|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
na pasaż grunwaldzki ?? o to chodzi ?? bo ja nie wiem hehe
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dusiaka ja nie mam klawisza 'Tab', 'N', 'B', 'Spacja', i nawet nie wiem kiedy Natalka rozbroiła te klawisze
![]() ja mam jeden kombinezon, jest cienki dość. z coolclub, dostałam jak byłam w ciąży. tylko, że mała w nim pływa izazula tą matkę bym ubiła sama, szkoda dziecka Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-16 o 18:35 |
|
|
|
#3513 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maciej też strasznie jest rozbrykany wszędzie go pełno normalnie aż sama go nie poznaje, mały szogun nam rośnie ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
widać była to dobra decyzja ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze to nic poważnego---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja Wam życzę żebyście nie mogli się od zleceń opędzić
Cytat:
.Milczeć to ja napewno nie będę To prawda najważniejsze że wszyscy są zdrowi.
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Dusiaka-pytałaś o naszą budowe. W przyszłym tyg kończą już pape bić i tyle w tym roku. Tż troche odpocznie i pobędzie w domu, bo teraz to mało go widzimy. Okna trzeba będzie jeszcze pozabijać deskami. pozaznaczałam sobie posty i mi się nic nie wyswietliło teraz;/ ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Iza- tej matce to sama bym wlała. Ja też kiedys widziałam jak matka szarpała dziecko i lała po tyłku. Podeszłam do niej i powiedziałam: że zaraz zadzwonie na policje i sama niech się walnie w łeb, a nie dziecko bije
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-09-16 o 18:50 |
||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odciągnęłam mu glutki marimerem, dałam nasivin i lepiej mu się oddycha, ten katar taki gęsty zapychający się zrobił Sprawdzałam właśnie swoje konto i zonk - nie dostała jeszcze wypłaty, a powinnam była ją dostać 1-2 września w poniedziałek musze do zopisu zadzwonić
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym wylewaniu przez maluchy picia i u mnie to samo się dzieję
Z butli mleko wylewa,niekapka nie daje bo wylewa i rozmazuje po płytkach.Jedynie z kubka jeszcze nie wylewa.Wszystko oczywiście robi z premedytacjąJa widzę,że wylewa to zabieram jej "zabawkę".
|
#3518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w zeszły weekend po imprezie byliśmy, tz pojechał rano nurkować a ja spałam, Amela 2 godziny siedziała przy mnie i mi a to wkładała palec w nos (bo miałam wg niej babę w nosie ), albo ciągneła za włosy, albo po mnie skakała, byłam tak śpiąca, że nie mogłam się całkiem obudzić i nagle poczułam jak coś leci mi po twarzy, a ona mleka które jej zrobiłam nie wypiła całego i stukała mi smoczkiem od butelki w czoło, a mleko leciało mi po oczach ![]() a co do tych zdjęć, to u nas w teatrze też tak kiedyś było i moją siostrę wzięli, musiała zapłacić za portfolio, że niby się nadaje itp. nawet w łodzi na zdjęciach była i tyle... może tak to działa, ale do niej się nigdy nikt nie odezwał. Wg mnie to nabijanie kasy ![]() Cytat:
ja Amelce też podcinałam włosy, bo miała z jednej strony dłuższe, poza tym te niepodcięte nigdy są proste, a te podcięte zaczynają się kręcić. Grzywkę też obcinamy Cytat:
Cytat:
![]() ja w chwilach maksymalnego wkurzenia mówię do Ameli z zaciśniętymi zębami, ale też mnie to strasznie wkurza
|
|
#3519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Laptopa nie zostawiam otwartego nawet na chwilę , sam nie otworzy na szczęście, telefony wysoko , piloty też . Za to dzisiaj się dobrał do drzwiczek od kominka , do tej pory nie otwierał to ja chcąc jakoś to zabezpieczyć żeby mi tą sadzą nie wysmarował kremowego wypoczynku przysunęłam ławę i szybę wyjętą z ławy wsadziłam za fotel chciałam go dosunąć i zbiłam tą szybę Picie jest zabierane bo nie będę podłogi myła 10 razy dziennie |
|||
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i się nie zmyło, a rdzawy bardzo szybko brał te rysunki
|
|
|
#3521 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do fotek to każą Ci zrobić portfolio zaproponują u nich . koszt ponad 200 zł ew powiedzą żebyś własne zdjęcia im dostarczyła . koszt jak napisała młoda zwykle 60 zł obsługę u nich . nam kiedyś baba cyknęła gdzieś . chodziło jej o Olkę. ale ja nigdzie nie polazłam SZymek miał kiedyś jakąś sesję gdzieś ale darmo Cytat:
![]() Miałam coś napisać na temat drcron i JUlki ale popieram rękoma i nogami Cytat:
Cytat:
ale mi też mama obcinała . Drcron wybacz ale niezła bzdura z tymi włosami Przezyłam zebranie . na radę rodziców się mamusie same zgłosiły uff . oplaty się nie zmieniły więc jest ok . w sumie taka gadanina o wszystkim i o niczym . 22 mają dyskotekę w przedszkolu . to się SZymek ucieszy .
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia u mnie rysa nie jest taka głęboka podejrzewam że wystarczy polerka w warsztacie , jednak widać
![]() Ania pewnie rozmiar też od firmy zależy, bo jedną bluzę mam na 82 i dobra moją mamę na pałę obcięli jak miała 5 lat w przekonaniu że jej wyrosną gęstsze włosy , niestety nie wyrosły ![]() ale faktem jest że jak się zetnie te pierwsze niemowlęce włoski to następne rosną już grubsze |
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień♥ dobry w ten zimny poranek....brrr u mnie 5 stopni!
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
jeju oby mój nie z tych był![]() Co do rozmiarów z h&m te na 86 sa dobre na kubusia, jeszcze troche pochodzi, ale na 92 ma np. spodnie z c&a czy bluzki z 5-10-15. Z george'a ma na 18-24 mcy ubrania, zalezy od firmy, ale fakt tak szybko juz nie rośnie po tatusiu takie płtwy bedzie miał
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam że tak z doskoku i tylko z prośbą (czytam regularnie, możecie Asiulka zapytać bo ostatnio rozmawiałyśmy o czymś z forum
)Czy jest możliwość kupienia gdzieś części do niekapków TT? Chodzi mi konkretnie o gumową część odpowiadającą za niekapanie tego kupeczka http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/2/subcat/6/pageid/98/. Zepsuł mi się nad ranem, z butli Misiek nie bardzo pije, udało się z kapka ale w łóżku boję się że mi porozlewa. Napisałam do producenta. Pewnie ostatecznie kupię nowy kubek... Misiek się rozchorował, w nocy ciągły kaszel i gorączka, rano znów gorączka. Po śniadaniu jedziemy do lekarza bo jak kaszle to aż rzęzi Jutro mieliśmy jechać do mojego brata ale sobie odpuścimy ![]() Za tydzień wyjazd na wakacje - mam nadzieję że się wykuruje Poza tym to u nas nadal do
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak chcesz mogę ci podesłać mój niekapek - nie używany, może sobie zamienisz ustniki, Kubuś nawet w rączce nie chciał go trzymaćBiedny Michaś, wiem co czujesz, mój jeszcze kaszle troszkę ale gorączkę miał przez 2 dni na szczęście, mam nadzieję, że szybko Misiowi przejdzie
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wujek mało na zawał nie padł,okropne dziecko radochy miało co miaraMy już po wielkim sprzątaniu chaty,tż jeszcze walczy w łazience. I niedługo jedziemy z siostrą moją i małą na basen,ja nie mogę znalezc stroju kompletnego i chyba pojadę w innej górze i innym dole ![]() Wczoraj dostałam pięknego,kolejnego storczyka od tż w ulubionym kolorze doniczki różowym Rosną mi jak szalone,a jeszcze pół roku temu narzekałam,że same badyle mam,a teraz co rusz któryś kwitnieJezu co sprzątam to miewam chwile,żeby powypieprzać wszystkie zabawki mojego dziecka,nie dosyć,że góra zawalona w jej duperele to na dole zabić się można o te stoliczki,wózeczki i klocki ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Dziewczyny czy wy też macie dzisiaj inny,dziwny wizaż? Pytanie do mam kocich Czy wasze koty też miewają okresy,że tyją Moja kotka ma gruby brzuch i w ogóle taka cała się grubsza zrobiła,gdyby sterylizowana nie była to głowe bym dała,że lada moment babcią zostanę Zawsze szczuplutka była,a teraz takiego brzuszka dostała.Karma nie zmieniona
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
a nasz juz wysterylizowana i teraz mialaby 6!!!!!! matko, co my bysmy z nimi zrobili?????kosmos!!
i tak niezle ze z 5 zostal tylko jeden. U nas pierwsza nocka gdzie mala spala na swoim mini spanku ![]() generalnie jest zachwycona, nikt nie moze nawet usiasc bo od razu krzywo patrzy i mowi nieeeee! kladzie sie robi aaaa aaaa ja tez jestem zadowolona z zakupu, pozniej jak laski beda starsze beda mialy do siedzenia czy dla lalek
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
pusto dzisiaj....
wiecie co, pochwaliłam się wczoraj, że małemu przechodzi bez antybiotyku i co, kaszle jak stary maluch, katar - gęste gluciory mu zalegają między nosem a gardłem...zasnął o 10.40 i słyszę jak co chwilkę pokasłuje mokrym kaszlem może po syropie?? syrop ma wykrztuśny Jak mu nosek odciągałam (spazmy oczywiście odstawiał) to z jednej dziurki zakrwawione było, więc już nie ruszam, ja mam tendencję do krwotoków z nosa, jak byłam mała to często mi krew leciała, przy katarze to już w ogóle, jeju oby nie miał tego po mnie martwię się o niego... boję się, żeby nie dostał temperatury znowu, od środy wieczora już nie miał---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- szok - IZUMI na pasku widzę!!!!!!!!odezwij się wreszcie!
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
izumi????i nas olała!
|
|
#3530 | |||
|
Rozeznanie
|
witam
a u nas znowu kupy w natarciu wczoraj chyba z 6zadkich ![]() dzis od rana narazie 2, nie wiem czy to przez zeby ida mu 3oczne ale juz sa przebite troche sama nie wiem wczoraj to miałam wrazenie ze cos małemu z brzuszkiem dolegało 2raz odnosze wrazenie ze mały nie moze jesc barszczu czerwonego ale dzis tez zadka kupa była juz, jak wstanie dam mu acidolac baby i jak sie nie polepszy to w poniedziałek do lekarza lecimy co do wylewania mamy niekapek lovi i czasem kubus water i nie wylewa ![]() ale jest inny problem jak oduczyc mojego potworka szarpania kota czy psa ![]() ale od wczoraj moja mama ma cudnego malutkiego maltanczyka Cytat:
przeciez to ja ta od kombinezonu![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam pod koniec sierpnia, u nas mieli po 1 sztuce tylko z kazdego rozmiaru dokupiłam jeszcze rajtuzki i rekawiczki z tej kolekcji i czapki w h&m jeszcze te szliko golfy zamówie na allegro mamy rozmiar 92 Bartus ma teraz ok 85cm wzrostu fajne te buciki z bartka ale kolejne 200złgr widziałam tez fajne w daichmanie te elefanteny 125zł i zastanawiam sie nad nimi noo ![]()
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-09-17 o 13:10 |
|||
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
żeby tylko szybciutko mu przeszło to chorubsko, ja znowu jestem chora gardło mam spuchnięte i strasznie mnie boli płucze je roztworem z wody utlenionej i muszę powiedzieć ze lepiej Izumi była ooo szok !!! szkoda że nic nie napisała ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
moj tż jakiś rok temu szukał katarku w stacjonarnych aptekach i też robili wielkie oczy jak się o niego pytał
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku
My już po wizycie, niby lekka infekcja a gorączka kaszel i chrypa Młody chodzi i jęczy...Picie też Misiek z kubusia wylewa ale mamy bidon i z bidonu nie wyleje
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
katarek kupiłam przez alegro, bo w żadnej aptece nawet na zamówienie nie mieli ![]() ana co do zabawek to proponuję tobie pozbierać te ktorymi np z 2 tyg się nie bawi, i w worek, i do piwnicy. Może później się zainteresuje, a miejsca sporo więcej. Dołanczam fotke z biegu, wybaczcie ze wyglądam nie tegos, ale to było po biegu, więc już padałam po prostu na końcu spuchłam
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma pulneo x3, mucosolvan x1rano, sinecod x1wieczorem + zbijać gorączkę jak będzie (miał jak wróciliśmy z przychodni) Nic nie zjadł od rana, rano z 2 kanapki....
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamytylko jeden pepto drill 2 razy na dobę po 2,5 ml
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
bao, lindsley zdrówka dla chłopaków
ana u nas też w każdym pokoju zabawki, ale zamontowałam półki i zabawki, którymi mała się nie bawi postawiłam na półki. madzia_pl gratulacje . zajęłaś 2 miejsce ?![]() ja dzisiaj zauważyłam, że małej wyrosła 2jka, która nie powinna wyrosnąć, z tego co mówił lekarz. i dzwoniłam do tej prywatnej kliniki, zabieg kosztuje 11tys zł ma któraś konto w mbanku? jeśli tak to powiem wam że kilka miesięcy temu wykupiłam sobie pakiet Opieka 24h, obejmuje całą moją rodzinę zamieszkałą wraz ze mną, 10zł miesięcznie, ale kiedy chcę to dzwonię do lekarza prywatnego, o każdej porze dnia i przyjeżdża do domu w ciągu kilku godzin. 2 razy już zamawiałam lekarza do domu i jestem zadowolona
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-17 o 14:51 |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia dzięki
żeby udało się uzbierać kasę.Dziś dr mówił że widać że Michałowi 3-ka się przebija a Michał ma dopiero wszystkie jedynki i trzy dwójki. Dziwnie te zęby wychodzą... Misiek zjadł pół omleta (z 1jajka) ze zmiksowanym kiwi i bananem... Czym to dziecko żyje?
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Bao inhalator normalnie w aptece możesz kupić , powinni w każdej aptece mieć jednak na allegro dużo tańszy kupisz, jest bardzo przydatny potwierdzam , przy katarze tez inhalacje solą fizjologiczną można robić
Madzia super , gratulacje ![]() Sidorcia a co się stanie jak ta 2 będzie? Mój starszy syn ma 5 które wyrosły na podniebieniu , bo były już 4 i 6 a piątek jeszcze nie i jak się tamte rozrosły to się już nie zmieściły , aparat nosił ale niestety nic to nie dało , nie widać tego ale pewnie też trzeba będzie to operacyjnie usuwać ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Ana może dla wujka to tragiczne było ale ja padłam jak to przeczytałam z tym samochodem dobrze że mój pisać nie umie |
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
libra jeśli ta 2jka będzie rosła w poziomie, jak teraz jest, to będzie 'odpychać' od siebie jedynkę i trójkę. i zabraknie miejsca na 5tki i resztę zębów bo całość pójdzie do tyłu.
i niestety ale jeśli u nas ząb wyrósłby na podniebieniu to usuwany byłby operacyjnie, nie wiem jak jest w waszym przypadku ale skoro nie przeszkadzają Twojemu Adasiowi te zęby to myślę że chyba nie będzie z nimi problemu, ale specjalistą nie jestem więc nie jestem pewna też na 100% ![]() właśnie zauważyłam też że jestem tylko 6 lat starsza od Twojego syna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

powiedziałam mu że lanie to powinien on dostać, że ustawił mleko w jej zasięgu 
widać była to dobra decyzja 
daję mu tylko ten syropek na kaszel, ma smak miodu i jakoś się udaje wepchnąć
idę robić mleczko i jak tż wróci to zabieram się za prasowania - 4 suszarki mam
macie jakieś pomysły???????

w poniedziałek musze do zopisu zadzwonić

żeby udało się uzbierać kasę.