|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
|
|
|
|
#41852 | |||
|
Rozeznanie
|
co 4 dni to często? codziennie tylko płuczę/płukałam (bo nie wiem, czy nadal to robić) wodą plus odżywka d/s i b/s, d/s niestety kładzina także na skalp (a zwykle dostawał on odżywkę tylko przy myciu, więc co te 4 dni, teraz codziennie i myślę, że dlatego tak świrował...). ale dlaczego reszta włosów też takja jakby polepiona? może w części odpowiada za to żel lniany, nie wiem, dzisiaj nałożyłam na czyste, suche, żeby zreanimować fale i to samo: drobne strąki i jakby tłustawe - oczywiście mniej niż wczoraj, w końcu są świeżo po myciu, ale jednak...no i zdecydowanie rozprost
. może ten żel nie jest dla mnie?Cytat:
dzięki Cytat:
![]() Cytat:
a zdjęcie super Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:04 |
|||
|
|
|
#41853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odzyskałam moje włosy ![]() ![]() ![]() zakwasiłam jak poradziłaś , podejrzewam ze miod usztywnil troche włosy, nałozyłam białko jaja, potem inicjacja ploppingowania (chyba tak to sie pisze ) i dyfuzor (tak jak przed chwila w dyskusji najpierw ciepłym/goracym a potem chłodym) nie wiem co pomoglo najbardziej ale efekt osiągnięty ![]() mam nadzieje ze wieczorem pochwale sie zdjeciem przed i po ![]() najgorzej że jak one sie posklejały w te loczki to bardziej mi widać rzedzizne ale co tam, w koncu ułozyłam swoje włosydziekuje za wszystkie porady
|
|
#41854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#41855 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
chodzi o "nawilżanie" między myciem. Spłukanie włosów wodą, nałożenie odżywki d/s i jak zwykle...
|
|
|
|
|
#41856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41857 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
A co stoi na przeszkodzie? Teraz nie ma śniegu, ale zimą choćby na weekend, pożyczyć sprzęt, wziąć instruktora, spróbować, pobawić się ![]() Ja byłam zachwycona od pierwszego ślizgu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I będą zdjęcia włosów Cytat:
Wspaniale! zaczynam odczuwać chętkę na przeprowadzkę do Kopenhagi... Metro Nie ma za co Loki i fale zasługują na zainteresowanie, dbałość i uczucie ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko obserwuj uważnie włosy, by nie przesadzić. I szampon z siarczanem zostać w tym wypadku musi. Cytat:
Nie jest, niestety, szczególnie odżywczy. Zabezpieczy, zmiękczy i już. Henna daleko po zapachu, czyli minimalnie. Cytat:
![]() Akurat składowo R&A wypada słabo przy L'Biotice. I zawiera siarczan... Cytat:
Cytat:
By zobaczyć różnicę w działaniu, musiałabyś zastosować coś z flanki wnikających, np. kokosa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze uciekać, przepraszam. Musiałam skrócić odpowiedź Jędzy Nie lubię tak.Do jutra
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:06 |
|||||||||||||||
|
|
|
#41858 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
tylko, że mam wrażenie, że co zrobię krok do przodu to dwa do tyłu ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() no i pewnie za jakieś pół roku upomnę się o propozycje fryzur ho, a mnie uczyli, że Zamość powstał na zlecenie, w miejscu, gdzie nic nie było wcześniej (Bernardo Morendo zrobił go od zera, zresztą to unikat w skali śwaitowej, żeby miasto tak powstało ) ale tak czysiak mało prawdopodobne, aby nazwa ewoluaowała skoro ciach i było gotowe miasto ... wybaczcie, ale niedawno miałam z tego egzamin i niech się na coś przyda ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
. i nie chcę wcale staranniej
|
||||
|
|
|
#41859 |
|
Rozeznanie
|
i chciałam Wam pokazać, jak wyglądały moje włosy kiedyś. to oczywiście zdjęcie zdjęcia (nie mam skanera) ale myślę, że zobaczycie...chciałabym odzyskać połowę tego...Zdjęcie0405.jpg
Zdjęcie0406.jpg |
|
|
|
#41860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo mi się podoba taka fryzurka Cytat:
Cytat:
a założyciel to Hetman Jan Zamoyski przecie i od jego nazwiska nazwa miasta (które zresztą było założone jako twierdza Zamość) i starówka zamojska jest zabytkiem klasy 0 , Mgiełka tak sobie dworowała tylko z za-mościa ![]() gdzie się podziały loki Piechniakowe? , ja jak byłam młodsza to nigdy nie miałam loków ani fal, trochę wywijasów a jak byłam mała to miałam włosy ścięte raz na chłopaka, potem na grzybka, a potem ciągle jakoś tak, do brody, do ramion i tyle...nigdy nie miałam długich ![]() Mgiełko spokojnie, mazidła mogą poczekać do "kiedy przyjdzie pora" ![]() muszę zajrzeć na wątek o dyfuzorach znowu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-15 o 17:22 |
|||
|
|
|
#41861 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Baba to jednak próżna istota i tak niewiele, może poprawić nastrój ![]() Cytat:
Cytat:
Fotka super. Sama kiedyś chciałam sobie trzasnać napis "Uwaga Baba Aga"-jako że Agnieszka jestem. Ale ten jest oryginalnie zdobiony, hippisowski taki chyba przez te kwiatkiPS. Wciąż nie umiem cytować kilku osób za jednym zamachem. Przepraszam wieć,ze bede w kilku postach.... Moez kiedyś się nauczę. Po prostu nie wiem , np. teraz gdy chcę zacytować kogoś innego niż Eloe, to skad wziać te cyferki , które po quote i loginie się pojawiają? O, matko i w dodatku teraz też mi źle zacytowało, a myślałam, ze jedna osobę to juz potrafię cytować.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:15 |
|||
|
|
|
#41862 |
|
Zakorzenienie
|
ależ masz tych olejów Ag Rafko
![]() musisz tylko zamknąć cytat [ QUOTE ] cytat [ / QUOTE ] bez spacji , czyli dodać ten znaczek / przed drugim QUOTEalbo po prostu zaznaczyć tekst i tam masz nad okienkiem z tekstem taką chmurkę (3 od lewej w dolnym rzędzie) to Ci samo zaznaczy a jeśli chcesz dodać nick [ QUOTE = Ag Rafka] i to wystarczy, nie trzeba numerków
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-15 o 17:57 |
|
|
|
#41863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#41864 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, myłam Naturią.
Odkąd czytam strony poświęcone chemii kosmetyków, mam mnóstwo wątpliwości, czasem mi się wydaje, że już wiem, co jest nie tak w mojej pielęgnacji, ale potem doczytuję się czegoś nowego i znów nic nie wiem. Mam wątpliwości, czy odżywka jest w stanie tak naprawdę umyć włosy. Zresztą Kosmetolog na pielęgnacyjnym miała podobne wrażenia (chodzi o wątek o myciu odżywką). Oczywiście kiedy widzę zdjęcia dziewczyn jestem zachwycona, ale przestaję wierzyć, że rola odżywki w myciu polega na myciu inaczej też bym była zachwycona efektem na sobie
|
#41865 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przepraszam, że komentuję tylko posty skierowane do mnie, nie mam czasu na dokładne przeczytanie forum.
Pamiętam ![]() Cytat:
Nie wyglądają dobrze, najczęściej je spinam. Kupiłam sobie plastikową klamrę, żeby nie męczyć włosów gumką. Mam upięte ze względów bezpieczeństwa (mam agresywne dzieci w klasie) i jest mi niewygodnie w pracy. Moje włosy i ja mamy się bardzo źle. Daaawno temu obiecałam zdjęcia z dzieciństwa. Nie ułożyłam ich chronologicznie, przepraszam. Ale mniej więcej widać gdzie jestem najmłodsza (mam tam ok. 1,5 roku). Widać z tyłu loczek mimo kapelusika, za to mam pomalowane paznokcie i pierścionki . W krótkich włosach wyglądam jak rasowy chłopiec , a poza tym byłam ślicznym aniołkiem . Widać, że włoski czesane na każdym zdjęciu.Na zdjęciu mam otwartą buzię, bo coś mówię, a nie z innego powodu
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-15 o 20:36 |
|
|
|
|
#41866 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
oj Kobieto, zdrowie jest najważniejsze! Zrób coś szybko wracaj do nas cała Wrzucam foty z wczoraj...teraz tak na nie patrzę i nie było super, bywało naprawdę lepiej ale co tam, czasem musi być też niefajnie inaczej nuuuda. Na drugim zdjęciu widać zapuszczaną grzywkę, która wciąż leci mi do przodu a ja nie chcę!Ajrisz, ile mamy jeszcze czekać na niespo? |
|
|
|
|
#41867 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie
Cytat:
![]() Cytat:
Bo niestety z mocnym owłosieniem na głowie idzie u mnie w parze mocne owłosienie wszędzie indziej i przyrost 2cm/mies mam nie tylko tam gdzie chcę![]() Teściową bardzo lubię, więc żal mi na nią strychniny Chyba po prostu spróbuję to powcierac, a jak zacznę łysiec to będę się ratowac.Cytat:
Cytat:
Więc bardziej przemawia przeze mnie realizm niż pesymizm.Cytat:
Uwielbiam oglądac zdjęcia włosów w tym wątku.Siedzę właśnie z henną na głowie. Zmieszałam ją tym razem z resztką Jantara, ciekawa jestem czy mi zafarbuje
|
|
#41868 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Postaram się wkleić jak będzie lepiej. |
|
|
|
|
#41869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#41870 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad moimi kłakami. Zapuszczam je już dość długo, w każdym razie już dawno nie miałam takiej długości (parę poprzednich prób skończyło się u fryzjera bo mi przeszkadzały
Z drugiej strony i tak nie wycieniowałabym ich za bardzo, więc tej brzydkiej części i tak bym się nie pozbyła do końca. Wiem, że wierzch zawsze niszczy się najbardziej... ale czekać, odżywiać, czy obciąć? Za wszelkie inne rady też będę wdzięczna ![]() (Ogólnie dzisiaj wyglądają dość dobrze po masce z oleju rycynowego, miodu, żółtka, odrobinie kwasku cytrynowego i isany babassu.) A poza tym mam ochotę wydać duuużo kasy na mazidlach albo BU, ratunku.
|
|
|
|
#41871 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu dużo siły Kochana
![]() jako dziecko miałaś cudne loki, ale trochę chyba rozrabiaka z Ciebie był? Demka no bywało lepiej (te 4 korkociągi z tyłu do tej pory wspominam z rozmarzeniem
|
|
#41872 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Tylko wyglądam na rozrabiakę , byłam jak mówiła moja Mama "idealnym dzieckiem", które wszędzie się zabiera żeby się pochwalić. Zawsze czysta, poukładana i staranna, nic ciekawego , w przeciwieństwie do mojej siostry. Ona była i jest fantastyczna .Wracam do pracy, bo czeka mnie chyba codzienna hospitacja. |
|
|
|
|
#41873 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wydaj kasę, wydaj, nie będę miała wyrzutów sumienia ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to jakimś przypadkiem trafiłam na dziewczynę KLIK!, która od 5 lat stosuje CG...ma mnóstwo włosów, więc w ciemno nie będę 'kopiować' jej pielęgnacji, ale jakie ma piękne kręciołki ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Zbiorę grupę KKU, przyjedziemy do Ciebie i stamtąd zabierzemy! Tak nie może być
|
|||
|
|
|
#41874 |
|
Zakorzenienie
|
Demcia zazdroszczę dziewczynom które mają gęste włosy o zdefiniowanym skręcie
Yarrowia podciąć zawsze można ![]() na razie to może zwróć większą uwagę na te partie, które Cię niepokoją, spód bardzo ładnie spiraluje ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- nie ma rozgrzeszenia!
|
|
#41875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Tobie i maleństwu dużo zdrówka ![]() Maliniarko, trochę olejów mam, ale wiekszość małe pojemności (50ml chyba), wiec na moją długość zużywam 1/4 buteleczki na raz. W dodatku rafinowane niektóre, czyli podobno o mniejszej sile działąnia, ale kupowałam na początku drogi, jeszcze przed CG nawet i za bardzo się nie orientowałam. Basiu, śliczna mała czarnulka z Ciebie, a jaka słodka gaduła ![]() Za wytrwałość w pracy podziwiam. Ja pracuję w tradycyjnej podstawówce i czasami nerwy puszczają. Trzymaj się dzielnie Ajrisz, nie podtrzymuj już napięcia! Wystarczy ![]() Rilla(aż się prosi dodać "ze Złotego Brzegu"-zresztą pasuje mi do Twojego ślicznego złotego koloru włosów). Ja też chyba niezbyt umiem ten dyfuzor obsługiwać, choć stosuję sie do wszystkich zaleceń Eloe. I zmieniam temperaturę nawiewu. Tzn. niby zaraz po jest ok, skręcają się, niektóre tylko lekko gniotą, ale po jakimś czasie rozprostowują się bardziej niż przy suszeniu naturalnym. Wczoraj wieczorem próbowałam doschnąć naturalnie,żeby sprawdzić,czy to może wina kosmetyków, a nie dyfuzora, ale nie dałąm rady. 23.00 mnie zastała z wilgotnymi i musialam podsuszyć i doschnać,zeby ok. północy iść spać. No i w efekcie jedno wierzchnie pasmo prawie proste (nie zdażyłam zrobić zdjeć-bateria padła po 1 pstryknięciu, a teraz z lampą to niewiele bedzie widać). Obawiam się, że gdybym nie zakreciła końców na palec i nie podpieła żabkami, rano wszystkie wisialyby smętnie. Yarrowia, widzę,ze naprawdę mamy podobne problemy Pisałaś juz o tym suszu i tluszczu,które u mnie tez występuje w tzw. "dniach następnych". A teraz widzę,że ten susz jest dokłądnie jak u mnie umiejscowiony- w połowie długości. Tez mnie dziwi,ze końcówki u mnie lepiej wyglądają niż ten "pas środkowy". Tyle,że u mnei chyba w tym miejscu kończą sieę te pourywane, połamane i one tak się puszą i sterczą. Na Twoim miejscu szkoda by mi było obciać tych ślicznych korkociągów-konce Ci się najlepiej kręcą. Nie wiadomo,co się stanie jak to zetniesz. Czy się pokręcą wyzej, czy wcale... Trudno radzić, ja bym jeszcze próbowała ratować. (Sama też ratuję, podcięłam minimalnie końcówki, a raczej wyrównałam kikuty, choć radykalne ścięcie też mi chodziło po głowie, jak się naoglądałam ślicznych krótkich fryzurek dziewczyn tutaj-np. Rybiorkowy "kalafior" dla mnie cudny, albo artystyczny nieład Pati)Miss, też sobie obiecuję wypróbować krokosza po depilacji, ale wciaż zapominam I przypomniałaś mi o hennowaniu, my zwykle w podobnym terminie. Ja blizej 20. Staram się nie częściej niż 1 w miesiącu. Chociaż ostatnio był tylko gloss i trzyma. Jednak odrost już widać, ale tydzień wytrzymam. I cytować hurtem nadal nie umiem, bo mi wyświetla tylko bieżącą stronę, a nie poprzednią, którą zaczęłam cytować. I w sumie jadę z pamięci, wiec pewnie coś pominęłam, co zamierzałam skomentować... W dodatku za Chiny nie widzę tej chmurki, o ktorej wspomniała Maliniarka.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-15 o 21:43 |
|
|
|
|
#41876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, o to pytam...sama siebie...i to nie było tak dawno temu i już po okresie dojrzewania miałam loki, więc hormonów nie ma co winić...to muszą być moje błędy...tylko jakie ? i jak do nich wrócić...bo chce je z powrotem ![]() |
|
|
|
|
#41877 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, wiedziałam,ze o czymś zapomnę. Piechniak, śliczne spiralki. Wcale sie nie dziwię, że chcesz je z powrotem. Nie kusi Cię, zeby ściąć trochę (bo końce masz dosć przerzedzone) i zobaczyc, czy na mniejszej długości loki nie wrócą(na zdjęciach masz chyba krotsze niż obecnie)?
|
#41878 |
|
Mod-Śnieżynka
|
O to chodzi? (zdjęcie)
Nie czytałam dokładnie, więc mogłam namieszać ![]() Odpuszczam sobie, konspekt napisany, karty pracy zrobione. Na dziś więcej nie jestem w stanie. Więc zaglądam do Was jeszcze na chwilkę Zapomniałam cytować. Chodzi o chmurkę zaznaczoną czerwonym kolorem. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-15 o 21:51 |
|
|
|
#41879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najwyżej sprawdzę rano tę częsć, która mi została. No, tak, jakby się człowiek języków obcych uczył, może by mu zaświtalo, co to WRAP, a tak obrazek to mi się z listem skojarzył i nie sądziłam, że do cytowania słuzy A Ajrisz to normalnie w kulki leci
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-15 o 21:59 |
|
|
|
|
#41880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma zwykły alk = mniejsze zło Taki drobiazgCytat:
Cytat:
![]() Zdjęcia!! Trzymaj się dzielnie :tuli: Świetne zdjątka ![]() Już ![]() Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P Jutro ustrzelę coś w ciągu dnia (znowu jadę w teren |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Nie za dużo, woda w smaku powinna być ledwo wyczuwalnie kwaśna, np łyżeczkę na litr wody?
. może ten żel nie jest dla mnie?
dzięki 
) i dyfuzor (tak jak przed chwila w dyskusji najpierw ciepłym/goracym a potem chłodym)
ale co tam, w koncu ułozyłam swoje włosy
by to dało jakiś efekt, choć pamiętaj, że jajko to proteina wielkocząsteczkowa i nie wniknie do wnętrza włosa. Kondycję poprawi, ale na krótko.
Nie lubię tak.

jedziemy na weselisko? 
) ale tak czysiak mało prawdopodobne, aby nazwa ewoluaowała skoro ciach i było gotowe miasto ...

oj Kobieto, zdrowie jest najważniejsze! Zrób coś
odpinane ramiączka