|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Facet bez ambicji
Cytat:
Ale to tak abstrahując, bo jeżeli jest rzeczywiście leniem, to i tak się za to nie weźmie. Trzeba zwiewać, miłość nie miłość. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
- a co tu szczęście ma do rzeczy? To kwestia wyboru, wybierasz bez sensu facetów i tyle. Takich jak opisany przez ciebie facet , nawet nie bierze się na serio pod uwagę. Ty dałaś się złapać na jakieś bajery, zamiast uważnie przyjrzeć się, z kim wchodzisz w związek. A ty tu "kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego". Uwierz, mogę łatwo zwizualizować sobie, JAKIE życie czeka cię w twoim Ferdkiem.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-09-13 o 22:07 |
|
|
|
|
#64 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
kiedys zrobiłam sobie test psychologiczny i wyszło mi, że jestem straszna romantyczką
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Ej dobra, ja wiem, że w temacie mało ambitnego partnera jest raczej ciężko. Ale bez przesady, nie odsądzajcie kolesia od czci i wiary, tylko dlatego, że nie pracuje po 40 godzin w tygodniu; w mniejszej miejscowości pewnie za taką samą kasę jak te weselne sztuki z których się utrzymuje.
Dziewczyny. Ja nie chodzę do pracy. Pracuję po 2-3 godziny w tygodniu (jako freelancer) i zarabiam w ten sposób swoją "podstawę". W sezonie jesienno-zimowo-wiosennym mam jeszcze jedno źródło dochodu (które to jednakowoż nie zabiera mi więcej czasu niż 4h w ciągu dnia)+ parę razy do roku większe zlecenia za parę/ paręnaście jak dobrze pójdzie tysiaków. Pracowałam w biurze za takie same pieniądze, zaczynając od dużo, dużo mniejszych. Tylko że: w czasie przeznaczanym do pewnego momentu na bezproduktywne nieraz siedzienie w ofisie chodzę na zajęcia, na studia, które mnie interesują (a niekoniecznie dadzą mi super perspektywę zawodową), na jakieś dodatkowe kursy i rozwijam swoje zainteresowania. Mam się czuć nieambitna, bo nie ciułam, nie biegnę po awans lub też obsesyjnie nie szukam bogatego męża? Zarabiam przyzwoicie, chociaż bez rewelacji. Mam zdolność kredytową, bo stałe umowy o dzieło również mogą być podstawą jego udzielenia. Praca nie jest sensem życia; pracujemy, żeby żyć. Pewnie z takim wesołym grajkiem też zaczęłabym się wkurzać, gdyby sytuacja się przeciągała, a onże sam wpadał w marazm. Jednak z tego, co orientuję się w rzeczonej branży rozrywkowej muzycy naprawdę mogą świetnie zarabiać, jeśli rozwijają się, są dobrzy i nie kaszanią. A z tym samochodem dobre. "Facet bez blachy to nie facet". Ciekawe, co by było, gdyby ktoś, najlepiej płci męskiej napisał na tym forum, że kobieta bez tipsów jest bezpłciową hybrydą. Albo bez biustu. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pocieszenie mogę napisać tylko tyle, że nie jest to najgorszy przypadek, o jakim słyszałam. Znam dwóch facetów 30+, którzy pracą jeszcze nigdy w życiu się nie zhańbili. Tyle dobrego, że nie mają dziewczyn, które by się z nimi męczyły
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wybacz, też jestem po filologii polskiej, ale nawet do głowy by mi nie przyszło, aby twojego Ferdka z romantyzmem łączyć. Tu prozą wieje, skazujesz się na życie niczym z pozytywistycznej noweli. |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiecie, że od kąd z nim jestem to ja nigdzie nie byłam? Nie poszłam z nim na żadna imprezę, ani do moich znajomych, nigdzie! Bo weekendy to on ma zajete mało tego, chcialam sama wyjsc to zawsze wielkie awantury, ze jak to sama bez niego Teraz niedawno bylismy razem na wakacjach, a tak to nigdzie... Zazdroszcze moim kolezankom,ktore wychodza ze swoimi facetami na imprezy, do clubow ,ze znajomymi ja wyrwalam sie kilka razy po kryjomu, w tajemnicy przed nim to takie mialam awantury, ze glowa mala ;/
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
O rany, to nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz? Pisałaś wcześniej, że kochasz go za to, jaki jest dla Ciebie, a tu takie kwiatki?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby chce, ale najlepiej jakby mu pod nos podsunąć... a ja nie będęmu roboty szukać---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- On mnie kocha. A czy ja jego to już sama się zastanawiam. skoro mam wątpliwości to ... Zresztą jak mam ich nie miec skoro ja nie widzę przyszłości na dalsze zycie. Jest cudowny jak jesteśmy razem.Teraz sie dopiero horror zacznie od pazdziernika jak do akademika pojde ;/
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po to nabywa się doświadczenie, żeby z niego później korzystać, a dla Ciebie, Espoir, to nie jest już pierwszy związek. I na pewno nie będzie ostatnim, znajdziesz sobie kogoś o wiele lepszego |
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, nie rozumiem, gdzie się tak spieszysz, jesteś młoda, oboje jesteście. Twój facet Cię kocha, jest Ci wierny, ciesz się tym. Skoro nie ciągnie od Ciebie kasy, to jakoś sobie radzi.
Praca i samochód szczęścia nie dają. Jestem dość zamorzny, kiedyś nie miałem kompletnie nic i byliśmy z moją żoną o wiele szczęśliwsi. Ciesz się teraz swoim szczęściem. Jeśli się kochacie to zawsze sobie jakoś poradzicie w życiu. Ja w sumie do 25 roku nie do końca wiedziałem co chcę robić w życiu. a i tak życie mnie zmusiło zeby coś z nim zacząć robić. Powodzi mi się nieźle, co wcale nie oznacza że jestem szczęśliwszy. Chciałbym poczuć się tak jak kiedyś. No ale cóż, to już pewnie nie wróci. Ciesz się tym co teraz masz. Na zmartwienia przyjdzie jeszcze czas. O wiele jest łatwiej zdobyć pieniądze, niż spotkać w życiu uczciwą osobę która nas kocha |
|
|
|
|
#75 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#78 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A od tego krok do depresji jeśli masz do niej skłonność..Cytat:
bo nie powiem aby Twoja wypowiedź była pozbawiona sensu ale nieco zaczepnie brzmi![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby rzeczywiście był taki kochany, to rozumiałby też, że masz prawo do własnego życia towarzyskiego i zabawy bez jego udziału. A krzywdę robi Ci sam. Może jest co najwyżej dobrym manipulatorem, skoro jeszcze z nim jesteś.
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Coś zrobić z tym " - w opisanej sytuacji oznacza jedno: kopnięcie pana w leniwy zadek, wyjazd na studia i życie studenckie miłe i przyjemne. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- był okres kiedy zrozumial, przyznał siedo błedu. Ale było to chwilowe. Później znów obudził się w nim klawisz.
|
|
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Aż nie chce mi się w to wierzyć. Nie mam tendencji do podejrzewania wszystkich wokół o prowokacje, ale po tym poście przemknęło mi to przez myśl, takie się to robi niesamowite. Zajrzałam do Twojego profilu i znalazłam taki post, który chyba warto przytoczyć:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak możesz napisać, że Cię rozumie jeśli na imprezy musisz się wymykać a później wysłuchiwać awantur? |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Rozumie pod wzgledem pomaga w problemach. Ale akurat temat imprez jest tematem tabu... Gdy tylko wspomne jest "znowu zaczynasz?" i na tym się kończy.
Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Espoir91 Czas edycji: 2011-09-13 o 22:51 Powód: dopelnienie |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie wiesz już, co powinnaś zrobić, nawet jeżeli nie będzie to łatwe. Jeżeli liczyłaś na rady, jak wpłynąć na chłopaka, by zmienił swoje podejście do życia, to raczej ich nie dostaniesz, bo to niewykonalne.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
właśnie na to liczyłam... ale teraz chyba widzę, że to sie jednak nie uda, bo moja pozycja jest z góry przegrana... A życia nie chcę sobie zmarnować. Wolę skonczyć,niż poźniej płakac poł życia.. Może nie zrobie tego dziś, czy jutro, ale tak się stanie. Tego jestem pewna...
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty jesteś ambitna, on nie. albo to zaakceptujesz albo zszargasz sobie nerwy na próbach zmieniania go pod swoją modłę. |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz wszystko się zmieniło. Możemy sobie jechać na jakiekolwiek wakacje, mamy własny dom, każde z nas ma auto, a mimo to nie nie potrafimy już tak świetnie się bawić jak kiedyś. Kochamy się nadal, jednak nie czujemy już tego dreszczu emocji. wszystko stało się stonowane, przewidywalne, potwornie nudne. Wszystko co robimy jest w jakiś sposób przewidywalne. Nie stać nas na zrobienie czegoś szalonego, bo zawsze kalkulujemy co możemy stracić. Pieniądze są ważne, ale nie dają szczęścia. Ci co tak myślą nie mają pieniędzy, albo są głupi. Serio dziwię się, że młodzi ludzie zamiast korzystać z tego najpiękniejszego okresu w swoim życiu, myślą jak stare materialistyczne dziady. Żałosne jest to. Nie pojmuję tego. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

wiecie, że od kąd z nim jestem to ja nigdzie nie byłam? Nie poszłam z nim na żadna imprezę, ani do moich znajomych, nigdzie! Bo weekendy to on ma zajete
Teraz niedawno bylismy razem na wakacjach, a tak to nigdzie... Zazdroszcze moim kolezankom,ktore wychodza ze swoimi facetami na imprezy, do clubow ,ze znajomymi 
Ale po to nabywa się doświadczenie, żeby z niego później korzystać, a dla Ciebie, Espoir, to nie jest już pierwszy związek. I na pewno nie będzie ostatnim, znajdziesz sobie kogoś o wiele lepszego
A od tego krok do depresji jeśli masz do niej skłonność..