![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o opiekę: Ja brałam na zmianę z tż-tem dzięki temu nie mieliśmy jakiś długich okresów nieobecności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
beatka do kiedy zamierzam pracować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() farahh ja teraz nie używam podkładu bo ostatnio strasznie mi się cera popsuła, ale tak na co dzień to byłam zadowolona z podkładu AA fajnie się sprawował a cena przystępna i to bardzo, na "lepsze wyjścia" mam jakieś francuskie cudo dla profesjonalistów, koleżanka mi kiedyś przywiozła z wyjazdu no i to jest naprawdę super jak sie nim pomaluje to cały dzień bez żadnych zmian, ale buteleczka jest malutka i z tego co się domyślam to nie małe pieniądze kosztował,za to strasznie wydajny jest, ale prezent super ![]()
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
Poczytuję was ale nie mam nawet ochoty pisać... Dzisiejszy dzień to totalna porażka jakaś.. Dawno w ciągu jednego dnia tyle rzeczy się nie zebrało..
Rano okazało się że dałam d**y na tych testach. Dowiedziałam się nieoficjalnie. Powiem szczerze że mnie to troche podłamało bo naprawdę nauczona byłam, liczyłam na tą robotę ze względu na kilka kwestii. Kurcze sprawdzałam odpowiedzi w domu i mi się zgadzały a tu dziś taka informacja.. Czuję się jakby mi ktoś młotkiem przywalił w brzuch.. Tż;owi nie powiedziałam nic dopóki sama nie przetrawiłam bo z żalu ryczec mi się chciało a nie lubię się nawet przy nim rozklejać. Powiedziałam mu popołudniu, wyjasniłam czemu nie powiedziałam mu wczesniej. Niespodziewałam się tak wspierającej mnie postawy z jego strony i jakże miło byłam zaskoczona. Ale tak czy siak szlag chce mnie trafić. Koło południa okazało się że babka która miała teraz ten fitness w październiku/listopadzie otwierać, przenosi otwarcie na wiosnę ![]() Wysłalam chyba z 7 cv przez neta ale pewnie większość okaże się telemarketingiem mimo iż w ofercie o tym nie pisze ![]() Do tego wszystkiego moja przyszła bratowa z któą mam bardzo,bardzo dobry kontakt miała dziś operację w klinice. Usuwali jej guza tuż przy samym mózgu. Jedyne co dobre to PIERWSZY ZĄBEK MAI ![]() Farahh zaadoptuj mnie, przeprowadzę się z tobą ![]() ![]()
![]() |
#2104 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do mojej wyprowadzki to sprawa wygląda tak, że my już od dość dawna zamierzaliśmy się przeprowadzić nad morze.. Głównym powodem było to, że ja znalazłam tam pracę (robię paznokcie i makijaże), szefowa zaproponowała mi dość przyzwoite warunki, a tutaj gdzie obecnie mieszkam mogę liczyć na 700 zł miesięcznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do malowania, to jak urodziłam dzieci to nie malowałam się wcale! Dopiero jak Adaś skończył rok i kilka miesięcy no to przeprosiłam się z kosmetykami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję Twojej bratowej i trzymam kciuki, żeby po operacji już wszystko było ok! A powiedz mi, czy Ty tak na gwałt potrzebujesz pracy? Co z Mają jak Ty pójdziesz do pracy? Mi z dziećmi jest dobrze w domu, wolałabym jednak gotować, sprzątać, prasować i być z nimi, niż iść do pracy, dzieci do przedszkola... No ale z jednej pensji policjanta, ciężko żyć ![]() Koraliku co u Ciebie??? Nic się nie odzywasz ![]() A tak w ogóle to cześć! ![]() Pogoda się brzydka zrobiła, pewnie będzie dziś padać... Dzisiaj znowu nie wiem co zrobić na obiad... ![]() Dziewczyny, która z Was ma konto na Facebooku??? Miłego Dnia!!!
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-09-15 o 06:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Zadomowienie
|
Farahh no właśnie sprawdzałam jak sie to cudo nazywa ale na słoiczku nic nie ma tylko że profesjonalne nawet nazwy nie ma
![]() Co do pokoiku to tż musi zrobić jeszcze poprawki no i później będę mogła sprzątać, ale niestety ten tydzień cały w pracy ma wiec pewnie będzie trzeba czekać do weekendu, pamiętam o zdjęciach, ale myślę że wkleję je dopiero jak będzie gotowy z meblami ![]() ![]() Kamilko wiem że czasami są takie dni ze człowiek żałuję że się obudził ale później zawsze przychodzą następne i jest już dobrze. Może z tą pracą to jeszcze nic straconego ![]()
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, jestem
![]() Wpadłam na chwilkę na klub wszystko Wam opowiedzieć i odpisać na Wasze wpisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prace na pewno znajdziesz w niedlugim czasie ![]() ![]() No i gratuluje pierwszego zabka. beatkap a ile ma Twoja malutka? Moja ma dwa i pol miesiaca i juz zaczyna gaworzyc ale na szczescie nie w nocy ![]() Farahh mieszkac nad morzem fajna sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Rozeznanie
|
Farahh sama wiesz jak jest z tej jednej policyjnej pensji.. O.alcić mieszkanie, rachunki, jedzenie, pampki dla Niuni a u nas jeszcze kredyt to jakaś masakra.. Więc czy bym chciała czy nie to musze iść do pracy. Malutka jak znajdę pracę zostanie z moim tatą bo jest na emeryturze
![]() ![]() No i pierwszy telefon w sprawie wyslanych cv dostałam.. I jak zwykle okazuje się że pod piękną nazwą "PRACA BIUROWA" ukrywa się telemarketing. Nerwy tylko dostałam. U nas pogoda dziś piękna!Chociaż jak rano wychodziłyśmy było 12 stopni tylko. Za jakąś godzinkę jadę do rodziców, chcę żeby pomogli mi troszkę uporządkować te sprawy zawodowe. Z przyszłą bratową dziwna sprawa rano wynikła.. Napisała do mojego brata że ma zabieg jutro, za 30 minut że pojutrze.. Jak to, jak rozmawiał z jej mamą i mówiła że po zabiegu już jest?? ![]() ![]()
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
martynko moja Hanka ma 7 tygodni. I nie gaworzy zbytnio, udaje się jej tylko "agu" i "agi". A tak to np. w nocy ...szczeka. No serio. Jak pies
![]() ![]() ![]() ![]() marejta to dobrze, że sobie przed porodem odpoczniesz! naprawdę jest to konieczne, chociaż dla osoby zyjącej pracą prawie niewykonalne ![]() ![]() farahh z tego co opisujesz, to w jakiejś zaściankowej miejscowości mieszkałaś, że zarzucali CI, że dzieciak do przedszkola się dostał po znajomości... No i ta płaca też satysfakcjonująca nie była. Dobrze zrobiłaś!! Jak jest szansa poprawić swój byt (i swoich dzieci) to nalezy z niej skorzystać ![]() kamila ![]() ![]() Pracą sie aż tak nie martw. Każdej z nas pewnie coś w życiu zawodowym nie raz, nie dwa nie wypaliło (lub nie wypali) ale ja akurat wierzę w to, że skoro nie wyszło - to nie było nam pisane, a przed nami kolejne ciekawe wyzwania. Zobaczysz, ze za pare dni, tygodni nam tu napiszesz "Mam fajną pracę w końcu" ![]() moje dziecko jest masakrycznie przeziębione. Byłam z nią u lekarza - dostałysmy kropelki, maść rozgrzewającą i spray do nosa. Nie da sie jej tego zaaplikować, bo drze się jakbym ją ze skóry obdzierała... No ale jak trzeba to trzeba ![]() mam pytanie do mam ![]() i jeszcze jedno (może jestem głupia) jaka jest idea tego klubu na wizażu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
Beatko pracuje w branży reklamowej, ogarniam całe biuro i mam pojęcie w większości spraw dlatego jestem świadoma że jeszcze będą do mnie dzwonić, poza tym dziewczyna która przyjdzie na moje miejsce też nie będzie wszystkiego wiedziała dlatego liczę sie z tym że będzie dzwoniła sie pytać, nie będę miała nic przeciwko temu, bo ja jak przyszłam do pracy to zostałam wrzucona na głęboką wodę bo dziewczyna, która pracowała przede mną odeszła a ja przyszłam dopiero po miesiącu wiec nie miałam kogo pytać i musiałam sie sama wszystkiego nauczyć
![]() ![]() A co do objawów ciążowych to nogi mam tak spuchnięte że skóry mi na nich brakuje, nadal chodzę w japonkach bo mi najwygodniej, ostatnio musiałam kupić sobie balerinki o rozmiar większe bo w moje nie wchodzę a cała szafa butów (to zawsze był mój słaby punkt ![]() ![]()
![]() |
#2111 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Oficjalna : testy zdane celująco ![]() Ja tam wierzę, że ktoś się pomylił i nadal trzymam kciuki!!!! Cytat:
Doskonale Cię rozumiem ![]() Damy razem radę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem, jestem ![]() Cały czas poszukuję pracy, mam jeszcze parę pomysłów, w parę miejsc muszę uderzyć. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ![]() Ja ![]() Cytat:
![]() Trudna operacja.....dobrze, że przyszła bratowa wraca do zdrowia, pamięć sama przyjdzie... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
koraliku i kamilko trzymam kciuki za znalezienie pracy
![]() farahh ja mam konto na facebooku - pożeracz czasu ![]() ![]() dziewczyny drogie, nie dość, że dziecko mi się przeziębiło to i ja jestem chora ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wczoraj Nikoś miał imieniny. Była kawa i słodkie. Nikodem zażyczył sobie ciasto z galaretką i malinami. Pyszne babci wyszło!!!!!! Jutro robimy małą imprezkę. Muszę zrobić zakupy, przygotować jedzonko, mama znów upiecze coś pysznego....może murzynka ![]() ![]() Cytat:
Szukam pracy raczej na nocną zmianę, względnie wcześnie rano do południa. Muszę z Tż być samowystarczalna jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi. Jak ich rozłożą przedszkolne choroby nie będę miał ich komu podrzucić. ![]() A Ty gdzie mieszkasz? Czym się zajmowałaś? Jutro mamy zwariowany dzień. Wcześnie rano Tż idzie do mojej siory pomalować pokoik dla małej Blaneczki ( 28 dni do porodu) Potem u nas imprezka, a w nocy muszę z siorą odebrać szwagra z wesela, bo jest fotografem.....to będzie długi dzień!!!! Przypomniało mi się, że mam jeszcze niewykorzystaną sesję u szwagra ![]() Ostatnią robił mi na kilka dni przed porodem Natalki, wspaniała pamiątka... ![]() ![]() Marejta a Ty planujesz takie fotki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
W ciąży raczej nie planuję sesji bo strasznie niekorzystnie wyglądam
![]() ![]()
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, ja też tak miałam, że nie mogłam na siebie patrzeć w ciąży, mimo , że wszyscy mi mówili, ze pięknie wyglądam (a dopiero mój mąż). Na sesję nie zdecydowaliśmy się ale wyłącznie ze względów finansowych. Natomiast mamy zamiar zafundować sobie sesję w trójkę i tu już oszczędzać nie chcemy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
koralik w grupie siła więc damy radę hehe. Ja cały czas wysyłam te cv, zobaczymy co z tego będzie. Już troszkę bardziej optymistycznie jestem nastawiona
![]() beatkap1 trzymaj, trzymaj te kciuki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z przyszłą bratowa nie jest dobrze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- beatkap1 pytałaś ile moja Maja ma tygodni... Ho ho tygodni nielicze ale dziś dokładnie stuknęło jej 9 miesięcy ![]()
![]() |
#2118 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzę, że już lepiej z nastawieniem ![]() Super!!!! Pewnie, że damy radę ![]() Cytat:
Ale trzeba mieć nadzieję, wiarę....trzymać kciuki i być dobrej myśli, że medycyna i lekarze widzą jak to wszystko poskładać ![]() Może jak Twój brat ją odwiedzi to poczuje się lepiej, coś się jej przypomnij...... Jak się czegoś dowiesz napisz nam tutaj, ok? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Dla Majeczki najlepsze życzenia na 9 miesiąc życia ![]() Już niedługo roczek...... Ja dziś szykuję imprezkę dla Nikosia. Najpierw wypijemy kawkę, potem przejdziemy się na spacer do wesołego miasteczka. Przeciągnę trochę gości, niech się dotlenią ![]() A jak wrócimy do domku to zrobimy domową pizze, jakieś piwko,drinka.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() W końcu urodziłam ![]() Na razie jestem totalnie zakręcona (wczoraj nie mogłam skojarzyć jaki dzień tygodnia mamy ![]() Młody zdrowiutki (dostał 10pkt w skali Apgar), mimo, że przy porodzie było zagrożenie zamartwicą (do cesarki przygotowali mnie w 5 minut, bałam się, że pokroją mnie na żywca ![]() Ja też się dobrze czuję, brzuch nawet tak bardzo nie dokucza, chociaż przy wstawaniu boli. Tata młodego super współopiekuje się małym, więc nie jestem zbyt zmęczona, tylko trochę niewyspana. Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
Buka GRATULACJE!! Najważniejsze że dzidzia zdrowa! Mnie do cc szykowali jeszcze szybciej,tyle co cewnik założyli i znieczulenie dali, też się balam. Cieszę się że dobrze się czujesz. A wszystko powli sobie uporzadkujesz i z zamknietymi oczami będziesz robić
![]()
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Buka SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
Kamilko co u Twojej przyszłej bratowej? Jakieś zmiany? Mam nadzieję, że na lepsze!!! Farahh kiedy ostatecznie się wyprowadzasz? Wszystko już gotowe, spakowane? mamz a co tam u Was ? Jak Wam mijają dni? Karola synek już wyzdrowiał? Od poniedziałku zawita w żłobku? U mnie imprezka imieninowa się udała. Natalka padła o 20:30, Nikoś z siostrzenicą buszowali do 23:00 ![]() Jutro zwykły dzień, dzieciaki do przedszkola, Tż do pracy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Rozeznanie
|
koralik nadal nie ciekawie... Po dzisiejszym sms'ie do mnie mam wrażenie że nie kojarzy nawet mnie :-/.. Wyników z tomografu jeszcze nie ma, krwiaki i pęcherzyki powietrza w głowie próbują zwalczac farmakologicznie. Wczoraj jej rodzice byli na konsultacji w klinice neurochirurgii i powiedzieli że gdyby trzebabyło otwierać głowę to ją przyjmą.. Okazuje się że jedyny lekarz który zajmuje się takimi sprawami jest w .... Warszawie.. To ja do jasnej cholery nie rozumiem po co ją tutaj trzymają jeszcze.. Lekarzowi nie podoba się wyciek z głowy, żólty z domieszką krwi. Pobrali ten płyn do badania, boją się że to z rdzenia
![]()
![]() |
#2123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nieciekawie ![]() ![]() Brak mi słów.... A jak zareagowała na Twojego brata? Poznała go? Nie pamiętam czy wcześniej pisałaś....jak to się stało, że została operowana? Miała kłopoty zdrowotne czy to wynik jakiegoś wypadku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Rozeznanie
|
Poznała go, cieszyła się. Jak jechał pożegnali się z nią a za 15 minut pisała mu sms'a czy wyszedł z sali do lekarza czy pojechał do domu. Nie pamiętała chyba że się żegnali... To nie jest wynik żadnego wypadku. Ona już wiedziała o tym guzku od kilku lat i że rośnie, naciska na mózg. Przez ten ucisk często mdlała, miała niedowład chwilowy nóg, rąk, straszne bóle głowy które zawsze kończyły sie kroplówką na pogotowiu. Najlepsze jest to że żadna klinika, żaden lekarz nie chciał się podjąć tego zabiegu podając za argument "Jesteś za młoda, gdybyś miała ponad 60 lat to byśmy się nie zastanawiali..." Dla mnie chore podejście, dziewczyna ma 21 lat, całe zycie przed sobą!Mi też brak jakichkolwiek słów, nie umiem nawet napisac co czuję...
Dziewczyny mam pytanie, czy podawałyście dzieciom kaszki melczno-ryżowe?? Tam pisze że tylko wode się dodaje, melko modyfikowane ma w składzie. Faktycznie z samą wodą mam robić?? Majka butle je tylko rano i wieczorem, to do żadnego posiłku już mm nie dodawać?? Bo już sama zgłupialam a boję się że nie daję mm i może być głodna, nie dostawac tyle wartości odżywczych co powinna...
![]() |
#2125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z dnia na dzień będzie już tylko lepiej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A dziewczyny to nie jest tak ze ja czuję sie gruba czy coś tylko po prostu przez zatrzymującą się w organizmie wodę jestem cała spuchnięta, nie mówię tylko o nogach i stopach ale o całym ciele, dlatego nie zdecyduję się raczej na sesję właśnie z tego powodu ![]()
![]() |
![]() |
#2126 | |||
Rozeznanie
|
![]() U mnie pada. Jest szaro i ponuro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz na myśli takie kaszki smakowe np. nestle? Moje dzieciaki je jadły, one mają mm w składzie. Do tego piszesz, że Majeczka jeszcze dwie butle mleczka wypija tj razem 3 posiłki mleczne,moim zdaniem akurat ![]() Do tego jeszcze obiadek, owoc czy deser..... na pewno nie jest głodna, a jak by była to pewnie by się domagała płaczem jedzonka ![]() Z picem mleka u mnie jest tak, że Natalka do dziś potrafi wypić 3 butelki( za to mi wstyd, że butelki ![]() Do tego je normalne posiłki w normalnych ilościach. Mleko pije tylko Bebiko 3 bananowe ![]() ![]() Jak ma dzień wolny i jest w domu to czasami i 5 butelek padnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też się to przytrafiło, najgorzej u mnie wyglądały nogi i buzia. Na pocieszenie napiszę, że na 3 dzień po porodzie opuchlizna mi zeszła ![]() ![]() Czy Ty dziś masz wizytę u gina? Może dzieciątko się dziś ujawni.... ![]() Farahh wzywam Cię...............daj znać co u Ciebie!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie słyszałam że ta opuchlizna schodzi zaraz po porodzie ![]() W piątek idziemy na to wesele, sukienkę mam i wszystkie dodatki kupione, największy problem miałam z butami bo nic nie szło dostać ale w końcu kupiłam jak tak można nazwać "eleganckie" balerinki i nie zamierzam się tym przejmować, bo to mi ma być wygodnie a i tak nie było łatwo bo musiałam kupić rozmiar większe a pani w sklepie mówiła że one wypadają rozmiar większe więc by wychodziło że właściwie dwa rozmiary większe buty muszę kupować ![]() ![]() Nie wizytę mam dopiero 29.09 i mam nadzieję że dziecko się ujawni ![]()
![]() |
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Marejta opuchlizna szybko schodzi, to fakt. chociaż ja mam wrażenie, że ciąża zwiększyła mi stopy
![]() ![]() A jak tam w pracy? Dajesz sobie radę czy już żyjesz tym, że niebawem słodki odpoczynek i L4? ![]() buka serdecznie gratulacje!!! Ja też zazdroszczę ![]() ![]() kamilko a wiesz, że ja od niedawna też w Jaworznie? ![]() Bardzo przykro mi z powodu Twojej bratowej. Widzę, że coraz więcej srtesu macie z dnia z dzień... Życzę aby się poukładało, taka młoda dziewczyna, a takie rzeczy ![]() Farahh co u Ciebie? nad morzem też taka pogoda jak u nas? Kisimy się z małą w domu bo zimno i ponuro jest. Dziewczyny po porodach, mam parę pytań -jak długo jak schodziły kilogramy? Mi zostało niby 4 kg na plusie po porodzie, ale kilogramy to mniejszy problem - moja skóra na całym ciele jest mało elastyczna i nie wiem co z tym robic? Polecacie jakieś kremy? Czy po prostu mam sobie zafundować karnet na fitness? ![]() I jeszcze jedno - jakimi szczepionkami szczepiłyscie dziecko? Mam do jutra zdecydować czy NFZ czy skojarzone i jest tyle głosów za i przeciw, że nie wiem co robić... Jak to z Waszej perspektywy wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dwa razy szczepiłam Infanrix Hexa. Poleciła mi położna. marejta jestem ciekawa jak będziesz wyglądać w kreacji weselnej. Dasz się namówić na jedną foteczke? A jak nie to ładnie opisz słowami co sobie kupiłaś ![]() Balerinki- jak najbardziej ![]() Zazdroszczę Wam tego piątkowego wyjścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Koralik mam sukienkę model 1042 strona 5 http://haloo.pl/images/pdf/katalog%2...%202011_12.pdf do tego te balerinki, kremowy szal i torebkę, niestety mam krótkie włosy do ramion i ostatnio wcale mi nie rosną po tej akcji z fryzjerką i moim ścięciu włosów prawie do pasa, no ale moja obecna fryzjerka stwierdziła że coś jesteśmy wstanie podpiąć, we włosy chcę wpiąć kwiatka no i makijaż myślę że będę jak na moje obecne możliwości dobrze wyglądać
![]() ![]()
19.06.2010 Szczęśliwa żonka ![]() Wiktoria ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png Nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() ![]() Edytowane przez marejta Czas edycji: 2011-09-19 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.