|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
jak leżałam w szpitalu, miałam za sąsiadkę dziewczynę w 41tc i ilość telefonów i smsów jakie otrzymywała z pytaniem "czy już?" powalała a biedna dziewczyna miała dość.W takim razie i ![]() Wczoraj widziałam w tv jak gość robił banany smażone w cieście naleśnikowym i polał je sosem karmelowym. Chyba dziś spróbuję, bo jak o tym tylko pomyślę to
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2011-09-17 o 15:24 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
ok
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza trzymam kciuki w takim razie.
Twin przepis
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
twin fajnie, że nie masz stracha. na kiedy masz termin?
zuzaneczka
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Dzięki za kciuki. Z młodą wszystko ok ![]() Xzora, niestety na razie z ćwiczeniami i odchudzaniem kiepsko. Ale zrobię drugie podejście ![]() Odnośnie porodu - ja się nie wypowiem, bo nie będę nikogo straszyć Jestem jednak pewna, że niezależnie od bólu porodowego dziecko i tak wszystko rekompensuje. Po jakimś czasie pamięta się, że ból był, ale niekoniecznie jestem w stanie teraz przypomnieć sobie jego stopnia.
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Termin mam za 30 dni
![]() Cytat:
CO do porodu to właśnie liczę na to, że jak zobaczę dziecko to zapomnę o bólu a że będzie boleć to wiem. Jestem na to przygotowana.
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapomnialam o Przepisie na zycie!! Dobrze, ze przypomnialas, juz wlaczam w necie i ogladam ![]() Twin, pisalas, ze jestem przygotowana na bol, jak sie mozna przygotowac psychicznie do bolu przy porodzie? w szkole rodzenia, czy jakos jeszcze inaczej? |
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przygotowaniem na ból chodziło mi o moje nastawienie. Wiem, że będzie bolało i nie liczę na to, że będzie inaczej.
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też było wczoraj bardzo fajnie. Pyszne jedzenie i piiiicie ![]() Dziś cały dzień leczyliśmy kaca w pozycji poziomej
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocko, super, że impreza się udała Najważniejsze, że TŻ zadowolony ![]() Emilko, cieszę się, że u Was też ok ![]() A jak się sprawował najmłodszy gość?
|
|
|
|
#3582 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha, rozumiem. No fakt, nastawienie wazna rzecz. Cytat:
![]() Ja tez lecze kaca dzis caly dzien. Powiem wiecej: wiecej nie pije! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Fajnie, że jesteś pozytywnie nastawiona - to jest bardzo ważne. Trzymam kciuki, żeby ominęły Cię bóle krzyżowe, bo bez tego badziewia byłoby znacznie lepiej. Mi pomagało też ciągłe myślenie, że z każdym skurczem jestem coraz bliżej celu ![]() I w miarę możliwości - bądź wyspana. Zmęczenie potęguje ból i zniechęcenie. Cytat:
Pogoda typowo jesienna, niestety. Trochę się nie wyspałam. Najlepsza i tak była noc z soboty na niedzielę - wróciliśmy z urodzin kolegów TŻ ok. 2, a nasze dziecię postanowiło zacząć dzień o 4:45 |
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Nocko , Emi_lko super że imprezy się udały. Nocko co do stwierdzenia "nie piję więcej" to swojego czasu była to moja cotygodniowa mantra, której nigdy nie wprowadziłam w życie, oczywiście pomijam obecny okres od ciąży bo to się nie liczy ![]() Zuza trzymam kciuki, żeby maluszek w końcu się ruszył. Też mnie wpieniały te wieczne dopytywania czy to już :/ Twin na ten ból nie da się przygotować Ja bardzo pozytywnie podchodziłam do porodu, rzeczywistość okazała się ciut gorsza od wyobrażeń ale ludzka pamięć jest krótka i skali bólu już w tym momencie nie pamiętam. No i tak jak Asiuk radzi, wyśpij się choć ze swojego doświadczenia pamiętam, że końcówka ciąży średnio łączy się z dobrym mocnym snem ![]() No i pochwal się jak wyszły naleśniki, choć sobie popatrzę na pyszności jak ich jeść nie mogę ![]() Dziewczyny niedługo wyprawiamy roczek Oliwki i tu prośba do Was o pomoc z menu. Wymagania są takie, żeby było w miarę oszczędnie ale dużo bo podejrzewam, że część osób zostanie na drugi dzień. Fajnie by było gdyby dało się przygotować większość wcześniej bo to czego nie cierpię na tego typu imprezach to stania przy garach kiedy goście siedzą przy stole. Jakieś pomysły? Planuję jakąś sałatkę, dwa dania, no i nie wiem czy nie zrobić jakiegoś bigosu to bo Piotrka rodzina lubi kolacje jeść na ciepło.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Dzięki za rady zobaczymy czy uda mi się być wyspaną, bo w sumie to czasem można na to nie mieć wpływu ![]() U nas też jesienna pogoda. W powietrzu nawet czuć już zapach jesieni. My z TŻ oglądaliśmy przed snem True Blood i potem mieliśmy obydwoje koszmary przed 5 obudziliśmy się i wstaliśmy coś przekąsić od razu lepiej się potem spało ![]() Niu, znam tylko z opowieści ten ból i po prostu nastawiam się, że będzie bolało ale w jaki sposób i jak mocno to dowiem się dopiero w trakcie ![]() Banany wyszły pyszne wczoraj robiłam je 2 raz, bo znowu miałam na nie ochotę później postaram się wrzucić przepis na bloga.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2011-09-19 o 09:22 |
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Twin, bardzo dobre nastawienie na poród co nie zmienia faktu, że trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak z płatka
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie, ja tak napisalam "dla jaj", bo ostatnio czytalam gdzis na wizazu caly watek o zwrocie "aśna✂✂✂aem" i mi sie skojarzylo
choc nawet jak na mnie, malo pijaca ogolnie, ten wrzesien jest masakryczny pod wzgledem ilosc wypitego alkoholu. Musze sie powstrzymac, jeszcze 2 imprezy w tym miesiacu ![]() Cytat:
Dzis pogoda jesiennie i juz mnie boli glowa od rana
|
|
|
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zrobić jakąś sałatkę typu greckiego (sałata, pomidory, cebula, papryka, feta, co kto lubi), można jej dużo zrobić, tylko bez polewania sosem i też postoi wcześniej przed imprezą. jeśli chodzi o dania na ciepło, to sprawdzają się też wszelkiego typu dania z ryżem (jakaś chińszczyzna czy coś takiego), sos można wcześniej zrobić, potem tylko podgrzać i na świeżo ugotować ryż na razie nic więcej nie wymyśliłam |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś nie wyobrażałam sobie że kobiety chcą cesarkę bez wskazań.
A teraz szczerze przyznam że wolałabym drugi poród przez cc. Pod warunkiem że anestezjolog nie schrzani znieczulenia tak ja teraz i nie będę tego odchorowywałam kilka miesięcy
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Niu, może leczo jako danie ciepłe albo piersi z kurczaka w porach.
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Albo chilli.
Sałatki, tak jak Misiek pisze, najlepiej chyba ziemniaczane...najtaniej wychodzą, a są sycące i wariantów dużo
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Nadal jestem 2w1, ale wczoraj lekarz stwierdził, że mały gotowy do drogi i mogę zacząć rodzić w każdej chwili. No to czekam. Mam mu dać znać, że się zaczęło i ma być przy porodzie. Uspokoił mnie, że gdyby coś nie szło to zrobi mi cesarkę i nie będą mnie męczyć. Ulżyło mi, bo najbardziej obawiam się właśnie tego, że mogłoby to trwać i trwać, trzymaliby mnie, a w końcu i tak pewnie skończyłoby się CC. ![]() Nadal nie jesteśmy pewni imienia (tzn. ja w szczególności). A najbardziej wkurza mnie moja mama, która na wszystkie nasze propozycje kręci nosem, krzywi się i narzeka. Bo ona chce Kubusia i już Niu to niezła impreza się szykuje na roczek, skoro może się przeciągnąć na drugi dzień. Z menu chyba nie pomogę, ale najlepszym/najłatwiejszym pomysłem wydaje mi się coś jednogarnkowego, łatwego do przygotowania. Leczo to dobry pomysł
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie też jesiennie i nie nastraja mnie to pozytywnie!
Cytat:
W ogóle wyszło baaardzo miło. Szkoda tylko, że nie było możliwości ustawić inaczej stolików niż w jedne długi stół, bo przy dwunastu osobach ciężko było się z każdym skomunikować, ale zamienialiśmy się miejscami. Pod tym względem domówki z możliwością przemieszczania się są lepsze ale jak dla mnie rewelacja - zero gotowania i zmywania, powrót do czystego mieszkania i niedziela na wylegiwanie się![]() Cytat:
Polecam też Hani wieprzowinę/wołowinę w piwie. Dla mnie szybkim daniem są faszerowane mięsem mielonym papryki. Doprawienie mięsa i nadzianie to moment a potem wystarczy upiec. Tu odpada potrzeba dodawania warzywa, bo jest dwa w jednym, ewentualnie do tego ryż. |
||
|
|
|
#3597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakieś 9 lat temu powiedziałam sobie, że nie piję więcej wódki i do tej pory żadna okoliczność nie zmusiła mnie, żeby wypić wysokoprocentowy alkohol z kieliszka. Miałam też okres, że nie mogłam pić wina, ale na szczęście po pół roku odrzucenie minęło. Cytat:
oby tylko jak się mały urodzi, nie mówiła do niego Kubuś |
|||||
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz Emi, wcale nie trzeba było się tak negatywnie nastawiać
Cieszę się, że było ok ![]() Zuza, trzymam kciuki, żebyś się już 'rozpakowała' bezstresowo
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie zauważyłam, że jak pojawiły się dzieci (nasza i bliźniaczki), to jest więcej krytyki i dawania dobrych rad, niż normalnie - przez moją teściową. Poza tym nie potrafi przyjąć do wiadomości, że ktoś może mieć inny sposób na rodzicielstwo, niż ona. Jak jej się coś nie podoba, potrafi stanowczo, bezkompromisowo wyrazić swoją opinię, nie będąc o to proszona Ciężko mi się z nią dogadać, gdy mamy inne zdanie.
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

jutro się wybieram do gina zobaczymy co powie. W poprzedniej ciąży na drugi dzień po wizycie u niego urodziłam, bardzo bym chciała żeby teraz też tak było
jak leżałam w szpitalu, miałam za sąsiadkę dziewczynę w 41tc i ilość telefonów i smsów jakie otrzymywała z pytaniem "czy już?" powalała a biedna dziewczyna miała dość.
i