Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 18:39   #1561
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]

Danaee rozmiar 32 jaka kruszynka
a Ty ile masz lat niby

uwazaj na tym paintbollu bo to krzywde se mozna zrobic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:44   #1562
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Danaee rozmiar 32 jaka kruszynka
a Ty ile masz lat niby

uwazaj na tym paintbollu bo to krzywde se mozna zrobic
O 10 lat za dużo :P Chciałabym znowu mieć 17 lat

W załączniku spódniczka, którą kupiłam dzisiaj, a o której wspomniałam w poprzednim poście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 70021204_54e9e238226ec4abee584397f16dcb03_medium2.jpg (8,5 KB, 27 załadowań)
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:48   #1563
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
O 10 lat za dużo :P Chciałabym znowu mieć 17 lat

W załączniku spódniczka, którą kupiłam dzisiaj, a o której wspomniałam w poprzednim poście
młoda doooopa

spodniczka nie w moim stylu ale ja to w ogole spodniczek nie nosze, moze czasem latem, wole sukienki
Stary 2011-09-15, 19:03   #1564
aaby
Zakorzenienie

Taaa-daaammmm!

DSC00258.jpg

Na pewno jest mniej przytulny od termoforków etam'owych, ale wiadomo - cena
I tak jest bardzo sympatyczny

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:11   #1565
ssnowdrop
Zadomowienie

o rany dziewczyny! czuję kazdy miesień, ale czasem fajnie sie tak fizycznie zmęczyć... święta prawda że jeśli chce się przestać myśleć o problemach to trzeba zająć czymś ręce
oczywiście problemów przybyło bo przyszedł rachunek za gaz za 5 m-cy- 238 zł, muszę pogadać z właścicielką że jednak wolelibyśmy co miesiąc dostawać :yes:

co do ceny kursu to sobie tak pomyślałam, że kiedy byłam zanieść papiery to pytałam i powiedzieli mi że sa 3 opcje: kurs wyrownawczy w wakacje, chodzenie z zaocznymi w ciągu roku lub indywidualne dogadanie się z wykładowcami. wakacje się już niemal skończyły więc pierwsza opcja odpada, 3 opcja jest bezpłatna, i wydaje mi się że chcą mnie wpakować w zajęcia z zaocznymi. a ja się nie dam. nie po to składałam papiery na dzienne żeby w weekendy studiować i jeszcze za to płacić. wydaje mi się że pani w dziekanacie chce mnie naciąć i nie wie że pracuje piętro nad nią i jakoś bliżej mi do dziekana niż jej. nie lubię nieczego zalatwiać po znajomości, ale cóż tym razem chyba musze biorąc pod uwagę kwote na jaką Pani mnie chce naciąć.
bo wiecie, gdyby ten kurs był wakacyjny i faktycznie musieliby ponieść jakieś koszty o jeszcze bym rozumiała, ale tak? ni chu-chu!
haniula- lenko witaj co prawda ja też nie ogarniam, ale fajnie że kolejne pokolenie SPD rośnie

anastazja- bardzo się cieszę że u mamy takie postępy

ciekawe jak tam wyprowadzka kash ? i kashmirko super decyzja o kociaku- brawo!

iija- gratuluję zakupów

danee- bardzo fajna spódniczka

teacherka- cieszę się że postanowiłaś wyrwać się z marazmu i nie poddajesz się pomimo cięzkiej sytuacji. warto sobie stawiać małe cele, może rozejrzyj się czy w Twoim mieście nie sa organizowane jakies kursy dające nowe kwalifikacje? często są bezpłatne i na pewno fajnie byłoby gdzieś wyjść, poznać nowych ludzi...

aaby- dzięki za wprowadznie w temat gwiazdek hipcio superowy- zaraz mamę będę na niego namiawiać
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:25   #1566
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
haha no co Wy wstawiłam to usg bo bylam swiecie przekonana ze tu wszystko widac haha ale to nic, Lenka jak sie wykluje to sie pokaze w calej okazalosci

Ijaa ale mi przypomniałas historie Bo wlasnie chyba z głodu ma taka mine. A mianowicie przed wizyta u lekaarza poszlismy na obiad do baru tekla w bdg ( odradzam ) zamowilam devolaia z frytkami i surowka, Pani mowi ze trzeba czekac ok 20 min, no ok niech bedzie. Po 35min przyszła i mowi ze trzeba poczekac nastepne 30min I cos sie zaczlela tłumaczyc ze czekają na 'kuchenne rewolucje '
Ze głodna bylam i juz zamowione to czekam. Siedziałam na wprost wydawki- w ktorej była wielka dziura, niczym nie zasłaniająca kuchni. I co widze, jak Pani kucharka wyciaga mojego devolaia z frytkownicy ręką ! Nie gołą bo trzymała recznik papierowy, no ale mimo wszystko
Zaczelam sie smiac i mowie- taa a teraz pewnie z tego samego oleju wyciągnie frytki. I co - i tak jak mowilam. Po drodze fryteczki sobie jeszcze ręką wyjadała I to wszystko na moich oczach

Ooo ble. Też bym nie pojadła.
Albo znając mnie w ogóle bym podziękowała za to zamówienie i wyszła.

A na zdjęciu ja tam wszystko widzę. A przynajmniej tak mi się wydaje.

Cytat:
Nie licząc oczywiście seksownych domowych dresików

Dzisiaj właśnie kupiłam w Orsay'u śliczną spódnicę! Szkoda, że się zaczynają psuć i prawie nie ma już rzeczy w rozmiarze 32 Bo w sukienkach 34 pływam, a strasznie chciałabym nową.
Oj seksowne domowe dresiki wymiatają.

Kochana, ale z Ciebie szczupluś. Nic dziwnego, że ciężko Ci coś na siebie kupić.

Ja nie wiem.. ktoś mógłby tam na górze odrobinę zarządzić i jakoś lepiej urządzić ten świat.
Nikt nie miałby kompleksów/problemów na temat za mało/za dużo.
Albo mógłby istnieć przycisk uwalniający kilogramy - ludzie by się nimi dzielili jakby chcieli i wszyscy byliby zadowoleni.

Cytat:

Nie mój styl, ale bardzo przyjemna.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Taaa-daaammmm!

Załącznik 4227267

Na pewno jest mniej przytulny od termoforków etam'owych, ale wiadomo - cena
I tak jest bardzo sympatyczny
Oooo matko jaki słodziak. Rozpłaszczony słodziak.

Szkoda, że nie lubię termoforów, bo też bym sobie takiego sprawiła.

Czy u Was też tak wieje?
Halny jak nic! Ledwo idzie głowię w pionie utrzymać.

Po obiedzie zebraliśmy się z TŻ i pojechaliśmy na pocztę, a później na zakupy do CH.
W realu poza spożywką i srajtaśmą (po którą w sumie koniecznie pojechaliśmy, a TŻ leciał po nią jak już staliśmy przy kasie) kupiliśmy patelnię gilową - tanią, ale wygląda bardzo porządnie. W końcu będziemy robić cycka kurzego w paski - zawsze mi się taki podobał.

Nawiedziłam tez kilka sklepów z ciuszkami.
W Reserved dorwałam fajną spódniczkę, ale nie było mojego rozmiaru w kolorze który chciałam (przymierzałam inni kolor i fajnie leżała).
Powiedzieli że w Manufakturze jest w ilości 5 szt, więc już wiem co jutro robię po pracy.

TŻ ogląda mecz. Ja udaję, że też.
Gra jakiś PSV z LEG. To drugie to pewnie Legia, ale pierwszego za chiny nie mogę rozszyfrować.
Aaaa i PSV wygrywa.

Z aktywności na dzisiaj wybieram się po prysznic.

A jutro co? Co jest jutro?...
Na to pytanie odpowie nam jak zawsze pięknie rano ciocia Kash.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-09-15 o 20:28
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:45   #1567
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę więc, by po południu było już całkiem ok
Ps. Ja też jestem strasznie porywcza... Po ostatnim kryzysie sprzed kilku dni próbuję się naprawić, bo tak dalej być nie może. Chyba w końcu przejrzałam na oczy. Wystarczyło jedno szczere zdanie Ł.
Już jest nawet dobrze ciekawe na jak długo

Cytat:
aaa chciałam Wam przedstawić Lene wyglada na niezadowoloną , ale co się dziwic jak jej tyle fot toples robiono
Dżem dobry Lena
to ja ta niedobra ciocia co od razu kdakała, że będziesz Ty na świecie, a nie Leon

Ale ta historia z tym jedzieniem ja to już bym go chyba nie tknęła

Danaeee to z Ciebie kruszynka jest, spódnica ładna

I przedstawiam Wam nowego domownika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0008.jpg (30,4 KB, 24 załadowań)

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:51   #1568
alazkrainy
Zakorzenienie

A My tu , a oni tam, a ja na nich wszystkich s....!!!!! O!

Z deka szajba luz mi się włącza. Nie zwracajcie uwagi, bo mózg mi się zlasował. I idę się pakować, co by spamu nie produkować.

Zmieniłam to brzydkie słowo.

Edytowane przez alazkrainy
Czas edycji: 2011-09-15 o 20:55
alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 07:21   #1569
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
hipcio superowy- zaraz mamę będę na niego namiawiać

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
W realu poza spożywką i srajtaśmą (po którą w sumie koniecznie pojechaliśmy, a TŻ leciał po nią jak już staliśmy przy kasie) kupiliśmy patelnię gilową - tanią, ale wygląda bardzo porządnie. W końcu będziemy robić cycka kurzego w paski - zawsze mi się taki podobał.

Nawiedziłam tez kilka sklepów z ciuszkami.
W Reserved dorwałam fajną spódniczkę, ale nie było mojego rozmiaru w kolorze który chciałam (przymierzałam inni kolor i fajnie leżała).
Powiedzieli że w Manufakturze jest w ilości 5 szt, więc już wiem co jutro robię po pracy.
Też mi się marzy patelnia grillowa Jak będzie lepiej, to jest na szczycie listy to_buy. Dużo dałaś?

A Ty co z tymi spódniczkami, co?! Proszę mi tu na ziemię wrócić

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
I przedstawiam Wam nowego domownika
No tak, od razu widać, kto ma lepszy aparat
Przepraszam za jakość zdjęcia, ale nie chciało mi się lustra wyciągać i jest zrobione moim biednym malutkim telefonem...

I jak hippo?
Ja prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, jak wsadzę do niego napełnionego gumacza, bo pustego nie mogłam ogarnąć

Dzień dobry Bobry!
Głowa mnie boli. I jestem meeega niewyspana (trzeba było iść wcześniej spać ). Pragnę już końca dnia i wolnych chwil na kanapie
Wczoraj obejrzeliśmy Super 8. Mimo, iż nie przepadam za tego typu filmami (zwłaszcza w stylu końcówki), to ten był przyjemny. Coś innego i zawsze lepsze to niż przeleżany wieczór na kanapie na seansie reklamowym

kash, ja byłam zachwycona Przerwanymi objęciami

Wkurzyłam się wczoraj okrutnie, bo w wolnej chwili w pracy zrobiłam piękne rozliczenie - prognozy na cały przyszły rok, i nie wiem jakim cudem, ale otwieram plik w domu, a tam arkusz czysty Nic się nie zapisało, nawet fragment tabeleczki
Wrrr...

Miałam w planach ogarnąć wczoraj kolejną półkę w szafie (malutkimi kroczkami do celu, całej szafy naraz nigdy nie ogarnę ), ale jako iż Ł. zarządził film, to nic z tego nie wyszło. Może dziś?

Jutro z rana musimy jechać na uczelnię złożyć milion podań (warunek, zmiana danych, przesunięcie terminu płatności...), także też specjalnie jakoś się nie wyśpimy. Jestem też umówiona z mamą na łażenie po CH - co prawda ja nic nie kupię, ona też konkretnego nic do kupienia nie ma, ale czasem warto się wyrwać na parę godzin z domu.

ijaa, miałam pytać, jak Mama?

Miłego pią... - kash, przybywaj, bo nawet odezwać się nie można!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:08   #1570
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Dorwałam sie na chwile do internetu.
My właśnie jestesmy w Hiszpanii na Costa Bravo i od dzisiaj zaczynamy wygrzewanie sie. Niestety dopadł mnie @ i z kąpieli nici. U mnie to jest dziwne bo ile razy jestem nad morzem tyle razy jest @. Np teraz o 2 tygodnie za wczesnie. Ale widocznie te modele tak mają . Do tego czasu bylismy w Paryzu i Lourdes. Przezycia niezapomniane.

Kash bardzo sie ciesze ze sytuacja meszkaniowa sie wyjasnila. Szkoda tylko Seweryna

Dodaja nie martw sie egzaminem. Egzaminatorzy sa glupi i tyle. Mnie na 1 egzaminie facet slupki od koperty poprzestawial tak ze w ogole nie wiedzialam gdzie jechac i z usmiechem na twarzy podziekowal mi. Jak napisala Aaby najlepsi zdaja za 2 razem.

Aaby Ala sliczne hipcia.

Wszystkim dziewczynom gratuluje zdanych egzaminow. Mimo ze mnie nie ma to pamietam i trzymam kciuki.

Pozdrawiam serdecznie i ściskam Was goraco

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:19   #1571
201604250957
Konto usunięte

Witam! I staropolskim zwyczajem witam PIĄTEK, PIĄTEK WEEKENDU POCZĄTEK!!!

a w moim przypadku długiego weekendu bo mam zamiar wziąć sobie poniedziałek wolny żeby posprzątać i urządzić się w mojej kawalereczce (jupikajej!!! )

umowa podpisana, właścicielka konkretna, nie ma nic przeciwko gościom, jednak jakby chciał się chłopak wprowadzić na stałe to mam dać znać- zmieni tylko opłatę za media

a teraz hit- Fochna miała wczoraj wolne weszłam z bratem do mieszkania i bez słowa się pakowałam, była w szoku siedziała przez godzinę sztywno na kanapie jak już skończyliśmy wynosić rzeczy zaniosłam jej klucze- nie wiem skąd byla we mnie taka siła spokoju bo w środku wszystko mi dygotało ale spokojnie i rzeczowo wyłuszczyłam jej wszystko że oddaje jej klucze, że zabrałam tylko swoje rzeczy, że nie chciałam się tak wyprowadzać ale mnie do tego zmusiła. Ona była w szoku, ale zachowała się przyzwoicie próbowała tłumaczyć, summa sumarum powiedzmy, że rozstałyśmy się "w zgodzie". Ciesze się że była bo przynajmniej sytuacja jest klarowana i jasna i nikt mi nie zarzuci, że uciekłam czy zrobiłam cokolwiek przeciwko niej i temu mieszkaniu najbardziej oczywiście żal mi było Seweryna który wciskał sie z uporem maniaka do moich bagaży jakby mówił "zabierz mnie ze sobą" i wydawał odgłosy przypominające zdziwienie jak mowiłam, ze nie mogę go zabrac ze sobą na szczęście wczoraj spałam u rodziców więc mój kochany Olo trochę ukoił moją tęsknotę i smutek no ale niestety nic więcej nie mogłam zrobić a tez ze wzgledu na kota chciałam się "elegancko rozstać" z ta wredną małpą. Jej tłumaczenia tylko upewniły mnie w przekonaniu, ze ona jest bardziej głupia i ograniczona niż czysto złosliwa bo tłumaczyła się np. że moje jedzenie wyjadl jej chłopak jak ona się kąpała i nic o tym nie wiedziała, albo ze impreza była na całą noc w niedzielę ale teraz są np 4 dni spokoju więc dobrze że stalo się jak się stało bo sądzę że lepiej już by nie było. Żyjemy po prostu w innych światach no, to po krótce tyle dzisiaj śpię u przyjaciółki bo mamy wieczorem babską imprezę, weekend spędzam u Mario a od poniedziałku urządzam się in my place

w weekend może być mnie mało na wizażu ale postaram się odezwać

p.s świetne te hipciochy!

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2011-09-16 o 08:20
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:25   #1572
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Też mi się marzy patelnia grillowa Jak będzie lepiej, to jest na szczycie listy to_buy. Dużo dałaś?

A Ty co z tymi spódniczkami, co?! Proszę mi tu na ziemię wrócić

ijaa, miałam pytać, jak Mama?
Właśnie bardzo nie dużo, bo 24,99zł. Sama byłam zaskoczona, bo w takiej cenie to zazwyczaj produkt jakością nie grzeszy, ale.. wygląda na prawdę przyzwoicie.
Wieczorem pstryknę jej fotkę, a co. W ramach chwalenia się.
Aaaa i ciuszków które ostatnio kupiłam też - chociaż nikt nie poprosił. Bo po co, po co Sylwią poprosić.

Ani myślę! Bardzoooo dobrze mi z tym.

Dzięki Kochana, że pytasz. Dobrze z Mamą. Jest pod opieką poradni, jakieś badania będzie miała jeszcze, ale.. wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jak napisala Aaby najlepsi zdaja za 2 razem.
Chwila, chwila.. nieskromnie się z tym nie zgodzę. Pierwszaki (jak trafią na ludzi, a nie debili egzaminujących) też są debeściaki.

Cieszę się Kochana, że wypoczywacie i urlop udany. Przywieź jakąś wysoką temperaturę do Polski, bo.. zmarzłam dzisiaj mocno.

Kurde!! Zima idzie!
Okropnie mroźne powietrze dzisiaj u mnie. Brrrrrrr. Normalnie jakby się uprzeć to rękawiczki można by przyodziać.
Do tego zaczęły elektryzować mi się włosy - to ZAWSZE, co roku, zwiastuje jesień i zimę.

Mam dzisiaj trochę pracy, więc liczę, że dzion szybko zleci.

Na wieczór planów brak - poza cotygodniową celebracją oczywiście. Może jakiś film do tego.

Stary 2011-09-16, 08:47   #1573
Haniula
Zakorzenienie

dobryyy

kash super, ze fochna byla w domu i moglas jej osobisciee powiedziec co na sercu lezy. A sadzac po jej tłumaczeniu to niewiele zrozumiała, i z pewnoscia lepiej by nie było a Ty przynajmniej bedziesz miala swiety spokój.
Seweryn sobie da rade najwyzej jej oczyska wydłubie i odnajdzie Cie po zapachu

kraven sciagnelam Cie myslami bo sie wczoraj zastanawialam jak u Ciebie szkoda ze @ przyszla, ale to pewnie zmiana klimatu. Wygrzewajcie się, wypoczywajcie i korzystajcie na maxa bo potem szara rzeczywistosc czeka

ala grzybki halucynki jakies jadłas

a gdzie jest dobra dusza, telkative i lick the lollipop?

ja jak zwykle juz na nogach teoretycznie moge spac, a budze sie o 7-8 i dupa. Wtedy sie krece caly dzien po domu i nudze, a w taka pogode to nie ma gdzie za wiele wychodzic
Dzis z kolei obudzilam sie z nowym kolegą- kaszlem + ból głowy. Zapowiada sie choróbsko
Akurat teraz kiedy dzis jedziemy na polter jutro slub i w niedziele poprawiny notabene poprawiny planowane na ogrodzie , wiec chyba tam zamarzne
Stary 2011-09-16, 09:01   #1574
teacherka
Zakorzenienie

Haniu,
zgadzam się jak najbardziej. Wiem, że nigdy nie będzie idealnie i nie będę mogła spać zupełnie spokojnie jednak to jak obecnie poukłaało nam się życie, to masakra. Śmiem twierdzić, że teraz to byłby jeden z gorszych momentow na dziecko. Co nie zmienia faktu, że chciałabym... No, ale. O siebie nie potrafię do końca zadbać i od marca sie wybieram na badanie prolaktyny, którą już miałam tabletkami obniżaną a co dopiero by było, gdybym czekała na dziecko. no, załóżmy że wzięłabym się w garść. MOŻE. )

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
[FONT=Century Gothic]całe nasze życie to szuka kompromisu i zawsze jesteśmy zmuszeni rezygnować z jednych rzeczy na rzecz innych wszystko jest więc kwestią priorytetów i wyznawanej hierarchii wartości jednymi słowy: każdemu wedle potrzeb

Teacherka mogę do Ciebie wpaść na te śledzie? i proszę czuć się przyjętą i zaakceptowaną w naszym gronie

Aaby chciałam Ci się pochwalić, że wczoraj podjęłam decyzję, że chce mieć kota
Śledzik był wczoraj na kolację, jeszcze zostało trochę, zapraszamy. Wyszedł całkiem smaczny, tyle że jest jakiś twardy.
Swoja drogą - śledź jako łapówa za przyjęcie do grona?;> Tanio coś, Kash

A co do kota, to też mi ostatnio taka myśl przeszła przez głowę...

Cytat:
aaa chciałam Wam przedstawić Lene wyglada na niezadowoloną , ale co się dziwic jak jej tyle fot toples robiono
Hello! Śliczna )

Cytat:
Kuchnia, wiecie, że zbliża się dzień Chłopaka?![COLOR="Silver"]
I urodziny mojego TŻa.... Najbardziej by sie ucieszył z czegoś do aparatu a ja się nei znam... ;P

Cytat:
przed wizyta u lekaarza poszlismy na obiad do baru tekla w bdg

Zwrocilam uwage kelnerce, ta niby powiedziala kucharce i dala łaskawie 10% rabatu, ale co ja się nie najadlam to się nie najadłam
horror! Mimo że normalnie taka nie jestem, to chyba bym nie wytrzymała i nie zapłaciła tylko wyszła. A TŻ by w tym czasie robil awanturę.

Cytat:
[FONT=Arial Narrow]Na pewno jest mniej przytulny od termoforków etam'owych, ale wiadomo - cena
Śliczny Musi dodatkowo grzać...

Cytat:
oczywiście problemów przybyło bo przyszedł rachunek za gaz za 5 m-cy- 238 zł, muszę pogadać z właścicielką że jednak wolelibyśmy co miesiąc dostawać :yes:

co do ceny kursu to sobie tak pomyślałam, że kiedy byłam zanieść papiery to pytałam i powiedzieli mi że sa 3 opcje

teacherka- cieszę się że postanowiłaś wyrwać się z marazmu i nie poddajesz się pomimo cięzkiej sytuacji. warto sobie stawiać małe cele, może rozejrzyj się czy w Twoim mieście nie sa organizowane jakies kursy dające nowe kwalifikacje? często są bezpłatne i na pewno fajnie byłoby gdzieś wyjść, poznać nowych ludzi...

O kurcze, sporo za gaz. My teraz płacimy malutko, bo 60 zł na dwa miesiące ( a mamy junkers!) ale to jeszcze ni ejest nasze faktyczne zużycie. AŻ się boję

Co do kursów... Wiem, że będę musiała pomyślec kiedyś peewnie... Tyle, ze ja po prostu bardzo lubię nauczać. Kocham to, gdy to robię, to czuję, że to jest to.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dorwałam sie na chwile do internetu.
My właśnie jestesmy w Hiszpanii na Costa Bravo i od dzisiaj zaczynamy wygrzewanie sie. Niestety dopadł mnie @ i z kąpieli nici. U mnie to jest dziwne bo ile razy jestem nad morzem tyle razy jest @. Np teraz o 2 tygodnie za wczesnie. Ale widocznie te modele tak mają . Do tego czasu bylismy w Paryzu i Lourdes.
Ale Wam dobrze... Grzejcie się i odpoczywajcie, korzystajcie z pięknej pogody, bo u nas początek zimy.

Cytat:
[LEFT][FONT=Century Gothic][SIZE=2]Witam! I staropolskim zwyczajem witam PIĄTEK, PIĄTEK WEEKENDU POCZĄTEK!!!

a teraz hit- Fochna miała wczoraj wolne
Kosmitka z niej (tak ogólnie)\
Dobrze, że sie wyniosłaś stamtąd. Kawalerki sa ekstra

Cytat:
Właśnie bardzo nie dużo, bo 24,99zł. Sama byłam zaskoczona, bo w takiej cenie to zazwyczaj produkt jakością nie grzeszy, ale.. wygląda na prawdę przyzwoicie.

Kurde!! Zima idzie!
Okropnie mroźne powietrze dzisiaj u mnie. Brrrrrrr. Normalnie jakby się uprzeć to rękawiczki można by przyodziać.
Do tego zaczęły elektryzować mi się włosy - to ZAWSZE, co roku, zwiastuje jesień i zimę. :rolleys:
Mnie też się marzy taka patelnia. Ostatnio na targu widziałam, ciężka była. Ale na razie musze się powstrzymać przed takimi wydatkami.
U mnie też strasznie zimno. A przecież już 9, ludzieee...

Dzien doberek
chciałam odezwac sie jeszcze wczoraj, ale po zacytowaniu tego, co chciałam i rozpoczęciu postu oczywiscie coś szlag trafił i zniknęło wszystko. I juz nie miałam sił zaczynać od nowa.

My wczoraj musieliśmy się ruszyć z domu, do apteki. Miesiąc temu odnowił mi sie jakiś stary uraz w kostce. Strasznie mnie boli stopa od wczoraj (wcześniej bolała, ale nei az tak). No i potem musiałam wziąc gorąca kąpiel z książeczką, a następnei TŻ nasmarował i owinął mi nóżkę. Niestety, nie czuję żeby to coś dało...

Kupiliśmy wczoraj nowe plastikowe pojemniki. w tesco, ok. 18 zł za kg Za 5 sztuk 0,7 l daliśmy 5 zł, za 3 sztuki 0,9 niecałe 5.

I najlepsze... idę dziś wreszcie na rozmowę!!! Wprawdzie w grę wchodzi tylko kilka godzin angielskiego w przedszkolu, ale jednak Nareszcie... Tak więc bardzo proszę o kciuki...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:18   #1575
ssnowdrop
Zadomowienie

hej hello
zaraz zbieram się za sprzątanie domu, a póżniej będę musiała popracować, ale co tam- dziś mam dzień nie przejmowania się

kash- fajnie że masz już swoje male królestwo. czekamy na foty 4 kątów

iija- wstawiaj foty ja chętnie pooglądam

teacherka- rozumiem że 60 zł to prognoza? my tak mieliśmy na poprzednim mieszkaniu. w pierwszym roku mieszkaliśmy w dwójkę, a prognozę mielismy obliczoną na 4 osoby (bo tyle mieszkało przed nami) i dostaliśmy tylko 3 zł dopłaty. pózniej mieliśmy prognozę obliczoną na 2 osoby, a mieszkaliśmy w 3-4 i dostaliśmy dopłaty prawie 700 zł. masakra to była;/ wg mnie najlepiej by było płacić co miesiąc wg zużycia, ale wiadomo spółdzielnia może się nie zgodzić;/

kraven- ale Ci zazdroszczę tych wakacji rozumiem że macie taką objazdową trochę wycieczkę?

hania- kuruj się
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2011-09-16, 09:48   #1576
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Tż mnie obudził jak wrócił z pracy. Wstałam, wstawiłam pranie i wymyłam stertę naczyń. Zaraz jeszcze naolejuje włosy i biorę się do pracy Był pan spisać licznik z gazu, mają jeszcze dziś sprawdzać szczelność gazu. Mam zamiar dziś pisać dużo szybciej i po obiedzie wyruszyć na spacer i do kauflanda na zakupy. Okropnie nie lubię sama chodzić, ale muszę wyjść z tego domu, bo wariacji powoli dostaje

Na obiad dziś wyciągam rybkę
Aaa co do mojego skurczania żołądka, to oczywiście nie udało się, a wręcz przeciwnie. Zjadam takie ilości jedzenia, że głowa mała. Jednak od poniedziałku nie ma zmiłuj. Wyciągam moje domowe sprzęty do ćwiczeń, robie zdrowe zakupce i biorę się do roboty, bo leżenie na kanapie pół dnia nie robi mi dobrze.

Kashmirka super, że tak wyglądało "pożegnanie" z fochną. Dobrze zrobiłaś, bo tacy ludzie to nic nie rozumieją. Sama takich znam

Aaby i Ala hippo super Muszę mojego micha obfocić

Techerka kciuki są

Haniulka to kuruj się witaminkami, co by Lence nie zaszkodzić

Ssnow my podobnie mamy z czynszem ze względu na ogrzewanie. W zeszłym roku mieliśmy prawie 700 pln dopłaty i tym samym wznieśli nam czynsz do 570 pln. W tym roku ponad 600 pln zwrotu i czynsz wyliczyli nam na 500 pln. Dla mnie to jest głupota, bo z tego wynika, że w przyszłym roku sytuacja się powtórzy. Tż pójdzie w przyszłym tygodniu do spółdzielni i podwyższy nam czynsz do 550, żebyśmy na koniec okresu grzewczego szoku nie dostali.
Gaz spisywali dziś, ciekawe ile nam wyliczą. Teraz średnio płaciliśmy 200 pln co dwa miesiące. Z tym, że ciepłą wodę mamy na gaz plus piekarnik.

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2011-09-16 o 09:51
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:04   #1577
Anastazja86
Zakorzenienie

Kash- super że Fochna była i wszystko jej wygarnęłaś

Kraven- zazdraszczam urlopu

Teacherka- powodzenia na rozmowie

Hania- kuruj się

Ijaa- ja chcę foty ciuszków

witam

jesień w pełni u mnie
kliknęłam dwie pary butów, trochę kiepskie ale potrzebuję czegoś na gwałt a kasy nie mam za dużo
http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1807159600
http://allegro.pl/show_item.php?item=1815228193

na obiad mam dzisiaj rybkę , frytki domowe i surówkę z kiszonej, wszystko mam poza kapustą więc wydam na obiad jakąś złotówkę
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:11   #1578
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
jesień w pełni u mnie
kliknęłam dwie pary butów, trochę kiepskie ale potrzebuję czegoś na gwałt a kasy nie mam za dużo
http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1807159600
http://allegro.pl/show_item.php?item=1815228193
Koniecznie pochwal się jak wyglądają na nodze jak już do Ciebie dotrą Zastanawiałam się nad tymi płaskimi na uczelnie.

Pan od gazu jeden i drugi był. Załatwione
W ogóle to zaczynam się podpisywać nazwiskiem tż bo denerwuje mnie jak zawsze tłumaczyć kto ja jestem i w ogóle. A tak bez problemu
Stary 2011-09-16, 10:20   #1579
ssnowdrop
Zadomowienie

dodaja- my też mamy ciepłą wodę i kuchenkę na gaz. ale prawda jest taka że chyba najwięcej tego gazu nam leci na kapiele. dlatego od zarzadzam wspolne kapiele z tż w ramach oszczędzania

teacherka- kciuki za rozmowę

anastazja- mi sie podobaja butki, szczegolnie te bez koturny pyszności masz na obiad. u mnie dzisiaj beda placki ziemniaczane

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
W ogóle to zaczynam się podpisywać nazwiskiem tż bo denerwuje mnie jak zawsze tłumaczyć kto ja jestem i w ogóle. A tak bez problemu
sprytnie
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2011-09-16, 10:21   #1580
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie pochwal się jak wyglądają na nodze jak już do Ciebie dotrą Zastanawiałam się nad tymi płaskimi na uczelnie.

oczywiście cyknę fotkę pewnie w przyszłym tygodniu będą bo dopiero przelew zrobiłam

ja zawsze podpisuję się nazwiskiem Tż czy to ze spółdzielni czy nawet jak poczta z poleconym przychodzi
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:24   #1581
201604250957
Konto usunięte

Ijaa no przecież to wiadomo, że zdjecia są pożądane i być muszą bez gadania!

Kraven ja Cię też ściagnełam bo myślałam wczoraj co u Was fajnie, że sobie smażycie tyłeczki kostium kąpielowy w końcu jakiś trafiłaś? z tą @ to fatalnie, moim zdaniem to może być wina "gorączki podróży" kiedy wracacie?

Dodaja tez bym chciała się od poniedziałku za siebie wziąć, ale zważywszy, że Ijaa przyjeżdża we wtorek i już pierwszego wieczoru wybieramy się do mexicany to chyba nie jest dobry pomysł ale 3mam kciuki za motywację!

Hania kuruj się bidulko! żeby Ci się coś poważnego nie przyplątało a na ten garden party to weź jakiś gruby koc, opatulisz się i będziesz siedzieć jak jakiś rzymski namiestnik

Teacherka na śledzie to się wpraszam za free a nie w ramach wkupnego do wątku także czuj się w obowiązku zarzucić jakimś przepisem!

Danaee b. ładna spódnica

Anastazja świetne te drugie buty!

Ssnow jak tam poszukiwania pracy Tż, coś wspominałaś że był na rozmowie, odezwali się już?

Ala co to były za wieczorne ekscesy?
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:28   #1582
ijaa
Zakorzenienie

Kash, zazdroszczę babskiej imprezy. Mam ochotę na taką.
I fajnie, że Fochna była w domu. Sasasasa - jej mina musiała być bezcenna.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

I najlepsze... idę dziś wreszcie na rozmowę!!! Wprawdzie w grę wchodzi tylko kilka godzin angielskiego w przedszkolu, ale jednak Nareszcie... Tak więc bardzo proszę o kciuki...
Superowo.
Trzymam kciuki bardzooooooooooooooooooo mocno.

Cytat:
Akurat teraz kiedy dzis jedziemy na polter jutro slub i w niedziele poprawiny notabene poprawiny planowane na ogrodzie , wiec chyba tam zamarzne
Kochana, koniecznie ciepło się ubierz, jak ma to być na dworze.
A jeśli będziesz się źle czuła.. to nie krępuj się zwiać do domu.
Dbaj o siebie

Cytat:

iija- wstawiaj foty ja chętnie pooglądam

Cytat:
Wyciągam moje domowe sprzęty do ćwiczeń, robie zdrowe zakupce i biorę się do roboty, bo leżenie na kanapie pół dnia nie robi mi dobrze.
Jak będziesz ćwiczyć, to weź mnie zawołaj. Może uda mi się przyłączyć.

Jak patrzę na Wasze wyliczenia w opłatach za mieszkanie, to włos mi się na głowie jeży.
600zł sam czynsz. Masakra!!
A te dopłaty wszystkie po kilku miesiąc, albo roczne to jest głupot nad głupoty.

My płacimy ok. 600zł wszystkiego/miesiąc (eksploatacja, fundusz remontowy, energia, telewizja, internet). Gaz mamy w butli - starcza nam jedna na 3 miesiące (ok. 60zł).

Głodnam.

Stary 2011-09-16, 10:32   #1583
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:

Hania kuruj się bidulko! żeby Ci się coś poważnego nie przyplątało a na ten garden party to weź jakiś gruby koc, opatulisz się i będziesz siedzieć jak jakiś rzymski namiestnik
: hahaha:

Cytat:
Ssnow jak tam poszukiwania pracy Tż, coś wspominałaś że był na rozmowie, odezwali się już?
tak, dzwoniła Pani że dostal się do drugiego etapu czyli rozmowy z szefem z Łowicza i ma zadzwonić kiedy dokładnie ta rozmowa tż ma dobre przeczucia, a ja staram się zdystansować bo 'lepiej mile się zaskoczyć, niż nieprzyjemnie rozczarować'. kiedy będę znać termin to poproszę o kciuki i wysyłanie dobrej energii bo będzie bardzo potrzebna. super gdyby się udało z ta pracą bo jest 10 min od nas czyli odpadają koszty dojazdu, no i oprócz podstawy fajna premia za wyniki plus dobra stawka za nadgodziny.
tak sobie myśle że jak tż pójdzie na ta rozmowę to ja uderzę na jasną górę sie modlić za jej wynik
i gotta find my place
i wanna hear my sound

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:33
Stary 2011-09-16, 10:32   #1584
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dodaja- my też mamy ciepłą wodę i kuchenkę na gaz. ale prawda jest taka że chyba najwięcej tego gazu nam leci na kapiele. dlatego od zarzadzam wspolne kapiele z tż w ramach oszczędzania
Dobry pomysł

Też kiedyś taki zarządziłam, ale fakt, faktem było ciasnawo-mała wanna. A teraz to już w ogóle nie wchodzi w grę, bo tż bierze prysznic w pracy

Cytat:

Dodaja tez bym chciała się od poniedziałku za siebie wziąć, ale zważywszy, że Ijaa przyjeżdża we wtorek i już pierwszego wieczoru wybieramy się do mexicany to chyba nie jest dobry pomysł ale 3mam kciuki za motywację!
Ee no jak Ijaa będzie to jakie branie się za siebie Szalejcie, bo tyle z tego życia mamy
Ja postanowienie mam silne i mam nadzieje, że jak już zaczne to pójdzie z górki. U mnie to zawsze jest tak, że ja sobie muszę wszystko w głowie poukładać, a potem brać się do działania

Teraz trochę się martwiłam prawkiem, brakiem odzewu z kilku firm i tym, że nie ma wiadomości z uczelni. Ale już się ogarnęłam i wiem, że co by się nie działo, to będzie dobrze, bo mam Was, super rodzinę i wspaniałego faceta u boku
Stary 2011-09-16, 10:33   #1585
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie. tez tak sobie dywagowałam nad poniedziałkiem, ale... tak Mexicana i w ogóle!
No, może być ciężko w Poznaniu.

To zróbmy tak: Dodaja zaczyna od poniedziałku... my ją wspieramy mentalnie, a od piątku ona nas swoją mocą przyciąga i dołączamy z całą nasz siłą i motywacją.
To wymyśliłam.

Stary 2011-09-16, 10:35   #1586
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Jak patrzę na Wasze wyliczenia w opłatach za mieszkanie, to włos mi się na głowie jeży.
600zł sam czynsz. Masakra!!
A te dopłaty wszystkie po kilku miesiąc, albo roczne to jest głupot nad głupoty.
Mamy wysoki czynsz, bo duże mieszkanie-70 m2. Do czynszu doliczyć trzeba 100 pln prąd, 100 pln gaz no i jeszcze kablówka z internetem, od października będzie 55, bo mieliśmy teraz coś koło 65.

W czynszu mamy wszystkie te fundusze, ogrzewanie, wodę, ubezpiecznie mieszkania, windy, domofony, no i jeszcze opłaty za remont bloku.
Stary 2011-09-16, 10:36   #1587
martusia205
Zakorzenienie

dzień dobry
Czy mogę dołączyć do wątku? jakie trzeba kryteria spełnić aby móc tu się udzielać?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:37   #1588
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Właśnie. tez tak sobie dywagowałam nad poniedziałkiem, ale... tak Mexicana i w ogóle!
No, może być ciężko w Poznaniu.

To zróbmy tak: Dodaja zaczyna od poniedziałku... my ją wspieramy mentalnie, a od piątku ona nas swoją mocą przyciąga i dołączamy z całą nasz siłą i motywacją.
To wymyśliłam.
Genialny pomysł Czyli zależy wszystko od mojego początku, musi być spektakularny
Stary 2011-09-16, 10:40   #1589
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy wysoki czynsz, bo duże mieszkanie-70 m2. Do czynszu doliczyć trzeba 100 pln prąd, 100 pln gaz no i jeszcze kablówka z internetem, od października będzie 55, bo mieliśmy teraz coś koło 65.
No, my też sporawe - 60m2 - płacimy 270zł.
Różnica pewnie wynika główne z faktu, że Wy mieszkacie w bloku, a my w starym budownictwie.
I w tym nie mamy ogrzewania - mamy piec i centralne na opał, które uruchamiamy tylko zimą.
Za energie płacimy ok. 160zł - bojler na prąd stąd taka kwota.

Aaaa i nie mamy wygód typu windy, domofonu - to drugie bardzooooooo mnie wkurza, bo widać różnicę w "zadbaniu" klatek schodowych.

Stary 2011-09-16, 10:41   #1590
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Też kiedyś taki zarządziłam, ale fakt, faktem było ciasnawo-mała wanna. A teraz to już w ogóle nie wchodzi w grę, bo tż bierze prysznic w pracy

Teraz trochę się martwiłam prawkiem, brakiem odzewu z kilku firm i tym, że nie ma wiadomości z uczelni. Ale już się ogarnęłam i wiem, że co by się nie działo, to będzie dobrze, bo mam Was, super rodzinę i wspaniałego faceta u boku
u nas tez wanna ciasna, ale cóz oszczędność ważniejsza
ciesze się że masz już lepszy humor i bardzo mi sie podba takie nastawienie. ja tez staram sie bardziej optymistycznie patrzec na to wszystko, ale sa dni kiedy mi ten optymizm po prostu odplywa w sina dal. bywa cięzko, ale sobie radzimy i to najwazniejsze

Cytat:
To wymyśliłam.
to i ja sie przylaczam od piatku z ograniczaniem jedzenia
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości