Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 12:11   #3181
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Madziulka torcik robiłaś sama? czy kupiony?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:21   #3182
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Kajool
Dziękuję że się o nas martwisz i pytasz.
Poszłam spać o 2, a raczej czuwać. Gorączka się nie podniosła, żadnych leków nie dawałam.
Dzisiaj też narazie nie ma temp, tzn. dotykowy pokazuje różnie 38, 37,6 37,4... 200 zł poszło w błoto.
Zmierzyłam w odbycie który dostaliśmy w szpitalu i wyszło 37,2. Czyli odejmując 5 kresek jest ok.
Gorzej z katarem. Rano non stop jej odsysałam długie ciągnące gluty, kładłam na brzuszek, oklepywałam i odciągałam i tak w kółko. Co chwilę można by tak odciągać.
Mam nadzieję, że to sie nie przerodzi w nic gorszego. Po szczepieniu wczoraj wieczorem dostała takiego katarzyska. Wcześniej narzekałam że ma katar cały czas-ale to był pikuś.
Jest w miarę spokojna, nie marudzi.
Rano dół mnie złapał i wyłam jak Sarcia spała.
A przed chwilą obdarowała mnie pięknym uśmiechem na głos po raz 1. Serce się raduje. Kocham ją nad życie.
Na spacer normalnie mogę z nią iść z takim nosem, prawda?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:24   #3183
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
jasne już się piora

boski

a spisuje się ten królik??
lepsza pielucha
Stary 2011-09-17, 12:24   #3184
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo

W gratisie torcik Szymonka

( zdjęcia tak na szybko zrobione telefonem )
bardzo ładna

a torcik cudny piękny i na pewno przepyszny

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:25   #3185
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pomocy!?
Zafarbowały mi białe ciuszki Dominika od czerwonej koszuli i są teraz różowe (jakoś się zaplątała ). Jak je odbarwić? Mogę użyć vanishu trochę, czy wyprać w 60 stopniach? Są do uratowania? Tak mi szkoda
A to paskudna koszula tak sie zaplątac
Ja vanisha bym sie bała no chyba w ostateczności zobacz metki ubranek napewno pisze w jakiej temp można prać namoczył a bym je w proszku na noc może to coś da
Cytat:
Proszę bardzo

( zdjęcia tak na szybko zrobione telefonem )
Fajna sukienka ja nie wiem czy kupić sukienke czy spodnie nie wiem jaka pogoda bedzie za tydzień
Torcik
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:32   #3186
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście gdzieś zabawki LAMAZE w sklepie typu Tesco?

Albo na allegro sprzedawca który ma LAMAZE i zabawki z serii Pan Metka
w tym sklepie są

http://www.patiimaks.pl/Product.aspx..._id=296&page=1

w realu widziałam tam p.metkę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:39   #3187
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kajool
Dziękuję że się o nas martwisz i pytasz.
Poszłam spać o 2, a raczej czuwać. Gorączka się nie podniosła, żadnych leków nie dawałam.
Dzisiaj też narazie nie ma temp, tzn. dotykowy pokazuje różnie 38, 37,6 37,4... 200 zł poszło w błoto.
Zmierzyłam w odbycie który dostaliśmy w szpitalu i wyszło 37,2. Czyli odejmując 5 kresek jest ok.
Gorzej z katarem. Rano non stop jej odsysałam długie ciągnące gluty, kładłam na brzuszek, oklepywałam i odciągałam i tak w kółko. Co chwilę można by tak odciągać.
Mam nadzieję, że to sie nie przerodzi w nic gorszego. Po szczepieniu wczoraj wieczorem dostała takiego katarzyska. Wcześniej narzekałam że ma katar cały czas-ale to był pikuś.
Jest w miarę spokojna, nie marudzi.
Rano dół mnie złapał i wyłam jak Sarcia spała.
A przed chwilą obdarowała mnie pięknym uśmiechem na głos po raz 1. Serce się raduje. Kocham ją nad życie.
Na spacer normalnie mogę z nią iść z takim nosem, prawda?
dobrze że gorączki nie ma

taki cudny uśmiech wynagradza wszystko - ja czekam na uśmiech na głos - na razie tylko są te nieme świadome już ale bezgłośne.

ja mam zagwozgkę:
wczoraj jak byłam w Rze to po karmieniu tż-towi Julka zwymiotowała trochę - tzn było więcej niż na ulanie i trochę poszło noskiem, potem mnie wieczorem też po karmieniu zwróciła ale zwaliłam to na fakt że nie zdążyłam jej odbić jeszcze tylko położyłam już po karmieniu i miałam brac na razię a tu chlust, trochę trgo było, w nocy ok, dziś ok. 10 zjadła, spokojnie bez pośpiechu, bez stękania jak to czasem robi, i nie było tego dużo bo ok 80ml zjadła tylko, odbiło jej się ładnie, przewinęłam ją, pouśmiechała się, pogadałyśmy, położyłam do łóżeczka i leżała tak chwilkę cieszyła karuzelą, ja siedziałam obok przy biurku i za chwilę chlust był znowu, dobrze że byłąm w pokoju bo mogłaby się zakrztusić... kurde wystraszyłam się bo jakbym wyszła to naprawdę mogłoby się coś stać może...

chlusnęła raz w łóżeczku trochę a potem jak ją szybko wzięłam na ręce to jeszcze na dwa razy poszło tak że miałam całą bluzkę z przodu ubabraną, i ona też do kompletnego przebrania bo wszystko brudne..
Miałąm wrażenie że więcej zwróciła niż zjadła..

Potem przeczyściłam nosek, obmyłam ją, przebrałam w czyste ciuszki, robiła się śpiąca i leżała sobie ładnie, potem wzięłąm chwilę na ręce bo się zaczęła wiercić a mnie jej szkoda było że tak ją zmęczyło i usnęła zaraz. I na razie jeszcze śpi, tzn się już zaczyna budzić. Nie dawałam jej potem jedzenia bo się nie domagała. Od wczoraj zaczeła trochę kichać i w nocy kilka razy zakasłała ale tak bardzo to nie, zaglądałam do buzi i niby gardło ok na tyle ile udało mi się dojrzeć.

Co jej może być? bo myśłałam że może te wymioty od gardła są, że może czerwone jest ale nie, w sumie wcześniej się jej zdarzało czasem tak zwrócić ale już ze dwa tygodnie tego nie było i do tego 3 razy w ciągu doby i zaczynam się martwić, gorączki nie ma bo mierzyłam...

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

ja widziałam z tesco u siebie chyba matę edukacyjną Lamaze.

Stary 2011-09-17, 12:46   #3188
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Pomocy!?
Zafarbowały mi białe ciuszki Dominika od czerwonej koszuli i są teraz różowe (jakoś się zaplątała ). Jak je odbarwić? Mogę użyć vanishu trochę, czy wyprać w 60 stopniach? Są do uratowania? Tak mi szkoda
ja tez się tak załatwiłam i zamoczyłam zafarbowane rzeczy na noc w odplamiaczu , potem zmieniłam wode i jeszcze raz na pare godzin a potem wypłukałam i wyprałam normalnie w 40 stopniach w pralce
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:48   #3189
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
jasne już się piora

boski

a spisuje się ten królik??
Cytat:
Dziekujemy za wsztstkie miłe słowa o Sarence

My wlewamy wody troche ciut nad ta kreske i trzymamy pod brode, to naprawde proste!
dziekuje

co do zafarbowanych ciuszkow wiem, ze szare mydlo ma dzialanie wybielajace,moze to pomoze
Stary 2011-09-17, 13:03   #3190
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Pan Metka
http://allegro.pl/pan-metka-ksiazecz...824018334.html
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 13:29   #3191
brumek
Zakorzenienie

Cześć kochane moje psiapsiółki
U nas nocka cudowna, poranek jeszcze cudowniejszy, bo mogliśmy się sobą we trójkę nacieszyć, co zdarza się tylko w weekendy Leżeliśmy przez godzinkę razem w łóżku, a Tymek się w nas wpatrywał i wyciągał rączki do moich włosów Możliwe to, żeby już miał taki świadomy odruch???
I no i Tymek jest w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dziale noworodków
No i piękna pogoda za oknem, więc żyć nie umierać

Aha, bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi odnośnie torby na wózek. Większość je sobie chwali jak widze, więc i ja kupuję Najwyżej będzie na Was jak mi sie jednak będzie o kolona obijać

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Bardziej myślałam o tym jedzeniu z dwóch piersi za każdym razem i że ciężko Ci było odciągnąć pokarm. Tak jakoś mi się skojarzyło...
Aha, nie dotarło do mnie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

My dzisiaj na wesele idziemy, Adaś pod okiem babci zostaje, zobaczymy czy oboje to dzielnie zniosą
No i jak mama to zniesie Bo to chyba dla mam bywa cięższe niż dla babć i dzieciaków

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
aha a co ja mam powiedziec.
Oj sorki, kochana Mój nawet teraz do tej wagi ma baaaardzo daleko, a i tak nie chciałabym go z powrotem do brzucha

Cytat:
Fotka Sarci jak zalega codziennie u tatusia
Oj, Sarciu, Ty słodziaku największy na śiwecie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja wpadam się tylko na szybko pożegnać za chwilę wyjeżdżamy do domu więc powróce do Was za jakies 10 dni Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków
Brida- kciuki za szybki poród
Wracaj do nas szybko!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku mam do ciebie pytanie czy wiaderko uzywa sie tak normalnie,lejesz wode do tego zaznaczonego poziomu i wkladasz dziecko, podtrzymujesz brode czy jakos inaczej???
My też lejemy trochę ponad tę kreskę. A potem mąż trzyma główkę (tak przy szyjce z obu stron) a ja myję Ale zawsze dajemy mu chwilę po prostu na pobycie w wodzie, bez mycia, żeby się porelaksował W wanience zresztą tak samo
A co? Kupujesz wiadro ?

Cytat:
No rewelacja! Piękny tort

I uświadomcie ciemną masę - co to są te zabawki LAMAZE?
Stary 2011-09-17, 13:38   #3192
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Moje Dziecko nie podpiera się na ramionkach jak go kładę na brzuchu..on po prostu zasypia po 5 min na brzuchu :/// Jedynie na nodze jak go położę to coś tam próbuje, no ale główke mocno trzyma. Coś jest nie tak ?(((((((((
A moja znowu nie umie zasnąć na brzuszku
I jak ja kładłam to też chwila i głowa na dole, mało co ją trzymała w górze. Dopiero wczoraj przy zabawie na macie podniosła i się przewróciła

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanko: Ile czasu ma ktoś na wpłacenie pieniędzy za towar z allegro????
Wydaję mi się że do 7 dni.

Cytat:
Sara ma 37,9....
od pół godziny śpi. Mierzyłam na śpiocha dotykowym.
3 godziny temu miała 37,4.
Już się boję. Narazie to stan podgorączkowy...
Mimo gorączki może spać i jej to nie przeszkadza?
Jak jej wzrośnie to trzeba wybudzić i podać lek.
Ten nurofen jak podaję strzykawką to pluje, wogóle nie połyka. On ma taką konsystencję żelu, może dlatego? Wymieszać z mlekiem nie wiem czy mogę.
Nie mam w domu żadnych czopków
Jeszcze tz miał wyjazd do rzeszowa
A i sara zaczęła kaszlać. Wcześniej tego nie było.
Boshe..
Doczytałam, że już jest wszystko w porządku.

ak sobie dzisiaj myślałam, a jak z teściową ?

Cytat:
spokojnie
z tym chlodzeniem to czlowiek pierwsze co mysli, ze jak goraczka to trzeba jeszcze bardziej przykryc bo zimno. Mozesz jej jeszcze kompresy zrobic
Co do kaszlu, poloz ja na swoich udach, na brzuszku i oklep. Zrob z dloni taka jakby lodeczke i tak delikatnie poklepuj plecki, coby sie ta wydzielina oderwala. Mozesz tez zrobic inhalacje, czyli tez poloz na kolanach nad parujaca woda ale w takiej odleglosci aby jej nie popazyc. Na zatkany nos nakroj cebule, wiem ze smierdzi ale bedzie Sarze sie latwiej oddychac.
Kurdę Ty to jesteś Encyklopedia.
Bardzo dużo rzeczy wiesz,
jakbyś miała nie wiadomo ile dzieci

A cebula nie spowoduje, że będzie ją szczypało w oczka?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I ponawiam pytanko do osób które mają na wózku zawieszane torby (na rączce wózka). Czy to jest wygodne? Nie przeszkadza w chodzeniu, nie obija się o kolana?

Nic nie przeszkadza w chodzeniu.
Mam torbę taką, która trzyma się na uchwytach i nigdzie się nie rusza
i w sumie mojej już nie noszę

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No zmartwiłam się Dziewczynki tą głową. Bo widzę Wasze pociechy tak ładnie trzymają Ale jak biorę na udach to w górze non stop ma i pyszczek mu nawet nie opada. Na rękach jak go niosę to też trzyma sztywno głowę i rzadko mu poleci. A na brzuchu oczywiście dzisiaj już była próba to jak mu ułożyłam rączki to chwile podniósł pogadał i położył i ryk. I leży z głową na boku i nie chce podnosić. A w sumie wcześniej dźwigał do góry z płaczem, ale dźwigał. No, ale tak jak piszecie ma czas. Każde dziecko inaczej się rozwija. Prawda? Fakt, że ja z nim nie ćwiczyłam tej głowiny no bo on najpierw niecierpiał leżenia na brzuszku, a potem zasypiał od razu i tak zostało do tej pory. Brzuszek jest najlepszy na świecie na sen.

Pochwale się moje Dziecię od godziny 21,20 do 5 rano spało Przebudziło się w sumie przed 4 kwęknęło i poszło spać dalej. Mistrzostwo świata. A ja zamiast spać to łaziłam bo się wyspałam No i mój Bąbel nauczony, że jak się robi widno i się przebudzi to kładę na brzuszek żeby mógł tak pospać. Teraz sobie leży w huśtawce i się śmieje do biedronki No i stwierdzam, że poduszka KLIN jest genialna !!! O wiele lepiej śpimy. Się rozpisałam. ;p
CO to za poduszka Klin?

Cytat:
Dzień dobry,

Beatko pewnie, że tęskniłyśmy

Kupiłam wczoraj sukienkę na chrzciny
Piękna sukienka, prosta i zgrabna.
A tort

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Miałam o to wcześniej pytać, ale zapomniałam, a jak Beata zacytowała to wróciło to do mnie. Czy ten Kuzyn jest zdrowy, normalnie się rozwija poza tym co napisałaś?
Jest zdrowy
Normalnie się rozwija.
Tylko wiecznie trzyma palucha w buzi i pielucha.
Pielucha była wyrzucana setki razy - wrzask, pisk, bunt.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Myslicie że działa jakoś ten Pan Metka?

My po zakupach,
mąż gotuje zupę WON TON - chyba najdroższa zupa świata

Dokupiliśmy jeszcze słoiczki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 13:50   #3193
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Żaneta a ta pielucha jest brudna? Ja chcieli wyprać to płacz był nie do zniesienia. Bo u mnie w rodzinie dziewczynka dość długo nosiła ze sobą brudna poduszkę, a mój kuzyn przepocona koszulę swojego taty
Stary 2011-09-17, 13:55   #3194
agadus
Wtajemniczenie

ja kupiłam pana metkę jeszcze ja Oliwka była mała i to super zabawka ma dużo metek i Olika zawsze którąś się bawiła tak że ja polecam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 13:59   #3195
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dopiero wczoraj przy zabawie na macie podniosła i się przewróciła

CO to za poduszka Klin?

My po zakupach,

moja też nie potrafi zasnąć na brzuszku - ja za długo leży to jest wrzask bezsilności że ona chce na plecki a nie umie sama - nie potrafi się sama na plecy odwróćić.

poduszka klin
http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-...810400630.html
po to żeby dziecko się nie zakrztusiło przypadkiem gdyby ulało leżąc w łóżeczku

a co to za zupa? i z czego jest że najdroższa? a dobra chociaż ?

Stary 2011-09-17, 14:02   #3196
brumek
Zakorzenienie

Mam jeszcze pytanko na szybko do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Ile czasu po porodzie krwawiłyście? I chodzi mi o takie regularne krwawienie, jak przy miesiączce albo i większe, że trzeba kilka podpasek dziennie zmieniać, a nie o plamienie na które wystarczą wkładki. Bo u mnie w pon.4 tygodnie mijają, a dalej ostro ze mnie leci
Stary 2011-09-17, 14:07   #3197
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kochane moje psiapsiółki
U nas nocka cudowna, poranek jeszcze cudowniejszy, bo mogliśmy się sobą we trójkę nacieszyć, co zdarza się tylko w weekendy Leżeliśmy przez godzinkę razem w łóżku, a Tymek się w nas wpatrywał i wyciągał rączki do moich włosów Możliwe to, żeby już miał taki świadomy odruch???
I no i Tymek jest w dzisiejszej Gazecie Wyborczej w dziale noworodków
No i piękna pogoda za oknem, więc żyć nie umierać

Aha, bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi odnośnie torby na wózek. Większość je sobie chwali jak widze, więc i ja kupuję Najwyżej będzie na Was jak mi sie jednak będzie o kolona obijać

Aha, nie dotarło do mnie

No i jak mama to zniesie Bo to chyba dla mam bywa cięższe niż dla babć i dzieciaków

Oj sorki, kochana Mój nawet teraz do tej wagi ma baaaardzo daleko, a i tak nie chciałabym go z powrotem do brzucha

Oj, Sarciu, Ty słodziaku największy na śiwecie

Wracaj do nas szybko!

My też lejemy trochę ponad tę kreskę. A potem mąż trzyma główkę (tak przy szyjce z obu stron) a ja myję Ale zawsze dajemy mu chwilę po prostu na pobycie w wodzie, bez mycia, żeby się porelaksował W wanience zresztą tak samo
A co? Kupujesz wiadro ?

I uświadomcie ciemną masę - co to są te zabawki LAMAZE?
juz kupilam
lamaze to chyba firma

Cytat:
I jak ja kładłam to też chwila i głowa na dole, mało co ją trzymała w górze. Dopiero wczoraj przy zabawie na macie podniosła i się przewróciła

Wydaję mi się że do 7 dni.

Doczytałam, że już jest wszystko w porządku.

ak sobie dzisiaj myślałam, a jak z teściową ?

Kurdę Ty to jesteś Encyklopedia.
Bardzo dużo rzeczy wiesz,
jakbyś miała nie wiadomo ile dzieci

A cebula nie spowoduje, że będzie ją szczypało w oczka?

My po zakupach,

ech rodzina wielodzietna babcia miala szescioro dzieci, jedenascioro wnuczat a teraz wnuki rodza prawnuki i kazda kuzynka dzieli sie swoja wiedza a ja chlone ja jak gabka

a cebule trzeba polozyc kolo lozeczka na spodeczku, nie bedzie szczypac.
Aaa i jeszcze mi sie cos przypomnialo odnosnie pytania Patik, przy katarku jak najbardziej wskazane wychodzenie na spacerek, bo dziecku lepiej sie oddycha. No oczywiscie jezeli nie ma goraczki.

Zanetko wpadam na zupe, uwielbiam
Stary 2011-09-17, 14:14   #3198
iustyna1
Wtajemniczenie

dobry
od 3 dni mam doła więc wolę nie smęcić
nie piszę i nie odpisuję, ale czytam Was, co by nie wypaść z obiegu
jak mi przejdzie to się odezwę normalnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 14:37   #3199
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Kajool

Zmierzyłam w odbycie który dostaliśmy w szpitalu
Paticzku zakręcony

Poduszka klin już któraś pokazał

iutyna co się dzieje ? pisz nam szybko

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-09-17 o 14:39
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 15:19   #3200
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Madziulka torcik robiłaś sama? czy kupiony?
aż takich zdolności nie mam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
bardzo ładna

a torcik cudny piękny i na pewno przepyszny
Dzięki
Torcik porzeczkowo - marcepanowy.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Fajna sukienka ja nie wiem czy kupić sukienke czy spodnie nie wiem jaka pogoda bedzie za tydzień
Torcik
Dzięki Też się zastanawiałam, ale sukienka wydaje mi się bardziej kobieca...

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Piękna sukienka, prosta i zgrabna.
A tort
I Tobie Żanetko dziękuję Sukienkę właśnie chciałam prostą i skromną

Cytat:
Mam jeszcze pytanko na szybko do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Ile czasu po porodzie krwawiłyście? I chodzi mi o takie regularne krwawienie, jak przy miesiączce albo i większe, że trzeba kilka podpasek dziennie zmieniać, a nie o plamienie na które wystarczą wkładki. Bo u mnie w pon.4 tygodnie mijają, a dalej ostro ze mnie leci
Ze mnie ponad 5 tygodni

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 15:20   #3201
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Pomocy!?
może spróbuj sodę oczyszczoną a ja mam taki fajny sposób że przy praniu jak mieszam białe i kolorowe to daję tai papierek można to kupić za kilka groszy chyba "colour catcher" jak coś puści to ten barwnik przejmuje ten papierek

Cytat:
lepsza pielucha
ojjj szkoda

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dobry
co się stało pisz ulży ci napewno
Stary 2011-09-17, 15:31   #3202
Natka_
Zakorzenienie

Hallo

Brumku mi torba nie przeszkadza, bo jest na taich specjalnych zaczepach.

Ellika, Zaneta ja zagęszczam mleko swoje, ale nie cały czas. Mam już wyrobiony system i wiem kiedy muszę a kiedy nie. Nie zagęszczam tak jak w ulotce, daję o wiele mniej, bo Dominikowi to wystarcza. Nie doporwadzam do całkowitej gęstwiny, daję tylko jedną miarkę na 160ml (w ulotce jest napisane, że 1 miarka na 15ml). W nocy karmię normalnie z piersi, rano ściągam, zagęszczam i podaję z butelki oraz po godzinie 16, reszty nie zagęszczam. Jeszcze jak jadę gdzieś z Domkiem sama to zagęszczam, bo raz mi się zdarzyło, że ulał w czasie jazdy i się kszusił...
Troszkę chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję że zrozumiałyście
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
My dzisiaj na wesele idziemy, Adaś pod okiem babci zostaje, zobaczymy czy oboje to dzielnie zniosą
Powidz, co robisz idąc na cały dzień z mlekiem w piersiach? Bierzesz laktator i odciągasz?

[QUOTE=agni82;29452786rzec zywiście super. i juz poznałam grono mamuś, z którymi wychodzimy do pobliskiego parku. a całą ta akcja jest nagłaśniana przez środowiskowe i położne oraz lekarza rodzinnego. także nawet list dostałam z zaproszeniem i wyborem zabaw. raz w miesiacu w sobotę są zabawy tatusiów z pociechami. a od czasu do czasu organizowane są pikniki w parku albo inne tego typu imprezy.organizowane jest to głónie z myślą o obcokrajowcach(mamach), które przeważnie rodziny mają w swoich krajach i raczej zdane są tu na siebie. Aczkolwiek wiele Angielek jest tam również. Zapobiega to depresjom poporodowym i dodaje sił w wychowywaniu maleństwa a także zawiązuje znajomości. Oceniam to przedsięwzięcie na 5+
Mam nadzieję, że jak najwięcej takich akcji zacznie powstawac w Polsce.[/QUOTE]
Kurcze, rewelacja! Sama bym na takie coś się pisała...

Cytat:
Fotka Sarci jak zalega codziennie u tatusia
Sarcia ślicznotko mała
Domek też lubi tak tatusiowia przedramieniu spać

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja wpadam się tylko na szybko pożegnać za chwilę wyjeżdżamy do domu więc powróce do Was za jakies 10 dni Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieciaczków
Brida- kciuki za szybki poród

Trzymajcie się dziewczynki

Cytat:
My wlewamy wody troche ciut nad ta kreske i trzymamy pod brode, to naprawde proste!
Nie próbuje Sara wstawać na nóżkach w wiadrze?

Cytat:
Ze mnie nak porządnie ciekło przez ok 2,5 tygodnia.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Iustynko

Madziulka śliczny torcik
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 15:45   #3203
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
może spróbuj sodę oczyszczoną a ja mam taki fajny sposób że przy praniu jak mieszam białe i kolorowe to daję tai papierek można to kupić za kilka groszy chyba "colour catcher" jak coś puści to ten barwnik przejmuje ten papierek
OOooo. A gdzie kupujesz ten cudny środek? Bo po wielu mękach stwierdzam, że ubrania raczej pójdą do kosza. Przecież nie będę chłopa w różowe ubierać Zła jestem

Iustynka co Cię męczy?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 16:16   #3204
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pisze do Was z telefonu. Masakra. Ania dr na szczepieniu stwierdziła że spieta jest ściśniete ma piastki preferuje trzymanie głowy na lewo. Niby stwierdziła że to rozwojowe ale chciała żeby zobaczył ją fizjoterapeuta. Mamy też nowy hit kupiłam jej lalkę księżniczka sophie firmy lamaze rewelacja agata śmieje się do niej gada. Jest fajna ma szelesci jej spódnica upolowałan nowke za 10 zł więcej nie pamiętam bo mi nie cytuje Patik trzymam kciuki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 17:07   #3205
DaKaro
Zadomowienie

Witam po kilku dniach przerwy. Byłam okropnie przeziębiona, katar, kaszel, a najgorsze w tym wszystkim, że zaraziłam katarem Malwinkę. Wczoraj pojechałyśmy do pediatry, na szczęście niewielka infekcja, ale nie musi brać żadnych leków. Do tego wyskoczyły Małej jakieś krostki na policzkach-trądzik niemowlęcy. Czy dzieci którejś z Was mają to może? W nocy przez pół godziny nie mogłam Małej uspokoić-nie mogła sobie gazów puścić i tak strasznie wyła, nie wiedziałam jak jej pomóc. W końcu przypomniało mi się, że dzieci często prukają, kiedy przystawi się je do piersi, o dziwo pomogło...Dzisiaj już dużo lepiej, nie miała problemów, kupę ładnie robi. Współczuję wszystkim dziewczynom, których dzieci mają kolki, najgorsze jest to, że nie wiadomo, jak takiemu dziecku ulżyć...

Cytat:
Ze mnie lecą takie resztki, krwawej wydzieliny może ze 3v tygodnie, nawet nie.

Cytat:
dobry
A co się stało? Wyżal się, będzie Ci lepiej.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 17:30   #3206
brunetka2000
Zakorzenienie

Moja Ala ma trądzik niemowlęcy. My stosujemy na to krem Balneum i muszę powiedzieć, że widzę dużą poprawę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 17:47   #3207
DaKaro
Zadomowienie

Dzięki Brunetka. Mam akurat próbkę tego kremu, więc będziemy obserwować, czy na Malwinkę działa.

Zapomniałam napisać, że Mała przybrała kilogram od wyjścia ze szpitala . Ważymy 3900g.

Malwinka
Stary 2011-09-17, 18:28   #3208
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Żaneta a ta pielucha jest brudna? Ja chcieli wyprać to płacz był nie do zniesienia. Bo u mnie w rodzinie dziewczynka dość długo nosiła ze sobą brudna poduszkę, a mój kuzyn przepocona koszulę swojego taty
A tego ot nie wiem...
Wiem, że nadal trzyma kciuka i pieluchę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja też nie potrafi zasnąć na brzuszku - ja za długo leży to jest wrzask bezsilności że ona chce na plecki a nie umie sama - nie potrafi się sama na plecy odwróćić.

poduszka klin
http://allegro.pl/klin-poduszka-dla-...810400630.html
po to żeby dziecko się nie zakrztusiło przypadkiem gdyby ulało leżąc w łóżeczku

a co to za zupa? i z czego jest że najdroższa? a dobra chociaż ?
Oooo.
Zamówiłam poduszeczkę
Pewnie wybrałaś najtańszą na allegro a że kupowałam u tego allegrowicza to sobie zakupiłam tzn Emilie, bo ulewa w nocy.
Może jej pomorze, aby tak nie ulewała?
Zmalowana jak działa u Ciebie ta poduszka?

A Zupa to ma taki przepis
lataliśmy do kazdego sklepu aby składników mężowi nie zabrakło..
zażyczył sobie bo jadł w Niemczech.

Ja w sumie nie jadłam bo jest za ostra..

Cytat:
Ja ponad 4.. + ropa

Cytat:
juz kupilam
lamaze to chyba firma

ech rodzina wielodzietna babcia miala szescioro dzieci, jedenascioro wnuczat a teraz wnuki rodza prawnuki i kazda kuzynka dzieli sie swoja wiedza a ja chlone ja jak gabka

a cebule trzeba polozyc kolo lozeczka na spodeczku, nie bedzie szczypac.
Aaa i jeszcze mi sie cos przypomnialo odnosnie pytania Patik, przy katarku jak najbardziej wskazane wychodzenie na spacerek, bo dziecku lepiej sie oddycha. No oczywiscie jezeli nie ma goraczki.

Zanetko wpadam na zupe, uwielbiam
Wpadaj wpadaj.
M si ni chwali kademu kto pojawi si w domu

Fajnie mieć takie wiadomości.

A co masz na zielone kozy ?
oprócz ociagania ?!

Cytat:
dobry
PISZ O CO CHODZI ?!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ellika, Zaneta ja zagęszczam mleko swoje, ale nie cały czas. Mam już wyrobiony system i wiem kiedy muszę a kiedy nie. Nie zagęszczam tak jak w ulotce, daję o wiele mniej, bo Dominikowi to wystarcza. Nie doporwadzam do całkowitej gęstwiny, daję tylko jedną miarkę na 160ml (w ulotce jest napisane, że 1 miarka na 15ml). W nocy karmię normalnie z piersi, rano ściągam, zagęszczam i podaję z butelki oraz po godzinie 16, reszty nie zagęszczam. Jeszcze jak jadę gdzieś z Domkiem sama to zagęszczam, bo raz mi się zdarzyło, że ulał w czasie jazdy i się kszusił...
Troszkę chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję że zrozumiałyście
Tak, tak rozumiem.
Ale widzisz poprawę w ulewaniu czy nie?

Cytat:
OOooo. A gdzie kupujesz ten cudny środek? Bo po wielu mękach stwierdzam, że ubrania raczej pójdą do kosza. Przecież nie będę chłopa w różowe ubierać Zła jestem

Iustynka co Cię męczy?
Są różne odplamiacze kochana.
W auchan jest tego mase !

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisać, że Mała przybrała kilogram od wyjścia ze szpitala . Ważymy 3900g.
klask i:

Moja Emilie dzisiaj sobie kciuka wsadzała do buzi,
wcześniej zrobiła to tylko w pierwszych dniach.
A dzisiaj prawie non stop.
Czy Wasze jak śpią to też tak kręcą głową na każdą stronę ?
Moja tak czasami ma... chyba jej się coś śni.
Ale widze, że od 3 dni jak wstanie o 4 zje i zasypia to taka jakaś niespokojna, nie płacze nie stęka, ale ruszą się jakby miała owsiki
I zaczyna jeść do 2h a tak jadla co 3-,35h.

Stary 2011-09-17, 18:44   #3209
DaKaro
Zadomowienie

Zaneta Malwinka tez sie 'zepsula' i je co 2,g godziny...A glowa rusza jak szalona, gdy nakladka pelna mleka wypadnie jej z ust . Ty tez nadal karmisz z nakladkami? Ja mam tak wrazliwe sutki, ze inaczej sie nie da.

Malwinka
Stary 2011-09-17, 18:52   #3210
zanetaa88
Zakorzenienie

Dekaro tylko nakładkami.
Chciałam bez nich, ale Emilie się tak do nich przyzwyczaiła, że nie stresuję jej.
Wie, że jak biorę na ręce daję pieluszkę na ramię i czuje nakładkę to będzie jedzonko
A jak ją dałam bez nakładki to szukała i się denerwowała i nie łapała tak jak ma łapać.
Mnie one nie sprawiają problemu.
Mam nakładki na miasto i mam nakładki w domu

Własnie leży i niby śpi ale coś tam "rozmawia" pod nosem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości