Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1391 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 10:55   #41701
MgielkaM
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
W FAQ jest post o objawach przedawkowania protein i emolientów, może znajdź się tam?
mam małe pytanko co do listy tych proteinowych kosmetyków w tym linku jest tam odzywka : Garnier Fructis, Volume Restructure, Odżywka wzmacniająca
gdzie ona ma proteiny? tu analiza i wiedze same ekstrakty i emolienty... Jakiś błąd się wkradł?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-14 o 10:57
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:10   #41702
jedza333
Raczkowanie

dziewczyny mam dziwny problem z włosami
otóż pare ładnych lat tleniłam włosy na jasniutki blond, dreczylam je prostownica itd. oczywiscie po uzyciu suszarki czy zostawieniu samym sobie mialam na głowie wate, ale po nałożeniu serum pantene/pianki-albo ubitego białka jaja kurzego/jedwabiu i wysuszeniu dyfuzorem moim oczom ukazywały sie piękne równomierne sprezynki.
Zainspirowana wizażem zaczęłam bardziej dbać o włosy, najpierw przerzuciłam się na ciemną farbę(teraz wogóle nie farbuje i wracam do naturalnych) używam szamponu z mydlnicy lekarskiej do włosów tłustych, nafty kosmetycznej+żółtko na skalp, WaXa, mgiełki radicala, serum pantene, raz na jakiś czas olejuje oliwa z oliwek, nie prostuje, uzywam dyfuzora bo jest mi niezbedny wszystko z umiarem od około 3 miesiecy
włosy są mięciutkie i lśniące i stała sie dziwna rzecz kiedy suszę je suszarką, robią się prawie zupełnie proste , suszone dyfuzorem kręcą się nierównomiernie pod spodem są sprężynki, z przodu mam własciwie proste pasma a na zewnątrz część sie faluje część kręci. Jeden wielki bałagan ciężko mi to ogarnąć. Wychodzi na to ze przesuszone zniszczone włosy lepiej mi sie kręciły
czy ktokolwiek mial podobna sytuacje?
czytalam w FaQ o sytuacjach kiedy włosy przestaja sie krecic, ale żeby przestały się krecic będąc nareszcie w normalnym stanie? i to nie całość tylko połowa?? moze jak byly przesuszone to były lżejsze i "łatwiej im było sie krecic"

poratuje któras radą?
Stary 2011-09-14, 11:18   #41703
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Rybiorek jakie Skuter ma fajne kolorowe opuszki
Cycek tez ma takie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Rybiorku, Twoje koty to zawsze mi humor poprawią Cyccek z tym arystokratycznym "rasowym"umaszczeniem jest piękny. Skutr mnie rozczula niezmiennie swoją "bazylkowatością"(kie dyś jak zeskanuję wrzucę fotki mojego śp. Bazyla)
U Cycka to nie tylko umaszczenie, zachowuje sie jak udzielny hrabia, patrzy na nas z gory i ucieka jak tylko widzi ze chcemy go wziac na rece (ale jak go juz zlapiemy to hrabia pozwala sie wymoskac), z malym sie owszem pobawi ale jak maly szaleje sam to patrzy na niego jak na idiote

A Skuter wyglada jakby byl ciagle zdziwiony, moj maz mowi na niego 'zaskoczona blondynka' bo pyszczek mu sie uklada w takie wielkie 'O' plus te wielkie pytajace oczy, ten to sam przychodzi zeby go glaskac, a spi w nocy wtulony w moja szyje

A wlosy masz PRZEPIEKNE, nie marudz bo zrobimy nalot na Ciebie i sie ich pozbedziesz

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Są i kociaki Cycek na prawdę wygląda jak hrabia. Umaszczenie ma cudowne a Skuter to taki uroczy zbójnik Nawt w oczach ma coś takiego Fantastyczne są
A zbojnik to jest, wczoraj zrobil 2 rzeczy: zapomnialam schowac do szafki torby z kocim suchym jedzeniem, taka 3 kg, w srodku jest jeszcze z 1.5 kg, jakims cudem sciagnal to z blatu w kuchni I maz znalazl to w mojej lazience w wannie (lazienka jest na pietrze)– obgryzione strasznie (ale karma w srodku nienaruszona), druga rzecz: wiecie jak cebule sa pakowane w takie siatki np. zestaw 3 cebule albo 1 kg, mialam ostatnia cebule w takiej siateczce na parapecie w koszyku, wracam do domu a maz mi pokazuje, siateczka na podlodze w kuchni, cebula jak byla w koszyku, nad ta siatka to pracowal podobno juz 3 dni, aha I rano znalazlam moje buty na srodku salonu a nie jak je zostawilam w przedpokoju (ale nie pogryzione, co on z nimi robil tylko on wie)

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Rybiorek kalafior? a koty
tak, kalafior, maz jest niepocieszony ze znow sa tak strasznie krotkie, nie podziela mojego entuzjazmu ze sa juz podrownane i teraz dlugo nie bede podcinac bo jak sie nie przygladac az tak bardzo to wygladaja na rowne.

Cytat:

Moje włosy ostatnio się buntują, wredne są jestem przeziębiona, może dlatego się tak szybko prostują
Aaa, co zauważyłam...ogromną sprawą jest woda, którą używamy do mycia. Byłam w weekend u Rodzicieli, myłam tam włosy raz. Niespecjalnie się do tego przyłożyłam [na długość Joaśka Len i Rumianek, skalp BD, d/s na chwilę Alterra morela, b/s znów Joaśka i żel Isana, na koniec dyfuzor], miałam też mało czasu...Po wyschnięciu miałam cudne loki. Nawet rodzina nie wierzyła, że to nie lokówką robione niestety zdjęć jeszcze nie dostałam, jak coś wpadnie w ręce to wrzucę. To na pewno nie przypadek, bo za każdym razem mam tam fajne włosy, niezależnie od zestawu jakiego użyję
Wniosek taki, że w Poznaniu mam paskudną wodę, twarda strasznie
to moze zacznij myc wlosy przegotowana, choc wiem to strasznie czasochlonne

ja dzisiaj pierwszy raz od wiekow uzylam garniera karite i wiecie ze bylam zalamana przy splukiwaniu, mycie bylo isana z babassem a potem garnier, jak plukalam to mialam zyletki nie wlosy, wprawdzie z roczesaniem nie bylo problemu ale byly przy splukiwaniu takie twarde, sztywne i ostre ze myslalam ze do pracy pojde z szopa, dalam potem duzo odzywki bs, duzo wiecej niz daje normalnie i zel Aloe Fix i jakos skonczylo sie dobrze choc wlosy nie sa do konca gladkie. No i teraz jestem w kropce, w weekend bede w Polsce i chcialam odziedzic Rosmana zeby kupic isane, i myslalam o karite a tu tak nie bardzo.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:23   #41704
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez jedza333 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam dziwny problem z włosami
To nie takie dziwne. Raczej normalne. W kilka tygodni/miesięcy po zmianie pielęgnacji przychodzi zniechęcenie i pojawia się sporo takich wniosków jak Twój. ale i to da się zmienić
Trochę krótko nad nimi pracujesz, daj im więc nieco więcej czasu.
Na dodatek nie napisałaś, czy włosy już zdążyły odrosnąć po latach traumy. Które to konkretnie miejsca, co nie chcą się skręcić.
Poza tym jeśli to wszystkie kosmetyki, to masz braki pielęgnacyjne.
I - najistotniejsze - nie podajesz konkretnych nazw tych kosmetyków - linków do składów itp. Bez tego nie popchniemy sprawy dalej. ach - mgiełka Radicala na włosy to nie jest dobry pomysł
Zdjęcia przed i po tez się przydadzą.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:34   #41705
Aoirghe
Raczkowanie

A ja mam trochę z innej beczki pytanie teoretyczne...
Czy to w ogóle jest możliwe, żeby osoba, która zawsze miała cienkie, delikatne włosy, wyhodowała coś gęstnego i mocnego na głowie? Wiadomo, że stan można poprawić, ale czy tutaj da sie dorobić czegoś faktycznie zachwycającego
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:44   #41706
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Czy to w ogóle jest możliwe, żeby osoba, która zawsze miała cienkie, delikatne włosy, wyhodowała coś gęstnego i mocnego na głowie? Wiadomo, że stan można poprawić, ale czy tutaj da sie dorobić czegoś faktycznie zachwycającego
cienkosci i delikatnosci sie nie zmieni, jednak wierze ze mozna wlosy wzmocnic, co do gestosci to nie mam pojecia, ja mialam kiedys super geste (do tego mam cieniutkie i delikatne), potem stracilam polowe bo wypadly i nie odrastaly, po 5 latach walki (nieustannej) zaczely rosnac mi nowe pomiedzy starymi (ruszylo w lutym tego roku na maxa), nosze rozpuszczone ciagle bo sa krotkie ale jak podpinam do zmycia makijazu to widze pelno nowych, niektore maja juz 3-4 cm co oznacza ze rosna, ale czy to zupelnie nowe czy z tamtych cebulek to nie wiem choc nigdy nie mialam wlosow przed standardowa linia na czole i bokach czola a teraz mam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-14, 11:54   #41707
Eloe77

Dziękuję Wam za tak miłe powitanie po urlopie i niemożności zebrania się w sobie

Cytat:
Matka wróciła i już karci dyscypliny tu brakowało
się przywróci do porządku
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
no w sumie mozliwe, nigdy nie miałam tak elastycznie miekkich włosów jak wczoraj więc... coś jest na rzeczy.
Dzisiaj proteiny, na razie mam tylko Isane liquid silk...
Na mnie proteiny jedwabiu działają rozmiękczająco, podobnie jak zbyt długie trzymanie odżywki d/s na włosach.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
No właśnie jest przayklap na drugi dzień, ale skręt praktycznie zaczyna się od samego skalpu Póki co jednak wróciłam do OMO, ale przy najbliższej okazji przetestuję nakładanie odżywki niżej
czasem widuję Twoje zdjęcia (jak wejdę do codziennika czy w twoim blogu) i powiem jedno - jestem pod ogromnym wrażeniem przemiany! Nareszcie są mięsiste!
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Najgorszy okres ciąży minął, czuję się już świetnie, pełna energii do działania na falkach Moje dzieciątko ma już 14cm.
Wspaniale wyglądasz! Dzieciaczek już spory Szkoda, że loków jeszcze nie widać
Cytat:
Jak wyglądała kuracja proteinowa by Eloe?
Umyć - nałożyć proteiny - wyschnąć - zmyć, nałożyć coś emolientowego i dalej jak zwykle?
Owszem
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
wiem, że odżywki powinno się wymieniać, ale postanowiłam zmieniać po każdym myciu/płukaniu tylko jedną rzecz naraz, wtedy będą mogła zaobserwować, jak reagują włosy na poszczególne zabiegi, inaczej nigdy nie będę pewna, co tak dokładnie pomogło mi osiągnąć dany efekt .
Prawidłowo
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
No właśnie mi też się niepodoba. Ale nigdzie nie mogę znaleźc żadnych informacji na temat ewentualnego wpływu strychniny na włosy. Ani żadnych informacji z których mogłabym wywnioskowac jaki może miec wpływ. Niby w takiej dawce tylko pobudza krążenie, ale to stosowana od wewnątrz. Sama nie wiem. Chyba po prostu brakuje takich pomyleńców jak ja i nikt jeszcze nie próbował
ja jestem do tyłu z wątkiem, alem niezmiernie ciekawa, co Cię skłania do zastosowania strychniny na włosach?
Cytat:
Dostałam odżywkę Hegrona b/s. Do czego to się może nadac? Bo z tego co widzę to do odżywiania nie bardzo, nie mam pomysłu czym wzbogacic albo do czego używac...
Do mycia
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Eloe a kogo wykańczasz?
I siebie i mieszkanie To wszystko się niemiłosiernie ciągnie, a dopiero od poniedziałku wejdziemy z podłogami i robieniem ścian. Teraz folie w płynie i taśmy uszczelniające są na tapecie.
Nie jest źle, ale nawet nie wiem, kiedy dzień mi mija.
Cytat:
Dziewczyny czy ja jestem jakaś mało wymagająca? zrobiłam dzisiaj reanimację i nie wiązałam włosów, bo byłam zadowolona ogólnie jak na moje kudły na drugi dzień, to było bardzo dobrze, ale jutro już do mycia
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=731
Dlaczego mało wymagająca? Jest pięknie! Ależ Ci włosy urosły! I skręt poszedł wyżej Nie zgadłabym że to drugi dzień.

Za to ja mam dziś tłuszczak nie włosy Albo płukałam za krótko, albo to wina przeterminowanej odżywki Cien z Lidla. Tak to jest, jak się nie potrafi czegoś wyrzucić.
Powtórzę dziś mycie i to szamponem, bo nie mogę na to patrzeć.

Acha - w temacie suplementacji kwasami omega - biorę już miesiąc kapsułki zawierająca 3, 6 i 9

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-14 o 12:00
Stary 2011-09-14, 11:58   #41708
jedza333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
To nie takie dziwne. Raczej normalne. W kilka tygodni/miesięcy po zmianie pielęgnacji przychodzi zniechęcenie i pojawia się sporo takich wniosków jak Twój. ale i to da się zmienić
Trochę krótko nad nimi pracujesz, daj im więc nieco więcej czasu.
Na dodatek nie napisałaś, czy włosy już zdążyły odrosnąć po latach traumy. Które to konkretnie miejsca, co nie chcą się skręcić.
Poza tym jeśli to wszystkie kosmetyki, to masz braki pielęgnacyjne.
I - najistotniejsze - nie podajesz konkretnych nazw tych kosmetyków - linków do składów itp. Bez tego nie popchniemy sprawy dalej. ach - mgiełka Radicala na włosy to nie jest dobry pomysł
Zdjęcia przed i po tez się przydadzą.
Dziekuje za odzew i już sie poprawiam

1. włosy odrosły, historia z blondem jest sprzed 2 lat, ale dopóki mialam tlenione włosy pod ciemną farbą wszystko ładnie się kreciło. teraz mam ok 2 cm odrostu i farbowane na czarno włosy do ramion

2. nie chcą się kręcić tzw baki i kosmyki okalające twarz oraz pojedyncze pasma z tyłu głowy, spód pieknie sie kreci

3. Fitomed, Mydlnica Lekarska
Skład: Aqua, Herbal Extract, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Peg-7-Glyceryl Cocoate, Lactic Acid, Fragrance, Methyldibromoglutaronitri le, Phenoxyethanol
(myje codziennie, bardzo mi służy ten szampon)

Pantene Pro V , Sprężyste Fale i Loki, odżywka bez spłukiwania
i tu skład : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html (po kazdym myciu wgniatam niewielką ilość w jeszcze ociekające wodą włosy nastepnie wycieram "harmojnikowo" w koszulkę)

NAFTA KOSMETYCZNA z wit A+E chyba z firmy ANNA (??)+ prawdziwe wsiowe żółtko jaja ( co drugi dzień)

maska Henna Treatment WAX (napewno Wam znana )
(2 razy w tygodniu)

olejuję raz w tyg na cala noc olejem lnianym+oliwa z oliwek

Mgiełkę Radicala zaczęlam używać tydzień temu, wiem, że ma alkohol i może wysuszać ale calkiem niezle sie sprawdza przy "wczorajszych" włosach rano zamiast wody

Zdjęcia za jakies pol godzinki (mam nadzieje)
Stary 2011-09-14, 12:19   #41709
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Jakkolwiek pewnie nie ma na to wytłumaczenia teoretycznego, to sama jako dziecko coś takiego przeszłam.
Tzn. miałam cienkie włosy i było ich mało. Po jednym obcięciu (miałam wtedy ok. 8 lat), kiedy zostałam z naprawdę krótkimi włosami (długość do ucha) włosy mi zgrubiały i zrobiło ich się więcej.
Potwierdza to moja mama, bo sama nie pamiętam za bardzo tych cienkich włosów (jedynie ze zdjęć).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:32   #41710
Eloe77

Cytat:
Nie pisałam ostatnio, bo chyba mi siada"psychika włosowa"
Oj, chyba tak, skoro na zdjęciach wyglądają naprawdę dobrze. Z każdym dniem, z każdą godziną wygląd włosów się zmienia. Jedyne, co wynika dla mnie ze zdjęć, to widoczna utrata wody. póki włosy nie będą odpowiednio zabezpieczone (trzeba uważać też, by z tym nie przesadzić), póty tak będzie się działo. Zresztą to też naturalna cecha naszych włosów - z łatwością oddają wilgoć, więc szybko przechodzą ze stanu "och" i "ach" do "miotły na której głowa może odlecieć na sabat czarownic"
Na prostownice nie patrzymy Wyprostowane kręcone wcale nie są takie znów eleganckie. jak dla mnie ktoś na siłe próbuje nam to wtłoczyć pod czaszki. Piękne jest to, co zdrowe i zdrowiem błyszczące. Patrzymy pozytywnie
Cytat:
Kuurczę laski! Mieszanie szamponu z żelem lnianym jest boskie Musiałam SLS użyć bo się przyklap zrobił po oleju - i jest względnie OK Powinnam się dawno drapać a tu niet To ten poślizg
Super! Może i ja się skuszę?
Cytat:
Powiedzcież mi, czy robić wpis w dzienniku regeneracji dopóki mam trwałą? Nie jest to naturalny skręt owszem, ale traktowany zgodnie z kodeksem zakręconej wizażanki
Zrobić!
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Fitomed wcale nie wydaje mi się idealne dla wrażliwych skalpów dlatego, że:
1. po pierwsze - ma SLES w składzie
2. po drugie - jest w nim mieszanka ziół, które jako składniki naturalne mogą dość często powodować reakcje alergiczne
Prawda, mnie jednak on służy i zawsze pokornie doń wracam

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-14, 12:57   #41711
MgielkaM
Zakorzenienie

Po dzisiejszych zmaganiach z proteinami włosy są chyba całkiem fajne, z pewnymi "ale" ale juz chyba lepiej nie będzie.... No i pomijając dziwne uczucie jak były mokre (rozgotowany klusek) jak na nie patrze tak z bliska bliska to one nawet wyglądają na zdrowsze niz kiedys

tutaj zdjecia z codziennika

Aha a tutaj wkleję wam zdjecia z wczorajszego poranka. Na noc postanowiłam dać żel lniany i pojsc tak spac... W efekcie wczoraj musiałam zwiąać włosy bo to co ujrzały moje oczy (patrz załącznik)
W woli ścisłości to juz odgniecione włosy - dobrze odgniecione
(Malinko u ciebie ten patent z zelen na noc sprawdzil się niebo lepiej).

Myśle poważnie nad suplementami i jakas wcierka na wypadajace moze. Chyba wypada ich trochę za duzo... bez wzgledu co uzyję wyjmuje z odpływu kosmata kulkę... (na pewno duzo wiecej niz programowe 100) a ze mam wlosów mało to nie moge sobie pozwolic na nadprogramowa utrate.
Jeszcze nie wiem co sobie wybrac, bo z kasa szalec nie moge za bardzo. Ale zaczynam powoli lekkture watków o wypadaniu (a jest ich ho ho i jeszcze troche...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09059.jpg (40,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09063.jpg (43,6 KB, 36 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-14 o 13:08
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:13   #41712
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jego też nie mogę stosować
Pamiętam, że podrażniał nie tylko mnie, ale też Basia nie była z niego zadowolona.
Amfoteryczne surfaktanty też nie są takie super delikatne. Patrz Eloe, a i siebie podejrzewam o nielubienie
Cytat:
Miałam ten szampon i jak dla mnie porażka tak samo, jak inne szampony Alterry. Co z tego, że perfufrei, jak ma alkohol? Delikatny szampon z alkoholem?
Dlatego raczej go nie kupię ;]
Cytat:
Wychodzi na to ze przesuszone zniszczone włosy lepiej mi sie kręciły
czy ktokolwiek mial podobna sytuacje?
Będzie nas kilka Np ja To może oznaczać nieruchawe łuski bądź niską porowatość (ale nie musi).
Co do kosmetyków - jesteś w dobrych rękach Eloe.
Maskę daj pod folię i pomyśl o kwaśnej płukance. Nawilżanie: (cytryna), miód jak się nie boisz o kolor, aloes, żel lniany.
I tak, jest szansa że masz na głowie tysiąc rodzajów skrętu i różnica będzie zawsze ;] Taki urok natury
Cytat:
Albo płukałam za krótko, albo to wina przeterminowanej odżywki Cien z Lidla.
\
Hę??
Cytat:
Mgiełkę Radicala zaczęlam używać tydzień temu, wiem, że ma alkohol i może wysuszać ale calkiem niezle sie sprawdza przy "wczorajszych" włosach rano zamiast wody
Łoj niedobrze ;] Na dłuższą metę wysuszy Ci włosy a końce zabije całkiem.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:24   #41713
Eloe77

Cytat:
ten do suchych ma Peg-7 - Glyceryl Cocoate mało się znam na składach ale w pigułce czytałam ze peg powyzej 10 dobrze rozpuszczalny w wodzie dopiero. A tu jest 7 ?
Abstrahując od tego, co napisała Sensualistka, to kwestia rozpuszczalności dotyczy silikonów A tu nie mamy do czynienia z silikonem.
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
w każdym razie efekt straszny,taki przyliz, nawet może nie do końca tłusty, bardziej glutowaty
A zestawów za ciężkich nie robisz?
Cytat:
i pojawił się drobny łupież...więc dzisiaj czeka mnie mycie nizoralem . z czego to ????????!!!!!!!!1
Uuu... coś może nie służyć, bo zwykle tak się objawia kosmetyczny łupież. Trzeba odstawiać kolejno i sprawdzać. Na pewno to coś, co nakładałaś bezpośrednio na skórę.
Cytat:
taka ilość żelu, jaką nałożyłam im wystarcza ?
Raczej tak. Jeśli dobrze się odgniata, to taka ilość wystarcza.
Cytat:
Miałam ten szampon i jak dla mnie porażka tak samo, jak inne szampony Alterry. Co z tego, że perfufrei, jak ma alkohol? Delikatny szampon z alkoholem?
To jedyny szampon Alterry, który ma alkohol tak daleko w składzie.
Zależy od tego, jak zdefiniujesz delikatność. Alko w przeciwieństwie do silnych detergentów protein nie wyrywa, więc siła myjąca jest delikatna. Za to jest potencjał podrażniająco-wysuszający.
Cytat:
mam małe pytanko co do listy tych proteinowych kosmetyków w tym linku jest tam odzywka : Garnier Fructis, Volume Restructure, Odżywka wzmacniająca
gdzie ona ma proteiny? tu analiza i wiedze same ekstrakty i emolienty... Jakiś błąd się wkradł?
Uuu, rzeczywiście.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
w weekend bede w Polsce i chcialam odziedzic Rosmana zeby kupic isane, i myslalam o karite a tu tak nie bardzo.
Może w tym zestawie Ci nie służy?
Cytat:
1. włosy odrosły, historia z blondem jest sprzed 2 lat, ale dopóki mialam tlenione włosy pod ciemną farbą wszystko ładnie się kreciło. teraz mam ok 2 cm odrostu i farbowane na czarno włosy do ramion
A jakie miałaś naturalne włosy? Kręciły się od zawsze czy zaczęły dopiero w jakimś momencie Twojego życia? Kiedy?
Cytat:
2. nie chcą się kręcić tzw baki i kosmyki okalające twarz oraz pojedyncze pasma z tyłu głowy, spód pieknie sie kreci
Wiele wskazuje na to, ze wierzchnia warstwa, ta najbardziej narażona na wysychanie, potrzebuje większej dbałości.
Cytat:
NAFTA KOSMETYCZNA z wit A+E chyba z firmy ANNA (??)+ prawdziwe wsiowe żółtko jaja ( co drugi dzień)
Co drugi dzień?
Cytat:
maska Henna Treatment WAX (napewno Wam znana )
(2 razy w tygodniu)
Własnie za dobrze znana - która konkretnie?
Cytat:
olejuję raz w tyg na cala noc olejem lnianym+oliwa z oliwek
Nafta, olej niewnikający i jeden olej wnikający Samo zabezpieczanie. Czy to nie obciąża Ci włosów? Nie są pozbawione wigoru?
Cytat:
Cóż, Twój wybór. Przy takim zabezpieczaniu,jakie fundujesz włosom, nie powinna szybko zrobić spustoszeń, ale jeśli masz włosy porowate, to na dłuższą metę wierzchnia warstwa wykazać może tendencję do afrykanizacji
Cytat:
Zdjęcia za jakies pol godzinki (mam nadzieje)
czekamy
Cytat:
jak widać doświadczenia są różne. Z moich wynika, że to mało prawdopodobne. Fakt, są mocne i zdrowe, grubsze dzięki zaniechaniu rozjaśniania i hennowaniu.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-14, 13:36   #41714
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
cienkosci i delikatnosci sie nie zmieni, jednak wierze ze mozna wlosy wzmocnic, co do gestosci to nie mam pojecia, ja mialam kiedys super geste (do tego mam cieniutkie i delikatne), potem stracilam polowe bo wypadly i nie odrastaly, po 5 latach walki (nieustannej) zaczely rosnac mi nowe pomiedzy starymi (ruszylo w lutym tego roku na maxa), nosze rozpuszczone ciagle bo sa krotkie ale jak podpinam do zmycia makijazu to widze pelno nowych, niektore maja juz 3-4 cm co oznacza ze rosna, ale czy to zupelnie nowe czy z tamtych cebulek to nie wiem choc nigdy nie mialam wlosow przed standardowa linia na czole i bokach czola a teraz mam
A tak pytam, bo odnoszę wrażenie, że pewnej granicy ładności kłaków nie przeskoczę. Ja mam takie kłaki dosłownie jak dzieci Jeszcze nigdy (choć bywało, że o nie dbałam) nie udało mi sie wzmocnić.

Cytat:

Aha a tutaj wkleję wam zdjecia z wczorajszego poranka. Na noc postanowiłam dać żel lniany i pojsc tak spac... W efekcie wczoraj musiałam zwiąać włosy bo to co ujrzały moje oczy (patrz załącznik)
W woli ścisłości to juz odgniecione włosy - dobrze odgniecione
(Malinko u ciebie ten patent z zelen na noc sprawdzil się niebo lepiej).
O, mi się często takie mniej więcej (w zasadzei to znacznie gorsze ) robią po żelu, ciekawi mnie właśnie jaka na to rada
Stary 2011-09-14, 13:38   #41715
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu... coś może nie służyć, bo zwykle tak się objawia kosmetyczny łupież. Trzeba odstawiać kolejno i sprawdzać. Na pewno to coś, co nakładałaś bezpośrednio na skórę.
Nie na pewno. Wystarczy że przepływa przez skórę przy spłukiwaniu

Stary 2011-09-14, 13:39   #41716
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
jak widać doświadczenia są różne. Z moich wynika, że to mało prawdopodobne. Fakt, są mocne i zdrowe, grubsze dzięki zaniechaniu rozjaśniania i hennowaniu.
Ja juz od trzech lat mam naturalne, nie farbuję, od kilku miesięcy nie prostuję, sls i silikonów też od dawna nie używam... Więc pewnie wiele mi nie pomoże, ech... Szkoooda W sumie tęskno mi za czasami z trwałą
Stary 2011-09-14, 13:51   #41717
Eloe77

Cytat:
Hę??
Prowadzę ambitnie 2 akcje:
- poszukiwanie Tigi LP&P b/s
- denko.
Już miałam rozpakować nową-starą odżywkę lidlową, ale przypomniałam sobie, że mam jeszcze odlewkę. Otworzyłam i poczułam swąd zjełczałej odżywki. Postanowiłam jednak zaryzykować i mam to, co mam - tłusty przyklap

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-14, 13:53   #41718
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz od trzech lat mam naturalne, nie farbuję, od kilku miesięcy nie prostuję, sls i silikonów też od dawna nie używam... Więc pewnie wiele mi nie pomoże, ech... Szkoooda W sumie tęskno mi za czasami z trwałą
fakt, trwala doda objetosci ale wtedy musialabys o nie dbac ze zdwojona sila - nawilzanie, nawilzanie i jeszcze raz nawilzanie (nie to ze jestem oredowniczka trwalej ale dobrze zrobiona i potem zadbana niekoniecznie jest zlem, mam przyklad na kolezance, dba o swoje zrobione kreciolki jak ja o swoje naturalne, praktycznie nakazalam jej moja pielegnacje piszac specjalna recepte, a z tutejszych przykladow blizszych AjriszMarta)

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
- denko.
Już miałam rozpakować nową-starą odżywkę lidlową, ale przypomniałam sobie, że mam jeszcze odlewkę. Otworzyłam i poczułam swąd zjełczałej odżywki. Postanowiłam jednak zaryzykować i mam to, co mam - tłusty przyklap
ja tez mam denko..... (ale przynajmniej zuzywam do konca to co mi sluzy)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-14, 14:02   #41719
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
- denko.
No widzisz, jakbym wiedziała to bym wzięła 2

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:10   #41720
nez123
Rozeznanie

Eloe super Cię widzieć z powrotem

Dzisiaj zrobiłam sobie najpierw kurację proteinową potem nawilżającą. Włosy niezwykle miękkie ( jak po każdym głębszym odżywianiu u mnie, też tak macie??) ale za to lepszy skręt, kręcą się od nasady i boki, które dotychczas były ledwo falowane teraz są zdecydowanie lokowane! Zobaczymy czy jak jutro tylko wypłukam włosy, to też będzie taki efekt...
Stary 2011-09-14, 14:15   #41721
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
To jedyny szampon Alterry, który ma alkohol tak daleko w składzie.
Zależy od tego, jak zdefiniujesz delikatność. Alko w przeciwieństwie do silnych detergentów protein nie wyrywa, więc siła myjąca jest delikatna. Za to jest potencjał podrażniająco-wysuszający.
Nałożyłabyś na ranę jakikolwiek preparat (lek, kosmetyk) z alkoholem?
Dla mnie wrażliwa skóra potrzebuje bardzo delikatnych kosmetyków i niestety, ale obecność emolientów nie przekonuje mnie do kosemtyków z akoholem. Być może emolienty potrafią zniwelować wysuszenie, ale nie wierzę, że potrafią zapobiec podrażnieniu skóry. Jakby nie było, to ten alkohol ciągle jest w kosmetyku, obecność emolientu wcale tego nie zmienia.

Stary 2011-09-14, 14:18   #41722
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
- denko.
Proszę mi tu nie używać ześmierdniętych, zjełczałych kosmetyków!
Cytat:
(nie to ze jestem oredowniczka trwalej ale dobrze zrobiona i potem zadbana niekoniecznie jest zlem, mam przyklad na kolezance, dba o swoje zrobione kreciolki jak ja o swoje naturalne, praktycznie nakazalam jej moja pielegnacje piszac specjalna recepte, a z tutejszych przykladow blizszych AjriszMarta)
:E
Oj jakbyście mnie dzisiaj widziały straszę :P Zdrowe, błyszczące i czarownica Ale falowana czarownica
Cytat:
Mam i ja Z niepasujących zaczęłam wreszcie rozdawnictwo (kuzynka dostała już Joaśkę i nawet obiecała spróbować mycia)

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Dla mnie wrażliwa skóra potrzebuje bardzo delikatnych kosmetyków i niestety, ale obecność emolientów nie przekonuje mnie do kosemtyków z akoholem. Być może emolienty potrafią zniwelować wysuszenie, ale nie wierzę, że potrafią zapobiec podrażnieniu skóry. Jakby nie było, to ten alkohol ciągle jest w kosmetyku, obecność emolientu wcale tego nie zmienia.
Gosia - sama prawda, ale nie wszystkie jesteśmy aż tak delikatne.

A osobiście nie lubię ich strasznie za ten alkohol ;] Taka piękna sałatka i nie możem ;/

Stary 2011-09-14, 14:29   #41723
myszka2020
Zakorzenienie

Nadrabiam, na razie cała 38 strona.

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

myszka2020, dobrze, że wszystko ok. Dawno cię tu nie widziałam

Picia oleju lnianego chyba spróbuję. Skoro jestem w stanie pic tran to nic mi nie straszne

Dostałam odżywkę Hegrona b/s. Do czego to się może nadac? Bo z tego co widzę to do odżywiania nie bardzo, nie mam pomysłu czym wzbogacic albo do czego używac...

Ja hegronem myłam, ale rzadki i nie bardzo go lubiłam. Albo jako bs.

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Zawsze nad tym trochę ubolewałam. Bo paznokcie zawsze rosły mi bardzo szybko a włosy duuużo wolniej.

Myszko ciąża Ci służy. Za Ciebie i maluszka

U mnie na odwrót - paznokcie rosną bardzooo wolno, włosy dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

hej Myszeczko za Ciebie i Dziecia

Dziewczyny czy ja jestem jakaś mało wymagająca? zrobiłam dzisiaj reanimację i nie wiązałam włosów, bo byłam zadowolona ogólnie jak na moje kudły na drugi dzień, to było bardzo dobrze, ale jutro już do mycia
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=731

Żebym ja miała takie piękne na drugi dzień Naprawdę wyglądają ślicznie, jak dokładnie wygląda u Ciebie reanimacja?

Cytat:
chlopaki maja sie dobrze, w ciagu dnia jest co najmniej 1 bitwa polaczona z zapasami, gonitwami i boksowaniem, aha no i wyrywaniem sobie futra nawzajem, potem zbieramy kepki futra z podlogi, dywanow, lozek i mojego biurka, po 2 godzinach kiedy maz jest na skraju wyczerpania nerwowego (bo odglosy sa jak od prawdziwej bojki) koty liza sie nawzajem i kazdy idzie spac do ulubionego kata. Zrzucam nowe fotki to zaraz dam.

Ja umieram za kazdym razem jak maz mi przypomina ze mam kalafiora
My mu damy kalafiora
Najpierw się leją, a potem liżą - uroczo

Cytat:
Nie pisałam ostatnio, bo chyba mi siada"psychika włosowa". Wspominalam, ze mam kryzys, ale nie jest to typowy kryzys włosowy, choć z nimi związany. Jakieś dwa tygodnie temu(o ile pamiętacie) moje włosy przeszły przełom i zaczęły w miarę zdrowo wyglądać. Niestety, moje zadowolenie trwa tylko parę godzin po myciu... Po jakimś czasie wydaje mi się,ze zaczynam wyglądać jak miotła. Nadal nie mogę się psychicznie pogodzić z tym nieczesaniem. Mam obsesję na punkcie potargania... Takie potargane sprawiają wrażenie jednocześnie suchych i przetłuszczonych, nieświeżych. Nie mogę sobie pozwolić na moczenie i mycie nawet odżywką codziennie, za dużo czasu pochłania mi ich wysychanie, nawet z dyfuzorem(poza tym dyfuzor robi mi jakby skręt "tymczasowy", czyli zaraz po bardziej pofalowane-nawet krótsze, ale po jakimś czasie bardziej proste niż gdy schną naturalnie). Grzeszę czasami i je rozczesuję na sucho (delikatnie, szerokim rozstawem-ale jednak) i poprawiam żelem lnianym, ale pomaga znów na parę godzin.
Próbowałam robić zdjęcia, zeby Wam pokazać o co mi chodzi, ale cholipka one jakieś fotogeniczne są(w przeciwieństwie do mnie) i na zdjęciach tego nie widać(pstryknęłam 62 i tylko na 3 jako tako widać ten niepożądany efekt, na pozostałych-nie bardzo jest się do czego przyczepić). Dla porównania pierwsze dwa są robione w tym samym czasie (wszystkie dzis po powrocie z pracy, wczoraj wieczorem myte odżywką), nie wiem dlaczego, ale tak wyglądają na większości zdjęć,a w rzeczywistości wydaje mi się,że jest gorzej nawet niż na tych 3 ostatnich.
Najbardziej mnie martwi, ze zaczynam tęsknie zerkać w stronę prostownicy. Jakieś te proste bardziej "czyste", "eleganckie"(nawet nie wiem, jak to ująć) mi się wydawały...
Pomóżcie, bo nie mogę odnaleźć entuzjazmu i zachwytu sprzed miesiąca...

Gwoli ścisłości dodam jeszcze,ze delikatnie wyrównałam końcówki.
Wg mnie na zdjęciach naprawdę wyglądają bardzo ładnie, choć wiem, że czasem na zdjęciu ładnie, a w rzeczywistości obraz się różni. Moje też niestety po 1 dni wyglądają dużo gorzej, już nawet przestałam reanimować i spinam je.

Cytat:

edit: na fotce na ktorej trzymam Skutera mam juz naolejowane wlosy dlatego takie ciemne, no fotka robiona wieczorem (i przed cieciem)
Cudne kociaki A imię Skuter - boskie

Cytat:
heheh wcale się nie dziwie

nooo ja połowy to też nie wiedziałabym nawet jak użyc ale myslalam ze oprocz kreatyny wlasnie jakas jeszcze proteinke moze i d-pantenol i olej z orzecha wloskiego... ale nie wiem samam jeszcze. Myslalam tez o jakims eterycznym moze..

Rybiorek ooooooo sa i chlopaki heheh fajnie lizanie odchodzi widzę
Jak z mazideł, to może jeszcze mleczko migdałowe, owsiane, NMF, hydromanil, niacynamid
Ja ostatnio namiętnie kręcę różne proste sera do twarzy z mazideł, uzależniłam się
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:39   #41724
Eloe77

Ponownie dziękuję za miłe powitanie

Cytat:
Niezepsuta Cien aloesowa służyła mi rewelacyjnie
Cóż, będzie do golenia Nie umiem tak po prostu wyrzucić.
Cytat:
Nie na pewno. Wystarczy że przepływa przez skórę przy spłukiwaniu
Ojć, o tak szybkiej reakcji nie pomyślałam

I obiecuję, zjełczałych już używać nie będę (choć zjełczały lniany tez dawał radę )
Cytat:
No widzisz, jakbym wiedziała to bym wzięła 2

We Wro otworzyli w sobotę drugi TKMaxx. Byłam, bo blisko nowego mieszkanka Z tej serii TIGI oglądałam sprej. Jednak 30 zł za 150 czy 200 ml nie miałam ochoty płacić. I skład taki sobie. Lekki w porównaniu z b/s.
Cytat:
by odkazić Piecze i może nawet łezka polecieć, ale jeśli trzeba, to przemywam.
Cytat:
Ale mówimy ogólnie czy o Perfumfrei? Bo w drugim przypadku to z emolientami raczej słabo.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-14, 14:45   #41725
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Moje włosy ostatnio się buntują, wredne są jestem przeziębiona, może dlatego się tak szybko prostują
Aaa, co zauważyłam...ogromną sprawą jest woda, którą używamy do mycia. Byłam w weekend u Rodzicieli, myłam tam włosy raz. Niespecjalnie się do tego przyłożyłam [na długość Joaśka Len i Rumianek, skalp BD, d/s na chwilę Alterra morela, b/s znów Joaśka i żel Isana, na koniec dyfuzor], miałam też mało czasu...Po wyschnięciu miałam cudne loki. Nawet rodzina nie wierzyła, że to nie lokówką robione niestety zdjęć jeszcze nie dostałam, jak coś wpadnie w ręce to wrzucę. To na pewno nie przypadek, bo za każdym razem mam tam fajne włosy, niezależnie od zestawu jakiego użyję
Wniosek taki, że w Poznaniu mam paskudną wodę, twarda strasznie
A z tą wodą to prawda Jak myję włosy w naszym przyszłym domu - są mięciutkie i dużo ładniej się kręcą, u mnie jest bardzo twarda i ogólnie zła jakościowo woda i nigdy tak ładnie nie wyglądają, ale jeszcze gdzieś niecały rok i zamieszkamy tam

Cytat:
Dziękuję Wam za tak miłe powitanie po urlopie i niemożności zebrania się w sobie

Wspaniale wyglądasz! Dzieciaczek już spory Szkoda, że loków jeszcze nie widać
Coś czuję, że to będzie lokasek TŻ ma takie słodkie zawijaski z boku, jak nie chce mu się iść do fryzjera

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Eloe super Cię widzieć z powrotem

Dzisiaj zrobiłam sobie najpierw kurację proteinową potem nawilżającą. Włosy niezwykle miękkie ( jak po każdym głębszym odżywianiu u mnie, też tak macie??) ale za to lepszy skręt, kręcą się od nasady i boki, które dotychczas były ledwo falowane teraz są zdecydowanie lokowane! Zobaczymy czy jak jutro tylko wypłukam włosy, to też będzie taki efekt...
Zdjęcia, zdjęcia

Eloe - też używałam jakiegoś zjełczałego oleju do włosów i działał dobrze

Też macie takie miękkie i lekkie włosy po dodaniu miodu do maski?

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-14 o 14:46
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:50   #41726
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
:E
Oj jakbyście mnie dzisiaj widziały straszę :P Zdrowe, błyszczące i czarownica Ale falowana czarownica
nie kumam paczangi, ze niby co?

Cytat:
Mam i ja Z niepasujących zaczęłam wreszcie rozdawnictwo (kuzynka dostała już Joaśkę i nawet obiecała spróbować mycia)

tez musze sobie kogos upatrzyc i mu zaczac wpychac, bo wlosy jednej kolezanki (tej od trwalej) lubia i nie lubia dokladnie to samo co moje

Cytat:

My mu damy kalafiora

Cytat:
Najpierw się leją, a potem liżą - uroczo
dzien w dzien

Cytat:
Cudne kociaki A imię Skuter - boskie
i calkiem pasuje, lata po domu jak z motorkiem w.... a mruczy jak rasowa maszyna, mruczy rano jak mnie budzi, mruczy juz pojedzony jak mi towarzyszy w lazience jak sie szykuje do pracy, a jak wracam z pracy jak go tylko poglaskam to znow wlacza aparat mruczacy (w odroznieniu od Cycka ktory mruczy tylko rano jak mnie budzi bo chce jesc, potem mozna zapomniec, hrabia Cycek nie bedzie sie ponizal mruczeniem)

a wracajac do tematu, jest tu ktos kto moze sie wypowiedziec o dwoch polyquaterniach? dokladnie pq-6 i pq-22. zaraz sama bede szukac ale moze ktos je spotkal i mial przyjemnosc uzywac w jakis kosmetykach?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-14, 14:50   #41727
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Gosia - sama prawda, ale nie wszystkie jesteśmy aż tak delikatne.
Ja wiem Piszę tylko odnoście wrażliwych skalpów.

Chociaż wydaje mi się, że akurat alkohol może każdego podrażnić. Dla mnie to jeden z tych składników, na które każdy powinien zwrócić uwage - czy nie wysusza i czy nie podrażnia. Jeśli nie, to można spokojnie stosować.

Cytat:
A osobiście nie lubię ich strasznie za ten alkohol ;] Taka piękna sałatka i nie możem ;/
Ja mam na Alterrę sposób. I ogólnie na wszystkie oleje, z którymi musze uważać.
Najpierw nakładam na skalp dużo oliwy z oliwek, myślę, że to będzie ok. 10 ml. Nakładam dokładnie strzykawką tak, aby była na całym skalpie. Wtedy na resztę włosów albo sam olej, albo olej + odżywka (może być Alterra). Później zmywam 2x szamponem. Zdarza się, że 1-2 razy zaswędzi mnie (po umyciu) skalp, ale to wszystko.
Nie robię tego codziennie, a przynajmniej nie codziennie z tym samym olejem/odzywką na długości włosów.
Wszystko nakładam na suche włosy.

Na razie tak odżywiam i natłuszczam włosy, bo nie stosuję w ogóle odzywek ds. Tylko szampon + odzywka bs (joanna Naturia) i włosom się tak podoba

Stary 2011-09-14, 14:53   #41728
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
fakt, trwala doda objetosci ale wtedy musialabys o nie dbac ze zdwojona sila - nawilzanie, nawilzanie i jeszcze raz nawilzanie (nie to ze jestem oredowniczka trwalej ale dobrze zrobiona i potem zadbana niekoniecznie jest zlem, mam przyklad na kolezance, dba o swoje zrobione kreciolki jak ja o swoje naturalne, praktycznie nakazalam jej moja pielegnacje piszac specjalna recepte, a z tutejszych przykladow blizszych AjriszMarta)

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Moja była średnio zadbana, ale i tak ją lubiłam No ale to była trwała na długich włosach (za łopaty). Teraz na krótkich wolę nie ryzykować.
Zresztą, trochę się bałabym tego, czy ktoś mi faktycznie dobrze zrobi trwałą. Wcześniej miałam taką znajomą fryzjerkę, odkąd wybyła, to włóczę się po różnych salonach i efekty takie jak teraz - chciałam podciąć końce, a mam włosy za ucho
Stary 2011-09-14, 14:54   #41729
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Cycek tez ma takie

U Cycka to nie tylko umaszczenie, zachowuje sie jak udzielny hrabia, patrzy na nas z gory i ucieka jak tylko widzi ze chcemy go wziac na rece (ale jak go juz zlapiemy to hrabia pozwala sie wymoskac), z malym sie owszem pobawi ale jak maly szaleje sam to patrzy na niego jak na idiote

A Skuter wyglada jakby byl ciagle zdziwiony, moj maz mowi na niego 'zaskoczona blondynka' bo pyszczek mu sie uklada w takie wielkie 'O' plus te wielkie pytajace oczy, ten to sam przychodzi zeby go glaskac, a spi w nocy wtulony w moja szyje

A zbojnik to jest, wczoraj zrobil 2 rzeczy: zapomnialam schowac do szafki torby z kocim suchym jedzeniem, taka 3 kg, w srodku jest jeszcze z 1.5 kg, jakims cudem sciagnal to z blatu w kuchni I maz znalazl to w mojej lazience w wannie (lazienka jest na pietrze)– obgryzione strasznie (ale karma w srodku nienaruszona), druga rzecz: wiecie jak cebule sa pakowane w takie siatki np. zestaw 3 cebule albo 1 kg, mialam ostatnia cebule w takiej siateczce na parapecie w koszyku, wracam do domu a maz mi pokazuje, siateczka na podlodze w kuchni, cebula jak byla w koszyku, nad ta siatka to pracowal podobno juz 3 dni, aha I rano znalazlam moje buty na srodku salonu a nie jak je zostawilam w przedpokoju (ale nie pogryzione, co on z nimi robil tylko on wie)
UWIELBIAM Twoje koty!! Same opowieści o nich sprawiają, że się uśmiecham

Cytat:
Coś czuję, że to będzie lokasek TŻ ma takie słodkie zawijaski z boku, jak nie chce mu się iść do fryzjera
To będzie słodki mały lokasek

Cytat:
Też macie takie miękkie i lekkie włosy po dodaniu miodu do maski?
Mnie się robią twardsze kiedy dodam miodu.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:55   #41730
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
by odkazić Piecze i może nawet łezka polecieć, ale jeśli trzeba, to przemywam.
To ja mam delikatniejsze sposoby na odkażenie

Cytat:
Ale mówimy ogólnie czy o Perfumfrei? Bo w drugim przypadku to z emolientami raczej słabo
Tak ogólnie, bo dokładnego składu Parfumfrei nie pamiętam (ale wiem, że alkohol ma dopiero na którymś z kolei miejscu).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości