|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Hej.
Przez 5 minut napisałam tylko "hej" i się zastanawiam co dalej napisać? z tz wczoraj nie gadałam. Szczękościsku chyba dostałam. Przyszedł, siadł bez słowa na fotelu. Sara się obudziła, zaczęłam szykować kąpiel. Próbował coś zagadywać ale ja udawałam głuchą. Zaczął rozbierać małą, zdjął pajaca, a jak trzeba było body przez głowę to już mama musiała. Nie mogła usnąć przez 1,5 h wyła. Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Może wyczuła złą aurę wokół nas? Po 1,5 h od ostatniego posiłku dałam jej jeszcze raz jeść i usnęła. Dziwne. Może nie dojadła? Tz oczywiście już podejrzenie że może chora i musiał jej gorączkę zmierzyć Mi coś pykneło w kręgosłupie. Ledwo się podnoszę, ciężko mi nosić Sarę. Boli jak cholera A śmiałam się z teściowej ![]() Jak padła, tak obudziła się dopiero o 3 na karmienie. Tz podnosi się jak poparzony i się pyta czy dopiero pierwszy raz się obudziła odkąd usnęła. Panika że przecież 5 h nie jadła i takie tam ![]() ![]() I co on wie o dzieciach? nic. Zachowuje się jak znawca a jego wiedza jest zerowa. Rano o 6 kolejne karmienie i już się nie kładłam, tz tez wstał. Sam sobie zrobił śniadanie. Odłożyłam Sarę do łóżeczka, wcześniej odbiłam, od razu jak podniosłam to beknęło jej się. Poszłam do kuchni, a ten z pytaniem groźnym głosem czy ją nosiłam do odbicia ( był przekonany że pewnie nie). Wydarłam mordę że ja jestem jej matką i wiem co dla niej dobre. Zamknął się i poszedł. Mieliśmy jechać do lekarza. Nic nie ustalone, nie obgadane..Pediatra przyjmuje od 13-19. On sam nie wie chyba co mówi i robi. Całymi dniami robota, i chyba takim gadaniem mi chciałby się wyzbyć wyrzutów sumienia że z dzieckiem mało przebywa nie wiem jak mam to sobie tłumaczyć.NA śniadanie zjadłam pół pudełka czekoladek z nerwów i się posrałam za przeproszeniem na koniec. Sara śpi narazie.... |
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
witam z rana
u mnie średnio wczoraj rodzice wzieli do siebie starszą córkę bo chora w sobote miała 38 ale już w niedziele ok tylko ma głos zmieniony ma zapalenie krtani i wzieli Oli żeby Nati się nie zaraziła no ale...zawsze jest jakies ale ..ale Nati się zaraziła kaszle ma katarek temperatyry nie ma a mnie też gardło boli mąż śpi w innym pokoju dzisaj na 14.15 idziemy do lekarza proszę o kciuki żeby Nati nie dostała antybiotyku ja póki Nati teraz śpi umtłam sobie głowe i siedze teraz jak mumia ....posmarowałam sobie nogi serum antycellulitowym i zawinełam nogi folią spożywczą i na to getry bo te moje nogi idę Was nadrabiać |
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Krystianek ma dziś 2 miesiące Synek dziś w nocy budził sie co 3 godziny a potem od 3 do 5 wcale nie spał więc go wzięłam do siebie do łóżka znowu w akcie desperacji no i 2 godzinki jeszcze pospaliśmy i koniec teraz znowu płacze ![]() Madziulka trzymam kciuki za męża Moniczka kciuki za wyniki badań synka napewno beda dobre Wodaqua ja chciałam szczepić na rota ale teraz już sama nie wiem ![]() A ja wczoraj zdecydowałam definitywnie przestać karmic piersią mleka mam co kot napłakał synek już go nie chce laktator też nie daje rady
|
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie, to dobrze że nie dajesz się już zastraszać , szczególnie że krytyka jaką otrzymywałaś nie była specjalnie konstruktywna Kolejny raz dziękuję Wam za wsparcie Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-09-13 o 09:04 |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mąż się cieszył jak głupek ![]() Agadus trzymam , żeby obyło się bez antybiotyku.Brida ja dalej zaciskam żeby się samo ruszyło coś i nie było potrzebne miejsce na patologii!Nerola a jak Twoje dzieciątka, zdrowe już?
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Agadus niestety zarazki są w powietrzu i nikt sie nie uchowa
Oj ja tez musze sie zabrac za siebie a kupiłaś moze ten krem co JustPi polecała ? Patik ale masz przeboje z Tżem |
|
|
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że już się troszkę postawiłaś, nie pozwól się tak krytykować! Przecież on Cię próbuje chyba dołować za wszelką cenę... co w tych facetów wstępuje? My dziś na usg bioderek jedziemy... tego się akurat nie boję, mam nadzieję że wyjdą dobrze. Gorzej że w czwartek z wynikiem do pediatry, przy okazji kazała morfologię powtórzyć, więc znów mi dziecko dziś pokłują
|
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patik ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
jkak Ty to robisz? u mnie waga staneła i ani drgnie
|
||
|
|
|
#2619 |
|
BAN stały
|
Shirko,Natko dwa starsze mają sie zupełnie dobrze.Krystkowi czasem jakiś gilek poleci,Izie tez ale do fridy.
Jednym słowem nic im nie jest. Bałam sie,ze będzie szpital w domu. Shirko dam fotkę Atora później.A ma sie łobuz dobrze Patik bądź twarda.Nie daj sie.Pokaż,ze nie straszne Ci dogryzki a jak już to robi ,to powiedz,zeby sam odbił,ubrał...jak potrafi lepiej. I nie życzysz sobie tego typu uwag.A jak lubisz sie odgryzać(ja),to wal w drugą stronę.ZXwracaj uwagę,ze nie tak trzyma,nie taka temperatura wody,nie tak sie guziczki odpina, itp.itd.... Chociaż sobie życie osłodziłaś.Ze skutkiem co prawda sraczkowym ale warrto było chyba,co? |
|
|
|
#2620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brida już doczytałam dlaczego nie chciałabyś cc . Ja też właśnie z tego powodu co Ty też nie chciałam ale nie było innego wyjscia po cc trzeba rok poczekać z następną ciążą Cytat:
a jak Krystianek sie uśmiechnie to juz wogole
|
||
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Vaniliova11;2936771 0]Agadus niestety zarazki są w powietrzu i nikt sie nie uchowa
Oj ja tez musze sie zabrac za siebie a kupiłaś moze ten krem co JustPi polecała ? nie a jaki polecała?? |
|
|
|
#2622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i upomnij się żeby Ci na recepcie wpisała P - bo inaczej będziesz musiała płacić 100% za pepti a tak to tylko połowę. a teraz jak nie miałaś recepty to jak udało Ci się Pepti zdobyć? Cytat:
piękności Natan Cytat:
dobrze zrobiłaś że postawiłaś się i wykrzyczałaś że wiesz co masz robić. Moze da mu to do myslenia i cos zrozumie. A jakbyś do lekarza spróbowała jechać sama z Sarą? skoro z tż-tem nic nie ustaliłaś a i tak musisz jechać to może pokaż mu że potrafisz
|
|
|
#2623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ZMALOWNA Dawca to jakis totalny dupek. jak to dobrze ze Ty z nim juz nie jestes. zaslugujesz na kogos o wiele lepszego. szkoda ze taki odlegly termin rozprawy ale miejmy nadzieje ze na jednej sie skonczy. jesli jeszcze nie kupilas butow to moj typ zdecydowanie te pierwsze czarne. i gratuluje wyboru sukienki, sliczna, bo taka sama mialam na swoich poprawinach i widze ze tez zdjelas te broszke po biustem, ktora haczyla material?kilka dni mnie nie bylo bo jakos tak nie mialam czasu odpisywac. wczoraj zmarla babcia tz i w srode jest pogrzeb , dobrze ze zdarzyla zobaczyc prawnuczka bo jeszcze 2tyg temu byla u nas.do chrzcin juz nie doczekala niestety bo w niedziele ustalilismy termin na 25 wrzesnia. my mamy sie dobrze. Dominik teraz sobie smacznie spi na brzuszku u mamusi stad brak polsich znakow ![]() BRIDA CALY CZAS ZEBY AKCJA W KONCU SAMA SIE ROZWINELAbeatka u mnie waga przez dlugi czas tez utrzymywala sie na 72 czyli tak jak przed ciaza, ale ostatnio weszlam bo mi cos brzuszek sie nie podobal i ujrzalam 74 ![]() a tak na powaznie to ostatnio duzo rozmawiamy o kolejnym dziecku i chyba jednak nie powroce do tabletek i zdamy sie na los. na Dominika czekalismy rok, wiec moze nie tak predko zdarzy sie "wpadka".
|
|
#2624 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że jest nas więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nasza pediatra też mówiła, że rota przereklamowane, że jak jest z nimi styczność, to nie idzie się nie zarazić, a poza tym "na kogo wypadnie na tego bęc..." Carmela, dzięki za link, cena powalająca Cytat:
Witajcie! Czekam na położną, już przeszło godzinę! A pogoda taka słoneczna |
|||||||
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida, ale Ty masz miesniaka, tak? Dobrze pamietam? I powiedzieli Ci, ze gdyby bylo cc to by usuneli tez miesniaka? Pytam, bo ja tez mam, ale moj gin od razu mi powiedzial, ze w razie cc nie beda go ruszac.
Niemniej jednak zycze Ci porodu sn i to szybkiego! |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej podczytuje was, ale z dużymi przerwami bo moje maleństwo ma chyba skok i trochę marudzi
![]() Brida trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród, naczekałaś się kochana więc ci się należy. Daj tylko znać jak się coś zacznie Blondynka zdrówka życzę dla twojego dzieciaczka Patik jak nie jedziesz na badania to zbieraj Sarę i do Świdnika wpadaj ![]() Agadus trzymam kciuki, żeby malutka nie musiała brać antybiotyku Zmalowana idziemy na spacer koło 12 ??? Właśnie gdzie Żaneta????????????????? Zaraz sms poleci do niej
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-13 o 10:36 |
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Brida, wciąż trzymam kciuki! Ile masz latek, skoro tak zależy Ci na czasie - jesli można zapytać oczywiście. Ile dzieci planujesz?
Patik, trzeba było zagonic go do zdejmowania bodziaka, jak taki mądry Współczuję Ci, ale chyba musisz przestac go słuchać - Ty najlepiej wiesz co dla Sary jest dobre, wiesz czego potzrebuje, znasz ją wiec o kant d. te jego gadki, tylko wytykac potrafi. Ja bym jednak się nie słuchała, w domu nie siedziała, musisz się postawić konkretne!Agadus, kciuki za Nati! My już zdecydowaiśmy, że rota odpadają. Aaniu, kciuki za dzisiejsze badania! Madziak, przykro mi z powodu babci. Zmotywowało mnie to jednak, zeby Zosię jej prababci przedstawić wreszcie. Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj pisałam sms do Babonika, bo coś jej nie widać, ale się nie odezwała. Aaniu, wiesz coś? |
||
|
|
|
#2629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za decyzje![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zmalowana bedzie miała prezent dla Ciebie ode mnie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-13 o 10:50 |
|||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta wzięła się za sprzątanie szaf w domu
a dzisiaj piecze ciasto bo są jej urodzinki. Prosiła o kciuki bo idą dzisiaj na bioderka. Wszystkiego najlepszego kochana I oczywiście kciuki za bioderka
|
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
Żanetko wszystkiego najlepszego
i za bioderkaps. My byłyśmy badać bioderka wczoraj - wszystko w porządku |
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sprawy wiem, że to wszystko potrwa. Ale pierwsza rozprawa jest już ze świadkami bo dostali też wezwania Więc może troszkę to szybciej pójdzie ? Cytat:
My długo się nie znaliśmy więc i świadków prawie nie ma, poza moją rodziną która poznała po oświadczynach A jak nie ma świadków to w sądzie trzeba uzasadnić dlaczego nie ma. Bo jednorazowy seks i tyle. Więc nie jest tak, że się tatuś wykręci od alimentów ) Się rozpisałam ![]() ![]() A ja dzisiaj miałam dość rano mojego Dziecia. Noc fajna, pierwsza pobudka o 2, następna o 6 i w sumie już zero snu do 10. Ale.....wkurzyłam się wzięłam gitare i zagralam mu kilka kawałków Myslovitz i się śmiał w głos i cieszył non stop !!! ![]()
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetko Wszystkiego najlepszego
za bioderka
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Radek śpi, kochany mój Grzybek Dziś w nocy mieliśmy rekord spania! Od 21,20 do 2,15! ![]() Mamusia jak nowo narodzona Żaneta jak często przemywałaś rumiankiem potówki? U ns kolki ale krótkie i niewielki na szczęście. Ale i tak serce mi rozrywa jak Radek tak żałośnie zapłacze Idę nadrabiać
|
|
|
|
#2636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedź sobie z Sarką sama do lekarza.Cytat:
trzymam za bioderkaCytat:
![]() Zanetko all the best!!
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Żanetko, sto lat Kochana! Szczęścia w macierzyństwie!
Babonik ma zepsuty komputer, czyli nic się nie dzieje, wszystko dobrze, Nikoś gzreczny i w ogóle cud miód malina Uff...
|
|
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta 100 lat!!!
Mój Dzieć miał wczoraj popołudniu spore problemy z brzuszkiem. Bączków nie mógł puścić. Noc była nawet znośna, za to dziś znowu to samo. Pospał teraz całe 15 minut a mama zamiast w tym czasie powiesić pranie i przyszykować coś na obiad to nadrabiała zaległości na wizażu
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzają mnie te kampanie z hasłami "szczepię bo kocham" itp.. ciekawe kto te kampanie sponsoruje... dziękuję ![]() A o Babonika miałam pisać, ale widzę niżej że już wiesz Rozmawiałam z nią, wszystko ok, odezwie się jak będzie komputer ![]() Zanetka, wszystkiego najlepszego!!!!! No i ![]() dziękuję ![]() Adaś zasnął sobie w wózeczku, ale niestety za pół godzinki muszę go obudzić, no i jechać...
|
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy więc na Babonika przy naprwionym kompie Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-09-13 o 11:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

nie wiem jak mam to sobie tłumaczyć.
no i 2 godzinki jeszcze pospaliśmy i koniec
mleka mam co kot napłakał synek już go nie chce laktator też nie daje rady 
, szczególnie że krytyka jaką otrzymywałaś nie była specjalnie konstruktywna 

, żeby obyło się bez antybiotyku.
dobrze że już się troszkę postawiłaś, nie pozwól się tak krytykować! Przecież on Cię próbuje chyba dołować za wszelką cenę... co w tych facetów wstępuje?

piękności Natan 
, dobrze ze zdarzyla zobaczyc prawnuczka bo jeszcze 2tyg temu byla u nas.
). Kiedyś się nie szczepiło i było ok. Moim zdaniem to trochę naciąganie rodziców na koszta.
A pogoda taka słoneczna