Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 16:06   #2251
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Moja bielizna ciążowa moze nie 46, ale totalnie odstraszająca już- porozciągania, pofarbowana- to co miało być białe jest koloru... hmm...no niech będzie, że gołębiego ,wiecie żeby zabrzmiało jakoś poetycko a nie będę już pisała, że jest w kolorze brudnym szarym

Zbieram się do SR- dziś przedostatnie zajęcia.
W ogóle jak złożyliśmy nasze wyrko i małego i dziś mi ten lek. powiedział,ze mam tak dojrzałe łożysko to aż się dziwnie pobudzona stałam, ale jeszcze mogłabym poczekać Jeszcze szafa i bluzeczki z camaieu Że o kosmetykach, ręczniczkach i kocykach dla małego nie wspomnę
najpierw skompeltuj wszystko a potem możesz sie czuć pobudzona do porodu

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
a no rośnie, dzisiaj się ważyliśmy i waga pokazała 4100
ładny klocuszek
a ja nadal nie wiem ile ma natalcia le na rękach czuje ze coraz więcej
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Moja nie porozciągana, ale wielka, z sentymentem patrzę na moje majtunie przedciążowe, nie mówiąc o spodniach, bluzeczkach i takie tam.

To ja swojej teściowej składam reklamację.
ja to mojej całą książke zażaleń musiałabym oddac ale już się uporałam prawie ze wszystkim
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. Może się cosik u Ciebie rozkręci 3mam kciuki!
a moje skurcze - przepowiadacze mam (tak twierdzi mój gin), ale nie bolą mnie. Czuje takie fale napięcia i tyle. Masz rację - trzeba być cieprliwym. Tylko mnie już hormony wariują. Znów zaliczyłam serie płaczu.

2. hihi
cierpliwość to podstawa
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U mnie i tak już ponad 17 kg zleciało, ale ta 20tka jeszcze wisi. Muszę rzadziej wchodzić na wagę . O ile w ciąży wagę omijałam szerokim łukiem, tak teraz prawie codziennie patrzę i oczekuję cudu .
ja jeszcze nie weszłam na wage po porodzie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:22   #2252
lullaby_ml
Zakorzenienie

Melduje sie jeszcze w dwupaku, zaraz was ponadrabiam, poczytam a tymczasem chcialam bardzo, ale to bardzo podziekowac ze wszystkie eski, za wszystkie dobre mysli, jestescie najlepsze i kochane
Stary 2011-09-13, 16:24   #2253
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
O kurcze ale jazde miałaś......było ciezko ale warto

Mówisz ze TENS nie pomagał bo tez sie nad nim zastanawiam....

Moze zle go uzywalam....... ...zawsze mozesz sprobowac moze akurat Ci pomoze....jak juz bedziesz miec skurcze to ustaw sobie na full....... oby pomoglo.....

Dziewczyny bawilam sie cyckami i leci jeszcze troche siary i.....mleczko tez jest .....wiec zaczelam mala przystawiac ale za cholere nie potrafi zlapac cyca......i tak sie zastanawiam czy to tez bedzie dobre gdybym odciagala pokarm i dawala jej przez butelke....??? Jak sadzicie ...?? Bardzo chce zeby jadla moje mleczko......
Stary 2011-09-13, 16:26   #2254
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Tak więc dzisiaj Filip ma swój dzień. Skończonych pełne 40 tygodni. Wkraczamy w 41 tydzień

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Cotka, Aga, może spróbujcie sobie sprowokować skurcze masowaniem łydek? Dziewczyny już tu pisały, że to powoduje wyrzut oksytocyny.
Jak w tym tygodniu nie urodzę to w niedzielę sama zabieram się za ugniatanie nóg i cycków. Jak leżałam te pare dni w szpitalu to jakaś kobitka z drugiej sali masowała sobie piersi, a mąż jej głaskał łydki, tak ze 40 minut. I w nocy zaczęła się akcja
o popatrz. o masowaniu łydek nie słyszałam...
już widzę jak połowa z nas będzie się dzisiaj masowała

Cytat:

Odnośnie poruszanych tematów to mój tż sam garnie się do opieki nad małym w sobotę przewijał pierwszy raz i mały zrobił mu chrzest bojowy: wpierw przy zmianie zasikanego pampersa zasikał wszystko dookoła - łącznie z tatą a jak już był cały ubrany i czysty to walnął kupkę aż pod plecy ale tż się nie zraził - dał radę
mnie też zastanawia jak to będzie jak już mały z nami będzie...
póki co słyszę tylko, że będzie przytulał i całował...taaa...

a tż pierwsza klasa, chrzest bojowy najlepszy

Cytat:
Co do prezentów to też się spisał bo dostałam duży bukiet róż i pierścionek
uuu śliczny! pozazdrościć
ja się niespodziewam niczego.

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o samą cesarkę to....bałam się strasznie, miałam jakieś obawy przed znieczuleniem, ale wszystko przetrwałam. Wyjechałam z sali pod kroplówką, wiózł mnie Tzt ..... Jak zamykał drzwi na blok operacyjny to łzy leciały mi strumieniem.... Później cały rytuał.... Stół, lampy, cała się trzęsłam.... znieczulenie, ale w głowie dwie myśli: za chwilę zobaczę dzieciątko moje kochane i mojego tzta. I zaczęło się.... Mała ma pamiątkę po cc bo tak się wypięła dupcią na świat ,że jej ją przecięli troszkę.... Ma zaklejoną plasterkiem, ale nie robię z tego problemu.

Zanim ją zobaczyłam to....usłyszałam i juz łzy leciały ciurkiem.... położyli mi ją na chwilkę, potuliłam, sprawdzili odruchy i poszli mierzyc. Tzt sprawdzał i biegał po piętrach od córci pod moje drzwi. Mówił,że dla niego to były najdłuższe minuty i nie wiedział czemu mnie nie ma.... A trwało to niedługo, ale pod drzwiami odczuwa się inaczej.... I wywieźli mnie.... czekał pod drzwiami i przejął łóżko..... I jesteśmy sobie juz w domku......

Koniec .I to nie bajka a życie

A teraz mam brzuch nadal duzy, boli , ale co tam.... To się nie liczy. Tzt się ze mną droczy i pyta kiedy rodzę a ja mu na to ze zależy kiedy się poprzytulamy, ale aby uważał bo za 9 miesięcy......
dzielna jesteś
mnie sam fakt cięcia przeraża na maksa...
a brzuch spadnie, nie ma się czym przejmować

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Podczas spacerku dostałam smska od Agnyski - JEST JUŻ NA PORODÓWCE
szczęściara

jakoś mi chyba cytaty pozjadało, tyle pozaznaczałam a jak zwykle jest ich jakoś mało

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Melduje sie jeszcze w dwupaku, zaraz was ponadrabiam, poczytam a tymczasem chcialam bardzo, ale to bardzo podziekowac ze wszystkie eski, za wszystkie dobre mysli, jestescie najlepsze i kochane
uuu lulla jest
co tam u Ciebie?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:42   #2255
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
w szpitalu byla polozna ona mi pokazala jak mam recznie naciskac i takie tam....ale kurcze nic nie ma....czekam jak sie mala obudzi i bede ja na sile przystawiac....Wczoraj polozna mi powiedziala ze za jakies pare dni powinnam czuc ze cycki sa ciezsze i ze ruszy mleko........al e czemu to tak dlugo musi trwac...
Nawał pokarmu zwykle pojawia się na trzeci dzień od porodu ns i na początku to normalne,że jest go mało to tzw. siara która jest najbogatsza w przeciwciała i inne takie
Ja niestety się też nawalczyłąm żeby mi pokarm wrócił ale to dlatego,że małą została w szpitalu i przez tydzień nie karmiłam.
Przystawiaj dzidzie na zawołanie jak często będzie chciała. Częste przystawianie wysyła sygnał do mózgu,że jest większe zapotrzebowanie na mleczko i powinna ruszyć produkcja pokarmu więc nic się nie martw
Przede wszystkim nie panikuj. mów do niej łagodnym głosem i śpiewaj podczas karmienia, to ją uspokoi i nawet dla tych chwil będzie chciała być przy cycu
Będzie dobrze zobaczysz a jak będziesz się cieszyć każdą chwilą karmienia to Oliwka to wyczuje i spokojnie będzie jadła.
Mi ilość pokarmu już nie wróciła taka jak przedtem albo miałam słabszy pokarm więc dokarmiałam ją butelką, to żaden wstyd ani dramat i do 6 m-ca mała ssała i cyca i butelkę Powodzonka życzę, bo warto

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:52   #2256
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Pojawiam się u Was z pytaniem
Mam nadzieję że pomożecie
W nocy zauważyłam, że odchodzi mi chyba czop (taka garaletka taka trudna do opisania ;p) więc pomyślałam że czas się ogolić na dole w razie W i z ciekawości (ciekawość ta wynika z czasów staranek i obserwacji cyklu m.in. obserwacji szyjki) chciałam sprawdzić jak tam jest w środku. i zauważyłam ze szyjka jest miękka i mogę wsadzić do środka palec bez problemu. na "około" szyjki że tak powiem od przodu wyczuwam coś twardego (główka? możliwe?) co o tym myślicie? wogóle jakoś dzisiaj czuję się inaczej, dziwnie a tż boi się żebym nie zaczęła rodzić bo jutro ma egzamin i nie mógł by być ze mną na porodówce
No to tak.
Jeżeli czop nie miał w sobie nic czerwonego to możesz tak jak ja chodzić sobie bez niego około 2-3 tygodnie. Jeżeli miał jakieś czerwone nitki, krew to jesteś szczęściarą i powinnaś niedługo rodzić- chociaż stokrotka mowiła że krew miała a i tak chodziła po tym około tydzień- może mniej. Chociaż ja w te rozwarcia i czopy już nie wierzę, bo jestem przykładem na to że z ok 3-4cm rozwarcia i bez czopa z miękką krótką szyjką można sobie pocinać sporo czasu i się przeterminować.
A masz skurcze?
Co to znaczy dziwnie się czujesz ?

A co do drugiego. To żeby dotrzeć do główki i szyjki musiałabyś serio mocno wsadzić tego palca. Wydaje mi się że z naszej perspektywy to w ogóle jest trudniejsze bo musimy wykręcać rękę co nie pozwala wsadzić jej na tyle głęboko żeby wyczuć to co może wyczuć ginka czy nawet tż.
Jeżeli czujesz coś blisko wejścia to to może być pęcherz albo jakieś inne cudactwo.
Cytat:
Lulla w końcu Cię nie męczą? Opowiesz nam wszystko?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

I najważniejsze. Agnyska urodziła?

Bo ja nie widzę info a mi napisała, żebym podała maila bo tatuś wyśle zdjęcie Benika
Nie wiem czy przeoczyłam info czy wyprzedzam okrutnie kogoś poinformowanego, ale kurczeeee chyba jest już po !

Miss.hot do mnie napisała , że siedzi i czeka dalej na cesarkę

A Agnes mówi, że skurcze są, ale niebolesne i kaza jej chodzić

OJJJJ będzie czerwono!!!!

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-13 o 16:48
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:58   #2257
danika
Zakorzenienie

żywopłot posadzony jeszcze sobie kupiłam takiego ślicznego wrzosa różowegożeby mi w domku ładnie wyglądał i właśnie go przesadziłam

fotelik to maxi cosi cabrio fix z bazą. O taki: (tylko kolor cały czarny, total black)

FOTELIK

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu jest dokładnie to samo i identycznie tłumaczą brak możliwości znieczulenia.
u nas tak samo się tłumaczą

Cytat:
czyli cię jednak wypuścili? napisz jak tam było i co z wami dalej

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
o popatrz. o masowaniu łydek nie słyszałam...
już widzę jak połowa z nas będzie się dzisiaj masowała
ja tam nic nie masuje mam jeszcze dwie książki do przeczytania i sobie radośnie korzystam z ostatnich chwil słodkiego lenistwa jutro sie jeszcze wybieram do pracy na ploty

no to chyba Agnyska urodziła a za pozostałe rodzące mocne

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-09-13 o 17:00
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 17:01   #2258
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny bawilam sie cyckami i leci jeszcze troche siary i.....mleczko tez jest .....wiec zaczelam mala przystawiac ale za cholere nie potrafi zlapac cyca......i tak sie zastanawiam czy to tez bedzie dobre gdybym odciagala pokarm i dawala jej przez butelke....??? Jak sadzicie ...?? Bardzo chce zeby jadla moje mleczko......
Doczytałam teraz A jaki konkretnie macie problem? Masz wklęsłe brodawki czy raczej mała się niecierpliwi? Oczywiście jak chcesz napisać, bo jak ten, to przepraszam,że się wtrącam

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:03   #2259
MAGiALENA
Zakorzenienie

ale się zapowiada wysyp!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:04   #2260
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ale się zapowiada wysyp!
A ty jak bo ty chyba jak i ja - dzisiejsza ?

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 17:07   #2261
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Nawał pokarmu zwykle pojawia się na trzeci dzień od porodu ns i na początku to normalne,że jest go mało to tzw. siara która jest najbogatsza w przeciwciała i inne takie
Ja niestety się też nawalczyłąm żeby mi pokarm wrócił ale to dlatego,że małą została w szpitalu i przez tydzień nie karmiłam.
Przystawiaj dzidzie na zawołanie jak często będzie chciała. Częste przystawianie wysyła sygnał do mózgu,że jest większe zapotrzebowanie na mleczko i powinna ruszyć produkcja pokarmu więc nic się nie martw
Przede wszystkim nie panikuj. mów do niej łagodnym głosem i śpiewaj podczas karmienia, to ją uspokoi i nawet dla tych chwil będzie chciała być przy cycu
Będzie dobrze zobaczysz a jak będziesz się cieszyć każdą chwilą karmienia to Oliwka to wyczuje i spokojnie będzie jadła.
Mi ilość pokarmu już nie wróciła taka jak przedtem albo miałam słabszy pokarm więc dokarmiałam ją butelką, to żaden wstyd ani dramat i do 6 m-ca mała ssała i cyca i butelkę Powodzonka życzę, bo warto

dzieki kochana....mala spi ale jak tylko sie obudzi to znowu ja przystawie.... szkoda mi jej tylko jak sie przy tym denerwuje i placze.... mowie do niej chichutko ze ja chce dla niej jak najlepiej.....ale bede probowac....

Misshot, Agnyska za szybkie, bezbolesne porody

Cotka gratki za 41 tydzien, mam nadzieje ze dlugo sie juz nie pomeczysz

Ciekawe co u Stokrotki ....pisalam do niej ale sie nie dozywa ...pewnie nie moze sie napatrzec na Sare

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Doczytałam teraz A jaki konkretnie macie problem? Masz wklęsłe brodawki czy raczej mała się niecierpliwi? Oczywiście jak chcesz napisać, bo jak ten, to przepraszam,że się wtrącam

Spoko dla mnie to nie problem pisac o tym.....zawsze sie moze ktos znajdzie kto pomoze....Moje brodawki nie sa jakies wystajace jak antenki.... i moze dlatego ...
Stary 2011-09-13, 17:08   #2262
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A ty jak bo ty chyba jak i ja - dzisiejsza ?
nijak...
byłam dziś u ginki i mam czekać do piątku - jak się nie zacznie, to w piatek muszę się zgłosić na IP.

Stary 2011-09-13, 17:11   #2263
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
nijak...
byłam dziś u ginki i mam czekać do piątku - jak się nie zacznie, to w piatek muszę się zgłosić na IP.
A czemu tak szybko?
Bo normalnie kierują 7 dni po terminie. Też bym chciała tak szybko

A masz jakieś skurcze, bóle, cokolwiek?

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 17:12   #2264
danika
Zakorzenienie

Cytat:
nijak...
no to kochana....na dniach bedziesz mamą
Stary 2011-09-13, 17:19   #2265
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu tak szybko?
Bo normalnie kierują 7 dni po terminie. Też bym chciała tak szybko

A masz jakieś skurcze, bóle, cokolwiek?
nie mam pojęcia dlaczego. w sumie, to nie pomyślałam, żeby zapytać.
miałam skurcze ale "niebolące" w sobotę (chyba tak, jak Agnes) i tyle. a tak poza tym to bolą mnie pachwiny i "tam", czasem mam twardy brzuch i coś zakłuje. a, rozwarcie nadal na... 1 palec.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no to kochana....na dniach bedziesz mamą
chyba, że mnie z tej izby odeślą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 17:21   #2266
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Ale wysyp się szykuję

Natka ale ten Twój mąż kochany, mój w zyciu by na taki gest nie wpadł zresztą mówiłam że on anty prezentowy

Pytanie do mamusiek, czy macie problem z wypróżnianiem dalej ? Nie wiem czy to jeszze po porodzie sn mnie trzyma, ale hodzę co dwa, trzy dni za swoją potrzebą i muszę przeć dość mocno żeby z siebie wydać co nie co, a dodatkowo zawsze poleci mi krew ale już stąd skąd powinna, sory za opis , ale jestem ciekawa, czy mi trauma po porodzie nie została pod tym wzgledem, po bólach partych

Staś dziś grzeczny, aż go nie poznaję aż humor lepsiejszy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:22   #2267
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
No to tak.
Jeżeli czop nie miał w sobie nic czerwonego to możesz tak jak ja chodzić sobie bez niego około 2-3 tygodnie. Jeżeli miał jakieś czerwone nitki, krew to jesteś szczęściarą i powinnaś niedługo rodzić- chociaż stokrotka mowiła że krew miała a i tak chodziła po tym około tydzień- może mniej. Chociaż ja w te rozwarcia i czopy już nie wierzę, bo jestem przykładem na to że z ok 3-4cm rozwarcia i bez czopa z miękką krótką szyjką można sobie pocinać sporo czasu i się przeterminować.
A masz skurcze?
Co to znaczy dziwnie się czujesz ?
Nic czerwonego nie było. Skurcze? chyba nie. Pobolewa mnie podbrzusze raz z jednej strony, raz z drugiej jak na @ ale nie jakoś strasznie. I przy przekręcaniu tez odczuwam ból i np jak tż przyłoży głowę. W niedziele zrobiliśmy sobie z tż spacer 10km piechotą i w czasie tego spaceru specyficznie bolało mnie podbrzusze, dopiero później zaczęłam myśleć o tym czy mogły by być to skurcze bo bolało jakiś czas (nie wiem minute, dwie?) i cisza i za jakiś czas znów. ale nie myślałam nawet o tym ze mogą to być skurcze i nie patrzyłam nawet w zegarek żeby sprawdzić długość i częstotliwość. jak pisałam dopiero później pomyślałam ze to mogły być skurcze (było kilka takich bóli).
dziwnie się czuję tzn jakoś inaczej ten ból podbrzusza, nie mam jakiegoś parcia na pęcherz i ostatnie 2 noce to tylko raz wstawałam na siku,ból kości w kroczu, nastrój zmienia mi się z minuty na minutę, i strasznie się zmęczyłam kąpielą i goleniem co wyczerpujące nie jest (to drugie musiałam rozłożyć na raty bo nie dawałam już rady )ogólnie jakoś tak po prostu inaczej, ciężko mi opisać

A co do drugiego. To żeby dotrzeć do główki i szyjki musiałabyś serio mocno wsadzić tego palca. Wydaje mi się że z naszej perspektywy to w ogóle jest trudniejsze bo musimy wykręcać rękę co nie pozwala wsadzić jej na tyle głęboko żeby wyczuć to co może wyczuć ginka czy nawet tż.
Jeżeli czujesz coś blisko wejścia to to może być pęcherz albo jakieś inne cudactwo.
myślę że to jednak była szyjka (obserwowałam cykle podczas staranek i wiem jaka jest), łatwo nie było bo wiadomo że brzuszek przeszkadza, ale może nie jestem taka "głęboka" i na pewno czułam coś twardego - na pewno nie pęcherz, za twarde "to coś", myślałam właśnie o główce albo ew. o moich kościach, chociaż wcześniej ich nie czułam tam a i nie że czułam główkę tak palec przy główce tylko przez to co jest w środku, tzn coś nas dzieliło (macica) ale było czuć po drugiej stronie coś bardzo twardego jak kość i przez całą długość dokąd palcem sięgnęłam. nie wiem czy zrozumiale napisałam
Lulla w końcu Cię nie męczą? Opowiesz nam wszystko?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Bo ja nie widzę info a mi napisała, żebym podała maila bo tatuś wyśle zdjęcie Benika
Nie wiem czy przeoczyłam info czy wyprzedzam okrutnie kogoś poinformowanego, ale kurczeeee chyba jest już po !

właśnie wiem jak jest z Tobą i było ze Stokrotką
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-09-13 o 17:25
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:22   #2268
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia dlaczego. w sumie, to nie pomyślałam, żeby zapytać.
miałam skurcze ale "niebolące" w sobotę (chyba tak, jak Agnes) i tyle. a tak poza tym to bolą mnie pachwiny i "tam", czasem mam twardy brzuch i coś zakłuje. a, rozwarcie nadal na... 1 palec.

chyba, że mnie z tej izby odeślą.
Szkoda że mi nie dała szybciej Bo ja tu już kombinuję jak się wbić do szpitala. Dzisiaj to się nawet ucieszyłam jak mnie zaczęło łupać bo pomyślałam że pojadę i może mnie zechcą haha.

Haha jakie drażniące są te przeskakujące coś w brzoskwince jak się pozycję nóg zmienia

I w ogóle ostatnio mnie naszło takie durne myślenie. Jak te wody odchodzą to serio jest takie "pyk" jak piszecie? Tzn jakiś odgłos, dziwne uczucie czy coś?
Wiem, że głupie to, ale tak mnie strasznie ineresuje

Wymianka.
Stary 2011-09-13, 17:26   #2269
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam rodzić w Gliwicach..i tam jest znieczulenie bezpłatne (zzo) a do tego, od września wprowadzili gaz rozweselający.
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce, bo pewnie z którejś formy znieczulenia będę chciała skorzystać.
My będziemy rodzić w Świętochłowicach albo w Wodzisławiu, ale raczej na 90% w Świętochłowicach
Asia rodzi w Zabrzu, a tam nie wiem jak jest z zzo.

Cytat:
fotelik to maxi cosi cabrio fix z bazą. O taki: (tylko kolor cały czarny, total black)

ja tam nic nie masuje mam jeszcze dwie książki do przeczytania i sobie radośnie korzystam z ostatnich chwil słodkiego lenistwa jutro sie jeszcze wybieram do pracy na ploty
Fajny fotelik
A baza też pasuje do większych fotelików?
Ja też nie masuje. Mały sam wyjdzie A jak nie, to lekarz zadziała odpowiednio
Stary 2011-09-13, 17:26   #2270
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
SJak te wody odchodzą to serio jest takie "pyk" jak piszecie? Tzn jakiś odgłos, dziwne uczucie czy coś?
jak byłam w szpitalu, to przed łyżeczkowaniem miałam "wywoływanie" i nie pamiętam, żeby było jakieś "pyk" jak wody odchodziły.
ale teraz to nasłuchuję.

Stary 2011-09-13, 17:27   #2271
19natka88
Zakorzenienie

Miałam sobie iść ale mały śpi więc korzystam

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Natka jaki przystojniaczek!!! Szymek jest cudowny! A TŻ się spisał z prezentem i fajnie, że się dzielnie zajmuje maluszkiem
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Natka, Twój Szymek jest piękny

Cytat:
Natka znieczulenie dla VIP-ów Dziękuję Ci raz jeszcze za informacje
Coś w tym stylu

Cytat:
dzielny tata z TZ a pierscien widziałam tam dalej.... śliczny

Szymonek cudny przystojniak

biedny TZ miał szkołe życia
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
To może pożycz swoją teściową A może teściowa ma jeszcze jednego syna
Ma jeszcze jednego 21 lat ma

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kochana teściowa Natka a jak tam Twoja waga?? dużo zostało kg??
A no nie mogę narzekać
Zostały niecałe 3 kg

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ładny klocuszek
a ja nadal nie wiem ile ma natalcia le na rękach czuje ze coraz więcej
Będę mieć bicepsy Ja zrobiłam tak: na wadze elektronicznej wpierw zważyłam się sama a potem z Szymkiem

Cytat:
Moze zle go uzywalam....... ...zawsze mozesz sprobowac moze akurat Ci pomoze....jak juz bedziesz miec skurcze to ustaw sobie na full....... oby pomoglo.....

Dasz radę Jeśli chcesz karmić piersią to ja bym tak butelki jednak nie dawała. Próbuj do skutku. Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mnie też zastanawia jak to będzie jak już mały z nami będzie...
póki co słyszę tylko, że będzie przytulał i całował...taaa...

a tż pierwsza klasa, chrzest bojowy najlepszy
Mój tż właśnie mówił, że dotknie małego dopiero jak on będzie chociaż główkę trzymać - a po porodzie to już w szpitalu się garnął do małego

Cytat:

Czekamy na wieści

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:30   #2272
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
właśnie wiem jak jest z Tobą i było ze Stokrotką
Ja tam co do czopów to już nie mam żadnej podniety
Mój mnie wkurzył a moja ginka powiedziała, że on jakiś przereklamowany jest i nie wie czemu wszyscy się na nim tak skupiają. U mnie jak widać czop z serii wrednych, nic nie przepowiadających

A widze, że ty masz dużo czasu jeszcze to lepiej dla ciebie. Niech sobie dojrzeje wszystko.

A kiedy ginek Ci to będzie mógł potwierdzić?

A co do główki to ja nadal wątpię ale nie przeczę w końcu nie ja grzebałam .
Ja też kiedyś myślałam, ze dotykam główki, ponieważ wkładając tabletkę, a wkładałam ją raczej dla pewności głębiej- tym bardziej, ze one lubią sobie zbaczać z drogi... narafiałam na coś okrągłego, twardego, ale ginka powiedziała, ze to na pewno nie główka, że do główki trzeba serio się wysilić.
Ale kto wie jak to jest u ciebie.
Poza tym nawet jak o główka to nie radziłabym Ci tam za często wędrować bo jeżeli czop odszedł to możesz niechcący jakieś infekcje czy coś tam zaprowadzić

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-13 o 17:32
Stary 2011-09-13, 17:31   #2273
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny fotelik
A baza też pasuje do większych fotelików?
Ja też nie masuje. Mały sam wyjdzie A jak nie, to lekarz zadziała odpowiednio
tak, baza pasuje do następnego fotelika maxi cosi - model PEARL (do 18 kg)
Stary 2011-09-13, 17:32   #2274
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ale wysyp się szykuję

Natka ale ten Twój mąż kochany, mój w zyciu by na taki gest nie wpadł zresztą mówiłam że on anty prezentowy

Pytanie do mamusiek, czy macie problem z wypróżnianiem dalej ? Nie wiem czy to jeszze po porodzie sn mnie trzyma, ale hodzę co dwa, trzy dni za swoją potrzebą i muszę przeć dość mocno żeby z siebie wydać co nie co, a dodatkowo zawsze poleci mi krew ale już stąd skąd powinna, sory za opis , ale jestem ciekawa, czy mi trauma po porodzie nie została pod tym wzgledem, po bólach partych

Staś dziś grzeczny, aż go nie poznaję aż humor lepsiejszy
Zawalił na rocznicę to teraz musiał się postarać
Ja nie mam problemu - ale jestem po cc więc nie wiem czy jest jakaś różnica

Dzisiaj mamy debiut kąpielowy bo ostatnio moja mama kąpała małego a dzisiaj my

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:42   #2275
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Zawalił na rocznicę to teraz musiał się postarać
Ja nie mam problemu - ale jestem po cc więc nie wiem czy jest jakaś różnica

Dzisiaj mamy debiut kąpielowy bo ostatnio moja mama kąpała małego a dzisiaj my
urodziny mam za kilka dni , ciekawa jestem ich

własnie sie boje ze mi po sn cos z traumy zostało

oo kapiel, to trzymam kciuki u mnie to tylko maz kapie ja juz nie nir to zebym sie bała , on poprostu chce i koniec

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:44   #2276
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

oj będzie będzie
super!

czekamy na newsy teraz!

natka za debiut kąpielowy
ale na pewno będzie ok...

cotka ja się nie nastawiam na żadne pyk
jak odejdą będzie mokro i tyle
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:58   #2277
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam co do czopów to już nie mam żadnej podniety
Mój mnie wkurzył a moja ginka powiedziała, że on jakiś przereklamowany jest i nie wie czemu wszyscy się na nim tak skupiają. U mnie jak widać czop z serii wrednych, nic nie przepowiadających

A widze, że ty masz dużo czasu jeszcze to lepiej dla ciebie. Niech sobie dojrzeje wszystko.

A kiedy ginek Ci to będzie mógł potwierdzić?

A co do główki to ja nadal wątpię ale nie przeczę w końcu nie ja grzebałam .
Ja też kiedyś myślałam, ze dotykam główki, ponieważ wkładając tabletkę, a wkładałam ją raczej dla pewności głębiej- tym bardziej, ze one lubią sobie zbaczać z drogi... narafiałam na coś okrągłego, twardego, ale ginka powiedziała, ze to na pewno nie główka, że do główki trzeba serio się wysilić.
Ale kto wie jak to jest u ciebie.
Poza tym nawet jak o główka to nie radziłabym Ci tam za często wędrować bo jeżeli czop odszedł to możesz niechcący jakieś infekcje czy coś tam zaprowadzić
dzięki za odpowiedź. wizytę mam dopiero 26 września, ale mój gin należy do tych co patrzą na ciebie jak na wariatkę cokolwiek byś się spytała np jaka może być szyjka itp to wiem z neta i od was, bo on nigdy nie mówił "jak tam jest". Jeszcze co do szyjki to właśnie mnie dziwi bo wiem jak się starała jaka była i jak się obserwowało i szyjka w dni płodne była otwarta to dla mnie miała taką tyci dziurkę, a teraz "pochłonęła" czubek palca no ale ja ginem też nie jestem. w każdym razie nic tam już nie ruszam

I mogę się "pochwalić" że odkryłam mega rozstępy na moim tyłku - czego mój tż w ogóle nie dostrzegał a widać że nie są świeże ale nie powiem, miłe to jest jak tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy (w ogóle co to są rozstępy? cellulit? to ze masz tyłek jak galaretka? ja to wszystko i tak kocham )
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:06   #2278
BordAna
Zadomowienie

to ja
pamiętacie mnie jeszcze?
Zaczynam od nadrobienia dnia wczorajszego...

Małgosia1983: pewnie nie powinnam być aż tak aktywna ale czasami trzeba coś załatwić,, teraz trochę dużo tego mamy bo czas nas goni a na załatwienie wszystkiego od zawarcia umowy notarialnej mamy 2 tygodnie...
wczoraj miałam znowu nogi jak balony, dlatego dzisiaj NIC nie robie, jedynie ubrałam się i wsiadłam do samochodu i pojechałam z tż do teściów... on pomaga bratu w remoncie a ja siedze w ogrodzie

archinta: baardzo mi się te naklejki na ściane podobają i chciałabym żeby mały miał takie na ścianie ale tż kręci nosem na to ;(

mmmadzia: witaj spowrotem zBartusiem

spa82: gratuluję MALEŃSTWA
ja to moge sobie chyba pomarzyc ze ubiore synka w ciuszki r 50

ancia: podasz tytuł tej książki??

co do ulewania to nie chcę się wymądrzać ale byliśmy z tż w sierpniu u znajomych i ich 9 miesięczny synek ciągle ulewał... ich pediatra twierdziła że dziecko do roczku może ulewać.. a dziecko zasuwało już po podłodze i nawet wtedy potrafiło porządnie zwymiotować (nawet godz po karmieniu)

agnieszka 0605: nie przepraszaj
no i dziewczyny – raz na zawsze -->nie przepraszajmy za to, że coś nas boli...
jakbym ja miała wymieniać co mnie boli to chyba trzeba by kolejny wątek założyć

natka: a jak tzm twoja cukrzyca po urodzeniu synka? Minęła jak ręką odjął? Czy dalej robisz pomiary?
No i właśnie Ancia jak z Twoim ciśnieniem? Ciągle masz wysokie/? Czy to mija odrazu? mierzysz wogóle jeszcze?

Stokrotka: Buziaczki dla Ciebie i Sary

Anetika: co do zarażen sepsą to mi się wydaje że szpital zawsze trzyma to w tajemnicy tzn tak długo jak może .. jak pracowałam na oddz wewnętrznym to zdażały się przypadki pacjentów z potencjalnym zagrożeniem sepsą a ja musiałam wchodzić do tych pomieszczeń... byłam normalnie zlana potem...
Sytuacja musi być pewna na 100% wtedy dopiero podaje się mediom czy cuś..
Powiem nawet że u nas każdemu pracownikowi robili badania na potwierdzenie sepsy i powiem tye że było to w styczniu a do dnia dzisjeszego nie znam. Ale podobnież dzwonili do osób u których wynik wyszedł pozytywny..

jak mmnie to wszystko wnerwia... szwagierka mi wczoraj powiedziała żebym szybko urodziła to ona wkońcu zacznie do nas przychodzic... od maja mieszkamy nas swoim a była u nas może ze 3-4 razy...
koleżanki, które znają tremin porodu pytają mnie się od tyg „kiedy rodzisz”?... toć kurczę.,.,,. Bardzo chciałabym w terminie albo nawet i przed ale to przecież za wiele ode mnie zależy teraz!!
tata do mnie wydzwania co drugi dzień i bierze specjalnie z tel na tryb głośnomówiący i pytają się z mamą jak się cuzję, i czuję już że coś się zbliża... ja chyba nie wyrobię,,,
kuzynka na nk napisała do mnie kiedy mam termin, odpisałam jej a 4 dni po tym ona się mnie pyta czy maluszek jest już na świecie... pozabijam wszystkich, rozerwę na strzępy...
chyba numer zmienię i zlikwituję wszelkie społecznościowe konta na portalach...
płakać mi się normalnie chce...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 18:21   #2279
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to słuchaj uważnie i czekamy na relacje
witam
no i zamiast o uspokajaniu mieliśmy o szczepieniach bo babeczki już to oglądały a położnej się pomyliło coś w zeszyciku...
ale udało się wymusić ten film do domku żebyśmy nie musieli tak kursować i tracić czasu jak nadrobię to postaram się opisać bo jestem "oczarowana" tymi sposobami uspokajania maluszka i chciałabym żeby nasze mamusie potestowały i podzieliły się spostrzeżeniami czy to działa w rzeczywistości choć troszkę bo na filmie to cuda

AgnesD, miss.hot, Agnyska, lula...

(jeśli kogoś pominęłam to pardon za dużo na raz się dzieje i nie nadążam)

spa82 judytka aniołek gratuluje ...no śliczna jest i do twarzy jej w różowym

pestka

jeszcze doczytam co tam się dzieje żeby być na bierząco
Stary 2011-09-13, 18:22   #2280
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
szkoda ze w dwupaku jeszcze
trzymam kciuki zeby cie juz nie meczyli i zebysz szybko doczekała sie maluszka
Cytat:

kciuki trzymam dziewczyny

Agnyska urodzila?? jak chce wysłac zdjecie Benka to chyba juz po ale czekam na czeronego posta dla potwierdzenia

Natka za debiut kapielowy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości