Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 14:13   #3271
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Darusia zgadzam się , jak się nie je chleba czy ziemniaków i potem sie zacznie to waga w góę pójdzie na bank,dla mnie Twoja dieta była rewelacyjna bo po prostu jadło się wszystko i nawet można było loda zjeść i niczego nie brakowało.
Ja też próbowałam dukana, i schudłam na nim ale nie wyrobiłam po prostu jedzenie mi rosło w ustach , miałam odruch wymiotny i do tej pory jak pomyslę i tuńczyku czy gotowanej piersi z kury to bleeeee
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:16   #3272
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Hej laski
U nas dzisiaj piękna pogoda a w moje dziecko jakiś diobołek wstąpił. W wózku siedzieć nie chce, spacerować nie, uciekać owszem tak, tak , siadać na środku chodnika tak, tak, wyć bez powodu tak, tak. Masakra nie spacer. Na szczęście w lesie się wyciszyła i zasnęła.
Nie wiem skąd się nauczyła ale jak coś jej się nie podoba to tupie nogami jak szalona. Oczywiście znowu wyrodna matka stara się nie zwracać uwagi i zabierać. Ludziska patrzą jakbym jej wielką krzywdę robiła. Na szczęście milczą.

Nie wiem czy już Wam pisałam ale ja Fridę trochę zmodyfikowałam i teraz jest znacznie łatwiejsza w użyciu. Skróciłam o połowę ten diabelnie długi wężyk. Teraz trzeba się bardziej zbliżyć do noska ale nie trzeba tak mocno zasysać.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
PADAM NA RYJJJJ Kubuś zasnął o 21ej, po czym o 23ej obudził się z wrzaskiem, wił się, prężył, w końcu zwymiotował trochę, poryczał dalej i zasnął z nami, za to co kilka minut budząc się z jękiem - nos zatkany, oddycha przez buzię, kaszle mokrym kaszlem, cieplejszy czekam aż o 8ej przychodnię otworzą to pojedziemy pewnie mi zwolnienie dadzą super, wczoraj rada była, jutro zebrania z rodzicami a ja na L4 mam wyrzuty - ze względu na pracę, a z drugiej strony to moje dziecko jest ważniejsze niż obce w szkole, prawda??? nie powinnam mieć wyrzutów i obwiniać się?? on tylko raz był podziębiony w ubiegłym roku - też we wrześniu, nigdy antybiotyku nie miał mój biedulek płakać mi się chce
Zdrówka dla Kubusia.
Szkołą znaczy robotą się nie przejmuj. Zebranie zrobisz innym razem a być moze niektorzy się ucieszą bo im się obowiązkowe płatności szkolne przesuną. W żadnym wypadku się nie obwiniaj

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
izazula ja przy pierwszym to panikarz, a przy drugim dziecku to mój tz ciągle panikarz, a ja jeszcze zanim mnie zawiozł do szpitala to bym i torbe spakowała, i jeszcze najchętniech herbatkę i jakieś spaghetti, ale panikarz mi nie pozwolił
No całe szczęście moj panikarz nie wiedział o wcześniejszych bólach bo by mnie wcześniej do szpitala dostarczył

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękujemy za komplementy,
ledwo go doszorowałam , buzie to musiałam mu myć moim płynem do demakijażu , ale tak sie chłopak angażował w noszenie węgla ,ze nie miałam serca go gonić z tamtad, w przeciwieństwie do starszego który był bardzo niepocieszony po powrocie ze szkoły jak zobaczył węgiel.
Loczki to musielismy ściąć niestety bo zaczęły się kołtuny robić bo to były jeszcze te pierwsze włoski , ale to nic urosną nowe.

Miko już po porannej drzemce , zaraz idziemy biegać , teraz przez to wczesne wstawanie to ma dwie drzemki w dzień, wieczorem na szczęście normalnie usypia.
Wiecie co nie wiem jak to u nas będzie z oduczaniem od pampka , on po nocy to tam ze 2 kilo ma nie wiem kiedy sika czy przez sen czy jak , u was też tak jest?
Może ograniczyć picie już pod wieczór bo jak tak dalej pójdzie to będzie spał na sienniku ze słomy

Ania a ograniczałaś picie dla Szymka czy on po prostu nie sikał w nocy?
Mój ojciec górnik zawsze w domu miał pastę BHP do mycia i szare mydło, nawet nieźle działały. Nie wiem jednak jakby podziałały na skórę dziecka.

Co do pampka po nocy to Zosia albo ma ciężki że hej albo zupełnie pusty. W żaden sposób nie jest to zależne od wypitych wieczorem płynów. Kiedyś czytałam że nie nalezy ograniczać picia wieczorem żeby dziecko nie sikało w nocy. U nas to nie działa. No i nasze maluchy jeszcze nie są gotowe do panowania nad pęcherzem w dzień a co dopiero mówić o nocy. Jak nie chcesz zasikanego materaca (ja też bym nie chciała) to daj małemu podkład do przewijania albo kup prześcieradełka podgumowane.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też ma katar. Wczoraj od rana kichała co chwile, a na wieczór już jej leciało z noska. W nocy też się budziła, w końcu znalazłam jeszcze resztki kropli nasivin, zakropiłam i spała do 9.
Ona zawsze ma katar jak zęby jej wychodzą. Może trójki w końcu idą.
Oby to zęby były

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
w DDTVN wlasnie pokazywali odkurzacze, jeden z nich ma moj tesc i jak na takie mieszkanie w ktorym on mieszka super sprawa, on dostal bo mowi ze nie wart tej kasy ale jakby z 1000 kosztowal to calkiem fajna sprawa.Zwlaszcza przy dzieciach.
Inteligentyny mop tez fajny:P
Może i fajny ale jak dla mnie mało skuteczny.

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Darusia wiem, że ona jest bardzo mądra, kochany, grzeczna i w ogóle jest naj naj naj.... ale w porównaniu do niektórych dzieci to albo jest tak bardzo leniwa, albo sama juz nie wiem co
ja chyba przestanę się spotykać z dziećmi w jej wieku a zacznę z młodszymi
wczoraj byłyśmy u koleżanki to jej mała 3 miesiące młodsza od Juli pięknie dopasowywała puzle takie duże do siebie a moje dziecko tylko nimi rzucało mimo, że w dom u też ma takie to nie rusza ich najbardziej pasuje budowanie jej piramid z klocków potrafi tym nawet godzinę sie zająć
Ty to już całkiem na głowę upadłaś. Ja to już nie będę tego komentowała bo szkoda słów

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
drcron- czy Ty "bawisz" się we mnie? toż ja jestem tu od martwienia się o dziecko i wynajdowania problemów a kysz!! a tak serio to Ty na prawde chyba na głowe upadłaś. Popieram darusie- zmień leki Julka tu w czołówce naszych mądrali jest!!
Aż mnie korciło żeby to napisać ale wyręczyłaś mnie

Cytat:
libra ja jak jestemw domu to tez zawsze mala do wanny wstawiam , chusteczki tylko u kogos i ewentualnie spacer.
Ja też, czasami w umywalce.

Cytat:
wiem, libra, też się naczytałam...ale faktem jest, że absolutnie żadna dieta na mnie nie podziałała dopiero ta, a stosuję ją jakoś od połowy sierpnia, a już schudłam 11 kg, dodam, że nie trzymam sie tak ściśle reguł nie jem węglowodanów, jem raptem 2- góra 3 posiłki na dobę a nie jak zaleca że 5 minimum, po prostu głodna się nie czuję - i o to chodziło, teraz mam 5 dni z warzywami, to więcej zjem, a jak sam nabiał, to np. rano zjem serek homo, po południu kefir wypiję i pierś gotowaną zjem - i to mi starcza. Byle do listopada, potem już będę jeść w miarę normalnie, oczywiście bez chleba i ziemniaków nadal i smażone tylko od święta. Ja za wszelką cenę muszę wrócić do swojego rozmiaru (36), już niewiele mi zostało, boczki zgubiłam, ramiona szczuplejsze, brzuch mniejszy (ciążowy mi został), nogi sporo szczuplejsze...może mnie nie dopadną te skutki uboczne dukana
Ja przeczytałam na długo przed pojawieniem się "diety" dukana że za duże spożycie białka wypłukuje wapń z organizmu. Być moze teraz tego nie odczujesz ale jak przyjdzie menopauza to dopiero możesz się dowiedzieć co ze zdrowiem zrobiłaś. I oby nic Ci nie było. Dodatkowo dużo białka, brak węglowodanów i eliminowanie warzyw rozleniwia jelita a to nic innego tylko ciągnące się zaparcia. Tak jak Darusia pisze, jak skończysz dietę to kilogramy wrócą wcześniej czy później. Wydaje mi się że raczej potrzebujesz dobrze dobranej diety, bez eliminowania wartościowych składników i dużo dużo ruchu. Niestety żadna dieta nie działa bez ruchu. No może działa ale nie u wszystkich.
To sie napisałam

Cytat:
Bao wiesz o tym ,że dukan jest bardzo szkodliwą dietą, kiedy jemy za dużo białka pojawia się kwasica metaboliczna .We krwi występują związki chemiczne zwane ketonami , które mogą być niebezpieczne dla organizmu, może doprowadzić do pogorszenia funkcjonowania nerek i wątroby a nawet do osteoporozy.
Ale się wymądrzyłam czytałam właśnie artykuł o tym niedawno.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------
No bardzo ładnie to napisałaś. Gdybym miała zacząć taką dietę to byś mnie przekonała
Stary 2011-09-13, 14:25   #3273
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Bao ta twoja dieta to już się nadaje do klubow pro ana, ty zacznij normalniej jeść bo się pochorujesz, naprawdę wiem co mówię.

Ja mam jakieś porównanie dzieci, bo koleżanki mają dzieci w wieku naszych, ale robią połowe tego co drcron piszesztylko dziewczyny w kompleksy niepotrzebnie wpędzasz. Chciałabym zobaczyć dziecko młodsze od mojego o 3 mc co puzle układa, to normalnie do tv się nadaje, nakręćcie filmik i pokażcie bo mi się wierzyć normalnie nie chce, to nie tak że tobie nie wierzę, tylko to jak z wiarą w Boga nie widziałam i nie wierzęJakbyś mogła nagraj nawet telefonem filmiki tych gadających dzieci i układających puzle. Albo tez jest ewentualność że te matki z którymi się spotykasz to zaniżają sporo wiek swoich dzieci żeby lepiej wypadły, też takie znam. Koleżanki synek zawsze był o 2 mc odmładzany, a urodziny do samych urodzin było że np dopiero dwa lata skończył, choć za 2 dni już 3-cie urodziny.
Eryk szybko mowił. Mam filmiki jak miał rok i 8 mc i mi bajeczki na pamięc opowiadał. Erwi mówi troche, max dwuwyrazowe zdania, ala "ide dada", albo pan lata, i w sumie tyle.
Jeszcze jest taki skubaniec że jak coś mówi to tylko przy mnie, innych jakby się wstydził, i wtedy ma zaciśnięte usta i brzmi jak mymy, i pokazuje o co mu chodzi.On badrdziej postawił na rozwój fizyczny, próbuje wdrapywać się na płoty, biega po murkach na tyle sprawnie że nie spada. Wchodzi i schodzi po schodach częściowo bez trzymanki, częściowo podpierając się rączkom. A po dworzu jak zapiernicza to jakby miał motorek w dupie, bo ja jak pcham wózek to chwilami muszę dobiegać, albo bardzo szybkim krokiem.

Wiecie że teraz można bezpłatnie przez allegro sprzedawać jak się wystawi na tej Tablicy
Jeszcze nie próbowałam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:34   #3274
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

libra bo to wlasnie o to chodzi, zeby jesc malo ale zeby organizm mial to co potrzebuje, mnie to wszystko tlumaczyla ta laska do ktorej jezdzilam wtedy, ze moge jesc tylko jak kurka i nie wiele co ale czy zamierzam sie tak do konca zycia odzywiac, bo jesli nie to waga po pewnym czasie tak czy siak wroci bo czlowiek nie jest jak maszyna i w koncu czegos zaczyna brakowac.
Ja tez bylam mega zadowolona z tej diety, do momentu ciazy nie wrocil mi ani jeden kilogram a jadlam juz normalnie i nie liczylam kalorii, do tego super sie czulam.
Fakt ze moja dieta ubiga byla ze wzgledu na to ze ja niewiele rzeczy lubie, ale np mojej kuzynce nie wiele co sie powtarzalo jak ona wszystko zerna jest.
Ja chyba pierwsze 3 dni podgryzalam ogorki bo rakowalo mi czegos takiego do chrupania zeby cos miec:P jedyny minus tej diety, ze czegos takiego nie ma

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Bao jakbys chciala moge napisac jeszcze te diety ktore mialam, kolezanka mi przyniosla bo pozyczala i tez schudla, moze tak sprobujesz??
poczekasz tydzien czy 2 i zobaczysz czy cos z wagi lecisz...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:40   #3275
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Darusia - ja poproszę

Cytat:
Wiecie że teraz można bezpłatnie przez allegro sprzedawać jak się wystawi na tej Tablicy
Jeszcze nie próbowałam.
No widzisz a ja durna baba to opóściłam Następne puszczę na tablicę
Stary 2011-09-13, 14:53   #3276
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra masz moz gdzies zapisane czy pisac w klubie ??
A.Camus
Stary 2011-09-13, 14:55   #3277
libra777
Zakorzenienie

E co za tablica , muszę sprawdzić bo mam książki o dukanie do sprzedania ,kiedyś w przypływie emocji kupiłam

Izazula wiem ,że nasze nie gotowe jeszcze tak się głośno przyszłosciowo zastanawiam
mydło szare dało radę a pastę bhp to często do prania dodaję jak mam coś brudnego
Darusia nie pisz na nowo ja wstawie linki
DIETA DARUSI
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1403
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1832
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2463
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3075
Ja mam ją wydrukowaną , na lodówce wisi ku przypomnieniu i też powiem ,że nie było efektu jojo schudłam na niej 12 kilo
Stary 2011-09-13, 15:09   #3278
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak by ktos chcial dalszy ciag to dopisze jeszcze jak beda jakies efekty, zaden problem.
A.Camus
Stary 2011-09-13, 16:23   #3279
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
libra bo to wlasnie o to chodzi, zeby jesc malo ale zeby organizm mial to co potrzebuje, mnie to wszystko tlumaczyla ta laska do ktorej jezdzilam wtedy, ze moge jesc tylko jak kurka i nie wiele co ale czy zamierzam sie tak do konca zycia odzywiac, bo jesli nie to waga po pewnym czasie tak czy siak wroci bo czlowiek nie jest jak maszyna i w koncu czegos zaczyna brakowac.
Ja tez bylam mega zadowolona z tej diety, do momentu ciazy nie wrocil mi ani jeden kilogram a jadlam juz normalnie i nie liczylam kalorii, do tego super sie czulam.
Fakt ze moja dieta ubiga byla ze wzgledu na to ze ja niewiele rzeczy lubie, ale np mojej kuzynce nie wiele co sie powtarzalo jak ona wszystko zerna jest.
Ja chyba pierwsze 3 dni podgryzalam ogorki bo rakowalo mi czegos takiego do chrupania zeby cos miec:P jedyny minus tej diety, ze czegos takiego nie ma

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Bao jakbys chciala moge napisac jeszcze te diety ktore mialam, kolezanka mi przyniosla bo pozyczala i tez schudla, moze tak sprobujesz??
poczekasz tydzien czy 2 i zobaczysz czy cos z wagi lecisz...
miałam napisać, żebyś napisała, ale już wzięłam te linki od libry jeszcze trochę podukam i może przejdę, ale nie wiem jak z tym odmierzaniem, bo ja z tych co nie wiedzą ile to 100 g, 250 ml itp

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

mały wstał po niecałych 2 godzinach rozpalony - gorączka 38.2 a przed obiadkiem dostał lipomal - już mu nie dam bo nie działa, dałam ibufen, spazmów dostaje na widok strzykawki, łyżeczki też nie tknie...jakoś się udało ufff, coś spada już lekko nieciekawa noc nam się szykujenie wiem czy nie jechać po ten nowy nurofen forte, jego się daje tylko 2,5 ml nie 5 ml jak ibufenu, ale nie wiem jak w smaku czy mu podejdzie miała któraś z was dla dziecka??
aaa i jeszcze mam prośbę, czy nie wiecie skąd wziąć katalog ikei?? oni wysyłają czy jak?? bo ja do ikei mam 85 km, a chciałam katalog zanim się wybiorę, bo nie wiem czy jest po co

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:04   #3280
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
miałam napisać, żebyś napisała, ale już wzięłam te linki od libry jeszcze trochę podukam i może przejdę, ale nie wiem jak z tym odmierzaniem, bo ja z tych co nie wiedzą ile to 100 g, 250 ml itp

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

mały wstał po niecałych 2 godzinach rozpalony - gorączka 38.2 a przed obiadkiem dostał lipomal - już mu nie dam bo nie działa, dałam ibufen, spazmów dostaje na widok strzykawki, łyżeczki też nie tknie...jakoś się udało ufff, coś spada już lekko nieciekawa noc nam się szykujenie wiem czy nie jechać po ten nowy nurofen forte, jego się daje tylko 2,5 ml nie 5 ml jak ibufenu, ale nie wiem jak w smaku czy mu podejdzie miała któraś z was dla dziecka??
aaa i jeszcze mam prośbę, czy nie wiecie skąd wziąć katalog ikei?? oni wysyłają czy jak?? bo ja do ikei mam 85 km, a chciałam katalog zanim się wybiorę, bo nie wiem czy jest po co
u nas roznosili ostatnio katalogi ikei

Zosie bardzo męczy katar, główke ma już ciepłą. Lipomal to taki raczej na przeziębienie, nie na goraczke. Ja Zosi też daje lipomal

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:19   #3281
P0P70
Zakorzenienie

Bao- Mi katalog Ikea zawsze do skrzynki na listy wrzucają. Ale ja prawie przy IKEA mieszkam.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Co do zakupu KATARKU to napiszę tylko tyle że nikt kto kupił jeszcze nie żałował zakupu a wręcz przeciwnie bardzo chwalił. Więc chyba warto. Ja też nie wyobrażam sobie walki z katarem bez Katarka

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:32   #3282
mloda1989
Zakorzenienie

my mamy ten forte jest ok... choc moj wolal ten zwylky bo mu smakowalo a tu tak malo dostaje...on truskawkowy jest... smak ok

na stronie ikea chyba mozesz zamowic katalog do domu
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:13   #3283
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe... oj Jula to niezłe ziółko... i jakie mądre...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Moja na pszczoły, muchy i inne obrzydlistwa woła "be" i macha rączkami żeby przetrącić (jak mamusia )
Moja znowu wielbi wszystkie robakiPrzynosi w rączkach żywe wielkie żuki,pająkiWczora j mi podała takie czarnego wielkiego robala z uśmiechem na twarzy,jak zobaczyłam co mi podaje to odskoczyłam i zdeptałam...jezu ja umieram jak coś takiego widzę,a Nina kocha te paskudy
Cytat:
ehhh no i właśnie się nie obyło bez antybiotyku zapalenie gardła i migdałków, do tego ma już wydzielinę na oskrzelach - stąd ten flegmowaty kaszel dostał antybiotyk, lipomal, syrop na kaszel, divoflor, vibovit. Dodam, że moje dziecko jest antylekowe i rzyga na sam widok cuuudem udało mi się to wszystko w niego wpakować darł się....a ja modliłam, żeby nie rzygnął ciekawe co potem będzie. Teraz zjadł obiadek i zasnął - dobrze, że apetyt chociaż ma a ja zaraz z piekarnika pizze dukanową wyciągam i będę się obżerać ahhh jak miło jeść i nie widzieć boczków

nasivin mamy i psikam - też u nas się sprawdza zawsze (do tej pory to jego 3 katar), co do odciągania to ja mam aspirator marimer, ale nie odciągam - nie da sobie

ucieszyły się dzieciaki, a ja ciągle myślę, że powinnam też być w pracy
Biedny Kubuś.Niech wraca szybko do zdrowia
Cytat:
Matko i córko!! Ja po takiej ilości jedzenia umarłabym po dwóch dniach stosowania tej diety!! ja z tych co ciągle cos w buzi mielą
Jezu ja teżJa ciągle w buzi coś mielęDzisiaj podczas spaceru wciągnęłam 2 wielkie lody z automatui dobiłam się hot-dogiem.Po czym wpadłam na wielką michę maminej pomidorowej i teraz mam przed nosem miskę spagettiTż pojechał do piekarni po cieplutkie rogaliki z dżemem na wieczór
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Bao- Mi katalog Ikea zawsze do skrzynki na listy wrzucają. Ale ja prawie przy IKEA mieszkam.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Co do zakupu KATARKU to napiszę tylko tyle że nikt kto kupił jeszcze nie żałował zakupu a wręcz przeciwnie bardzo chwalił. Więc chyba warto. Ja też nie wyobrażam sobie walki z katarem bez Katarka
Kurczę chyba kupię ten katarek.Moja odpukać ostatni katar miała w styczniu,ale nie łudzę się nawet,że mnie ten temat ominie porą jesienno-zimową.

A tak przy temacie zimy to zupełnym przypadkiem ofcors w moim ulubionym sklepie przyszły dzisiaj zimowe kurtki i była taka,która darła mordę"muszę być Twoja"to wzięłam,bo musiałabym być bez serca,żeby ją zignorowaćPrzy okazji jeszcze sweterek się nawinąłno,ale co zima w końcu idzie,zimno będzie...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:35   #3284
P0P70
Zakorzenienie

Do mnie się dzisiaj torebka za 500 zł uśmiechała ale nie kupiłam. Ćwiczę silną wolę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:40   #3285
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie się dzisiaj torebka za 500 zł uśmiechała ale nie kupiłam. Ćwiczę silną wolę.
silna wola?silna wola?silna wola?a co to do cholery jest

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-13, 20:02   #3286
megi-megi
Zakorzenienie

Ana - czekałam aż pokażesz nam sukienki na jesień/zimę i się nie doczekałam. Za to w Promodzie kilka przypadło mi do gustu i teraz mogę w spokoju czekać, co znalazłaś na all

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

I jak włochata kamizelka? Jaki rozmiar nosisz i jaki kupiłaś? Ja mam S względnie M na górę i nie wiem właściwie jaki zamówić. A jak się nazywał ten sprzedawca na all?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Edit: już znalazłam tego sprzedawcę, tylko doradź co do rozmiaru - czy nie jest zawyżony czy jak.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:35   #3287
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ana - czekałam aż pokażesz nam sukienki na jesień/zimę i się nie doczekałam. Za to w Promodzie kilka przypadło mi do gustu i teraz mogę w spokoju czekać, co znalazłaś na all

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

I jak włochata kamizelka? Jaki rozmiar nosisz i jaki kupiłaś? Ja mam S względnie M na górę i nie wiem właściwie jaki zamówić. A jak się nazywał ten sprzedawca na all?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Edit: już znalazłam tego sprzedawcę, tylko doradź co do rozmiaru - czy nie jest zawyżony czy jak.
Co do sukienek to na all nic nie widzę ciekawegoA parę dni temu sama trafiłam na taką sukienkętak mi pasuję do nowych kozaków

Co do kamizelki to ja wzięłam M i w niej mi dobrzeJa wolę ciut większe kamizelki,a powiem Ci,że jak dla mnie to ta M jak S.Spokojnie bierz M-o S nie myśl.

Stary 2011-09-13, 21:08   #3288
evitka21
Zakorzenienie

bao, zdrówka dla kubulinka i całuski od cioci
Zabraniam ci mieć wyrzuty sumienia

katalog ikei masz na ich stronie

drcron, powtórzę: TY SIĘ W MAZAK WALNIJ. I się zastanów jak twoje [super mądre i rozwinięte] dziecko sie będzie za jakiś czas ,jak podrośnie, czuć jak ty już teraz masz wobec niej takie wygórowane oczekiwania.....

młoda, gratki za sadystę

asiulek, moja tez lubi stary elementarz (ale nie ten co ty masz), i żeby właśnie jej opowiadać co jest na obrazkach, jak coś do jedzenia to sama mówi am, a jak zwierzątko które zna to j naśladuje, i prawie na każdej stronie dziecko więc się cieszy i woła "dzidzia", a jak ktoś to śpi to "ciiii, aaaaa".
Ale żeby jej czytać to tez lubi, ale teraz to mało czytamy, bo jeszcze ciagle na dworze siedzimy całymi dniami

mi się tez by nie chciało po każdej kupie do mycia nosić małej...ona i 5 potrafi walnąć...dobrze że nie ma uczulenia na mokre chusteczki

libra, miko w węglu cudny

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:13   #3289
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mnie przed porodem tez tz pakowal do szpitala bo mnie sie nie spieszylo:P
no idobrze bo wiedzial gdzie co jest jak trzeba bylo cos wyjac podczas porodu to torby nie przekopywal tylko rach ciach i juz:P

ja tym razem mam dla malucha wozek i jeszcze nic wiecej.
Aaaa no i lezak
To i tak już spore zakupy he he

Cytat:
Ania a ograniczałaś picie dla Szymka czy on po prostu nie sikał w nocy?
Tak u nas od kolacji już nie ma picia , kolacja o 19 stej a spać idzie o 21 wszej

Cytat:

Teraz hitem do oglądania od jakiegoś tygodnia jest Avanti. Jak widzi buty to mówi "mama"- ciekawe dlaczego przecież mam ich tak malusio aaa... no i uwielbia gazetki z marketów- wszystko jest "ammm"
MOja ma w aucie książeczkę z rossmana i to jest hit . ciągle ta sama i ciągle fajna

Cytat:
Moja też zapamiętuje wszystko. A najlepsza dla niej książka to takie staaaaaary elementarz. Ja się z niego uczylam w szkole. Z taką dziewczynka na pierwszej stronie- pamiętacie?? Tesciowa tą książkę wynalazła gdzies w swoich starociach a wercia ją uwielbia i np. na jednej ze stron tańcza górale wiec jak otworzy na ta stronę to śpiewa i tańczy jak zobaczy samolot to pokazuje jak wysoko leci. W ogóle na kazdej stronie jest coś co umie pokazać, nazwac po swojemu... mała zdolniacha

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

podziwiam- mi by się nie chciało tym bardziej, ze mała potrafi i ze 3 kupsztale strzelić...
Moja teściowa też znalazła i czyta dzieciakom

Cytat:
Bao ta twoja dieta to już się nadaje do klubow pro ana, ty zacznij normalniej jeść bo się pochorujesz, naprawdę wiem co mówię.

Ja mam jakieś porównanie dzieci, bo koleżanki mają dzieci w wieku naszych, ale robią połowe tego co drcron piszesztylko dziewczyny w kompleksy niepotrzebnie wpędzasz. Chciałabym zobaczyć dziecko młodsze od mojego o 3 mc co puzle układa, to normalnie do tv się nadaje, nakręćcie filmik i pokażcie bo mi się wierzyć normalnie nie chce, to nie tak że tobie nie wierzę, tylko to jak z wiarą w Boga nie widziałam i nie wierzęJakbyś mogła nagraj nawet telefonem filmiki tych gadających dzieci i układających puzle. Albo tez jest ewentualność że te matki z którymi się spotykasz to zaniżają sporo wiek swoich dzieci żeby lepiej wypadły, też takie znam. Koleżanki synek zawsze był o 2 mc odmładzany, a urodziny do samych urodzin było że np dopiero dwa lata skończył, choć za 2 dni już 3-cie urodziny.
Eryk szybko mowił. Mam filmiki jak miał rok i 8 mc i mi bajeczki na pamięc opowiadał. Erwi mówi troche, max dwuwyrazowe zdania, ala "ide dada", albo pan lata, i w sumie tyle.
Jeszcze jest taki skubaniec że jak coś mówi to tylko przy mnie, innych jakby się wstydził, i wtedy ma zaciśnięte usta i brzmi jak mymy, i pokazuje o co mu chodzi.On badrdziej postawił na rozwój fizyczny, próbuje wdrapywać się na płoty, biega po murkach na tyle sprawnie że nie spada. Wchodzi i schodzi po schodach częściowo bez trzymanki, częściowo podpierając się rączkom. A po dworzu jak zapiernicza to jakby miał motorek w dupie, bo ja jak pcham wózek to chwilami muszę dobiegać, albo bardzo szybkim krokiem.

Jeszcze nie próbowałam.
ja też bym chętnie zobaczyła te dzieciaki

Cytat:

ja miałam ten forte .
Katalog wysyłają , do mnie dotarł .

Mi katarek zbędny bo Ola sama dmuchA NOs brat ją nauczył

W piatek mam zebranie w przedszkolu ciekawe co się będzie działo . w Olki tez ale przecież się nie rozdwoję , nie mieli juz kiedy robić .
Stary 2011-09-13, 21:35   #3290
Darusiaaaa
Zakorzenienie

do nas tey ay dziwne nigdy nie bylo.....
ja sie zaraz za pisanie pracy biore;(
A.Camus
Stary 2011-09-13, 22:02   #3291
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh no i właśnie się nie obyło bez antybiotyku zapalenie gardła i migdałków, do tego ma już wydzielinę na oskrzelach - stąd ten flegmowaty kaszel dostał antybiotyk, lipomal, syrop na kaszel, divoflor, vibovit. Dodam, że moje dziecko jest antylekowe i rzyga na sam widok cuuudem udało mi się to wszystko w niego wpakować darł się....a ja modliłam, żeby nie rzygnął ciekawe co potem będzie. Teraz zjadł obiadek i zasnął - dobrze, że apetyt chociaż ma a ja zaraz z piekarnika pizze dukanową wyciągam i będę się obżerać ahhh jak miło jeść i nie widzieć boczków

nasivin mamy i psikam - też u nas się sprawdza zawsze (do tej pory to jego 3 katar), co do odciągania to ja mam aspirator marimer, ale nie odciągam - nie da sobie

ucieszyły się dzieciaki, a ja ciągle myślę, że powinnam też być w pracy
biedny Kubuś, oby szybko przeszło a dzieciakami w szkole się nie martw, choć powiem szczerze, że ja jak pracowałam też miałam wyrzuty, że na zwolnieniu siedzę, bo wydawało mi się, że nie jestem tak chora, że przecież dałabym radę
ale ty masz Kubusia i to o niego chodzi, on ważniejszy niż praca

Cytat:
Matko i córko!! Ja po takiej ilości jedzenia umarłabym po dwóch dniach stosowania tej diety!! ja z tych co ciągle cos w buzi mielą
jak mnie wkurzają takie laski jedzą ile chcą i mają niedowagę ja też tak chcę!!!!!!

Cytat:
bao a dlugo masz zamiar sie tak odzywiac?
bo pozniej jak zaczniesz normalnie jesc to waga moze wrocic z podwojona sila- niestety ale to nie dieta ale glodowka jest.
W normalnej diecie czy nawet przy rozmowie z lekarzem kazdy ci powie ze 5 posilkow jest podstawa zdrowej diety, musisz tez dostarczac do organizmu odpowienie skladniki, aby nie czuc sie po pewnym czasie zmeczoną, ospałą i zeby miec normalne sily witalne, bo jednak po jakims czasie to wszystko sie odbije.
Ja tez jestem, z tych co na zwyklych dietach niestety nie mogly zrzucic nawet 3 kg;/
wiec wiem o czym mowisz!
ja znów na darusi diecie nie dałam rady, byłam głodna i było mi słabo
ja myślę, że jak ktoś ma tendencje do tycia to musi ograniczyć chleb i ziemniaki. Przecież praktycznie każda dieta radzi tego unikać.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Moja znowu wielbi wszystkie robakiPrzynosi w rączkach żywe wielkie żuki,pająkiWczora j mi podała takie czarnego wielkiego robala z uśmiechem na twarzy,jak zobaczyłam co mi podaje to odskoczyłam i zdeptałam...jezu ja umieram jak coś takiego widzę,a Nina kocha te paskudy

Biedny Kubuś.Niech wraca szybko do zdrowia

Jezu ja teżJa ciągle w buzi coś mielęDzisiaj podczas spaceru wciągnęłam 2 wielkie lody z automatui dobiłam się hot-dogiem.Po czym wpadłam na wielką michę maminej pomidorowej i teraz mam przed nosem miskę spagettiTż pojechał do piekarni po cieplutkie rogaliki z dżemem na wieczór

Kurczę chyba kupię ten katarek.Moja odpukać ostatni katar miała w styczniu,ale nie łudzę się nawet,że mnie ten temat ominie porą jesienno-zimową.

A tak przy temacie zimy to zupełnym przypadkiem ofcors w moim ulubionym sklepie przyszły dzisiaj zimowe kurtki i była taka,która darła mordę"muszę być Twoja"to wzięłam,bo musiałabym być bez serca,żeby ją zignorowaćPrzy okazji jeszcze sweterek się nawinąłno,ale co zima w końcu idzie,zimno będzie...
Amela też lubiła robaczki, aż ją użądliła ta wstrętna osa, teraz wszystkie owady są be i muszę je zabijać

i następna w kwestii jedzenia mnie mnie wpienia

Libra a czemu ten dukan taki zły, ja też go zaczęłam i mi się wydawało, że jest spoko. Na 2 fazie można już warzywa, ja na 1 fazie miałam być dwa dni, więc myślę, że 2 dni bez warzyw na samym białku mi nic złego nie zrobi. Fakt, że teraz nie mogę kukurydzy, ziemniaków i czegoś tam jeszcze ale większość warzyw jest ok. Na 3 fazie można już chleb razowy i pełnoziarnisty, owoce. Potem już można jeść niby wszystko z głową, tylko pilnować proteinowych czwartków. Ja nie kumam co tu takiego złego, w sumie mało jeszcze szczegółów znam, może mnie coś ominęło. Uświadom mnie plizzzz
Stary 2011-09-13, 22:04   #3292
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

[/COLOR]Co do zakupu KATARKU to napiszę tylko tyle że nikt kto kupił jeszcze nie żałował zakupu a wręcz przeciwnie bardzo chwalił. Więc chyba warto. Ja też nie wyobrażam sobie walki z katarem bez Katarka
potwierdzam Katarek jest niezastąpiony..

jedyny minus oczywiscie mało wazny ale przez 3-4 dni odkurzacz jest non stop podłaczony.

libra.. powiedz mi kiedy mozna zerwac renety.. bo całe drzewo dla mnie u tesciowej i na zime chcemy pozrywac w skrzynki ale kiedy koniec wrzesnia czy jeszcze później???

PYTANIE jak usunąc czarne skórki i pod paznokciami od drylowania sliwek moje dłonie wyglądają tragicznie a dodam przerobiłam dzis z babcią 6 wiader po 10l każde!!! masakra!!! zamroziłam na ciasto, dźem sie smazy i sok sie odparowuje.. reszta czeka na odparowanie... padam kregosłup mnie nawala

michalina umie liczyc do 6.. ja mówie jeden, dwa ona trzy, ja czteryu pięć ona sześc.. ale piec i cztery tez jej czasami podobnie wyjdzie :d

Pamietacie tą zebre co michalina dostałą pod choinke.. to teraz ćwiczy na niej akrobatyke.. wchodzi na nia i wstaje

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:11   #3293
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Izazula wiem ,że nasze nie gotowe jeszcze tak się głośno przyszłosciowo zastanawiam
mydło szare dało radę a pastę bhp to często do prania dodaję jak mam coś brudnego
A ja durna myślałam ze Ty chcesz już teraz żeby w nocy nie sikał . Jak na później to też polecam prześcieradło podgumowane albo podkłady

Cytat:
My mamy ten mocniejszy Nurofen (dostałam z Niemiec) i w smaku jest ok. Działa szybciej ale niestety ostatnio przy takiej wysokiej temp. jak miała Zosia starczał max na 4 godz.

Katalog mieliśmy w skrzynce pocztowej

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mi katarek zbędny bo Ola sama dmuchA NOs brat ją nauczył
No super a mi matce się ta sztuka nie udała za bardzo
Stary 2011-09-13, 22:21   #3294
ania p
Zakorzenienie

izazula SZymek stoi nad Olką i woła Ola dmuchaj i nie raz jej sam pokazuje . Brat wiadomo to większy autorytet niż matka

Moje dziecko dziś wypiło kubek krowiego mleka nie wiem co jej się stało bo zawsze mleko było bee. chyba znowu wpływ brata , bo SZymek tez miał . Tran też się nauczyła pić bo SZymek pije ale nie lubi starasznie .
Stary 2011-09-13, 22:22   #3295
libra777
Zakorzenienie

Minka już pisałam za duża ilość białka , obciąża nerki , wątrobę , podnosi zły cholesterol i ciśnienie , ja sie czułam fatalnie na dukanie dlatego zrezygnowałam mimo że chudłam , węglowodany też są potrzebne no i do tego zaparcia dochodzą u mnie otręby nie pomagały
Madziwnia spróbuj kwaskiem cytrynowym powinno zejść
A jabłka do przechowywania powinno się zrywać gdy są prawie dojrzałe , czyli jak zaczynają pierwsze spadać to juz część można zrywać a część te mniejsze twardsze jeszcze zostawić
mój dziadek jak zrywał jabłka na zimę to każde osobno było owinięte w gazetę i leżały na drewnianych półkach lub w skrzyniach jedno obok drugiego pojedyncza warstwa
zazdroszcze Ci tej renety uwielbiam , cięzko teraz kupić takie stare odmiany

Ja dzisiaj przywiozłam 3 worki jabłek do przerobu odmiany niezidentyfikowane
Stary 2011-09-13, 22:24   #3296
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja myślę, że jak ktoś ma tendencje do tycia to musi ograniczyć chleb i ziemniaki. Przecież praktycznie każda dieta radzi tego unikać.

Libra a czemu ten dukan taki zły, ja też go zaczęłam i mi się wydawało, że jest spoko. Na 2 fazie można już warzywa, ja na 1 fazie miałam być dwa dni, więc myślę, że 2 dni bez warzyw na samym białku mi nic złego nie zrobi. Fakt, że teraz nie mogę kukurydzy, ziemniaków i czegoś tam jeszcze ale większość warzyw jest ok. Na 3 fazie można już chleb razowy i pełnoziarnisty, owoce. Potem już można jeść niby wszystko z głową, tylko pilnować proteinowych czwartków. Ja nie kumam co tu takiego złego, w sumie mało jeszcze szczegółów znam, może mnie coś ominęło. Uświadom mnie plizzzz
Ograniczyć nie znaczy eliminować zupełnie.
Wiadomo że jak ktoś ma tendencje do tycia to faktycznie musi ograniczać pewne produkty ale jak dla mnie musi tez się ruszać. Ja też niestety musze stosować rózne ograniczenia ale z doświadczenia wiem że zupełna eliminacja np ziemniaków lub pieczywa owszem przynosi ładne efekty ale jak zaczyna się jeśc to kg wracają a i ciało też się zmienia i to nie na lepsze niestety.

Libra to ładnie i naukowo napisała wcześniej.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
PYTANIE jak usunąc czarne skórki i pod paznokciami od drylowania sliwek moje dłonie wyglądają tragicznie a dodam przerobiłam dzis z babcią 6 wiader po 10l każde!!! masakra!!! zamroziłam na ciasto, dźem sie smazy i sok sie odparowuje.. reszta czeka na odparowanie... padam kregosłup mnie nawala

michalina umie liczyc do 6.. ja mówie jeden, dwa ona trzy, ja czteryu pięć ona sześc.. ale piec i cztery tez jej czasami podobnie wyjdzie :d
Na taki brud spróbuj kwasek cytrynowy choć jak dużo tego robiłaś to może nie dać rady. Pranie ręczne też jest dobre.

Zosia podobnie "liczy". Już wyczaiłam że to efekt Teletubisiów i niekótrych reklam . No i liczenie do 10-ciu to sposób na jazde samochodem jak jesteśmy same, znaczy ja mówię ona słucha i się nie wścieka
Stary 2011-09-13, 22:25   #3297
libra777
Zakorzenienie

Ania a mój lubi tran kupuję ten bezsmakowy i jeszcze się po brzuchu głaszcze jakie dobre
ale mleko be mimo że starszy pije to ten mały nie chce
Iza no tak myślałam o takich własnie prześcieradłach lub jakichś wkładach
Stary 2011-09-13, 22:25   #3298
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

tak renete można .. hmm jak to sie mówi z głowy mi wyleciało.. zaszczepic połaczyc zasadzić.. ale tylko przy innej jabłonce.. nie wiem o co dokładnie chodzi ale u nas jeden Pan to potrafi tak renete aby sie przyjeła...
najlepsze jabłka na ciasta sałatki itd!!

no ja żeby było mało sliwek.. to przywiozłam 30 kg buraczków i worek papryki .. to u nas schodzi najwiecej do obiadu !!!! pycha

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:28   #3299
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ograniczyć nie znaczy eliminować zupełnie.
Wiadomo że jak ktoś ma tendencje do tycia to faktycznie musi ograniczać pewne produkty ale jak dla mnie musi tez się ruszać. Ja też niestety musze stosować rózne ograniczenia ale z doświadczenia wiem że zupełna eliminacja np ziemniaków lub pieczywa owszem przynosi ładne efekty ale jak zaczyna się jeśc to kg wracają a i ciało też się zmienia i to nie na lepsze niestety.
dokładnie
u mnie sama dieta bez ruchu to efekt zerowy , kiedyś było inaczej tez mogłam żreć ile chciałam ale wiek (niestety spójrzmy prawdzie w oczy) i hormony robią swoje , ja to muszę naginać i to zdrowo
ale pocieszmy się dziewczynki ,ze te co są teraz chude szybciej sie zrobią stare i pomarszczone
Stary 2011-09-13, 22:31   #3300
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra i Madzia - wiem że to strasznie dużo roboty ale czasem Wam zazdroszczę tych przerabianych owoców. Ja to pamiętam z czasów babcinych i maminych czasów.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
izazula SZymek stoi nad Olką i woła Ola dmuchaj i nie raz jej sam pokazuje . Brat wiadomo to większy autorytet niż matka

Moje dziecko dziś wypiło kubek krowiego mleka nie wiem co jej się stało bo zawsze mleko było bee. chyba znowu wpływ brata , bo SZymek tez miał . Tran też się nauczyła pić bo SZymek pije ale nie lubi starasznie .
No tak. U nas niestety starszy brat nie nauczy takich fajnych rzeczy jak dmuchanie. On już jest rozumny inaczej a szkoda. Sam nie lubi wydmuchiwać nosa. Tranu nie tknie, nie ma takiej możliwości.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości