|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ładny klocuszek ![]() a ja nadal nie wiem ile ma natalcia le na rękach czuje ze coraz więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie jeszcze w dwupaku, zaraz was ponadrabiam, poczytam a tymczasem chcialam bardzo, ale to bardzo podziekowac ze wszystkie eski, za wszystkie dobre mysli, jestescie najlepsze i kochane
![]() ![]() ![]() ![]()
#2253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze zle go uzywalam..... ![]() ![]() Dziewczyny bawilam sie cyckami i leci jeszcze troche siary i.....mleczko tez jest ![]() ![]()
![]() |
#2254 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już widzę jak połowa z nas będzie się dzisiaj masowała ![]() Cytat:
póki co słyszę tylko, że będzie przytulał i całował...taaa... ![]() a tż pierwsza klasa, chrzest bojowy najlepszy ![]() Cytat:
![]() ja się niespodziewam niczego. Cytat:
![]() mnie sam fakt cięcia przeraża na maksa... a brzuch spadnie, nie ma się czym przejmować ![]() szczęściara ![]() jakoś mi chyba cytaty pozjadało, tyle pozaznaczałam a jak zwykle jest ich jakoś mało ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
co tam u Ciebie?
![]() |
#2255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety się też nawalczyłąm żeby mi pokarm wrócił ale to dlatego,że małą została w szpitalu i przez tydzień nie karmiłam. Przystawiaj dzidzie na zawołanie jak często będzie chciała. Częste przystawianie wysyła sygnał do mózgu,że jest większe zapotrzebowanie na mleczko i powinna ruszyć produkcja pokarmu więc nic się nie martw ![]() Przede wszystkim nie panikuj. mów do niej łagodnym głosem i śpiewaj podczas karmienia, to ją uspokoi i nawet dla tych chwil będzie chciała być przy cycu ![]() Będzie dobrze zobaczysz a jak będziesz się cieszyć każdą chwilą karmienia to Oliwka to wyczuje i spokojnie będzie jadła. Mi ilość pokarmu już nie wróciła taka jak przedtem albo miałam słabszy pokarm więc dokarmiałam ją butelką, to żaden wstyd ani dramat i do 6 m-ca mała ssała i cyca i butelkę ![]() ![]()
![]() |
#2256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli czop nie miał w sobie nic czerwonego to możesz tak jak ja chodzić sobie bez niego około 2-3 tygodnie. Jeżeli miał jakieś czerwone nitki, krew to jesteś szczęściarą i powinnaś niedługo rodzić- chociaż stokrotka mowiła że krew miała a i tak chodziła po tym około tydzień- może mniej. ![]() A masz skurcze? Co to znaczy dziwnie się czujesz ![]() A co do drugiego. To żeby dotrzeć do główki i szyjki musiałabyś serio mocno wsadzić tego palca. Wydaje mi się że z naszej perspektywy to w ogóle jest trudniejsze bo musimy wykręcać rękę co nie pozwala wsadzić jej na tyle głęboko żeby wyczuć to co może wyczuć ginka czy nawet tż. Jeżeli czujesz coś blisko wejścia to to może być pęcherz albo jakieś inne cudactwo. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- I najważniejsze. Agnyska urodziła? Bo ja nie widzę info a mi napisała, żebym podała maila bo tatuś wyśle zdjęcie Benika ![]() Nie wiem czy przeoczyłam info czy wyprzedzam okrutnie kogoś poinformowanego, ale kurczeeee chyba jest już po ! Miss.hot do mnie napisała , że siedzi i czeka dalej na cesarkę ![]() A Agnes mówi, że skurcze są, ale niebolesne i kaza jej chodzić ![]() OJJJJ będzie czerwono!!!! Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-13 o 16:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |||
Zakorzenienie
|
żywopłot posadzony
![]() ![]() fotelik to maxi cosi cabrio fix z bazą. O taki: (tylko kolor cały czarny, total black) FOTELIK Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no to chyba Agnyska urodziła ![]() ![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-13 o 17:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
ale się zapowiada wysyp!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
A ty jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Misshot, Agnyska ![]() Cotka gratki za 41 tydzien, mam nadzieje ze dlugo sie juz nie pomeczysz Ciekawe co u Stokrotki ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Spoko dla mnie to nie problem pisac o tym.....zawsze sie moze ktos znajdzie kto pomoze....Moje brodawki nie sa jakies wystajace jak antenki.... i moze dlatego ...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
nijak...
byłam dziś u ginki i mam czekać do piątku - jak się nie zacznie, to w piatek muszę się zgłosić na IP. |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo normalnie kierują 7 dni po terminie. Też bym chciała tak szybko ![]() A masz jakieś skurcze, bóle, cokolwiek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam skurcze ale "niebolące" w sobotę (chyba tak, jak Agnes) i tyle. a tak poza tym to bolą mnie pachwiny i "tam", czasem mam twardy brzuch i coś zakłuje. a, rozwarcie nadal na... 1 palec. ![]() chyba, że mnie z tej izby odeślą. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Ale wysyp się szykuję
![]() Natka ale ten Twój mąż kochany, mój w zyciu by na taki gest nie wpadł ![]() Pytanie do mamusiek, czy macie problem z wypróżnianiem dalej ? Nie wiem czy to jeszze po porodzie sn mnie trzyma, ale hodzę co dwa, trzy dni za swoją potrzebą i muszę przeć dość mocno żeby z siebie wydać co nie co, a dodatkowo zawsze poleci mi krew ale już stąd skąd powinna, sory za opis , ale jestem ciekawa, czy mi trauma po porodzie nie została pod tym wzgledem, po bólach partych ![]() Staś dziś grzeczny, aż go nie poznaję ![]() ![]()
![]() |
#2267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-09-13 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haha jakie drażniące są te przeskakujące coś w brzoskwince jak się pozycję nóg zmienia ![]() I w ogóle ostatnio mnie naszło takie durne myślenie. Jak te wody odchodzą to serio jest takie "pyk" jak piszecie? Tzn jakiś odgłos, dziwne uczucie czy coś? Wiem, że głupie to, ale tak mnie strasznie ineresuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asia rodzi w Zabrzu, a tam nie wiem jak jest z zzo. Cytat:
![]() ![]() A baza też pasuje do większych fotelików? Ja też nie masuje. Mały sam wyjdzie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz to nasłuchuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Miałam sobie iść ale mały śpi więc korzystam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A no nie mogę narzekać ![]() Zostały niecałe 3 kg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Ja tam co do czopów to już nie mam żadnej podniety
![]() Mój mnie wkurzył a moja ginka powiedziała, że on jakiś przereklamowany jest i nie wie czemu wszyscy się na nim tak skupiają. U mnie jak widać czop z serii wrednych, nic nie przepowiadających ![]() A widze, że ty masz dużo czasu jeszcze to lepiej dla ciebie. Niech sobie dojrzeje wszystko. A kiedy ginek Ci to będzie mógł potwierdzić? A co do główki to ja nadal wątpię ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też kiedyś myślałam, ze dotykam główki, ponieważ wkładając tabletkę, a wkładałam ją raczej dla pewności głębiej- tym bardziej, ze one lubią sobie zbaczać z drogi... narafiałam na coś okrągłego, twardego, ale ginka powiedziała, ze to na pewno nie główka, że do główki trzeba serio się wysilić. Ale kto wie jak to jest u ciebie. Poza tym nawet jak o główka to nie radziłabym Ci tam za często wędrować bo jeżeli czop odszedł to możesz niechcący jakieś infekcje czy coś tam zaprowadzić ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-13 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
tak, baza pasuje do następnego fotelika maxi cosi - model PEARL (do 18 kg)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam problemu - ale jestem po cc więc nie wiem czy jest jakaś różnica ![]() Dzisiaj mamy debiut kąpielowy bo ostatnio moja mama kąpała małego a dzisiaj my ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() własnie sie boje ze mi po sn cos z traumy zostało ![]() oo kapiel, to trzymam kciuki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super! ![]() czekamy na newsy teraz! natka za debiut kąpielowy ![]() ale na pewno będzie ok... cotka ja się nie nastawiam na żadne pyk ![]() jak odejdą będzie mokro i tyle ![]()
![]() |
#2277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I mogę się "pochwalić" że odkryłam mega rozstępy na moim tyłku - czego mój tż w ogóle nie dostrzegał a widać że nie są świeże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
to ja
![]() pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Zaczynam od nadrobienia dnia wczorajszego... Małgosia1983: pewnie nie powinnam być aż tak aktywna ale czasami trzeba coś załatwić,, teraz trochę dużo tego mamy bo czas nas goni a na załatwienie wszystkiego od zawarcia umowy notarialnej mamy 2 tygodnie... wczoraj miałam znowu nogi jak balony, dlatego dzisiaj NIC nie robie, jedynie ubrałam się i wsiadłam do samochodu i pojechałam z tż do teściów... on pomaga bratu w remoncie a ja siedze w ogrodzie ![]() archinta: baardzo mi się te naklejki na ściane podobają i chciałabym żeby mały miał takie na ścianie ale tż kręci nosem na to ;( mmmadzia: witaj spowrotem zBartusiem ![]() spa82: gratuluję MALEŃSTWA ![]() ja to moge sobie chyba pomarzyc ze ubiore synka w ciuszki r 50 ![]() ancia: podasz tytuł tej książki?? ![]() co do ulewania to nie chcę się wymądrzać ale byliśmy z tż w sierpniu u znajomych i ich 9 miesięczny synek ciągle ulewał... ich pediatra twierdziła że dziecko do roczku może ulewać.. a dziecko zasuwało już po podłodze i nawet wtedy potrafiło porządnie zwymiotować (nawet godz po karmieniu) agnieszka 0605: nie przepraszaj ![]() no i dziewczyny – raz na zawsze -->nie przepraszajmy za to, że coś nas boli... jakbym ja miała wymieniać co mnie boli to chyba trzeba by kolejny wątek założyć ![]() natka: a jak tzm twoja cukrzyca po urodzeniu synka? Minęła jak ręką odjął? Czy dalej robisz pomiary? No i właśnie Ancia jak z Twoim ciśnieniem? Ciągle masz wysokie/? Czy to mija odrazu? mierzysz wogóle jeszcze? Stokrotka: Buziaczki dla Ciebie i Sary ![]() Anetika: co do zarażen sepsą to mi się wydaje że szpital zawsze trzyma to w tajemnicy tzn tak długo jak może .. jak pracowałam na oddz wewnętrznym to zdażały się przypadki pacjentów z potencjalnym zagrożeniem sepsą a ja musiałam wchodzić do tych pomieszczeń... byłam normalnie zlana potem... Sytuacja musi być pewna na 100% wtedy dopiero podaje się mediom czy cuś.. Powiem nawet że u nas każdemu pracownikowi robili badania na potwierdzenie sepsy i powiem tye że było to w styczniu a do dnia dzisjeszego nie znam. Ale podobnież dzwonili do osób u których wynik wyszedł pozytywny.. jak mmnie to wszystko wnerwia... szwagierka mi wczoraj powiedziała żebym szybko urodziła to ona wkońcu zacznie do nas przychodzic... od maja mieszkamy nas swoim a była u nas może ze 3-4 razy... koleżanki, które znają tremin porodu pytają mnie się od tyg „kiedy rodzisz”?... toć kurczę.,.,,. Bardzo chciałabym w terminie albo nawet i przed ale to przecież za wiele ode mnie zależy teraz!! tata do mnie wydzwania co drugi dzień i bierze specjalnie z tel na tryb głośnomówiący i pytają się z mamą jak się cuzję, i czuję już że coś się zbliża... ja chyba nie wyrobię,,, kuzynka na nk napisała do mnie kiedy mam termin, odpisałam jej a 4 dni po tym ona się mnie pyta czy maluszek jest już na świecie... pozabijam wszystkich, rozerwę na strzępy... chyba numer zmienię i zlikwituję wszelkie społecznościowe konta na portalach... płakać mi się normalnie chce...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Rozeznanie
|
witam
no i zamiast o uspokajaniu mieliśmy o szczepieniach bo babeczki już to oglądały a położnej się pomyliło coś w zeszyciku... ![]() ale udało się wymusić ten film do domku żebyśmy nie musieli tak kursować i tracić czasu ![]() ![]() AgnesD, miss.hot, Agnyska, lula... ![]() (jeśli kogoś pominęłam to pardon za dużo na raz się dzieje i nie nadążam ![]() spa82 judytka aniołek ![]() ![]() pestka ![]() ![]() jeszcze doczytam co tam się dzieje żeby być na bierząco
#2280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby cie juz nie meczyli i zebysz szybko doczekała sie maluszka ![]() Cytat:
![]() Agnyska urodzila?? ![]() ![]() ![]() Natka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.