja zaprezentuje domek mojej osmiorniczki ( czy ona kiedys spi???),Dzis bedzie poczatek 33 tyg i jak pisalam- 95 cm w pepku ( przed ciaza to bylo 65...a przed Filipkiem to zazwyczaj 62 - ale wiek robi swoje):
Nie wiem jaku Was w szpitalu ale w Doncaster, jeśli nic się nie zmieniło oczywiście, to w zasadzie nic z higienicznych rzeczy nie trzeba mieć swojego. pamiętam jeszcze jak wychodziłam z Julka do domu to przyszła jakaś połozna i mówi, żebyśmy zabrali wszystko co jest w szafkach łącznie z pampersami, żelami, podkładami i podpaskami a my tacy zdziwieni, bo myśleliśmy, że to dla kolejnej jakiejś mamy, ale posłusznie spakowaliśmy, także pampersów 1 to chyba ze dwie paczki przywiozłam ze szpitala

A domek dla ośmiorniczki tez niziutko chyba co?? ale malutki i okrąglutki taki

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
Najpierw napiszę, czego się dowiedziałam, a później Was nadrobię

Maluch według wymiarów jest w 29 tyg. i 2 dniu, czyli 3 dni do przodu. Waży ok. 1300 g, leży główką w dół i oczywiście podczas badania zasłonił buźkę rączką, ale od razu widać, że nosek ma po mamusi Mam nadzieję, że resztę też ma po mamusi, szczególnie zwoje mózgowe

Złe informacje są dwie: mam żylaki w szyjce macicy i nie wiem, co to oznacza, a druga jest taka, że niedoczynność tarczycy często wywołuje wcześniejszy poród. Wiecie coś na ten temat??

ogólnie napatrzyłam się na Maluszka i jestem happy
Gratuluję w miare udanej wizyty niestety o tarczycy to ja tylko tyle wiem, że jest

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Dziewczyny dziś dostalam kasę z ZUSu.
Prowadzę działalność i dostałam za okres od 17.07 do 03.09 zawrotną kwotę 458 zł !! Nie wiem co mam z tą kwotą zrobić ponieważ koszty prowadzenia działalności za ten okres wyniosły mnie około 6200 zł... powiedzcie jak normalnie żyć w tym kraju?

bez komentarza
Właśnie jak normalni ludzie to chyba się nie da, jak ja to mówię do mojej teściowej, jak mi marudzi, że jakieś problemiki ma - nic tylko kłaść się i umierać. Ale tak na poważnie to porażka

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciuki.
A już myślałam że obejdę się bez szpitala.
Gin stwierdził że już na ostatniej wizycie ta szyjka była mega krótka bo 27mm, i nie chciał mnie straszyć, a teraz jej wogle nie ma.
Różnie to jest, dziewczyny u nas na forum pisały że mają krótsze ode mnie a gin nie zalecał leków ani leżenia.
Jak widać u mnie mega szybko poszło.
Będę dzielna, wzięłam numer do Myszeczki więc na pewno się odezwę, będę tęsknić za Wami.
Trzymaj sie kochana, niczym się nie martw wszystko MUSI być dobrze, my tutaj trzymamy za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

a to my w 32tc (98cm w pepku, +7kg ) przed ciaza mialam ok 68cm, a jesli liczyc od wagi przedciazowej to przybylo mi tylko 2,5kg
Gratulacje brzucholka, malutko przytyłaś

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
my po wizycie..wszystko ok usg nie miałam dopiero na następnej wizycie będe miała tj. za 4 tygodnie juz takie końcowe........mam brać ASCOFER 3x2........
Dobrze, że ok

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
mnie też boli krzyż... najgorzej jak sie przekręcam z boku na bok to mi aż tak strzeli w dolnym odcinku,... brrr aż słychać ale w bólach łączymy się razem

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------
Ja jak byłam z Julcią w ciąży to kręgosłup w zasadzie bolał mnie bez przerwy a później jeszcze podczas porodu bóle krzyżowe doszły, także na prawdę łączę się w bólu. Dobrze, żę teraz na razie nic mi nie doskwiera z kręgosłupem.

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
muszę ponarzekać jeszcze
strasznie mi nie wygodnie.... jak siedzę to boli mnie strasznie w okolicy żeber i tu pod biustem jak stoje to mnie bolą strasznie nogi i plecy i tak naprawdę jedyna pozycja w vjakiej jest w miarę ok to leżąca (lewy bok) i dziś tak naprawdę cały dzień leżę a pogoda była piękna i nie wiem jak pójdę spać bo już powoli mnie boli bok od leżenia

przepraszam ale musiałam się komuś pożalić
Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja zaczynam juz gorzej spać, piersi znów rosną (trochę zmalały, gdy odstawiłam synka po 1 trymetrze) i bolą, ciężej się przewracać w łóżku. Ciężko też mi się sznuruje buty. A i jeszcze okresowo źle toleruję soczewki, w tamtej ciąży tak mi nie wysychały.

w tamtej ciąży po koniec jak już pisałam mały strasznie mnie ugniatał stopami w wątrobę, a dodatkowo na skórze, ale nad żołądkiem miałam taki "placek" znieczulony, bo chyba się odnerwiła z naciągnięcia - teraz jeszcze nie doczekałam tych atrakcji, ale może się pojawią

to moje marudzenie
Taki juz nasz los niestety nie jest zbyt wygodnie żyć z dodatkowym, ruszającym się obciążeniem

To na koniec tego mojego dłuuugiego posta wkleje jeszcze nas dwie:
30tc, 5kg na plusie w pasie 92 cm nie wiem ile było przed. A czy u Was tez tak widac żyły. U mnie na brzuchu to jeszcze nic ale np. na dekolcie, na piersiach - masakra tylko połozna się cieszy bo nie ma problemu z pobieraniem krewki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża2.jpg (23,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-09-12, 23:49   #4682
dygotka8
Zakorzenienie

Elu-trzymam kciuki by wszytsko było ok
.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 07:52
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 01:15   #4683
ggoraa
Zadomowienie

AGULAN - no nisko,ale i tak o wiele wyzej jak z Filipem mialam.
Ja tez milo wspominam swoj porod w uk - podoba mi sie, ze szpital zapewnia mamie i dziecku wszystkie rzeczy na 2 pierwsze doby

Ide spac, starczy siedzenia
Ps. ciekawe jak pojdzie naszej miss w wyborach:d
Stary 2011-09-13, 06:46   #4684
__Fallen Angel__
Zadomowienie

śliczne macie brzuszki
agulan82- taki malutki masz,ładniutki i jak mało przytyłaś

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:03   #4685
ela3010
Zadomowienie

Wpadłam na chwilkę tylko żeby się odmeldować na parę dni.

Cieszę się że reszta wczorajszych wizyt udana, jestem myślami z wami i też trzymam kciuki za was dziewczynki za wizyty te dalsze i bliższe.

Jesteście wielkie, mocno mnie podbudowałyście swoim wsparciem. Muszę dać radę!
Oolong mój synek i tak poza domem 8h bo w przedszkolu, a po przedszkolu będą mnie odwiedzać choć to spory kawałek bo około 3okm.

Oby ten mój maluszek w brzuszku jeszcze nie śpieszył się do wyjścia, jest naprawdę jeszcze za wcześnie dla niego.

Ściskam Was mocniutko i mam nadzieję że szybko wrócę.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:18   #4686
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Wpadłam na chwilkę tylko żeby się odmeldować na parę dni.

Cieszę się że reszta wczorajszych wizyt udana, jestem myślami z wami i też trzymam kciuki za was dziewczynki za wizyty te dalsze i bliższe.

Jesteście wielkie, mocno mnie podbudowałyście swoim wsparciem. Muszę dać radę!
Oolong mój synek i tak poza domem 8h bo w przedszkolu, a po przedszkolu będą mnie odwiedzać choć to spory kawałek bo około 3okm.

Oby ten mój maluszek w brzuszku jeszcze nie śpieszył się do wyjścia, jest naprawdę jeszcze za wcześnie dla niego.

Ściskam Was mocniutko i mam nadzieję że szybko wrócę.
Trzymamy mocno kciuki i za ciebie i za synka. Ja właśnie tego się bałam od początku ciąży że w którymś momencie będę musiała iść do szpitala i Mati będzie musiał zostać w domu, ale on jest ze mną od lipca 24/7.

Ja dzisiaj zaczynam 30 tydzień zostały mi jeszcze równe 2 miesiące , czas zacząć znosić ze strychu ciuszki i brać się za pranie i prasowanie, ale brak mi chęci
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 07:35   #4687
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki witam sie i pedze was nadrabiac

ale koszmarna nocka za mna, do 4 nie zmruzylam oka a o 5.30 mj skowroneczek sie obudzil i zaczal nadawac
Stary 2011-09-13, 08:04   #4688
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Oolong wiem, ze nie masz szuflady ale ciekawa bylam czy moze lozna na dnie posiada jakas deske ktora zakrywalaby szuflade bo niestety oni sprzedaja bez pokrywy

Ela ale masz giganta w brzuchu i to z wieeelkimi klejnotami przykro mi z powodu szyjki i ze bedziesz musiala polezakowac w szpitalu. Koniecznie wez nr kogos z klubiku bo bedziemy sie martwic
ale szyjka skracala Ci sie juz wczesniej? Bo 27mm jako mega krotka to dziwne ale co gin to opinia.

Muffinko ale masz brzuszek piekny tylko 2,5kg? dlaczego ja nei schudlam na oczatku

Truscafko fakttycznie bez komentarza z tami kwotami

Tuszka te zwoje mozgowe mnie zabily gratuluje udanej wizyty a te 2 zle wiadomosci to mam nadzieje, ze takie zle w praktyce jednak nie beda

Gora sliczny brzuszek

Fallen gratuluje odwaznej zmiany! ja taka przeszlam rok temu... z jasniutkiego blondu na ciemny braz sie zrobilam i wszystkim sie podobalo a teraz mam w 1/3 juz naturalny kolor ktory praktycznie nie odroznia sie od spranej juz farby i chyba przy nim zostane.

Basiula gratki za wizyte

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

a moj maly cukiereczek dzis od rana wypina sie na wszystkie strony i od wczoraj mowie do niego roboczo Marcelek i chyba przekonuje sie do tego imienia. Do Olka jest duzo glupich rymow:
Olek-babolek
Olek-fifolek
Olinek okraglinek
etc....

A Marcelek... cukierek ladniej to niz babolek.
Wiem glupia jestem ale zalezy mi zeby dobrze wybrac imie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:12   #4689
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
glam Ty chyba pisałaś o olejku przeciw rozstepom z Roc możesz mi dać namiary w której drogerii go kupiłaś czy to allegro było. Moj TZ bedzie w PL to by mi przywiozl.

na allegro kupilam, w Polsce chyba w ogole ROCa nie ma
ale za to w UK sa 2 rewelacyjne produkty- po pierwsze olejek w sprayu Avent o taki
http://www.boots.com/en/Avent-Future...il-125ml_2141/

jest tak samo lekki i dobrze wchlanialny jak ten ROC, a jeszcze ladniej pachnie

a drugi produkt- moj ukochany i nieodzalowany Burt's Bees Mama Bee Oil
http://global.burtsbees.com/natural-...-body-oil.html

cudny jest i potem morelowy dla dzidzi tez

a te ROC na all
http://allegro.pl/listing.php/search...=roc+maternity

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Rajstopy ciążowe kupuję w gatcie Są bardzo wygodne, teraz muszę się rozejrzeć za grubszymi i mam nadzieję, że już mają jesienne kolekcje. W gatcie mają też bardzo dobre jakościowo leginsy, też mam 2 pary od nich i wydają mi się lepsze od tych zamawianych na all.
dzieki za rade, tez sie musze zaopatrzyc
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Myszeczko mi ostatnio lekarz kazał buscopan brać bo podobno lepszy od nospy. Ale jak masz leki to lepiej weź po co się męczyć
o Buscopanie albo tanszym zamienniku - scopolanie- tez juz dawno pisalam (z tym ze scopolan jest tylko na recepte)- mi go gin od samego poczatku polecal

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z UK jak ktoś chce tanio kupić pamersy to polecam Bootsa
Jest teraz promocja jambo pack 11.99 f za opakowanie(88 szt) są 3 w cenie 2 dzisiaj kupiłam 3 paczki 2 rozmiaru i dokupiłam jeszcze małe opakowanie 1 na wszelki wypadek
oj I MISS BOOTS i te ich promocje a to na pampersy, a to na sloiczki. tak przy okazji- te produkty Boots Organic (mam na mysli jedzonka dla dzieci) sa bardzo dobre jakosciowo i moja mala zaraz po Hippie je najbardziej lubila

Cytat:
ja zaczynam juz gorzej spać, piersi znów rosną (trochę zmalały, gdy odstawiłam synka po 1 trymetrze) i bolą, ciężej się przewracać w łóżku. Ciężko też mi się sznuruje buty. A i jeszcze okresowo źle toleruję soczewki, w tamtej ciąży tak mi nie wysychały.

w tamtej ciąży po koniec jak już pisałam mały strasznie mnie ugniatał stopami w wątrobę, a dodatkowo na skórze, ale nad żołądkiem miałam taki "placek" znieczulony, bo chyba się odnerwiła z naciągnięcia - teraz jeszcze nie doczekałam tych atrakcji, ale może się pojawią

to moje marudzenie
witaj w klubie
tez mialam placek znieczulony- z tym ze obejmowal cala lewa noge

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja mam taki jak na foto , a co do temperatury to myślę że jest ok własnie taka 22-23 stopni nie ma co przesadzać.

Załącznik 4220734Załącznik 4220735
wydaje mi sie ze mialam identyczny dla SOni
Cytat:
Witajcie wieczorkiem.

Najpierw doczytałam co u Was.

Marejta ja się dziś kisielem cytrynowym zajadałam, mam nadzieję że Twój wiśniowy też był dobry.

Witaminko czytam Ulissesa z Bagdadu, a Cobena czytałam i fajny, polecam.

Dziewczynki ja po wizycie, i po usg, moje szczęscie waży już 2kg i 2 dekagramy, a jestem w 30t 3d, duże dziecko mi się szykuje, i widziałam jego klejnoty, naprawdę są ogromne.
Cieszę się że potwierdził sie chłopczyk, tak się już do niego przyzwyczaiłam że dziwnie by mi było jakby teraz płeć się zmieniła.
Wszystkie pomiary wyszły dobrze, książkowo wręcz, więc z tego jestem zadowolona ale niestety mam i złe wieści.
Nie mam już szyjki, a to co tam jest to ledwo trzyma, określenie lekarza, i jutro kładę się do szpitala, mam skierowanie. Muszę wziąć zastrzyki z dexawenu na płucka małego bo gdyby się teraz urodził to musiałby leżeć w inkubatorze.
Stresuję się bardzo, idę na kilka dni. Smutno mi bo synka zostawiam, martwię się drugim synkiem żeby za wcześnie się nie pojawił. Gin stwierdził że gdyby był 35tc to mogłabym rodzić, a teraz to zdecydowanie za wcześnie.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, jak wrócę to nadrobię i dam znać co u mnie.
Albo wezmę jakiś numer z klubiku i napiszę.
Trzymajcie się kochane, zmykam do łóżka
Elciu trzymaj sie, trzymam kciuki zeby szyjka wydolila jak najdluzej

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
muffinko jaki brzunio faaaajny

zmykam... dobrej nocki mamuśki
no swietne brzuszki dziewczynki wszystkie macie

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

[/COLOR]a moj maly cukiereczek dzis od rana wypina sie na wszystkie strony i od wczoraj mowie do niego roboczo Marcelek i chyba przekonuje sie do tego imienia. Do Olka jest duzo glupich rymow:
Olek-babolek
Olek-fifolek
Olinek okraglinek
etc....

a Marcelek- pindelek?
a Olka mozna zdrabniac Alex albo z rosyjskiego - Saszka
Stary 2011-09-13, 08:45   #4690
mol_aa
Zadomowienie

Witam mamusie z ranaa

Wczoraj bylam u gina na wizycie kontrolnej, z naszym juniorkiem jest wszystko ok, bardzo sie rozpycha i wierci moja gin kilka razy probowała mu tetno zmierzyc, to albo uciekał od aparatury albo bardzo mocno kopałł
aaa i jest całkiem spory jak na 29t 3d a wazy 1600g
Jedyny minus lezec, lezec, lezec skracanie szyjki uspokoilo sie ( szyjka ma 25mm) i juz nie jest taka wiotka jak była 3 tyg temu

Ela trzymaj sie kochana bedzie dobrze, musisz jaknajdluzej nosic w sobie dziecie

AAaa i pisalyscie ile macie juz na plusie, az wstyd sie przyznac u mnie 11 kg +, w pepku 99cm
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:46   #4691
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No to i ja zaprezentuje domek mojej osmiorniczki ( czy ona kiedys spi???),Dzis bedzie poczatek 33 tyg i jak pisalam- 95 cm w pepku ( przed ciaza to bylo 65...a przed Filipkiem to zazwyczaj 62 - ale wiek robi swoje):
Śliczny domek, no i imię ośmiorniczka też bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
my po wizycie..wszystko ok usg nie miałam dopiero na następnej wizycie będe miała tj. za 4 tygodnie juz takie końcowe........mam brać ASCOFER 3x2........
Czyli dobre wiadomości, super Ja w czwartek mam wizytę.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Wszystkim Mamuśkom z niedoczynnością tarczycy rozkazuję przeczytać poniższy artykuł:
http://www.tarczyca.info/tarczyca-a-...czycy-w-ciazy/

Już teraz wiem, czemu przytyłam w tak szybkim czasie, czemu gdy chcę sobie poczytać zasypiam. Gorzej, bo maluszkowi grozi niska masa urodzeniowa, przedwczesny poród i śmierć niemowlęca. Trzeba zrobić wszytsko, by do tego nie dopuścić

Idę spać, bo jeszcze coś wyczytam. Szkoda, że jak wylądowałam w szpitalu w 7 tyg. ciąży z krwawieniami, mówili mi, że 'przyczyna jest nieznana'. Dopiero, gdy zaczęłam wypytywać, powiedzieli coś więcej! Co za świat
Poczytałam i znowu zastanawiam się jak to z tą niedoczynnością jest. Bo niby ją mam, ale z kolei prawie wcale nie tyję w ciąży - najpierw straciłam 4 kg (bez wymiotów), ostatnio już prawie je nadrobiłam, ale wylądowałam w szpitalu, gdzie zdiagnozowano cukrzycę ciężarnych. Więc jestem na diecie cukrzycowej i znowu 2 kg w dół ... Więc jestem 2,3 kg na minusie licząc od wagi startowej, od najniższej +1,7kg
A w ogóle tuszka nie czytaj za dużo, bo zwariujesz. Zapewne wszystko będzie dobrze i maluszkowi nic nie będzie. Znam parę dzieci od matek ze zdiagnozowaną chorobą Hashimoto i faktycznie urodziły się nie za duże 2500-2800 g, ale zdrowiutkie i ciut po terminie.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
To na koniec tego mojego dłuuugiego posta wkleje jeszcze nas dwie:
30tc, 5kg na plusie w pasie 92 cm nie wiem ile było przed. A czy u Was tez tak widac żyły. U mnie na brzuchu to jeszcze nic ale np. na dekolcie, na piersiach - masakra tylko połozna się cieszy bo nie ma problemu z pobieraniem krewki
Kolejny śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a moj maly cukiereczek dzis od rana wypina sie na wszystkie strony i od wczoraj mowie do niego roboczo Marcelek i chyba przekonuje sie do tego imienia. Do Olka jest duzo glupich rymow:
Olek-babolek
Olek-fifolek
Olinek okraglinek
etc....

Nawet jak wybierzesz dobre imię, to dzieci jak będą chciały i tak wymyślą jakieś przezwisko. Do mojego Bartka nie mogli nic wykombinować, to zrymowali sobie z końcówką nazwiska
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:47   #4692
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. dziś z łóżka zdarł mnie skurcz łydki i swierdziłam, ze już się kłaść nie będę - może w nocy będzie łatwiej zasnąć.
Miałam dziś głupi sen - śniło mi się że tż zniszczył mi 5 pieluch w tym jedną ładną z misiami, ależ byłam wściekła.

Gratuluję udanych wizyt

Fallen Angel o to faktycznie zaszalałaś z kolorkiem

Cytat:
dwójek więcej zejdzie
ja mam na razie w zapasie 3 opakowania jedynek (tam jest ilościowo ok. połowa sztuk, jak w wyższych rozmiarach) i 5 dwójek
myślę nad kupnem jeszcze z 2 dwójek
Powaliłaś mnie tą ilością. To ja chyba zacznę wcześniej wielorazowe piecuchowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jaka jest optymalna tempertura w mieszkaniu w którym przebywa maluszek?bo podejrzewam,że lepiej ubrać w razie co ciut cieplej niż przegrzać...zastanawiam się czy to 22-23 stopnie??czy więcej?

z jakiego materiału kupujecie/kupiłyscie kombinezonik na wyjście ze szpitala??
U mnie w zimie bedzie max 20 st w dzień, a w nocy to nawet możne spaść do 16st. Wydaje mi się że u siostry było chłodniej (ma wysokie sufity) i mały jej nie chorował.
Ja kombinezon mam z polaru, taki najmniejszy, a pozostałe (nieco większe) nie wiem z jakiego są materiału - musiałabym sprawdzić.

ela3010 odpoczywaj i się nie stresuj i zaciskaj nogi coby dzidziuś sie za wcześnie nie urodził. Będę trzymać kciuki abyć wytrzymała do 37tyg - co najmniej.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:55   #4693
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc mamusie.
My dzisiaj wstalysmy przed 8, mala juz bajzer mega zrobila:P
ale jak usnie to dopiero posprzatam bo mija sie to z celem..

elu trzymam kciuki, zawsze sa plusy-pogadasz z mamusiami przyszlymi, posmiejecie sie, bedzie dobrze.
Ja caly czas eski pisze z koelzanka , ktora lezala ze mna i urodzila
Miedzy dziecmi taka sama roznica bedzie.
Ona ma synka 3 miechy starszego od mlodej i teraz tez 3 miesiace wczesniej niz ja rodzila.
No i bedziesz pod stala kontrola a to jednak wazne w takich sytuacjach.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:00   #4694
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja uciekam - pewnie z tżtem skoczymy na jakieś zakupy; muszę jeszcze zobaczyć co nam brakuje.
Zajrzę potem
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:00   #4695
glamourous
Zakorzenienie

co do tempeartury to u nas chyba tak tradycja ze w domu powinno byc 22-23 przy malym dziecku
z tego co wiem w Anglii czy Irlandii stosuje sie zimny wychow cielat
nie wiem od czego to zalezy, domy sa na pewno inaczej budowane i inny typ ogrzewania- u nas temp rzadko dochodzila do 20 stopni, srednio tak 19 przy ogrzewaniu dzialajacym prawie non stop. bardzo nagrzewalam "farelka" tylko w kuchni gdzie mala kapalam- na czas kapieli. a tak to normalnie ubieralam, a jak przyjezdzalam do moic rodzicow to caly czas mala rozbieralam bo ich mieszkanie jest bardzo cieple
efekt- mala ma troche ponad 2 lata i poki co odpukac- ani razu nie podawalam antybiotyku i ogolnie zdrowie bardzo dobre
Stary 2011-09-13, 09:08   #4696
mol_aa
Zadomowienie

Glam taki zimny wychów jest lepszy niz dogrzewanie dziecka. Moja bratowa jak urodzila to temmp w mieszkaniu nigdy nie była nizsza niz 26 stopni, a do kapania to jeszcze podgrewali farelka i temp w pokoju czesto przekraczala 30 stopni. Mala jak skonczyla 6 miesiecy to zaczela im chorowac, niby droibne przeziebienia ale bardzo czesto. Bratanica ma teraz 2,5 roku i od poczatku 2011 r. byla juz 8 razy na antybiotykach, 3 razy na zastrzykach a ile razy miala zwykle przeziebienie to ciezko sie doliczyc
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:24   #4697
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my jak mieszkalismy z rodzicami tez bylo goraaaaaaaaaaco w domu!
tam sie nie dalo temp ustawic wiec jak piec grzal to grzal w nocy sie wychladzalo i od rana tata znowu palil, ale kosmos tak cieplo bylo.
A.Camus
Stary 2011-09-13, 09:28   #4698
truscafka
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
znów się witam przy śniadanku

Obudziłam się dziś przed 5 i myslałam ze juz nie zasnę ale po 100 przewrotach na lewno i prawo udało się i dospałam do 9

Ela 3mam mocno za Ciebie i maleństwo kciuki!!! Czekamy tylko na dobre wieści!!!

glam - dokładnie tak jak mówisz, przy dzieciaku u nas tyle się utrzymuje ok 22-23 stopni. Mam takie wspomnienia, ze kiedy szło się w odwiedziny do jakiegoś maluszka to w momencie kiedy weszło się do domu to buchał w drzwiach taki war , sama jestem zdania że nie powinno być za gorąco, rozumiem przy kąpieli, ale normalnie to nie chciałabym aby był upał... zreszta tż nie zaśnie kiedy będzie gorąco...

Fallen angel Ja w październiku zmieniłam kolor z blondu który miałam całe życie na rudy - prawie czerwony!! strasznie mi się podobało - później wróciłam do blondu, ale po ciąży na pewno jeszcze raz to powtórzę.... kochałam czerwień moich włosów np przy czekoladowej skórzanej kurtce i mega wysokich butach - mmmmm

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:32   #4699
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Mam nową gazetkę Rossmana i od 16.09 będą kupony na chusteczki pampersa.4x 64szt za 17,49 zł.
W ddtvn jest o chodzeniu na szpilkach w ciązy.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:37   #4700
dygotka8
Zakorzenienie

.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-14 o 07:52
Stary 2011-09-13, 09:38   #4701
glamourous
Zakorzenienie

no to bedziemy znow polowac na kody co?
Stary 2011-09-13, 09:42   #4702
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mama czerwone wlosy a ja to walnieta jestem i co chwila mam inne, raz braz, raz rudy raz blond, czarne juz byly, czerwone, ciemny fiolet taki w granat wpadajace, no generalnie przetestowalam chyba juz wszystko.
Najgorzej w czarnych sie czulam.
A.Camus
Stary 2011-09-13, 09:42   #4703
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam nową gazetkę Rossmana i od 16.09 będą kupony na chusteczki pampersa.4x 64szt za 17,49 zł.
W ddtvn jest o chodzeniu na szpilkach w ciązy.
a które chusteczki?zwykłe czy te sennsitive?

Stary 2011-09-13, 09:47   #4704
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja mama czerwone wlosy a ja to walnieta jestem i co chwila mam inne, raz braz, raz rudy raz blond, czarne juz byly, czerwone, ciemny fiolet taki w granat wpadajace, no generalnie przetestowalam chyba juz wszystko.
Najgorzej w czarnych sie czulam.
jak ja mialam krociutkie wlosy jak ty to tez co chwila kolor zmienialam i wszytsko testowalam - no bo fakt ze juz wiele wiecej sie na nich nie dalo zrobic to chociaz farbka dla odmiany
Stary 2011-09-13, 09:47   #4705
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam z rana

ja jestem z zimnego wychowu i odkąd wycieli mi 3 migdał to baaaardzo rzadko choruję
U męża w domu jakikolwiek powiew wiatru jest brany za przeciąg i okna się zamyka, i on wiecznie zimą kicha i prycha...

Fallen Angel odważna zmiana

elu trzymam kciuki żebyście do 35tc co najmniej w dwupaku zostali, a w szpitalu będziecie pod dobrą opieką cały czas.
Dobrze, że synek będzie mógł Cie odwiedzać

truscafka co do ZUSu załamka

dreamnes to ja mam w pępku cm mniej niż Ty - 95, na plusie 9,5 kg, z tym że u mnie to dopiero 28 tydzień
Prawdę mówiąc dziś rano się mierzyłam, i byłam pewna że ponad 100 będzie, a tu takie miłe zaskoczenie
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:51   #4706
__Fallen Angel__
Zadomowienie

wiecie z tym kolorem to było tak...siadłam na fotel i miał być ciemny blond,nałożyła,wysuszyła i ...wyszły trzy kolory na włosach hehe po tych moich rozjaśnianych to plamy tylko powychodziły,więć nałożyła ciemniejszą farbę i tak o to znów jestem brunetką podoba mi się tylko teraz przydałoby się opalić,a wiecie jak to w ciąży na solarium nie pójdziesz.

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:54   #4707
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam dokladnie.
Ja pamietam jak 1 raz czarne robilam to bylo to w czwartek a w piatek stwierdzilam ze znow chce biale.
ryzjerki nie chcialy sie podjac wiec w weekend 16 razy najmocniejszym rozjasniaczem potraktowalam i mialam biale:P
koncowki sie popalily poszlam obciela i bylo jak chcialam...
Ja to świr jestem...

my na chusteczki pampersa uczulenie mamy ;/

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ja mam wiecej niz 100!!!!
kosmos!!!!!!!!
113!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! przed jedzeniem......;/

no ale dietka czeka:P
A.Camus
Stary 2011-09-13, 09:55   #4708
fatal21
Wtajemniczenie

Wg mnie te chusteczki są normalne, a nie sensitive, ale za opakowanie wyjdzie mniej niż 4,40zł.
Kurcze od wczoraj nie mam skurczy i już mnie nosi, bo bym z chęcią coś porobiła.Ale wiadomość o Eli trochę mnie wystraszyła, bo ja 4 tyg za Nią jestem
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:56   #4709
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak na polowinki sie szykowalam to poszlam na solare, karnet kupilam chyba godzinke, wybralam 20 minut z czego wygladalam jak DEBIL
JAK MULATKA!
nigdy wiecej....zreszta ja nie lubie, wiec no no no!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

fatal po co rozykowac?
A.Camus
Stary 2011-09-13, 09:58   #4710
truscafka
Zadomowienie

dziewczyny a jest już aktualna rossmannowska gazetka on line?

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości