Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 11:10   #3331
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
Nie było mnie trochę i znowu was nie nadrobię
A u nas wszystko w porządku Mały ładnie rośnie, śle uśmiechy na prawo i lewo Tylko dzisiaj jakiś marudny i płacze co chwilę Może ma skok? Co by się zgadzało z tym schematem.
I mam pytanie do mam karmiących MM, których dzieci są w wieku Natana (8,5 tygodnia) - czy wy dajecie dziecku 6x120 ml w ciągu doby? Czy 7x 90 ml? Bo ja już zwątpiłam - staram się dawać mu co 4 godziny 120 ml, ale Natan często płacze bo jest głodny i już nie wiem czy czasem za mało nie dostaje
Tym bardziej że na MM jest napisane 6x120 ml, a na poniższym kalkulatorze wszystko zależy i od wieku i od wagi...
http://www.forumpediatryczne.pl/kalk...zycia,box-kalk
Absolutnie nie kieruj się tym co na opakowaniu. Mój synek w wieku twojego jadł 90ml z zegarkiem w dupce co 3godz jak ja to mówię. W 9 tyg, czyli jakiś tydzień temu zaczęło coś mu się zmieniać, bo czasem zjadł 110ml co 4 godz, czasem 60ml co 2godz, i wogóle nie mogłam go rozpracować o co mu chodzi, ale teraz wiem że przymierzał się do zmiany: w sobotę skończył 2 miesiace i przespał pierwszy raz 5 godz(18:30-23:30) w dodatku na urodzinach u dziadka przy rozmowach i włączonym świetle. I od tego też dnia zaczął jeść 130ml co 4-4,5 godz nawet w dzień.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Melduję się po chrzcinach. Wczoraj już nie miałam siły...
Szymon wczoraj był cudowny! Przespał całą mszę i nawet nie zbudził się jak ksiądz polewał główkę wodą. W sumie zasnął o 11, msza była na 11.30, a obudził się o 15.30. Pozwolił nawet rodzicom zjeść spokojnie dwudaniowy obiad i posiedzieć

Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia do klubu.
dla grzecznego Szymonka.
My chrzciny w niedziele 25.

Brunetka wracaj do nas i pisz co się stało... Mam nadzieje, że nic poważnego

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:10   #3332
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi o karmieniu Właśnie mój Głodzilla leży na kolanach z butlą
Strasznie wam zazdroszczę takich przespanych nocy. U nas dzisiaj po raz pierwszy Natan przespał 4 godziny - od 23.30 d0 3.30, ale później już nie było tak pięknie i pobudka po 2 godzinach...
A teraz mam dylemat - cały czas u nas siąpi deszcz, a chcę iść z małym na spacer i nie wiem czy lepiej w chuście pod parasolem czy wózek targać ze sobą Co radzicie?
chyba wózek.
Ręka cię będzie bolała od trzymania parasola, a i tak może zacinam bokiem.
Wczoraj pytałam mamy zachustowane, ale mnie wszystkie olały.
Wyszłam z Sarą pierwszy raz na dwór w chuście, i się rozpłakała bo jej słońce przeszkadzało. Czy wasze maleństwa też tak reagowały?

Jaciee trzymam kciuki aby dobrze zniósł dni po szczepieniu.

Idę kopę przebierać.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:16   #3333
mamad1
Zadomowienie

Brumek fajna torba

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj Domek miał dzień na gaworzenie, prawie cały dzień mu się buzia nie zamykała Jak mu mówiłam "aguu" to on też "aguu", śmiechu przy tym co nie miara. Wyszłam na chwilkę z pokoju to leżał spokojnie a jak wróciłam i mnie zobaczył to zaczął machać rączkami i nóżkami i aż piszczeć śmiejąc się, on jest cudowny! Już tak fajnie patrzy na nas świadomie z zainteresowaniem, wodzi za nami wzrokiem.

Byliśmy dzisiaj w pizzeri Zjadłam 3 kawałki, zobaczymy jak Dominika brzuszek zareaguje. Ostatnio zjadłam też lasagne, nic nowego nie zaobserowałam. Zresztą ciężko mi coś powiedzieć czy szkodzi mu czy nie, bo on ogólnie od 2 tygodni ma problem z gazami, ale to chyba nie z mojej winy bo zmieniłam dietę, eliminowałam różne produkty i nic to nie dało, więc wychodzę z założenia, że ten typ tak ma i muszę czekać aż samo minie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Olśniło mnie! Czy te gazy nie są czasem od zagęszczacza?! Bo chyba od kiedy zagęszczam przyszły takie gazy Muszę to sprawdzić
Patryk wczoraj skończył 6 tygodni i jak ma nastrój, to "guu" i inne dźwięki wydaje Uwielbiam z nim "dyskutować"

My na cycu bez zagęszczacza, ale gazy nas męczą. Ulewanie to też nasza specjalność, ale mi powiedziano, że tu lekarstwem jest czas... Mam nadzieję, że długo to nie potrwa...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
słodzias

U mnie dzisiaj była Kumpela z córką (najlepsza przyjaciółka Kuby, razem chodzą do przedszkola). Od 11.00 do 18.00 i przez ten czas Zuziak wcale nie płakała, nie złościła się, nie trzeba było się nią zajmować bo albo leżała pod karuzelą albo w leżaczku albo sobie spała, nawet jeść się specjalnie nie domagała. Normalnie jakby dziecka nie było. Kumpela się śmiała, że drugi raz u mnie jest a mała aniołek i co ja od niej chcę.

Ledwo drzwi się za dziewczynami zamknęły a Zuziak w ryk i Syndrom Wkur****** Niemowlaka . Aż zadzwoniłam do Kumpeli, żeby jej dać posłuchać koncertu mojego "aniołka".
My się śmiejemy, że nasze dziecko przy gościach umie się zachować Bo tak to różnie bywa

Patik teksty rozbrajające Jakbym swoją t. słyszała
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:19   #3334
jacieeeee
Wtajemniczenie

I zapomniałam napisać, że pytałam panią doktor o to co kiedyś na forum Brumek napisała, że w tych szczepionkach 6w1 są wszystkie dawki na żółtaczkę i że dziecię dostaje wtedy 4 zamiast 3 dawek, bo zaraz po urodzeniu podają jedną w szpitalu. Pani doktor powiedziała , że tak nie jest. Że teraz ma jedną dawkę i dostanie jeszcze tylko jedną. Nie wiem ile w tym prawdy. Kolejne szczepienie za 5 tygodni, a następne dopiero za rok. W między czasie chyba jeszcze coś na NFZ ale już zapomniałam co

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:22   #3335
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
chyba wózek.
Ręka cię będzie bolała od trzymania parasola, a i tak może zacinam bokiem.
Wyszłam z Sarą pierwszy raz na dwór w chuście, i się rozpłakała bo jej słońce przeszkadzało. Czy wasze maleństwa też tak reagowały?

Jaciee trzymam kciuki aby dobrze zniósł dni po szczepieniu.

Idę kopę przebierać.
Mój się krzywi jak mu słońce świeci i wtedy zazwyczaj zasłaniam i robię mu cień pieluszką A płakał chyba pierwsze 3 razy w chuście a tteraz już luz chyba że zgłodnieje
Stary 2011-09-19, 11:24   #3336
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj Domek miał dzień na gaworzenie, prawie cały dzień mu się buzia nie zamykała Jak mu mówiłam "aguu" to on też "aguu", śmiechu przy tym co nie miara. Wyszłam na chwilkę z pokoju to leżał spokojnie a jak wróciłam i mnie zobaczył to zaczął machać rączkami i nóżkami i aż piszczeć śmiejąc się, on jest cudowny! Już tak fajnie patrzy na nas świadomie z zainteresowaniem, wodzi za nami wzrokiem.

Byliśmy dzisiaj w pizzeri Zjadłam 3 kawałki, zobaczymy jak Dominika brzuszek zareaguje. Ostatnio zjadłam też lasagne, nic nowego nie zaobserowałam. Zresztą ciężko mi coś powiedzieć czy szkodzi mu czy nie, bo on ogólnie od 2 tygodni ma problem z gazami, ale to chyba nie z mojej winy bo zmieniłam dietę, eliminowałam różne produkty i nic to nie dało, więc wychodzę z założenia, że ten typ tak ma i muszę czekać aż samo minie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Olśniło mnie! Czy te gazy nie są czasem od zagęszczacza?! Bo chyba od kiedy zagęszczam przyszły takie gazy Muszę to sprawdzić
Wlaśnie o tym samym sobie pomyślałam, czy to nie naturalne że Domek tak po prostu ma...
Bo Ja generalnie jadam wszystko oprócz wzdymających potraw i moja robi koopy normalnie i baczki też puszcza. Daj znać co zaobserwowałaś

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Madziulka, Crazy super że chrzciny się udały

My już po szczepieniu. Dominik był bardzo grzeczny. Chwilkę popłakał (dosłownie minutę) i zasnął na rękach
Nasze Maleństwo waży 5050 gram czyli przytył 800 gram w 3 tygodnie.
klask i:
My jutro mamy szczepienie

W moje dziecko coś wstapiło,
w nocy spała, oczy zamkniete,
ale normalnie jakby miała owsiki,
więrciła się, majaczyła, rękami wymachiwała,
Nie wiedziałam czy chce jeść czy cos.
Dałam smoka to na chwile była spokojna

Dzisiaj miała jechac z tatusiem na uczelnie,
założyłam czapke a ona RYK,
jakby jej ktoś coś złego zrobił.
Nigdy jej czapki nie zakładałam bo miała opaskę,
albo pieluchę a dziś czapka i płacz.
Tatusiek ją wział,
co się zatrzymał to RYK
i nic nie załatwił..

Dzisiaj mam wizytę u gina

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:28   #3337
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj miała jechac z tatusiem na uczelnie,
założyłam czapke a ona RYK,
jakby jej ktoś coś złego zrobił.
Nigdy jej czapki nie zakładałam bo miała opaskę,
albo pieluchę a dziś czapka i płacz.
Tatusiek ją wział,
co się zatrzymał to RYK
i nic nie załatwił..
Patryk akceptuje tylko czapki wiązane, które nie zachodzą mu na czoło. Każda inna się nie nadaje...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 11:30   #3338
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
I zapomniałam napisać, że pytałam panią doktor o to co kiedyś na forum Brumek napisała, że w tych szczepionkach 6w1 są wszystkie dawki na żółtaczkę i że dziecię dostaje wtedy 4 zamiast 3 dawek, bo zaraz po urodzeniu podają jedną w szpitalu. Pani doktor powiedziała , że tak nie jest. Że teraz ma jedną dawkę i dostanie jeszcze tylko jedną. Nie wiem ile w tym prawdy. Kolejne szczepienie za 5 tygodni, a następne dopiero za rok. W między czasie chyba jeszcze coś na NFZ ale już zapomniałam co
Tak, masz rację. A raczej pani dr. Miałam ostatnio się wtrącić i o tym napisać.
Bo dostaje dziecko 2 dawki infanrix xeha i 1 infanrix ipv hib- a w tej szczepionce już nie ma wzw.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:32   #3339
zanetaa88
Zakorzenienie

A moja wiżanych chyba w ogóle nie akceptuje,
chyba czapki w ogóle nie akceptuje

sprawdzę z czasem.

Czy Wasze dzieci są tez takie nie spokojne,
albo były nie spokojne gdy miały miał 7tyd i 2 dni bądź więcej?
MOja niby śpi,ale budzi się co chwile
rękami wymachuje,
majaczy.

Nie wiem o co kaman

Stary 2011-09-19, 11:47   #3340
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Babonik a łatwo się montuje ten Recaro? bo np MC Tobi się montuje masakrycznie.Jak kupowałam Romer to się zast nad Tobim.
Przekłada się pasy przez fotelik.w zasadzie bardzo łatwo.czasem wypinaliśmy nawet cały fotelik ze śpiącą Nadią i jakoś sie udawało NIe wiem jak montuje sie inne.Ten nie sprawia wielkich problemów.

A ja czasu brak

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:03   #3341
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Sara uwielbia byc osłuchiwana przez lekarzy.
Zuzia lubi się gościć
Wybierasz się z Kubą do lekarza?
Coś o mnie:

Bierze mnie choroba już mam katar który się nasila Kicham i prycham.

Teściowa wczoraj do Sary przy mnie:
"mały żyd jesteś, może cię ochrzczą przed zimą"
ja: "no może"
Podtekst bo myślała że jej powiem kiedy chrzciny planujemy
Albo ubrana była Sara w spodnie jeans.
" przynieś mama inne majtki dziecku bo te twarde przeszkadzają"
Kur*****
I ciągle co dzień że zimne rączki ma i jej masuje.
Nie mogę z tą kobietą.

W ciązy jest moja była przyjaciółka.
Szkoda że była, ale może będzie okazja poprawić stosunki między nami?
No dobrze, że Sara potrafi się u lekarza zachować . A Zuziaka wczoraj nie poznawałam. Do tego stopnia była grzeczne, że zapomniałam ją przewinąć bo tak cicho leżała . Z Kubą nie poszłam do lekarza, wygląda na to, że był to jednorazowy incydent. Zobaczę jak dzisiaj się będzie czuł.

A teściową to Kochana masz "rasową" . Co ona ma do żydów? Odpukać moja mnie dawno nie zaszczyciła swoją obecnością . Pewnie niedługo nas NAWIEDZI.

Co do przyjaciółki to zależy pewnie od powodu z jakiego jest już BYŁĄ przyjaciółką .

Cytat:
Podejrzewam, że większość dzieci nie lubi słońca. Ja moja zawsze jakoś zasłaniałam, żeby jej nie raziło i nie świeciło na buzię.
Jak Sara śpi w nocy?

Cytat:
Bo dostaje dziecko 2 dawki infanrix xeha i 1 infanrix ipv hib- a w tej szczepionce już nie ma wzw.
no to super, uspokoiłyście mnie

Cytat:
rękami wymachuje,
majaczy.
moja w nocy nogi podnosi do góry, tak jak się świecę robi i jęczy... zawsze to zwiastuje bączka. Puści, stęknie sobie i śpi dalej .
Może Twoją też gazy męczą.

Agaduś pytałaś wczoraj czy nasze dzieci też patrzą na coś/ kogoś kogo nie widać.
Kuba mi kilka miesięcy temu zrobił taki numer:

Budzi mnie w nocy płacz Kuby, idę do niego do pokoju, godzina 3.00 w nocy. On z płaczem, że coś go wystraszyło, pokazuje cienie na ścianach, że się boi. Ja mu tłumaczę, że jest bezpieczny, to tylko cień, że zostanę z nim aż zaśnie itd... W pewnym momencie w drugim końcu pokoju włącza się maskotka, taki miś chrapiący. Aż podskoczyłam ze strachu. Podeszłam sprawdzić jakim cudem się włączyła, bo baterie wyczerpane, duszę i duszę i za nic nie mogłam jej włączyć.

Tak się wystraszyłam , że obudziłam męża, zabrałam Kubę do nas do łóżka i do 6.00 rano zasnąć nie mogłam . To tak brzmi śmiesznie ale naprawdę oboje byliśmy wystraszeni.

Najgorzej, że faktycznie wyglądało właśnie tak, jakby Kuba widział coś, czego ja nie widziałam i jeszcze ta zabawka .

Ale tak to jest jak się ogląda horrory chociaż jest się cykorem

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
z ciekawości sprawdziłam w Kuby książeczce zdrowia, jak to było 3 lata temu i dostał 4 dawki, jedną w szpitalu i potem 3 razy inf. hexa, czyżby u nas tego nie wiedzieli

Ciekawe jak teraz będzie z małą
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 12:27   #3342
zanetaa88
Zakorzenienie

Ijustyna aż ciary mi przeszły.
Boję się takich rzeczy !
Ja nie raz jak widzę cień i no jest to drzewo to już myślę, że ktoś stoi za oknem

gazy raczej nie bo nogami nie wymachiwała tylko rękoma
choć bąki sobie puszczała..

Już ssama nie wiem jaka karuzelę wziąć

Stary 2011-09-19, 12:33   #3343
SweetAngel1984
Zadomowienie

Witam,

od tygodnia jesteśmy w domku
musiałam jednak odpoczac
bo w sumie od porodu bylam w domu tylko 2 dni
a praktycznie 2,5 tygodnia szpital
wiec nalezalo mi sie

Igorek przybiera ładnie na wadze
jest grzeczny ma ok. 2-3 godziny aktywnosci dziennie reszta sen
malo placze tylko kiedy obudzi sie wyglodzony hehe

tylko od 3 dni ma zaparcia i juz nei wiem jak mu pomoc
nie placze ale prezy sie i nadyma i nie robi kup
wczoraj zrobil jedna duza kolo 23
dawalam koperek,rumianek,wode przegotowana, robie masaze
daje mniej miarek mleka i nic
od wczoraj daje Bobotic i siemię lniane i chyba z ta ta jedna kopa wieczorem
ale dzis znow nic nie ma
jak ja mam mu pomoc

a ja goje sie dotej pory i jestem zdruzgotana swoim zsyciemmoja myszka wyglad jak po powstaniu warszawskim tragedia jak ja przed mezem nogi rozloze (on pewnie nic nie powie ale dla mnie to masakra)
Was tez tak brzydko pozszywali??????

dzis uslyszalam pierwsze AGUUUU Igorka
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:38   #3344
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet daj sobie 6 tyg i się zagoi.
Nie zaglądaj tam codziennie bo nie będziesz widziała różnicy !
U mnie to samo było

na brzuszek możesz jeszcze dać coś ciepłego,
dziewczyny pisały o suszarce, że dać szmatkę jakąś na brzuszek albo ręczniczek i suszarką ruszać,aby było ciepło + głos suszarki uspokaja.
Choć nie wiem czy na MM normalne są rzadkie koopy ?
w sensie że rzadko je robi?

DObrze, że jesteś
Więcej zdjęć Igorka proszę

Zanka o co chodzi z tą galerią,szukam szukam i nic nie widze

JAKA KARUZELĘ POLECACIE?
wiem, że była o tym mowa, ale uparłam się na fisher price i teraz jej już nie chce ma mdłe kolory a taką już mam i chce mieć kilka melodyjek

Stary 2011-09-19, 12:39   #3345
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Czy ja zawsze muszę pisać, że znowu mam do nadrobienia sporo... Nie wiem jak Wy to robicie, że zawsze na bieżąco jesteście Mamuśki
No ale, w pt mieliśmy szczepienie (dziękuję wszystkim zaciśniętym kciukom), boszzzz jak ona płakała, myślałam, ze 3 razu już nie wytrzymam... Popołudnie było marudzące, ale bardziej z powodu piardów, kupkę robi taką luźniejszą, a poza tym nie było żadnych innych konsekwencji poszczepiennych.
Generalnie staram się na maxa korzystać z pogody, spacerujemy, wietrzymy się jak najwięcej, żeby mała nabrała odporności przed gorszym czasem. W nocy śpi już pod kołderką, bo jednak już chłodno.
Dzisjaj przyszło wiaderko (wszystko przez Carmelę i jej Sarę !)mam nadzieję, ze Zosia będzie zadowolona.

Baboniku, a ten większy fotelik pasuje do bazy isofix recaro? My z bazy korzystamy i fajnie byłoby jednak dopasować fotelik do niej.

Lecę, pędzę na spacer, pa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 12:45   #3346
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Zanka o co chodzi z tą galerią,szukam szukam i nic nie widze
Zanka dodała zdjęcia w klubie chyba w zdjęciach rodzin, czy jak to się nazywa . Szukaj, szukaj bo warto .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 12:58   #3347
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet daj sobie 6 tyg i się zagoi.
Nie zaglądaj tam codziennie bo nie będziesz widziała różnicy !
U mnie to samo było

dziewczyny pisały o suszarce, że dać szmatkę jakąś na brzuszek albo ręczniczek i suszarką ruszać,aby było ciepło + głos suszarki uspokaja.
w sensie że rzadko je robi?

DObrze, że jesteś
Więcej zdjęć Igorka proszę
zdjęcia w KLUBIE

z kopami chodzi ze sa rzadko ale twarde!!!!

ah..... jakie formy aktywnosci sa odpowiednie dla 3 tygodniwego maluszka ? grzechotki czy jakeis zabawki czy co??? bo ja nie wiem jak i w co sie znim bawic
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:03   #3348
brumek
Zakorzenienie

Hello

My po porannej wizycie w przychodni na ważeniu jesteśmy w ciężkim szoku!!! Otóż moje maleństwo waży ... 3550g! Może dla Was to niedużo, ale to oznacza, że w przeciągu tygodnia i dwóch dni dziecko mi przytyło 430 g. Prawie pół kg! Normalnie klocka sobie na własnej piesi wyhodowałam

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kierunek na Mińsk Maz
A wiesz że takie miałam przeczucie Moich teściów działka jest właśnie w tamtych stronach i ok. 30 km od Warszawy To Zalesie, niedaleko Stanisławowa. Mówi Ci to coś?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna torba! a rozłożył mnie nie sam fakt psów bo ja też je baaardzo lubię i popieram takie działania, ale porównanie
A bo specjalnie tak napisałam Dla kontrastu

Cytat:
Szymon wczoraj był cudowny! Przespał całą mszę i nawet nie zbudził się jak ksiądz polewał główkę wodą. W sumie zasnął o 11, msza była na 11.30, a obudził się o 15.30. Pozwolił nawet rodzicom zjeść spokojnie dwudaniowy obiad i posiedzieć
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Cudownie wam się Szymek spisał. U nas też msza przebiegła spokojnie, ale zaraz po obrzędzie chrztu musiałam butelkę wyciągnąć i nakarmić głodomora. A siedzieliśmy w pierwszej ławce i ksiądz tak dziwnie się nam przyglądał
No to ślicznie się dzieci spisały

Cytat:
Ale to znaczy, że któraś z tych następnych dawek nie jest 6w1, tylko w 5w1.

Cytat:
My jutro mamy szczepienie

Cytat:
rękami wymachuje,
majaczy.
Żanetko, a mi to brzmi jak ból brzuszka z powodu gazów
Stary 2011-09-19, 13:07   #3349
madziaranew
Rozeznanie

Witam Was I przepraszam za milczenie. Przyznam sie ze nabierzaco Was czytalam ,korzystalam z Waszych porad , ale nie mialam weny zeby pisac,a na dodatek napewno nikt nie zauwazyl ze mnie Nie ma
No wiec Wasze dzieciaczki sa cudowne,
Madziulka sukienke bardzo ladna , a torcik apetyczny
Brumek torba super , ja niestety mam darmowke I jak narazie ok

Moja dziecie jest grzeczne , spi w nocy nawet ladnie tylko ostatnia noc masakryczna no I pobudka o 6 wiec dzis jestem niewyspana.kupy robi ladnie , tylko czasami jak cos zjem z cebula ! Albo cos tlustego to mamy problem
Kocham te dziecie nad zycie, czasami nie mam juz sily ale jeden usmiech I jestem pelna energii.przedwczoraj obcinalam paznokcie u nozki Obcinaczka I troszke skaleczylam , paluszek jest czerwony No I widac ze Ja boli a ja nic nie moge zrobic , zalozylam skarpetki zeby sobie nie urazala. Chcialam dobrze a taka krzywde zrobilam, czym Wy obcinacie paznokietki u nozki?
Tz duzo pracuje , staram sie aby organizowac mu z dzieckiem czas , zalezy mi zeby mial dobra relacjeCzasami sie zniecheca jak mala nie chce sie u niego uspokoic ,ale tlumacze mu ze musi byc cierpliwy I duzoooo mowic, Bo ostatnio straszny milczek z niego. Ja natomiast madam jak postrzelona , a tz sie pyta czy ja caly dzien tak do dziecka nawilam
Wspominalyscie ostatnio ze nie macie pomysly na siebie, Boze a ja myslalam ze jestem sama. Tz mnie namawia na wlasna firme, ale ja nie mam pomyslu co mialabym robic.ostatnio wspomnial mi o krawiectwie I takich malych robotkach , ale ja nigdy sie tym nie zajmowalam.wiem wiem tylko narzekam.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:09   #3350
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik masz cudo na blogu !
zmotywowałaś mnie

Brumek a sama już nie wiem,
możliwe bo Ja to "zabączkowana" jestem przez winogorna
Jaka waga no to Tymuś lubi sobie zjeść

Stary 2011-09-19, 13:16   #3351
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,

Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia do klubu.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk akceptuje tylko czapki wiązane, które nie zachodzą mu na czoło. Każda inna się nie nadaje...
Lila prawie nie nosi czapek, w wózku nigdy jej nie zakladam, do chusty to jak jest zimniej to ma bluze z kapturem, a jak świeci słońce to albo chusta albo kapelusik
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:18   #3352
Natka_
Zakorzenienie

Dominik wczorj poszedł spać o 22, karmienie o 4 i 8 i spaliśmy do 10 Pięknie to moje dziecko dba o swoją mamuśkę, żeby się wysypiała

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Też polecam karuzelki na baterie bo wygodniejsze my mamy z tiny loveA u nas dziś cudna noc synek spał od 21.30 do 3.30 potem szamanko i sen do 8 klask i:
Dzisiaj śpiewałam synkowi przy przewijaniu jego mina bezcenna
My też mamy tiny love i również jesteśmy zadowoleni
za piękną noc

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wpadam z rana, po wczorajszych chrzcinach. Było cudownie, pogoda nam się udała i pół dnia przesiedzieliśmy u dziadków na tarasie. Nie wiem czy nadrobię wczorajszy dzień, bo moje małe słoneczko już się obudziło...
Moje dziecko zdradza smoczek na rzecz własnych paluszków. Muszę ją pilnować, przestraszyłam się waszych opowieści o zdeformowanych paznokciach.

Cytat:
dla dzieciaczków, że były takie grzeczne

Cytat:
My już po szczepieniu. Dominik był bardzo grzeczny. Chwilkę popłakał (dosłownie minutę) i zasnął na rękach
Nasze Maleństwo waży 5050 gram czyli przytył 800 gram w 3 tygodnie.
za dzielnego Domka

Cytat:
Teściowa wczoraj do Sary przy mnie:
"mały żyd jesteś, może cię ochrzczą przed zimą"
ja: "no może"
Podtekst bo myślała że jej powiem kiedy chrzciny planujemy
Albo ubrana była Sara w spodnie jeans.
" przynieś mama inne majtki dziecku bo te twarde przeszkadzają"
Kur*****
I ciągle co dzień że zimne rączki ma i jej masuje.
Nie mogę z tą kobietą.

W ciązy jest moja była przyjaciółka.
Szkoda że była, ale może będzie okazja poprawić stosunki między nami?
Moja Dominika nazwała POGANINEM

Cytat:
W moje dziecko coś wstapiło,
w nocy spała, oczy zamkniete,
ale normalnie jakby miała owsiki,
więrciła się, majaczyła, rękami wymachiwała,
Nie wiedziałam czy chce jeść czy cos.
Dałam smoka to na chwile była spokojna Dzisiaj mam wizytę u gina
To co opisujesz wygląda na męczące Emilie gazy... Domek zachowuje się wtedy podobnie.
Jak tam to Twoje krocze? Już chyba się wygoiło ładnie? Dalej musisz czymś polewać czy już nie?

Cytat:
rękami wymachuje,
majaczy.

Nie wiem o co kaman
Gazy jak nic

Cytat:
w sensie że rzadko je robi?JAKA KARUZELĘ POLECACIE?
wiem, że była o tym mowa, ale uparłam się na fisher price i teraz jej już nie chce ma mdłe kolory a taką już mam i chce mieć kilka melodyjek
Suszarka działa cuda!
Karuzela Tiny love wyspa marzeń czy coś takiego My jesteśmy bardzo zadowoleni
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:20   #3353
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hello

My po porannej wizycie w przychodni na ważeniu jesteśmy w ciężkim szoku!!! Otóż moje maleństwo waży ... 3550g! Może dla Was to niedużo, ale to oznacza, że w przeciągu tygodnia i dwóch dni dziecko mi przytyło 430 g. Prawie pół kg! Normalnie klocka sobie na własnej piesi wyhodowałam
Łooohoo piękna waga! Wyhodujesz chyba takiego klocuszka jak ja
Mój jutro kończy 10 tyg a 7 kg już mamy
Ale faktycznie luuuubimy jeść (oboje).
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:20   #3354
madziaranew
Rozeznanie

Niektore z Was juz ochrzcily dziecko a my jeszcze nic nie zalatwilismy, planujemy na 25 listopada , Bo chcemy zrosic naszych rodzicow I w mire bilety w tym okresie beda tanie ,nie ma dla mnie znaczenia kiedy tylko juz bym chciala byc po.
Niewiadomo nic z chrzestnymi, Bo oboje nie zyja tak jak kosciol wymaga...
Wszystko na opak, nie wiem jak to bedzie.wczoraj bylismy w kosciele , Sophie byla wyspana I nie miala zamiaru graecznie sie zachowyeac , wiec kazanie przestalam w przedsionku z dzieckiem na rekach , a razem ze mna dwie mamy , no I przynokazji sobie pogadalysmy,pozniej spala do konca mszy.
Stary 2011-09-19, 13:25   #3355
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

wow nic tylko się cieszyć że Tymek tak ładnie przybiera
Cytat:
A wiesz że takie miałam przeczucie Moich teściów działka jest właśnie w tamtych stronach i ok. 30 km od Warszawy To Zalesie, niedaleko Stanisławowa. Mówi Ci to coś?
pewnie że mówi tzn Stanisławów, mam stamtąd paru znajomych i jeździłam tam swego czasu na piknik punkowy Zalesie to już nie bardzo, choć coś mi się o uszy obiło.. te miejscowości są przy innej drodze jadąc od W-wy
my mieszkamy przy tej głównej trasie z W-wy na Mińsk/Siedlce/Terespol E2, więc nasza wieś to taka pseudo wieś
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:26   #3356
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale faktycznie luuuubimy jeść (oboje).
No to tak jak my... niestety
Oboje idziemy łeb w łeb jeśli chodzi o nabieranie ciałka
Stary 2011-09-19, 13:28   #3357
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka czekam na takie momenty u Emilie jak DOmek ma
sprawdzę ta karuzelę, dzięuje

CO na te gazy mogę jej pomóc?
masuje jej coś jej tam pomaga,
ale nie chce jej męczyć.
To pewnie przez te winogrona
a nigdy po nich ja gazów nie miałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 13:36   #3358
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello

rośnie klocuszek ale na zdjęciach nadal wygląda na chudzinkę

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam Was I przepraszam za milczenie. Przyznam sie ze nabierzaco Was czytalam ,korzystalam z Waszych porad , ale nie mialam weny zeby pisac,a na dodatek napewno nikt nie zauwazyl ze mnie Nie ma
witamy panią, ja też ostatnio weny nie miałam

Cytat:
No to tak jak my... niestety
Oboje idziemy łeb w łeb jeśli chodzi o nabieranie ciałka
W to, że dzieci Wam nabierają ciałka to wierzę, ale Natko, Brumku gdzie niby Wy nabieracie chudziny ciałka?! Proszę mi tu nie oszukiwać . Mogłabym każdej z Was oddać po 3 kg (takie 6kg mniej by mnie uszczęśliwiło ) i wszystkie byśmy fajnie wyglądały .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 13:39   #3359
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Natka czekam na takie momenty u Emilie jak DOmek ma
sprawdzę ta karuzelę, dzięuje

ale nie chce jej męczyć.

ja tez jadlam winogron a moje dziecko sie meczylo , wydaje mi sie ze to od skorek .
a karuzele polecam tiny love rowniez, moja mala jest zachwycona no i masz cztery rozne muzyczki

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

witamy panią, ja też ostatnio weny nie miałam

.
dziekuje,wlasnie weny brak a czasami sobie wmawialam ze nikogo nie interesuje moje zdanie, jakos malo dowartosciowana sie czuje ale to tak ogolnie
Stary 2011-09-19, 13:40   #3360
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie chce jej męczyć.
Ja masuję, robię rowerki albo przekładam sobie przez udo i lekko turlam Tzn. kładziesz malucha na brzuszku w poprzek swojego uda, tak że nóżki i główka trochę zwisają po obu stronach a brzuszek jest uciśnięty i lekko turlasz na boczki. Na tymka świetnie to działa. Uspokaja go i usypia, więc pewnie przestaje brzuszek boleć choć na chwilę A mój mąż to zwolennik rowerków i twierdzi że pomagają, bo zawsze przy nich bączki idą

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
pewnie że mówi tzn Stanisławów, mam stamtąd paru znajomych i jeździłam tam swego czasu na piknik punkowy Zalesie to już nie bardzo, choć coś mi się o uszy obiło.. te miejscowości są przy innej drodze jadąc od W-wy
youyou punkówa

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości