|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
![]() Cytat:
Z robieniem kupy się porobiło,ale w sensie,że robi do pampka,a nie do kibelka,jak wcześniej,tak? Bo do pampersa robi kupę,bez oporów? ![]() Kurka,nie wiem co Ci poradzić ja bym jednak spróbowała schować ten nocnik,tam gdzie go Kubuś naprawdę nie znajdzie,tak żeby na jakiś czas,zniknął Mu całkowicie z oczu i może po pewnym czasie zainteresowanie Kubusia nocnikiem,było by inne ![]() Cytat:
Ja mimo iż znajomych,sąsiadów,określ am,jako pan-pani.To Bartoszowi zdarza się powiedzieć:idę do Zosii zwracam na to uwagę i Bartoś za raz się poprawi,ale zdarza się ![]() Przy tylu mamach niedziwne,że Antoś się czasami gubił Bardzo ładnie Antoś siebie nazywa ![]() Cytat:
jeszcze będziesz szczęśliwa i będziesz miała z kim,to szczęście dzielić,smutki i radości Kobieto,jaki wstyd jesteś dzielna,sama zajmujesz się Zuzką,każda z nas może liczyć na swoją drugą połowę, przez co nam lżej.Ty musisz o wszystko sama zadbać.Oklaski Ci się należą .Trzymam mocno aby wszystko Ci się dobrze ułożyło i nie dołuj się Cytat:
a to jeszcze większa atrakcja ![]() Cytat:
myślę,że niepotrzebnie przybierasz sobie do głowy dzieci są różne,wiele z nich zachowuje się podobnie,inne znowóż inaczej i wcale nie musi świadczyć,to o tym,że dzieje się coś złego ![]() Wiecie,co Bartosz chciał sobie dziś kupić w sklepie? Szczotkę do Wc
|
|||||
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
wrociłam postaram się nadrobic, chociaż tyle dni, to nie bedzie łatwo
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lece bo obiad przypale
|
|
#1384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do niedawna Bartosia zabawki mało interesowały,dopiero teraz od pewnego czasu,widzę że naprawdę ładnie potrafi się nimi bawić,wcześniej mało kiedy zajał się samochodem,teraz potrafi rajdować po całym pokoju,jeździ,trąbi,udaje że tankuje paliwo albo na dworze,wyciąga traktor z przyczepą z piasku i jeździ po całym podwórku.Wcześniej go to,wcale nie ciekawiło ).Myślę,że i u Was przyjdzie czas na zabawę zabawkami A z tym rozumieniem,to nie zawsze było,tak jak piszesz Zobaczysz,jak Alanek zacznie,więcej mówić,to i więcej będzie rozumiał I Kochana,jeżeli coś Cię niepokoi ,zasięgnij porady jakiegoś lekarza,nie przybieraj sobie do głowy i nie wmawiaj dziecku choroby,bo jeszcze sama w jakąś chorobę wpadniesz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Wojtusiu,napisz co u Was? |
||
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cały czas tłumaczę, pokazuję, Alan bardzo szybko się uczy, sam podpatruje a na drugi dzień robi sam tak samo jak widział mam nadzieję... nic nie wmawiam i nie wkładam sobie do głowy lecimy na podwórko wojtusiu
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-15 o 15:22 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
znów wpadam jak po ogień, ale za grosz nie mam czasu ![]() za tydzień siostry wesele - tyle spraw do załatwienia, ze głowa boli ... ja świadek .... jutro wieczór panieńsko-kawalerski ... a najgorsze, ze nie mam sukienki Tzn mam dwie, ale mam tylu doradców, ze sama już nie wiem czy sie nadają na wesele .... pomożecie? bo jak nie Wy to kto? aż mi głupio, ze nic nie cytuję tylko o rady proszę
|
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Jeszcze co do mówienia po imieniu, to Tomuś mówi na obcych PAN bez względu na płeć A na siebie mówi Tomuś od niedawna![]() Aga ja mysle że Alan po prostu ma taki charakterek, ale na Twoim miejscu jakby mnie coś martwiło to porozmawiałabym z jakimś specjalistą ![]() Jeszcze chciałam zapytać czy wasze dzieci wstydzą się mówić przy innych? Tomek często tak ma że przy mnie i przy Tż używa wielu słów a przy innych ludziach potrafi milczeć i czasami pytają się mnie czemu moje dziecko nic nie mówi... Przykre to trochę...... Ja po prostu mysle że się wstydzi i nigdy nie proszę Go żeby coś mówił jak nie ma ochoty. I jeszcze muszę się pożalić że z Tomka zrobił się ostatnio straszny niejadek Wszystkim pluję, najchętniej piłby same mleko
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem tak. B dopiero od niedawna bawi się całkiem sam. I to z początku było tylko oglądanie książeczek. Teraz wypatrzył sobie traktor, i przynosi go do kuchni jak sprzątam, siada przy stole i jeździ nim... Do niedawna też żeby się pobawił, musiałam byc przy nim, i zachęcac go. "to pobawmy się teraz tym" jak odchodziłam, od niego na moment, to on też. I koniec zabawy. Ty mu dajesz taki zwykły śrubokret? I on potrafi trafić nim na śrubkę i ją odkręcić? Jestem w szoku. B trafi (choć też to śmiesznie wygląda) ale żeby odkręcić- nie ma najmniejszej szansy. I jeszcze długo mu się to nie uda... B nie ma szans na zostawienie z pisakami. Skończy się na otwarciu wszystkich, porozzucaniu po podłodze (ew pokreślaniu stołu) Ciastoliną też się już nie bawi. rozrywa ją i rozrzuca. A Alan bawi się tą kuchnią którą mu kiedyś zamawiałaś? Najlepszym wyjściem było by wybranie się z nim do jakiegoś specjalisty- tak żebyś się uspokoiła. Może psycholog dziecięcy . Może sama to zorganizuj jeśli mąż nie popiera. Przynajmniej się uspokoisz.Wredna mój tez się wstydzi. głowa na dół, palec w nos, i można go pytać... Jak ktoś przestaje się nim interesować, to zaczyna gadac na nowo. A w domu przy gościach chwilę się wstydzi, ale mu zaraz przechodzi |
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba owszem rysuje czasem (ostatnio mniej) i sam wpada na pomysł, że to chce robić, ale długo my Mu to proponowaliśmy, rysowaliśmy razem, podobnie z innymi zabawami, najpierw my musieliśmy Go z nimi zapoznać Poza tym bardzo mało bawi się sam, zwykle wtedy, gdy ja zmywam itp. rzeczy, jak tylko widzi, że nic nie robię, to zaprasza do zabawy Pozwala mi też wypić w miarę spokojnie poranną kawę. I tyle dobrego ![]() No nie byłabym taka pewna ![]() Tia , ja Kubie o dentyście przez tydzień dzień w dzień pogadanki robiłam, ćwiczyliśmy, jak buzię trzeba otworzyć itd.Myślę, że dobrze by było, gdybyś jednak nie robiła sama, ale robiła z Alanem, jeśli On nie chce sam. Ale ja zdejmując Mu pieluchę jakiś czas temu, po prostu wyszłam na przeciw Jego sygnałom, okazało się, że źle je odczytałam, więc dałam spokój z trenowaniem sikania, a kupę sam wtedy zaczął wołać i robić na nocnik (mimo, że właśnie na to nie liczyłam) Cytat:
![]() Robi do pieluszki, ale był moment, że i tam nie chciał, trochę z Nim porozmawiałam i robi, ale generalnie się dziwnie zachowuje, pytam się, co robi, mówi, że kupę, proponuję nocnik, On odmawia, więc daję spokój. Jak już zrobi, to mówię, że zmienimy pieluszkę, a On mówi, że nie ma kupy ![]() Muszę się zastanowić, bo Kuba przed spaniem zawsze chce zrobić siku do nocnika, więc co miałabym Mu wtedy powiedzieć? Zostaliśmy w domu, po padało i wiało strasznie, układaliśmy puzzle i naklejaliśmy naklejki (Kubuś już sam nakleja )
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-09-15 o 17:11 |
||
|
|
|
#1390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, wcześniej były w zasadzie tylko książeczki.Ja też zawsze muszę długo opowiadać i tłumaczyć Cytat:
![]() Cytat:
Niejadkiem nie jest, choć miewa gorsze dni, ale już nie wiem, co Mu robić na kolację, jakoś nie mogę Mu dogodzić
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrócilismy już bo wieeejeeee, ze głowę urywa!!
Dzięki dziewczyny za troske, ale nie martwcie się o nas. Ja sie nie marwię że Alan jest jakiś chory czy coś. Widać że On poprostu ma całkiem inny charakter plus to że nie mówi jeszcze daje taki efekt. Jest troszkę wiekszym rozbójnikiem niż rówieśnicy i tyle. Może to tak zabrzmiało że ja się martwię, ale tak nie jest. Poprostu zauwazyłam tą jego innośc. Tak jak to kiedyś KARO zauwazyła, On lubi wszelkie dłubaninki. Tak radzi sobie ze zwykłym śrubokrętem, tylko śrubka nie może być mocno wkręcona. Kuchnia już się znudziła, warsztat też, teraz tylko lubi na nim wszystko rozwalać Poza tym jest wesolutkim, przytulaśnym i całusnym dwulatkiem Całymi dniami siedziałby z tatusiem nad jakąs maszyną którą trzeba porozkręcać, poczyścić, powiercić, podmuchać na nią kompresorem i takie tam. A w domu gdy ja nie mogę z nim siedzieć i siebawićto biega jak wariat i łobuzuje na potęgę (śmiem twierdzić że z nudów, w tej chwili np. wywalił kólika z klatki, poleciał do kuchni po szklankę, napchał do niej siana i gania królika po domu krzycząc za nim agggaaaaa, bo chce go nakarmić siankiem a biedny królik ucieka ze strachu ).Zmykam ratowac gryzonia, paaa
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Aga napisała, że się nie martwi, tylko zauważyła po prostu, że Alan jest inny od wątkowych dzieciaków. A Ty tu o Mężu, który nie popiera, o psychologu , ja czegoś nie widzę, czy co? ![]() Crayola ma fajne zmywalne mazaki
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
dwie pierwsze sukienki to ta biurowa i dożynkowa
![]() kolejne trzy dzisiaj przyniosła mi dziewczyna mojego brata ![]() teraz nie wiem czy któraś się nadaje
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ale sie opisałam zdałam całą relację i zamknął mi sie firefox..... wrrrrrr
zaraz napisze jeszcze raz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Aniu mi sie podobają wszystkie oprocz ostatniej, bo jakaś długość dziwna. Figurę ładnie podkreśla ci 2, ale koralowa też fajna ona ma z tyłu jakiś paseczek tak? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- to teraz jeszcze raz napisze, ale juz w skrocie bo nie chce mi sie drugi raz. Jechalismy 8 godzin, wyjechalismy w nocy wiec oli ładnie spała, ale jak zaczął się dzien to zaczeła wymiotować jakieś 100 km przed celem, ale jakoś dalismy rade. Mieszkanie fajne czyste, do morza mielismy ok 1km przez las Oli troche pokazała humorki, biła mnie, marudziła, nie chciała jechac samochodem, siadała na drodze i piszczała. Poza tymy wybrykami (było ich mniej wiecej po 2 dziennie) to byla grzeczna, mimo pieluszki na pupie wołała ze chce siku, Wszedzie jezdzilismy z nocniczkiem i ladnie robiła. Wracalismy po południu, akurat miała drzemke i udało sie ze 200 km przejechac, jak sie obudzila to zrobilismy przerwe zeby sie wybiegała troche. Potem dobrze sie juz jechało. Tylko przed warszawą miała kryzys, przez 50 km spiewałam jej kołysanki a ta dalej nie chciała spac i marudziła. Myslałam ze padne, musialam ją zabawiać, śpiewać. Ale w koncu zasneła jakoś. Mam zdjecia pozniej wrzuce do albumu. w zasadzie odpoczelismy, chociaz nie jezdzilismy duzo zwiedzac, jedynie do gdanska wyskoczylismy, a tak to tan dmorzem przesiadywalismy tylko. Unholy, byłam na rybce u Basi, pyszna była, akurat jej świeżą flondrę przywiezli więc sie skusilismy. We wszystkich barach pustki a u Basi mnostwo ludzi było, a to przeciez nie przy głownej trasie nawet. Wiec cos w tym jest, ze ma dobre jedzenie. Pogode mielismy fajną, w piątek troche wiało, ale w niedziele byl upał i moglismy poszalec na plaży. Nie padało, fajnie mozna było pospacerować. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-09-15 o 17:50 |
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsza ta czerwona.
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam fotki do albumu, zapraszam. Oczywiście jakość taka sobie
|
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu w trzeciej wyglądasz bardzo, bardzo ładnie
Od razu odrzuciłam ostatnią.Wojtusiu czyli wyjazd zaliczony do udanych? Super. Alan rozpala z tatą w piecu więc mam 20 minut spokoju A jak wrócą to Młody do kąpieli a potem z mężem po piwku sobie wypijemy i lulu
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się Gingers chłodzi
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtusiu czy to wy byliście w Katach Rybackich??????
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga, Alan nosi jeszcze te ortopedyczne buty?
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Udany jak najbardziej, spodziewałam się rożnych wybrykow Oliwki, jak to dziecko. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- to Cass ma jutro cesarkę! dopiero doczytałam wow, trzymam kciuki, bo jutro pewnie dopiero wieczorem zajrzę. Kto ma nr. tel. do Cass?? |
|
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
tu ??? http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/ka...rtamenty/49075 Ja kbyło??? czy płaci;iście po 50 zł od osoby? jak tam jest? Masz poprostu grzeczne dziecko, stworzone do wyjazdów o rany to już jutro. Czyli już dziś jest w szpitalu. Autentycznie, aż mnie ciarki przeszły (takie pozytywne ciarki, oczywiścieZżarłam (bo zjadłam to za mało powiedziane ) wieeelką torbę chipsów, wypiłam piwo i mogę umrzeć
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p4w przesyłam dużo dużo pozytywnych fluidow moja mowi o sobie Niunia ![]() Cytat:
Ale za Oli nie płacilismy. Wlascicielka Pani Ola, to bardzo sympatyczna kobieta. Mieszkanie jest na 2 piętrze, budynek z windą, parking, brama otwierana na pilota. Po drugiej stronie ulicy jest mały port i zalew, a przez las jakiś 1 km, moze ciut wiecej jest morze. jak bedziesz chciała, to napisze ci dokładniej jak tam jest. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- aha, w Kątach jest dużo pokojow, czy mieszkan do wynajęcia. na pewno jest coś tanszego. http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/ka...rtamenty/49680 to np. nie wygląda źle. moim zdaniem to nasze było drogie i moglam znalezc cos tanszego i rownie fajnego. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- ide spać. Aga jak coś to pytaj, jutro zajrze ale dopiero wieczorkiem. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-09-15 o 21:05 |
||
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooooa ja kilka dni temu wysłałam maila do nich z zapytaniem o cenę to odpisali że już po sezonie to po 50 zł no i dziecko za darmo A pytałam o termin 11-18 wrzesnia. A mają tam salę zabaw dla dzieci w środku?? Mozna np, wynając spacerówkę albo łóżeczko dziecięce? Ta 100 to z wyżywieniem? Co jeszcze można tam robić, jakieś atrakcje? Czy trzeba jechać gdzieś dalej żeby cośzobaczyc/zwiedzic?
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-15 o 21:17 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadam wam obwieścić że mała Cassandrowa Blanka jest już na świecie!!!!! ja to się ale wzruszyłam Szczegóły-wagę,cm mam na kom-napiszę wam jak L zaśnie. Dziś strzeliłyśmy sobie drzemkę godzinną,później na imieninkach u kuzyna byliśmy i jeszcze mąż wziął ją na karuzele a mimo to jeszcze na chodzie.Teraz ubiera drewnianego biedronkowego misia i wymyśla.A to siku,a to pić, a to jeść ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Aaaaa Anka mi się najbardziej podobasz w tej niby biurowej. Na świadka akurat,klasyczna i kolorystycznie b.pasuje do twojej karnacji.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Przypomniało mi się, Kuba położył się spać, leży, leży i nagle mówi "doblanoc"
|
|
|
#1408 |
|
Ola-Unhola
|
Gratulacje dla Cass
agga, to jest apartament - mieszkanie w bloku. Nie ośrodek ![]() Wynajmujesz lokal i tyle. Wyżywienie we własnym zakresie Masz kuchnie i działasz lub idziesz na miasto. Wojtusiu, fajnie, ze wypad się udał i rybka u Basi smakowała ![]() Zdjęcia urocze Udanego wieczoru życzę
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
Az sie wzruszylam, jak przeczytalam o Blance Cass! Gratuluje Rodzicom! Wojtusiu, witaj Karola ![]() Wszystkim dziekuje za mile slowa i przytulaski
|
#1410 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o ja super mam nadzieję że u nich ok, napisz Kasiu co wiesz jeszcze a tak w ogóle to mam nadzieję że u was ok i dobrze się czujesz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ja bym jednak spróbowała schować ten nocnik,tam gdzie go Kubuś naprawdę nie znajdzie,tak żeby na jakiś czas,zniknął Mu całkowicie z oczu i może po pewnym czasie zainteresowanie Kubusia nocnikiem,było by inne 

zwracam na to uwagę i Bartoś za raz się poprawi,ale zdarza się 

coraz bardziej mi żal
chyba mi wstyd do Was wchodzić ostatnio
jesteś dzielna,sama zajmujesz się Zuzką,każda z nas może liczyć na swoją drugą połowę, przez co nam lżej.Ty musisz o wszystko sama zadbać.Oklaski Ci się należą
aby wszystko Ci się dobrze ułożyło i nie dołuj się
, a ja obiecałam Kubie, że po obiedzie pójdziemy do piaskownicy, na zjeżdżalnię i huśtawkę 

....

Przecież Aga napisała, że się nie martwi, tylko zauważyła po prostu, że Alan jest inny od wątkowych dzieciaków. A Ty tu o Mężu, który nie popiera, o psychologu
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)