|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Co do objętości - suszyłaś głową w dół? A coś mi się obiło, że kręcone to lepiej suszyć bez jonizacji? Ja suszę bez, a może spróbuję z jonizacją, jak Wy kochane suszycie? |
|
|
|
|
#42212 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
One były leciutko pocieniowane 3 miesiące temu
Właśnie zastanawiam się, czy nie trzeba mocniejszego zejścia z objętości.Na zdjęciach tego nie widać, ale obecnie nad karkiem z tyłu robi mi się taka gula, włosy w tym miejscu próbują się kręcić i rozpychają się na boki Wyżej przylegają do głowy całkiem ładnie a potem ups, poducha ![]() Panthenol Gorvity mam i bardzo sobie chwalę Jest na zwykłej wodzie, nie tej ichniejszej zdrojowej.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taki hmmm, olejowy... Myślę, że jednak jest rafinowany - bo wg. producenta nadaje się do smażenia (inna rzecz, że smażyło się na nim okropnie, szybko się przypalał) no i cena też chyba zbyt niska jak na olej zimnotłoczony. Co do działania - nadal jestem bardzo zadowolona, na tyle, że odstawiłam i oliwę i olej kokosowy, używam tylko winogronowego. Po pierwsze ogranicza wypadanie, po drugie wygładza i chyba lekko uelastycznia włosy, nawet dodaje ciut objętości. Daje mi rzadkie u mnie poczucie wypielęgnowanych włosów. Zaczęłam też jeść go w sałatkach i polewam także mięcho psu ![]() Rafinacja raczej nie wyjaławia olejów ze wszystkiego Może są uboższe, ale może też nie powodują np. wyprysków i podrażnień? Nie wiem, w każdym razie olej Biedronkowy działa ![]() Cytat:
Kończy mi się Seboradin Niger, robię casting na nową wcierkę, Neril miałam dawno temu na biwaku, wszystkie osy się do mnie zlatywały ![]() Cytat:
|
|
#42213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/3252739
|
|
#42214 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#42215 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z Heenarą na łebie
![]() Wiecie co, zostałam dziś zabita dosłownie - ostatnio, jak zamawiałam przez internet kupiłam Bingo 5 alg i mój kuzyn pracujący w pewnej hurtowni kosmetycznej słyszał jak ją zachwalałam jego małżonce. I co? Dziś przywiózł mi 5 innych masek Bingo! I kasy nie chciał - cudowny ten facet, szkoda, że mój kuzyn
|
#42216 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
czy to tylko zalane czy co Cytat:
|
||
|
|
|
#42217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie najlepiej się sprawdza jako dodatek do czegoś, obecnie najczęściej do oleju. Nalewam oleju do miseczki, wciskam porcję żelu, mieszam szybko i nakładam na skórę głowy i włosy. Mieszać trzeba co chwilę, bo żel z tłustym się nie łączy trwale, ale to zupełnie nie szkodzi. Potem standardowo mycie szamponem i odżywka, która może być lekka - najczęściej Alterra z granatem, dla mnie dość lekka ale po olejach może być. No i na koniec zabezpieczanie/stylizacja.Po identycznej procedurze tylko bez Panthenolu nie miałam takich efektów. Wcześniej dodawałam też do maski Biovax - bez niego była ciut za lekka, a moje włosy początkowo były bardzo, bardzo spragnione Jako wzbogacacz masek i odżywek świetnie się sprawdza, bo w ogóle nie obciąża - włosy i skóra wchłaniają ile chcą, reszta się spłukuje i git ![]() Podobnie jako reanimator, nakładałam solo na suche i mokre włosy, działał lepiej niż żel aloesowy też Gorvity. Teraz już nie używam, do reanimacji wolę żel lniany (lepiej zabezpiecza) a Panthenol biorę tylko do olejów.
|
|
#42218 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Jeśli można kolejna początkująca przyłącza się do wątkuDo V klasy podstawówki włosy miałam proste jak druty, potem coś złego się z nimi porobiło(czyt. pojawiły się fale) i od VI do II LO dzień w dzień je prostowałam. Nie używałam odżywek, myłam szamponami rekomendowanymi przez gwiazdy w nadziei, że stan włosów się polepszy. Nie były one kręcone, fale były coraz mniej widoczne, ale z pewnością nie były to typowo proste włosy. Kiedy w II LO osiągnęłam prawie wymarzoną długość włosów(czyli do wcięcia w talii) ścięłam je do ramion i.. nadal prostowałam (Nie)stety pojedyncze fale w miejscu gdzie włosy były pocieniowane dawały znak, że nic się nie zmieniło i za nic nie będę miała prostych włosów. Dwa tygodnie później trafiłam na forum Kręconowłosych. Bez zastanowienia podjęłam się mycia metodą OMO.. tylko z nazwy. Oczywiście stan włosów się poprawił, prostownicy nie używam od dobrych 4 miesięcy. Niemniej jednak, były to szampony z silikonami, raz myłam odżywką, raz nie, nie olejowałam, nie używałam b/s, aż do dnia wczorajszego, kiedy to powiedziałam DOSYĆ i opracowałam nowy plan *tu szyderczy śmiech* Jako, że nadchodzi zima w grę wejdzie olejowanie 2x w tygodniu. 1x w tygodniu maska (jeszcze nie wiem jaka.. może Gloria )Prawdziwe nieudawane OMO: Mrs. Potter, Babydream, Isana biała b/s - Naturia Joanny, i raz na 3tygodnie jakiś delikatny szampon z silikonami na całą długość włosów Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie żelu do stylizacji włosów.. Kiedy (i czy w ogóle) go używacie? tj. kiedy należy go nałożyć, w jaki sposób |
|
|
|
#42219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kokos był rafinowany i zdążył zdziałać cuda!
|
|
|
|
|
#42220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42221 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie gdzie mogę znaleźć produkty z serii Mrs Potter's?
|
|
|
|
#42222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście używam tylko lnianego żelu, po odżywce b/s. A ilość i sposób nakładania - sama musisz sobie opracować, każde włosy wolą co innego. Ja nakładam na noc wielkie ilości, w nocy się odgniata i jest pięknie![]() Cytat:
![]() DMkAnia, to już drugi raz mój z Heenarą, na razie się kochamy
|
|
#42223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42224 |
|
Zakorzenienie
|
Supermarkety - tam ich najwięcej.
|
#42225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny człowiek, pożycz kuzyna ![]() Cytat:
A czemu ten szampon raz na 3 tygodnie to z silikonami, niepotrzebnie obciąży, a silikony niektóre trzeba szamponem z SLS zmywać, może lepiej jakiś delikatny szampon babydream bez silikonów Żeli większość z nas używa, ja używam po nałożeniu odżywki bs, rozczesaniu włosów palcami lub grzebieniem, potem głowa w dół, nakładam żel ruchem ugniatającym na całe włosy, ugniatam chwilę pieluszką tetrową i biorę się do suszenia suszarką z dyfuzorem Relacja po użyciu oleju z kiełków pszenicy - jak wszystkie oleje z przewagą kwasów wielonienasyconych omega 6 i omega 3 - robi mi takie fajne, sprężyste i elastyczne włosy, mięciutkie. Na zdjęciu 1 jeszcze nieodciśnięty żel i trochę wilgotne, na następnych już odciśnięte. Skończył mi się żel bielenda grafitti, użyłam różowego z rosmana, ale wolałam starszą wersję, ta nowsza jakaś taka rozwodniona i słabiej utrwala
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-20 o 13:56 |
||
|
|
|
#42226 |
|
Zakorzenienie
|
nieee, po prostu taki cieniutki żel wodnisty
|
|
#42227 |
|
Zakorzenienie
|
2 sztuki shea z algami, spirulina z keratyną, elastyna, glinka ghassoul, kaszmir i jedwab. Chłopak jest niesprzedajny
|
#42228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam, że tak Was się wypytuję, ale jutro jadę na zakupy i muszę zapasy porobić i polatać po mieście za różnymi cudami
|
|
|
|
|
#42232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siostro w miłości lokowej
![]() Cytat:
![]() Jestem niesamowicie dziś z życia zadowolona ![]() Cytat:
)
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-20 o 14:08 |
||
|
|
|
#42233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Himee witaj na wątku pokażesz włoski?Myszko mogę podotykać?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-20 o 14:18 |
||
|
|
|
#42234 |
|
Zakorzenienie
|
|
#42235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myszka2020 gdzie kupujesz Bingo- na Zamojskiego? mnie z keratyną nie służy, mam oklapnięte włosy ![]() Dziewczyny jaka suszarkę polecacie?musi mieć dyfuzor i zimne powietrze I czy opłaca się kupić z jonizacją?
|
|
#42236 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie też była wczoraj jojoba (ale masło, dla mnie to pachnie nagrzaną słońcem szklarnią pełną pomidorów
)na 10h na suche włosy potem piling cukrowy proporcje były 4łyżki cukru na 2 łyżki szamponu/odżywki ja zrobiłam trochę inaczej: 3 łyżki cukru na 1 łyżkę szamponu alterra migdałowa+pół łyżki szamponu hipp+pół łyżki balsamu pottersa aloesowego (dla poślizgu) i fajne to jest ![]() starałam się nakładać jak najbardziej na skórę głowy i masowałam, utworzyła się gęsta piana typu piana z białek z cukrem, masowałam chwilę dokładając mieszanki, wszystko pięknie i szybko się zmyło ciepłą wodą potem nałożyłam błotko Bielendy na 12 minut (niezgodne z CG-silikony sztuk 2), mamusiu jak to pięknie pachnie na końcu na ociekające włoski żel lniany i joaśkę z wrzosem-ten zapach też bardzo lubię, teraz włoski schną a joaśka nie przebiła się przez zapach błotka ![]() na wilgotny skalp powcierałam Nerila, potem koszulka na głowę, harmonijkowanie i czekamy
|
|
#42237 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mieszkam w Krakowie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#42238 |
|
Zakorzenienie
|
Bingo sklep
Mają różne cuda, osobiście polecam Redual +, jak ktoś ma trądzik czy zaskórniki Maski natwarzowe i nawłosowe boskie
|
#42239 |
|
Zakorzenienie
|
agula to nie pomogę
może allegro?
|
#42240 |
|
Rozeznanie
|
Ooooo, tak, poproszę, uwielbiam. Choć te krótsze tez cudne.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

Właśnie zastanawiam się, czy nie trzeba mocniejszego zejścia z objętości.
Wyżej przylegają do głowy całkiem ładnie a potem ups, poducha

Cudowny człowiek, pożycz kuzyna

pokażesz włoski?