Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1395 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 10:14   #41821
Piechniak
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Wszystko może podrażnić skalp ...takie mnie dzisiaj dopadło czarnowidztwo. Oto zdjęcia. falują na nich może i tak samo jak wczoraj, ale, co średnio idać, zamiast zbić się w jakieś grubsze liki, co podobno miało się dziać po lnianym, uteworzyły pasma grubości centymetra, każde oddzielne i nie wygląda to dobrze. na zdjęciach wygląda trochę jakbym miała pasemka, a to nie pasemka, tylko pozbijane oddzielnie pukle włosów (a że pewnie każdy inaczej odbija światło, stąd ta różnica w kolorze).Zdjęcie0401.jpg

Zdjęcie0402.jpg

Zdjęcie0403.jpg

Zdjęcie0404.jpg
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:18   #41822
myszka2020
Zakorzenienie

Ajrisz - dla włoskowych rzeczy to i ZSK (oleje, mnóstwo olei kocham ich za ten wybór i małe pojemności dla spróbowania; mają jeszcze mleczko pszczele - fajnie nawilża i zmiękcza włoski) i też mazidła mają sporo dobrego (proteinki, panthenol, NMF, hydromanil, ekstrakty roślinne do włosów, mleczko migdałowe, owsiane, winogronowe), aż mi ślinka pociekła

Eloe - super z tą deską teraz tylko śniegu Ci trzeba
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:24   #41823
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dlaczego dopiero za dziesiec?
Juz sobie wyobrazam jak tu bedzie wygladac za 10 lat, watek numer 100 i dojrzale kreconowlose z dlugimi lokami wprowadzaja mlode debiutantki w tajniki pielegnacji.
Bo najpierw zamierzam się dostac się na moje wymarzone studia (na to liczę ok 3 lat, bo nie wierzę że za pierwszym razem mi się uda), a potem je skończyc, to 6 lat. W sumie 9, a potem mogę sobie wyjeżdżac A do Skandynawii mnie ciagnie dziko

Hej, który to był ten olej co opóźniał odrastanie włosków? Wiecie może?

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:25   #41824
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
no nie...coś mi się zdaje, że zmówiłaś się z moim TŻem...mi tam one pachną świeżymi bułeczkami
eeee chyba się zasugerowałam, ale karma dla psa to dobre określenie
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pytanie.

Czy kofeina może podrażnić skalp?
chyba wszystko może :x zależy na co kto wrażliwy

a u mnie ananas podejście drugie sprawdziło się (trochę połamane falki i nieład nieartystyczny, ale nie przeszkadza mi to specjalnie ), reanimacja joaśką z lnem, żelem lnianym i hydrolatem rozmarynowym (niestety objętość marna, więc spięłam grzywkę do góry )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:30   #41825
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Zdaje się, że krokoszowy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:36   #41826
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

z krokosza barwiarskiego

Paulownia mnie też żel zbija w mniejsze pukle a nie z grube jak nałożę na suche włosy

Eloe czekam na wpis z niecierpliwością
wszyscy sobie deskę chwalą (u mnie w grupie 3 dziewczyny jeżdżą i zawsze zadowolone )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-15 o 10:37
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:16   #41827
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Słyszałyście może coś o żelu aloesowym firmy Virdepol - Relaxfit z d-panthenolem? Mam taki właśnie na stanie i zastanawiam się czy będzie dobry.
Bardzo fajny skład. Za jakiś czas rozłożymy go na łopatki, ale teraz zrobiła się kolejka Uważaj tylko na skórę głowy - jest kilka składników, które mogą ją podrażniać.
Cytat:
nie wiem... nic nie zmieniałam w zestawie, a nigdy mi się z nim nic nie działo...myślę, że może go być po prostu za dużo: no bo skoro codziennie płuczę włosy i nakładam odżywki a zwykle myłam co 4 dni i od mycia do mycia nic, najwyżej może mgiełka... na długości jeszcze nie jest tak źle, gorzej przy skalpie...
Poczekaj... dlaczego tak często myjesz włosy?
Cytat:
a co do mycia nizoralem...sam nizoral wystarczy? czy po umyciu nim skalpu powinnam jeszcze umyć włosy innym szamponem?
Odpowiedź tkwi w tym, co nakładasz na włosy. W sumie piana powinna wystarczyć, by włosy umyć.
Gdybym stosowała Nizoral, zrobiłabym omo (olejowanie jako pierwsze o).
Cytat:
kupiłam jeszcze keratynę w sprayu tego artiste (pomarańczowa) co o niej możecie powiedzieć? i tak się zastanawiam...bo obie: i jedwab i keratyna mają dość wysoko alkohol, czy to nie przeszkadza? a może właśnie dlatego polecacie mieszać je pół na pół z jakąś nawilżającą odżywką?
Z tego, co pamiętam analizowałyśmy keratynę. I osobiście zgadzam się ze zdaniem Jumaatt. Ale skoro już kupiłaś, dodaj nieco np. do Alterry morelki albo do garniera z karite i shea.
Co do mieszania z odzywką lub olejem, to zalecałyśmy w przypadku odżywki, a nie spreju.
Radziłabym dokładnie sprawdzać skład każdorazowo, gdy sięgasz po sprej. Jeśli jest denat wysoko, nie kupuj. Dla naszych włosów to nie jest dobra opcja.
Cytat:
no i kupiłam to shea...i dopiero po wyjściu ze sklepu zorientowałam się, że chyba mu zmienili skład, bo ma w sobie dilikon - dimethicone...i co zrobić z tym fantem? może jak będę stosować go jako maskę na mokre włosy na pół godziny przed myciem a potem zmywać szamponem to będzie dobrze? oczywiście tylko raz na tydzień...
Maska Mypa Shea zawsze miała dimethicone. Tylko odzywka jest zgodna z cg.
Możesz stosować tak, jak chcesz, ale nie jest konieczne aż tak częste zmywanie, jeśli reszta produktów jest zgodna z cg.
Cytat:
i kupiłam szampon mypy z aloesem...wiem, ma sls, ale dopiero po coco betaine, to chyba łagodzi...?
I tak i nie. Dokładnie to ma działać w ten sposób, ale na niektórych - choćby na mnie czy Ajrisz, to działa odwrotnie.
Jeśli zaś idzie o sam szampon, to wiele osób go sobie chwaliło. Również miałam i lubiliśmy się na początku. Potem okazał się nieco za ostry.
Cytat:
kupiłam tylko dwie rzeczy w ciemno : keratynę (pojawiała się tu wielokrotnie, tyle że ta z mazideł
Ta z mazideł lub ZSK jest czysta i raczej bezpieczna.
Cytat:
Pomysł dobry, ale sprawa trudniejsza.
Mało jest prostych odżywek typowo nawilżających i już. Trzeba by ustalić, do kiedy jest nawilżanie a od kiedy natłuszczanie, bo oleje też grają ważną rolę w wiązaniu wody...

To ja napisze ponownie o "nawilżaniu". To moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać, ale proszę, przemyślcie kilka kwestii. Nie będę tego pisać w FAQ, bo dobrze by było się zastanowić nad tematem, jakie stanowisko przyjmujemy.
"Nawilżanie" wg. Eloe to spory worek z różnoraką zawartością:
- substancji zapobiegających utracie wody poprzez pokrywanie włosa filmem,
- substancji wiążących wodę we włosie,
- substancji równoważących poziom wilgotności.
Dlatego - moim zdaniem - nie da się jednoznacznie zakwalifikować odżywki do "nawilżających", ponieważ zawsze któraś z tych substancji pojawia się w składzie. I dlatego też sama nie używam tego określenia w inny sposób niż w cudzysłowie.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Mamy rocznicę
Oj, tak
Cytat:
Ja na szczęście mam Hippa, ale dla mnie to za mało. Bo co zrobię, jak się moim włosom odwidzi? Z resztą nie chcę używać ciągle tego samego szamponu...
Mam dokładnie te same lęki i pragnienia Dlatego kombinuję w kółko zmieniając szampony, a do mycia stosując głównie odżywki. Na tę chwilę nie widzę dla siebie innego wyjścia (chyba ż pokombinuję jak Ajrisz ).
Cytat:
Myszko, usztywnia chyba głównie miód nie spłukiwany z włosów - w postaci psikadła np.
U mnie zwykle i tak i taki, choć niespłukiwany ma dużo większą moc

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wiem doskonale,że piękne jest to, co zdrowe i błyszczące. Sama o tym niedawno pisałam-nie dalej jak tu.
O widzisz, wydrukować, powiesić nad łóżkiem
Cytat:
Ale właśnie o to chodzi, że kiedy wydawało mi się, ze już osiągnęłam(zaledwie po miesiącu pielęgnacji) w miarę zadowalający stan, one po paru godzinach wyglądają jakby były niezdrowe i nieświeże.
Sama napisałaś "zaledwie". po miesiącu pielęgnacji to ja miałam kołomyję nie włosy i nie mogłam nawet spiąć - były za krótkie. Też początkowo widziałam spore efekty, a potem przyszedł kryzys i konieczność omijania luster. Ale minęły dwa lata, przeszłam przez różne kryzysy i wahania nastrojów włosowych, a mnie przez myśl nie przeszła ostatnimi czasy myśl towarzysząca od zawsze: Obciąć diabelce! Ty prostowałaś, ja regularnie cięłam do kilku cm, czyli obcinałam z takich za ramiona jak mam obecnie do kilkucentymetrowych.
Będzie lepiej, coraz lepiej, sama zobaczysz. Daj im czas, niechaj zaczną pokazywać, na co je stać. Niechaj przejdą pierwszą zimę, niechaj odnajdą się w nowej rzeczywistości.
A i Ty spójrz na nie łaskawiej. Przecież są piękne, jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. To trzeba podkreślić, a nie chować pod płytkami prostownicy.
A rozczesać paluszkami od czasu do czasu pozwalamy Jeśli to ma poprawić Ci samopoczucie, to delikatnie rozczesuj (tylko czystymi rękami!).
Cytat:
Trzeba przestawić myślenie, ale to takie trudne po latach przyzwyczajeń...
Trzeba. I własnie po to tutaj jesteśmy, by Ci w tym pomóc
Cytat:
Zabezpieczam b/s Joaśką z zieloną herbatą lub bawełną oraz sporą ilością żelu lnianego. Raz w tygodniu jakiś olej przed myciem. Jak jeszcze by można?
Jaki olej?
Możesz zastosować odzywkę d/s z dodatkiem oleju. Możesz użyć kremu do loków. Możesz spróbować zastosować silikon lub parafinę, Tylko pamiętaj, że zabezpieczanie często przynosi obciążenie włosów - trzeba uważać z ilością.

I prezencik dla Was na dobry humor - spotkałam wczoraj na ulicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0287.jpg (25,9 KB, 49 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:23   #41828
Rilla82
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby dyfuzor mi pogarszał skręt? Nabyłam ostatnio suszarkę z dyfuzorem, nawet udało mi się upolować model z niewielką kryzą. Suszę na zimnym nawiewie, na najniższej prędkości, włączam suszarkę dopiero po przyłożeniu dyfuzora do skóry głowy i efekt jest taki, że zamiast skrętu jest potarganie... ktoś ma podobnie? Może jakieś macie jakieś rady? Jeśli nie, to wyjdzie na to, że pieniądze wyrzuciła w błoto :/

Edit: Jeśli jeszcze nie kojarzycie moich włosów, są tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=743
Później postaram się wkleić jakieś po dyfuzorze.

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:25
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:28   #41829
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
mhm, to ja tak samo robię chyba Cię poproszę o odlewkę Hegrona, to bym sobie spróbowała,
a bardzo chętnie ci odleję, akurat mam jeszcze trochę to na razie nie bede zużywac
Cytat:
z mazideł chciałabym ceramidy, hydrolat lawendowy, aloesowy, jedwab, keratynę i piling, reszty nie przeglądam, bo mam chciejstwo od razu , ale jeszcze pomyślę, czy mnie na to wszystko stać, wezmę najmniejsze pojemności najwyżej
o kurcze to spore zakupy chyba wyjdzie, ze ja chcę mniej nie wiem jeszcze coooo dokladnie. Spieszy ci się z zamówieniem? Czy mogłoby poczekać do blizej konca miesiąca?
Chyba zgrzeszę i znów wydam chorendalne pieniądze U Effuniaka jest Onyx PL odpinane ramiączka i jestem coraz blizej decyzji o kupnie tylko nad rozmiarem rozkminiam, a kasy brak i brak ...

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
chyba jesteś moją zaginioną bliźniaczką
ooooo bardzo mozliwe

Cytat:
Chcę mieszkać koło Was
Wymianki Odlewki

Mam niespodziankę ale to wieczorem
nie moge sie doczekac niezpodzianki. Przeprowadzaj sie do Zamoscia na pewno nie bedziemy z Malinką narzekac jak bedziemy miec cię pod ręką

Cytat:
To nie fair, dlaczego ja nie mam blisko jakiejs kreconowlosej Wizazanki
my to w sumie zaczelysmy od paznokci a potem okazalo sie ze obie jestesmy krecono-faliste ;D
p.s ja też czekam i odliczam do wypłaty....

Cytat:

on coś działa faktycznie?

Eloe super ze jestes taka zadowolona

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:31   #41830
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby dyfuzor mi pogarszał skręt? Nabyłam ostatnio suszarkę z dyfuzorem, nawet udało mi się upolować model z niewielką kryzą. Suszę na zimnym nawiewie, na najniższej prędkości, włączam suszarkę dopiero po przyłożeniu dyfuzora do skóry głowy i efekt jest taki, że zamiast skrętu jest potarganie... ktoś ma podobnie? Może jakieś macie jakieś rady? Jeśli nie, to wyjdzie na to, że pieniądze wyrzuciła w błoto :/
Mam podobnie. Czekamy na radę.
Dyfuzor się nie zmarnuje, zawsze można wykorzystać do suszenia skalpu w zimie, włosy niech schną same (po to kupiłam przed CG )

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Przeprowadzaj sie do Zamoscia na pewno nie bedziemy z Malinką narzekac jak bedziemy miec cię pod ręką
Macie jakie fajne mosty? Na razie Wro prowadzi, więcej mostów :P

Eloe - jak nie rozumiem deskowej pasji tak cieszę się z Tobą

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:32   #41831
anoska
Zakorzenienie

ale pędzicie jak szalone
nadrobiłam Was, ale nie wiem już kogo cytować i co miałam napisać
witam nową koleżankę z pięknymi włosami, nie pamiętam nicku, ale w awatarze lizaczek

10 byłam na weselu, w sumie kłaki spiełam sama na bok wsuwkami, bez żadnych lakierów i innych silikonów, trzymało się, trochę spuszyło, ale nie straszyłam
w dodatku złapałam welon także może teraz moja kolej?
po weselu został mi katar i ból gardła

włosy jakoś mniej zaczęły mi wypadać, w sumie nie wiem dzięki czemu... po jantarze trochę się zmniejszyło, teraz wprowadziłam mgiełkę wzmacniającą z radicala... i tutaj chyba nabawiłam się podrażnienia skalpu...psiukam drugi dzień pod rząd (na noc) tylko skalp i dziś czuję swędzenie... wcześniej też psiukałam kilka dni pod rząd (później była przerwa) i podrażnienia nie było, dziwne no ale włosy wypadają dużo dużo mniej

Rilla82
a jak suszysz te włosy?
mi pogarszał skręt dopóki nie nauczyłam się nim suszyć i dobrać odpowiedniej metody
akurat tutaj z pomocą przyszła Eloe jej wypowiedź znajdziesz w wątku o dyfuzorze
generalnie chodzi o to, żeby nabrać włosy do dyfuzora i przycisnąć do skalpu, włączyć suszarkę, suszyć tam ile chcesz, wyłączyć suszarkę, oddalić dyfuzor od skalpu uwalniając włosy; i tak powtarza się na całej głowie włosy przez to nie rozpraszają się, nie rozwiewają
u mnie pomogło i włosy lepiej wyglądają suszone dyfuzorem niż naturalnie

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:39
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:42   #41832
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby dyfuzor mi pogarszał skręt? .
wiesz co mi się włosy kręciły lepiej bez dyfuzora, korkociągi i te sprawy. Z dyfuzorem jest wieksza objetosc ale tez wiekszy puch. Co do zimnego nawiewu to on nie jest tak super wskazany - przemiennie moze?
Co nakładasz do suszenia? Żel jakiś czy nic?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Oj, tak

impreza impreza!
a zdjecie super

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Mam podobnie. Czekamy na radę.
Dyfuzor się nie zmarnuje, zawsze można wykorzystać do suszenia skalpu w zimie, włosy niech schną same (po to kupiłam przed CG )

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Kurde ja jeszcze ie opanowałam dyfuzora za bardzo...

A co do mostów... to Zamość nazywa się Zamosć od tego, żę jest ZA Mostem (kiedyś Zamoście sie nazywał chyba), albo nam tylko takie bajki kiedys opowiadali.
Także most jest jeden
(nie no żartuję, ale we Wro na pewno jest więcj...)

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:38
Stary 2011-09-15, 11:45   #41833
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co mi się włosy kręciły lepiej bez dyfuzora, korkociągi i te sprawy. Z dyfuzorem jest wieksza objetosc ale tez wiekszy puch. Co do zimnego nawiewu to on nie jest tak super wskazany - przemiennie moze?
Co nakładasz do suszenia? Żel jakiś czy nic?

impreza impreza!
a zdjecie super

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Kurde ja jeszcze ie opanowałam dyfuzora za bardzo...

A co do mostów... to Zamość nazywa się Zamosć od tego, żę jest ZA Mostem (kiedyś Zamoście sie nazywał chyba), albo nam tylko takie bajki kiedys opowiadali.
Także most jest jeden
Pod względem mostów, to Wro żadne polskie miasto nie dorówna
Pod dyfuzor stosuję to, co na co dzień, czyli nivea FC, z której jestem zadowolona.Myślisz, że z żelem efekt może być lepszy?

Aha, i jeszcze mam pytanie, w jakim momencie zaczynacie suszyć? Jak są bardzo mokre, czy już trochę podeschnięte?

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-09-15 o 11:51
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:53   #41834
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
jak się chce, to da się znaleźć coś tam
Szukałam składu odżywki ale na szybko.Nie wiedziałam że ktoś będzie o niego pytał bo myślałam że już tą firmę znacie

Eloe jak Ty nie znasz tych kosmetyków tzn nie ma co się do nich zabierać

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:53   #41835
MgielkaM
Zakorzenienie

Rilla Ja akurat suszę z żelem na włosach bo Nivea fC mi cienko służy.
Ja jak odsączę w ręcznik poharmonijkuje to suszę od razu wtedy. Są już w miarę niezle odsączone.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-15, 12:10   #41836
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
a w kuchni doszlam do wnioskuz ze najpierw zjem kolacje lody sobie topnieją (lubie takie rozbabrane )
haha, z tymi lodami to mam podobnie, uwielbiam takie lekko rozpuszczone albo jak jest kilka smaków i się wymieszają

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Musisz się też kochana przyzwyczaić do tego, że fale czy kręciołki nigdy nie będą takie, jak proste włosy - będzie ten naturalny nieład, gdzieś tam coś odstaje, ale taki nasz urok - ja początkowo miałam z tym problem, jakieś pojedyncze kosmyki czymś chciałam przygładzać, a teraz już je pokochałam i cieszę się, że nie mam prostych i czymś się wyróżniam
Zgadzam się !

Cytat:
- jest już w Polsce nowa kolekcja desek , na które czkam od kwietnia Obejrzałam, zaakceptowałam cenę i... do pełnej szczęśliwości brakuje mi tylko śniegu! Czekam na radę w kwestii rozmiaru i kupuję
ooh, jak ja bym chciała kiedyś nauczyć się jeździć na desce

Cytat:
A i Ty spójrz na nie łaskawiej. Przecież są piękne, jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. To trzeba podkreślić.
mądre słowa !

U Was też tak wiatr szaleje? strach wyjść z domu
Wczoraj drugi raz użyłam emulsji glorii jako d/s, przyznam szczerze, że średnio mnie efekt zadowala. Poza tym dałam wczoraj przypadkiem więcej nivea fc niż zwykle, obawiałam się trochę, że powstanie posklejany przyklap, ale udało się i nie powstał niepożądany efekt

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:18   #41837
Eloe77

Cytat:
Kropelki z kofeiną, którym niedługo kończy się przydatnośc do spożycia więc brac ich nie będę i zastanawiam się czy nie wyłysieję od stosowania tego na głowę, bo kofeina ponoc przyspiesza porost...
Rozumiem
A strychninę to można teściowej

Cytat:
jak jutro będzie tak samo to zaczynam je karmić biełkiem
by to dało jakiś efekt, choć pamiętaj, że jajko to proteina wielkocząsteczkowa i nie wniknie do wnętrza włosa. Kondycję poprawi, ale na krótko.

Cytat:
to są moje zdjęcia z wczoraj po wygnieceniu żelu (wtedy wszystko było jeszcze w miarę ok, choć jak teraz na to patrzę to i tak mam zastrzeżenia)
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie - nie przesadzaj z ilością. Twoje włosy mogą nie lubić nadmiaru. Zwolnij, przeanalizuj, co tam nakładasz, nie dawaj za dużo na raz. Sprawdź tez pielęgnację osób mających fale.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
zamówienie z ZSK przyszło. W tym jakaś pomyłka, bo nie zamawiałam "Korund Mikrodermabrazja" a dostałam i nie wiem do czego i z czym to
Pewnie dostałaś gratis

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-15, 12:22   #41838
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

Na co wziełaś pichtowy? Nie wysusza aby? Zmył się zapach? Dziwnie tak choiną pachniec
Eksperymentalnie przeciwko wypadaniu a zapachu bylo bardzo malo, tylko kilka kropelek wzielam.

Cytat:
Bo najpierw zamierzam się dostac się na moje wymarzone studia (na to liczę ok 3 lat, bo nie wierzę że za pierwszym razem mi się uda), a potem je skończyc, to 6 lat. W sumie 9, a potem mogę sobie wyjeżdżac A do Skandynawii mnie ciagnie dziko
Uwierz w siebie, mysl pozytywnie i dostan sie na studia za pierwszym podejsciem zaoszczedzisz trzy lata.

Wyschlam i skret sie pojawil uczciwy troszke puchu ktory przygladzilam odrobina masla shea roztartego w dloniach - dobry patent. Mam jeszcze fryzure nieregularna - i zdaje sie ze z lewej strony dluzsze niz z prawej, korci mnie zeby wyrownac, ale odczekam troche.
Dzis mamy 15...czyli jeszcze dwa tygodnie i bedziecie sobie mogly popatrzec na moja piekna kocice i moje przesuszone loki. Oprocz tego obiecuje uroczyscie strzelic przy okazji pare fotek z kopenhaskiego metra dla Eloe - metnie pamietam ze lubisz metro...
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:52   #41839
Eloe77

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Okazało się że mają różne serie.Nie znalazłam składu niestety
To min TE kosmetyki
Ciekawie to wygląda, ale na forum jest jakiś spamerowy nalot tego kosmetyku.

Cytat:
ja bym spróbowała tych kropelek w końcu w wielu preparatach do wypadających jest kofeina tylko nei wiadomo co z resztą składu, jak zadziała
Zapytaj szczury
Cytat:
efekt mięciutkie włosy, fajne falki
Nie dośc, że fajne, to uładzone i błyszczące!
Cytat:
powinna chyba działaś pobudzająco?

Cytat:
chyba nikt nie próbował
Mój TŻ tak mówi, gdy mu każą zostawić spróchniałą więźbę i na niej posadowić nowiutki dach...
Cytat:
właśnie chyba nie... wczoraj mi się wydawało, że to wilgoć i cieszyłam się z ładnego skrętu, ale teraz jak się nad tym zastanawiam to one chyba już wczoraj musiałyby polepione (a ja to wzięłam za niedoschnięcie) dlatego rano wyszło coś takiego...a dokładnie wyszło: włosy w takich właśnie strąkach, a do tego na głowie straszny przyliz i gumowatość...masakra. do tej pory nie wiem co to w końcu było, teraz po umyciu wracają do siebie...
Standardowe oznaki obciążenia.
Cytat:
i uznałam, że nie nałożę jednak żelu lnianego na nic, dam im jeszcze maksymalnie odpocząć przez noc, nałoże go najwyżej na suche rano, przy okazji zobaczę, jak się sprawuje u mnie jako reanimator
Ale odżywkę nałożyłaś? Bo po samym szamponie to żaden odpoczynek, raczej ciężkie życie dla włosów.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przedwczoraj straciłam dwie garści włosów za jednym pociągnięciem (po bokach), uroki pracy w szkole specjalnej, oj bolało...
Ojoj
Cytat:
Minął mi rok koślawego cg
Gratulacje
Cytat:
Zdjęć nie będzie przez długi czas jeszcze.
Nie rób mi tego, Basiu!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Za Twój roczek i dwa lata Eloe!<toast_pokrzywą>
Dziękujemy

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-15, 13:00   #41840
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Pod względem mostów, to Wro żadne polskie miasto nie dorówna
Pod dyfuzor stosuję to, co na co dzień, czyli nivea FC, z której jestem zadowolona.Myślisz, że z żelem efekt może być lepszy?

Aha, i jeszcze mam pytanie, w jakim momencie zaczynacie suszyć? Jak są bardzo mokre, czy już trochę podeschnięte?
Żele utrwalają przeważnie lepiej niż kremy czy balsamy, może spróbuj z żelem Ja suszę, jak są już odciśnięte w pieluchę, potem żel i hop głowa w dół do suszenia

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

U Was też tak wiatr szaleje? strach wyjść z domu
Wczoraj drugi raz użyłam emulsji glorii jako d/s, przyznam szczerze, że średnio mnie efekt zadowala. Poza tym dałam wczoraj przypadkiem więcej nivea fc niż zwykle, obawiałam się trochę, że powstanie posklejany przyklap, ale udało się i nie powstał niepożądany efekt
Ja emulsji glorii używam przeważnie bs, bo taka leciutka jest
Stary 2011-09-15, 13:07   #41841
jedza333
Raczkowanie

Eloe77 przedewszystkim to dziekuje za zainteresowanie
kurcze, zdjec nie mam, tzn zdjecia mam ale nie mam kabla od aparatu TŻ gdzies musial posiac, a na tych co mam g..... widać. chcialabym pokazać jak to wylada w 2 warstwach, z tyłu
Może dziś mi znajdzie ten kabel..
Cytat:
A jakie miałaś naturalne włosy? Kręciły się od zawsze czy zaczęły dopiero w jakimś momencie Twojego życia? Kiedy?
jJako dziecko mialam bardzo delikatne puszyste loczki w kolorze jasny blond, ale przez reszte zycia nosilam włosy baardzo długie( w pewnym momencie nawet za posladki) włosy ściemnialy do średniego blondu i były raczej falowane , tylko końcówki sie mocno kreciły. przedewszystkim nigdy nie traktowałam włosów jak krecone (szczotkowałam itd) ale ze nie mialy tendencji do puszenia to jakoś
szczególnie sie nad tym nie zastanawiałam. wygladały ładnie. Potem zaczełam robić moim włosom straszną krzywde, farbowac notorycznie prostowac, ale kiedyś mama przyniosla do domu suszarke z dyfuzorem chcialam zobaczyc co mi z tego wyjdzie. pianka dyfuzor, patrze w lustro i mam loki. ladne regularne loczki (takie jak jako dziecko). No a dalej to tak jak pisałam wcześniej [/QUOTE]

Cytat:
Wiele wskazuje na to, ze wierzchnia warstwa, ta najbardziej narażona na wysychanie, potrzebuje większej dbałości.
Cytat:
Co drugi dzień? ?
Tak. Czy to zbyt często? nie zauwazyłam przesuszenia, uwielbiam włosy po nafcie no i te igielki na skórze głowy faktycznie zaczyna mi odrastac moja gesta czupryna
Cytat:
Własnie za dobrze znana - która konkretnie??
Beauty Formulas, Henna
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethoxydioglycol, Hydrolyzed Collagen, Parfum, Propylene Glycol, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Butylene Glycol, Lawsonia Inermis, Ethylparaben, Butylparaben, Lactic Acid, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ci 17200, CI 19140, CI 42090
wcześniej mialam jeszcze WaX L'Biotica i jeszcze Richard's & Appleby
nie widzialam miedzy nimi szczególnej różnicy

Cytat:
Nafta, olej niewnikający i jeden olej wnikający Samo zabezpieczanie. Czy to nie obciąża Ci włosów? Nie są pozbawione wigoru??
kurcze szczerze mówiąc to nawet nie wiem który z nich jest wnikający zabawę z olejami dopiero zaczynam wiec na poczatek chialam uzyc tych których używam równiez w kuchni
właściwie to nie widzę narazie znaczącej różnicy po olejach. Szampon Mydlnica Lekarska swietnie to zmywa. Nafte stosuje wylacznie na skalp a reszte włosów banan +malutka łyzeczka oliwy z oliwek(zapomnialam to wcześniej napisać)
Cytat:
Cóż, Twój wybór. Przy takim zabezpieczaniu,jakie fundujesz włosom, nie powinna szybko zrobić spustoszeń, ale jeśli masz włosy porowate, to na dłuższą metę wierzchnia warstwa wykazać może tendencję do afrykanizacji
czekamy
hmmm czyli właściwie czemu ma służyć ten Radical? Może mogłabys mi polecić jakaś delikatniejszą mgiełkę? sama już nie wiem... nastraszyłyście mnie i dzisiaj nie użyłam Radicala

zaczynam sie zastanawiac czy im nie dac spokoju(tzn nie wymagac zeby sie bardziej kreciły, tylko raczej wygladzac te co sie kreca... moze nie bedzie tak ladnie, ale za to o wiele łatwiej ) chodzę już cały w spiętych włosach bo nie moge ich ułożyć...
Stary 2011-09-15, 13:50   #41842
Eloe77

Sklep daje rabat za zamówienie 2 desek... szkoda, ze nie mam kasy na więcej bosko aż nie mogę się na niczym skupić, a tu pracować trzeba
Cytat:
będę miała kilka rocznic
świętowanie na całego się zapowiada

Cytat:
znalazłam skład tego
Ech, a do analizy nie wrzucamy?
Cytat:
Cadey, Bilba Vitaoil NonShampoo, Oliwka do mycia włosów suchych ok 30zl/200ml
q-80 jest silikonem. Dimethicone copoyol się zmywa
Poza tym gdzie ta oliwka?
Cytat:
tu jeszcze coś, ale też nie wiem które to, bo po włoskiemu :
Cadey - Bilba Impacco rigenerante ai semi di lino
Niby że z siemieniem lnianym. i jest Ale skład nawet fajny - są ceramidy
Cytat:
u mnie 3 m-ce tylko ciekawe co będzie za rok...
Będzie coraz piękniej! Już nie mogę się doczekać Twoich włosów o długości do łopatek.
Cytat:
Mam niespodziankę ale to wieczorem
Niedobra To ja zobaczę rano
Cytat:
Dlaczego dopiero za dziesiec?
Juz sobie wyobrazam jak tu bedzie wygladac za 10 lat, watek numer 100 i dojrzale kreconowlose z dlugimi lokami wprowadzaja mlode debiutantki w tajniki pielegnacji.
oby nam się!
A może ktoś wynajdzie tabletki na afro?
Cytat:
może poprzednio to też żel skawalił mi włosy? czy to możliwe żeby tak na mnie działał?
Może. Nie wszystko pasuje każdemu.
Oglądam zdjęcia i mogę powiedzieć tylko, ze materiał jest, ale pracy i cierpliwości trzeba. Nie spiesz się.
Cytat:
Ostatnio chodzi za mną taka fryzurka (1sza)
Świetna!
Cytat:
Dziewczynki, pytanie.
Czy kofeina może podrażnić skalp?
A czemu nie? W końcu to też naturalne...
Byle gardła nie podrażniała
Cytat:
Eloe - super z tą deską teraz tylko śniegu Ci trzeba
Jak Ty mnie świetnie rozumiesz
Cytat:
Eloe czekam na wpis z niecierpliwością
Coś nie mogę się zebrać. Myślę w kółko o tej desce.
Cytat:
wszyscy sobie deskę chwalą (u mnie w grupie 3 dziewczyny jeżdżą i zawsze zadowolone )
Dołączam do nich

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-15, 14:11   #41843
jedza333
Raczkowanie

Cytat:
Będzie nas kilka Np ja To może oznaczać nieruchawe łuski bądź niską porowatość (ale nie musi).
Co do kosmetyków - jesteś w dobrych rękach Eloe.
Maskę daj pod folię i pomyśl o kwaśnej płukance. Nawilżanie: (cytryna), miód jak się nie boisz o kolor, aloes, żel lniany.
I tak, jest szansa że masz na głowie tysiąc rodzajów skrętu i różnica będzie zawsze ;] Taki urok natury
Hehe a człowiek zawsze mysli, że jego problem jest wyjątkowy
Maskę foliuje zawsze, ale zdziwiłaś mnie nawilżającymi właściwościami cytryny Zawsze myslalam, że wysusza.
No ale posłuchałam i siedze w skalp-nafta+ żółtko włosy-banan, miód cytryna olej lniany zobaczymy czy moje włosy lubią miód i cytryne(swoją drogą to moglam sprobowac najpierw jedno, a kolejnym razem drugie, a tak to sie nie dowiem ktore lepiej dziala ) przydadza mi sie ich rozjasniajace wlasciwosci, chodz pewnie na moich farbowanych wlosach beda znikome ...
Aloes odcieka
aaa co do zakwaszania wody to cytryna bedzie ok? czy może lepiej ocet? nigdy nie zakwaszałam
Stary 2011-09-15, 14:19   #41844
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jedza333 Pokaż wiadomość
Maskę foliuje zawsze, ale zdziwiłaś mnie nawilżającymi właściwościami cytryny Zawsze myslalam, że wysusza.
Sama cytryna wysusza ale lekkie zakwaszenie maski dobrze zrobi włosom i skórze i łuskom.
Cytat:
No ale posłuchałam i siedze w skalp-nafta+ żółtko włosy-banan, miód cytryna olej lniany zobaczymy czy moje włosy lubią miód i cytryne(swoją drogą to moglam sprobowac najpierw jedno, a kolejnym razem drugie, a tak to sie nie dowiem ktore lepiej dziala ) przydadza mi sie ich rozjasniajace wlasciwosci, chodz pewnie na moich farbowanych wlosach beda znikome ...
No mogłaś :P Dobry zestaw (raczej - nie znam się na nafcie)
Cytat:
aaa co do zakwaszania wody to cytryna bedzie ok? czy może lepiej ocet? nigdy nie zakwaszałam
Obojętne. Ja używałam cytryny, octu spir i octu jabłkowego. Ocet spir mi śmierdzi strasznie, jabłkowy usztywnia i skleja. Cytryna działa dobrze Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?

Stary 2011-09-15, 14:23   #41845
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Sama cytryna wysusza ale lekkie zakwaszenie maski dobrze zrobi włosom i skórze i łuskom.

No mogłaś :P Dobry zestaw (raczej - nie znam się na nafcie)

Obojętne. Ja używałam cytryny, octu spir i octu jabłkowego. Ocet spir mi śmierdzi strasznie, jabłkowy usztywnia i skleja. Cytryna działa dobrze Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?
Na mnie cytryna działała dobrze, ja dawałam łyżeczkę soku na dzbanek wody 0,7 l
Stary 2011-09-15, 14:24   #41846
Eloe77

Cytat:
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby dyfuzor mi pogarszał skręt?
Jest możliwe.
A nie próbowałaś zmieniać nawiewów? Ja zaczynam ciepłym w różnych miejscach (robię harmonijkowanie), a potem dopiero chłodnym. Gdybym cały czas suszyła ciepłym, to rozprostowałabym włosy (sprawdzone), podobnie gdybym suszyła chłodnym (rozprostowane u nasady plus świąd skalpu).
Spróbuj na różne sposoby pomanewrować ciepłem i ułożeniem głowy, na pewno znajdziesz jakiś odpowiedni dla siebie
Cytat:
O tak!
A jaki Rędziński jest cudowny i w nocy i w dzień. W załączniku, specjalnie dla Ciebie. zdjęcie zrobiłam w dniu otwarcia AOW.
Cytat:
Eloe - jak nie rozumiem deskowej pasji tak cieszę się z Tobą
dziękuję
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
10 byłam na weselu, w sumie kłaki spiełam sama na bok wsuwkami, bez żadnych lakierów i innych silikonów, trzymało się, trochę spuszyło, ale nie straszyłam
Zdjęcia nie będzie?
Cytat:
w dodatku złapałam welon także może teraz moja kolej?
Hmm jedziemy na weselisko?
Cytat:
Akurat to może być prawdziwe. Wiele nazw tak ewoluowało. Większość pochodzi od cech charakterystycznych miejsca.
Cytat:
Razem z kładkami ponad 100 I ten z najwyższym pylonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0268.jpg (76,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0272.jpg (52,6 KB, 13 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-15, 14:33   #41847
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A nie próbowałaś zmieniać nawiewów? Ja zaczynam ciepłym w różnych miejscach (robię harmonijkowanie), a potem dopiero chłodnym. Gdybym cały czas suszyła ciepłym, to rozprostowałabym włosy (sprawdzone), podobnie gdybym suszyła chłodnym (rozprostowane u nasady plus świąd skalpu).
Kształt jak po nocy też od tego zależy? Bo pusz spodziewam się
Cytat:
A jaki Rędziński jest cudowny i w nocy i w dzień. W załączniku, specjalnie dla Ciebie. zdjęcie zrobiłam w dniu otwarcia AOW.
Ślinka ;D.. Pikny
Cytat:
Akurat to może być prawdziwe. Wiele nazw tak ewoluowało. Większość pochodzi od cech charakterystycznych miejsca.
Haha np jest taka miejscowość Gnojnica Musieli mieć ciężko

Stary 2011-09-15, 14:40   #41848
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Sklep daje rabat za zamówienie 2 desek... szkoda, ze nie mam kasy na więcej bosko aż nie mogę się na niczym skupić, a tu pracować trzeba
Ty to umiesz się cieszyć
Cytat:
q-80 jest silikonem. Dimethicone copoyol się zmywa
Poza tym gdzie ta oliwka?
Niby że z siemieniem lnianym. i jest Ale skład nawet fajny - są ceramidy
Oliwka to może z nazwy tylko jest.
Poczekam aż któraś z Was przetestuje

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:44   #41849
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz się też kochana przyzwyczaić do tego, że fale czy kręciołki nigdy nie będą takie, jak proste włosy - będzie ten naturalny nieład, gdzieś tam coś odstaje, ale taki nasz urok - ja początkowo miałam z tym problem, jakieś pojedyncze kosmyki czymś chciałam przygładzać, a teraz już je pokochałam i cieszę się, że nie mam prostych i czymś się wyróżniam
Bardzo mądrze, podpisuję się wszystkimi kończynami

Cytat:
Bardzo fajny skład. Za jakiś czas rozłożymy go na łopatki, ale teraz zrobiła się kolejka Uważaj tylko na skórę głowy - jest kilka składników, które mogą ją podrażniać.

O, dziękuję Mnie nic nigdy jeszcze nie podrażniło, więc się nie obawiam
Baba Jaga

Cytat:
Myślę że rozprostowały Ci się przez zimny nawiew.

Jak wy robicie zdjęcia? Może ktoś wam robi? Ja mam problem sama sobie zrobić, muszę się nieźle gimnastykować
Moje dziś wyglądają średnio, ale i to niezdecydowanie czy się kręcą czy falują czy są proste już bym im wybaczyła gdyby nie ten puch
I zdjęcia upięcia Idę dzisiaj na kabaret Ani Mru Mru - mogę się tak uczesać czy niebardzo? Oczywiście staranniej, bo to robiłam całe pół minuty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3401.jpg (57,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3400_picnik.jpg (61,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3389_picnik.jpg (109,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3392_picnik.jpg (61,8 KB, 68 załadowań)

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:46   #41850
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Haha np jest taka miejscowość Gnojnica Musieli mieć ciężko
U marlam.
Jestem znow spierzona dzis ale podejrzewam ze to wina rozczesywania po odzywce bs - lenilam sie. Mam za swoje.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości