|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Kotek - a Miki to skrót od imienia Michał? Mikołaj?? Moonik jeszcze mnie może prześcigniesz z tą porodówką Archi śliczny śpioworek to i ciotki się zachwycają
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-14 o 20:22 |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko ze lek nie potrafil sie wkluc
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Spray,Anetika duże gratulacje i buziaki
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze Mikołaj samo w sobie az tak mi sie nie podoba jak skrót "Miki" to mowimy caly czas z Ł Miki za to mama Ł mowi Filipek, wiec bedzie dwuimienny
|
|
|
#2616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() dzisiaj się biorę za masowanie łydek ale załącznik
|
|
#2617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musisz walczyć z tymi dołami. Postaraj skoncentrować się na Julce ![]() caroline_1988 a jakie ty masz wskazanie do cc? Spray GRATULACJE Ja po zajęciach w SR. Był temat karmienia i kolek u dzieci. Kilka rad mojej położnej: 1. Nie karmić dziecka w pozycji poziomej. Dziecko powinno jeść z piersi w pozycji jak ukośnej by jedząc od razu się odpowietrzało ![]() 2. Starać się by dziecko aktywnie jadło dłużej niż 5 min (najlepiej aby jadło około 20 min aktywnie), bo przez pierwsze 5 min to je tylko laktozę (porównała to do zupki dla dorosłego człowieka). Dlatego jeśli dziecko zasypia przy cycu po 5 min, to najlepiej je pobudzić do dalszego ssania. A jeśli mimo to śpi, to po obudzeniu przystawić do tego samego cyca, by zjadło pokarm właściwy. (ta zasada obowiązuje od 4 doby karmienia) 3. Po najedzeniu się dziecka nie odkładać go od razu. Niech pobędzie kilka minut w tej samej pozycji co jadło. Nie podnosić do pionu i nie czekać na odbicie. Podobno w szpitalach nadal jest nacisk na odbicie się dziecku, ale najnowsze badania wskazują, że przy odpowiednim karmieniu piersią nic się nie musi odbić. 4. Jeśli dziecko ma biegunki - zielona kupa wodnista bez grudek, to prawdopodobnie to efekt spożywania zbyt dużej ilości laktozy (a nie pokarmu właściwego) która dodatkowo może zawierać fruktozę, jeśli mamuśka pije dużo soków owocowych. Do tego potem może pojawić się wysypka. 5. Karmiąc piersią można jeść wszystko, byle by z umiarem. Np dwie-trzy różyczki kalafiora nie zaszkodzą itp. Jeśli podejrzewamy, że coś jest alergentem, to trzeba to odstawić na 3 dni, bo dopiero po takim czasie alergent całkowicie zniknie z naszego organizmu. 6. Dziecko może płakać z powodu emocji, które panują w domu. Do 3 miesiąca dziecko uważa siebie i opiekuna za jedność. Więc przejmuje wszystkie emocje, z którymi nie potrafi sobie poradzić i stąd płacze. 7. Dziecko może jeść tylko laktozę, jeśli jest za grubo ubrane do karmienia. Wtedy jest mu za ciepło więc skupia się tylko na tym by otrzymać laktozę od mamuśki Jak to powiedziała położna - drugim daniem pogardzi jak mu będzie za gorąco, bo będzie chciało tylko pić ![]() To tyle co pamiętam - jak sobie jeszcze jakieś wskazówki przypomnę - napiszę ![]() Edytowane przez malamutka Czas edycji: 2011-09-14 o 20:43 |
||
|
|
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
Super, że znalazłaś chwilę żeby zajrzeć
![]() Poród- nie zazdroszczę Ale tej Ślicznotki, która jest już z Tobą to baaaaardzo A jaka elegancka- to dla ciotek tak się wystroiła? ![]() Buziaki i uściski dla Was |
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Padnięta jakaś jestem- chyba zaraz uderzę do wyrka
![]() Chociaż pewnie jak tam dotrę to mi się odechce i tu wrócę ![]() Jakby co- kolorowych |
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to spijcie dobrze z Piotrusiem
|
|
|
#2621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my juz po wizycie
bez zmian, szyjka skrócona ale zamknięta, łożysko dalej II/III stopien, skurczy zero na ktg. Ale mamy jeszcze 2 tygodnie takze dalej myje okna i mąż będzie wykorzystywany jak się da namówić ![]() aha, niuńka waży jakies 3 kilo wiec raczej bedzie niewielka ![]() Cytat:
kasiuleczka, przeciez u ciebie tez jeszcze chwile do terminu, nasze dziewczyny mają czas Cytat:
a 2700 to przecież nie jest taki znowu maluszekAnetiko Sebus jest cudny śpiworek śliczny Cytat:
i opis bardzo fajny. A załącznik Cytat:
ja połowy tego co położna mówiła nie pamiętam
|
||||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny zakup odhaczony- zamówiłam właśnie na All. zestaw Medeli: laktator, butelkę Calma i torebki do dezynfekcji
I oczywiście musiałam się pochwalić, a co
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Mi z mojej porannej listy zostało prostowanie włosów, golenie i molestacja tż
Dobrze, że jest chętny . Co by tu jeszcze??
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po pierwszych zajęciach też dużo zapomniałam, więc potem już chodziłam z zeszycikiem (jako jedyna...). Ale nam położna połowy tych rzeczy nie mówiła co Wam. U Ciebie to normalnie jak podyplomówka z położnictwa- full wypas
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane moje!
czytam na szybko bo jak juz pisałam nie bardzo mam jak tu siedzieć na forum. I od razu gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom! ale się zmówiłyście ![]() Ja jutro idę na wywoływanie. Do szpitala jedziemy o 7:30. Ale ciocia nie jest optymistycznie nastawiona bo jakoś Małgosia totalnie przestała byc interesowana porodem. W dodatku Konradek urodził się w 42 tc i ponoc to moze tez miec znaczenie Moze juz tak mam ze moje dzieci jakos nie spieszą się z wychylaniem nosków na świat... Więc od razu mnie nastawiają wszyscy ze może to trwać i trwać i trwać... a że małż ma czas tylko do piątku do popołudnia, najfajniejszy lekarz i najlepsza zdecydowanie położna są akurat jutro na dyżurze więc wolałabym żeby poród nie trwał do sobotyPrzyznam że bardzo się boję. Bardzo. Mam za sobą dość traumatyczny poród z K. więc nie umiem jakoś tego wyrzucić z głowy. Błagam o kciuki i mnóstwo fluidów. Oby poszło w tym roku szybko ![]() Juz nie będę jutro wchodzić na wizaż bo nie będę miała kiedy więc mam nadzieję ze "zobaczymy" się już po wszystkim. Będę zdawać relację w miarę możliwości ![]() Jezu jak się boję ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aaa, trzymam kciuki za wszystkie mamusie w terminie. Moze jutro też będzie wysyp?
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnostwo pozytywnych fluidow
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
fajniutki
Cytat:
A Ty się nacierpiałaś to widać, ale dla tego cudu małego na pewno było warto Aga z moim wyzamykanym wszystkim i leniwą macicą to jeszcze mnie październikowe mamuśki wyprzedzą ![]() Malamutka dzięki za inf ze SR Danika za wizytę fajnie, że wszystko dobrze ale z oknami to uważaj może - mi gin powiedział, że to właśnie teraz jest niebezpiecznie dla łożyska jakby się naderwało albo coś...Lau
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-09-14 o 21:26 |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, nie zamierzam z tym szaleć, w sumie jeszcze 2 strategiczne mi zostały a reszta juz poczeka do wiosny ![]() ja mam łożysko ułożone ponoć najbezpieczniej jak można - na tylnej ścianie u samej góry. Dzięki temu też małej pępowina nie dynda koło główki... Lau trzymam mocno juz niedługo przytulisz Małgosię |
|
|
|
|
#2632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętacie ja już byłam tak nastawiona na poród wcześniej, a potem mi się dłużyło że w pewnym momencie powiedziałam że odpuszzam i czekam na to co będzie i się nie nastawiam i za kilka dni urodziłam trzymam kciuki żebyś weszła na poródówkę , i szybciutko urodziła Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na delikatne szaleństwa pozwalam ja do okien zagoniłam męża, niby mamy tylko dwa w kuchni i 3 w pokoju ale są wielkie i wysokie i trzeba się nagimnastykować, mimo wszystko się bałam sama za nie wziąć
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki spadam, slodkich i owocnych nocy zycze
![]()
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
i wzajemnie
![]() ja też się odmeldowuje |
|
|
|
#2638 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście pod warunkiem, że masz to samo co ja(zespół cieśni nadgarstka) i że to puchnięcie i drętwienie jest najgorsze po nocy ![]() Mój gin powiedział, że przejdzie samo ... po porodzie ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u mojego gin...i okazuje się, że szyjka dalej się skraca Dał mi skierowanie na USG, które mam wykonać za tydzień, wtedy się okaże ile waży maluszek i co z szyjką i łożyskiem Na odchodne powiedział....nooo może już pani rodzić
|
||
|
|
|
#2639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo tyle sprzecznych informacji SPRAY gratulacje ERYKA!!! Anetika Za Sebastianka Archi Mam taki sam śpiworek. Cena rewelacja. Chciałam nawet kupic taki sam tylko większy, ale nie było. Tylko 62. ![]() Stokrotka Ja Ci się nie dziwię, że nie możesz się napatrzeć na tak długo wyczekwiany CUD Danika dobrze, że jest dobrze Lau z całego serca!Bruma no to co? rodzimy? ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cotka A nasza marita w TV kariere robi Ogladałas przepis na życie?
|
|
#2640 |
|
kosmitka
|
Aga zapomniałam Ci napisać o ubraniach, pisałam, że w rozmiarze 62 Franek się topi, a teraz ten rozmiar jest na niego w sumie prawie dobry, a minęły dopiero 3 tygodnie.
Monia co się dzieje??? Archi Dzisiaj padam, coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam. Kolorowych! ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- AAAAa faktycznie, najważniejsze : Spray - gratulacje!!!!!!!
klaski:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

musisz walczyć z tymi dołami. Postaraj skoncentrować się na Julce 

i szyjkę skróconą 1/3
no chyba że wody odejdą... 

. Co by tu jeszcze??

klaski: