2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 22:03   #811
Zia_
Zadomowienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość

Zia, a Ty gdzie mieszkasz?
Mieszkam w Irlandii, w Dublinie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ja tak na chwile moment z najswieższymi doniesieniami
Wracamy wlasnie z drugiego podejscia do USG genetycznego, tym razem prywatnie i na lepszym sprzęcie. Potwierdzone, ze wszystko ok serducho słyszeliśmy, przezierność się w końcu udało do porządku sprawdzic i jest OK! zgodnie z tym USG maluch ma 84mm i .....jest najprawdopodobniej chłopcem))))
Widziałam też jak ładuje kciuka do buzi..Pan dr zapytał,czy bedzie mógł wykorzystać zdjecie naszego malucha aby pokazac studentom(oczywiscie zakładamy,ze w 20tyg.potwierdza sie przypuszczenia co do płci)...gdyż stwierdził, że bardzo ładnie widać ..."potencjalnego siusiaka".

O rety, nawet jak to pisze to nadal sama nie moge uwierzyć, ze wlasnie sobie tam pływa
Jej, ale wiesci! Nawet nie wiedzialam ze tak wczesnie mozna poznac plec, myslalam ze dopiero kolo 17 tygodnia najwczesniej! Teraz bede pewnie jeszcze wiecej rozmyslac o plci mojego malucha, bo sama mam genetyczne juz w nastepnym tygodniu

Cytat:

Ja chcę pierogi z mięsem: buuuuuuuuuuuuuu TERAZ!!!
(z paczki gotowych nie kupuję, bo kiedyś jedząc natknęłam się na kawałek świńskiej skóry z WŁOSIEM)
Okropienstwo. Ja zazwyczaj unikam gotowcow z miesem, bo smak tego "miesa" jest bardzo daleki od idealu. Ostatnio zrobilam sobie moje ukochane ruskie (no, z mrozonki ) i W TRAKCIE jedzenia nadbralam obrzydzenia do mojej normalnie ukochanej cebulki podsmazanej! Nie nadazysz za smakami ciezarnej

Znow mi niedobrze, czas cos przekasic

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:04
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:20   #812
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Juz poczytalam i ciagle porody przedwczesne tak jak i poronienia nie sa do konca zbadane. Powody nie sa w wielu przypadkach znane i choc znane sa czynniki ryzyka to bardzo czesto nie udaje sie znalezc przyczyny tragedii...
masakra.
takie historie mnie doluja strasznie i stresuja. Od razu sobie mysle czy mnie to spotka? Dlaczego wlasnie ja mialabym miec to szczescie urodzenia zdrowego maluszka?
ech...
no juz nie doluje Was. naleza mi sie baty za takie glupie myslenie.
Ja z natury jestem czarnowidzem a teraz milion hormonow jeszcze ten stan poglebia

gwiazdeczka witaj
tego nie d sie uniknc,mysli w ogole.

j sam jestem mama wczesniaka z 30 tc i co do dzis nikt nie wie dlczego sie urodzil o 10 tygodni wczesniej!!!!

ja zas malo czasu staram sie duzo lezec i tk nie mm co robic nie mam sily na nic

witam nowa mamusie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Mravka na pierwszym badaniu jest starsznie trudno stwierdzic plec dlatego gdyz narzady rodne dopiero sie formuja i wygladaja podobnie u chlopca i dziewczynki najpewniej po 17 tc mozna juz stwierdzic z 80% dokladnoscia

ale oby u was sie sprawdzilo

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:23   #813
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Mieszkam w Irlandii, w Dublinie

Będę w Dublinie w Sobotę na kursie.. Oby nie padało , bo ze Sligo muszę przed 5 rano wyjechać, żeby zdążyć..

A ja właśnie też przekąszałam..
Kompot wiśniowy z wiśniami pół na pół z mlekiem do tego odrobina płatków kukurydzianych.. Dla mojego męża to dziwne..hmm????
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 23:07   #814
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

hahaha, aganat nieżle! Kompot wiśniowy z wiśniami, czemu nie? ale już bez mleka i płatków Że już nie wspomnę o kanapkach z musztardą i dżemem, jakoś przerasta to moją wyobrażnię...Sama mam co chwila jakieś zachcianki, ale raczej na normalne, i na ogół odżywcze jedzenie, bez żadnych, dziwnych kombinacji...Po południu naszło mnie natchnienie na krupnik, i będę robić jutro na obiad...A z dzisiejszej ryby na parze, warzyw i ryżu nic nie wyszło, bo Tż wymyślil sobie pizzę, a że doszedl w przyżądzaniu tego dania do perfekcji, to dlaczego nie??? Zaopatrzyłam się też w baking potatoes, bo uwielbiam ziemniaki z odrobiną masła, soli, pieprzu i chilli...gotowane na parze bądz pieczone w folii...mniam, ślinka mi leci na samą myśl, a tu już wieczorowa pora, i raczej już nie powinnam nic jeść heheh....Muszę jakoś odwrócić swoją uwagę od jedzenia! A propos, jeszcze jutro a pojutrze wizyta z położną. Jestem ciekawa, jak tam nasz maluszek????

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-09-13 o 23:08
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 23:19   #815
karolca
Zakorzenienie

ewelajna, ja uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią (byle doprawione - dosolone muszą być).

Ostatnio do ziemniaków lubię robić coś ze śmietaną (od dwóch dni z TŻ zajadamy się sałatką z pomidorów i ogórków w śmietanie, doprawione solą i pieprzem). Duuużo śmietany na ziemniaki No ale na rynku mają pyszne pomidory
Albo kilka dni temu miałam śledzie w śmietanie... to do gęstej śmietany dodałam jeszcze trochę mleka, aby tak fajnie ziemniaki przeszły śmietaną

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:38   #816
cziqua
Zadomowienie

ja jak mam ziemniaki (potłuczone muszą byc) i mizerię to mięska do obiadku już nie potrzebuję patrza na mnie dziwnie że mizerię mieszam z ziemniakami i taka papkę jem ale uwielbiam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:40   #817
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

ja uwielbiam sos z gołąbków z ziemniakami.. taka bryndza
Stary 2011-09-14, 09:00   #818
Madziara 26
Rozeznanie

Mravka super kochana jak ja bym chciala miec to za sobą a jeszcze 12 dni :-(
Mam pytanie jak jest u was z piersiami bo moje stoją w miejscu od czasu do czasu zabolą a tak to nic. Poranne mdłości już też mineły ale za to zaparcia i gazy sie zaczeły. Martwię się że coś może być nie tak. To już 11 tc

Dolina Nocy ja też Cię pamiętam cieszę się ze wszystko dobrze się rozwija

Witam nowe mamy

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:14   #819
joanaros
Zakorzenienie

dzień dobry

Zaczęłam słuchac muzyczki i czuję łaskotanie w brzuchu
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:17   #820
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
pytanie za 1000000punktow
co polecacie na zaparcie .. tylko zeby to nie byl ani kefir ani jogurt bo ja juz na nie patrzec nie moge
Na zaparcia ja stosuje siemię lniane. 2 łyżki nasionek zalać wrzątkiem i po 2 godzinach wypić i zjeść nasionka przed snem.
Ale myślę, że inne rady dziewczyn tez są bardzo dobre.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:17   #821
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o twardnienie macicy, to jesli zbyt czesto Ci sie stawia macica (twardnieje) powiedz o tym lekarzowi, ja na zbyt czeste twardnienia brzuszka w pierwsej ciazy bralam leki p/skurczowe bo skracala mi sie bardzo szybko szyjka czego objawem bylo wlasnie zbyt czeste twardnienie brzuszka.
Ja też biorę w takim przypadku nospe albo buscopan ale z moją szyjka jest wszystko ok, na ostatnim badaniu lekarz powiedział że jest o wiele dłuższa odległość niż przewidują normy -więc nie mam się o co martwić.

MADZIARA 26- nic się nie martw tym, że objawy piersi ustał -bo również miałam w podobnym okresie takie wręcz rozluźnienie piersi-i tak jest do dzisiaj-lekarz powiedział że to normalne i powinnam się cieszyć że nic mnie nie boli i nie nabrzmiewa.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:20   #822
DolinaNocy
Rozeznanie

Witam się i ja dzisiaj Z samego ranka, bo małż do fryzjera jedzie, a ja się do mamy zabiorę na chwilkę, bo to obok. Wezmę bułki i jadę na śniadanko na bułeczki z dżemikiem truskawkowym i kakauko tak mnie jakoś naszła ochota na dżem truskawkowy a wczoraj byłam u znajomej i wspomniała coś, że jej mały lubi naleśniki no i zgadnijcie co będzie dziś na obiad od wczoraj wieczór nie mogę o nich zapomnieć i będą naleśniki z serem podsmażane na masełku ale ogólnie to nie mam apetytu
Stary 2011-09-14, 09:27   #823
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
Witam,
jestem w 9 tyg ciąży, czy mogłabym dołączyć do was ???
Jasne. Witaj i rozgość sie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Mamy wyniki PAPPa - nasze dziecko jest zdrowe jak rybka, a ryzykow wystapienia choroby genetycznej jest nizsze niz normalnie u kobiet w moim wieku kamien z serca ....
Świetne wiadomości

Cytat:
Emigra, mówisz, że wiesz wszystko o promieniowaniu? Przenika tkanki, ale na 100% jest bezpieczne? Ja nie mówię, że nie jest, ale nie jestem też przekonana , że jest Sama czuję się lepiej widząc bijące serce na ekranie, ale czy to nie podejście egoistyczne? W końcu dziecku korzyści to nie przynosi żadnych I nie bierzcie do siebie tego. To moje dywagacje. Jestem egoistką i chciałabym widzieć częściej moje rozwijające się dziecko.
Podpisuje się wszystkimi kończynami.

Cytat:
Dziewczyny macie jakies przeczucia albo preferencje co do plci waszych bobasow?
Ja bardzo duzo o tym mysle choc jeszcze dobrych pare tygodni zanim cokolwiek bedzie widac. Przeczuc nie mam. Na razie wydaje mi sie ze "wolalabym" chlopca, choc nie wyobrazam sobie tez ze mogla bym nie cieszyc sie z dziewczynki Ten chlopiec to moze dlatego ze zawsze chcialam miec starszego brata (majac mlodsza siostre )...
Wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe, ale strasznie chciałabym dziewczynkę. Sex był 2 czy 3 dni przed owu więc może mam szansę

Mravka
super wiadomości

No więc tak, byłam wczoraj na wizycie, wyniki z krwi ok. Toksoplazmozy nie mam na szczęście ale i nie miałam nigdy więc niestety jeszcze jakas szansa na załapanie sie jest. Oby nie.
Usg miałam już przez brzuch. Dzidziol przez 2 tygodnie urósł z 3 mm na 15.89 mm. Usg w dalszym ciągu potwierdza że owu była ok. 24 dc. Więc z OM termin 17.04 ale z usg 9-10 dni później, czyli 26-27.04.
Serduszko bije i to jest najważniejsze.

Mój ból posladkowo-nożny to porażenie nerwu kulszowego, narazie w miarę do przżycia ale muszę leżec na płasko, wygrzewać i TŻ musi masować. O ćwiczeniach mi nic nie mówił a ja zamniałam spytać o basen.

Poniżej wstawiam fotke, trochę niewyraźna ale gin ma słaby sprzęt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy-2.jpg (33,4 KB, 30 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:32   #824
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chcę pierogi z mięsem: buuuuuuuuuuuuuu TERAZ!!!
(z paczki gotowych nie kupuję, bo kiedyś jedząc natknęłam się na kawałek świńskiej skóry z WŁOSIEM)
O nieee musiałam to przeczytać akurat przy jedzeniu śniadania bleeee ale mnie pociągło
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:43   #825
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

Mravka na pierwszym badaniu jest starsznie trudno stwierdzic plec dlatego gdyz narzady rodne dopiero sie formuja i wygladaja podobnie u chlopca i dziewczynki najpewniej po 17 tc mozna juz stwierdzic z 80% dokladnoscia

ale oby u was sie sprawdzilo
tak ja sobie zdaje sprawe,ze poki co to to "prawdopodobnie" .Lekarz powiedział,ze wyglada Mu to na chłopczyka, ale oczywiscie potwierdzenie na połowkowym .Oczywiscie powiedzial też, ze na poczatku wyglada to b.podobnie i u facecika i u dziewuszki..ale ponoc sa jakies najnowsze badania stwierdzajace,ze zaleznie od ulozenia"tego" to mozna domniemac plec No nic,to nie najwazniejsze,najwazniejs ze,ze zdrowe!
Filmik ogladam juz chyba z dziesiaty raz

karolca nooo to popieram Twoje upodobania,bo tez jestem zjadaczem ziemniakow Najchetniej z mizeria tj cziqua i bez miecha

Flowerbombka rewelka ,ze wszystko sie rozwija prawidłowo i dzidzi serce bije
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:48   #826
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak jest u was z piersiami bo moje stoją w miejscu od czasu do czasu zabolą a tak to nic. Poranne mdłości już też mineły ale za to zaparcia i gazy sie zaczeły. Martwię się że coś może być nie tak. To już 11 tc

Dolina Nocy ja też Cię pamiętam cieszę się ze wszystko dobrze się rozwija

Witam nowe mamy
Mnie piersi bolały na samym początku, i to bardzo mocno i stopniowo zaczęło przechodzić. Są lekko nabrzmiałe, delikatnie bolące, ale mogę normalnie funkcjonować

Dzis z rana lekko mnie mdliło i coś tam próbowało polecieć, ale nie tak intensywnie jak wcześniej. Może już mi przechodzi?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-14, 09:54   #827
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ewelajna, ja uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią (byle doprawione - dosolone muszą być).

Ostatnio do ziemniaków lubię robić coś ze śmietaną (od dwóch dni z TŻ zajadamy się sałatką z pomidorów i ogórków w śmietanie, doprawione solą i pieprzem). Duuużo śmietany na ziemniaki No ale na rynku mają pyszne pomidory
mmmm... też uwielbiam ziemniaki, pod każdą postacią! wczoraj jedliśmy talarki mniam!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Na zaparcia ja stosuje siemię lniane. 2 łyżki nasionek zalać wrzątkiem i po 2 godzinach wypić i zjeść nasionka przed snem.
Ale myślę, że inne rady dziewczyn tez są bardzo dobre.
Też próbowałam siemię - tyle że mąż te ziarenka mielił i zalewał wrzątkiem, potem odcedzał i piłam, okropnie niesmaczne, ale trochę pomaga..

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Witam się i ja dzisiaj Z samego ranka, bo małż do fryzjera jedzie, a ja się do mamy zabiorę na chwilkę, bo to obok. Wezmę bułki i jadę na śniadanko na bułeczki z dżemikiem truskawkowym i kakauko tak mnie jakoś naszła ochota na dżem truskawkowy a wczoraj byłam u znajomej i wspomniała coś, że jej mały lubi naleśniki no i zgadnijcie co będzie dziś na obiad od wczoraj wieczór nie mogę o nich zapomnieć i będą naleśniki z serem podsmażane na masełku ale ogólnie to nie mam apetytu
ale mi zrobiłaś ochotę na kakao i bułkę z dżemikiem... mniam, już biegnę do kuchni
Stary 2011-09-14, 10:06   #828
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Okropienstwo. Ja zazwyczaj unikam gotowcow z miesem, bo smak tego "miesa" jest bardzo daleki od idealu. Ostatnio zrobilam sobie moje ukochane ruskie (no, z mrozonki ) i W TRAKCIE jedzenia nadbralam obrzydzenia do mojej normalnie ukochanej cebulki podsmazanej! Nie nadazysz za smakami ciezarnej

ja w ciazy pije litrami sok z aroni i jem wynogrona dzialkowe, takie okragle malutkie ponoc strasznie kwasne dla mnie slodkie
Stary 2011-09-14, 10:27   #829
Mała!
Zakorzenienie

Witam wszystkie przyszłe mamy Jestem Mała!, i od samego początku 1 cz. trwania tego wątku śledzę wasze wpisy i rozmowy...

W moim brzuszku rośnie mały skarb...który zawita na świecie w Marcu... chciałabym dołączyć do Waszego grona ... (w sumie dośc pózno ale chciałam skończyć 3 miesiące.) ...
Życzę szczęśliwego okresu ciąży każdej z Was i dozobaczenia

Ps: Świetny i trafiony tytuł

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-09-14 o 10:28
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:29   #830
kolanka
Zadomowienie

Ja też teraz piję dużo soku z aronii. Robiłam go w zeszłym tygodniu i teraz się raczę . Zrobiłam 22 słoiczki po dżemie, mam nadzieje, że starczy mi na całą zimę. Tylko teraz mam lekko fioletowe zęby .
Cześć Mała! Też jestem marcowa . POdobnie tak jak ty zwlekałam z udzielaniem się na forum, ale podczytywałam od samego początku. Jednak nie wytrzymalam tak długo jak Ty z nie udzielaniem się do końca I trymestru ..

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-09-14 o 10:43
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:46   #831
Karo89
Zakorzenienie

Cześć!

nic mi się nie chce, a muszę się uczyć.

Wczoraj mi Tż powiedział, że u jego babci na strychu jest podobno jeszcze jego łóżeczko jak będzie chwilka to pójdziemy i poszukamy, jak będzie w dobrym stanie, to pewnie "odremontujemy". Podobno nawet materac jest, ale ja jak coś kupię nowy...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:22   #832
cziqua
Zadomowienie

a mnie dzisiaj coś w krzyżach j....:/ :x powiedzcie czy możliwe że bolą plecy bo wczoraj troszkę ciężkie zakupy bylam zmuszona wnieśc i wysprzątałam wszystkie szafy

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:27   #833
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj coś w krzyżach j....:/ :x powiedzcie czy możliwe że bolą plecy bo wczoraj troszkę ciężkie zakupy bylam zmuszona wnieśc i wysprzątałam wszystkie szafy
tez jestem polamana po wczorajszym sprzątaniu szafy wiec spokojnie
Stary 2011-09-14, 11:35   #834
alamig
Zakorzenienie

Hejka
Ja się dziś coś słabo czuję. Ciśnienie mam 102/64 i pewnie to jest przyczyna. Generalnie mdłości mnie nie oszczędzają, a najgorzej jest pod wieczór No i muszę jakiś stanik większy zakupić, bo mi cycorki wypływają z miseczek
Stary 2011-09-14, 11:56   #835
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja w sumie mam podobnie tzn. też wydaję mi się, że przestały rosnąć, nawet, że wcale nie są takie duże, ale to chyba dlatego, że już się do nich przyzwyczaiłam, bo mąż mówi co innego
Mdłości, ani wymiotów nie miałam ani razu, a jestem w 12 tygodniu- mam nadzieję, że po prostu mam szczęście, a nie, że to jakiś zły zwiastun...
Z zaparciami i gazami mam za to tak samo.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy Jestem Mała!, i od samego początku 1 cz. trwania tego wątku śledzę wasze wpisy i rozmowy...

W moim brzuszku rośnie mały skarb...który zawita na świecie w Marcu... chciałabym dołączyć do Waszego grona ... (w sumie dośc pózno ale chciałam skończyć 3 miesiące.) ...
Życzę szczęśliwego okresu ciąży każdej z Was i dozobaczenia
Ps: Świetny i trafiony tytuł
Witaj Mała, gratulacje!

Dziś wieczorem idę na do lekarz, nie mogę się doczekać mam listę pytań przygotowanych m.in. o ćwiczenia, bo przed ciążą byłam aktywną osobą, biegałam i teraz mi trochę tego brakuje, ale chciałam przeczekać 1 trymestr dla pewności i bezpieczeństwa
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:57   #836
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Niestety przy dziecku nie da sie chorowac, polezalam dwa dni powinno mi starczyc Wazne ze gardelko juz nie boli, jestem jeszcze slaba ale wiadomo ze przy braniu antybiotyku tak bedzie.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
JMój ból posladkowo-nożny to porażenie nerwu kulszowego, narazie w miarę do przżycia ale muszę leżec na płasko, wygrzewać i TŻ musi masować. O ćwiczeniach mi nic nie mówił a ja zamniałam spytać o basen.

Poniżej wstawiam fotke, trochę niewyraźna ale gin ma słaby sprzęt.
super ze z dzidzia wszystko dobrze
ale lezenie na plasko nie pomoze jedynie co to w trakcie lezenia nie bedziesz czula bolu.
Jednak im wiecej bedziesz lezec tym gorzej. Ja bym nie sluchala lekarza tylko wybrala sie do dobrego rehabilitanta, jesli bol Ci utrudnia chodzenie i zapytala o cwiczenia dla kobiet w ciazy ktore rozciagna Ci miesnie kregoslupa. Bo ja mialam w pierwszej ciazy nakaz lezenia ale z powodu zagrozonej ciazy a niestety chory kregoslup i te same objawy co Ty i smutno mi bylo ze nie moge sie ruszac, a ruch jest najlepszy (oczywiscie odpowiedni) zeby zlagodzic te bole w posladku, bo potem dziewczyno nie ruszysz sie jak ja przed samym porodem i w trakcie, bedziesz z lzami w oczach wstawac z lozka, czego Ci nie zycze, bo sama to mialam. Jednak lezenie jak Ci lekarz powiedzial sprawy nie zalatwi a pogorszy. Nastepnym razem zapytaj lekarza o basen i o cwiczenia.
A zwykle masowanie przez tz nie wystarczy, musi to robic wykwalifikowany rehabilitant, ktory wie jak to robic i zrobi to tak ze odblokuje kregoslup ze nie bedzie wogole bolalo. Wygrzewanie owszem da skutek ale krotkotrwaly, ale co potem?
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
witaj gratulacje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:14   #837
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Dziś wieczorem idę na do lekarz, nie mogę się doczekać mam listę pytań przygotowanych m.in. o ćwiczenia, bo przed ciążą byłam aktywną osobą, biegałam i teraz mi trochę tego brakuje, ale chciałam przeczekać 1 trymestr dla pewności i bezpieczeństwa
Mój lekarz powiedział, że można uprawiać sporty, byle nie forsowne czyli lekka gimnastyka, marsze, spacery, basen etc. Nawet jest to wskazane, bo wzmacnia mięśnie, podczas sportu zaż i my się lepiej dotleniamy i nasz maluszek...Ale jeśli są jakieś przeciwskazania to wiadomo, nawet od lekkiego wysiłku fizycznego trzeba się wstrzymywać...Ja ćwiczę, staram się w miarę regularnie, mam jakieś ćwiczonka z gazet dla dziewczyn w ciąży, oraz ściągam z youtuba. Za jakiś czas chciałabym zapisać się na zajęcia z yogi dla ciężarnych, bo wyśledziłam takie w moim mieście...

Mizera i ziemniaczki a do tego jajko sadzone- w takiej wersji obiad serwowała moja mama. A pomidorki z ogórkiem i śmietaną albo pomidorki z cebulką i ze śmietaną...mmmm...na samą myśl już mam na nie ochotę!Z warzyw uwielbiam też cukinię, i robię ją czasem w wersji z ziemniakami-podduszam cukinię na patelni, jak zmięknie dodaję ziemniaka ugotowanego na parze i pokrojonego w kostkę- do tego ulubione przyprawy, a przed ciążą także przysmażone krewetki...pycha

Aguśka, dobrze, że już czujesz się lepiej! Wiadomo, że antybiotyki mogą szkodzić, ale w sytuacji choroby lepiej wziąść i szybko się wykurować, bo to mniej zaszkodzi maluszkowi niż bakterie czy wirusy rozprzestrzeniajace się w organizmie!

A muszę się pochwalić, że wzdęcia i zaparcia mi zaczęły mijać...aż w lekkim szoku jestem, bo nastawiałam się na to, że trochę mnie to pomęczy...Ze swej strony mogę polecić płatki owsiane i inne na śniadanie, jabłka, orzechy, dużo sałaty i warzyw, chlebka razowego i kefiru czy maślanki
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:28   #838
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Mój lekarz powiedział, że można uprawiać sporty, byle nie forsowne czyli lekka gimnastyka, marsze, spacery, basen etc. Nawet jest to wskazane, bo wzmacnia mięśnie, podczas sportu zaż i my się lepiej dotleniamy i nasz maluszek...Ale jeśli są jakieś przeciwskazania to wiadomo, nawet od lekkiego wysiłku fizycznego trzeba się wstrzymywać...Ja ćwiczę, staram się w miarę regularnie, mam jakieś ćwiczonka z gazet dla dziewczyn w ciąży, oraz ściągam z youtuba. Za jakiś czas chciałabym zapisać się na zajęcia z yogi dla ciężarnych, bo wyśledziłam takie w moim mieście...

Aguśka, dobrze, że już czujesz się lepiej! Wiadomo, że antybiotyki mogą szkodzić, ale w sytuacji choroby lepiej wziąść i szybko się wykurować, bo to mniej zaszkodzi maluszkowi niż bakterie czy wirusy rozprzestrzeniajace się w organizmie!

A muszę się pochwalić, że wzdęcia i zaparcia mi zaczęły mijać...aż w lekkim szoku jestem, bo nastawiałam się na to, że trochę mnie to pomęczy...Ze swej strony mogę polecić płatki owsiane i inne na śniadanie, jabłka, orzechy, dużo sałaty i warzyw, chlebka razowego i kefiru czy maślanki
Jesli chodzi o cwiczenia w ciazy to cudna sprawa jesli mozna i niema p/wskazan, naprawde poprawia to wydolnosc fizyczna ciezarnej co jest bardzo wazne zeby potem nie chodzic jak slonica
Ja bym bardzo chciala isc na basen (jak juz wyzdrowieje) ale mam dylemat, nie wiem czy przez to jakiegos zakazenia sie nie nabawie (slyszalam o tamponach zeby zakladac ale sama juz nie wiem) Ale jesli przy kolejnej wizycie gin mi powie ze jest wszystko ok, to chyba sie wybiore na ten basen bo moj kregoslup schorowany by tego bardzo potrzebowal na pewno...
Jesli chodzi o problemy z zaparciami ja mialam duzy problem zaraz po porodzie, ani czopki ani lewatywa nie pomogly, dopiero laktuloza (syrop o ktorym ktos juz pisal) mi pomogla i jogurty z duza dawka otrebow i zarodkow pszennych. Sypalam tez te otreby do innych potraw ktore jadlam i mi ulzylo, to chyba najlepsze sposoby i duzo picia i ruchu.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:20   #839
karolca
Zakorzenienie

Mi zdecydowanie pomogła gruszka
od wczoraj załatwiłam się już dwa razy i to bez żadnego problemu
Dziś mnie trochę zemdliło (ale musiałam szybko wstać, bo prawie zaspałam), ulałam trochę śliny i tak jest ok, więc w sumie trzeci dzień bez wymiotów!! Niestety w ciągu dnia czuję się bardziej zmęczona, jednak nie zawsze mogę od razu zasnąć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-14, 13:21   #840
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mi zdecydowanie pomogła gruszka
od wczoraj załatwiłam się już dwa razy i to bez żadnego problemu
Dziś mnie trochę zemdliło (ale musiałam szybko wstać, bo prawie zaspałam), ulałam trochę śliny i tak jest ok, więc w sumie trzeci dzień bez wymiotów!! Niestety w ciągu dnia czuję się bardziej zmęczona, jednak nie zawsze mogę od razu zasnąć.
Zauważyłam, że mi gruszki też pomagają

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości