|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Castia jak dobrze że juz jesteście w domku biednactwa ile się musiałyście nacierpieć
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was ma linka do tej dużej maty, o której pisała Monti?? Próbuję coś takiego znaleźć, ale jakoś ciężko mi idzie...
Będę wdzięczna za podesłanie
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
traicionera - dziękuję Ci bardzo
|
#1505 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
glosiki poszłyCytat:
![]() gratulujemy 5 m-cy i ząbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie to samo jeszcze wczoraj nauczyl się przekręcać podczas snu wokół własnej osi i budzi się jak już mu niewygodnie na szczebelkach ![]() Cytat:
![]() jeju Kochana, ale się wycierpiałyście, masakra, dobrze, że juz jesteście w domku ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- noooo musiałam nadrobić wczorajszy wieczór ![]() idę zaraz dalej spać
|
|||||
|
|
|
#1506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zaczynała raczkować? Jak to wygląda? Bo Natalka narazie jak jest na brzuchu ( a to ostatnio jej ulubiona pozycja) to podnosi pupcię do góry albo przesuwa się jak gąsienica potem ją opada i do przodu główkąCytat:
[QUOTE=n.ik.a;29363168 aaa zapomniała wam się pochwalić, że Kalince idzie drugi ząb Ekstra, gratulacje a u nas cisza ![]() Cytat:
Castia bardzo dzielna jesteś ach ta miłość i oddanie dla naszych dzieci ![]() Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym następnym trzymacie się schematu i dodajecie kaszki czy same mleko w butli? Bo Natalka piła do tej pory 3 butelki samego mleka, obiadek i kaszka. Nie wiem czy to jakoś zmieniać jak mamy już mleko następne. |
|||
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, nika, szymelka sporo przeszłyście jesteście bardzo dzielne
Chciałam zacytować ale za dużo grafiki i mnie wyrzuciło. U nas noc niespokojna, mała kicha, kaszle, ciągnie nosem, martwie się, a wizyta na jutro bo "wyszły numerki" az się wkurzyłam. Na szczęście gorączki nie ma, je chętnie ale co sie człowiek umartwi to jego. W sobotę byliśmy u kuzynki która ma trójkę dzieci, dwójka była zakatarzona ! mąz mnie ciągnął i teraz masz babo placek, najmłodsza jej też jest chora no i moja. Apel do mam które przeszły przeziębienie u swoich dzieciaczków - co lekarze przepisują na to ? |
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana z kawką
![]() U nas nocka w miarę,tzn.od 1 wstawałam do Lilki co 2 h,ale zasypiała,więc nie jest źle.No i wczoraj obyło sie bez ryku nocnego,co mnie bardzo cieszy Castia ale przszyłyście,bardzo wam współczuje.Dobrze,że juz jesteście w domku.Teraz będzie juz dobrze.A swoją droga ciekawe co Malwinke uczuliło?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1509 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
jestem padnięta. Mati zafundował mi 2 pobudki na wsadzenie smoka do buzi, na szczęście o 7 dostał butlę i śpi. po co on się budzi to ja nie wiem.mam tylko nadzieję że to przejściowe. kolejny dzień oczy na zapałki a muszę się uczyć. chyba sobie kawę przez duże K zafunduję a wczoraj mieliśmy taki fajny dzień, tzn ja bo Mati spał hehe zjadł, pobawił się i spał 1,5h, później znów zjadł, pobawił się i znów spał i tak 3 drzemki po 1,5h. więcej takich dni poproszę ![]() przyłączam się do apelu bo ja nie wiem jak to ma wyglądać.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam pytania odnośnie nosidła. zadowolona jesteś z tego Ono? nie ciśnie nic? kupowałaś nowe czy używane? jest ergonomiczne? nie jest wisiadłem? przymierzam się do zakupu jakiegoś nosidła bo nie zawsze mi się chustę chce wiązać. a to Ono nawet przystępne cenowo. Cytat:
silny chłopak Cytat:
dobrze, że poszłyście do neurologa. stresu współczuję bo doskonale wiem co to znaczy gdy podejrzewają zaburzenia neurologiczne u dziecka. najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. a asymetrię wyrównacie ćwiczeniamiCytat:
![]() już drugi? dla Kalinkimy nadal bezzębni ![]() Castia współczuję tego co przeżyłaś. najważniejsze że już zeszło to świństwo. tylko szkoda, że nie udało ustalić się co ją tak uczuliło. dziewczyny czy wy nadal wozicie dzieci tymi fotelikami pierwszymi? czy kupiłyście już foteliki samochodowe większe? my chyba niedługo będziemy musieli zmienić fotelik bo Mateusz ledwo w ramionach się mieści i nogi mu wystają. wiecie już jakie będziecie kupować? a w ogóle to mam wrażenie że przez kilka ostatnich dni Mateusz bardzo urósł i przytył. taki jakiś nabity mi się wydaje. i je więcej o jakieś 150-200ml dziennie a wczoraj waga pokazała 7790 ![]() a zapomniałabym. wszystkim maluszkom gratuluję skończenia kolejnych tygodni i m-cy Monti udanego wypoczynku
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-13 o 09:25 |
|||||||
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
jeeej brak słów ... ja tylko wycałuję i gratuluję przetrwania castia![]() ![]() strasznie współczuje przejśc .. jesteś naprawdę dzielna.. a Malwinka sporo wycierpiała ![]() ![]() ale w ramionach swojej mamusi i to jest najważniejsze.. że byłaś z nią i tuliłaś ciekawe na co się uczuliła ![]() u mnie noc .... uwaga..... rewelacyjna... mały jak zasnął o 21 to o 23 wstał z płaczem bo mnie nie było w sypialni i tż wziął go na ręce zeby uspokoic przybiegłam.. dałm mu cycia.. popił troszeczke i usną odłożyłam go do łóżeczka i ... spał do 7:30 normalnie piersi same się już opróżniały mokrą koszulkę miałam i to mnie zbudziło.. zajrzałam do małego a on słodko spał.. no i tak do 7:30 .. i to się obudził bo tz siostra dzwoniła do niego ![]() moze by nawet dłużej pospał.. do 9 zadowolony się bawił i śpi znowu a ja spokojnie wypije kawę i pomyśle jak spędzic dzis dzień ![]() ale jestem zadowolona z nocki wróciło chyba moje dziecko..pewnie do kolejnego skoku ale zawsze coś
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
marta 27 szukając nosidła zwracałam uwagę na to czy jest ergonomiczne, to było bardzo ważne dla nas
myslelismy najpierw o marsupi, bondolino, o ono przeczytałam wszystko co mozliwe w necie, jak chcesz mogę Co przesłać na priv zdjęcia jak wygląda nosidło kiedy siedzi w nim dziecko. Kupowałam nowe na allegro. Co jeszcze mogę napisać - nie ciśnie nic - sama się w nim zawiązujesz tyle ile dziecko potrzebuje, przy nóżkach masz troczki do zwężania, poszerzania rozstawu nóżek. Acha, dodam że będąc jeszcze w Zakopcu nie brakowało kobietek i mężczyzn z nosidłkami, jeden obcokrajowiec nawet w wisiadle przodem do swiata ( masakra) |
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
ada ale miałas fanatastyczną noc
Mogę tylko pomarzyć![]() Lilka na szczęście usnęła,więc lecę wziąc się za obiad
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
castiadobrze, ze juz po. zycze Wam, zeby to sie juz nigdy nie powtorzylo
![]() Cytat:
![]() ![]() Mymamy fotelik pierwszy i nie zmienie, dopoki Lena nie bedzie wazyc ponad 9 kg. Pierwsze foteliki sa najbezpieczniejsze dla dzieci. Zmienia sie je na foteliki 2 jesli dziecko wazy ponad 9kg, albo GLOWA wystaje poza fotelik. To ze nogi wystaja to nie wazne, bo dziecko moze jezdzic z podkurczonymi i praktycznie tego nie odczuje. My kupilismy fotelik Britaxa, ale jeszcze poszekamy ten kilogram i pol ![]() Cytat:
lena pooozno zasnela o 21.50 Spala do 4.30 i pozniej do9.15. Zjadla w nocy tylko 80ml... rano o 9.45 zjadlysmy 3/4 szpinaku i 20ml.
|
|
#1514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mój sie obudzil o 6:30 wzięłam go do siebie dalam cyca i spalismy do 9 a mały teraz znów zasnął przy cycu
|
||
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
coralady Ja sama jestem w szoku
![]() zyczę Ci podobnej ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() cyce to fajne usypiacze ![]() u mnie rewelacja bo ostatnio to nawet do łózeczka go nie odkładałam ![]() a dziś prosze bardzo .. przełom |
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jak wyrodna matka, nie daje dziecku poduszki do snu... biedna Lenka musiala sama znalezc sobie poduszeczke(kocyk, zeby nie uderzala o szczebelki glowa i do przytulania:P)
Lena bawi sie na kocyku i piszczy... zaraz ide po zatyczki do uszu:P
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaa.. bąbelek(pryszcz) nie pękł ale się o połowę wchłoną
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
ale fajnie |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Buziaki dla wszystkich cioć za wczorajsze życzonka, nie jestem w stanie Was wszystkich już wypisać
Dziś byliśmy u gastrologa, Mały przytył... 900 g teraz waży 8300 poza tym spał w nocy prawie 12 h...... Kaszkę dałam mu o 20:20, a obudził się dopiero jak wróciłam z rejestracji o 8 kocham kaszki!!Blackrose wróciłaś! witaj Castia współczuję przejść dobrze, że najgorsze już za Wami...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
kasienkakg druga jedynka na dole...aż sama jestem zaskoczona, że tak szybko...ale u nas w rodzinie to podobno genetyczne- u córci mojej kuzynki pierwszy ząb pojawił się w 4 miesiącu ![]() szymelka własnie obawiam się próchnicy u Małej...niby przecieram jej dziasełka pieluszką z wodą ale dzis lecę kupić tą szczoteczkę na palca i zamierzam czyścic buźkę Małej po każdym posiłku Castia bidulko marta_27 stres nieziemski...zastanawiam się jak lekarze mogą tak straszyć rodziców... wydaje mi się, że pewnie pediatra wolała się zabezpieczyć, bo czasem lekarz nie pozna się na chorobie i potem roszczeniowi pacjenci mają pretensje kurcze Niunia mi usnęła a miała zjeść kaszke...ostatnio jadła o 6.30 cycka i od tej pory nic :/ a chciałam z nią iść już na spacer, bo ładna pogoda
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-09-13 o 10:41 |
|
|
|
#1521 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pewnie że chcę na pw fotki ![]() też myślałam o bondolino ale po prostu nie stać mnie na nie a Ono ma dobrą cenę. tylko mało tego na allegro jest. a myślisz że kupno używanego to dobry pomysł? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Kiedy zmienić fotelik na większy? Podstawowe kryteria zmiany fotelika na większy to: 1) waga dziecka przekracza dopuszczalny limit dla danego fotelika 2) dla fotelików 0-13 kg - głowa, a dla pozostałych fotelików - linia oczu wystają ponad górną krawędź oparcia fotelika 3) pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć, (problem zbyt krótkich pasów pojawia się głównie w wąskich fotelikach 0-13 kg, najczęściej w okresie zimowym)
|
|
#1523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh. nie życzę nawet najgorszemu wrogowi takiego stresu najważniejsze że nasze dzieciaczki nic sobie z tego nie robią, mają w nosie wszelkie diagnozy i dobrze się rozwijają ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
dzięki wielkie za info ![]() w takim razie fotelik pewnie jeszcze troszkę posłuży bo żadne z tych kryteriów nie jest spełnione
|
|||
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html jeszcze cos o fotelikach:P
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
aga o matko to dopiero spanko 12h
|
|
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta ja tej nocy wstawałam 5 razy
![]() Tajka ale ta twoja Lenka zaradna jest
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
jakos trzeba sobie w tym zyciu radzic:P
|
#1528 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę się pochwalić bo mój mały zasnął o 21 do 24, zjadł i spał do 6 ![]() Cytat:
Cytat:
super, że malutki nadrobił ![]() Wczoraj ważyłam Alana na domowej wadze to ważył równe 8000g także też nieźle
|
|||
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
marta27 ja mam marsupi i razem z tz jestesmy zadowoleni bardzo ciesze sie ze posluchalam dziewczyn co do wyboru nosidla(pare ma marsupi) bo jest mega super!!
|
#1530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za info o fotelikach ![]() Cytat:
![]() Żurawinka mam jeszcze pytanko odnośnie Ono czy ono będzie dobre zarówno dla osoby niskiej jak i wysokiej? bo ja mam 165 a mąż 190 i tak się zastanawiam czy będzie odpowiednie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... ja tylko wycałuję i gratuluję przetrwania castia

Mogę tylko pomarzyć
dobrze, że najgorsze już za Wami...