|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Madziulka torcik robiłaś sama? czy kupiony?
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kajool
Dziękuję że się o nas martwisz i pytasz. Poszłam spać o 2, a raczej czuwać. Gorączka się nie podniosła, żadnych leków nie dawałam. Dzisiaj też narazie nie ma temp, tzn. dotykowy pokazuje różnie 38, 37,6 37,4... 200 zł poszło w błoto. Zmierzyłam w odbycie który dostaliśmy w szpitalu i wyszło 37,2. Czyli odejmując 5 kresek jest ok. Gorzej z katarem. Rano non stop jej odsysałam długie ciągnące gluty, kładłam na brzuszek, oklepywałam i odciągałam i tak w kółko. Co chwilę można by tak odciągać. Mam nadzieję, że to sie nie przerodzi w nic gorszego. Po szczepieniu wczoraj wieczorem dostała takiego katarzyska. Wcześniej narzekałam że ma katar cały czas-ale to był pikuś. Jest w miarę spokojna, nie marudzi. Rano dół mnie złapał i wyłam jak Sarcia spała. A przed chwilą obdarowała mnie pięknym uśmiechem na głos po raz 1. Na spacer normalnie mogę z nią iść z takim nosem, prawda? |
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a torcik cudny piękny i na pewno przepyszny
|
|
|
#3185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja vanisha bym sie bała no chyba w ostateczności zobacz metki ubranek napewno pisze w jakiej temp można prać namoczył a bym je w proszku na noc może to coś da Cytat:
nie wiem jaka pogoda bedzie za tydzień ![]() Torcik
|
||
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx..._id=296&page=1 w realu widziałam tam p.metkę |
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki cudny uśmiech wynagradza wszystko - ja czekam na uśmiech na głos - na razie tylko są te nieme świadome już ale bezgłośne.ja mam zagwozgkę: wczoraj jak byłam w Rze to po karmieniu tż-towi Julka zwymiotowała trochę - tzn było więcej niż na ulanie i trochę poszło noskiem, potem mnie wieczorem też po karmieniu zwróciła ale zwaliłam to na fakt że nie zdążyłam jej odbić jeszcze tylko położyłam już po karmieniu i miałam brac na razię a tu chlust, trochę trgo było, w nocy ok, dziś ok. 10 zjadła, spokojnie bez pośpiechu, bez stękania jak to czasem robi, i nie było tego dużo bo ok 80ml zjadła tylko, odbiło jej się ładnie, przewinęłam ją, pouśmiechała się, pogadałyśmy, położyłam do łóżeczka i leżała tak chwilkę cieszyła karuzelą, ja siedziałam obok przy biurku i za chwilę chlust był znowu, dobrze że byłąm w pokoju bo mogłaby się zakrztusić... kurde wystraszyłam się bo jakbym wyszła to naprawdę mogłoby się coś stać może... chlusnęła raz w łóżeczku trochę a potem jak ją szybko wzięłam na ręce to jeszcze na dwa razy poszło tak że miałam całą bluzkę z przodu ubabraną, i ona też do kompletnego przebrania bo wszystko brudne.. Miałąm wrażenie że więcej zwróciła niż zjadła.. Potem przeczyściłam nosek, obmyłam ją, przebrałam w czyste ciuszki, robiła się śpiąca i leżała sobie ładnie, potem wzięłąm chwilę na ręce bo się zaczęła wiercić a mnie jej szkoda było że tak ją zmęczyło i usnęła zaraz. I na razie jeszcze śpi, tzn się już zaczyna budzić. Nie dawałam jej potem jedzenia bo się nie domagała. Od wczoraj zaczeła trochę kichać i w nocy kilka razy zakasłała ale tak bardzo to nie, zaglądałam do buzi i niby gardło ok na tyle ile udało mi się dojrzeć. Co jej może być? bo myśłałam że może te wymioty od gardła są, że może czerwone jest ale nie, w sumie wcześniej się jej zdarzało czasem tak zwrócić ale już ze dwa tygodnie tego nie było i do tego 3 razy w ciągu doby i zaczynam się martwić, gorączki nie ma bo mierzyłam... ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- ja widziałam z tesco u siebie chyba matę edukacyjną Lamaze.
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do zafarbowanych ciuszkow wiem, ze szare mydlo ma dzialanie wybielajace,moze to pomoze
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/pan-metka-ksiazecz...824018334.html |
|
|
|
|
#3191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane moje psiapsiółki
U nas nocka cudowna, poranek jeszcze cudowniejszy, bo mogliśmy się sobą we trójkę nacieszyć, co zdarza się tylko w weekendy Leżeliśmy przez godzinkę razem w łóżku, a Tymek się w nas wpatrywał i wyciągał rączki do moich włosów Możliwe to, żeby już miał taki świadomy odruch???I no i Tymek jest w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dziale noworodków ![]() No i piękna pogoda za oknem, więc żyć nie umierać Aha, bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi odnośnie torby na wózek. Większość je sobie chwali jak widze, więc i ja kupuję Najwyżej będzie na Was jak mi sie jednak będzie o kolona obijać Cytat:
![]() Cytat:
Bo to chyba dla mam bywa cięższe niż dla babć i dzieciaków ![]() Oj sorki, kochana Mój nawet teraz do tej wagi ma baaaardzo daleko, a i tak nie chciałabym go z powrotem do brzucha ![]() Oj, Sarciu, Ty słodziaku największy na śiwecie Cytat:
![]() Cytat:
Ale zawsze dajemy mu chwilę po prostu na pobycie w wodzie, bez mycia, żeby się porelaksował W wanience zresztą tak samo ![]() A co? Kupujesz wiadro ? ![]() No rewelacja! Piękny tort ![]() I uświadomcie ciemną masę - co to są te zabawki LAMAZE?
|
|
#3192 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak ja kładłam to też chwila i głowa na dole, mało co ją trzymała w górze. Dopiero wczoraj przy zabawie na macie podniosła i się przewróciła Cytat:
Cytat:
![]() ak sobie dzisiaj myślałam, a jak z teściową ? Cytat:
Bardzo dużo rzeczy wiesz, jakbyś miała nie wiadomo ile dzieci ![]() ![]() A cebula nie spowoduje, że będzie ją szczypało w oczka? Cytat:
Nic nie przeszkadza w chodzeniu. Mam torbę taką, która trzyma się na uchwytach i nigdzie się nie rusza i w sumie mojej już nie noszę Cytat:
Cytat:
A tort ![]() Cytat:
![]() Normalnie się rozwija. Tylko wiecznie trzyma palucha w buzi i pielucha. Pielucha była wyrzucana setki razy - wrzask, pisk, bunt. Cytat:
My po zakupach, mąż gotuje zupę WON TON - chyba najdroższa zupa świata Dokupiliśmy jeszcze słoiczki
|
|||||||||
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta a ta pielucha jest brudna? Ja chcieli wyprać to płacz był nie do zniesienia. Bo u mnie w rodzinie dziewczynka dość długo nosiła ze sobą brudna poduszkę, a mój kuzyn przepocona koszulę swojego taty
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam pana metkę jeszcze ja Oliwka była mała i to super zabawka ma dużo metek i Olika zawsze którąś się bawiła tak że ja polecam
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poduszka klin http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-...810400630.html po to żeby dziecko się nie zakrztusiło przypadkiem gdyby ulało leżąc w łóżeczku a co to za zupa? i z czego jest że najdroższa? a dobra chociaż ?
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanko na szybko do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Ile czasu po porodzie krwawiłyście? I chodzi mi o takie regularne krwawienie, jak przy miesiączce albo i większe, że trzeba kilka podpasek dziennie zmieniać, a nie o plamienie na które wystarczą wkładki. Bo u mnie w pon.4 tygodnie mijają, a dalej ostro ze mnie leci
|
#3197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lamaze to chyba firma Cytat:
babcia miala szescioro dzieci, jedenascioro wnuczat a teraz wnuki rodza prawnuki i kazda kuzynka dzieli sie swoja wiedza a ja chlone ja jak gabka ![]() a cebule trzeba polozyc kolo lozeczka na spodeczku, nie bedzie szczypac. Aaa i jeszcze mi sie cos przypomnialo odnosnie pytania Patik, przy katarku jak najbardziej wskazane wychodzenie na spacerek, bo dziecku lepiej sie oddycha. No oczywiscie jezeli nie ma goraczki. Zanetko wpadam na zupe, uwielbiam
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
od 3 dni mam doła więc wolę nie smęcić nie piszę i nie odpisuję, ale czytam Was, co by nie wypaść z obiegu jak mi przejdzie to się odezwę normalnie
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Paticzku zakręcony Poduszka klin już któraś pokazał ![]() iutyna co się dzieje ? pisz nam szybko
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-17 o 14:39 |
|
|
|
#3200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzięki ![]() Torcik porzeczkowo - marcepanowy. Cytat:
Też się zastanawiałam, ale sukienka wydaje mi się bardziej kobieca...Dzięki ![]() I Tobie Żanetko dziękuję Sukienkę właśnie chciałam prostą i skromną ![]() Cytat:
|
|
#3201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ojjj szkoda Cytat:
|
|
#3202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Brumku mi torba nie przeszkadza, bo jest na taich specjalnych zaczepach. Ellika, Zaneta ja zagęszczam mleko swoje, ale nie cały czas. Mam już wyrobiony system i wiem kiedy muszę a kiedy nie. Nie zagęszczam tak jak w ulotce, daję o wiele mniej, bo Dominikowi to wystarcza. Nie doporwadzam do całkowitej gęstwiny, daję tylko jedną miarkę na 160ml (w ulotce jest napisane, że 1 miarka na 15ml). W nocy karmię normalnie z piersi, rano ściągam, zagęszczam i podaję z butelki oraz po godzinie 16, reszty nie zagęszczam. Jeszcze jak jadę gdzieś z Domkiem sama to zagęszczam, bo raz mi się zdarzyło, że ulał w czasie jazdy i się kszusił... Troszkę chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję że zrozumiałyście Cytat:
[QUOTE=agni82;29452786rzec zywiście super. i juz poznałam grono mamuś, z którymi wychodzimy do pobliskiego parku. a całą ta akcja jest nagłaśniana przez środowiskowe i położne oraz lekarza rodzinnego. także nawet list dostałam z zaproszeniem i wyborem zabaw. raz w miesiacu w sobotę są zabawy tatusiów z pociechami. a od czasu do czasu organizowane są pikniki w parku albo inne tego typu imprezy.organizowane jest to głónie z myślą o obcokrajowcach(mamach), które przeważnie rodziny mają w swoich krajach i raczej zdane są tu na siebie. Aczkolwiek wiele Angielek jest tam również. Zapobiega to depresjom poporodowym i dodaje sił w wychowywaniu maleństwa a także zawiązuje znajomości. Oceniam to przedsięwzięcie na 5+ ![]() Mam nadzieję, że jak najwięcej takich akcji zacznie powstawac w Polsce.[/QUOTE] Kurcze, rewelacja! Sama bym na takie coś się pisała...Sarcia ślicznotko mała Domek też lubi tak tatusiowia przedramieniu spać ![]() Cytat:
Trzymajcie się dziewczynki Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Iustynko ![]() Madziulka śliczny torcik
|
||||
|
|
|
#3203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zła jestem Iustynka co Cię męczy?
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze do Was z telefonu. Masakra. Ania dr na szczepieniu stwierdziła że spieta jest ściśniete ma piastki preferuje trzymanie głowy na lewo. Niby stwierdziła że to rozwojowe ale chciała żeby zobaczył ją fizjoterapeuta. Mamy też nowy hit kupiłam jej lalkę księżniczka sophie firmy lamaze rewelacja agata śmieje się do niej gada. Jest fajna ma szelesci jej spódnica upolowałan nowke za 10 zł
więcej nie pamiętam bo mi nie cytuje Patik trzymam kciuki
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po kilku dniach przerwy. Byłam okropnie przeziębiona, katar, kaszel, a najgorsze w tym wszystkim, że zaraziłam katarem Malwinkę
. Wczoraj pojechałyśmy do pediatry, na szczęście niewielka infekcja, ale nie musi brać żadnych leków. Do tego wyskoczyły Małej jakieś krostki na policzkach-trądzik niemowlęcy. Czy dzieci którejś z Was mają to może? W nocy przez pół godziny nie mogłam Małej uspokoić-nie mogła sobie gazów puścić i tak strasznie wyła, nie wiedziałam jak jej pomóc. W końcu przypomniało mi się, że dzieci często prukają, kiedy przystawi się je do piersi, o dziwo pomogło...Dzisiaj już dużo lepiej, nie miała problemów, kupę ładnie robi. Współczuję wszystkim dziewczynom, których dzieci mają kolki, najgorsze jest to, że nie wiadomo, jak takiemu dziecku ulżyć...Cytat:
A co się stało? Wyżal się, będzie Ci lepiej. |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ala ma trądzik niemowlęcy. My stosujemy na to krem Balneum i muszę powiedzieć, że widzę dużą poprawę
|
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Brunetka
. Mam akurat próbkę tego kremu, więc będziemy obserwować, czy na Malwinkę działa.Zapomniałam napisać, że Mała przybrała kilogram od wyjścia ze szpitala .
|
|
|
|
#3208 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nadal trzyma kciuka i pieluchę ![]() Cytat:
Zamówiłam poduszeczkę ![]() Pewnie wybrałaś najtańszą na allegro a że kupowałam u tego allegrowicza to sobie zakupiłam tzn Emilie, bo ulewa w nocy. Może jej pomorze, aby tak nie ulewała? Zmalowana jak działa u Ciebie ta poduszka? A Zupa to ma taki przepis lataliśmy do kazdego sklepu aby składników mężowi nie zabrakło.. zażyczył sobie bo jadł w Niemczech. Ja w sumie nie jadłam bo jest za ostra.. Cytat:
Cytat:
M si ni chwali kademu kto pojawi si w domu ![]() Fajnie mieć takie wiadomości. A co masz na zielone kozy ? ![]() oprócz ociagania ?! Cytat:
![]() Cytat:
Ale widzisz poprawę w ulewaniu czy nie? Cytat:
W auchan jest tego mase ! Cytat:
![]() ![]() klask i:Moja Emilie dzisiaj sobie kciuka wsadzała do buzi, wcześniej zrobiła to tylko w pierwszych dniach. A dzisiaj prawie non stop. Czy Wasze jak śpią to też tak kręcą głową na każdą stronę ? Moja tak czasami ma... chyba jej się coś śni. Ale widze, że od 3 dni jak wstanie o 4 zje i zasypia to taka jakaś niespokojna, nie płacze nie stęka, ale ruszą się jakby miała owsiki ![]() I zaczyna jeść do 2h a tak jadla co 3-,35h. |
||||||||
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta Malwinka tez sie 'zepsula' i je co 2,g godziny...A glowa rusza jak szalona, gdy nakladka pelna mleka wypadnie jej z ust
. Ty tez nadal karmisz z nakladkami? Ja mam tak wrazliwe sutki, ze inaczej sie nie da.
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Dekaro tylko nakładkami.
Chciałam bez nich, ale Emilie się tak do nich przyzwyczaiła, że nie stresuję jej. Wie, że jak biorę na ręce daję pieluszkę na ramię i czuje nakładkę to będzie jedzonko ![]() A jak ją dałam bez nakładki to szukała i się denerwowała i nie łapała tak jak ma łapać. Mnie one nie sprawiają problemu. Mam nakładki na miasto i mam nakładki w domu ![]() Własnie leży i niby śpi ale coś tam "rozmawia" pod nosem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

piękny i na pewno przepyszny
). Jak je odbarwić? Mogę użyć vanishu trochę, czy wyprać w 60 stopniach? Są do uratowania? Tak mi szkoda 
zobacz metki ubranek napewno pisze w jakiej temp można prać
nie wiem jaka pogoda bedzie za tydzień

świadome już ale bezgłośne.

(((((((((

Fakt, że ja z nim nie ćwiczyłam tej głowiny no bo on najpierw niecierpiał leżenia na brzuszku, a potem zasypiał od razu i tak zostało do tej pory. Brzuszek jest najlepszy na świecie na sen.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i: