|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Mieszkam w Irlandii, w Dublinie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Okropienstwo. Ja zazwyczaj unikam gotowcow z miesem, bo smak tego "miesa" jest bardzo daleki od idealu. Ostatnio zrobilam sobie moje ukochane ruskie (no, z mrozonki ![]() Znow mi niedobrze, czas cos przekasic
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-09-13 o 22:04 |
||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
j sam jestem mama wczesniaka z 30 tc i co do dzis nikt nie wie dlczego sie urodzil o 10 tygodni wczesniej!!!! ja zas malo czasu staram sie duzo lezec i tk nie mm co robic nie mam sily na nic witam nowa mamusie ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Mravka na pierwszym badaniu jest starsznie trudno stwierdzic plec dlatego gdyz narzady rodne dopiero sie formuja i wygladaja podobnie u chlopca i dziewczynki najpewniej po 17 tc mozna juz stwierdzic z 80% dokladnoscia ale oby u was sie sprawdzilo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Będę w Dublinie w Sobotę na kursie.. Oby nie padało , bo ze Sligo muszę przed 5 rano wyjechać, żeby zdążyć..A ja właśnie też przekąszałam.. Kompot wiśniowy z wiśniami pół na pół z mlekiem do tego odrobina płatków kukurydzianych.. Dla mojego męża to dziwne..hmm???? |
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
hahaha, aganat nieżle! Kompot wiśniowy z wiśniami, czemu nie? ale już bez mleka i płatków
Że już nie wspomnę o kanapkach z musztardą i dżemem, jakoś przerasta to moją wyobrażnię...Sama mam co chwila jakieś zachcianki, ale raczej na normalne, i na ogół odżywcze jedzenie, bez żadnych, dziwnych kombinacji...Po południu naszło mnie natchnienie na krupnik, i będę robić jutro na obiad...A z dzisiejszej ryby na parze, warzyw i ryżu nic nie wyszło, bo Tż wymyślil sobie pizzę, a że doszedl w przyżądzaniu tego dania do perfekcji, to dlaczego nie??? Zaopatrzyłam się też w baking potatoes, bo uwielbiam ziemniaki z odrobiną masła, soli, pieprzu i chilli...gotowane na parze bądz pieczone w folii...mniam, ślinka mi leci na samą myśl, a tu już wieczorowa pora, i raczej już nie powinnam nic jeść heheh....Muszę jakoś odwrócić swoją uwagę od jedzenia! A propos, jeszcze jutro a pojutrze wizyta z położną. Jestem ciekawa, jak tam nasz maluszek????
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-09-13 o 23:08 |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna, ja uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią (byle doprawione - dosolone muszą być).
Ostatnio do ziemniaków lubię robić coś ze śmietaną (od dwóch dni z TŻ zajadamy się sałatką z pomidorów i ogórków w śmietanie, doprawione solą i pieprzem). Duuużo śmietany na ziemniaki No ale na rynku mają pyszne pomidory ![]() Albo kilka dni temu miałam śledzie w śmietanie... to do gęstej śmietany dodałam jeszcze trochę mleka, aby tak fajnie ziemniaki przeszły śmietaną
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
ja jak mam ziemniaki (potłuczone muszą byc)
i mizerię to mięska do obiadku już nie potrzebuję patrza na mnie dziwnie że mizerię mieszam z ziemniakami i taka papkę jem ale uwielbiam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
Mravka super kochana jak ja bym chciala miec to za sobą a jeszcze 12 dni :-(
Mam pytanie jak jest u was z piersiami bo moje stoją w miejscu od czasu do czasu zabolą a tak to nic. Poranne mdłości już też mineły ale za to zaparcia i gazy sie zaczeły. Martwię się że coś może być nie tak. To już 11 tc Dolina Nocy ja też Cię pamiętam cieszę się ze wszystko dobrze się rozwija Witam nowe mamy
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Zaczęłam słuchac muzyczki i czuję łaskotanie w brzuchu
|
|
|
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, że inne rady dziewczyn tez są bardzo dobre. |
|
|
|
|
#821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MADZIARA 26- nic się nie martw tym, że objawy piersi ustał -bo również miałam w podobnym okresie takie wręcz rozluźnienie piersi-i tak jest do dzisiaj-lekarz powiedział że to normalne i powinnam się cieszyć że nic mnie nie boli i nie nabrzmiewa. |
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja dzisiaj
Z samego ranka, bo małż do fryzjera jedzie, a ja się do mamy zabiorę na chwilkę, bo to obok. Wezmę bułki i jadę na śniadanko na bułeczki z dżemikiem truskawkowym i kakauko tak mnie jakoś naszła ochota na dżem truskawkowy a wczoraj byłam u znajomej i wspomniała coś, że jej mały lubi naleśniki no i zgadnijcie co będzie dziś na obiad od wczoraj wieczór nie mogę o nich zapomnieć i będą naleśniki z serem podsmażane na masełku ale ogólnie to nie mam apetytu ![]()
|
#823 | |||
|
Zadomowienie
|
Jasne. Witaj i rozgość sie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mravka super wiadomości No więc tak, byłam wczoraj na wizycie, wyniki z krwi ok. Toksoplazmozy nie mam na szczęście ale i nie miałam nigdy więc niestety jeszcze jakas szansa na załapanie sie jest. Oby nie. Usg miałam już przez brzuch. Dzidziol przez 2 tygodnie urósł z 3 mm na 15.89 mm. Usg w dalszym ciągu potwierdza że owu była ok. 24 dc. Więc z OM termin 17.04 ale z usg 9-10 dni później, czyli 26-27.04. Serduszko bije i to jest najważniejsze. Mój ból posladkowo-nożny to porażenie nerwu kulszowego, narazie w miarę do przżycia ale muszę leżec na płasko, wygrzewać i TŻ musi masować. O ćwiczeniach mi nic nie mówił a ja zamniałam spytać o basen. Poniżej wstawiam fotke, trochę niewyraźna ale gin ma słaby sprzęt. |
|||
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bleeee ale mnie pociągło
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Lekarz powiedział,ze wyglada Mu to na chłopczyka, ale oczywiscie potwierdzenie na połowkowym .Oczywiscie powiedzial też, ze na poczatku wyglada to b.podobnie i u facecika i u dziewuszki..ale ponoc sa jakies najnowsze badania stwierdzajace,ze zaleznie od ulozenia"tego" to mozna domniemac plec No nic,to nie najwazniejsze,najwazniejs ze,ze zdrowe!Filmik ogladam juz chyba z dziesiaty raz ![]() karolca nooo to popieram Twoje upodobania,bo tez jestem zjadaczem ziemniakow Najchetniej z mizeria tj cziqua i bez miecha![]() Flowerbombka rewelka ,ze wszystko sie rozwija prawidłowo i dzidzi serce bije
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis z rana lekko mnie mdliło i coś tam próbowało polecieć, ale nie tak intensywnie jak wcześniej. Może już mi przechodzi?
|
|
#827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam!---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie slodkie
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
Jestem Mała!, i od samego początku 1 cz. trwania tego wątku śledzę wasze wpisy i rozmowy... W moim brzuszku rośnie mały skarb...który zawita na świecie w Marcu... chciałabym dołączyć do Waszego grona ... (w sumie dośc pózno ale chciałam skończyć 3 miesiące.) ... Życzę szczęśliwego okresu ciąży każdej z Was i dozobaczenia ![]() Ps: Świetny i trafiony tytuł
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-09-14 o 10:28 |
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Ja też teraz piję dużo soku z aronii. Robiłam go w zeszłym tygodniu i teraz się raczę
. Zrobiłam 22 słoiczki po dżemie, mam nadzieje, że starczy mi na całą zimę. Tylko teraz mam lekko fioletowe zęby .Cześć Mała! Też jestem marcowa . POdobnie tak jak ty zwlekałam z udzielaniem się na forum, ale podczytywałam od samego początku. Jednak nie wytrzymalam tak długo jak Ty z nie udzielaniem się do końca I trymestru ..
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-14 o 10:43 |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
nic mi się nie chce, a muszę się uczyć. ![]() Wczoraj mi Tż powiedział, że u jego babci na strychu jest podobno jeszcze jego łóżeczko jak będzie chwilka to pójdziemy i poszukamy, jak będzie w dobrym stanie, to pewnie "odremontujemy". Podobno nawet materac jest, ale ja jak coś kupię nowy...
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
a mnie dzisiaj coś w krzyżach j....:/ :x powiedzcie czy możliwe że bolą plecy bo wczoraj troszkę ciężkie zakupy bylam zmuszona wnieśc i wysprzątałam wszystkie szafy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja się dziś coś słabo czuję. Ciśnienie mam 102/64 i pewnie to jest przyczyna. Generalnie mdłości mnie nie oszczędzają, a najgorzej jest pod wieczór No i muszę jakiś stanik większy zakupić, bo mi cycorki wypływają z miseczek
|
|
|
|
#835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mdłości, ani wymiotów nie miałam ani razu, a jestem w 12 tygodniu- mam nadzieję, że po prostu mam szczęście, a nie, że to jakiś zły zwiastun... Z zaparciami i gazami mam za to tak samo. Cytat:
![]() Dziś wieczorem idę na do lekarz, nie mogę się doczekać
|
||
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Niestety przy dziecku nie da sie chorowac, polezalam dwa dni powinno mi starczyc Wazne ze gardelko juz nie boli, jestem jeszcze slaba ale wiadomo ze przy braniu antybiotyku tak bedzie.Cytat:
![]() ale lezenie na plasko nie pomoze jedynie co to w trakcie lezenia nie bedziesz czula bolu. Jednak im wiecej bedziesz lezec tym gorzej. Ja bym nie sluchala lekarza tylko wybrala sie do dobrego rehabilitanta, jesli bol Ci utrudnia chodzenie i zapytala o cwiczenia dla kobiet w ciazy ktore rozciagna Ci miesnie kregoslupa. Bo ja mialam w pierwszej ciazy nakaz lezenia ale z powodu zagrozonej ciazy a niestety chory kregoslup i te same objawy co Ty i smutno mi bylo ze nie moge sie ruszac, a ruch jest najlepszy (oczywiscie odpowiedni) zeby zlagodzic te bole w posladku, bo potem dziewczyno nie ruszysz sie jak ja przed samym porodem i w trakcie, bedziesz z lzami w oczach wstawac z lozka, czego Ci nie zycze, bo sama to mialam. Jednak lezenie jak Ci lekarz powiedzial sprawy nie zalatwi a pogorszy. Nastepnym razem zapytaj lekarza o basen i o cwiczenia. A zwykle masowanie przez tz nie wystarczy, musi to robic wykwalifikowany rehabilitant, ktory wie jak to robic i zrobi to tak ze odblokuje kregoslup ze nie bedzie wogole bolalo. Wygrzewanie owszem da skutek ale krotkotrwaly, ale co potem? Cytat:
gratulacje
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Mizera i ziemniaczki a do tego jajko sadzone- w takiej wersji obiad serwowała moja mama. A pomidorki z ogórkiem i śmietaną albo pomidorki z cebulką i ze śmietaną...mmmm...na samą myśl już mam na nie ochotę!Z warzyw uwielbiam też cukinię, i robię ją czasem w wersji z ziemniakami-podduszam cukinię na patelni, jak zmięknie dodaję ziemniaka ugotowanego na parze i pokrojonego w kostkę- do tego ulubione przyprawy, a przed ciążą także przysmażone krewetki...pycha ![]() Aguśka, dobrze, że już czujesz się lepiej! Wiadomo, że antybiotyki mogą szkodzić, ale w sytuacji choroby lepiej wziąść i szybko się wykurować, bo to mniej zaszkodzi maluszkowi niż bakterie czy wirusy rozprzestrzeniajace się w organizmie! A muszę się pochwalić, że wzdęcia i zaparcia mi zaczęły mijać...aż w lekkim szoku jestem, bo nastawiałam się na to, że trochę mnie to pomęczy...Ze swej strony mogę polecić płatki owsiane i inne na śniadanie, jabłka, orzechy, dużo sałaty i warzyw, chlebka razowego i kefiru czy maślanki
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym bardzo chciala isc na basen (jak juz wyzdrowieje) ale mam dylemat, nie wiem czy przez to jakiegos zakazenia sie nie nabawie (slyszalam o tamponach zeby zakladac ale sama juz nie wiem) Ale jesli przy kolejnej wizycie gin mi powie ze jest wszystko ok, to chyba sie wybiore na ten basen bo moj kregoslup schorowany by tego bardzo potrzebowal na pewno... Jesli chodzi o problemy z zaparciami ja mialam duzy problem zaraz po porodzie, ani czopki ani lewatywa nie pomogly, dopiero laktuloza (syrop o ktorym ktos juz pisal) mi pomogla i jogurty z duza dawka otrebow i zarodkow pszennych. Sypalam tez te otreby do innych potraw ktore jadlam i mi ulzylo, to chyba najlepsze sposoby i duzo picia i ruchu.
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zdecydowanie pomogła gruszka
![]() od wczoraj załatwiłam się już dwa razy i to bez żadnego problemu Dziś mnie trochę zemdliło (ale musiałam szybko wstać, bo prawie zaspałam), ulałam trochę śliny i tak jest ok, więc w sumie trzeci dzień bez wymiotów!!
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

)...
gdyż stwierdził, że bardzo ładnie widać ..."potencjalnego siusiaka".

i mizerię to mięska do obiadku już nie potrzebuję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)