|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
ooooooo nieeee... nie widziała, ale aż boję się szukac ![]() W ogóle to może ktoś cos z Bingo stosował i wie, że fajne. Oprócz masek do włosów. Bo tam mają tyle szamponów odżywek i innych pierdół. Na KWC połowy nie ma. Znając życie wiekszośc niezgodna z CG ale może są jeszcze jakieś perełki? Szampom czekolada i pomarańcze mnie sciął z nóg ale po wodzie SLS chyba był, tylko taki z 2 gdzies miedzy "sl" a "s". Nie znam się na składach i tylko to potrafię wychwycic niestety. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ja właśnie sama nie wiem co mi służy, mam tylko kokos w sumie i oliwe z oliwek i Amlę na parafinie. I nie wiem jak które na mnie działa. Musze po kolei wypróbowac i dobrze się zastanowić nad różnicami. Ale jedno jest pewne wiecznie mam puszak zaraz po wyjsciu z domu...
|
|
#41972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może żeby zobaczyć, co Ci kochana najbardziej służy, spraw sobie przedstawiciela kwasów jednonienasyconych (np. orzech laskowy, jojobę czy ze słodkich migdałów) i przedstawiciela kwasów wielonienasyconych (orzech włoski, konopny) i zobaczysz, który fajniejszy. Ja po włoskim i konopnym miałam takie śliskie i elastyczne włosy, jakby bardziej nawilżone, a po jojobie, migdałach i laskowym lepszy skręt i takie bardziej mięsiste. Ale wszystkie te działają fajnie, tylko nasycone właśnie nie, czyli kokos, masło shea i inne masełka
|
|
|
|
|
#41973 | |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam o maskach z Bingo i chyba wybrałam jedną ze słabszych. No ale... właśnie myślę co do niej dodać... Miód mam, oliwę z oliwek, olej arachidowy rafinowany, rycynę... może jajo? Boję się zawsze takich eksperymentów bo pojęcia nie mam co z czym sie powinno łączyć.
Idę do receptariusza coś podglądnąc... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A z Bingo tam tyle było rzeczy, ze mało oczopląsu nie dostałam... I te właśnie czekoladowe rzeczy mnie zainteresowały
|
|
#41974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma takiej tragedii jak pisały babeczki na wizażu, ot odżywka
![]() akład znalazłam tutaj, szukałam gdzieś napisanego, bo łatwiej się do niego odnieść (a boję się, że przepisując coś bym pokręciła) widziałam, że analizowana była (chyba nawet przez Ciebie) Garnier Ultra Doux (z tych niedostępnych w PL) skład podobny, ale w tej pododawali kilka składników zdj pochodzi z bloga kosodrzewina.blogspot.com ![]() Cytat:
![]() ciągle biję się ze sobą czy warto te moje cienizny zapuszczać (mówię o grubości i gęstości) Cytat:
Cytat:
a makadamię lubiłam jeść w mieszankach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa pisałas, że tego hegrona mało masz, to może mi nie odlewaj? Martuś już zaczyna boleć i ciągnąć, a najbardziej boli wyzerowanie konta z odłożonych na ten cel pieniążków ale chcesz być piękna (i zdrowa!) to cierp ![]() jakie milusie włoski ![]() Piechniak o coś tam się zaczyna dziać ![]() masz takie delikatniusie te włoski ja dzisiaj wypróbowałam tego nieszczęsnego Garniera i nie ma tragedii nie zauważyłam przesuszenia, obciążenia zbytniego, włosy rozczesały się bez problemu (ale to pewnie też dlatego, że myłam Pottersem), ot odżywka wczoraj na noc, dla zapachu nałożyłam na suche włosy Joannę z miętą i wrzosem, włosy ją dosłownie piły i dokładałam, a one znowu piły....mmmmm tak milutko , woda brzozowa na skalp-dzisiaj mycie Pottersem aloesowym -Garnier drożdże piwne i owoc granatu d/s -na ociekające żel lniany i Joanna z lnem (sporo joaśki dałam) musiałam podsuszyć trochę włosy, bo nie miałam za dużo czasu do wyjścia (nie mam dyfuzora) więc suszarką z daleka, starałam się nie rozwiawać jak mówiłam tragedii nie ma, włoski miękkie, pozbijały się w "kolonie", są trochę mało puszyste, wciąż chciałabym więcej objętości przy głowie (co się okazuje miewam więcej po reanimacji lnianym na sucho i ugniataniu )ogólnie co mycie mam co innego i nie widać w tym żadnej tendencji, w żadnym kierunku konkretnym to nie idzie, nigdy nie wiem co się wykluje
|
|
|
#41976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty czego próbowałaś? Cytat:
![]() No jakoś tak sobie rosną od podstawówki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie że konkretne oleje z każdej "kategorii" poleciłaś
|
|
#41977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam do zużycia jeszcze pottersa swojego i to nowe Aile.Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
także nie zniechęcaj sie ![]() Cytat:
tak mi się przypomniało
|
|
#41978 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko ja chyba powinnam sobie bana dać na kupowanie jak chcę mazideł spróbować
![]() bo naprawdę nie wyrobię... jeszcze teraz ten TEB do zapłacenia ![]() a ja po myciu czasem mam dziwne, a potem przez cały dzień się jakoś ułożą jak chcą ![]() te zdjęcia z dzisiaj to po całym dniu i sporo byłam na dworze na wietrze a olejowanie, prawie tego nie robię, chyba trzebaby z raz na tydzień chociaż
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-16 o 21:24 |
|
|
|
#41979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jakie błyszczące aż się macać chce ![]() Cytat:
![]() Myszko - znasz jeszcze jakieś przykłady z olejów wnikających? Kokos się przejadł a po niewnikających niezmiennie kaczuszka. Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-16 o 21:34 |
||
|
|
|
#41980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do bingo lubiłam dodawać łyżeczkę miodu albo proteinki z 10 kropel na porcję.Cytat:
![]() Śliczne masz te zawijaski od samej góry prawie ![]() Cytat:
1. przedstawiciele kwasów jednonienasyconych -orzech laskowy -jojoba -słodkie migdały -awokado -makadamia -oliwa z oliwek 2. przedstawiciele kwasów wielonienasyconych -orzech włoski -konopny -lniany -słonecznikowy -z kiełków pszenicy -winogronowy 3. przedstawiciele kwasów nasyconych -olej kokosowy -olej palmowy -olej babassu -masło shea Na ZSK mają fajne, małe i dość tanie pojemności - można popróbować
|
|||
|
|
|
#41981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a i bs używam i zelu przecież i nawet kokosa dawałam dzisiaj... ale to zły pomysł byl. Puszak i tak a do tego miałam wrażenie ze tłuste są. Wczoraj kokos był ok a dzisiaj na drugi dzien juz się nie sprawdził. Może przeciążyłam... a może po prostu syndrom dnia następnego. Cytat:
![]() Idę na moje lody i filmek obejrze. Na głowie Bingo spirulina i miodek iiii bardzo ciepły turban ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
zanim przeczytałam to dodałam miodu właśnie niestety proteinki sa... w planie. A nakłądałaś na mokre czy suche... bo się zastanawiałam juz z odżywką na rękach i dałam na suche.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-16 o 21:36 |
||||
|
|
|
#41982 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko - znaczy ja używałam bingo z dodatkami po umyciu jako maskę, czyli na mokre
|
|
|
|
#41983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj widziałam sporo lokasek na mieście i to takich drobnych loczków, aż się nóż w kieszeni otwiera, że choćbym nie wiem co zrobiła i co nawaliła na ten pusty łeb to i tak czegoś takiego nie będzie ![]() mam cienkie, chciałabym burzę loków ![]() Cytat:
|
|
|
#41984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie na czas nieokreślony niestety świnka skarbonka pusta, trzeba odkładać na tzw. życie na studiach więc dupa. Ale zapamiętam sobie tę radę o ZSK Olej winogronowy = z pestek winogron, tak (przepraszam jeśli durne pytanie )?Cytat:
![]() Ja ostatnio strasznie zwracam uwagę na włosy dziewczyn, które mijam ![]() Szczególnie na te lokowane Też tak macie?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-16 o 21:57 |
||
|
|
|
#41985 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy a olej sezamowy można na włosy dać?
moje włosy lubią kokos i masło shea |
|
|
|
#41986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to samo, aż się łapię na tym, że się wręcz gapię
|
|
|
#41987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#41988 |
|
Rozeznanie
|
little b.blue, mi też się podoba bardziej teraz.
dzięki ![]() ![]() . jakiś pomysł? i tak , żeby nie obciążał, więc chba nie żele, albo bardzo lekkie (kiedyś używałam pianek - były lekkie i utrwalały, ale to chyba one mi tak zniszczyły włosy, więc nie chcę do nich wracać) spray z miodu się może nada?---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- kurde, nie ładuje mi załączników... ![]() ![]() ) a taka byłam radosna...![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- można olej sezamowy , można. tylko uwaga - ciut przyciemnia, w każdym razie mnie. i ja nie mogłam znieść zapachu - mdląco słodki (a słodkości lubię, więc musiał być wyjątkowo mdlący ). po dobno dobry do spożywania, gdy się ma nadciśnienie (ja mam niedociśnienie, więc kiedy nie sprawdził się na włoskach to sprezentowałam przyszłej teściowej, ale z tego co wiem to jeszcze nie wykorzystała...szkoda jej smażyć na tak drogim oleju, a do żadnej sałatki to się nie nadaje przez ten zapach...no chyba owocowej, ale kto dodaje oleju do owoców )
|
|
|
|
#41989 |
|
Rozeznanie
|
.Zdjęcie0420.jpg
Zdjęcie0423.jpg Zdjęcie0424.jpg Zdjęcie0419.jpg w końcu się załadowały. |
|
|
|
#41990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym chciała burze loków ![]() a puszak... hmmm może i od kokosa, Ja się nie znam Ale jak go nie używam to też się puszą... chyba. Może mniej trochę... hmmm. Muszę to poobserwowac baczniej...Ale jutro robię proste... wiem grzesze... ale nie bede czesała, nie bede prostowac ylko wysusze bez dyfuzora.. może sie nie obrażą na mnie... (wykopki mam jutro... a krecone to ani związać ani pod chustkę ani co...) Cytat:
![]() a na tym że chciałoby sie podotykac heheh nie no takich ładnych co bym chciała pomacac to nie widziałam na żywo jeszcze...No może ewentualnie tej dziewczyny co w Avonie teraz pracuje w Carrefourze. (ciekawi mnie czy to jej naturalne ) przyjżyj się kiedyś... taka młoda teraz tam jest, brazowe włosy.A to zdjęcia z dzisiaj, chciałam wam coś pokazać. pierwsze dwa to z nałożonym żelem na zwilżone włosy i one z żelem mają pełno takich odstawaczy, pojedynczych włosków, rozdzielonych. I potem jak to wygniotę to z tego robi się aureolka... Da się jakoś zniwelować? Czy pielęgnowac i może kiedyś zniknie? (bo ostatnio brałam pod uwagę przenawilżenie włosów, więc to nie jest susza chyba...) A dwa następne to dzisiejsza reanimacja: zwilżone włosy + żel Artiste fioletowy i farmonijkowanie, schły same. potem dałam trochę kokosa tam gdzie było dużo aureolki włosowej (moze przeciążyłamtym? Ale objętości nie było zanim go położyłam tak samo) Skręt owsze, fajny na ostatnim zdj widac co się pod spodem dzieje - jaki gąszcz-busz (takie dwie pionowe przestrzenie widać mięszy pasmami pokręconymi, no mówie tak jest okropny gąszcz...). No i totalny brak objętosci niestety... no i niemiłe w dotyku były... jak po piance kiedyś w dawnych czasach - szorstkie i nieprzyjemnie suche...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-16 o 23:15 |
|||
|
|
|
#41991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piechniak,wcale nie jest tak tragicznie! Coś tam się tego skrętu z rana ostało ![]() I Mgielko, wydaje mi się, że wcale dużo tych włosków Ci nie odstaje ![]() Hm...kusi mnie, żeby spróbować masła shea, ale nie mam za dużo kasy, więc kombinuję... Ktoś ma pomysł, dlaczego to z allegro jest tyle tańsze, niż takie z mazideł np? Tylko dlatego, że jest rafinowane? Ryzykować?No i gdzieś tu wyczytałam, że we Wrocławiu można stacjonarnie kupić produkty z ZSK, ale są tak drogie, że raczej opłaca się przez internet zamawiać..na serio aż taką przebitkę mają? Strasznie mnie boli, że wszędzie wysyłka jest paczką za 11 zł, kiedy mały kartonik można jako polecony za 5-6zł nadać :/
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-09-16 o 23:58 |
|
|
|
|
#41992 |
|
Rozeznanie
|
to miłe,że tak mówisz, ale po nocy to już nic nie będzie
. muszę coś wymyślić, żeby je utrwalić, tak nie może być, nawet jak mi wyjdzie coś fajnego to żyje tyle, ile motyl... |
|
|
|
#41993 |
|
Monaaaa
|
Hej
Dziewczyny mam pytanie. Jak podkreślić skręt loków, żeby były bardziej sprężyste i 'ściśnięte' w spiralki ? Używam tylko odżywki bez spłukiwania i płynu do loków przed suszeniem, a suszę suszarką z dyfuzorem. Niestety po użyciu pianki mam posklejane włosy |
|
|
|
#41994 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, ze i tu trochę to widać (subiektywnie patrze widocznie), ale to tez przed wyjściem na dwór. Nie mam w zwyczaju robić zdjęć po przyjsciu do domu, ale zrobię i dam kiedyś do porównania bo wtedy to mamr asową aureolkę.
|
#41995 |
|
Zadomowienie
|
Rasową to ja mam zaraz po myciu włosów, nie wspominając o tym, co rano albo po wyjściu na dwór się dzieje
|
|
|
|
#41996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ sie ode mnie zarazil i tez mi pokazuje na ulicy : ''Look at the curls''![]() Ide pobiegac a potem prysznic i mycie wlosow. Wrzucilam sie na diete od dzis (nie czekam do poniedzialku ) |
|
|
|
|
#41997 |
|
Zakorzenienie
|
maliniarka, przeoczyłam Twój post. Bardzo dziękuję.. za to głąskanie
Mój synus tez chodzi za mną i mówi: mamo masz ładne włoski, mogę sie do nich przytulić ![]() albo każe miziac nimi po brzuszku ![]() katie.. a Ty się wyłamałas z blondu, czy mam jakies omamy wzrokowe???! Mamy podobna długosc, ścięłysmy w tym samym czasie włoski pamiętasz
|
#41998 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale próbowałam żelu lnianego. Nałożony zarówno na mokro jak i na sucho prostował mi włosy. Dlatego dałam sobie z nim spokój ale teraz do niego wróciłam ale nie jako stylizator tylko bardziej dla nawilżenia Była też Nivea Fc. Przez pierwsze dwa użycia było dobrze a potem mega obciążenie, włosy zbijały się w takie strączkowate kolonie a tego nie cierpię i było ble. Pożegnałam ją na jakiś czas, potem do niej wróciłam na spróbowanie i ponownie było to samo więc więcej szansy jej nie dam. Ewidentnie nie podchodzi moim włosom. Potem w ruch poszedł zielony żel artiste i na poczatku było ekstra. Falki były podkreślone, puszek jeśli się pojawiał to żel fajnie go ujarzmiał ale po jakimś czasie zaczął mi wysuszać. Nie pomogło dodawanie do niego oleju kokosowego ani mieszanie z joaśką. Poszedł w odstawkę. Próbowałam też różowego żelu z rossmana. Byłam na weekend u brata i okazało się, ze bratowa go używa więc pozwoliłam sobie z niego skorzystać. Nie umiem określić jak by się sprawdzał na moich włosach na przestrzeni jakiegoś okresu bo użyłam go tylko raz i przyznaję, że był nawet ok ale niestety miałam po nim twarde włosy. Nawet jak je po czasie odgniotłam a uczucia twardości nie lubię. Pantene do loków używałam jeszcze zanim zaczęłam przygodę z CG. Włoski miałam po nim przyjemne. Co prawda fale, czasem falo-loczki były średnio podkreślone ale wtedy włosy miałam w trochę gorszym stanie. Może też przez to. Teraz nie chcę do niego wracać bo mam dietę bezsilikonową![]() Jak widzisz, nie dużo tego było a i trochę ciężko mi dogodzić ![]() Cytat:
Daj im trochę czasu Nasze włosy żyją swoim życiem i potrafią być złośliwe Cytat:
![]() Cytat:
Choć w tej długości bardzo mi się podobasz![]() Cytat:
Cytat:
takie zboczenie "zawodowe"![]() Cytat:
Cytat:
Oj, mam sporo takich odstawaczy i co bym nie nałożyła to i tak odstają. Dlatego przyzwyczaiłam się do nich, zaakceptowałam i nie denerwuje się nimi. Może za jakiś czas znikną kiedy włosy będą bardziej odżywione ![]() Cytat:
Ślicznie to wygląda![]() Moje po nocy jeszcze bardziej proste Ale za to takie świeże i milusie w dotyku. Mięciutkie i gładkie Wiem, że się nie powinno dotykać ale to takie trudne |
|||||||||
|
|
|
#41999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie chodzi o to, żeby stojąc patrzyło się w syfit i potrząsało włosami wtedy same się rozklejają i opadają, bez tego "kołtuna" można delikatnie wsunąć palce przy skalpie i potrząsnąć włosami ja robię to w normalnym staniu, również z głową w dół i bokiem też bardzo mnie to denerwowało, bo włosy ładnie, super się skręciły i trzeba było rozczesywać, a tu o, jest sposób ![]() Cytat:
![]() co do bingo to ja miałam tylko tą z 5 algami ![]() gdzieś wczoraj wyczytałam o jakiejś litrowej masce z 12. ekstraktami, ale nie wiem czy jest zgodna z cg ![]() co do reanimacji to też mam takie suche nieprzyjemne strąki, niby się coś tam kręci, ale w rezultacie smętnie opadają... też szukam sposobu na reanimacją, póki co testują polecany przez Ciebie fioletowy artiste na lekko zwilżone włosy i zobaczymy co wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#42000 | |
|
Zakorzenienie
|
pati bardzo mi miło, że Ci się podobają
![]() Rosa przede wszystkim musisz zadbać o włoski w odpowiedni sposób, a one na pewno odwdzięczą się pięknym skrętem (widać po strukturze u Ciebie, że mozę być cudownie!) zajrzyj do pierwszego posta i przeczytaj informacje podane w linkach, przede wszystkim FAQ i pigułkę będzie to bazą do innego spojrzenia na swoje loki wtedy jak będziesz mieć pytania, wróć, a wspólnie na pewno coś poradzimy mysiu ale to słodkie co napisałaś o synku, dzieci potrafią tak rozczulić Mgiełko tylko troszkę tych odstawaczy jest, ale wiadomo, że jak to wiatr rozwieje to inaczej u falowanych to chyba nie ma zbyt mocnego odstawania, a jak skręt mocniejszy to i te pojedyncze włoski pewnie bardziej się uwidaczniają u mnie dzisiaj spanie w ananasie, reanimacja mleczkiem jedwabnym z keratyną z bu, trochę joaśki z wrzosem i psikadło rozmarynowe, po bokach głowy fajnie, a z tyłu płasko, ale już nie chcę nic dokładać bo wszystko klapnie (no trochę jeszce pougniatałam tył)bez żelu włoski mniej skręcone chyba, ale za bardziej miękkie i mniej podzielone ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ale pamiętaj, nie na siłę, małymi krokami do przodu widać, że coś tam zaczyna się dziać z tyłu ja bym nieco podcięła włoski, żeby zobaczyć jak się zachowają
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-17 o 10:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie

moje włosy lubią kokos i masło shea