Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1406 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 18:27   #42151
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
cześć postanowiłam na poważnie wziąć się za moje włosy wgłębiam się w tematy dla kręconowłosych wiem już sporo w teorii, a teraz czas na praktykę jakieś 2 tygodnie temu podcięłam 6 cm włosów, pielęgnuję je, a teraz dołączę wszystko to czego potrzebują kręcone, chce odzywskać dawne skręty, mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się uda
kolejna zakręcona
Z pomocą dziewczyn na pewno wydobędziesz piękno swoich włosów
Powodzenia (:
Stary 2011-09-19, 18:34   #42152
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wasz włosy reagują na różne odżywki, maski?

Przyzwyczajają się szybko?
Ja niestety mam tę przypadłość i nie wiem co robić ;<
Nieraz użyję 1-2 razy jednej odżywki i następne razy jakby już nie działały ;<
Co jest?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:34   #42153
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

Witamy! Pokaż swoje włosy Jestem żądna widoku kręciołów

Póki co nie ma co pokazywać troszkę w avku widać, ale teraz mam troszkę jaśniejsze.. to dopiero początek pielęgnacji i wiem, że na efekty będę musiała czekać, mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła tu się pochwalić
chcę pozbyć się efektu puszenia, i używać czegoś do stylizacji.. żel aloesowy czy lniany, nigdy nie stosowałam zobaczę jakie będą efekty, ojjj przede mną dłuuuuu ga droga
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:44   #42154
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie jest najgorzej po tym lnianym. Nawet nieźle w sumie. Gdyby nie puch to byłabym zadowolona. Zdjęcia w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=741
no własnie jakby zlikwidować ten puch to byłoby idealnie ile Ty masz tych włosów, daj trochę

a czemu tyle razy czesanie? przed, w trakcie?
Cytat:
Póki co nie ma co pokazywać troszkę w avku widać, ale teraz mam troszkę jaśniejsze.. to dopiero początek pielęgnacji i wiem, że na efekty będę musiała czekać, mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła tu się pochwalić
chcę pozbyć się efektu puszenia, i używać czegoś do stylizacji.. żel aloesowy czy lniany, nigdy nie stosowałam zobaczę jakie będą efekty, ojjj przede mną dłuuuuu ga droga
nie marudzić, tylko pokazywać! raz dwa!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:50   #42155
Martek_
Zadomowienie

Tak się zastanawiam... A gdybym tak używała tego balsamu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html jako odżywki d/s?

Jeżeli nie, to jaka, na początek niedroga odżywka d/s z proteinami byłaby godna uwagi?
Stary 2011-09-19, 18:52   #42156
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie ma co pokazywać, już nie bądź taka skromna
No już już
No i czego używasz teraz?

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no własnie jakby zlikwidować ten puch to byłoby idealnie ile Ty masz tych włosów, daj trochę

a czemu tyle razy czesanie? przed, w trakcie?

nie marudzić, tylko pokazywać! raz dwa!
No właśnie, puch jest okropny. Ale zauważyłam że włosy w ciągu dnia zmieniły skręt - tzn. rano były wymiętolone przeze mnie a na zdjęciach po paru godzinach inaczej się skręciły - trochę w takie luźne rulony.

Wiesz co zauważyłam że jak przeczeszę je na sucho przed myciem to później jak przychodzi do czesania z odżywką na włosach w trakcie mycia to wypada o wiele mniej włosów. Oczywiście jak czeszę na sucho szczotką to też trochę wypada ale summa summarum w ten sposób i tak tracę ich mniej niż w przypadku kiedy czesałam tylko z odżywką na mokro (no i wtedy mimo odżywki rozczesywanie było bolesne a tak nie jest).

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:07   #42157
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie ma co pokazywać, już nie bądź taka skromna
No już już
No i czego używasz teraz?

naprawdę nie ma co jak na dniach zrobię jakieś zdjęcie to pokażę
nie zwracałam uwagi na moje kręcone do tej pory, w ruch szły silikony, suszarka czasem, wcześniej je prostowałam, dotykałam, ciasno wiązałam itp, więc nie dbałam o nie jednym zdaniem mówiąc.. teraz podcięłam zniszczone końce i zamierzam brać się ostro do roboty.
2 razy na tydzień robię im domowe spa ( rycyna - bądź inny olej, żółtko, polski wax, miód, cytryna, olejki eteryczne) i to na parę godzin pod czepkiem, troszkę podgrzewam, potem mycie baby dreamem, nakładam odżywkę d/s, no i zazwyczaj jakieś serum w końce.. dodatkowo wcierki (jantar, woda brzozowa, seboradin czarna rzepa, kupiłam joannę rzepę), muszę zaopatrzyć się też w jakąś odżywkę b/s. co polecacie?
i w ogóle nie stosuję żadnej stylizacji, aby podkreślić skręt... do żelu aloesowego coś dodajecie? wiem, że indywidualnie będę musiała sprawdzić na sobie, ale nie mam pojęcia co dodać, ile na włosy..
opisaną pielęgnację dopiero zaczynam, stosuję ją od momentu pójścia do fryzjera(8.09)
Stary 2011-09-19, 19:10   #42158
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
nie zwracałam uwagi na moje kręcone do tej pory, w ruch szły silikony, suszarka czasem, wcześniej je prostowałam, dotykałam, ciasno wiązałam itp, więc nie dbałam o nie jednym zdaniem mówiąc.. teraz podcięłam zniszczone końce i zamierzam brać się ostro do roboty.
2 razy na tydzień robię im domowe spa ( rycyna - bądź inny olej, żółtko, polski wax, miód, cytryna, olejki eteryczne) i to na parę godzin pod czepkiem, troszkę podgrzewam, potem mycie baby dreamem, nakładam odżywkę d/s, no i zazwyczaj jakieś serum w końce.. dodatkowo wcierki (jantar, woda brzozowa, seboradin czarna rzepa, kupiłam joannę rzepę), muszę zaopatrzyć się też w jakąś odżywkę b/s. co polecacie?
i w ogóle nie stosuję żadnej stylizacji, aby podkreślić skręt... do żelu aloesowego coś dodajecie? wiem, że indywidualnie będę musiała sprawdzić na sobie, ale nie mam pojęcia co dodać, ile na włosy..
opisaną pielęgnację dopiero zaczynam, stosuję ją od momentu pójścia do fryzjera(8.09)
Wiele z nas używa odżywek b/s Joanna Naturia. Fajne są. Teraz mam z zieloną herbatą i jest średnia, ale z lnem jest rewelacja
Ale o jaki żel aloesowy Ci chodzi? Chcesz zrobić sama czy myślisz o dodaniu czegoś do jakiegoś gotowca? Jeśli o samorobiony chodzi to nie pomogę.

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:12
Stary 2011-09-19, 19:15   #42159
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele z nas używa odżywek b/s Joanna Naturia. Fajne są. Teraz mam z zieloną herbatą i jest średnia, ale z lnem jest rewelacja
Ale o jaki żel aloesowy Ci chodzi? Chcesz zrobić sama czy myślisz o dodaniu czegoś do jakiegoś gotowca? Jeśli o samorobiony chodzi to nie pomogę.
myślałam, żeby kupić jakiegoś gotowca
Stary 2011-09-19, 19:39   #42160
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wczoraj było mycie, zrobiłam przedziałek z drugiej strony tak dla urozmaicenia TŻ powiedział, że "ładnie mi się włosy ułożyły". Podziękowałam, dodał: "Nie musisz dziękować, jutro już nie będą tak fajnie wyglądać" no i faktycznie aż tak dobrze nie wyglądają cudu nie ma, bo wiary brak
faaceci...

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Wyszło bardzo ładnie, tak filmowo Ale Twoje naturalne falki bardziej mi się podobają
no jest fajnie Ag Rafko wyglądasz jak Jessica Rabbit
Stary 2011-09-19, 19:47   #42161
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Olej kupiłam w Biedronce za 11,89 zeta
kiedyś pisałaś o tym, ze właśnie ten olej kupiłaś. Jest ok do włosów, pisałaś ze miekkie i w ogóle, dalej taki efekt? Bo zastanawiam się czy on jest tłoczony na zimno czy jak, nic nie pisało na butli niby - albo zle szukała, spieszyłam sie trochę. Ma zapach? Jaki kolor? (bo zielonkawo złota to jest butelka chyba. A czytalam ze najlepszy jest zimnotłoczony ma miec winogronowo-orzechowy zapach i kolor zielonkawo złoty - a jak tłoczony chemicznie to jest bez zapachu i bezbarwny). Jaki jest ten z biedronki?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:01   #42162
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
to wiesz co... ja miałam 65F jeszcze niedawno w Arizie i w Tiffany'm z Panache i wtedy kupiłam 75DD straplesa od Effuniaka i był dobry na mnie.
Teraz tylko niestety poszedł w świat bo mi biust zmalał i mam jakieś 65E właśnei.
Pooglądaj sobie na balkonetce dziewczyny z twoim rozmiarem (noszące takie biustonosze jak ty) i zobacz jakie kupują Effuniaki nosząc 65F w Panache. Zawsze to jakiś obraz sytuacji.

ooooo widzisz super, a co podziałałaś,ze tak fajnie jest
Tak zrobię. Dzięki

Hm, Garnier Neril tonik, Jantar jako wcierka, picie drożdży i pokrzywy. Poza tym oczywiście odżywki itp ale to już nie na skalp.

Eiri, Ty masz rzadkie włosy? Bo objętości u ciebie na zdjęciach widzę 2 razy więcej niż na swojej głowie

Cytat:
Też tak chcę! Łykasz coś?
W tej chwili Ambio Skrzyp ale to od niedawna.

Mam suszarkę z dyfuzorem! Nareszcie! I z regulacją temperatury!
Więc dzisiaj po raz pierwszy od dawna całonocne olejowanie, mycie rano i suszenie suszarką

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:03   #42163
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
U mnie nie jest najgorzej po tym lnianym. Nawet nieźle w sumie. Gdyby nie puch to byłabym zadowolona. Zdjęcia w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=741
Śliczne

Cytat:
Edit: zmierzyłam swoje włosy - 69cm. Ta liczba mówi wszystko

mogłabyś mi oddać chociaż te końcowe 9 cm

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam... A gdybym tak używała tego balsamu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...enerujacy.html jako odżywki d/s?
Nie wiem czy ten balsam będzie się nadawał d/s. Raczej jako odżywka b/s. Gohs chyba jej używa

Co do proteinowych odżywek zajrzyj do blogu Ajrisz. Umieściła tam listę.

Cytat:
Koniecznie zdjęcie

Cytat:
Fajnie, że się nawróciłaś

Cytat:
Edit: Bo źle przeczytałam Joaśki Naturie cieszą się powodzeniem Podpatrz też w codzienniku, co dziewczyny używają.

Cytat:
i w ogóle nie stosuję żadnej stylizacji, aby podkreślić skręt...
To jest sprawa indywidualna. Jest dużo produktów do stylizacji ale trzeba przetestować na sobie aby zobaczyć jak włosy będą reagować. Trzeba sprawdzić czy stylizator nie jest zbyt cieżki a może zbyt lekki, za słaby. Czy nie skleja, nie robi strączków.
Na początek polecam upichcić żel lniany. Tani sposób stylizacji a też świetnie nawilża więc się przyda

Cytat:
do żelu aloesowego coś dodajecie?
Co masz na myśli? Z żeli to żel aloesowy Gorvity, Flo-slek oraz np. z lidla ale jest limitowany.

Cytat:
wiem, że indywidualnie będę musiała sprawdzić na sobie, ale nie mam pojęcia co dodać, ile na włosy..
Spokojnie, każda z nas zaczynała Napisz jakie masz włosy, miękkie, sztywne, suche, ze skłonnością do przetłuszczenia?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-20 o 08:15
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:03   #42164
agatron77
Raczkowanie

Cytat:

Jeżeli nie, to jaka, na początek niedroga odżywka d/s z proteinami byłaby godna uwagi?
Listę odżywek z proteinami znajdziesz w blogu Ajrisz.
Ja z proteinami mam tę z Rossmanna: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-haarkur.html. Poza tym jeszcze różowa ARTISTE z NATURY: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html, ale trudno ją dostać ostatnio

Cytat:
Witaj agula. W takim razie jak się obfocisz, to się pokazuj. Powodzenia w zakręconej pielęgnacji
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:11   #42165
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Listę odżywek z proteinami znajdziesz w blogu Ajrisz.
Ja z proteinami mam tę z Rossmanna: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-haarkur.html. Poza tym jeszcze różowa ARTISTE z NATURY: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html, ale trudno ją dostać ostatnio
Listę widziałam , ale byłam ciekawa która jest najbardziej warta sprawdzenia
Stary 2011-09-19, 20:21   #42166
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Myję włosy wieczorem, i po nałożeniu wszelkich dobroci odżywkowych stylizuje dużą ilością żelu lnianego. Wieczorem są nawet sztywne i przyklapnięte, ale w nocy żel się wygniata i rano włosy są idealne - w moim przypadku lepsze, niż gdy myję rano i daje niewiele żelu. A mam włosy łatwe do obciążenia, jednak na szczęście to naturalne cudo nie daje takiego efektu nigdy.
Wczoraj zrobiłam coś takiego i wstałam z pokazową miotłą Mycie przed samym spaniem mi nie służyło nigdy :/

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mam te same co Ty oprócz Amli. Ale jakoś do niej mnie nie ciagnie I jeszcze lniany posiadam. Też dodaję miodu a do jajka coś się nie mogę przekonać. Jakoś mnie tak... no nie mogę
Nie mam dużego porównania, ale jak dla mnie maski z jajem (żółtkiem) dużo fajniej działają, niż mieszanki bez/same oleje

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Gdy myjecie delikatnym szamponem rozcieńczacie go wodą?
Znalazłam takie zdjęcia:
http://scienceyhairblog.blogspot.com...otherwise.html

2 ostatnie przedstawiają włos umyty delikatnym szamponem z glukozydami - po lewej nierozcieńczonym, po prawej rozcieńczonym wodą.
Raz spróbowałam i jakoś mi nie podeszło. Ale chyba w takim razie zrobię drugie podejście

Cytat:
Oj, szkoda. Pijasz dla smaku? Ja piję od dwóch miesięcy ale zawsze pod koniec kubka mam już niefajne odruchy także podziwiam
Kiedyś piłam skrzyp, bardzo nieregularnie, jak mi się przypomniało, więc pewnie nie zdziałał wiele ale dla smaku też lubię

Cytat:
cześć postanowiłam na poważnie wziąć się za moje włosy wgłębiam się w tematy dla kręconowłosych wiem już sporo w teorii, a teraz czas na praktykę jakieś 2 tygodnie temu podcięłam 6 cm włosów, pielęgnuję je, a teraz dołączę wszystko to czego potrzebują kręcone, chce odzywskać dawne skręty, mam nadzieję, że z Waszą pomocą mi się uda
Pokaż pokaż, mi trzeci tydzień minął, nie będę się taka samotna czuła wśród tych wszystkich pięknych loków i fal

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Nieraz użyję 1-2 razy jednej odżywki i następne razy jakby już nie działały ;<
Hm, też tak mam, nawet jak pierwsze 2-3 razy efekt jest super to potem nie dzieje się nic. Też nie wiem czemu tak

Cytat:
Napisane przez little.b.blue
Padłam, tez tak kiedyś chcę!
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:40   #42167
Chatul
ma zielone pojęcie

Kupiłam sobie dzisiaj ten krem do loków: http://www.marcanthony.com/products/strictly-curls-hair/curl-envy-perfect-curl-cream
Miała go któraś z Was?

Cytat:

Tu masz adres : johnmasters.pl
Można zamówić próbki. Myślę, że warto, bo dość drogie całe opakowanie, a szkoda byłoby kupić i być niezadowolonym, gdyby nie odpowiadały.
No niestety, strasznie drogie są te kosmetyki...
Stary 2011-09-19, 20:57   #42168
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Tak zrobię. Dzięki

Hm, Garnier Neril tonik, Jantar jako wcierka, picie drożdży i pokrzywy. Poza tym oczywiście odżywki itp ale to już nie na skalp.

Eiri, Ty masz rzadkie włosy? Bo objętości u ciebie na zdjęciach widzę 2 razy więcej niż na swojej głowie

W tej chwili Ambio Skrzyp ale to od niedawna.

Więc dzisiaj po raz pierwszy od dawna całonocne olejowanie, mycie rano i suszenie suszarką
Gratuluję nowego nabytku

Cytat:
Śliczne

mogłabyś mi oddać chociaż te końcowe 9 cm

Nie wiem czy ten balsam będzie się nadawał d/s. Raczej jako odżywka b/s. Gohs chyba jej używa

Co do proteinowych odżywek zajrzyj do blogu Ajrisz. Umieściła tam listę.

Koniecznie zdjęcie

Fajnie, że się nawróciłaś

Alterra morelowa, Alterra z aloesem i granatem, Garnier z Avokado i masłem Karite, maski Bingo. Podpatrz też w codzienniku, co dziewczyny używają.

To jest sprawa indywidualna. Jest dużo produktów do stylizacji ale trzeba przetestować na sobie aby zobaczyć jak włosy będą reagować. Trzeba sprawdzić czy stylizator nie jest zbyt cieżki a może zbyt lekki, za słaby. Czy nie skleja, nie robi strączków.
Na początek polecam upichcić żel lniany. Tani sposób stylizacji a też świetnie nawilża więc się przyda

Co masz na myśli? Z żeli to żel aloesowy Gorvity, Flo-slek oraz np. z lidla ale jest limitowany.

Spokojnie, każda z nas zaczynała Napisz jakie masz włosy, miękkie, sztywne, suche, ze skłonnością do przetłuszczenia?
Dziękuję Te 9cm mogę Ci oddać, ale te ostatnie 9cm to te niedobitki na dole, które rozważam ściąć Co do żelu aloesowego jest jeszcze ten firmy Virdepol, Relaxfit, o który tu ostatnio pytałam, Eloe pisała że skład całkiem przyjemny. No i ma fajne opakowanie z dozownikiem pompką.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Nie mam dużego porównania, ale jak dla mnie maski z jajem (żółtkiem) dużo fajniej działają, niż mieszanki bez/same oleje

Kiedyś piłam skrzyp, bardzo nieregularnie, jak mi się przypomniało, więc pewnie nie zdziałał wiele ale dla smaku też lubię

Padłam, tez tak kiedyś chcę!
Ale że jajo do oleju?
Może mnie ten smak ciągle odrzuca bo piję mieszankę skrzypu i pokrzywy, nie wiem. Czego się nie robi dla urody (choć na paznokcie w ogóle nie działa, ostatnio rozwarstwiają się na potęgę )
Dziękuję

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-19 o 21:00
Stary 2011-09-19, 21:21   #42169
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Ale że jajo do oleju?
Może mnie ten smak ciągle odrzuca bo piję mieszankę skrzypu i pokrzywy, nie wiem. Czego się nie robi dla urody (choć na paznokcie w ogóle nie działa, ostatnio rozwarstwiają się na potęgę )
Tak, dawałam żółtko, miód i inne dobrodziejstwa do słonecznikowego, rycynowego i miałam dużo fajniejsze włosy niż po samym rycynowym np.
W ogóle miałam parę lat temu (prawie)własnoręcznie zbierane na wsi i suszone skrzyp i pokrzywę, nie ma porównania z takimi sklepowymi!

O! Co do suszarek z dyfuzorami - widziałam w gazetce z Lidla jakieś, z długimi kolcami, czy jak im tam..45 zł chyba

Położyłam tego sublime moussa, ale masakra Pierwszy raz kolor mi tak bardzo nie odpowiada i chyba cofnęłam się o jakieś pół roku w mojej trzytygodniowej przygodzie z CG Szkoda, że akcja "Gwarancja koloru lub zwrot pieniędzy" się już skończyła, bo bym się chyba pofatygowała :/
Stary 2011-09-19, 21:24   #42170
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
O! Co do suszarek z dyfuzorami - widziałam w gazetce z Lidla jakieś, z długimi kolcami, czy jak im tam..45 zł chyba:/
Właśnie tą mam Na inną mnie chwilowo nie było stac

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:35   #42171
yarrowia
Zadomowienie

Mam w domu od jakichś...już 10 lat? suszarkę z dyfuzorem, która kosztowała ok 50zł w Realu i dalej działa bez zarzutu, także tanie nie zawsze oznacza byle jakie
Stary 2011-09-19, 21:42   #42172
anoska
Zakorzenienie

http://scienceyhairblog.blogspot.com/

dość ciekawy blog dla żądnych wiedzy włosowej
Stary 2011-09-19, 21:59   #42173
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy na pokładzie zakręconych

Cytat:
Oj, szkoda. Pijasz dla smaku? Ja piję od dwóch miesięcy ale zawsze pod koniec kubka mam już niefajne odruchy także podziwiam

Też nie mogłam sobie wcześniej tego wyobrazić, zrobię wycieczkę krajoznawczą po ciuchlandach

Omatkobosko jakie ceny!

Witamy! Pokaż swoje włosy Jestem żądna widoku kręciołów

Piękna długość, marzę o takiej
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:10   #42174
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, puch jest okropny. Ale zauważyłam że włosy w ciągu dnia zmieniły skręt - tzn. rano były wymiętolone przeze mnie a na zdjęciach po paru godzinach inaczej się skręciły - trochę w takie luźne rulony.

Wiesz co zauważyłam że jak przeczeszę je na sucho przed myciem to później jak przychodzi do czesania z odżywką na włosach w trakcie mycia to wypada o wiele mniej włosów. Oczywiście jak czeszę na sucho szczotką to też trochę wypada ale summa summarum w ten sposób i tak tracę ich mniej niż w przypadku kiedy czesałam tylko z odżywką na mokro (no i wtedy mimo odżywki rozczesywanie było bolesne a tak nie jest).
u mnie też zmieniają skręt, jakby puszczało wszytsko i one same się układały jak chcą

a czesanie szczotką dla Twoich włosów...oj nie wiem, nie podoba mi się ten pomysł, już nawet nie idzie o wypadanie, ale to przecież też stąd ten puch chyba może być
Cytat:
muszę zaopatrzyć się też w jakąś odżywkę b/s. co polecacie?
joaśki naturie
Cytat:
nie mogę się doczekać efektu
Cytat:
Położyłam tego sublime moussa, ale masakra Pierwszy raz kolor mi tak bardzo nie odpowiada i chyba cofnęłam się o jakieś pół roku w mojej trzytygodniowej przygodzie z CG Szkoda, że akcja "Gwarancja koloru lub zwrot pieniędzy" się już skończyła, bo bym się chyba pofatygowała :/
ups, ostrzegałam
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
http://scienceyhairblog.blogspot.com/
dość ciekawy blog dla żądnych wiedzy włosowej
parę postów temu już się pojawił ciekawy, ale dużo naukowych określeń
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-19, 22:15   #42175
Ag Rafka
Rozeznanie

Dziewczynki, dzięki jak zwykle za miłe słowa, znów nie mam czasu cytować wszystkich, TŻ wrócił po tygodniowej nieobecności (wykorzystałam moment,ze poszedł do wanny i myk bo Was choć na chwilę).

Cytat:
też chcę mieć takie "problemy"!

Henna nie rozluźniła Ci skrętu?

Właśnie sama się nad tym zastanawiam, wprawdzie ja nie mam loków, ale jakiś ten skręt słabszy niż na początku ( hennowałam dopiero raz, a drugi raz kładłam gloss właściwie tylko na odrosty), zrzuciłam winę na dyfuzor, który mam od prawie 3 tygodni i jesetm zmuszona używać, bo się nie wyrabiam ze schnieciem. Zaraz po dyfuzorze mam mocniej skręcone, ale jakby drobniej i efekt nie utrzymuje się długo (wpsominałam juz o tym). I nie wiem, czy to dyfuzor czy henna...

little.b.blue-imponująca długość i fajny skręt, mój o wiele slabszy...
Jak mierzycie długość, bo aż ciekawa jestem ile moje mają, ale Ty chyba zostaniesz naszą wątkową rekordzistką.

Gdzie Rybiorek, jej kalafiorek i koty? Tęskniam...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:24   #42176
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ostrzegałam teraz odżywianie, odżywianie i jeszcze raz odżywianie, wyjdziesz na prostą ale na początku się pomęczysz
Stary 2011-09-19, 22:25   #42177
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
parę postów temu już się pojawił ciekawy, ale dużo naukowych określeń
ale
nie wiem jak ja Was nadrabiałam, że nie zauważyłam
a już się cieszyłam, że czymś fajnym zarzuciłam a tu o
Stary 2011-09-19, 22:29   #42178
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, dzięki jak zwykle za miłe słowa, znów nie mam czasu cytować wszystkich, TŻ wrócił po tygodniowej nieobecności (wykorzystałam moment,ze poszedł do wanny i myk bo Was choć na chwilę).
eee to nie lepiej wykorzystać ten moment i myk do niego?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-19, 22:34   #42179
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pichcę lniany z sokiem aloesowym W sumie pierwszy raz więc jeszcze 'skutku' nie znam
Napisz co wyszło. Na jakim etapie ten sok? Ja bym pewnie do wystygniętego dawała żeby żadne witaminki nie śmiały uciec
Stan konta powiedział mi, że zakupy mazidłowe będą po następnej wypłacie :P Więc mam czas na eksperymenty
Cytat:
cześć postanowiłam na poważnie wziąć się za moje włosy
Witaj
Cytat:
Różni ludzie, różne potrzeby
Cytat:
Zacnie
Niedawno znalazłam swojego na wałkach, z czasów długich - 66,6 Nigdy więcej!
Cytat:

Mam kilka i używam zależnie od potrzeby. Suche - emolientowa. Słaby skręt - żel lniany. Podrażnienie skalpu - aloes. Gumowe - proteiny. Lenistwo - naturalny żel z kroplą oleju
Cytat:
Tak się zastanawiam... A gdybym tak używała tego balsamu jako odżywki d/s?
...
Jeśli potrzebują zmiękczenia - szukaj protein roślinnych, mlecznych, jeśli wzmocnienia skrętu - najlepiej keratyna. Uczcijmy minutą ciszu odżywkę Artiste Bingo ma potencjalnie dobrą maskę keratyna i spirulina
Cytat:
gratulacje na nowej drodze życia
Cytat:
Ale że jajo do oleju?
Jajo dobre! Tylko nie dla cienkich i klapiących i trzeba tolerować zapach :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:46   #42180
Martek_
Zadomowienie

Ta Bingo ciekawie brzmi
Gdzie ją mogę dostać?

(https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...na.html&next=1)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości