Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1405 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 13:30   #42121
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
oj nie bądź już taka skromna
Poza tym nie mogę się przecież motywować lokami typu 3c, bo niestety nigdy takich nie osiągnę

Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Zdjęcia z dzisiaj jak obiecałam : )
Jak aniołek I masz śliczną buzię

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Jeszcze mi się przypomniało. Pati, pokaż te włoski "nie przymuszane do skrętu" , ciekawam jak wygladaja. A miliniarki i myszki tak cudnie miękkie się wydają, ze wciąż bym dotykała. Piechniak, cieszę sie razem z Tobą postępem, a będzie wiekszy!

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

a u mnie jak pisałam było rozczesanie włosów (w pozycji pionowej), z nałożonym uprzednio na mokre żelem lnianym i dało to nieciekawy efekt, całkowita płaskość do uszu, poniżej uszu ani skręt ani wywinięcie, coś przedziwnego się potworzyło i tak łaziłam caly dzień jak przygłup już wiem, żeby tak nie robić
(jednak w przypadku słabego skrętu harmonijkowanie i nieczesanie sprawdza się lepiej )
Całkiem ciekawie to wygląda Kochana, są zdrowe i mięciutkie i naprawdę ładnie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Malina z tyłu wyglądają całkiem sympatycznie

Lniany dość znacznie rozprostował mi włosy, są ledwo pofalowane a z tyłu praktycznie prosty pas startowy
No nic, zobaczę rano
Lniany też mi prostuje, więc ostatnio w ogóle nie używam. Ale mam po nim miękkie włosy, jak po żadnym.

Cytat:

Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam. No i pamiętajcie, że wczoraj zmokłam, a mycie odżywką dopiero dziś w planie. Teraz nażelowałam i czekam aż wyschnie, by odgnieść, to pewnie bedzie mniejszy puch, ale znów pada... Tym razem zawinęłam trochę wyżej, ale chyba większy balagan jest, wydaje mi się,że wczoraj było lepiej, ale nie mam zdjeć, więc nie porównam.
Nie moglam coś ostrości złapać. Przedostatnie z lampą.
Jakie śliczne, gęsto i naturalnie wyglądają Chyba spróbuję skarpetek

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Lokaski, ale macie piekne włosy . Pewnie wszystkich nie spamiętałam, bo znów doczytywałam zaległości, ale:
myszka, nezi, goniiia, cudne loczki.
Ag Rafka, fajny efekt po tym skarpetkowaniu.
Malinka, piękny kolor.
DMkAnia, dobry i jeden dzień z ładnymi lokasami

Dziewczyny, co do JANTARA, to jak chciałam kupić swojego, to w aptece nie było. Poprosiłam jednak o zamówienie i następnego dnia odebrałam. Cena 9,99zł.

Mam dzisiaj plan olejowania jojobą. Macie może jakieś przemyślenia/rady związane z tym olejem? Nakładać go w jakiejś mieszance czy może po prostu nałożyć sam olej przed myciem? Aha, no i jeszcze chciałam Was zapytać czy jak nakładacie oleje na włosy, to taką ilość, że widać tę tłustośc na włosach czy nie? Mam tylko 30ml , więc jeśli to pierwsze, to starczy mi pewnie na 2 olejowania.
Mi buteleczka z ZSK starcza na 3 olejowania Czuję tłustość, ale olej nie kapie

Eiri - może faktycznie lekkie cieniowanie?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:46   #42122
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mnie samej raz Vitapil pomógł a innym razem już nie. Natomiast odkąd łykam kwasy omega, kondycja włosów wizualnie się poprawiła i zaczęły mocniej trzymać się głowy. Nigdy nie pomyślałabym o kwasach, gdybym nie nałożyła oleju winogronowego na włosy i tak myślę, że czasem warto szerzej spojrzeć na swoją dietę i na potrzeby całego ciała
Podpisuję się
Acz po kuracji pokrzywą wyrosła łączka babyhair :P szkoda że nie mogę częściej takiej kuracji
Cytat:
- moje włosy uwielbiają pantenol i oleje - najlepiej mieszane razem, mam wtedy spektakularne efekty (nawilżenie i gładkość )
Muszę kupić pantenol
Cytat:
- skręt raz jest, raz go nie ma - włosy zmoczone zawsze go mają, ale suszone się prostują niezależnie od rodzaju stylizatora. Muszę znaleźć sposób na nie, o ostatnim pisałam powyżej - olej jojoba (dodany np. do żelu lnianego)
Fale
Cytat:
- jedna z największych zmian to zmiana myślenia częstotliwości mycia - wcześniej wydawało mi się, że suche włosy nie można myć za często, teraz uważam, że lepiej jest częściej myć włosy i aplikować środki nawilżająco-nawadniające - pod warunkiem, że myje się czymś delikatnym
Też tak mi wyszło
Cytat:
Zdjęcia poniżej. Z tyłu przydałoby się schodkowanie, bo chyba jest mało miejsca na loki. Macie jakieś sugestie?
Mam, lekkie cieniowanie po całości, patrz moje zdjęcia na przykład

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:55   #42123
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalic że mam poblem z wcierkami Nawet strzykawką ledwo daję radę bo w przedziałkach mi w ogóle skóry nie widac Tak gęstych włosów to chyba nigdy nie miałam.
ja też tak chcę! ja też
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Wszystkie stosujecie jakieś specyfiki, musze się za czymś zakręcić chyba.. Bo włosy wypadają i może nie ma im się co dziwić skoro nie suplementuje w ogóle i nic nie wcieram i w ogole nic nie robie...
może warto coś wypróbować
Cytat:
heheh no ciekawy stworek wyszedł nie powiem Ale twoje włoski wyglądaja na takie nawilżone i śliczne i to chyba nie tylko zasługa lampy. Myślę, zę są fajne same w sobie. Musimy sie spotkać zebym na zywo zobaczyła
no nie wiem czy są takie fajne różnie, czasem jestem zadowolona, a czasem tragedia a możliwe, że włosy wyglądają identycznie w obu przypadkach, tylko mój humor jest różny
Cytat:
bałabym się powiedzieć "niech pani zrobi tak zeby sie lepiej kręciły" bo wyszłabym z włosami ledwie za brodę
tak myślisz? no nie wiem....boję się

Cytat:
Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam.
bałaganik trochę ale podobają mi się...baaaaardzo
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nawet kiedy są takie, wyglądają ślicznie. Takie zdrowe, lśniące, miękkie, gładkie mniam i bardzo chcę się pomiziać
I ślicznie się malujesz U mnie tylko tusz i czasem kreska na górnej powiece, jeśli wyjdzie
dziękuję ślicznie
uczę się i bawię makijażem na MM, a na co dzień to raczej nie szaleję
Cytat:
Popieram każdym włosem Maliniarko chyba, że masz 200% zaufanie do fryzjerki
proszę przestać mnie straszyć! takiego zaufania to nawety do siebie nie mam
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
"Nie musisz dziękować, jutro już nie będą tak fajnie wyglądać"
milutko
a mój wczoraj, "jakoś Ci inaczej włosy pachną, tak apteką"---a to ten neril, dobrze, że Miły nie wie jak pachnie w trakcie nakładania, bo potem to już ładnie wg mnie
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ach, byłam już nastawiona na zamawianie Khadi, ale doszłam do wniosku, że bez sensu płacić za przesyłkę, skoro za tydzień będę we Wrocławiu i mogę odebrać osobiście..ale z drugiej strony nie chciałam się ludziom pokazywać z 10cm odrostami Jeszcze się napatoczyłam na tego wymarzonego kasztana w promocji i się nie oparłam pokusie
no jak tak to tak
Cytat:
Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie.
widać, że wyciągasz wnioski z pielęgnacji
u mnie z tym trudno, bo nigdy nie wiem co im zrobi dobrze
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:36   #42124
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam się pochwalic że mam poblem z wcierkami Nawet strzykawką ledwo daję radę bo w przedziałkach mi w ogóle skóry nie widac Tak gęstych włosów to chyba nigdy nie miałam.
Też tak chcę! Łykasz coś?

Cytat:
Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam. No i pamiętajcie, że wczoraj zmokłam, a mycie odżywką dopiero dziś w planie. Teraz nażelowałam i czekam aż wyschnie, by odgnieść, to pewnie bedzie mniejszy puch, ale znów pada... Tym razem zawinęłam trochę wyżej, ale chyba większy balagan jest, wydaje mi się,że wczoraj było lepiej, ale nie mam zdjeć, więc nie porównam.
Nie moglam coś ostrości złapać. Przedostatnie z lampą.
Wyszło bardzo ładnie, tak filmowo Ale Twoje naturalne falki bardziej mi się podobają

Cytat:
Ja suplementuję i mam takie wrażenia, że na włosy niekoniecznie działa suplement przeznaczony specjalnie dla włosów. Czytam, jak dziewczyny na wątku pielęgnacyjnym łykają belissy, vitapile, merz speciale i nie mają efektów. Mnie samej raz Vitapil pomógł a innym razem już nie. Natomiast odkąd łykam kwasy omega, kondycja włosów wizualnie się poprawiła i zaczęły mocniej trzymać się głowy. Nigdy nie pomyślałabym o kwasach, gdybym nie nałożyła oleju winogronowego na włosy i tak myślę, że czasem warto szerzej spojrzeć na swoją dietę i na potrzeby całego ciała
A wcierki używam swoją drogą, bardzo lubię Seboradin Niger, zawsze jakiś odrost po nim jest

Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie. Włosy mają się coraz lepiej, ostatni raz miałam takie miękkie chyba w dzieciństwie Wnioski mam takie:
- grzebień nie jest mi w ogóle potrzebny
- szamponów bez SLS używam od ponad pół roku i widzę, że skóra głowy ma się zdecydowanie lepiej niż kiedyś - zero łupieżu, zanieczyszczeń, podrażnień
- moje włosy uwielbiają pantenol i oleje - najlepiej mieszane razem, mam wtedy spektakularne efekty (nawilżenie i gładkość )
- skręt raz jest, raz go nie ma - włosy zmoczone zawsze go mają, ale suszone się prostują niezależnie od rodzaju stylizatora. Muszę znaleźć sposób na nie, o ostatnim pisałam powyżej - olej jojoba (dodany np. do żelu lnianego)
- a skoro już mowa o żelu lnianym, to też jestem z niego zadowolona, choć za słaby jest na mój skręt, ale za to nawilża i zabezpiecza na piątkę!
- ze wszystkich odżywek najlepiej działa Alterra z morelą (tylko ten zapach... )
- jedna z największych zmian to zmiana myślenia częstotliwości mycia - wcześniej wydawało mi się, że suche włosy nie można myć za często, teraz uważam, że lepiej jest częściej myć włosy i aplikować środki nawilżająco-nawadniające - pod warunkiem, że myje się czymś delikatnym

Zdjęcia poniżej. Z tyłu przydałoby się schodkowanie, bo chyba jest mało miejsca na loki. Macie jakieś sugestie?
Jeśli chodzi o suplementy włosowe to mam podobne zdanie. Jakoś sceptycznie jestem nastawiona do wszelkich Capivitów, Skrzypowit i innych Beliss :P Choć Belissę sama brałam przez jakiś czas, dostałam w gratisie do mega zakupów a szkoda mi było wyrzucić.
Zainteresowały mnie jednak te kwasy Omega. Szczególnie że jestem na diecie. Możesz podrzucić link których konkretnie używasz?
Ja codziennie piję skrzypokrzywę i biorę drożdże w tabletkach.

Bardzo ładne włoski. Myślę że fajnie by było jakbyś zrobiła delikatne warstwy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Podpisuję się
Acz po kuracji pokrzywą wyrosła łączka babyhair :P szkoda że nie mogę częściej takiej kuracji
Czemu nie możesz częściej?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:49   #42125
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Czemu nie możesz częściej?
Pokrzywa i skrzyp nie są mi dane
Pokrzywa - mocne działanie przeciwłojotokowe, niewskazana przy suchej i atopowej skórze. Skrzyp - okazało się że mam spore niedobory witamin z gr B, na tyle że suplementacja nie pomaga, może zaburzone przyswajanie.
W dużych dawkach nie skończyło się najlepiej ;]
Ale popijam sporadycznie w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku, nawet dla smaku :P

Stary 2011-09-19, 14:51   #42126
Volyova
Rozeznanie

Chciałam się z Wami podzielić kolejnym świetnym sposobem na zachowanie loków przez noc (zresztą wyczytanym na zagranicznym forum).

Wczoraj nie zmoczyłam włosów, tylko przez spaniem zawinęłam je w jedwabną apaszkę. Potem przerzuciłam za poduszkę i poszłam spać.
Rano były takie, jak wieczorem

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2011-09-19 o 15:10
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:11   #42127
pati_bc
Rozeznanie

Post Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
no to ja mam to samo. Ale jakoś się wyrobiłam dzisiaj... ale wstałam 2,5h wczesniej... nie ma mowy, nie bede tak wstawaj jak bede miała na 8...
A ja to bym musiała wstawać chyba o 3 w nocy ale się zastosuje pielęgnację wieczorną i będzie git

Cytat:
proteinki na 100% a co do olejów to mam różne i stosuję przemiennie, staram się (kokos, oliwa z oliwek, amla, rycyna, babydream fur mama..)
Do masek raczej jak już cos, to miód. Może coś nowego spróbuję.. jajo np
Mam te same co Ty oprócz Amli. Ale jakoś do niej mnie nie ciagnie I jeszcze lniany posiadam. Też dodaję miodu a do jajka coś się nie mogę przekonać. Jakoś mnie tak... no nie mogę

Cytat:
do czego stosujecie Jantara? Bo słyszałam o psikadle z niego coś trochę. Bardziej na włosy go używacie czy na skalp?
Zamówiłam Jantara w mojej aptece. Może mi go ściągną. Zamierzam się bronić czym się da przed tym wypadaniem

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Myję włosy wieczorem, i po nałożeniu wszelkich dobroci odżywkowych stylizuje dużą ilością żelu lnianego. Wieczorem są nawet sztywne i przyklapnięte, ale w nocy żel się wygniata i rano włosy są idealne - w moim przypadku lepsze, niż gdy myję rano i daje niewiele żelu. A mam włosy łatwe do obciążenia, jednak na szczęście to naturalne cudo nie daje takiego efektu nigdy.
Zapamiętać! Znaczy ja

Cytat:
Ja suplementuję i mam takie wrażenia, że na włosy niekoniecznie działa suplement przeznaczony specjalnie dla włosów. Czytam, jak dziewczyny na wątku pielęgnacyjnym łykają belissy, vitapile, merz speciale i nie mają efektów. Mnie samej raz Vitapil pomógł a innym razem już nie. Natomiast odkąd łykam kwasy omega, kondycja włosów wizualnie się poprawiła i zaczęły mocniej trzymać się głowy. Nigdy nie pomyślałabym o kwasach, gdybym nie nałożyła oleju winogronowego na włosy i tak myślę, że czasem warto szerzej spojrzeć na swoją dietę i na potrzeby całego ciała
Mam podobne odczucia. Brałam te wszystkie cuda na włosy, paznokcie i skórę i jakoś poprawy nie widziałam. Naczytałam się i również postawiłam na kwasy omega

Cytat:
Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie.
Lubię czytać podsumowania

Cytat:
Włosy mają się coraz lepiej, ostatni raz miałam takie miękkie chyba w dzieciństwie Wnioski mam takie:
Tak jak mi

Cytat:
Trzeba kupić panthenol

Cytat:
Falki jak się patrzy Ładniutkie
Ajrisz ma rację, lekkie cieniowanie

Cytat:
proszę przestać mnie straszyć! takiego zaufania to nawety do siebie nie mam
Rozbawiłaś mnie Jeśli już koniecznie chcesz odwiedzić fryzjera to pilnuj go, pilnuj bo jak Ci za mocno zetnie to będzie mieć ze mną do czynienia

Byłam na spacerku podczas deszczu. Spacer trochę przymusowy Myślałam, że pojawi się mega puszak a po powrocie do domu okazało się, że nie jest tak źle. Końcówki się poskręcały a z reszty włosów to trochę przestały czuć grawitację takie 2cm kosmyki po lewej i prawej stronie oczywiście z wierzchniej warstwy. Także jest ok A jutro i tak mycie

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-19 o 15:36
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:41   #42128
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ to może być całkiem urocze Nie da się ich żelem przylizać? Ot na tyle, żeby się kładły na jeden boczek?

Ciasny kucyk/koczek na czubku głowy, nieprzeciągnięty do końca (na razie tylko pętelka ale na dłuższych już supeł). Taki a'la baletowy. Draństwo jest wygodne przy cieniowanych bo łapie wszystko z wyjątkiem grzywki i nie trzeba wsuwek.
Nie, babyhair wcale nie są urocze Ale owszem, przylizałam je trochę woskiem i jakoś pół dnia wytrzymały bez odstawania

A w takim razie znam tą fryzurę i stosowałam ją długo i namiętnie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Chciałam się z Wami podzielić kolejnym świetnym sposobem na zachowanie loków przez noc (zresztą wyczytanym na zagranicznym forum).

Wczoraj nie zmoczyłam włosów, tylko przez spaniem zawinęłam je w jedwabną apaszkę. Potem przerzuciłam za poduszkę i poszłam spać.
Jeszcze trzeba mieć jedwabną apaszkę
Stary 2011-09-19, 16:02   #42129
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam, jak ja się rano ogarnę na 8. Ba! Zdarza się, że mamy ćwiczenia od 7, plus prawie godzina dojazdu...
masakra...

Cytat:
Testuj metody reanimacji i upinanie na noc lepiej. Nic tak nie szkodzi zatokom jak poranne mycie :/
w zasadzie zawsze myłam rano, ale teraz to zajmuje więcej czasu...

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Myję włosy wieczorem, i po nałożeniu wszelkich dobroci odżywkowych stylizuje dużą ilością żelu lnianego. Wieczorem są nawet sztywne i przyklapnięte, ale w nocy żel się wygniata i rano włosy są idealne - w moim przypadku lepsze, niż gdy myję rano i daje niewiele żelu. A mam włosy łatwe do obciążenia, jednak na szczęście to naturalne cudo nie daje takiego efektu nigdy.
nieee u mnie nie przeszło, miałam pogniecione coś na głowie...

Cytat:

hmmm w jaki sposób zawijasz włosy w apaszkę i dajesz radę je przełożyć za poduszkę? To nie turban z apaszki, w takim razie. nie mogę soie wyobrazic...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:16   #42130
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, któraś z Was stosowała szampony i odżywki Johna Mastersa Organics?

Są w 100% naturalne. Jestem nimi bardzo zaciekawiona

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:19   #42131
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Któreś z odżywek były analizowane. Skład, jak dla mnie, super. Kiedyś na pewno się skuszę. Szkoda, że cena bardzo wysoka.
Kiedy zużyję trochę tego co mam, planuję kupić którąś z ich odżywek i pewnie jakiś krem do stylizacji

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:33   #42132
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jeszcze trzeba mieć jedwabną apaszkę
Polecam ciucholandy

Dumna fala (klik)

Stary 2011-09-19, 16:34   #42133
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Nie stosowałam nigdy, ale chętnie spróbowałabym. Mają na stronie napisane, że nie testują składników na zwierzętach
Są dostępne w Polsce?
Stary 2011-09-19, 16:35   #42134
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
hmmm w jaki sposób zawijasz włosy w apaszkę i dajesz radę je przełożyć za poduszkę? To nie turban z apaszki, w takim razie. nie mogę soie wyobrazic...
Złożyłam dużą apaszkę w trójkąt po przekątnej. Pochyliłam głowę do podłogi. Przyłożyłam apaszkę do karku, dwa rogi skrzyżowałam na czole i zawiązałam na karku.

Włosy były dookoła chronione materiałem, ale swobodnie na długość zwisały.

Tak jak odwrócony plunking, tylko wierzchołek trójkąta sobie zwisa swobodnie.

Dumna fala (klik)

Stary 2011-09-19, 16:38   #42135
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie stosowałam nigdy, ale chętnie spróbowałabym. Mają na stronie napisane, że nie testują składników na zwierzętach
Są dostępne w Polsce?
na przykład tu, KLIK! albo tu, KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:42   #42136
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Któreś z odżywek były analizowane. Skład, jak dla mnie, super. Kiedyś na pewno się skuszę. Szkoda, że cena bardzo wysoka.
Kiedy zużyję trochę tego co mam, planuję kupić którąś z ich odżywek i pewnie jakiś krem do stylizacji
Tak, tak. Przeglądałam te analizowane, ale głównie interesuje mnie pomada do stylizacji a tej nie było ;<

Niestety nie ma próbek z nią, jak na razie zamówiłam próbki : szampon Wieczorny Pierwiosnek i odżywkę Cytrus i gorzka pomarańcza i odżywkę lawenda i awokado.

Nie mogę się doczekać aż przyjdzie. Włąśnie nie wiem, czy nie obciąży moich włosów. Niestety moje włosy baardzo szybko się przyzwyczajają do kosmetyków... No ale jeśli próbki mi podpasują to na pewno zamówię opakowanie

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Są dostępne w Polsce?

Tu masz adres : johnmasters.pl
Można zamówić próbki. Myślę, że warto, bo dość drogie całe opakowanie, a szkoda byłoby kupić i być niezadowolonym, gdyby nie odpowiadały.

Stary 2011-09-19, 16:43   #42137
Volyova
Rozeznanie

Gdy myjecie delikatnym szamponem rozcieńczacie go wodą?
Znalazłam takie zdjęcia:
http://scienceyhairblog.blogspot.com...otherwise.html

2 ostatnie przedstawiają włos umyty delikatnym szamponem z glukozydami - po lewej nierozcieńczonym, po prawej rozcieńczonym wodą.

Ja stosuję metodę kubeczkową przy myciu odżywką, ale szamponu zwykle używam bez rozrzedzania - chyba to zmienię.

Dumna fala (klik)

Stary 2011-09-19, 16:45   #42138
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Tu masz adres : johnmasters.pl
Można zamówić próbki. Myślę, że warto, bo dość drogie całe opakowanie, a szkoda byłoby kupić i być niezadowolonym, gdyby nie odpowiadały.
O, jeszcze piękniej

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Znalazłam takie zdjęcia:
Zawsze

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:57   #42139
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
też chcę mieć takie "problemy"!

Cytat:
Ja używam henny khadi, ale nie casii(bo ona nie daje koloru) i jestem zadowolona-drobno zmielona i fajnie się nakłada w porównaniu do tych brubo mielonych. Ale na hennowym dziewczyny polecały mumtaz, która dużo taniej wychodzi i już mam kupioną , będę próbować w najbliższym czasie, tylko ona chyba tylko naturalna występuje (czyli ruda).
Henna nie rozluźniła Ci skrętu?

Cytat:
Co za blask

eh.. Pozazdrościć Wam tych włosów dziewczyny

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2011-09-19 o 17:00
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:26   #42140
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam takie zdjęcia:

2 ostatnie przedstawiają włos umyty delikatnym szamponem z glukozydami - po lewej nierozcieńczonym, po prawej rozcieńczonym wodą.

Ja stosuję metodę kubeczkową przy myciu odżywką, ale szamponu zwykle używam bez rozrzedzania - chyba to zmienię.
ja czasem tak, ale nie zawsze kubeczkowo

jednak taka różnica chyba mnie przekonała
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-19, 17:28   #42141
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
do czego stosujecie Jantara? Bo słyszałam o psikadle z niego coś trochę. Bardziej na włosy go używacie czy na skalp?
Wcieram go w skalp przeciw wypadaniu - jak mi sie przypomni oczywiście i używam do reanimacji psikając prosto na włosy i ugniatając.

Cytat:
Właśnie planuję zakup jojoby na Dozie Plan mam taki, że z racji dość wysokiej ceny będę stosować go jako dodatek do innych olejów lub masek, ewentualnie do stylizatora (zauważyłam, że nałożenie jakiegokolwiek oleju na suche włosy wyzwala u mnie skręt).
Nakładam oleje tak, żeby włosy zrobiły się widocznie błyszczące i wilgotne, ale nie na tyle, żeby olej zaczął skapywać. Na włosy prawie do ramion 30ml miałabym na 3-4 razy Tylko, że ja nakładam na suche (ewentualnie spryskane Seboradinem), więc schodzi więcej niż na suche.
Ogromne dzięki

Cytat:
Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie. Włosy mają się coraz lepiej, ostatni raz miałam takie miękkie chyba w dzieciństwie Wnioski mam takie:
- szamponów bez SLS używam od ponad pół roku i widzę, że skóra głowy ma się zdecydowanie lepiej niż kiedyś - zero łupieżu, zanieczyszczeń, podrażnień
- a skoro już mowa o żelu lnianym, to też jestem z niego zadowolona, choć za słaby jest na mój skręt, ale za to nawilża i zabezpiecza na piątkę!
- ze wszystkich odżywek najlepiej działa Alterra z morelą (tylko ten zapach... )
Świetne podsumowanie pielęgnacji. za postępy dzięki nowej pielęgnacji.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Mi buteleczka z ZSK starcza na 3 olejowania Czuję tłustość, ale olej nie kapie
Dzięki myszka, ciekawa jestem czy mi ta jojoba podpasuje.

Cytat:

Ja niestety nic o nich nie wiem.

Cytat:
Znalazłam takie zdjęcia:

O kurcze, niezła róznica. Ja kubeczkuję tylko gęste odżywki, ale widząc to co wstawiłaś zmieniam sposób mycia szamponem. Dzięki za linka
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:29   #42142
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam takie zdjęcia:

Ja już dawno miałam na taką metodę przejść, ale chyba w końcu się przełamię

Stary 2011-09-19, 17:36   #42143
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam takie zdjęcia:
Próbowałam i u mnie się nie sprawdza. Nie zmywa olejów. Niemasowane nie myje, masowane podrażnia skalp bo nie ma poślizgu :/

Chyba że kiedyś jeszcze spróbuję z lnianym, na poślizg

Dodawała któraś z Was soku z aloesu do żelu lnianego? Z jakim skutkiem?

Stary 2011-09-19, 17:38   #42144
Martek_
Zadomowienie

Dziewczyny, przepraszam, ale o co chodzi z tą metodą kubeczkową?
Stary 2011-09-19, 17:50   #42145
Maliniarka
Zakorzenienie

Martek
szampon/odżywkę do mycia wlewasz do kubeczka, zalewasz wodą, bełtasz na pianę i tym myjesz włoski

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Próbowałam i u mnie się nie sprawdza. Nie zmywa olejów. Niemasowane nie myje, masowane podrażnia skalp bo nie ma poślizgu :/

oj Ty moja bidulko

ja na poślizg szampon+potters balsam aloesowy+kubeczkowo
ale Tobie chyba pottersik nie służył
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-19, 17:55   #42146
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Dodawała któraś z Was soku z aloesu do żelu lnianego? Z jakim skutkiem?
Właśnie pichcę lniany z sokiem aloesowym W sumie pierwszy raz więc jeszcze 'skutku' nie znam
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:00   #42147
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Martek
szampon/odżywkę do mycia wlewasz do kubeczka, zalewasz wodą, bełtasz na pianę i tym myjesz włoski
dziękuję
Stary 2011-09-19, 18:11   #42148
agulaaaa
Zakorzenienie

cześć postanowiłam na poważnie wziąć się za moje włosy wgłębiam się w tematy dla kręconowłosych wiem już sporo w teorii, a teraz czas na praktykę jakieś 2 tygodnie temu podcięłam 6 cm włosów, pielęgnuję je, a teraz dołączę wszystko to czego potrzebują kręcone, chce odzywskać dawne skręty, mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się uda
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:26   #42149
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Pokrzywa i skrzyp nie są mi dane
Pokrzywa - mocne działanie przeciwłojotokowe, niewskazana przy suchej i atopowej skórze. Skrzyp - okazało się że mam spore niedobory witamin z gr B, na tyle że suplementacja nie pomaga, może zaburzone przyswajanie.
W dużych dawkach nie skończyło się najlepiej ;]
Ale popijam sporadycznie w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku, nawet dla smaku :P
Oj, szkoda. Pijasz dla smaku? Ja piję od dwóch miesięcy ale zawsze pod koniec kubka mam już niefajne odruchy także podziwiam

Cytat:
Złożyłam dużą apaszkę w trójkąt po przekątnej. Pochyliłam głowę do podłogi. Przyłożyłam apaszkę do karku, dwa rogi skrzyżowałam na czole i zawiązałam na karku.

Włosy były dookoła chronione materiałem, ale swobodnie na długość zwisały.

Tak jak odwrócony plunking, tylko wierzchołek trójkąta sobie zwisa swobodnie.
Też nie mogłam sobie wcześniej tego wyobrazić, zrobię wycieczkę krajoznawczą po ciuchlandach

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
na przykład tu, KLIK! albo tu, KLIK!
Omatkobosko jakie ceny!

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
cześć postanowiłam na poważnie wziąć się za moje włosy wgłębiam się w tematy dla kręconowłosych wiem już sporo w teorii, a teraz czas na praktykę jakieś 2 tygodnie temu podcięłam 6 cm włosów, pielęgnuję je, a teraz dołączę wszystko to czego potrzebują kręcone, chce odzywskać dawne skręty, mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się uda
Witamy! Pokaż swoje włosy Jestem żądna widoku kręciołów

U mnie nie jest najgorzej po tym lnianym. Nawet nieźle w sumie. Gdyby nie puch to byłabym zadowolona. Zdjęcia w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=741

Edit: zmierzyłam swoje włosy - 69cm. Ta liczba mówi wszystko

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:40
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:26   #42150
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Służymy pomocą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości