Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 15:02   #2791
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jacieee tylko PP priorytetową,co by mi zdażyła na sobotnią imprezę chatę wysprzątać i cosik ugotować.
Odzież jej gwarantuje,cobyś za dużo za przesyłkę nie musiaóła płacić.
padłam a co to za impressska sie kroi?
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
zgadzam si w pelnej rozciaglosci ! Mała zapomni o cycu wiem cos o tym, poltora tygodnia temu przezywa;am to samo.. ale teraz jak patrze na Zuzke,widze, ze jednak mleko matki to nie zawsze najlepsze rozwiazanie wbrew temu, co wszedzie mowia i pisza.
dokładnie
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mój synek znów się obrócił z brzuszka na plecki i udało mi się to nagrać filmik w klubie pod koniec filmiku Szymek ćwiczył uśmiechy
lece ogladac Twoje cudo

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mam do Was jeszcze jedno pytanie... Lila dzisiaj kończy 6 tyg. i na jedno karmienie zjada 150ml i jeszcze jest wrzask! waży już ok 5,5kg. Boję się, że je za dużo... butelką planuję ją karmić co ok 3 godz, przynajmniej tak ją karmię od rana. tylko czy to nie za dużo?
karmię ją bebilonem.
Pomóżcie proszę

Dziś ide na kotrolę do gina i do chirurga... wczoraj jak byliśmy na usg bioderek w przychodni były wielkie żelazne drzwi i co? palec został mi pomiędzy... nie wiem czy nie pęknięty bo s... z bólu od rana na szczęście z bioderkami wsio ok.
chyba troche za dużo.. a nie ulewa Ci po takiej ilości? spróbuj oszukiwać herbatka bo jesli tak nagle po gwałtownym przejsciu z piersi na butelke bedzie jadła tak dużo to może być problem z brzuszkiem co mam nadzieje Was nie spotka. Nim sie brzuszek przestawi na mieszanke i inny tryb karmienia to pare dni potrwa. Z piersi jadła ile chciała i kiedy chciała - bo na żądanie i stad mozliwe taki niepohamowany apetyt. Przeczekaj i próbuj oszukiwac herbatka tak żeby sie ładnie unormowała.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam napisać wczoraj!!! Mam wynik krzywej cukrowej
Nie mam cukrzycy. Glukoza na czczo 90, a po 2 h 102
kciuki podziałały
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
My po szczepieniach. rozbeczala sie juz w momencie pryskania alkoholem... teraz bola ja wkucia, beczy, zasnela przy cycku... goraczki brak.

a ja zaczelam robic powoli obiadki i deserki dla malej. gotuje kompoty dla mezczyzn moich a owoce miksuje, porcjuje i mroze dla kingi. bedzie na zas.
biedna Kinga... niedługo przestanie bolec. szczepiłas na nfz 3 wkłucia?

to szybko sie zabrałas za szykowanie obiadków i deserków ja na razie zielona w tej materii jestem

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

byliśmy wczoraj u księdza w sprawie chrztu i udało nam się ustalić termin na 23 października czyli w naszą I rocznice ślubu teraz szukamy lokalu na tę imprezę ( w naszym przypadku mini-wesele-40 osób)

a wczoraj przed kupą to miała atak histerii z zatykaniem się i bezdechem włącznie a co do smrodu takiej tygodniowej kupy to Ci Nerolko przyznam rację - okropny.....
my bylismy u ksiedza w niedziele zaklepac na sobote 22 pazdziernika to prawie razem bedziemy swietowac. Tylko my w domku ok. 20 osób bedzie .

i współczuje akcji z bezdechem - chyba bym na zawał zeszła...
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nerolka ja ci jeszcze za moją dopłacę, a teścia oddam gratis
niezłe

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-14 o 15:04
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:14   #2792
nerola
BAN stały

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Beatko moje 30=te!!!!() urodziny.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:14   #2793
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Ja od rana próbuję dodzwonić się i umówić moje dziecię na to przetykanie. W Katowicach termin na styczeń

U Nas weekend fajny. W sobotę oglądaliśmy walkę ze znajomymi, wczoraj byliśmy u teściów i na małych zakupach.
W nocy Domiś ładnie śpi, tylko przy usypianiu nadal jest wrzask.

Nerolka co kupiłaś mamie? Chwal się

Doczytałam że jednak sie umówiłaś
Ja poszłam prywatnie z bioderkami, ale
na kontrolę za 2 miesiące idę już ze skierowaniem- mam nadziejeę że się załapię !

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!

Melduje sie z moim spiochem (spi jeszcze od nocy), wczoraj maly skonczyl 2 tyg. Nie bylo mnie, bo mialam "pracowita" niedziele. Oto czym sie zajmowalam:

Piękne są te zaporszenia !!

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Wezwanie do sądu przyszło. Sprawa 14 grudnia.

Tyle dobrego, że już jest coś ruszone!

Cytat:
Mojego męża złapał silny ból w klatce piersiowej, aż łzy mu leciały...
Pojechał do lekarza. Trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego
Poza tym wczoraj odebrał swoje wyniki morfologii i ma dużo za dużo płytek krwi i krwinek czerwonych... Mi aż się ręce trzęsą.

Doczytałam że to nic powaznego.
Może zrób mu masaż kąpiel w soli
relaksująca muzyk...
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Moja to ma pomysly... od kilku dni ma faze aktywnosci podczas karmienia: wierzga, pierdzi, kupy robi, macha rekami, przeciaga sie, ciagnie za wlosy i ucho, rozglada, wygina do tylu, nawet gada. a wszystko z sutkiem w buzi! jak tak dalej bedzie to beda 2 metrowe!!

w nocy sie po pachy obkupkala...

Moja to samo!!
Moja mam aż sie dziwiła, ze jest taka aktywna i tak dużo chce gadać

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy czytacie już swoim maluchom bajki? Ida dostała wczoraj od mojej przyjaciółki krótkie bajeczki na grubych kartach i dziś wypróbowałam jak tylko zaczęło się marudzenie. Położyłam nas obie tak, żeby ona widziała obrazki, a ja żebym mogła czytać i muszę ogłosić pełen sukces!! Na twarzy Kropki widać było pełne zainteresowanie obrazkami, od razu przestała kwękać. Jak tylko skończyłam od razu musiałam zacząć jeszcze raz, bo mała zaczęła protestować "jak to już koniec"??? Mam kolejny patent na uspokojenie jej.

Ja czytałam raz ale jakoś specjalnie nie była zachwycona..

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny dzis bylismy pobrac na bibulke krew ze stopki i zostalo to z osrodka wyslane do instytutu matki i dziecka..kolo czawartki bede dwonic czy juz wiadomo.maluszek plakal okropnie a ja razem z nim...okropnie sie denerwuje wynikami :/ modle sie zeby wyniki wyszly w porzadku blagam was o kciuki i pozytywne fluidy...bo wiem ze one dzialaja cuda!!

pozdrawiam was kochane trzymajcie sie cieplo

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ciekawe co z naszą Żanetką bo nic dziś nie pisała...

i

Miło że się ktoś o mnie martwi )

Cytat:
coś cicho wieczorem się zrobiło...

moja śpi jeszcze od 18.30 i czekam aż się na jedzenie obudzi - a mnie w tym czasie udało się zrobić mnóstwo rzeczy - poskładać i pochować do szaf 2 pralki prania a tym poskładać masę skarpetek tż-ta obrać ziemniaki na frytki, pokroić je, pozmywać naczynia, posprzątać w kuchni i łazience, pomyć podłogi, wykąpać się i jeszcze zjeść kolacje - niezła jestem, co?

tż znowu w pracy na 2-giej zmianie i mi się nudzi....

Frytkiiii
zrób mi!!

Patik - Doczytałam o mężu wygląda to tak jakby Cię chciał zamknąć w domu z Sarcia i masz go słuchać tak jak on chce...Jeżeli chodzi o moje zdanie... postawiłabym się. Ja nienawidzę jak ktoś mi mówi co mam robić a wiem, że robię coś dobrze !!

Chustę mam taka samą ) ale jej jeszcze nie użyłam

Telik wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Nerolka paczka na Ciebie już czeka, tylko się muszę zabrać na pocztę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:17   #2794
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
proszę mi tu nie płakać ja już zapomniałam kiedy kończyłam 30 lat po 30 jest lepiej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:39   #2795
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moja zjada od 90 do 120 wiecej nie chce więc nie wiem co ci poradzić. Karmie ją co 3 godziny, choć czasem jak nie płacze przetrzymuje ją na 3,5 godziny i waży 5 kg
moja identycznie jada - i tez czasem ja przetrzymuje dłuzej jesli spokojna jest.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
My chrzciliśmy w dniu rocznicy ślubu Szymonka
eee to widzę Szymonek szybko zaczyna

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi W takim razie idę dziś do lekarza koniecznie, całe szczęście, że akurat dziś przyjmuje...
a do kogo chodzisz jeśli można zapytać? bo ja też z Mielca

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze wizaż zaznaczył mi każdy post

DZIEKUJE KOCHANE

Naprawdę miło się robi na sercu kiedy dostaję się tyle życzeń na raz )

Idę nadrabiać
no nareszcie jesteś nudno tu bez Ciebie było

Stary 2011-09-14, 15:40   #2796
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Przerabiałam to w maju. Rozumiem Twój "ból"
Tylko ja z doświadczeniem życiowym jestem za Tobą daleko w tyle... Bardzo dużo osiągnęłaś w tak krótkim czasie...

Czy któraś przerabiała całodzienne kolki z miesięcznym dzieckiem? Ja już chwilowo wysiadam...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-09-14 o 15:43
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:44   #2797
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania o 5 rano obdarzyła mnie pięknym świadomym bezzębnym uśmiechem- tak na to czekałam, że aż łzy miałam w oczach- no coś pięknego.

Dziewczyny używające wkładek laktacyjnych , macie jakieś swoje sprawdzone typy godne polecenia?

Z moich obserwacji:
Bella Mama- no coś strasznego.
.
Zgadzam się, taki uśmiech to aż serce ściska z radości
Bella mama dla mnie też KATASTROFA!
miała jeszcze baby dream i wg mnie były ok.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Radek ma dzisiaj skok (dobrze, że jest na co zwalić)
W ogóle nie śpi, padam na twarz. Jeszcze się z siostrą pokłóciłam i całkiem sama zostałam... A Radek by tylko na cycku wisiał dzisiaj.
Teraz zasnął, ide myć naczynia i ogarne mieszkanie...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:44   #2798
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Żanetko chętnie bym mu zrobiła kąpiel, ale wanny nie mamy tylko prysznic
Ale nad masażem pomyślę

Powoli szykuję siebie i Szymonka do kościółka, bo mamy dzisiaj nauki przed chrztem i spowiedź

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 15:45   #2799
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
no to taka piękna rocznica a Ty chcesz płakać to się cieszyć trzeba że do 30-tki uwinęłaś się z 4 wspaniałych dzieciaków

ja to szczerze przyznam nie mogę się doczekać kiedy będę mieć 30 lat taki piękny wiek - no i Julka już będzie miała 7 lat i będzie chodzić do szkoły

Stary 2011-09-14, 15:45   #2800
Lili 83
Zakorzenienie

A i jutro przychodzi do mnie położna środowiskowa, nowa. Z tamtej zrezygnowałam. Ta przynajmniej jakieś zainteresowanie wykazuje. No zobaczymy, ma być jutro to akurat zobaczy te ropiejące uszy Radka, nie podobają mi się....
Stary 2011-09-14, 15:46   #2801
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Frytkiiii
zrób mi!!
chętnie tylko ty karmisz to chyba nie bardzo... ja jak karmiłam to czasem podkradałam tz-towi kilka jak jadł

Stary 2011-09-14, 15:49   #2802
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Powoli szykuję siebie i Szymonka do kościółka, bo mamy dzisiaj nauki przed chrztem i spowiedź
Nauki przed chrztem?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
chętnie tylko ty karmisz to chyba nie bardzo... ja jak karmiłam to czasem podkradałam tz-towi kilka jak jadł
A jak za mną frytki od dwóch dni chodzą...

Euro dziś sprzedałam po 4,32.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-09-14 o 15:49
Stary 2011-09-14, 15:52   #2803
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
proszę mi tu nie płakać ja już zapomniałam kiedy kończyłam 30 lat po 30 jest lepiej

Stary 2011-09-14, 15:57   #2804
nerola
BAN stały

Ale Wy dowciapne jesteście
Ja tu na prawdę płaczę,ze kończy mi się 2 z przodu a One sobie żarty robią.
Ja sie boje raka a od 30-tki do 50 już blisko

Beatko w dniu rocznicy naszego slubu chrzciliśmy Szymonka.
Nie ma to jak pisać rozkrakiem

Jesteśmy bez obiaduZrobiłam a jak.Ale gaz sie skończył.To poczekamy sobie do 23-ciej na meżulka.
Moje życie jest piekne.
Patik-Ciebie nie chce puscić a mój robi wszystko bym nie miała ochoty wychodzić.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:01   #2805
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Przerabiałam to w maju. Rozumiem Twój "ból"
Tylko ja z doświadczeniem życiowym jestem za Tobą daleko w tyle... Bardzo dużo osiągnęłaś w tak krótkim czasie...

Czy któraś przerabiała całodzienne kolki z miesięcznym dzieckiem? Ja już chwilowo wysiadam...
w 100% sie zgadzam Nerola jestes dla mnie wyrocznia

Marinka przerabiała kolki całodobowe z Igorem ..

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
co to za nauki? zdaj relacje po powrocie. U nas takiego czegoś nie ma

Stary 2011-09-14, 16:03   #2806
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili u mnie to były potówki, przemywałam je tylko pregotowana woda kilka razy dziennie to na główce, na buzi miała uczulenie - dostałam krem bez recepty cutibaza, 2x dziennie, potem smarowałm bepathenem i wydaje mi sie że bepathen lepiej zadziałał..

Beatko
jestem wyrodna matka i frytki już jadłam... w ogóle smażone rzeczy jadam,ale Emilie mówi że jej smakuje oo dzisiaj pizze zjadłam bo robiłam na obiad

uciekamy na spacer,
będe wieczorem i resztę nadrobię !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:24   #2807
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A i jutro przychodzi do mnie położna środowiskowa, nowa. Z tamtej zrezygnowałam. Ta przynajmniej jakieś zainteresowanie wykazuje. No zobaczymy, ma być jutro to akurat zobaczy te ropiejące uszy Radka, nie podobają mi się....
uszka Wam ropieja? czy sie "przejezyczyłas" i chodziło o oczka? bo o uszkach ropiejacych nie słyszałam ale brzmi groźnie

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

Euro dziś sprzedałam po 4,32.
o, nawet nie wiedziałam że Euro tak wysoko stoi - my mamy 200e jeszcze z weselnych prezentów, ale to tak na czarną godzinę odłożone leży 2 lata już, gdybyśmy nagle gotówki potrzebowali to by się spieniężyło.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Ale Wy dowciapne jesteście
Ja tu na prawdę płaczę,ze kończy mi się 2 z przodu a One sobie żarty robią.
Ja sie boje raka a od 30-tki do 50 już blisko

Beatko w dniu rocznicy naszego slubu chrzciliśmy Szymonka.
Nie ma to jak pisać rozkrakiem

Jesteśmy bez obiaduZrobiłam a jak.Ale gaz sie skończył.To poczekamy sobie do 23-ciej na meżulka.
Moje życie jest piekne.
kochana , Ty już nieraz widziałaś raka u siebie ja Ci wybije z głowy raka

no wiedziałam o co chodzi ale nie mogłam sobie odpuścić i nie skomentować Twojej słownej "wpadki" wiem, wredna jestem

my na szczęście mamy gaz sieciowy - ale u tesciowej butla i też nieraz podczas gotowaniu obiadu mi zabrakło - i musiałam starą odkręcić - jechać kupić - i zamontować - i dopiero można było obiad dokończyć

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Beatko
jestem wyrodna matka i frytki już jadłam... w ogóle smażone rzeczy jadam,ale Emilie mówi że jej smakuje oo dzisiaj pizze zjadłam bo robiłam na obiad

uciekamy na spacer,
będe wieczorem i resztę nadrobię !
to dobrze że Emilie takie jedzonko służy

my na spacerku rano byłyśmy, potem zaczęło okropnie piździć za przeproszeniem, a teraz od godziny pada i jest szaro ponuro.. a rano była taka piękna pogoda

Stary 2011-09-14, 16:27   #2808
Shira_83
Zadomowienie

dobry mamki i prawie już mamki(Brida trzymam i nic złego się nie dzieję)

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no ale dziewczyny powioedzcie szczerze potrafiłybyście później z taka kolezanka gadać szczerze o swoich tajemnicach dzieciach ??
teraz jedyne co to moge z nia o pogodzie pogadac
boshe jaka ja jestem naiwna ile razy jeszcze w doope dostane
bo to juz nie pierwszy raz zawiodłam sie na kims (kolezanka0
znając mnie to już by powiewało chłodem już taka jestem

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
My szczepiliśmy Infarix Hexa - Glaxo
ja też!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja mam tak samo i stąd ten mój uraz do laktatora.... ech, trzeba sie przełamać i znowu spróbować

N0 super!!

Witam
moja znowu budziła sie co 2 godz w nocy na karmienie - po 1, 3, 5tej i już potem spać nie chciała, za to jesc zachciała juz o 6.30. nietety jak sie obudzi to nie poleży spokojnie, trzeba sie nią zająć. Ech to chyba ten skok w 8mym tygodniu. Mam nadzieje ze jej to minie i z powrotem bedzie ładnie spała w nocy.

OOO właśnie Karolcia dziś skończyła 8 tygodni

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Karolcia powiedziała guuuuu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dziekuje wam
wlasnie o Infarix Hexa czytalam i nad sie zastanawiam

trudno sie mi sie teraz odnalezc na forum
dlatego czasami nawet jak zagladam to nic nie pisze... nie jestem w temacie rozmow i co najwyzej o sobie moge napisac, wtracajac sie w trakcie waszych rozmow - wiec rzadko to robie
wlasciwie to mam teraz dola - drugi tydzien jestem sama (tz przyjezdza tylko na weekendy), maly sypia roznie, raz lepiej raz gorzej - dzis w nocy gorzej
oczko mniej mu ropieje i wysypka, ktora mial wczoraj, dzis jest mniejsza - zastanawiam sie czy nie isc z nim do lekarza, bo podobne objawy daje skaza bialkowa
no co ty pisz i nic się nie przejmuj ja też często z doskoku

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co jest grane Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć ta wewnętrzna rana po cięciu cesarskim... Minęło 5 tyg, wszystko było okk i nie mam pojęcia co się stało. Spuchło z jednej strony i nie mogę się nawet po skórze dotknąć tak boli, nie mówiąc już o jakimkolwiek naciśnięciu... Co to może być?
do doktora ale już!

Cytat:
Witajcie!
Moje dziecko po wczorajszym incydencie (doba spokoju) sie naprawilo i znowy jestesmy na trybie 'nie spimy mamo! krzyczymy!
i jemy! jemy jemy jemy jemy! a jak nie jemy to krzyczymy az dasz jesc!
Kocham tego mojego Krzykuna!
to się czyta jak najsłodszą melodię

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nie odpisze Wam każdej z osobna... ale nie mam kiedy. wieczorem postaram się nadrobić.
Jak zawsze jesteście niezawodne

Wiem, że nie ma w tym nic złego, ale tak ciężko mi się z tym rozstać

Mam do Was jeszcze jedno pytanie... Lila dzisiaj kończy 6 tyg. i na jedno karmienie zjada 150ml i jeszcze jest wrzask! waży już ok 5,5kg. Boję się, że je za dużo... butelką planuję ją karmić co ok 3 godz, przynajmniej tak ją karmię od rana. tylko czy to nie za dużo?
karmię ją bebilonem.
Pomóżcie proszę

Dziś ide na kotrolę do gina i do chirurga... wczoraj jak byliśmy na usg bioderek w przychodni były wielkie żelazne drzwi i co? palec został mi pomiędzy... nie wiem czy nie pęknięty bo s... z bólu od rana na szczęście z bioderkami wsio ok.
biedny paluszek mój ma 11 tygodni i zjada 130-140 co trzy godziny a w nocy co 4-5 a dziś nawet przerwa 7,5 godziny bez żarełka i też jemy Bebilon

Cytat:
Dziewczyny ja też jakaś bardziej ' żarta ' się zrobiłam
Może to normalne przy karmieniu piersią? Ciągle czuję się głodna

Od 8 rano zjadłam: 8 ciastek LU Petitki Go, tosta z szynką, jabłko, serek waniliowy i talerz krupniku I znowu mi mało, chyba kłódkę na lodówkę założę

A zapomniałam Wam napisać wczoraj!!! Mam wynik krzywej cukrowej
Nie mam cukrzycy. Glukoza na czczo 90, a po 2 h 102
za cukrzyce

Cytat:
no to pięknie mój tż mówi że takie najlepsze dojrzałe brzoskwinki

dwa pytania:
1)o link do tanich fotek chciałam wywołać ktoś pisał ze za 100 była jakaś super cena
2) Brumku ty mówiłaś o biustonoszach że jakieś dobrze dobrane jakaś rozmiarówką podaj mi link bo moja mama by chciała żeby jej dobrać taki fajny cyc-halter

Krzyś ma 6.090! mój tłuścioszek kochany nasz znachor powiedział że super rośnie zdrowy jak karp i że problem to będzie tylko w zawiązaniu krawata gdyż moje dziecię nie ma karku
dziś jak się obudziłam to mały tak się wiercił że obie n ogi mu wystawały poza łóżeczko wstawię Wam później fotkę bo babusia Krzysia stoi nade mną z moim synkiem i każe mi się nim zajmować hihihih bezlitosna matka!!
Stary 2011-09-14, 16:27   #2809
brunetka2000
Zakorzenienie

Jeśli któryś dzidziuś je Nan Pro HA 1 propozycja w klubie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:41   #2810
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Dziękujemy z Krystiankiem za gratulacje 2 miesiące to poważny wiek

Mój synek coraz mniej sypia w dzień co nie znaczy że sypia więcej w nocy wczoraj zasnął po kapieli ok 20 .30 i spał do 2 a potem do 5 i koniec o 11 pojechał z babcia na spacerek a mamusia padła na 2 godziny

Agadus u mnie kiedyś też była taka sytuacja że zostałam poproszona o zostanie chrzestną dziecka koleżanki . Nie bardzo mi sie to uśmiechało bo nie utrzymywałyśmy kontaktów od skończenia szkoły i tu nagle taka propozycja no ale dziecku sie nie odmawia w końcu koleżanka sama zrezygnowała jak sie dowiedziała że kiepsko stoje finansowo
Ja też poprosiłam bliska moja kolezanke o zostanie matka chrzestna Krystianka i ona ucieszyła sie i od razu zgodziła ale jeśli u mnie była by taka sytuacja jak u Ciebie to bliska koleżanka przestała by nia być ja z tych bardzo pamiętliwych

Brida u Ciebie taka sytuacja jak u mojej sasiadki dziewczyna przyszła do szpitala na wywołanie porodu tp wg om . Zrobili jej usg i dzidzia mała i musiała by jeszcze chyba z miesiac w ciąży chodzić ! Na szczescie lekarz uznał ten termin z om córeczka była malutka ale u niej i u jej meża w rodzinie wszyscy niscy

Marzena ja miałam wkładki z chico i byłam zadowolona

Madziulka piękna glukoza

Nerolka po 30 zaczyna sie życie ja wyszłam za mąż dopiero jak miałam 30 lat
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 16:42   #2811
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
1)o link do tanich fotek chciałam wywołać ktoś pisał ze za 100 była jakaś super cena
Shirko nie chodzi o mnie raczej. Ale ja wywoływałam z tej stronki www.f o t o 4 y o u .pl :P zdjęcia wyszły po 33 grosze plus 7 zł przesyłka i dostarczają do dowolnego punktu w Twoim mieście następnego dnia Dla przykładu wywoływałam 131 zdjęć i zaplaciłam jakoś 50 zł.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:02   #2812
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
za piekną wagę

ja też pytałam kiedyś ale nie dostałam odowiedzi - to chyba Żanetka miała linka to takich tanich zdjęć o ile pamiętam - też chciałam odbitki porobić i nie zbankrutować przy tym

Stary 2011-09-14, 17:19   #2813
CookieMonsters
Rozeznanie

jaka paskudna pogoda! łeb mi zaraz pęknie
a moje dziecko nie przespało w dzień ani minuty w związku z tym moje życie odzyskało sens
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:29   #2814
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Coraz zimniej sie robi, kupiłam 2 spiworki dla Sarenki, wydaje mi sie ze jeden grubszy i jeden ciut cienszy. Byłam dzis w CH i ceny nowych sa powalajace ok 130zł.

http://allegro.pl/kombinezon-5-10-15...821036446.html

http://allegro.pl/sliczny-spiworek-d...817789709.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:33   #2815
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
uszka Wam ropieja? czy sie "przejezyczyłas" i chodziło o oczka? bo o uszkach ropiejacych nie słyszałam ale brzmi groźnie [COLOR=Silver]
Beatka wystraszyłaś mnie
jutro bedzie położna to popatrzy.......
Stary 2011-09-14, 17:37   #2816
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Shirko nie chodzi o mnie raczej. Ale ja wywoływałam z tej stronki www.f o t o 4 y o u .pl :P zdjęcia wyszły po 33 grosze plus 7 zł przesyłka i dostarczają do dowolnego punktu w Twoim mieście następnego dnia Dla przykładu wywoływałam 131 zdjęć i zaplaciłam jakoś 50 zł.
na ktorym papierze bralas, bo sa dwa do wyboru?
Ja raz wywolalam w tesco, nie dosc ze zdjecia poprzycinane, to jeszcze kolory takie przegrane ze masakra
Beatka pisała ze w rossmanie robi i sa ok.

A jak jestesmy przy temacie zdjec, wczoraj szukalam jakiegos albumu zeby dac w prezencie mojemy tacie i tylko poźniej zdjecia Sarki dokładac. Cos w stylu album wnuczki, albo z napisem dla dziadka, niestety nic nie znalazłam na all

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:15   #2817
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
jaka paskudna pogoda! łeb mi zaraz pęknie
a moje dziecko nie przespało w dzień ani minuty w związku z tym moje życie odzyskało sens
a widzisz, czyli jednak bez krzyku Zuzki życie nie jest już takie samo

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Coraz zimniej sie robi, kupiłam 2 spiworki dla Sarenki, wydaje mi sie ze jeden grubszy i jeden ciut cienszy. Byłam dzis w CH i ceny nowych sa powalajace ok 130zł.
no tak, ceny nowych masakryczne.. ja mam z lumpka dwa kombinezoniki welurkowe cieplutkie.

A mam pytanie- zakładacie już maluchom śpiworki do spania na noc?

Cytat:
Beatka wystraszyłaś mnie
jutro bedzie położna to popatrzy.......
tzn. ropieją Wam uszka? napisałąm tak bo myślałam że się pomyliłaś i o oczka chodzi, niegdy nie spotkałam się z tym żeby uszka maluchom ropiały i dlatego pytałąm.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Beatka pisała ze w rossmanie robi i sa ok.

A jak jestesmy przy temacie zdjec, wczoraj szukalam jakiegos albumu zeby dac w prezencie mojemy tacie i tylko poźniej zdjecia Sarki dokładac. Cos w stylu album wnuczki, albo z napisem dla dziadka, niestety nic nie znalazłam na all
te z rossa są ok, może nie super hiper ekstra ale za tę cenę bardzo przyzwoite.

A ten pomysł na album podsunęłaś bardzo ciekawy też muszę pomyśleć nad czymś takim dla dziadków mam nadzieje że sie nie obrazisz za "spapugowanie" pomysłu

Stary 2011-09-14, 18:16   #2818
Bartessa
BAN stały

Hej. Z góry przepraszam Was za to że nie ma mnie prawie wogole na forum, jestesmy w trakie przeprowadzki, remontujemy dom i niestety nie mam internrtu

korzystam u siostry.

Mam do was pytanie, tzn dla mam których dzieci piją mloeko NAN. Otóż dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo witamine C??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:26   #2819
marzena_S
Zadomowienie

Stapelka, Youyou, Lili, Vaniliova dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie wkładek.
Wypróbuję w takim razie te Tommee tippee.

Madziulka, super że cukrzyca poszła precz.

Carmela, my właśnie chcemy w ramach podziękowania dać gościom takie albumy ze zdjęciami małej na jej Chrzcinach i wybraliśmy na all coś takiego (w okładkę można wsadzić zdjęcie własnego dziecka, lub włożyć kartkę z jakimś napisem).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP4599_640x428.jpg (38,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-09-14, 18:27   #2820
Kolina
Zadomowienie

bylam z Dawidem u lekarza
te kropeczki na twarzy to "raczej" nie jest skaza białkowa, mam obserwować
oczko ropiejące, to może to byc zatkanie kanalika łzowego, mam stosowac sulfacetamid - tyle ze jak wzielam ulotke, to tam jest napisane ze od 2 miesiaca zycia, a nie prowadzono badan na mniejszych dzieciakach, teraz nie wiem czy podawac czy pozostac przy rumianku
tzn chyba na razie jeszcze ziółkami podlecze

poza tym maly wodniak jeszcze sie utrzymuje w mosznie, no i żóltaczka jeszcze troche jest widoczna - no ale to wiedzialam

Dawid wazy juz 4270g ten kilogram wiecej odczuwam przy noszeniu

AgaG - sliczne zaproszenia sama robiłas?
podpowiedz jak dziekuje

ponizej zdjecie z dzisiejszej krotkiej wizyty u babci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsc02184i.jpg (177,1 KB, 61 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości