|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Darusia zgadzam się , jak się nie je chleba czy ziemniaków i potem sie zacznie to waga w góę pójdzie na bank,dla mnie Twoja dieta była rewelacyjna bo po prostu jadło się wszystko i nawet można było loda zjeść i niczego nie brakowało.
Ja też próbowałam dukana, i schudłam na nim ale nie wyrobiłam po prostu jedzenie mi rosło w ustach , miałam odruch wymiotny i do tej pory jak pomyslę i tuńczyku czy gotowanej piersi z kury to bleeeee |
|
|
|
#3272 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Hej laski
![]() U nas dzisiaj piękna pogoda a w moje dziecko jakiś diobołek wstąpił. W wózku siedzieć nie chce, spacerować nie, uciekać owszem tak, tak , siadać na środku chodnika tak, tak, wyć bez powodu tak, tak . Masakra nie spacer. Na szczęście w lesie się wyciszyła i zasnęła.Nie wiem skąd się nauczyła ale jak coś jej się nie podoba to tupie nogami jak szalona. Oczywiście znowu wyrodna matka stara się nie zwracać uwagi i zabierać. Ludziska patrzą jakbym jej wielką krzywdę robiła. Na szczęście milczą. Nie wiem czy już Wam pisałam ale ja Fridę trochę zmodyfikowałam i teraz jest znacznie łatwiejsza w użyciu. Skróciłam o połowę ten diabelnie długi wężyk. Teraz trzeba się bardziej zbliżyć do noska ale nie trzeba tak mocno zasysać. Cytat:
Szkołą znaczy robotą się nie przejmuj. Zebranie zrobisz innym razem a być moze niektorzy się ucieszą bo im się obowiązkowe płatności szkolne przesuną. W żadnym wypadku się nie obwiniaj Cytat:
![]() Cytat:
Co do pampka po nocy to Zosia albo ma ciężki że hej albo zupełnie pusty. W żaden sposób nie jest to zależne od wypitych wieczorem płynów. Kiedyś czytałam że nie nalezy ograniczać picia wieczorem żeby dziecko nie sikało w nocy. U nas to nie działa. No i nasze maluchy jeszcze nie są gotowe do panowania nad pęcherzem w dzień a co dopiero mówić o nocy. Jak nie chcesz zasikanego materaca (ja też bym nie chciała ) to daj małemu podkład do przewijania albo kup prześcieradełka podgumowane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja to już nie będę tego komentowała bo szkoda słówCytat:
Cytat:
Cytat:
To sie napisałam Cytat:
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ta twoja dieta to już się nadaje do klubow pro ana
, ty zacznij normalniej jeść bo się pochorujesz, naprawdę wiem co mówię.Ja mam jakieś porównanie dzieci, bo koleżanki mają dzieci w wieku naszych, ale robią połowe tego co drcron piszesz tylko dziewczyny w kompleksy niepotrzebnie wpędzasz. Chciałabym zobaczyć dziecko młodsze od mojego o 3 mc co puzle układa, to normalnie do tv się nadaje, nakręćcie filmik i pokażcie bo mi się wierzyć normalnie nie chce, to nie tak że tobie nie wierzę, tylko to jak z wiarą w Boga nie widziałam i nie wierzę Jakbyś mogła nagraj nawet telefonem filmiki tych gadających dzieci i układających puzle. Albo tez jest ewentualność że te matki z którymi się spotykasz to zaniżają sporo wiek swoich dzieci żeby lepiej wypadły, też takie znam. Koleżanki synek zawsze był o 2 mc odmładzany, a urodziny do samych urodzin było że np dopiero dwa lata skończył, choć za 2 dni już 3-cie urodziny.Eryk szybko mowił. Mam filmiki jak miał rok i 8 mc i mi bajeczki na pamięc opowiadał. Erwi mówi troche, max dwuwyrazowe zdania, ala "ide dada", albo pan lata, i w sumie tyle. Jeszcze jest taki skubaniec że jak coś mówi to tylko przy mnie, innych jakby się wstydził, i wtedy ma zaciśnięte usta i brzmi jak mymy, i pokazuje o co mu chodzi.On badrdziej postawił na rozwój fizyczny, próbuje wdrapywać się na płoty, biega po murkach na tyle sprawnie że nie spada. Wchodzi i schodzi po schodach częściowo bez trzymanki, częściowo podpierając się rączkom. A po dworzu jak zapiernicza to jakby miał motorek w dupie, bo ja jak pcham wózek to chwilami muszę dobiegać, albo bardzo szybkim krokiem. Wiecie że teraz można bezpłatnie przez allegro sprzedawać jak się wystawi na tej Tablicy Jeszcze nie próbowałam.
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
libra bo to wlasnie o to chodzi, zeby jesc malo ale zeby organizm mial to co potrzebuje, mnie to wszystko tlumaczyla ta laska do ktorej jezdzilam wtedy, ze moge jesc tylko jak kurka i nie wiele co ale czy zamierzam sie tak do konca zycia odzywiac, bo jesli nie to waga po pewnym czasie tak czy siak wroci bo czlowiek nie jest jak maszyna i w koncu czegos zaczyna brakowac.
Ja tez bylam mega zadowolona z tej diety, do momentu ciazy nie wrocil mi ani jeden kilogram a jadlam juz normalnie i nie liczylam kalorii, do tego super sie czulam. Fakt ze moja dieta ubiga byla ze wzgledu na to ze ja niewiele rzeczy lubie, ale np mojej kuzynce nie wiele co sie powtarzalo jak ona wszystko zerna jest. Ja chyba pierwsze 3 dni podgryzalam ogorki bo rakowalo mi czegos takiego do chrupania zeby cos miec:P jedyny minus tej diety, ze czegos takiego nie ma ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Bao jakbys chciala moge napisac jeszcze te diety ktore mialam, kolezanka mi przyniosla bo pozyczala i tez schudla, moze tak sprobujesz?? poczekasz tydzien czy 2 i zobaczysz czy cos z wagi lecisz...
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - ja poproszę
Cytat:
Następne puszczę na tablicę
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
libra masz moz gdzies zapisane czy pisac w klubie ??
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
E co za tablica , muszę sprawdzić bo mam książki o dukanie do sprzedania ,kiedyś w przypływie emocji kupiłam
![]() Izazula wiem ,że nasze nie gotowe jeszcze tak się głośno przyszłosciowo zastanawiam mydło szare dało radę a pastę bhp to często do prania dodaję jak mam coś brudnego Darusia nie pisz na nowo ja wstawie linki DIETA DARUSI https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1403 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1832 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2463 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3075 Ja mam ją wydrukowaną , na lodówce wisi ku przypomnieniu i też powiem ,że nie było efektu jojo schudłam na niej 12 kilo |
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
jak by ktos chcial dalszy ciag to dopisze jeszcze jak beda jakies efekty, zaden problem.
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- mały wstał po niecałych 2 godzinach rozpalony - gorączka 38.2 a przed obiadkiem dostał lipomal - już mu nie dam bo nie działa, dałam ibufen, spazmów dostaje na widok strzykawki, łyżeczki też nie tknie...jakoś się udało ufff, coś spada już lekko nieciekawa noc nam się szykuje miała któraś z was dla dziecka??aaa i jeszcze mam prośbę, czy nie wiecie skąd wziąć katalog ikei?? oni wysyłają czy jak?? bo ja do ikei mam 85 km, a chciałam katalog zanim się wybiorę, bo nie wiem czy jest po co
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosie bardzo męczy katar, główke ma już ciepłą. Lipomal to taki raczej na przeziębienie, nie na goraczke. Ja Zosi też daje lipomal
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- Mi katalog Ikea zawsze do skrzynki na listy wrzucają. Ale ja prawie przy IKEA mieszkam
.---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Co do zakupu KATARKU to napiszę tylko tyle że nikt kto kupił jeszcze nie żałował zakupu a wręcz przeciwnie bardzo chwalił. Więc chyba warto. Ja też nie wyobrażam sobie walki z katarem bez Katarka
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy ten forte jest ok... choc moj wolal ten zwylky bo mu smakowalo a tu tak malo dostaje...on truskawkowy jest... smak ok
na stronie ikea chyba mozesz zamowic katalog do domu |
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynosi w rączkach żywe wielkie żuki,pająki Wczora j mi podała takie czarnego wielkiego robala z uśmiechem na twarzy,jak zobaczyłam co mi podaje to odskoczyłam i zdeptałam...jezu ja umieram jak coś takiego widzę,a Nina kocha te paskudy![]() Cytat:
Cytat:
Ja ciągle w buzi coś mielę Dzisiaj podczas spaceru wciągnęłam 2 wielkie lody z automatu Tż pojechał do piekarni po cieplutkie rogaliki z dżemem na wieczór![]() Cytat:
A tak przy temacie zimy to zupełnym przypadkiem ofcors w moim ulubionym sklepie przyszły dzisiaj zimowe kurtki i była taka,która darła mordę"muszę być Twoja"to wzięłam,bo musiałabym być bez serca,żeby ją zignorować ![]() Przy okazji jeszcze sweterek się nawinął
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie się dzisiaj torebka za 500 zł uśmiechała ale nie kupiłam. Ćwiczę silną wolę.
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Ana - czekałam aż pokażesz nam sukienki na jesień/zimę i się nie doczekałam.
![]() Za to w Promodzie kilka przypadło mi do gustu i teraz mogę w spokoju czekać, co znalazłaś na all ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- I jak włochata kamizelka? Jaki rozmiar nosisz i jaki kupiłaś? Ja mam S względnie M na górę i nie wiem właściwie jaki zamówić. A jak się nazywał ten sprzedawca na all? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Edit: już znalazłam tego sprzedawcę, tylko doradź co do rozmiaru - czy nie jest zawyżony czy jak.
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kamizelki to ja wzięłam M i w niej mi dobrze
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
bao, zdrówka dla kubulinka i całuski od cioci
Zabraniam ci mieć wyrzuty sumienia ![]() katalog ikei masz na ich stronie drcron, powtórzę: TY SIĘ W MAZAK WALNIJ. I się zastanów jak twoje [super mądre i rozwinięte] dziecko sie będzie za jakiś czas ,jak podrośnie, czuć jak ty już teraz masz wobec niej takie wygórowane oczekiwania..... młoda, gratki za sadystę asiulek, moja tez lubi stary elementarz (ale nie ten co ty masz), i żeby właśnie jej opowiadać co jest na obrazkach, jak coś do jedzenia to sama mówi am, a jak zwierzątko które zna to j naśladuje, i prawie na każdej stronie dziecko więc się cieszy i woła "dzidzia", a jak ktoś to śpi to "ciiii, aaaaa". Ale żeby jej czytać to tez lubi, ale teraz to mało czytamy, bo jeszcze ciagle na dworze siedzimy całymi dniami mi się tez by nie chciało po każdej kupie do mycia nosić małej...ona i 5 potrafi walnąć...dobrze że nie ma uczulenia na mokre chusteczki libra, miko w węglu cudny
|
|
#3289 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Katalog wysyłają , do mnie dotarł . Mi katarek zbędny bo Ola sama dmuchA NOs brat ją nauczył ![]() W piatek mam zebranie w przedszkolu ciekawe co się będzie działo . w Olki tez ale przecież się nie rozdwoję , nie mieli juz kiedy robić .
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
do nas tey ay dziwne nigdy nie bylo.....
ja sie zaraz za pisanie pracy biore;(
|
|
#3291 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dzieciakami w szkole się nie martw, choć powiem szczerze, że ja jak pracowałam też miałam wyrzuty, że na zwolnieniu siedzę, bo wydawało mi się, że nie jestem tak chora, że przecież dałabym radę ale ty masz Kubusia i to o niego chodzi, on ważniejszy niż praca ![]() Cytat:
jedzą ile chcą i mają niedowagę Cytat:
ja myślę, że jak ktoś ma tendencje do tycia to musi ograniczyć chleb i ziemniaki. Przecież praktycznie każda dieta radzi tego unikać. Cytat:
![]() i następna w kwestii jedzenia mnie mnie wpienia ![]() ![]() Libra a czemu ten dukan taki zły, ja też go zaczęłam i mi się wydawało, że jest spoko. Na 2 fazie można już warzywa, ja na 1 fazie miałam być dwa dni, więc myślę, że 2 dni bez warzyw na samym białku mi nic złego nie zrobi. Fakt, że teraz nie mogę kukurydzy, ziemniaków i czegoś tam jeszcze ale większość warzyw jest ok. Na 3 fazie można już chleb razowy i pełnoziarnisty, owoce. Potem już można jeść niby wszystko z głową, tylko pilnować proteinowych czwartków. Ja nie kumam co tu takiego złego, w sumie mało jeszcze szczegółów znam, może mnie coś ominęło. Uświadom mnie plizzzz
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyny minus oczywiscie mało wazny ale przez 3-4 dni odkurzacz jest non stop podłaczony. libra.. powiedz mi kiedy mozna zerwac renety.. bo całe drzewo dla mnie u tesciowej i na zime chcemy pozrywac w skrzynki ale kiedy koniec wrzesnia czy jeszcze później??? PYTANIE jak usunąc czarne skórki i pod paznokciami od drylowania sliwek moje dłonie wyglądają tragicznie a dodam przerobiłam dzis z babcią 6 wiader po 10l każde!!! masakra!!! zamroziłam na ciasto, dźem sie smazy i sok sie odparowuje.. reszta czeka na odparowanie... padam kregosłup mnie nawala michalina umie liczyc do 6.. ja mówie jeden, dwa ona trzy, ja czteryu pięć ona sześc.. ale piec i cztery tez jej czasami podobnie wyjdzie :dPamietacie tą zebre co michalina dostałą pod choinke.. to teraz ćwiczy na niej akrobatyke.. wchodzi na nia i wstaje
|
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak na później to też polecam prześcieradło podgumowane albo podkładyCytat:
Katalog mieliśmy w skrzynce pocztowej Cytat:
No super a mi matce się ta sztuka nie udała za bardzo
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
izazula SZymek stoi nad Olką i woła Ola dmuchaj i nie raz jej sam pokazuje . Brat wiadomo to większy autorytet niż matka
![]() Moje dziecko dziś wypiło kubek krowiego mleka nie wiem co jej się stało bo zawsze mleko było bee. chyba znowu wpływ brata , bo SZymek tez miał . Tran też się nauczyła pić bo SZymek pije ale nie lubi starasznie .
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Minka już pisałam za duża ilość białka , obciąża nerki , wątrobę , podnosi zły cholesterol i ciśnienie , ja sie czułam fatalnie na dukanie dlatego zrezygnowałam mimo że chudłam , węglowodany też są potrzebne no i do tego zaparcia dochodzą u mnie otręby nie pomagały
Madziwnia spróbuj kwaskiem cytrynowym powinno zejść A jabłka do przechowywania powinno się zrywać gdy są prawie dojrzałe , czyli jak zaczynają pierwsze spadać to juz część można zrywać a część te mniejsze twardsze jeszcze zostawić mój dziadek jak zrywał jabłka na zimę to każde osobno było owinięte w gazetę i leżały na drewnianych półkach lub w skrzyniach jedno obok drugiego pojedyncza warstwa zazdroszcze Ci tej renety uwielbiam , cięzko teraz kupić takie stare odmiany Ja dzisiaj przywiozłam 3 worki jabłek do przerobu odmiany niezidentyfikowane
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że jak ktoś ma tendencje do tycia to faktycznie musi ograniczać pewne produkty ale jak dla mnie musi tez się ruszać. Ja też niestety musze stosować rózne ograniczenia ale z doświadczenia wiem że zupełna eliminacja np ziemniaków lub pieczywa owszem przynosi ładne efekty ale jak zaczyna się jeśc to kg wracają a i ciało też się zmienia i to nie na lepsze niestety. Libra to ładnie i naukowo napisała wcześniej. Cytat:
Zosia podobnie "liczy". Już wyczaiłam że to efekt Teletubisiów i niekótrych reklam ![]() . No i liczenie do 10-ciu to sposób na jazde samochodem jak jesteśmy same, znaczy ja mówię ona słucha i się nie wścieka
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a mój lubi tran kupuję ten bezsmakowy i jeszcze się po brzuchu głaszcze jakie dobre
ale mleko be mimo że starszy pije to ten mały nie chce Iza no tak myślałam o takich własnie prześcieradłach lub jakichś wkładach |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
tak renete można .. hmm jak to sie mówi z głowy mi wyleciało.. zaszczepic połaczyc zasadzić.. ale tylko przy innej jabłonce.. nie wiem o co dokładnie chodzi ale u nas jeden Pan to potrafi tak renete aby sie przyjeła...
najlepsze jabłka na ciasta sałatki itd!! no ja żeby było mało sliwek.. to przywiozłam 30 kg buraczków i worek papryki .. to u nas schodzi najwiecej do obiadu !!!! pycha
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sama dieta bez ruchu to efekt zerowy , kiedyś było inaczej tez mogłam żreć ile chciałam ale wiek (niestety spójrzmy prawdzie w oczy) i hormony robią swoje , ja to muszę naginać i to zdrowo ale pocieszmy się dziewczynki ,ze te co są teraz chude szybciej sie zrobią stare i pomarszczone |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra i Madzia - wiem że to strasznie dużo roboty ale czasem Wam zazdroszczę tych przerabianych owoców. Ja to pamiętam z czasów babcinych i maminych czasów.
Cytat:
a szkoda. Sam nie lubi wydmuchiwać nosa. Tranu nie tknie, nie ma takiej możliwości.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

, siadać na środku chodnika tak, tak, wyć bez powodu tak, tak
Kubuś zasnął o 21ej, po czym o 23ej obudził się z wrzaskiem, wił się, prężył, w końcu zwymiotował trochę, poryczał dalej i zasnął z nami, za to co kilka minut budząc się z jękiem - nos zatkany, oddycha przez buzię, kaszle mokrym kaszlem, cieplejszy
super, wczoraj rada była, jutro zebrania z rodzicami a ja na L4

. Ja to już nie będę tego komentowała bo szkoda słów
Julka tu w czołówce naszych mądrali jest!! 

Przynosi w rączkach żywe wielkie żuki,pająki
Wczora j mi podała takie czarnego wielkiego robala z uśmiechem na twarzy,jak zobaczyłam co mi podaje to odskoczyłam i zdeptałam...jezu ja umieram jak coś takiego widzę,a Nina kocha te paskudy
. Dodam, że moje dziecko jest antylekowe i rzyga na sam widok
odmiany niezidentyfikowane