Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1399 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 13:24   #41941
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Chyba nie mam siły na następne dwie strony, jutro nadrobie.
A co do Zamościa to mnie uczyli - dawno to dawno ale jednak, że kiedyś była wies Zamoście bo była "za" mostem i na jej polach utworzono Zamość - Bernardo zaprojektował, Zamoyski założycielem (którego rodowe nazwisko omen nomen pochodzi od nazwy wsi a nie na odwrót) itp. To tak jak z naszymi "jelitami" na herbie zamojskim- jelita to herb kanclerza bo podobno kiedyś była bitwa w ktorej jakis wojak wyprute miał jelita, czyyyy coś w ten desen.

A reszte nadrobie jutro

ooo to bardzo ciekawe tej historii nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Oj dzięki że szukacie tego koloru jednak Dzisiaj będzie ładne zdjęcie do słoneczka

A może Edith3F? Ona jest moja
U niej idzie w rurki.
Ty już masz troszkę drobniejszy skręt, będziesz mieć zakrętasy pewnie. Może pójdziesz bardziej w stronę Ewelki. Hm poszukamy w wolnym czasie
tak, nie wiem czemu ta 4reczka mi się wtrąciła
zobaczymy co to się u mnie wykluje

mysia m masz włoski która chciałoby się wygłaskać

nie doczytałam ostatniej strony ale to jak wrócę (idę zakładać aparat na żuchwę )

miłego dnia Pięknowłose
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:34   #41942
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
aha, mam jeszcze pytanie. wczorajpróbowałam na noc podpiąć włosy tukanami...czy Wasze tukany też mają takie drobne ząbki czy tylko moje? bo moje mają i tak złowieszczo zachrzęściły jak je wpinałam we włosy...pochodziłam z nimi z 10 minut ale wspomnienie tego chrzęszczenia nie dawało mi spokoju i wciąż sobie wyobrażałam, że mi przepiłowują włosy...wyjęłam, nie zasnęłabym w takim stresie . ale może panikuję, bo po prostu tukany tak mają i i naczej nie trzymałyby się na włosach ?
o to dobre pytanie! bo moje tez mają zebiska i chrzęszczą. Ale chyba lepsze są takie bez, ja mam zamiar swoje wymienic, bo przez te zęby ich nie używam. tez myslę, ze moga jednak pociac włosy.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

No proszę, córa marnotrawna Dobrze, że wróciłaś, żal tych gładkich fal na obciążanie i prostowanie. Trzeba je światu pokazać
Na pewno będzie postęp!
dziekuję!

Cytat:

marzy mi się kotek ale może jak bede mieszkac na swoim.

chciałabym takiego całkiem czarnego kiedys

hmmm to ja mam czasem takie chwile zwątpienia, ze może już lepiej na prosto moje suszyc a nie zmuszac do skretu - ale potem patrze w lustro z tymi prostymi wygladam... smetnie jakos.
Fajnei, ze wracasz do kreciołków

A tutaj moje wczorajsze mycie, nie umiem ich ratowac na drugi dzien więc wczoraj umyłam.

Najpierw chciałam płukac i nakładac d/s b/s bez mycia ale jakos kiepsko wyszło chyba. i jak zaczełąm suszyc to zwątpilam i pod kran znów...
Umyłam odżywką Aile kwiat lotosu
Alterra granat d/s
Joaśka z zielona herbata b/s
i żel Delii i dyfuzor

śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam
Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego.
A włosy to mam coraz krótsze z mycia na mycie
piękne! jakie 'zmuszać'?
to prawda, w prostych tez mi jakos smetnie, niby ok, ale smętnie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Mysia m - świetnie, że wróciłaś używasz jakiegoś stylizatora, czy tylko pantene do loków i fal?

dzięki
pantene tylko czasem, jak mi się nic nie chce.. no wiem wiem, ze to nieładnie. Ale to taki banał, rozczesuje, zgniatam i juz głądkie fale zrobione.

wczesniej pianka wellaflexu bez alkoholu stylizacja i odnowa albo jakis żel i w koncu okazało się, że żel jest moim faworytem. należąło tylko znaleźc odpowiedni żel. Teraz bardzo lubię Isanę męską. W poniedziałek będe nią robic, to pokaże efekt.

no i musze wrócic do plunkingu, bo robił mi fale od czubka głowy. tylko grzywka musi troche odrosnąc, bo przy grzywce i falach od czubka głowy wyglądam.. jakby.. dziwnie.

gratuluję brzuszka, wszystkiego dobrego!

ps. jestes moją włosowa guru...z leciuchnych fal uzyskłas burze loczysków.. cos wspaniałego!!
Stary 2011-09-16, 13:42   #41943
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dotarło też do mnie, że zmuszam moje włosy do kręcenia. Są za krótkie na całkowicie samodzielny skręt a ugniataniem zmuszałam je do tego
Prawdą jest, że skręt zależy od długości, ale czy od razu mamy do czynienia ze zmuszaniem? To chyba zależy od indywidualnego podejścia. Kiedy miałam krótkie, to i tak je ugniatałam, a stylizatora używałam więcej niż obecnie. Efekt był mizerny, ale przynajmniej wiem, jak reagowały.
Jeśli lepiej czujesz się po tej zmianie, to najważniejsze
Cytat:
oj...to chyba przestanę...albo będę tak moczyć tylko co drugi dzień, bo na ogół na trzeci dzień od mycia (jeśli nic z nimi nie zrobię) jest największa tragedia) - czyli mycie - za dwa dni płukanie wodą - za dwa dni znowu mycie, myślisz, że może być?
Spróbuj.
Nie musisz też ich moczyć i prowadzić cały proces odżywiania i stylizacji. Wystarczy, że zmoczysz ręce i w ten sposób przygotujesz włosy do uładzenia. Możesz też zastosować psikadło i spryskać włosy, ugnieść, wysuszyć.
Psikadło możesz zrobić z wody przegotowanej z sokiem aloesowym lub wody z żelem do włosów.
Czekaj, bo jest niejasno. Spróbuj tak:
1. dzień mycia i odżywiania,
2. dzień reanimacji przy pomocy wody lub psikadła (nie moczysz włosów, ale je zwilżasz)
3. dzień moczenia (ale to moczenie powinno być dłuższe, bo inaczej nic nie zmywasz) i odżywiania, ale ogranicz ilość specyfików - albo odżywka d/s lekko niedopłukana i bez odzywki b/s wtedy, albo sama odzywka b/s
4. dzień reanimacji jak 2.
i od nowa
Cytat:
dobre odnosisz wrażenie...niestety. to zawsze było moją najsłabszą stroną
To będziemy Cię stopować i organizować
Tutaj nic nie ma od razu.
Cytat:
nie wiem co prawda kiedy się uda, bo teraz muszę wyjechać na praktyki do Krakowa i mogę nie mieć netu...w ogóle strasznie się tego boję (znaczy, że bez pomocy wizażu to w te dwa tygodnie znowu doprowadzę włosy do ruiny i zniszczę nawet te wątłe oznaki, które udało mi się uzyskać )
Na pewno tego nie zrobisz, bo weźmiesz już nowe kosmetyki. Jeśli nie będziesz miała czasu, nałożysz na suche albo olej albo odżywkę d/s, zrobisz warkocz i wieczorem umyjesz włosy. Zabezpieczysz i odżywisz je jednocześnie, a nie będziesz musiała robić tego po szamponie czy wodzie, więc mniej czasu spędzisz w łazience.
Cytat:
ano. nie jakoś strasznie, bo nawet nie operowali sama jakoś się poskładała, ale przez połtora roku musiałam chodzić do szkoły z poduszką bo długie siedzenie to był męka.
dobrze, że już Ci nie doskwiera.
Cytat:
spróbuję. ale ogólnie należę raczej do zamartwiających się niż do wyluzowanych
Jeśli choć kapkę nie odpuścisz, będziesz się niepotrzebnie denerwować. A szkoda urody na takie hece
Cytat:
tyle, że jak tu nie wiązać zimą pod czapkę, albo na wietrze? przecież się poplączą..
Robić luźny warkocz. Podpinać spinkami.
Cytat:
4 miesiące temu obcinała mnie siostra. ale oczywiście na mokro itd. - 4 imiesiące temu w ogóle traktowałam je jak proste, nie widziałam, że trzeba inaczej. myślę jednak , że to w małym stopniu zależy od długości.
Skręt od długości zależy. Naprawdę. Warto znać optymalną dla skrętu długość - czasem włosy są za krótkie, czasem za długie.
Nie wiem, czy nie byłoby dobrze wycieniować. Siostra mogła obciąć jak włosy proste, a to też ogranicza kręcenie.
Cytat:
na dowód przedstawię na zdjęciach swoją historię
Ciekawe... Będziemy nadrabiać lata zaniedbań.
Rybiorka bardzo często pisała wcześniej o dobrej włosowej diecie. Warto by było poszperać w jej postać i poprawić stan włosowy od wewnątrz.
A jak suplementacja? Popijasz/łykasz coś na wzmocnienie włosów?
Cytat:
Eloe ciesze się razem z Tobą Co prawda nie umiem jeździć ani na desce ani na nartach, nad czym bardzo ubolewam, ale rozumiem co to pasja

Naleśniki
Cytat:
czy Wasze tukany też mają takie drobne ząbki czy tylko moje?
Duże mają, ale są cięzkie, więc rzadko ich używam. Małe są zupełnie gładkie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 14:02   #41944
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Najlepiej i tak wyglądają, gdy umyję wieczorem. Dosychają spokojnie przez noc. Nawet jeśli dam im doschnąć na spokojnie, gdy myję w dzień, to i tak szybciej tracą kształt. Obwiniam zmiany wilgotności.
U mnie jest podobnie. Najlepiej jak umyję włosy wieczorem i pójdę spać z mokrymi/wilgotnymi. Wtedy mają najlepszy skręt.

Cytat:
Chatul super, ze jesteś
Pokazałbyś nam swoje włosy? Zatęskniłyśmy
Jak tylko będę miała lepszy dzień włosowy Przez ostatnie dni byłam na melanżu na działce u znajomego Nie trudno się domyślić, że nie miałam wiele czasu na dbanie o włosy...

Cytat:
Nie wiem, czy nie byłoby dobrze wycieniować. Siostra mogła obciąć jak włosy proste, a to też ogranicza kręcenie.
Racja. Sama raz tak sobie ścięłam włosy. Nie chciały się falować Za to jak tego samego dnia je ścięłam ślizgiem, to nagle fale wróciły.
Na włosach kręconych pewnie aż tak by nie było widać różnicy, ale na falowanych była kolosalna. Już nie wrócę do ścinania włosów na prosto
Stary 2011-09-16, 14:06   #41945
yarrowia
Zadomowienie

Eloe77, odpowiem bez cytowania, bo nie mogę się odnaleźć wśród wszystkich postów
CG stosuję dopiero 3 tygodnie, ale różnica i tak już jest spora. (Tu zdjęcie z końca lipca, to akurat był prostszy dzień. Przed pierwszym myciem zapomniałam się obfocić,ale mniej więcej tak wyglądały od dawna )
Do maski dodałam tego kwasku cytrynowego (takiego spożywczego), niewiele, skalp nic nie poczuł, maska chyba zadziałała fajnie, raczej na pewno nie wysuszyła

Iiii zazdroszczę wszystkim właścicielkom kotów. Jak już będę duża i na prawdę dorosła to chyba pierwsze co zrobię, to adoptuję jakiegoś sierściucha

Ps. Chciałam dzisiaj jeszcze raz nałożyć oleju na te najgorsze pasma, bo i tak nigdzie dziś nie wychodzę, ale spojrzałam w lustro iiiii jeszcze nie miałam tak fajnych włosów Pewnie dlatego,że nigdzie nie wychodzę...

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:23
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 14:14   #41946
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

dzięki
pantene tylko czasem, jak mi się nic nie chce.. no wiem wiem, ze to nieładnie. Ale to taki banał, rozczesuje, zgniatam i juz głądkie fale zrobione.

wczesniej pianka wellaflexu bez alkoholu stylizacja i odnowa albo jakis żel i w koncu okazało się, że żel jest moim faworytem. należąło tylko znaleźc odpowiedni żel. Teraz bardzo lubię Isanę męską. W poniedziałek będe nią robic, to pokaże efekt.

no i musze wrócic do plunkingu, bo robił mi fale od czubka głowy. tylko grzywka musi troche odrosnąc, bo przy grzywce i falach od czubka głowy wyglądam.. jakby.. dziwnie.

gratuluję brzuszka, wszystkiego dobrego!

ps. jestes moją włosowa guru...z leciuchnych fal uzyskłas burze loczysków.. cos wspaniałego!!
Dziękuję kochana
Ja też uwielbiam ten isanowy żel, teraz używam tylko jego, chyba że mam ochotę na delikatniejsze, lżejsze fale - wtedy nivea fc
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:17   #41947
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Właściwie to napisałam ze względu na Piechniak. Oglądałam Twoje zdjęcia i zauważyłam, ze masz bardzo podobne do mnie włosy (niestety nie mam możliwości wrzucić zdjęć). Z tą tylko różnicą, że ja mam długość do łopatek no i mam ich trochę mniej. Ale do rzeczy Po zmianie pielęgnacji miałam taki sam problem jak Ty, włosy zlepiały mi się w takie jakby "kolonie", a ponieważ mam mało włosów to wyglądało tragicznie. Wtedy bardzo czesto czesałam je na sucho i tak w kółko. Aż do pewnego dnia jak zauważyłam że te włosy mimo że się zlepiają to nie od tego że są tłuste, bo mimo wszystko nawet w tych koloniach były strasznie suche. No i zaczęło się codzienne nawilżanie. Mimo że zaczęło się wtedy lato ja i tak codziennie nakładałam na włosy oleje, teraz już myję szamponem ale wtedy tylko odżywką, odżywka d/s, b/s, i przede wszystkim przestałam czesać. Przez jakieś 2 m-ce chodziłam jedynie w związanych włosach bo dobijały mnie te suche strąki. No i teraz po 4 miesiącach z CG moge powiedzieć że jest dużo lepiej, choć do ideału im daleko. Wiem, ze łatwiej byłoby ściąć do ramion i dopiero pielęgnować ale mi w krótszych fryzurach nigdy nie było do twarzy. Aha, i żel lniany też mi nie służył. Miałam po nim totalnie suche włosy. Spróbuj może tego męskiego z Isany Jak nauczyłam się go używać (a robiłam kilka podejść) to efekt jest super. Niestety mam tak lekkie włosy że bez żelu nie da rady wyjść w rozpuszczonych włosach. No i to by było na tyle z mojego długiego wykładu Podsumowując, daj im czas bo mam wrażenie że na długich włosach dłużej trzeba czekać na efekty
kocham Cię . jakoś wróciłaś mi nadzieję, bo strasznie nie chciałam ścinać - nie ma gwarancji efektu a długość tracę...strasznie mi zależy na długich do ślubu, jakoś moim zdaniem to najlepiej wygląda przy welonie...tak sobie wymarzyłam. wedle tego co mówisz to jest jak z chorobą - musi być gorzej, żeby było lepiej. dzięki jeszcze raz spróbuję się ie poddawać. jak wrócę z praktyk to poszukam sobie tego żelu

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Spróbuj.
Nie musisz też ich moczyć i prowadzić cały proces odżywiania i stylizacji. Wystarczy, że zmoczysz ręce i w ten sposób przygotujesz włosy do uładzenia. Możesz też zastosować psikadło i spryskać włosy, ugnieść, wysuszyć.
Psikadło możesz zrobić z wody przegotowanej z sokiem aloesowym lub wody z żelem do włosów.
Czekaj, bo jest niejasno. Spróbuj tak:
1. dzień mycia i odżywiania,
2. dzień reanimacji przy pomocy wody lub psikadła (nie moczysz włosów, ale je zwilżasz)
3. dzień moczenia (ale to moczenie powinno być dłuższe, bo inaczej nic nie zmywasz) i odżywiania, ale ogranicz ilość specyfików - albo odżywka d/s lekko niedopłukana i bez odzywki b/s wtedy, albo sama odzywka b/s
4. dzień reanimacji jak 2.
i od nowa
super . i tak spróbuję, ale na razie będę musiała sobie odpuścić psikadło bo tam pewnie nie ma lodówki aby je trzymać....
Cytat:
Na pewno tego nie zrobisz, bo weźmiesz już nowe kosmetyki. Jeśli nie będziesz miała czasu, nałożysz na suche albo olej albo odżywkę d/s, zrobisz warkocz i wieczorem umyjesz włosy. Zabezpieczysz i odżywisz je jednocześnie, a nie będziesz musiała robić tego po szamponie czy wodzie, więc mniej czasu spędzisz w łazience.
fajny pomysł...na razie dysponuję tylko olejem kokosowym, może być? bo słyszałam, że on działa tylko w cieple, a z folią na głowie przecież nie wyjdę
myślę sobie właśnie nad wycieniowaniem...ale sama chyba sobie nie poradzę, a fryzjerów się boję, oj boję...
Cytat:
Warto by było poszperać w jej postać i poprawić stan włosowy od wewnątrz.
jem już soję
Cytat:
A jak suplementacja? Popijasz/łykasz coś na wzmocnienie włosów?
łykam suplement witaminowy - komleks witamin . i od tygodnia drożdze...co mi przypomniało, że czas na nie ...
Cytat:
Duże mają, ale są cięzkie, więc rzadko ich używam. Małe są zupełnie gładkie.
moję są malutkie, a też mają...lepiej ich nie używać wobec tego?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

a propos układania się...moje najlepiej wyglądają, jeśli położę się w wilgotnych i rozpuszczonych...ale to przecież szkodzi włosom...

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

nałożyłam odżywkę banową...jaki ma wpływ na włosy okaże się jak wyschną, ale zapach....o nieziemski . już wiem, co wezmę do Krakowa, jak się będą nade mną znęcać, to mi poprawi humor
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:36   #41948
Piechniak
Rozeznanie

aaaaaaaaa : jupi: zdarzył się cud : jupi: jak to możliwe tak nagle? to ta odżywka bananowa? wszystko inne nakładałam po staremu ... aż nie mogę w to uwierzyć, oto zdjęcia (włoski jeszcze wilgotne, ale nie mogłam się doczekać, żeby Wam pokazać, co się zadziało):Zdjęcie0412.jpg

Zdjęcie0413.jpg

Zdjęcie0414.jpg

Zdjęcie0415.jpg

Zdjęcie0416.jpg

Zdjęcie0417.jpg
Stary 2011-09-16, 15:38   #41949
pati_bc
Rozeznanie

Mgiełko piękne

Cytat:
Prawdą jest, że skręt zależy od długości, ale czy od razu mamy do czynienia ze zmuszaniem? To chyba zależy od indywidualnego podejścia. Kiedy miałam krótkie, to i tak je ugniatałam, a stylizatora używałam więcej niż obecnie. Efekt był mizerny, ale przynajmniej wiem, jak reagowały.
Jeśli lepiej czujesz się po tej zmianie, to najważniejsze
Fakt, czuję się lepiej bo też widzę, że dużo lepiej wyglądają I wyglądają na świeże. Po wczorajszej mieszance wyglądały okropnie
Wiem, że kiedy ugniatam włosy to bardziej mi falują bo nie pozostawiam ich samym sobie ale utrzymuję się ten stan tylko wtedy kiedy nałożę stylizator a one mi nie służą zbytnio Tym bardziej jak nałożę go dużo. Pod koniec dnia mam takie właśnie pogniecione coś
Nic, trudno... poczekam sobie na falki albo i loczki kiedy mi urosną
Stylizator mogę pominąć ale z doprowadzenia włosów do dobrej kondycji i zdrowia nie zrezygnuje. W końcu najpiękniejsze jest to co zdrowe
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:39   #41950
Piechniak
Rozeznanie

a na trzecim zdjęciu nic mi nie kapie z nosa (właśnie zobaczyłam, że tak to wygląda ) to jakiś pukielek włosów tak się zawinął i odbił śwaitło
Stary 2011-09-16, 15:40   #41951
Chatul
ma zielone pojęcie

Piechniak, Widać, że skręt wraca
Stary 2011-09-16, 15:42   #41952
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
a na trzecim zdjęciu nic mi nie kapie z nosa (właśnie zobaczyłam, że tak to wygląda ) to jakiś pukielek włosów tak się zawinął i odbił śwaitło
To raczej okulary delikatniuśkie te włoski, ale ładne. Kolor też mi się podoba i długość...ehh

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:43
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:04   #41953
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Piechniak, Widać, że skręt wraca
dzięki tak się cieszę, że nie mogę sobie znaleźć miejsca... . tylko co tu zrobić , żeby przetrwało noc

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To raczej okulary delikatniuśkie te włoski, ale ładne. Kolor też mi się podoba i długość...ehh
co prawda to prawda, ale zawsze takie były... i nie wiem co zrobić, żeby jakoś to utrwalić, bo inaczej to rozwala go dotknięcie - to też od zwsze - a teraz jest jeszcze trudniej - przy krótkich da się nie dotykać, ale co poradzić, kiedy długie ocierają o ubrania - pamiętam kiedyś pomagała mi na to tylko pianka ekstra strong, wtedy się trzymały, ale teraz już nie chcę używać takiego syfu...
dzięki kolorek mam taki od zawsze ...a właściwie takie mnóstwo kolorów: od brązu do jaśniutkiego blond...zawsze wszyscy myślą, że farbowałam, a tu nie, nigdy. za to odtatnio myślałam o rudej farbie , ale skoro Wam się podoba to chyba sobie daruję, zwłaszcza, że TŻ nie lubi rudego , oj nie
mi się cały czas wydawało, że mam krótkie - zawsze to ja miałam krótkie, a siostra długie (tyle że ona ma proste)...dopóki ze zdziwieniem nie odkryłam ostatnio, że mamy tę samą długość ... to dopiero był szok (co robią przyzwyczajenia), bo jak się je ma, to się nie zauważa , że rosną
Stary 2011-09-16, 16:10   #41954
nez123
Rozeznanie

Mgiełka M Super loczki

Dziewczyny stosowałyście olej z ryżu?? U mnie dzisiaj promocja i się zastanawiam

Byłam dzisiaj w naturze i szukałam tego żelu Artiste?? To taki w pudełeczku?? Bo rzucił mi się w oczy tylko jakiś krem z keratyną..
I poł godziny zastanawiałam się na maską NaturalVital z Aloesem, zgodna z CG, i dzisiaj się nie skusiłam, ale chyba przy najbliższej okazji wleci do koszyka
Stary 2011-09-16, 16:10   #41955
myszka2020
Zakorzenienie

Piechniak - super, że coś zaczyna się dziać, będzie tylko lepiej

Zaczynam kochać miłością szczerą olej makadamia - mam po nim w dotyku tak miękkie i jakby śliskie włosy, po żadnym tak nie miałam, takie inne, może zdjęcie z bliska pokaże, co mam na myśli Jeszcze nie do końca odciśnięte.
O, i mój piękny pryszcz się załapał

nez123 - ja z ryżu nie używałam, ciekawa jestem, jaki ma stosunek kwasów jednonienasyconych do wielonienasyconych, bo nigdzie nie mogę znaleźć :/ A tym się sugeruję w doborze olei.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00847.jpg (28,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00853.jpg (32,8 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-16 o 16:17
Stary 2011-09-16, 16:26   #41956
paulownia
Zakorzenienie

A ja tez dzis mialam niespodzianke wczoraj po myciu puch sie wzmagal, wiec medytowalam, co by tu na noc zalozyc. I zlapalam sie jeszcze raz za moja odzywke rozana, zajrzalam do slownika dunskiego i stwierdzilam ze moge sprobowac ja nalozyc na suche wlosy - jako ze producent poleca ja dosc uniwersalnie - mozna splukac, mozna zostawic, nada sie do stylizacji, na koncowki itp. Wiec roztarlam odrobine na dloniach i polozylam na wlosy, zwiazalam sie w ananasa i lulu.
Rano psiknelam sie jeszcze psikadlem sporzadzonym z tejze odzywki i wody destylowanej - i do pracy.
Efekty - puchu prawie zero, wlosy zdyscyplinowane, blyszczace, miekkie, troche jakby...nawoskowane, skrecone w pojedynczy gruby rulon.
Jutro ja wyprobuje zamiast Joaski jako bs. I wkleje ja do analizowego, niech dziewczyny mi rozszyfruja co w niej takiego cudownego.
W niedziele poloze sobie jakis smakolyk na wlosy - albo maske drozdzowa albo cynamonowa.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:34   #41957
nez123
Rozeznanie

Cytat:
nez123 - ja z ryżu nie używałam, ciekawa jestem, jaki ma stosunek kwasów jednonienasyconych do wielonienasyconych, bo nigdzie nie mogę znaleźć :/ A tym się sugeruję w doborze olei.
Znalazłam coś takiego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna 880 kcal. 3,610kJ

Białko ......................... ....................... 0g

Węglowodany ......................... ........... 0g

Cukry ......................... ........................ 0g

Tłuszcz ogółem ......................... .... 97,4g

-kwasy nasycone ......................... ... 21,2g

-kwasy jednonienasycone ............... 40,7g

-kwasy wielonienasycone ............... 34,3g

-cholesterol ......................... ................. 0g

Błonnik ......................... ....................... 0g

Sód ......................... ......................... .. 0mg

Witamina E ......................... ............ 7,9mg

Gamma - Oryzanol ......................... 250mg

Ja się na tym nie znam...

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-09-16 o 16:35
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 17:12   #41958
malgosia86
Zadomowienie

Myszko, pięknie
Powinnaś zmienić zdjęcie w awatarze na bardziej aktualne

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 18:32   #41959
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny.. wracam.. ekchmm. skruszona.

Nie da się wygrac z naturą włosów
Miałyscie rację!

Od kwietnia nie używam suszarki i pozwalam moim włosom schnac naturalnie. Na poczatku dawałam ciezsze odzywki, zeby były proste, ale i tak w miare odrastania, bo ściełam niepotrzebnie, zaczeły sie zawijac.

No i wracam do podtrzymania skrętu.

Co najwazniejsze.. jeszcze rok temu bym nie uwierzyła, ale teraz.. uwielbiam moje fale. Po wysuszeniu suszarka na gładko, prosto, czuje sie źle, jak nie-ja. Mówiłyście, ze tak będzie, ale nie wierzyłam... odcięłam sie od zakręconych, bo uwazałam, ze moje fale, to żadne skret w gruncie rzeczy. Bo co to za krecone włosy, które raz są prawie proste a raz zawijają. Ale juz wole swój bałagan, niz idealnie wymodelowane na szczotce. Po prostu bardziej mi do buzi pasuje skręt.

Pewnie przyjdzie za chwile czas na porzucenie farbowania, bo intensywnie nad tym mysle, co by sie jednak nie przerzucic na hennę. Dlatego poki co, nie farbuje wcale, bo musze to powaznie przemyslec :P

Tak wyglądają moje włoski dzisiaj po pantene odzywce b/s spręzyste fale i loki. Mnie silikony nie służa, wiec troche oklapnieta ta fryzurka, ale i tak jest niexle, bo włosy rozczesałam po odwinieciu z ręcznika i dopiero nałożyłam to serum i pogniotłam trochę. Lepszy efekt jest, gdy włosy rozczsze na odzywce a potem juz nie i dam polecany przez Was żel Isana czarny męski z pomaranczowymi napisami. Jest fantastyczny.

Nie wiem czemu skusiłam sie na to pantene, niektore kreconowłose bardzo go zachwalały, a ja z moja w gruncie rzeczy bezsilikonowa pielegnacja, mogłam spodziewac sie efektow obciażenia, ale musiałam spróbowac.

Włosy zapuszczam, bo falują wraz z długością. mam nadzieję, że cos z nich jeszcze wycisnę.. kupuję wreszcie keratyne i olej kokosowy na mazidłach, wiec moze bedzie jakis postep
cześć Mysiu!
mam podobne odczucia jak Ty

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Dodam, że nigdy nie dosuszam włosów do końca. "Łapię" je ciepłym nadmuchem, potem suszę chłodniejszym, by nie miały termicznego szoku Podpinam, znowu podsuszam ciepłym i znów zimnym. Zostawiam jeszcze dość wilgotne, podsuszone w jakiś 70-80%.
Najlepiej i tak wyglądają, gdy umyję wieczorem. Dosychają spokojnie przez noc. Nawet jeśli dam im doschnąć na spokojnie, gdy myję w dzień, to i tak szybciej tracą kształt. Obwiniam zmiany wilgotności.
o widzisz, a ja mam dokładnie na odwrót - znacznie lepszy efekt przy myciu i suszeniu rano a potem godzince na doschnięcie i wygniecenie - ale w tygodniu na to czasu brak

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
aaaaaaaaa : jupi: zdarzył się cud : jupi: jak to możliwe tak nagle? to ta odżywka bananowa? wszystko inne nakładałam po staremu ... aż nie mogę w to uwierzyć, oto zdjęcia (włoski jeszcze wilgotne, ale nie mogłam się doczekać, żeby Wam pokazać, co się zadziało):Załącznik 4228922

Załącznik 4228923

Załącznik 4228924

Załącznik 4228925

Załącznik 4228926

Załącznik 4228927
oo pierwsze koty za płoty
Stary 2011-09-16, 19:05   #41960
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad moimi kłakami. Zapuszczam je już dość długo, w każdym razie już dawno nie miałam takiej długości (parę poprzednich prób skończyło się u fryzjera bo mi przeszkadzały ) ale zdążyły się zniszczyć, pewnie przez farbowanie też. No i nie wiem, czy da się je jeszcze reanimować, czy tylko cięcie mi zostało. Najgorzej jest z wierzchnią, najkrótszą warstwą. Właściwie końcówki są w lepszym stanie (nie są porozdwajane,co mnie dziwi) niż ten kawałek w połowie długości, przy głowie. No i widać na zdjęciu z lampą, że sterczy mi dużo pojedynczych włosków, nie wiem jak je przyklepać.
Z drugiej strony i tak nie wycieniowałabym ich za bardzo, więc tej brzydkiej części i tak bym się nie pozbyła do końca.
Wiem, że wierzch zawsze niszczy się najbardziej... ale czekać, odżywiać, czy obciąć?
Za wszelkie inne rady też będę wdzięczna
(Ogólnie dzisiaj wyglądają dość dobrze po masce z oleju rycynowego, miodu, żółtka, odrobinie kwasku cytrynowego i isany babassu.)
A poza tym mam ochotę wydać duuużo kasy na mazidlach albo BU, ratunku.
Bardzo ładny skręt!

Cytat:
A w ogóle to jakimś przypadkiem trafiłam na dziewczynę KLIK!, która od 5 lat stosuje CG...ma mnóstwo włosów, więc w ciemno nie będę 'kopiować' jej pielęgnacji, ale jakie ma piękne kręciołki widać, że zdrowe i takie mniam...
Pewnie powiecie że bluźnię ale ani trochę nie podobają mi się jej włosy
Tzn podoba mi się to że są takie odsepraowane od siebie a nie jeden wielki busz ale na moje to wyglądają na przetłuszczone a ten przyliz przy głowie to już w ogóle

*Basia* piękny skręt masz, cudowne włosy Nie wiem jak było wcześniej ale teraz jest super, naprawdę

Cytat:
little.b.blue śliczne włoski i ta długość
dziękuję

Cytat:
A tutaj moje wczorajsze mycie, nie umiem ich ratowac na drugi dzien więc wczoraj umyłam.

Najpierw chciałam płukac i nakładac d/s b/s bez mycia ale jakos kiepsko wyszło chyba. i jak zaczełąm suszyc to zwątpilam i pod kran znów...
Umyłam odżywką Aile kwiat lotosu
Alterra granat d/s
Joaśka z zielona herbata b/s
i żel Delii i dyfuzor

śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam
Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego.
Śliczne

Cytat:
aaaaaaaaa : jupi: zdarzył się cud : jupi: jak to możliwe tak nagle? to ta odżywka bananowa? wszystko inne nakładałam po staremu ... aż nie mogę w to uwierzyć, oto zdjęcia (włoski jeszcze wilgotne, ale nie mogłam się doczekać, żeby Wam pokazać, co się zadziało)
O proszę, jakie postępy! Ładnie

A ja się zaczynam zastanawiać czy służy mi stylizacja. Tzn cuduję, staję na rzęsach żeby te włosy zbić w takie odseparowane loki a wychodzi z tego same widzicie co - strąki i susz. Ale masakra zaczyna się na drugi dzień bo nie wiem co zrobić żeby wyglądały świeżo a nie na przetłuszczone.
Dla porównania wstawię fotkę z lipca, wtedy olejowałam rzadko, po myciu Kallos, spłukiwanie, dyfuzor i ugniatanie Pantene do loków. Fakt, pusz był ale przynajmniej nie było strąków. A teraz wychodzę z siebie żeby je ułożyć a wyglądają na przetłuszczone...
Uważacie że warto je "przetrzymać" i kontynuować z eksperymentami?

Foto z lipca (jeszcze przed szałem na pielęgnację) pierwsze i foto sprzed kilku dni drugie. Różnica w kolorze to przez oświetlenie/flesz (pierwsze zdjęcie robiła babcia )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 281235_256142067733197_100000122162173_1274553_5800599_n.jpg (101,3 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3359.jpg (50,8 KB, 75 załadowań)

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-16 o 19:23
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:14   #41961
little.b.blue
Zakorzenienie

Malina widziałam zdjęcia z codziennika, wyglądasz bosko!

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:39   #41962
imbryka
Rozeznanie

Czy żel artiste z niebieskim wieczkiem dużo różni się składem od tego z wieczkiem fioletowym? oba są zgodne?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:39   #41963
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
A ja się zaczynam zastanawiać czy służy mi stylizacja. Tzn cuduję, staję na rzęsach żeby te włosy zbić w takie odseparowane loki a wychodzi z tego same widzicie co - strąki i susz. Ale masakra zaczyna się na drugi dzień bo nie wiem co zrobić żeby wyglądały świeżo a nie na przetłuszczone.
Dla porównania wstawię fotkę z lipca, wtedy olejowałam rzadko, po myciu Kallos, spłukiwanie, dyfuzor i ugniatanie Pantene do loków. Fakt, pusz był ale przynajmniej nie było strąków. A teraz wychodzę z siebie żeby je ułożyć a wyglądają na przetłuszczone...

Foto z lipca (jeszcze przed szałem na pielęgnację) pierwsze i foto sprzed kilku dni drugie. Różnica w kolorze to przez oświetlenie/flesz (pierwsze zdjęcie robiła babcia )
O widzisz. Mam podobne odczucia. Tylko Ty masz duuuuużo dłuższe włosy ode mnie i przez to też bardziej zdefiniowany skręt. Ale to i tak nie zmienia faktu, że stylizator też robi mi z włosów takie nieprzyjemne coś. Jedyne słowo jakie zawsze przychodzi mi do głowy aby je określić to - brudne.
Poczekam ze stylizatorami kiedy urosną ale Ty może jeszcze nie znalazłaś odpowiedniego stylizatora dla siebie? Nie każdy służy włosom. Jedne przeciążają inne wbrew pozorom wysuszają. Może nie znalazłaś tego dla siebie?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:40   #41964
hornygirl
Raczkowanie

Dziewczyny, jakie loki, aż mnie onieśmielają!
A te co robią największe wrażenie mają najbardziej narzekające właścicielki

Pytanie za 100 punktów - wam się też tak plączą włosy nad karkiem?

Bo moje bardzo a myje je raz na 4-5 dni i nie chce ich czesać na sucho, a rękami też mam wrażenie że rwę i szarpię... Jak zamoczę żeby rozczesać to znów będą mi schły 3 godziny Dopiero zaczynam chodzić więcej w rozpuszczonych i nie wiem co z tym fantem zrobić.

p.s. sprawiłam sobie żel Artiste niebieski i bardzo mi służy
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:46   #41965
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny brązik.
Jeju, ależ Ty masz dużo włosów!
Za dużo Na szczęście dzięki CG jest mniej pudla a tylko 100% włosów w szopie
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a ja? a ja? mam szansę na skręt Edith3F? jak ocenia wróżbitka Ajrisz?
Też nie ;P Może troszkę jak Cascada? Ale co tu będziemy gdybać, urosną to pokażą
Cytat:
Coś ostatnio szalejesz kochana tu trwała tu kolor
Skóra odżyła Rok abstynencji to zdecydowanie za długo
Natura naturą ale pomóc jej fajnie
Cytat:
Łaaał ale ślicznie
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
(idę zakładać aparat na żuchwę )
Szczerze współczuję Trzymaj się dzielnie, przyjemne tot nie jest ale dla efektów warto
Cytat:
aaaaaaaaa : jupi: zdarzył się cud : jupi: jak to możliwe tak nagle? to ta odżywka bananowa? wszystko inne nakładałam po staremu ...
super Motywatorki

myszka - pięknie
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego
Tyle nas interesuje. klik
Cytat:
OLEJ RYŻOWY - Wytłaczany lub ekstrahowany z pękniętych łusek ryżu (oryza sativa). Zawiera kwas oleinowy(38%), linolowy(40%), estry kwasu erukowego, gamma-oryzanol, skwalen, kwas fosforowy, estry wyższych alkoholi i kwasów tłuszczowych, bardzo duże ilości witaminy E i tokotrienoli. Duże stężenie witaminy E zapewnia ochronę lipidom naskórka. Oryzanol chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, powstrzymuje procesy starzenia i łagodzi objawy klimakterium(działa jak hormon wytwarzany przez jajniki). Jest silnym antyoksydantem i filtrem UV.
Włosy nawilży, zmiękczy. Nic specjalnego, coś jak słonecznik. Nie zaszkodzi ale nie da jakichś spektakularnyh efektów jak np kokos czy rycyna.
Dla skóry może być fajny i zacznę mu się przyglądać teraz ;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (74,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (23,9 KB, 35 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:54   #41966
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
MgielkaM - mi coś ostatnio też reanimacja nie wychodzi, na 2 dzień spinam włosy, a potem myję Bardzo ładne zawijaski, ślicznie wyglądają
Dzieki Ale one tak łądnie wyglądają dopóki nie wyjdę potem pełno odstawaczy się robi i ogolny gąszcz aureolkowy... nie wiem jak temu zaradzic..

Cytat:
Idę zmywać makadamię z włosów, jak ona cudownie pachnie orzeszkami, zakochałam się
Odkąd jestem w ciąży, mam wyczulony nos na zapachy - uwielbiam maziać się po buzi olejem z nasion truskawki, po prostu odpływam I teraz doszła makadamia, coś czuję, że to będzie mój ukochany olej
heheh trochę mnie zaciekawiłaś i tymi truskawkami i tą makadamią... mam straszną ochotę na jakiś fajny pachnący olej. Skąd makadamię masz? Z mazideł czy coś?

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja muszę jakiś kupic bo rozmiar mi się zmienił ostatnio i na razie mam tylko jeden Też sie zastanawiam nad tym jak zamówic. Może poczekam aż ty zamówisz i zobaczę co o tym sądzisz
ja mam dwa w obecnym rozmiarze ale ten Onyx to moje marzenei bo ma odpinane ramiączka... musze poczekać blizej konca miesiaca niestety...

Cytat:
Ale pięknie! oddawaj!
oj oj kto to mówi dzisiaj juz wyglądam jak koszmarek

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Swoją drogą to Ci bardzo fajnie z takim przedziałkiem
tak mi się włosy po umyciu jakoś układają tylko jeszcze bardziej na bok, teraz jedno pasmo przełożyłam żeby nie mieć przedziałka az tak daleko ale mimo wszystko jest bardziej na bok. Miło mi, że wyglada ok mi ciezko było się przestawić wydawalo mi sie ze mam po jednej stronie burze lokow a po drugiej nic

Cytat:
piękne! jakie 'zmuszać'?
to prawda, w prostych tez mi jakos smetnie, niby ok, ale smętnie
no czasami mam wrazenie ze je zmuszam bo tyle na nie nakładam i ugniatam itp. I ze gdybym je zostawiła samym sobie to byłyby bardziej proste niz krecone... No ale może z czasem...

pati_bc, nez123 dziekuje dziewczyny

A artiste żel to ja mam teraz w takim z dozownikiem jak mydło w płynie a miałam w okrągłym plastikowym słoiczku z fioletową zakrętką. I przestał mi chyba służyc... Zel lniany musze ugotowac bo jego nic nie przebije.

Cytat:
Zaczynam kochać miłością szczerą olej makadamia - mam po nim w dotyku tak miękkie i jakby śliskie włosy, po żadnym tak nie miałam, takie inne, może zdjęcie z bliska pokaże, co mam na myśli Jeszcze nie do końca odciśnięte.
coraz bardziej mnie intryguje ten olej Lubisz się z kokosem np? Bo co prawda jeszcze nie wiem czy wnikajace czy nie wnikajace mi służa ale po kokosie u mnie całkiem fajnie. I zastanawiam się czy ta makadamia też mi posłuży
Sliczne masz włoski

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Efekty - puchu prawie zero, wlosy zdyscyplinowane, blyszczace, miekkie, troche jakby...nawoskowane, skrecone w pojedynczy gruby rulon.
o widzisz potrzeba matką wynalazku heheh super, że fajnie wyszło

Cytat:
Pewnie powiecie że bluźnię ale ani trochę nie podobają mi się jej włosy
ojjjj bluźnisz heheh ona ma te włosy takie nawilżone a przy głowie układają się tak jak się układają, dla mnie wyglądają fajnie

Cytat:
no i dla mnie te z teraz wyglądają lepiej... Ja takiego gąszczu jak miałaś w lipcu właśnie próbuję się pozbyć... ale wraca...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Skóra odżyła Rok abstynencji to zdecydowanie za długo
Natura naturą ale pomóc jej fajnie

Łaaał ale ślicznie
no fajnie fajnie, miło że już możesz i skóra nie piszczy
Szkoda, ze one tylko tak wyglądają po umyciu pokaże wam następnym razem rano i potem jak wrócę do domu... bo nie wiem jak zniwelowac to co się z nimi robi...

A Maaaliiinaaa znalazłam kopalnie Bingo! Nie omieszkałam kupić maskę do włosów. Wybrałam spirulinę i coś tam. Nawet nie spodziwałam się, ze oni robią tyle różności. Rzeczy do włosów to chyba niewiele dla nas poza maskami. Ale do stópek, rączek... i mają takie fajne opakowania typu "spa". buteleczki z metalowymi zakrętkami itp i mają np szampony litrowe i ceny fajne w sumie. Ciekawe jakiej jakości te ich inne rzeczy zaraz poszukam cos

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 19:59   #41967
nez123
Rozeznanie

Ajrisz dziękuję za odpowiedź;*
little.b.blue super włoski teraz.
Stary 2011-09-16, 20:07   #41968
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładny skręt!
Dzięki

Cytat:
Według mnie wyglądają na zdrowsze, więc chyba kontynuować?

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Mnie tak

Piechniak, dziś jest chyba jakiś dobry dzień dla włosów. Fajna zmiana

Cytat:
ja mam dwa w obecnym rozmiarze ale ten Onyx to moje marzenei bo ma odpinane ramiączka... musze poczekać blizej konca miesiaca niestety...
A widziałyście wy zapowiedzi jesienne? Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie)
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:10   #41969
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Po nałożeniu żelu, czyli jak są już po nałożeniu odzywki b/s, odciśnięciu rękami i arafatką.
Ojć... niedobrze... na pewno nie stosowałam wielu rzeczy, choć sprawdzam tu i tam. Jednak składowo niektóre z tych kosmetyków są fajne.
Nie można wszystkiego przetestować ale sa takie kosmetyki które po przeczytaniu składu wiesz od razu ze musisz ją mieć.Ja, jak wiesz jestem totalnym laikiem w składach i nic mi nie wchodzi do głowy dlatego polegam min na Tobie bo uważam ze jesteś w tym względzie expertką

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:25   #41970
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna 880 kcal. 3,610kJ

Białko ......................... ....................... 0g

Węglowodany ......................... ........... 0g

Cukry ......................... ........................ 0g

Tłuszcz ogółem ......................... .... 97,4g

-cholesterol ......................... ................. 0g

Błonnik ......................... ....................... 0g

Sód ......................... ......................... .. 0mg

Witamina E ......................... ............ 7,9mg

Gamma - Oryzanol ......................... 250mg

Ja się na tym nie znam...
Czyli prawie pół na pół jedno i wielonienasycone i trochę nasyconych, nie używałam jeszcze takiego oleju, ciekawe, jakby działał.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Myszko, pięknie
Powinnaś zmienić zdjęcie w awatarze na bardziej aktualne
Muszę jakieś znaleźć

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie loki, aż mnie onieśmielają!
A te co robią największe wrażenie mają najbardziej narzekające właścicielki

Bo moje bardzo a myje je raz na 4-5 dni i nie chce ich czesać na sucho, a rękami też mam wrażenie że rwę i szarpię... Jak zamoczę żeby rozczesać to znów będą mi schły 3 godziny Dopiero zaczynam chodzić więcej w rozpuszczonych i nie wiem co z tym fantem zrobić.

p.s. sprawiłam sobie żel Artiste niebieski i bardzo mi służy
Mi się tam nad karkiem często plączą, muszę dokładnie rozczesywać palcami mokre z odżywką bs.

Cytat:

heheh trochę mnie zaciekawiłaś i tymi truskawkami i tą makadamią... mam straszną ochotę na jakiś fajny pachnący olej. Skąd makadamię masz? Z mazideł czy coś?

coraz bardziej mnie intryguje ten olej Lubisz się z kokosem np? Bo co prawda jeszcze nie wiem czy wnikajace czy nie wnikajace mi służa ale po kokosie u mnie całkiem fajnie. I zastanawiam się czy ta makadamia też mi posłuży
Sliczne masz włoski

Makadamię mam organiczną, nierafinowaną z mazideł A teraz mam ją na twarzy z żelem HA, zwariuje zaraz

A kokosa nie lubię niestety, mam po nim puszek i "za mięciutką kaczuszkę", ma nasycone kwasy tłuszczowe, a nimi moje włosy się nie lubią niestety, tak samo nie przepadam za masełkami różnymi.

Little.b.blue - jakie Ty masz długie włoski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości