|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
a co to za impressska sie kroi?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kciuki podziałały ![]() Cytat:
to szybko sie zabrałas za szykowanie obiadków i deserków ja na razie zielona w tej materii jestem ![]() Cytat:
to prawie razem bedziemy swietowac. Tylko my w domku ok. 20 osób bedzie . i współczuje akcji z bezdechem - chyba bym na zawał zeszła...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-14 o 15:04 |
|||||||
|
|
|
#2792 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Beatko moje 30=te!!!!(
|
|
|
|
#2793 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam że jednak sie umówiłaś ![]() Ja poszłam prywatnie z bioderkami, ale na kontrolę za 2 miesiące idę już ze skierowaniem- mam nadziejeę że się załapię ! Cytat:
Piękne są te zaporszenia !! Tyle dobrego, że już jest coś ruszone! Cytat:
Doczytałam że to nic powaznego. Może zrób mu masaż kąpiel w soli relaksująca muzyk... Cytat:
Moja to samo!! Moja mam aż sie dziwiła, ze jest taka aktywna i tak dużo chce gadać Cytat:
Ja czytałam raz ale jakoś specjalnie nie była zachwycona.. Cytat:
![]() Miło że się ktoś o mnie martwi )Cytat:
Frytkiiii ![]() zrób mi!! Patik - Doczytałam o mężu wygląda to tak jakby Cię chciał zamknąć w domu z Sarcia i masz go słuchać tak jak on chce...Jeżeli chodzi o moje zdanie... postawiłabym się. Ja nienawidzę jak ktoś mi mówi co mam robić a wiem, że robię coś dobrze !! Chustę mam taka samą ) ale jej jeszcze nie użyłam ![]() Telik wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Nerolka paczka na Ciebie już czeka, tylko się muszę zabrać na pocztę
|
|||||||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Przerabiałam to w maju. Rozumiem Twój "ból"
Tylko ja z doświadczeniem życiowym jestem za Tobą daleko w tyle... Bardzo dużo osiągnęłaś w tak krótkim czasie... ![]() Czy któraś przerabiała całodzienne kolki z miesięcznym dzieckiem? Ja już chwilowo wysiadam... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-14 o 15:43 |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bella mama dla mnie też KATASTROFA! miała jeszcze baby dream i wg mnie były ok. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Radek ma dzisiaj skok (dobrze, że jest na co zwalić )W ogóle nie śpi, padam na twarz. Jeszcze się z siostrą pokłóciłam i całkiem sama zostałam... A Radek by tylko na cycku wisiał dzisiaj. Teraz zasnął, ide myć naczynia i ogarne mieszkanie... |
|
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetko chętnie bym mu zrobiła kąpiel, ale wanny nie mamy tylko prysznic
Ale nad masażem pomyślę ![]() Powoli szykuję siebie i Szymonka do kościółka, bo mamy dzisiaj nauki przed chrztem i spowiedź
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
no to taka piękna rocznica a Ty chcesz płakać
ja to szczerze przyznam nie mogę się doczekać kiedy będę mieć 30 lat taki piękny wiek - no i Julka już będzie miała 7 lat i będzie chodzić do szkoły
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
A i jutro przychodzi do mnie położna środowiskowa, nowa. Z tamtej zrezygnowałam. Ta przynajmniej jakieś zainteresowanie wykazuje. No zobaczymy, ma być jutro to akurat zobaczy te ropiejące uszy Radka, nie podobają mi się....
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie tylko ty karmisz to chyba nie bardzo... ja jak karmiłam to czasem podkradałam tz-towi kilka jak jadł
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Euro dziś sprzedałam po 4,32. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-09-14 o 15:49 |
||
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2804 |
|
BAN stały
|
Ale Wy dowciapne jesteście
![]() Ja tu na prawdę płaczę,ze kończy mi się 2 z przodu a One sobie żarty robią. ![]() Ja sie boje raka a od 30-tki do 50 już blisko ![]() Beatko w dniu rocznicy naszego slubu chrzciliśmy Szymonka. Nie ma to jak pisać rozkrakiem ![]() Jesteśmy bez obiadu Moje życie jest piekne. Patik-Ciebie nie chce puscić a mój robi wszystko bym nie miała ochoty wychodzić. |
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinka przerabiała kolki całodobowe z Igorem .. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Lili u mnie to były potówki, przemywałam je tylko pregotowana woda kilka razy dziennie to na główce, na buzi miała uczulenie - dostałam krem bez recepty cutibaza, 2x dziennie, potem smarowałm bepathenem i wydaje mi sie że bepathen lepiej zadziałał..
Beatko jestem wyrodna matka i frytki już jadłam... w ogóle smażone rzeczy jadam,ale Emilie mówi że jej smakuje oo dzisiaj pizze zjadłam bo robiłam na obiad ![]() uciekamy na spacer, będe wieczorem i resztę nadrobię ! |
|
|
|
#2807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- o, nawet nie wiedziałam że Euro tak wysoko stoi - my mamy 200e jeszcze z weselnych prezentów, ale to tak na czarną godzinę odłożone leży 2 lata już, gdybyśmy nagle gotówki potrzebowali to by się spieniężyło. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
ja Ci wybije z głowy raka ![]() no wiedziałam o co chodzi ale nie mogłam sobie odpuścić i nie skomentować Twojej słownej "wpadki" wiem, wredna jestem ![]() my na szczęście mamy gaz sieciowy - ale u tesciowej butla i też nieraz podczas gotowaniu obiadu mi zabrakło - i musiałam starą odkręcić - jechać kupić - i zamontować - i dopiero można było obiad dokończyć ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
my na spacerku rano byłyśmy, potem zaczęło okropnie piździć za przeproszeniem, a teraz od godziny pada i jest szaro ponuro.. a rano była taka piękna pogoda
|
|
|
#2808 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dobry mamki i prawie już mamki(Brida trzymam i nic złego się nie dzieję
Cytat:
![]() ja też! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to pięknie mój tż mówi że takie najlepsze dojrzałe brzoskwinki dwa pytania: 1)o link do tanich fotek chciałam wywołać ktoś pisał ze za 100 była jakaś super cena ![]() 2) Brumku ty mówiłaś o biustonoszach że jakieś dobrze dobrane jakaś rozmiarówką podaj mi link bo moja mama by chciała żeby jej dobrać taki fajny cyc-halter Krzyś ma 6.090! mój tłuścioszek kochany nasz znachor powiedział że super rośnie zdrowy jak karp i że problem to będzie tylko w zawiązaniu krawata gdyż moje dziecię nie ma karku dziś jak się obudziłam to mały tak się wiercił że obie n ogi mu wystawały poza łóżeczko wstawię Wam później fotkę bo babusia Krzysia stoi nade mną z moim synkiem i każe mi się nim zajmować hihihih bezlitosna matka!!
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli któryś dzidziuś je Nan Pro HA 1 propozycja w klubie
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziękujemy z Krystiankiem za gratulacje 2 miesiące to poważny wiek ![]() Mój synek coraz mniej sypia w dzień co nie znaczy że sypia więcej w nocy wczoraj zasnął po kapieli ok 20 .30 i spał do 2 a potem do 5 i koniec o 11 pojechał z babcia na spacerek a mamusia padła na 2 godziny ![]() Agadus u mnie kiedyś też była taka sytuacja że zostałam poproszona o zostanie chrzestną dziecka koleżanki . Nie bardzo mi sie to uśmiechało bo nie utrzymywałyśmy kontaktów od skończenia szkoły i tu nagle taka propozycja no ale dziecku sie nie odmawia ![]() Ja też poprosiłam bliska moja kolezanke o zostanie matka chrzestna Krystianka i ona ucieszyła sie i od razu zgodziła ale jeśli u mnie była by taka sytuacja jak u Ciebie to bliska koleżanka przestała by nia być ja z tych bardzo pamiętliwych Brida u Ciebie taka sytuacja jak u mojej sasiadki córeczka była malutka ale u niej i u jej meża w rodzinie wszyscy niscy Marzena ja miałam wkładki z chico i byłam zadowolona Madziulka piękna glukoza ![]() Nerolka po 30 zaczyna sie życie ja wyszłam za mąż dopiero jak miałam 30 lat
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla przykładu wywoływałam 131 zdjęć i zaplaciłam jakoś 50 zł.
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piekną wagę ja też pytałam kiedyś ale nie dostałam odowiedzi - to chyba Żanetka miała linka to takich tanich zdjęć o ile pamiętam - też chciałam odbitki porobić i nie zbankrutować przy tym
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
jaka paskudna pogoda! łeb mi zaraz pęknie
a moje dziecko nie przespało w dzień ani minuty w związku z tym moje życie odzyskało sens
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz zimniej sie robi, kupiłam 2 spiworki dla Sarenki, wydaje mi sie ze jeden grubszy i jeden ciut cienszy. Byłam dzis w CH i ceny nowych sa powalajace
http://allegro.pl/kombinezon-5-10-15...821036446.html http://allegro.pl/sliczny-spiworek-d...817789709.html |
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz wywolalam w tesco, nie dosc ze zdjecia poprzycinane, to jeszcze kolory takie przegrane ze masakra ![]() Beatka pisała ze w rossmanie robi i sa ok. A jak jestesmy przy temacie zdjec, wczoraj szukalam jakiegos albumu zeby dac w prezencie mojemy tacie i tylko poźniej zdjecia Sarki dokładac. Cos w stylu album wnuczki, albo z napisem dla dziadka, niestety nic nie znalazłam na all
|
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mam pytanie- zakładacie już maluchom śpiworki do spania na noc? tzn. ropieją Wam uszka? napisałąm tak bo myślałam że się pomyliłaś i o oczka chodzi, niegdy nie spotkałam się z tym żeby uszka maluchom ropiały i dlatego pytałąm. Cytat:
A ten pomysł na album podsunęłaś bardzo ciekawy
|
|
|
#2818 |
|
BAN stały
|
Hej. Z góry przepraszam Was za to że nie ma mnie prawie wogole na forum, jestesmy w trakie przeprowadzki, remontujemy dom i niestety nie mam internrtu
korzystam u siostry. Mam do was pytanie, tzn dla mam których dzieci piją mloeko NAN. Otóż dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo witamine C?? |
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Stapelka, Youyou, Lili, Vaniliova dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie wkładek.
Wypróbuję w takim razie te Tommee tippee. Madziulka, super że cukrzyca poszła precz. Carmela, my właśnie chcemy w ramach podziękowania dać gościom takie albumy ze zdjęciami małej na jej Chrzcinach i wybraliśmy na all coś takiego (w okładkę można wsadzić zdjęcie własnego dziecka, lub włożyć kartkę z jakimś napisem). |
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
bylam z Dawidem u lekarza
te kropeczki na twarzy to "raczej" nie jest skaza białkowa, mam obserwować oczko ropiejące, to może to byc zatkanie kanalika łzowego, mam stosowac sulfacetamid - tyle ze jak wzielam ulotke, to tam jest napisane ze od 2 miesiaca zycia, a nie prowadzono badan na mniejszych dzieciakach, teraz nie wiem czy podawac czy pozostac przy rumianku tzn chyba na razie jeszcze ziółkami podlecze ![]() poza tym maly wodniak jeszcze sie utrzymuje w mosznie, no i żóltaczka jeszcze troche jest widoczna - no ale to wiedzialam Dawid wazy juz 4270g ten kilogram wiecej odczuwam przy noszeniuAgaG - sliczne zaproszenia sama robiłas?podpowiedz jak dziekujeponizej zdjecie z dzisiejszej krotkiej wizyty u babci
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

a co to za impressska sie kroi?
.
filmik w klubie 

na szczęście z bioderkami wsio ok.
kciuki podziałały 

)
a wiem, że robię coś dobrze !! 
więc nie wiem co ci poradzić. Karmie ją co 3 godziny, choć czasem jak nie płacze przetrzymuje ją na 3,5 godziny i waży 5 kg

zębole