|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Jstem i ja. Ciesze sie, ze wszystkie wrocilyscie ze szpitalnych pobytow cale i zdrowe i nadal wszystkie jestesmy w 2paku!!
Bylam dzis u gin. Pobija rekordy wizyty za kazdym razem- dzis 8 minut. Wyniki lepsze jak miesiac temu- ale do konca mam brac zelazo podwojne i witaminy, szyjka zamknieta ( nie wiem jaka dlugosc), przez ostatni miesiac nie przytylam ani kg. Ale brzuchol mi wysadzilo do przodu, wiec nie wiem jak to...no i znow mam infekcje- stad te spuchniecie o ktore sie martwilam no i znow 50 zl na globulki.Nastepna wizyta na 17-ego pazdziernika- no chyba, ze urodze to spotkamy sie na porodowce .Musze zaraz zamowic sobie na allegro maszynke elektryczna, bo juz dzis bylo mi wstyd przed gin jakiego mam jeza... Tż co rpawda oferuje sie z pomoca, ale jakos nie czuje sie bezpiecznie widzac go miedzy moimi nogami z maszynka do golenia w jego niepelnosprawnej rece ( patrzac jak nieumiejetnie goli sobie buzie )Ok ide cos zjesc.
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Aniu śliczna pościel
mam taką samą tylko zielone te pszczółki![]() Lece sie położyć bo znowu dziecko nie da mi posiedzieć łobuz jeden
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff... ze nadal sie trzyma!!!
Dziewczyny, ciesze sie ze jestescie w dwupakach, Aniu, wsio piekne, az zaczal mi sie kosz podobac Brzuszek wydaje mi sie wiekszy
|
#994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowo!
Dzisiaj czytałam artykuł w "M jak mama" o zrostach, które robią się przy cesarce..i normalnie się przeraziłam..Nie wiedziałam, że cesarka grozi czymś takim...No, ale mam nadzieję, że mnie ominie ten problem, bo nie wesoło wygląda leczenie tego... Ona231 współczuję pobytu w szpitalu, ale dobrze, że sytuacja została opanowana ![]() Aniu śliczny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#995 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http:// www .doz. pl /szukaj/s0_0-woda+morska+do+nosa,aptek a Cytat:
Cytat:
Dziewczynki po szpitalach - jesteście dzielne super, że wróciłyście z dzidziami w brzuszkach.
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-09-19 o 22:59 |
|||
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli dzidzia ma mieć swój własny pokój to będziesz czuła się bezpieczniej z takim wynalazkiem Bo inaczej co chwilę będziesz latać i sprawdzać, czy wszystko ok (przynajmniej ja bym tak miała) ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Zmykam spać, dobrej nocki Mamuski |
|
|
|
|
#997 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mamusie
![]() Caly weekend nie zagladalam, bo wreszcie TZ byl w domu,wiec trzeba bylo go troche pomolestowac Musze sie pochwalic, zdal swoje wypragnione egzaminy na Policji na licencje pracownika ochrony. Jak to powiedzial jeden ze znajomych, teraz jest licencjonowanym "osilkiem". Smiac mi sie chcialo bo do osilka mezusiowi to troche daleko ![]() Dobrze,ze juz wio jest ok i ze powracalyscie ze szpitali w "calosci" Gratuluje rowniez wszystkich udanych wizyt ![]() Kurcze, widz ze wszystkie juz jestescie przygotowane prawie w 100% a my tu jestesmy jeszcze w proszku !!! Mebli jeszcze nie ma, lozeczko dopiero zamowione, porodowki swojej nie widzialam, normalnie masakra! Ale nie wiem co sie dzieje, nie mam sily i ochoty na nic kompletnie. Najchetniej lezalabym w lozku caly dzien. Samam siebie nie poznaje ![]() 3mam za Was kciuki dziewczyny i lece spac
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rojku-a mi się akos wydawało,że sól fizjologiczna i woda morska to to samo ![]() Ggora-dlatego ja wybieram kosmetyczkę iświęty spokój na kilka tygodni.w zyciu bym tż nie poprosiła by mnie ogolił-są pewne granice dla mnie,wole by tam zagladał w innym celu
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Witam w pochmurny dzień .
Ale się wczoraj strachu najadłam ,po obiadku połozyłam się zdrzemnąć ,i co 5 min albo ktoś dzwonił albo do drzwi pukał . Za pare minut słysze znów pukanie otwieram a tu tż z zakrawioną reką -w ciągu kilku chwil zrobił sie przezroczysty i mdlał już . Potem szybko na pogotowie pozszywali mu łapkę i jak zasął wieczorem to śpi dalej . miłego dzionka kochane później zaglądne
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
czarnaoak
w proszku to ja dopiero jestem- nawet łóżeczka nie zamówiłam ![]() jakoś trzeba by się wziąśĆ, moze po niedzieli, bo jutro chyba znów wyjeżdzam... o_O Dzień dobry ![]() widzę, ze ja dziś pierwsza na placu boju z rana ![]() dzisiaj zadzwonię do gina co z tymi leukocytami- ciekawe co powie ![]() a tak poza tym to pogoda fest po ch**u zimno, ciemno,deszczowo...brrrrridę na śniadanie życząc smacznego tym, które tez już pałaszują
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, to co on sobie zrobił? hm, miałam tylko z pochwy poprzednio, teraz jeszcze przede mną a moje łóżeczko ma być na dniach w końcu ![]() strasznie się cieszę zmykam! |
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już zgłupiałam z tym co kupiĆ bejbikowi za ubranka w zimę
o coś takiego np. http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...807266301.html |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Lina o matko co mu sie stalo?? ![]() Dziewczyny dzieki za doradztwo w sprawie niani. My mamy 100m mieszkanie, i np jak Tz siedzial i remontowal pokoj malego to nic nie slyszalam co tam robi. A przeciez to cos trzaskalo, to pukalo... wiec powaznie pomysle o tej niani bo faktycznie bede biegac co chwile zagladac czy u malego ok. Dziewczyny mam dobra wiadomosc ![]() w superpharm od nastepnej gazetki bedzie przeceniony ten termometr co ja mam na 99zł ze 159zl. http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_142011_4.pdf ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- aaa kupilismy wczoraj proszek. Padlo na JELP ale tylko dlatego, ze najtaniej wychodzil. Zorientowalam sie, ze w porownaniu do Dzidziusia uzywa sie go 1/2 mniej. Srednia paczka Jelpa wystarcza na 30pran, a Dzidziusia na 11. Pranko jeszcze schnie i pewnie do wieczora bedzie wilgotne |
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam dzisiaj koszmary, że coś się z małym stało i na razie go nie czułam
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikaa co do ubierania dzieciaczka to ja postawilam na body i pajace. Kaftaniki ponoc moga sie podwijac i uwierac szkraba. Ale tylko tak slyszalam. |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() elf27 nie denerwuj sie, zjedz spoojnie sniadanko i zobaczysz malenstwo na pewno sie uaktywni. Moja gin mowila, ze maluchy tez reaguja na zmiane pogody, badz cisnienia. I to sie chyba sprawdza, bo moj juniorek dzisiaj delikatnie daje znac o sobie, a wczoraj pukal i rozpychal sie z kazdej strony goldika my akurat dostaniemy 0d cioci video nianie, ale mielismy w planach zakup takiego urzadzenia. Mamy mieszkanko ponad 100m i jak maly bedzie spal w pokoju, to nie bede musiala latac co 5 min i sprawdzac, no i na wiosne zaczna nam sie wyjazdy weekendowe na dzialke, wiec tym bardziej jestem na tak za elektroniczna niania |
|
|
|
#1010 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Jejku jak dzisiaj jest ponuro i zimno u nas.. Wczoraj było ponuro, ale dziś doszła jeszcze taka wilgoć w powietrzu i chłód
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pytanie infantylne, ale wreszcie chcę coś kupiĆ dla maluszka, bo się jeszcze obrazi i przestanie kopaĆ albo co
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ja jestem sama, mąz wyjechał na kilka dni. Smutno troche, ale czas szybko leci na szczęscie ![]() Co do wyprawki to my taką konkretną zrobimy chyba w listopadzie. A raczej będzie to dokupienie brakujących rzeczy, bo już troszke ciuszków mam, kosmetyków tez. Z takich wiekszych to kupujemy kosz do spania, mam na oku taki: http://allegro.pl/obaby-kosz-mojzesz...815292337.html (ten kremowy) Czy któraś z Was planuje rodzić w Profamilii w Rzeszowie?chyba Basia z tego, co pamiętam bo mam kilka pytań![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
sa takie gotowe ubrankowe wyprawki do szpitala, zaraz poszukam na allegro ![]() Nika o cos takiego mi chodzi: http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...807266301.html (na zime w sam raz) Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-09-20 o 08:55 |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie nie będziemy kupować bo dzieciątko będzie miało łóżeczko w pokoju z TV - takim naszym dziennym pokoju, będziemy rozkładac kanapę i w nim spać. W sypialni nie mamy miejsca Ew. jeśli mąż nie będzie się wysypiał do pracy, bo synuś bedzie płaczliwy w nocy itp to będziemy się z tym spaniem rozdzielać - tzn on pójdzie do sypialni. Niania w tym wypadku nie bedzie potzrebna. U rodziców mamy dom z pół piętrem i wszystko słychac kiedy otworzy się drzwi lecz kiedy przeprowadzimy się do nowego domku chciałabym zeby dziecko spało w swoim pokoiku i wtedy niania będzie niezbędna....Kurcze nie wiem co jest! Strasznie się czymś przytrułam, byłam juz chyba z 8 razy w toalecie, aż mnie wszystko juz boli ale nic takiego nie jadłam.......Szymon bawi się w chowanego i ciągle kryję się za moim prawym żebrem upodobał sobie to miejsce
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-09-20 o 09:04 |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam pelno pajacykow i body z krotkim rekawkiem ![]() ale mam tez kilka sztuk spioszkow i body z dlugim rekawem. Kaftaniki mam moze ze 4. No i pajacyki wszystkie mam rozpinane w kroku zeby latwiej bylo ubrac maluszka ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Domi a to nie za duzo na raz: body, kaftanik i spioszki?? w szpitalu cieplo ponoc jest, w domu tez. A 3 warstwy to duzo jak dla mnie
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane moje
Połaziłam dziś z rana, lekko ogarnęłam domek i grzecznie leżę Zaraz zrobię sobie budyń malinowy, mam nadzieję że nie zrobię wam smakusia bo mnie pogonicie Mi jeszcze trochę rzeczy brakuje i do wyprawki i dla siebie ale mam nadzieję ze zdążę .Dziewczyny gdzie wy mieszkacie że u was takie pochmurno i zimno?, Zamieniłabym się chętnie bo u mnie upał, duszno, mam dosyć |
|
|
|
#1017 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie chcę ani zamroziĆ maluszka ani go przegrzaĆ- cieżka decyzja- pewnie tż by się ze mnie śmiał albo nie tylko on ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ja w Łodzi i ziiimno jest
|
|||
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
No, ruszył się słodziak
Te wyprawki bardzo fajne są, ja już jednak nic nie kupię, bo mam tych ciuszków, ze hej - jakoś skompletuję z różnych do szpitala. Ile Pampersów 1 Newborn bierzecie do szpitala? Zastanawiałm się czy opakowanie 47szt. wystarczy jak będę po CC. TRUSCAFKA ale wymiotujesz? czy biegi masz? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-20 o 09:16 |
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak ponuro od dwoch dni (Dolny Slask) Nasz kochany juniorek strasznie sie rozpycha, chyba dotarło do niego sniadanko |
|
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.Jak dzisiaj humorki??U mnie na szczescie ok
.Jesli chodzi o kaftaniki,to takiemu maluchowi sie nie podwina,bo praktycznie sie nie rusza.Ja zawsze zakladalam body (w domu z krotkim,na dwor z dlugim rekawkiem),kaftanik z guziczkami przy szyjce i spioszki,do spania mialam pajacyki.Bedziecie dziewczyny wiedzialy,czy dziecku zimno czy cieplo .Najlepiej sprawdzac przegrzanie na karku,a jak dziecku jest zimno ma zimne raczki i nosek,dacie rade .Najbardziej zawsze zal mi bylo dzieci w sklepach.Tak,jak opatulone na dworzu,tak w sklepie.Ja zawsze rozpinalam malego na zakupach.Ale mnie wczoraj bolaly zebra i plecy od siedzenia przy tych literkach.
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2011-09-20 o 09:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

no i znow 50 zl na globulki.
.
)

Musze sie pochwalic, zdal swoje wypragnione egzaminy na Policji na licencje pracownika ochrony. Jak to powiedzial jeden ze znajomych, teraz jest licencjonowanym "osilkiem". Smiac mi sie chcialo bo do osilka mezusiowi to troche daleko