|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Wszystko może podrażnić skalp ...takie mnie dzisiaj dopadło czarnowidztwo. Oto zdjęcia. falują na nich może i tak samo jak wczoraj, ale, co średnio idać, zamiast zbić się w jakieś grubsze liki, co podobno miało się dziać po lnianym, uteworzyły pasma grubości centymetra, każde oddzielne i nie wygląda to dobrze. na zdjęciach wygląda trochę jakbym miała pasemka, a to nie pasemka, tylko pozbijane oddzielnie pukle włosów (a że pewnie każdy inaczej odbija światło, stąd ta różnica w kolorze).Zdjęcie0401.jpg
Zdjęcie0402.jpg Zdjęcie0403.jpg Zdjęcie0404.jpg |
|
|
|
#41822 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz - dla włoskowych rzeczy to i ZSK (oleje, mnóstwo olei
![]() Eloe - super z tą deską
|
|
|
|
#41823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej, który to był ten olej co opóźniał odrastanie włosków? Wiecie może?
|
|
#41824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba wszystko może :x zależy na co kto wrażliwy a u mnie ananas podejście drugie sprawdziło się (trochę połamane falki i nieład nieartystyczny, ale nie przeszkadza mi to specjalnie ), reanimacja joaśką z lnem, żelem lnianym i hydrolatem rozmarynowym (niestety objętość marna, więc spięłam grzywkę do góry )
|
|
|
#41825 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulownia mnie też żel zbija w mniejsze pukle a nie z grube jak nałożę na suche włosyEloe czekam na wpis z niecierpliwością ![]() wszyscy sobie deskę chwalą (u mnie w grupie 3 dziewczyny jeżdżą i zawsze zadowolone )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-15 o 10:37 |
|
|
|
|
#41827 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Uważaj tylko na skórę głowy - jest kilka składników, które mogą ją podrażniać. Cytat:
Cytat:
Gdybym stosowała Nizoral, zrobiłabym omo (olejowanie jako pierwsze o). Cytat:
Co do mieszania z odzywką lub olejem, to zalecałyśmy w przypadku odżywki, a nie spreju. Radziłabym dokładnie sprawdzać skład każdorazowo, gdy sięgasz po sprej. Jeśli jest denat wysoko, nie kupuj. Dla naszych włosów to nie jest dobra opcja. Cytat:
Możesz stosować tak, jak chcesz, ale nie jest konieczne aż tak częste zmywanie, jeśli reszta produktów jest zgodna z cg. Cytat:
Jeśli zaś idzie o sam szampon, to wiele osób go sobie chwaliło. Również miałam i lubiliśmy się na początku. Potem okazał się nieco za ostry. Cytat:
Cytat:
![]() To ja napisze ponownie o "nawilżaniu". To moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać, ale proszę, przemyślcie kilka kwestii. Nie będę tego pisać w FAQ, bo dobrze by było się zastanowić nad tematem, jakie stanowisko przyjmujemy. "Nawilżanie" wg. Eloe to spory worek z różnoraką zawartością: - substancji zapobiegających utracie wody poprzez pokrywanie włosa filmem, - substancji wiążących wodę we włosie, - substancji równoważących poziom wilgotności. Dlatego - moim zdaniem - nie da się jednoznacznie zakwalifikować odżywki do "nawilżających", ponieważ zawsze któraś z tych substancji pojawia się w składzie. I dlatego też sama nie używam tego określenia w inny sposób niż w cudzysłowie. Oj, tak ![]() Cytat:
Dlatego kombinuję w kółko zmieniając szampony, a do mycia stosując głównie odżywki. Na tę chwilę nie widzę dla siebie innego wyjścia (chyba ż pokombinuję jak Ajrisz ).Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale minęły dwa lata, przeszłam przez różne kryzysy i wahania nastrojów włosowych, a mnie przez myśl nie przeszła ostatnimi czasy myśl towarzysząca od zawsze: Obciąć diabelce! Ty prostowałaś, ja regularnie cięłam do kilku cm, czyli obcinałam z takich za ramiona jak mam obecnie do kilkucentymetrowych. Będzie lepiej, coraz lepiej, sama zobaczysz. Daj im czas, niechaj zaczną pokazywać, na co je stać. Niechaj przejdą pierwszą zimę, niechaj odnajdą się w nowej rzeczywistości. A i Ty spójrz na nie łaskawiej. Przecież są piękne, jedyne w swoim rodzaju, wyjątkowe. To trzeba podkreślić, a nie chować pod płytkami prostownicy. A rozczesać paluszkami od czasu do czasu pozwalamy Cytat:
![]() Cytat:
Możesz zastosować odzywkę d/s z dodatkiem oleju. Możesz użyć kremu do loków. Możesz spróbować zastosować silikon lub parafinę, Tylko pamiętaj, że zabezpieczanie często przynosi obciążenie włosów - trzeba uważać z ilością. I prezencik dla Was na dobry humor - spotkałam wczoraj na ulicy
|
|
#41828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby dyfuzor mi pogarszał skręt? Nabyłam ostatnio suszarkę z dyfuzorem, nawet udało mi się upolować model z niewielką kryzą. Suszę na zimnym nawiewie, na najniższej prędkości, włączam suszarkę dopiero po przyłożeniu dyfuzora do skóry głowy i efekt jest taki, że zamiast skrętu jest potarganie... ktoś ma podobnie? Może jakieś macie jakieś rady? Jeśli nie, to wyjdzie na to, że pieniądze wyrzuciła w błoto :/
Edit: Jeśli jeszcze nie kojarzycie moich włosów, są tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=743 Później postaram się wkleić jakieś po dyfuzorze. Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-09-15 o 11:25 |
|
|
|
#41829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba wyjdzie, ze ja chcę mniej nie wiem jeszcze coooo dokladnie. Spieszy ci się z zamówieniem? Czy mogłoby poczekać do blizej konca miesiąca?Chyba zgrzeszę i znów wydam chorendalne pieniądze U Effuniaka jest Onyx PL odpinane ramiączka i jestem coraz blizej decyzji o kupnie tylko nad rozmiarem rozkminiam, a kasy brak i brak ...ooooo bardzo mozliwe ![]() Cytat:
na pewno nie bedziemy z Malinką narzekac jak bedziemy miec cię pod ręką ![]() Cytat:
p.s ja też czekam i odliczam do wypłaty.... Cytat:
Eloe super ze jestes taka zadowolona
|
|
#41830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyfuzor się nie zmarnuje, zawsze można wykorzystać do suszenia skalpu w zimie, włosy niech schną same (po to kupiłam przed CG )---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Na razie Wro prowadzi, więcej mostów :PEloe - jak nie rozumiem deskowej pasji tak cieszę się z Tobą
|
||
|
|
|
#41831 |
|
Zakorzenienie
|
ale pędzicie jak szalone ![]() nadrobiłam Was, ale nie wiem już kogo cytować i co miałam napisać ![]() witam nową koleżankę z pięknymi włosami, nie pamiętam nicku, ale w awatarze lizaczek ![]() 10 byłam na weselu, w sumie kłaki spiełam sama na bok wsuwkami, bez żadnych lakierów i innych silikonów, trzymało się, trochę spuszyło, ale nie straszyłam ![]() w dodatku złapałam welon także może teraz moja kolej? ![]() po weselu został mi katar i ból gardła ![]() włosy jakoś mniej zaczęły mi wypadać, w sumie nie wiem dzięki czemu... po jantarze trochę się zmniejszyło, teraz wprowadziłam mgiełkę wzmacniającą z radicala... i tutaj chyba nabawiłam się podrażnienia skalpu...psiukam drugi dzień pod rząd (na noc) tylko skalp i dziś czuję swędzenie... wcześniej też psiukałam kilka dni pod rząd (później była przerwa) i podrażnienia nie było, dziwne no ale włosy wypadają dużo dużo mniej ![]() Rilla82 a jak suszysz te włosy? mi pogarszał skręt dopóki nie nauczyłam się nim suszyć i dobrać odpowiedniej metody akurat tutaj z pomocą przyszła Eloe generalnie chodzi o to, żeby nabrać włosy do dyfuzora i przycisnąć do skalpu, włączyć suszarkę, suszyć tam ile chcesz, wyłączyć suszarkę, oddalić dyfuzor od skalpu uwalniając włosy; i tak powtarza się na całej głowie ![]() u mnie pomogło i włosy lepiej wyglądają suszone dyfuzorem niż naturalnie
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-15 o 11:39 |
|
|
|
#41832 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiesz co mi się włosy kręciły lepiej bez dyfuzora, korkociągi i te sprawy. Z dyfuzorem jest wieksza objetosc ale tez wiekszy puch. Co do zimnego nawiewu to on nie jest tak super wskazany - przemiennie moze?
Co nakładasz do suszenia? Żel jakiś czy nic? Cytat:
a zdjecie super ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
A co do mostów... to Zamość nazywa się Zamosć od tego, żę jest ZA Mostem (kiedyś Zamoście sie nazywał chyba), albo nam tylko takie bajki kiedys opowiadali. Także most jest jeden ![]() (nie no żartuję, ale we Wro na pewno jest więcj...)
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-15 o 11:38 |
||
|
|
|
#41833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pod dyfuzor stosuję to, co na co dzień, czyli nivea FC, z której jestem zadowolona.Myślisz, że z żelem efekt może być lepszy? Aha, i jeszcze mam pytanie, w jakim momencie zaczynacie suszyć? Jak są bardzo mokre, czy już trochę podeschnięte? Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-09-15 o 11:51 |
|
|
|
|
#41834 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam składu odżywki ale na szybko.Nie wiedziałam że ktoś będzie o niego pytał bo myślałam że już tą firmę znacie
![]() Eloe jak Ty nie znasz tych kosmetyków tzn nie ma co się do nich zabierać
|
#41835 |
|
Zakorzenienie
|
Rilla Ja akurat suszę z żelem na włosach bo Nivea fC mi cienko służy.
Ja jak odsączę w ręcznik poharmonijkuje to suszę od razu wtedy. Są już w miarę niezle odsączone.
|
#41836 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U Was też tak wiatr szaleje? strach wyjść z domu ![]() Wczoraj drugi raz użyłam emulsji glorii jako d/s, przyznam szczerze, że średnio mnie efekt zadowala. Poza tym dałam wczoraj przypadkiem więcej nivea fc niż zwykle, obawiałam się trochę, że powstanie posklejany przyklap, ale udało się i nie powstał niepożądany efekt
|
|
#41837 | |||
|
|
Cytat:
A strychninę to można teściowej by to dało jakiś efekt, choć pamiętaj, że jajko to proteina wielkocząsteczkowa i nie wniknie do wnętrza włosa. Kondycję poprawi, ale na krótko.Cytat:
Cytat:
|
|
#41838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapachu bylo bardzo malo, tylko kilka kropelek wzielam. Cytat:
zaoszczedzisz trzy lata. Wyschlam i skret sie pojawil uczciwy Dzis mamy 15...czyli jeszcze dwa tygodnie i bedziecie sobie mogly popatrzec na moja piekna kocice i moje przesuszone loki . Oprocz tego obiecuje uroczyscie strzelic przy okazji pare fotek z kopenhaskiego metra dla Eloe - metnie pamietam ze lubisz metro...
|
||
|
|
|
#41839 | ||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ tak mówi, gdy mu każą zostawić spróchniałą więźbę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy
|
|
#41840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#41841 | ||||
|
Raczkowanie
|
Eloe77 przedewszystkim to dziekuje za zainteresowanie
![]() kurcze, zdjec nie mam, tzn zdjecia mam ale nie mam kabla od aparatu Może dziś mi znajdzie ten kabel.. Cytat:
szczególnie sie nad tym nie zastanawiałam. wygladały ładnie. Potem zaczełam robić moim włosom straszną krzywde, farbowac notorycznie prostowac, ale kiedyś mama przyniosla do domu suszarke z dyfuzorem chcialam zobaczyc co mi z tego wyjdzie. pianka dyfuzor, patrze w lustro i mam loki. ladne regularne loczki (takie jak jako dziecko). No a dalej to tak jak pisałam wcześniej [/QUOTE] Cytat:
no i te igielki na skórze głowy faktycznie zaczyna mi odrastac moja gesta czuprynaBeauty Formulas, Henna Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethoxydioglycol, Hydrolyzed Collagen, Parfum, Propylene Glycol, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Butylene Glycol, Lawsonia Inermis, Ethylparaben, Butylparaben, Lactic Acid, Propylparaben, Isobutylparaben, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ci 17200, CI 19140, CI 42090 wcześniej mialam jeszcze WaX L'Biotica i jeszcze Richard's & Appleby nie widzialam miedzy nimi szczególnej różnicy Cytat:
zabawę z olejami dopiero zaczynam wiec na poczatek chialam uzyc tych których używam równiez w kuchni ![]() właściwie to nie widzę narazie znaczącej różnicy po olejach. Szampon Mydlnica Lekarska swietnie to zmywa. Nafte stosuje wylacznie na skalp a reszte włosów banan +malutka łyzeczka oliwy z oliwek(zapomnialam to wcześniej napisać) Cytat:
zaczynam sie zastanawiac czy im nie dac spokoju(tzn nie wymagac zeby sie bardziej kreciły, tylko raczej wygladzac te co sie kreca... moze nie bedzie tak ladnie, ale za to o wiele łatwiej
|
|
#41842 | |||||||
|
|
Sklep daje rabat za zamówienie 2 desek...
szkoda, ze nie mam kasy na więcej bosko aż nie mogę się na niczym skupić, a tu pracować trzeba ![]() świętowanie na całego się zapowiada ![]() Ech, a do analizy nie wrzucamy? Cytat:
Poza tym gdzie ta oliwka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niedobra To ja zobaczę rano ![]() Cytat:
A może ktoś wynajdzie tabletki na afro? ![]() Cytat:
Oglądam zdjęcia i mogę powiedzieć tylko, ze materiał jest, ale pracy i cierpliwości trzeba. Nie spiesz się. Cytat:
A czemu nie? W końcu to też naturalne... Byle gardła nie podrażniała ![]() ![]() Coś nie mogę się zebrać. Myślę w kółko o tej desce. Cytat:
|
|
#41843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maskę foliuje zawsze, ale zdziwiłaś mnie nawilżającymi właściwościami cytryny Zawsze myslalam, że wysusza.No ale posłuchałam i siedze w skalp-nafta+ żółtko włosy-banan, miód cytryna olej lniany zobaczymy czy moje włosy lubią miód i cytryne(swoją drogą to moglam sprobowac najpierw jedno, a kolejnym razem drugie, a tak to sie nie dowiem ktore lepiej dziala ) przydadza mi sie ich rozjasniajace wlasciwosci, chodz pewnie na moich farbowanych wlosach beda znikome ...Aloes odcieka ![]() aaa co do zakwaszania wody to cytryna bedzie ok? czy może lepiej ocet? nigdy nie zakwaszałam
|
|
#41844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?
|
|||
|
|
|
#41845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41846 | |||||
|
|
Jest możliwe.
A nie próbowałaś zmieniać nawiewów? Ja zaczynam ciepłym w różnych miejscach (robię harmonijkowanie), a potem dopiero chłodnym. Gdybym cały czas suszyła ciepłym, to rozprostowałabym włosy (sprawdzone), podobnie gdybym suszyła chłodnym (rozprostowane u nasady plus świąd skalpu). Spróbuj na różne sposoby pomanewrować ciepłem i ułożeniem głowy, na pewno znajdziesz jakiś odpowiedni dla siebie ![]() O tak! ![]() A jaki Rędziński jest cudowny i w nocy i w dzień. W załączniku, specjalnie dla Ciebie. zdjęcie zrobiłam w dniu otwarcia AOW. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jedziemy na weselisko? Cytat:
Cytat:
I ten z najwyższym pylonem
|
|
#41847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Musieli mieć ciężko
|
|||
|
|
|
#41848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Poczekam aż któraś z Was przetestuje
|
|
#41849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baba Jaga Cytat:
Jak wy robicie zdjęcia? Może ktoś wam robi? Ja mam problem sama sobie zrobić, muszę się nieźle gimnastykować Moje dziś wyglądają średnio, ale i to niezdecydowanie czy się kręcą czy falują czy są proste już bym im wybaczyła gdyby nie ten puch ![]() I zdjęcia upięcia Idę dzisiaj na kabaret Ani Mru Mru - mogę się tak uczesać czy niebardzo? Oczywiście staranniej, bo to robiłam całe pół minuty
|
|
#41850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

z dlugimi lokami wprowadzaja mlode debiutantki w tajniki pielegnacji.
)
)
Uważaj tylko na skórę głowy - jest kilka składników, które mogą ją podrażniać. 

U Effuniaka jest Onyx PL
odpinane ramiączka 
no ale włosy wypadają dużo dużo mniej 

Czekam na radę w kwestii rozmiaru i kupuję 
by to dało jakiś efekt, choć pamiętaj, że jajko to proteina wielkocząsteczkowa i nie wniknie do wnętrza włosa. Kondycję poprawi, ale na krótko.
szkoda, ze nie mam kasy na więcej 
To ja zobaczę rano
Zawsze myslalam, że wysusza.
ale podejrzewam ze to wina rozczesywania po odzywce bs - lenilam sie. Mam za swoje.