Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1402 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 21:49   #42031
pati_bc
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mam gumę x w kosmetyku Ziaja Med dla atopowców, kosmetyk nie gryzie więc sama guma raczej też nie
Jakaś mąka się nadawała, skrobia czy coś? Nie pamiętam :P
Oj o mące nic nie wiem, niestety

Cytat:
Z Lidla, niestety limitka. Czekamy z utęsknieniem aż znowu rzucą tę serię. Dowiesz się o tym tutaj b szybko
Tak wiem o nim i wiem, że niestety jest limitowany Też właśnie czekam na niego bo chciałabym spróbować tej wcierki z żelu aloesowego. Ale skoro na razie go nie ma to myślałam o jakimś innym. Ale z tym u mnie w mieście trudno.

Cytat:
Garnier Color Naturals odcień Ciemny Blond
Przed nałożeniem zapaćkałam skalp mieszanką oleju słonecznikowego z shea a włosy kleikiem owsianym bo mi zostało
Po zmyciu najpierw umyłam maską Bingo z shea, potem kompres z Waxa Avocado razem ze skalpem a na długość odżywka dodana do farby (niezły skład, ma lekki silikon dość daleko) i potem któryś naturalny żel, już nie pamiętam
Dziękuję Bardzo spodobał mi się kolorek. Taki cieplutki

Cytat:
Oj tak
Tak się zastanawiam czasem, czy tamte włosy były do uratowania. Ale nie były, nie żałuję, te są lepsze
Teraz są piękne i zadbane

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Dziękuję No wygląda o niebo lepiej niż na początku, ale już chyba się nie poprawia. Jest stosunkowo podobnie z mycia na mycie. No chyba, ze coś nie wyjdzie to jest tragedia
Może po prostu są już nasycone Albo potrzebują czegoś nowego, jakiejś zmiany, trochę adrenalinki Dla mnie są śliczne, chciałabym osiągnąć taką zmianę jak Ty

Cytat:
żele drogeryjne robią mi szorstko...
Mnie też, dlatego porzuciłam je.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 22:17   #42032
kascysko
Zakorzenienie

Dziś całkowite nowości: Heenara na 7 h przed myciem, mycie Kallosem Latte, po myciu Bingo shea na jakieś 15 minut, Joaśka i żel lniany. Teraz przy schnięciu wygląda najlepiej jak do tej pory, zobaczymy co będzie rano

Maliniarko, moje kudły ruszyła dopiero pokrzywa ze skrzypem, ale jak wiadomo - każdy łebek jest inny
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 22:37   #42033
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Martula no i jak pięknie jest błyszczące włoski

Cytat:
ale z tym skalpem to jesteś ryzykantka, nigdy nie wiadomo co uczuli a Ty dalej próbujesz
Na coś trzeba umrzeć :P
Cytat:
a ja kupiłam sobie dzisiaj Garnier Neril i będę wmasowywać, ciężka sprawa, nie umiem wcierek robić, zawsze mam włosy w 1/3 mokre potem
Buteleczka z dzióbkiem po wodzie utlenionej albo strzykawka, może się uda
Albo psikacz i po skalpie a potem wetrzeć?
Cytat:
a i właśnie mam na skórze jak masuję takie białe jakby ziarenka piasku, nie jest to sucha skóra, nie wygląda to na żaden rodzaj łupieżu jaki znam, tylko jak takie przerośnięte cebulki, które z masowaniem dostają się na włosy, nie ma tego dużo, kilka razy wcześniej też mi się to zdarzyło, ale po myciu głowy znikało .mam się niepokoić?
Dziwne. Jakiekolwiek objawy jeszcze?

Miałabyś odwagę zrobić skalpowi peeling cukrowy?
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Też właśnie czekam na niego bo chciałabym spróbować tej wcierki z żelu aloesowego
Jest na DOZie żel Gorvity, potencjalnie niezły. 10zł
Ja się boję bo jest na wodzie solankowej
Cytat:
Dziękuję Bardzo spodobał mi się kolorek. Taki cieplutki
Jest bardzo wieloraki. Baza chłodna a refleksy hm kasztanowe
Cytat:
Teraz są piękne i zadbane

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-17 o 22:38
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 22:52   #42034
Martek_
Zadomowienie

Witam zakręcone
Można się dołączyć?
Po wakacjach postanowiłam porządnie wziąć się za moje włosy.
7.09 obciełam jakieś 8 cm i postanowiłam je zapuścić i doprowadzić przez odpowiednią pielęgnacje do tak mocnego skrętu, jak tylko się da
Włosy myje delikatnym szamponem bez siarczanów z dimethicone.
Potem lekka odżywka d/s bez silikonów, a od jutra testuje żel lniany
Po skończeniu tej butelki szamponu spróbuje przerzucić się na CG.
Wklejam fotki z dzisiaj. Niestety z fleszem, bo robione niedawno. Przeczytałam FAQ i Pigułkę, ale jeśli macie jeszcze jakieś rady to bardzo proszę, bo dopiero zaczynam

17.09.11 (5).jpg 17.09.11 (2).jpg 17.09.11 (3).jpg
czy któraś z Was byłaby w stanie pomóc mi w ocenie rodzaju skrętu?

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2011-09-18 o 00:15
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 00:10   #42035
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
katie.. a Ty się wyłamałas z blondu, czy mam jakies omamy wzrokowe???! Mamy podobna długosc, ścięłysmy w tym samym czasie włoski pamiętasz
tak, dobrze widzisz faktycznie mamy podobną długość

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
pewnie
widziałam Twoją odpowiedź - i dzisiaj dałam na włosy, schną, ale są mięciuchne i fajne

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-18 o 00:45
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 00:14   #42036
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Rozumiem, ale inaczej wyglądają dłonie czy stopy, o które mimo że są problemowe się dba. Ja tu mówię o "zapuszczonych" i całkowicie zaniadbanych. Co innego mieć problem z jakąś częścią ciała a co innego ją "zapuścić".
Ja nie wiem czy ktoś by uznał moje stopy za zadbane... Nie wyglądają na takie. A zajmuję się nimi. Tylko właśnie, nagniotki mi się ciągle pojawiają. A nie mogę codziennie odmaczać stóp przez kilka godzin

Cytat:
Miałam ten żel. Baaardzo przyjazny
Stary 2011-09-18, 00:22   #42037
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy ktoś by uznał moje stopy za zadbane... Nie wyglądają na takie. A zajmuję się nimi. Tylko właśnie, nagniotki mi się ciągle pojawiają. A nie mogę codziennie odmaczać stóp przez kilka godzin
Dołączam do klubu - mam stopy tancerki - obdarte, odgniecione, i co najlepsze - nie powinnam specjalnie usuwać zgrubień bo chronią mi stopy podczas tańca :/ Wyglądają jak szczyt zaniedbania a nie jak narzędzie poniekąd pracy :/
Ale trza dbać o siebie żeby taka niespodzianka nie była jedną z wielu!

Cytat:
Miałam ten żel. Baaardzo przyjazny
Może kiedyś się odważę

Stary 2011-09-18, 09:46   #42038
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

To jednak poczekam aż pojawi się lidlowski. I zrobię zapas

Cytat:
Jest bardzo wieloraki. Baza chłodna a refleksy hm kasztanowe
Uwielbiam kasztanowe refleksy

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Witam zakręcone
Można się dołączyć?
Po wakacjach postanowiłam porządnie wziąć się za moje włosy.
7.09 obciełam jakieś 8 cm i postanowiłam je zapuścić i doprowadzić przez odpowiednią pielęgnacje do tak mocnego skrętu, jak tylko się da
Po skończeniu tej butelki szamponu spróbuje przerzucić się na CG.
Wklejam fotki z dzisiaj. Niestety z fleszem, bo robione niedawno. Przeczytałam FAQ i Pigułkę, ale jeśli macie jeszcze jakieś rady to bardzo proszę, bo dopiero zaczynam

Ośmielę się Ci odpisać
Określenie rodzaju skrętu nie jest najważniejsze. Są różne typologie i przede wszystkim wraz ze zmianą pielęgnacji i z czasem, typ skrętu może się zmienić. Jeśli bardzo Ci zależy to podam Ci linka do stronki, którą Eloe umieściła w poprzedniej części wątku. Z ciekawości możesz zobaczyć http://www.britishcurlies.co.uk/arti..._number_chart/

Co do pielęgnacji to przygotuj sobie zestaw do mycia, odżywiania, zabezpieczenia i stylizacji jeśli będziesz chciała. Do mycia będą odpowiednie proste odżywki bez silikonów, np. Isana z olejkiem babasu (może byc trochę ciężka ale możliwe, ze Ci przypasuje) lub emulsja Gloria. Przyda się również delikatny szampon do zmycia oleju albo do metody OMO, np. Babydream, Hipp. Odżywianie czyli odżywka do spłukiwania. Aktualnie prym wiedzie Alterra morelowa oraz Garnier Avokado. Możesz to kupić na początek Dobra jest też Alterra z granatem. Ma alkohol ale w towarzystwie innych składników nie powinien wysuszać. Zabezpieczanie włosków za pomocą odżywek bez spłukiwania, np. Joanny Naturia. Są tanie i najprawdopodobniej znajdziesz je w osiedlowych sklepikach albo kioskach. Stylizacja, o ile się na nią zdecydujesz to już sprawa indywidualna - Nivea Fc, Żele Artiste bądź Rossmanowskie, dobrym rozwiązaniem też jest żel lniany Naturalnie, tych wszystkich kosmetyków jest dużo więcej ale z czasem je poznasz
Kup sobie też zwykły szampon ze sles na początek dla oszczyszczenia przed zastosowaniem CG, np. szampony Joanny Naturie z pokrzywą albo szampony Barwy. Używam właśnie Barwy brzozowej.
Poczytaj też Codziennik Kręconowłosych. Kręconowłose opisują w nim swoje zestawy pielęgnacji. Warto coś podpatrzyć
To wszystko chyba Tak na początek Dziewczyny też na pewno coć Ci doradzą Przeczytałaś podstawowe wątki ale czytaj również inne. Im głębiej będziesz się wdrażać w temat tym więcej będziesz wiedzieć, poznawać i testować
Masz ładne włoski, może się z nich wykluć coś na prawdę interesującego Przede wszystkim nie zrażaj się. Każda z nas przeszła przez kryzys włosowy ale trzeba być dzielnym i trwać bo włoski na prawdę mogą się odwdzięczyć pięknem

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-18 o 09:48
Stary 2011-09-18, 10:05   #42039
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ośmielę się Ci odpisać
Określenie rodzaju skrętu nie jest najważniejsze. Są różne typologie i przede wszystkim wraz ze zmianą pielęgnacji i z czasem, typ skrętu może się zmienić. Jeśli bardzo Ci zależy to podam Ci linka do stronki, którą Eloe umieściła w poprzedniej części wątku. Z ciekawości możesz zobaczyć http://www.britishcurlies.co.uk/arti..._number_chart/

Co do pielęgnacji to przygotuj sobie zestaw do mycia, odżywiania, zabezpieczenia i stylizacji jeśli będziesz chciała. Do mycia będą odpowiednie proste odżywki bez silikonów, np. Isana z olejkiem babasu (może byc trochę ciężka ale możliwe, ze Ci przypasuje) lub emulsja Gloria. Przyda się również delikatny szampon do zmycia oleju albo do metody OMO, np. Babydream, Hipp. Odżywianie czyli odżywka do spłukiwania. Aktualnie prym wiedzie Alterra morelowa oraz Garnier Avokado. Możesz to kupić na początek Dobra jest też Alterra z granatem. Ma alkohol ale w towarzystwie innych składników nie powinien wysuszać. Zabezpieczanie włosków za pomocą odżywek bez spłukiwania, np. Joanny Naturia. Są tanie i najprawdopodobniej znajdziesz je w osiedlowych sklepikach albo kioskach. Stylizacja, o ile się na nią zdecydujesz to już sprawa indywidualna - Nivea Fc, Żele Artiste bądź Rossmanowskie, dobrym rozwiązaniem też jest żel lniany Naturalnie, tych wszystkich kosmetyków jest dużo więcej ale z czasem je poznasz
Kup sobie też zwykły szampon ze sles na początek dla oszczyszczenia przed zastosowaniem CG, np. szampony Joanny Naturie z pokrzywą albo szampony Barwy. Używam właśnie Barwy brzozowej.
Poczytaj też Codziennik Kręconowłosych. Kręconowłose opisują w nim swoje zestawy pielęgnacji. Warto coś podpatrzyć
To wszystko chyba Tak na początek Dziewczyny też na pewno coć Ci doradzą Przeczytałaś podstawowe wątki ale czytaj również inne. Im głębiej będziesz się wdrażać w temat tym więcej będziesz wiedzieć, poznawać i testować
Masz ładne włoski, może się z nich wykluć coś na prawdę interesującego Przede wszystkim nie zrażaj się. Każda z nas przeszła przez kryzys włosowy ale trzeba być dzielnym i trwać bo włoski na prawdę mogą się odwdzięczyć pięknem
dziękuję ślicznie za cenne rady, na pewno z nich skorzystam
Stary 2011-09-18, 10:28   #42040
AjriszMarta
Zakorzenienie

Witajcie
Wstałam, jem i do forum Takich poranków mi brakuje ;]

Cytat:
Możesz podać nazwy? Może już masz pół zestawu
Cytat:
Wklejam fotki z dzisiaj. Niestety z fleszem, bo robione niedawno.
Widzę ładne zdrowe włoski Fajny start
Cytat:
Tak jak CI pati napisała - rodzaj skrętu to mało ważna sprawa, raczej dla siebie. Ja cię poproszę o określenie rodzaju włosów i ich zachowania: KLIK. Opisz czy są sztywne, miękkie jak długo schną, czy łatwo się przetłuszczają, czy klapią.
Strzelam, że jesteś gdzieś między S'Wavy a Cherub.
Jeśli faktycznie są miękkie - zainteresuj się proteinami, to możesz już. Proteiny hydrolizowane a najlepiej keratyna. Można kupić w sklepach typu Mazidła, ZSK, a poniżej w moich linkach jest lista odżywek proteinowych, niestety nie pozaznaczałam które mają jakie proteiny ale
poradzisz sobie

Stary 2011-09-18, 10:51   #42041
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Możesz podać nazwy? Może już masz pół zestawu
Jeżeli chodzi o szampon, to nie zawiera siarczanów, ale nie wiem czy jest dobry, bo dziewczyny z wątku analizującego jeszcze się nim nie zajęły.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-shampoo.html
wklejam skład:
Aqua, Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Citrate, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Dimethicone, Citric Acid, Ammonium Xylenesulfonate, Cocamide MEA, Parfum, Cetyl Alcohol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Tetrasodium EDTA, Linalool, DMDM Hydantoin, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Citronellol, Sodium Hydroxide, Magnesium Nitrate, Paraffinum Liquidum, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone

Odżywka:
SCANDIC PLUS
water mask
moisturizing mask with fruit extract

maska nawilżająca z ekstraktem z owoców

PROPIS

SKŁAD:
aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, propylene glycol, parfum, prunus armeniaca (apricot) fruit extract, prunus persica (peach) fruit extract, carica papaya (papaya) fruit extract, cucumis melo ( melon ) fruit extract, persea gratissima (avocado) fruit extract, cocos nucifera (coconut) extract, pyrus malus (apple) fruit extract, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne, buthylphenyl metchylpropional, alpha-isomethyl lonone, citronellol, ci 74180

na tej stronie wątku była analizowana przez Eloe:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...k#post18663414
Cytat:
Widzę ładne zdrowe włoski Fajny start
dziękuję

Cytat:
Tak jak CI pati napisała - rodzaj skrętu to mało ważna sprawa, raczej dla siebie. Ja cię poproszę o określenie rodzaju włosów i ich zachowania: KLIK. Opisz czy są sztywne, miękkie jak długo schną, czy łatwo się przetłuszczają, czy klapią.
Strzelam, że jesteś gdzieś między S'Wavy a Cherub.
Jeśli faktycznie są miękkie - zainteresuj się proteinami, to możesz już. Proteiny hydrolizowane a najlepiej keratyna. Można kupić w sklepach typu Mazidła, ZSK, a poniżej w moich linkach jest lista odżywek proteinowych, niestety nie pozaznaczałam które mają jakie proteiny ale
poradzisz sobie
Mam raczej miękkie włosy bardzo podatne na odkszatłcenia. Jeżeli chodzi o przetłuszczanie - może nie jest jakoś tragicznie, ale jednak muszę myć włoski codziennie. Robię to wieczorem, bo długo schną. Rano tylko zwilżam wodą i tak wychodzę do ludzi

Jesteście bardzo pomocne
I poziom motywacji o ile wzrósł

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2011-09-18 o 10:55
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:18   #42042
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o szampon, to nie zawiera siarczanów, ale nie wiem czy jest dobry, bo dziewczyny z wątku analizującego jeszcze się nim nie zajęły.
wklejam skład:
Aqua, Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate
Na samym poczatku dwa siarczany i to agresywne.
Odzywka mi sie podoba - owocowa salatka i wyglada na zgodna z CG, nie widze silikonow.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:34   #42043
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Odzywka mi sie podoba - owocowa salatka i wyglada na zgodna z CG, nie widze silikonow.
Tej owocowej sałatki jest tam mniej niż 1% więc jest tyle warta, że ho ho.
Ta odżywka jest idealna do mycia lub wzbogacania. Sama w sobie jest zbyt uboga. Przetestowane na mnie.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:34   #42044
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość

pomyliłam siarczany z SLS i SLES
ale ze mnie gapa, przepraszam bardzo
Stary 2011-09-18, 11:40   #42045
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam skład:
Aqua, Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Citrate, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Dimethicone, Citric Acid, Ammonium Xylenesulfonate, Cocamide MEA, Parfum, Cetyl Alcohol, Guar ...
Na czerwono masz siarczany, przykro mi. Mocno oczyszcza plus nie ma specjalnie składników niwelujących wysuszanie.
Cytat:
Odżywka:
SCANDIC PLUS water mask moisturizing mask with fruit extract
Jak pisze Eloe - odżywkę do mycia / OMO już masz
Spróbuj OMO i mycia odżywką z tym co masz.
Do oczyszczenia z silikonów może się przydać prosty szampon z SLS jak pisze Pati lub szampon dla dzieci z łyżeczką sody lub aspiryną. Zapewne dobrze byłoby nie mnożyć zakupów na początek, i tak poczujesz to hobby po kieszeni
Cytat:
na tej stronie wątku była analizowana przez Eloe
Ps jak chcesz wziąć link do pojedynczego posta to kliknij prawym klawiszem myszy w numerek w rogu posta, pojawi się opcja kopiuj adres odnośnika

Cytat:
Mam raczej miękkie włosy bardzo podatne na odkszatłcenia. Jeżeli chodzi o przetłuszczanie - może nie jest jakoś tragicznie, ale jednak muszę myć włoski codziennie.
Czyli może dobrze strzelam z Cherubem Poczytaj sobie, serio, opisy są zaskakujące ale trafne
Cytat:
Robię to wieczorem, bo długo schną. Rano tylko zwilżam wodą i tak wychodzę do ludzi
Przenawilżone albo niska porowatość. Zobaczymy co nam dalej włoski powiedzą
Cytat:
I poziom motywacji o ile wzrósł
Na drugie mamy Motywacja

Proszę przygotować jakiś olej, na początku to mus! Może być z kuchni albo rycyna z apteki

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
pomyliłam siarczany z SLS i SLES
ale ze mnie gapa, przepraszam bardzo
To ich wina, tak robić w balona!

Stary 2011-09-18, 11:57   #42046
myszka2020
Zakorzenienie

Martek - ładne, błyszczące falki Miałam tą maseczkę z profisa, nawet coś tam nawilżała, choć skręt miałam po niej nie za duży. Spróbuj proteinek, może łyżeczki miodu do maski.

To ja wczoraj po miodzie i żelu bielenda grafitti, skręt mniejszy niż zwykle, bo duży mam tylko po męskiej isanie, ale jakieś takie milsze w dotyku, niż po isanie i bardziej mi się podoba. Odcisnęłam żel, spałam w ananasie i rano reanimowałam wodą i żelem aloesowym - i wyglądają dość dobrze, jeszcze nigdy nie miałam tak udanej reanimacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00853.jpg (38,4 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-18 o 11:58
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:12   #42047
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję ślicznie za cenne rady, na pewno z nich skorzystam
Nie ma za co Ajrisz i inne dziewczyny na pewno bardziej pomogą

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
To ja wczoraj po miodzie i żelu bielenda grafitti, skręt mniejszy niż zwykle, bo duży mam tylko po męskiej isanie, ale jakieś takie milsze w dotyku, niż po isanie i bardziej mi się podoba. Odcisnęłam żel, spałam w ananasie i rano reanimowałam wodą i żelem aloesowym - i wyglądają dość dobrze, jeszcze nigdy nie miałam tak udanej reanimacji
Śliczne masz włoski Zawsze zachwycałam się ich miodowym kolorem

A ja dziś miałam kokos na 2h przez myciem. Potem mycie BD, alterra z morelą, joaśka z lnem (kończy się), suszenie tak do 85%, dwie krople olejku BD dla mam.
Efekt: mięciutkie że ała ale też jest trochę puchu pewnie przez pogode na dworze bo leje... jeszcze muszę się zagłębić w temat określania punktu rosy
I jeszcze jedno "wrażenie", niezbyt miłe... kiedyś wyłysieje jak nic mam wrażenie, że ta wcierka z rzepy guzik daje. Może zbyt krótko ją stosuje ale to już będzie z m-c. A nie widzę żadnej poprawy. Wręcz mam wrażenie, że czasami leci ich dużo więcej. Chyba uśmiechnę się w stronę rycyny na noc przed myciem. Może coś to da
Stary 2011-09-18, 12:16   #42048
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne masz włoski Zawsze zachwycałam się ich miodowym kolorem

A ja dziś miałam kokos na 2h przez myciem. Potem mycie BD, alterra z morelą, joaśka z lnem (kończy się), suszenie tak do 85%, dwie krople olejku BD dla mam.
Efekt: mięciutkie że ała ale też jest trochę puchu pewnie przez pogode na dworze bo leje... jeszcze muszę się zagłębić w temat określania punktu rosy
I jeszcze jedno "wrażenie", niezbyt miłe... kiedyś wyłysieje jak nic mam wrażenie, że ta wcierka z rzepy guzik daje. Może zbyt krótko ją stosuje ale to już będzie z m-c. A nie widzę żadnej poprawy. Wręcz mam wrażenie, że czasami leci ich dużo więcej. Chyba uśmiechnę się w stronę rycyny na noc przed myciem. Może coś to da
Dziękuję kochana

A wypadają Ci tak już jakiś czas? Bo mi teraz na jesień też zaczynają bardziej wypadać, zawsze tak mam w połowie września
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:21   #42049
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję kochana

A wypadają Ci tak już jakiś czas? Bo mi teraz na jesień też zaczynają bardziej wypadać, zawsze tak mam w połowie września
Wypadają odkąd weszłam w okres dojrzewania czylli od dawna
i tak od tamtej pory wypadają raz mocniej, raz słabiej ale zawsze wypadają. Nie pomogły wizyty u dermatologa ani żadne suplementy. Teraz pierwszy raz stosuję wcierkę i może zbyt wiele wymagam po m-cu stosowania bo jednak nigdy wcześniej tego nie używałam ale miałam nadzieję, że regularne wcieranie choć tyci pomoże a tu Dlatego pomyślałam o rycynie. Co szkodzi spróbować
Stary 2011-09-18, 12:39   #42050
paulownia
Zakorzenienie

Chyba dzisiaj sobie zaloze maske miodowo-cynamonowa mialam klasc kolor, ale mi sie nie chce juz z tym bawic dzisiaj, naloze w srode. Wczoraj mialam odswiezanie wg Rybiorka, czyli plukanie woda i odzywki. Jednak - choc nie czesalam po bs - byl puch. Balsam rozany jako bs sie nie nadaje jedyny efekt daje na suche wlosy. Wiec nie ma na moje wlosy reguly. Byly dni, gdy skrecaly sie olsniewajaco mimo rozczesania po odzywce bs, a czasem - choc nie rozczesze - jest pupa i podejrzewam, ze puch to wina ktorejs odzywki albo kombinacji. Albo reakcje na zel. Dzis nie klade zelu, tylko Joanne lniana. I zobaczymy.
Jakos moja uwaga zdryfowala z wlosow na odchudzanie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:39   #42051
ewcia1807
Zakorzenienie

Witam

Chciałam Was zapytać, czy stosowałyście szampony, odżywki bądź stylizatory z firmy John Masters Organics?

Jestem nimi bardzo zaciekawiona. Zawierają w 100% naturalne składniki.

Jeśli jest ktoś zainteresowany, to tożna poczytać o tych produktach pod tym linkiem : http://johnmasters.pl/

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:45   #42052
AjriszMarta
Zakorzenienie

Martek_ - tak Ci miałam pisać właśnie, powzoruj się na Myszce

Myszka - śliczne masz te włoski, idealna kondycja
Cytat:
Też pomagasz Dobrze że pomagasz
Cytat:
A proteiny mają? Moje bez protein robią się gumowe
PR dobra rzecz. W gruncie rzeczy prosty temat
Cytat:
Przykro strasznie
Nie szalej może z rycyną od razu na noc, to nietypowy olej.
BTW Próbowałaś kokosa na skalp?

Stary 2011-09-18, 13:05   #42053
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Buteleczka z dzióbkiem po wodzie utlenionej albo strzykawka, może się uda
Albo psikacz i po skalpie a potem wetrzeć?

Dziwne. Jakiekolwiek objawy jeszcze?

Miałabyś odwagę zrobić skalpowi peeling cukrowy?
kupiłam sobie strzykawki do tego nerila, nawet jakoś daję radę

nie wiem czy inne objawy, trochę krostek na skroniach takich malutkich, nic mnie nie swędzi, no i to wypadanie, nic poza tym

peeling cukrowy? gdzieś już o tym czytałam, chyba u Anweny, możesz coś więcej napisać?
Cytat:
i wyglądają dość dobrze, jeszcze nigdy nie miałam tak udanej reanimacji
piękne, aż się chce wtulić

Martek powodzenia na nowej drodze życia ładne masz włoski, tylko czekać co pokażą po odpowiedniej pielęgnacji

a ja rozczesałam dzisiaj włosy po myciu już po wtarciu tego nerila. nałożeniu żelu lnianego i zostawiłam na prosto, bez wygniatania itd, chcę zobaczyć jak będą wyglądać, ale chyba już za mocno przywykłam do falusków i dziwnie mi :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-18 o 13:08
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:24   #42054
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
super
Stary 2011-09-18, 13:31   #42055
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Też pomagasz Dobrze że pomagasz
Staram się uczę się od Was

Cytat:
A proteiny mają? Moje bez protein robią się gumowe
PR dobra rzecz. W gruncie rzeczy prosty temat
Właśnie mają minimum albo jeszcze mniej. Nie mogę się zmobilizować do zrobienia zamówienia na mazidłach a też poluję na odżywki Artiste ale u mnie w Naturze ich nie ma Ale jak tylko będę w Legnicy to od razu ruszę aby jej poszukać. Większe miasto to i może bogatszy asortyment będzie

Cytat:
Przykro strasznie
Nie szalej może z rycyną od razu na noc, to nietypowy olej.
BTW Próbowałaś kokosa na skalp?
Mnie też jest przykro bo ileż można Kokosa nie próbowałam na skalp ale on nie lubi olei. Zawsze mam po nich wzmożone wypadanie Właśnie nie wiem co zrobić z tą rycyną. Jedni mówią, że to cudo samo sobie a innym nie służy. I co tu począć? Robić swoje i czekać na poprawę? a jak nie przyjdzie

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-18 o 13:33
Stary 2011-09-18, 13:55   #42056
AjriszMarta
Zakorzenienie

Popełniłam wpis w dzienniku regeneracji Zapraszam

Cytat:
nie wiem czy inne objawy, trochę krostek na skroniach takich malutkich, nic mnie nie swędzi, no i to wypadanie, nic poza tym

peeling cukrowy? gdzieś już o tym czytałam, chyba u Anweny, możesz coś więcej napisać?
Nie chcę zaszkodzić, nie znam się na wypadaniu inaczej niż naskutek podrażnienia, ale to szybko łapie i szybko przechodzi :/
Jak zwiedzasz blog Anwen to ona tam to dobrze opisała. Sama nawet robiła raz i obyło się bez uszkodzeń acz częściej to się boję tego wrażliwca
Cytat:
a ja rozczesałam dzisiaj włosy po myciu już po wtarciu tego nerila. nałożeniu żelu lnianego i zostawiłam na prosto, bez wygniatania itd, chcę zobaczyć jak będą wyglądać, ale chyba już za mocno przywykłam do falusków i dziwnie mi :x
A podziel się jak będzie fajnie
Cytat:
Właśnie mają minimum albo jeszcze mniej. Nie mogę się zmobilizować do zrobienia zamówienia na mazidłach a też poluję na odżywki Artiste ale u mnie w Naturze ich nie ma Ale jak tylko będę w Legnicy to od razu ruszę aby jej poszukać. Większe miasto to i może bogatszy asortyment będzie
Artiste ponoć już nie produkują, może wróci w innej szacie
Bingo mają keratynę, tylko patrz w skład czy jest przed zapachem, bo TA ma sporo a druga z keratyną w nazwie ma jak naplute
Cytat:
Kokosa nie próbowałam na skalp ale on nie lubi olei. Zawsze mam po nich wzmożone wypadanie
Słusznie, nie męcz
Cytat:
Właśnie nie wiem co zrobić z tą rycyną. Jedni mówią, że to cudo samo sobie a innym nie służy. I co tu począć? Robić swoje i czekać na poprawę? a jak nie przyjdzie
Mi nie służy sama a w masce już jest OK
Tzn ja nie mam wypadania ogólnie, tylko jak mi coś szkodzi, podrażnia, whatever - to z miejsca mam garść włosów w ręce, jeszcze dobre nie naniosę...
Rycynę można przed myciem, może najpierw 30 min wystarczy? - a można dokapać ciut do myjadła i ponoć jak ma zadziałać to też zadziała a nie męczysz skalpu i cebulek i nie musisz tego szorować potem

Stary 2011-09-18, 14:08   #42057
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Popełniłam wpis w dzienniku regeneracji Zapraszam
Przeczytałam skorzystam z informacji o olejach. Mamy podobnie włosy więc skorzystam

Cytat:
Artiste ponoć już nie produkują, może wróci w innej szacie
Bingo mają keratynę, tylko patrz w skład czy jest przed zapachem, bo TA ma sporo a druga z keratyną w nazwie ma jak naplute
O masz... jeszcze jej nie dorwałam a już jej nie produkują Bingo u mnie też nie ma Objeździłam wszystkie markety u mnie w mieście. A Auchan niestety nie mam Pozostają mazidła

Cytat:
Mi nie służy sama a w masce już jest OK
Tzn ja nie mam wypadania ogólnie, tylko jak mi coś szkodzi, podrażnia, whatever - to z miejsca mam garść włosów w ręce, jeszcze dobre nie naniosę...
Rycynę można przed myciem, może najpierw 30 min wystarczy? - a można dokapać ciut do myjadła i ponoć jak ma zadziałać to też zadziała a nie męczysz skalpu i cebulek i nie musisz tego szorować potem
W maskach też mi służy. Aktualnie myję odżywką bo w końcu znalazłam dwie, które mnie nie podrażniają. Do takiego myjadła też można dodawać rycyny? Czy lepiej do szamponu? Szamponem zmywam tylko oleje i tłuściejsze maski.

Wychodzi na to, że chyba też mam wrażliwy skalp
Stary 2011-09-18, 14:31   #42058
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam skorzystam z informacji o olejach. Mamy podobnie włosy więc skorzystam
Po to jest
Cytat:
O masz... jeszcze jej nie dorwałam a już jej nie produkują
Mi jeden sklep został ale mi tak diabelnie nie po drodze ;]
Cytat:
Bingo u mnie też nie ma Objeździłam wszystkie markety u mnie w mieście. A Auchan niestety nie mam Pozostają mazidła
Leclerc, Tesco? Moja była w obu
Cytat:
W maskach też mi służy. Aktualnie myję odżywką bo w końcu znalazłam dwie, które mnie nie podrażniają. Do takiego myjadła też można dodawać rycyny? Czy lepiej do szamponu? Szamponem zmywam tylko oleje i tłuściejsze maski.
Nie umiem powiedzieć. Jakby była taka która nie zawiera oleju w sobie to powinno się dać, bo skoro zawierają i jednak myją?
Jakie masz te odżywki?
Cytat:
Wychodzi na to, że chyba też mam wrażliwy skalp
Na pocieszenie - da się z tym żyć

Stary 2011-09-18, 14:43   #42059
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Po to jest
Mi jeden sklep został ale mi tak diabelnie nie po drodze ;]
Może w tej legnicy będą jakieś ostatnie sztuki

Cytat:
Leclerc, Tesco? Moja była w obu
Leclerca u mnie ni ma a w Tesco nie ma tej odżywki. Tam też byłam, nawet pytałam i nic.

Cytat:
Nie umiem powiedzieć. Jakby była taka która nie zawiera oleju w sobie to powinno się dać, bo skoro zawierają i jednak myją?
Jakie masz te odżywki?
Dopóki nie spróbuje to się nie dowiem czy można czy też nie
Isana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng.html&next=1. Nie jest zgodna z CG ale nie podrażnia mnie tak jak Isana z olejkiem Babasu. I druga to Emulsja Gloria. U Ciebie nie trafiona ale mnie jak na razie pasuje
A Potters z aloesem też mnie podrażnia. Znaczy włosy bardziej wypadają

Cytat:
Na pocieszenie - da się z tym żyć
I to mnie pociesza

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-18 o 14:47
Stary 2011-09-18, 15:00   #42060
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jak pisze Eloe - odżywkę do mycia / OMO już masz
Spróbuj OMO i mycia odżywką z tym co masz.
Do oczyszczenia z silikonów może się przydać prosty szampon z SLS jak pisze Pati lub szampon dla dzieci z łyżeczką sody lub aspiryną. Zapewne dobrze byłoby nie mnożyć zakupów na początek, i tak poczujesz to hobby po kieszeni
czyli przed CG wezmę się za OMO, żeby włoski drastycznej zmiany w pielęgnacji nie przeżywały. Poza tym trochę boję się odżywki w roli szamponu ze względu na skalp
Ale co tam, spróbować nie zaszkodzi

Cytat:

Ps jak chcesz wziąć link do pojedynczego posta to kliknij prawym klawiszem myszy w numerek w rogu posta, pojawi się opcja kopiuj adres odnośnika
Dziękuję

Cytat:
Proszę przygotować jakiś olej, na początku to mus! Może być z kuchni albo rycyna z apteki
Już kilka razy wcierałam w skalp rycynkę z tą maską, której skład podawałam wcześniej, wkładałam jednorazówkę na głowę i tak siedziałam kilka godzin
Tata zawsze widząc mnie z workiem na głowie ma niezły ubaw

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Martek - ładne, błyszczące falki Miałam tą maseczkę z profisa, nawet coś tam nawilżała, choć skręt miałam po niej nie za duży. Spróbuj proteinek, może łyżeczki miodu do maski.
Biorę się za proteiny
P.S - wspaniałe włosy, od teraz jesteś moją motywacją numer jeden

Cytat:
Martek powodzenia na nowej drodze życia ładne masz włoski, tylko czekać co pokażą po odpowiedniej pielęgnacji
Dziękuję
Ja też już się nie mogę doczekać efektów

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości