Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 10:49   #2161
mora103
Raczkowanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
My od 7 już na nogach. Nocka taka jak wczoraj

A może wsadź Eryka do spacerówki. Ja jak wychodziłam z małą w gondoli to miałam dosłownie cyrk na kółkach. W wózku wytrzymała max 15min a później tylko rączki. Teraz wszystko widzi, zasypia bez problemu a nasze spacery trwają nawet 4 godziny. Wyciągam ją tylko żeby nakarmić.

Prosimy o dzisiejsze głosy i każdej po buziaku za wczorajsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Tylko problem w tym że on w spacerówce jest juz od ponad miesiaca,musze męża poprosic zeby przełozył mi siedzonko w kierunku jazdy moze w tym jest problem ze ma dosc patrzenia na mnie woli widoczki.Spróbuje i zobacze.
U nas nocka jak zwykle je co 4 godziny a w miedzy czasie latam i wkładam mu smoka.Rany kiedy my sie wyspimy

W tej chwili śpi od 9 ,ale to jedyna drzemka dłuższa w ciagu dnia,póxniej sa jeszcze dwie ale po 30 min

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Moja dziecko dzisiaj pierwsze raz się poturlało tak szybko brzuch-plecy-brzuch
i juz była przy ścianie i drapała tapetę
Prosze jaka akrobatka,gratulacjekla ski:
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:56   #2162
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Widzę że coraz więcej przeziębionych my juz mam nadzieję wychodzimy na prostą. Zadzwoniłam dziś do lekarza punkt 8 rano i dostałam ostatni numerek

Moja mostkuje juz od dawna ale na wyciągniętych rączkach i do przodu, ale na panelach trochę jej się nogi slizgają

Dodatkowo odkryła jakiś tydzień mniej więcej temu że przecież można stać w łóżeczku na kolanach, już dupkę podnosi do stania całkowitego.
Jak się ją lekko potrzyma albo postawi przy łóżku to stoi sama.
Rano najlepiej o 6 budzi matkę takim odgłosem z buzi jak osioł ze Shreka, nie wiem czy kojarzycie "daleko jeszcze? "

Taki sezon przeziębieniowy niestety teraz
dobrze, że u Was już w porządku
no i brawo dla Wioli za postępy
są takie specjalne buciki do raczkowania i chodzenia - chyba gucio...
jednak najlepiej kupić na początek skarpetki z abs żeby nóżki się nie ślizgały, a potem do chodzenia jakieś buty dobrze trzymające kostkę...

moja też odkryła wstawanie - tylko leniucha nie podciąga się sama na rękach, a wystarczy, że ją przytrzymuję a ta od razu nogi proste, no i jeszcze z siedzenia próbuje sama tak jakby wyskoczyć do góry i prostować nogi - muszę ją łąpać wtedy, bo jej się nie chce rąk używać...

Cytat:
Dziękujemy

właśnie w DDtvn
widziałam boski jeździk dla małej, ja go chce
ten wózeczek, czy ten duży pałąk??

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
moja tez je kaszke łyżeczką, o butli nie ma szans!!

a jaki w końcu podpasował ??
a o ile łatwiej byłoby nam butlą prawda??

trójprzepływowy

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
łał, super i dobrze że pleśniawki znikaja
jeszcze są widoczne, ale już ich jest mniej
no, i Lenka jeszcze ciągle śpi
ale rozpusta

Cytat:
Szymelka łątwiej byłoby Ci karmić w takiej sytuacji gdybyś troszeczkę odciągnęła mleka, wtedy dziecku też się łatwiej łapie sutek
tak, wiem, ale taka byłam rozespana i w szoku, że Lenka tyle spała, że wolałam nie odrywać jej jak już się zdecydowała na jedzenie

Cytat:
fajny ten wózeczek a ta mała słodko w nim wyglądała
tylko on powinien mieć taki pałąk, aby się nie schylać
Stary 2011-09-20, 11:01   #2163
izunia233
Zadomowienie

mora103 to może faktycznie spróbuj obrócić, może będzie lepiej?

Maja dziś zrobiła mi już 3 kupę i nie wiem czy to po wczorajszych jabłuszkach, które jadła drugi raz w życiu czy może jednak wyżyna się ta dwójka

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:01   #2164
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ale to moze nie od tego kicha tylko od czegoś innego, myślisz że to po pomarańczach?
Cytat:
Tajka a jak po wczorajszych cytrusach? była jakaś reakcja?
Dalam 2 lyzeczki, zaczela lzawic i kichac i tak jakby kaszlec... zrobilam przerwe 10 minut, przestala i dalam kolejne 2 lyzeczki i znowu to samo

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:03   #2165
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!!!
bawełniana znaczy pierwszą czy drugą, bo różnie piszą?
a możesz podać jakis pomysł na prezent bo ja za m-c i nie wiem co kupić?
drugą. Dziękuje pieknie wszystkim za gratulacje.
Kupilam mezowi wspanialy prezent - sobie bieliznę no i wyjatkowo polozylam dziecko spac do lozeczka. BYl bardzo zadowolony ale pozniej i tak wrocila do nas

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
mam pytanie czy wasze dzieci tez tak mostkuja??? dupke do gory i na nogach sie opieraja i glowce ??? i jak go trzymam na kolanach to tak jakby na koniu jezdzil
tak tez tez.

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
a moja mama dała mi w niedzielę paczuszkę dla Mateusza, otwieram a tam spodnie granatowe w kancik więc Mati pójdzie jednak do chrztu w granatowych a nie beżowych.
teraz będę musiała mu chyba 2 razy dziennie spodnie przebierać bo po podliczeniu wszystkich wyszło mi 18par spodni ma więcej niż ja i mąż razem wzięci
super! I mama rozwiazala problem

Cytat:

Dodatkowo odkryła jakiś tydzień mniej więcej temu że przecież można stać w łóżeczku na kolanach, już dupkę podnosi do stania całkowitego.
Jak się ją lekko potrzyma albo postawi przy łóżku to stoi sama.
Rano najlepiej o 6 budzi matkę takim odgłosem z buzi jak osioł ze Shreka, nie wiem czy kojarzycie "daleko jeszcze? "
o proszę! Wszystkie dzieciaki robią postępy!
a z tego 'daleko jeszcze' to nie mogę

Cytat:
Dziękujemy

właśnie w DDtvn
a jaki jaki? My już jeździk mamy od prawie 2 miesiecy. Dostala od mojej Mamy taki jaki sama wybralam z okazji chrztu. Jest trojfunkcyjny. Tez jako pchacz. A Lili podoba sie baaaaaaaaaaaardzo

u nas noc ciezka. Co chwile budzila sie ze strasznym krzykiem, napinala i straszne baki strzelala. Strasznie plakala. i nie radzila sobie z tymi bąkami. Na brzuszek ja kladlam na chwile zeby latwiej wyszly i brzuszek jej masowalam. jestem padnieta. ide spac.
caly czas zastanawiam sie , skad wziely sie jej takie bąki. dzien byl normalny. tylko na obiadek zjadla zupke jarzynowa z kalafiorem. moze przez ten dziadowski kalafior (pierwszy raz byl w sklladzie posilku)
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:07   #2166
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
drewniany wózek, zakochałam się

ale nie mogę w necie znaleźć

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

kwartalinka
może potrzebuje czasu na przestawienie się
slodki ten wózeczek

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

a o ile łatwiej byłoby nam butlą prawda??

trójprzepływowy

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

ojjjj tak!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:11   #2167
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Dalam 2 lyzeczki, zaczela lzawic i kichac i tak jakby kaszlec... zrobilam przerwe 10 minut, przestala i dalam kolejne 2 lyzeczki i znowu to samo
Czyli jednak jej nie podeszły, eh...

kasienkakg kalafior ogólnie powoduje wzdęcia więc może to przez to

no i 4 kupa

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-20, 11:22   #2168
Natka3008
Rozeznanie

Witam
U nas nocka jak co dzień, jedno nocne karmienie, a później ok. 8 witamy dzień

Ja wczoraj dałam Anastazji deserek jabłuszko. Musiałam spróbować czy nie wyjdzie jej znowu uczulenie, bo po soku jabłkowym to miała pełno krostek na twarzy. A po deserku na szczęście nic jej nie wyszło. Choć szału na niej nie zrobił, kwasiła się

Cytat:
My od 7 już na nogach. Nocka taka jak wczoraj

A może wsadź Eryka do spacerówki. Ja jak wychodziłam z małą w gondoli to miałam dosłownie cyrk na kółkach. W wózku wytrzymała max 15min a później tylko rączki. Teraz wszystko widzi, zasypia bez problemu a nasze spacery trwają nawet 4 godziny. Wyciągam ją tylko żeby nakarmić.

Prosimy o dzisiejsze głosy i każdej po buziaku za wczorajsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
Oczywiście zagłosowane

Kurcze nie oglądałam DDTvn

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:46   #2169
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam
U nas nocka jak co dzień, jedno nocne karmienie, a później ok. 8 witamy dzień

Ja wczoraj dałam Anastazji deserek jabłuszko. Musiałam spróbować czy nie wyjdzie jej znowu uczulenie, bo po soku jabłkowym to miała pełno krostek na twarzy. A po deserku na szczęście nic jej nie wyszło. Choć szału na niej nie zrobił, kwasiła się

Oczywiście zagłosowane

Kurcze nie oglądałam DDTvn
Ale miałaś super nockę. Zazdroszczę Ci Co do deserku to Maja wczoraj też robiła kwaśne minki ale one były takie słodkie hehe

Stary 2011-09-20, 12:02   #2170
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Czesc kochane!

Nie pisze teraz czesto, bo przez to przeziebienie mam caly czas brak czasu
Od wczoraj dorwalo katarzysko i mnie i TZa... Potwornie sie czujemy oboje ale Nino chociaz jest wesoly, wiec o jeden klopot z glowy.
Katar ma potworny i do tego kaszle ale nie ma temperatury i jak mu porzadnie nosek oczyszczam przed noca to spi... 9h!!!! Jest mala pobudka ale to bardziej krecenie sie i mruczenie, nie karmie nawet, bo ma oczka zamkniete i szybko zasypia ponownie Dopiero kolo 5 byl glodny, ale oczywiscie po oczyszczeniu noska rozbudzil sie i 1h z glowy Spalismy pozniej do 8, wiec nie bylo tak zle
W ciagu dnia jest tylko bardzo kiepsko ze snem Wczoraj cale 15 minut kimal na caly dzien

Zdrowka i jeszcze raz zdrowka wszystkim zycze, bo ten okres jesienno - zimowy da nam w kosc niestety

O 12 mamy lekarza, wole byc pewna, ze w oskrzelach nic nie ma

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:08   #2171
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej nadrabiam powoli zaległości. Miałam to wczoraj zrobić, ale zasiadłam do komputera, a tu zonk - włączyć się nie chce pomyslałam, że się zepsuł, bo były z nim niedawno problemy. A wieczorem mąż wrócił z pracy i laptopa naprawił - podłączył zasilacz, bo bateria była wyładowana tym sposobem miałam odwyk jednodniowy
Dawid dalej z katarem, trochę mniejszym, ale nadal się męczy. Na szczęście w nocy nie mu przeszkadza i powróciliśmy do tylko jednej pobudki Za to mnie rozkłada pożądnie i nie wiem czy cokolwiek mogę wziąć przy karmieniu piersią

Wszystkim ciociom bardzo dziękujemy za gratulacje
My również serdecznie gratulujemy każdemu dzieciaczkowi z osobna skończonych miesięcy
Widzę też, że coraz więcej zakatarzonych dzieciaków - współczuję bardzo, oby wszystkie szybko pozbyły się kataru i w ogóle dla wszystkich dużo zdrówka

izunia świetne te małe zębolki, rzeczywiście chyba dwójka już zaczyna się przebijać

Castia ja mam kilka kombinezonów na zimę, bo dostaliśmy, więc nie będę nowych kupować (tylko zobaczę jakie to rozmiary, żebym potem nie była zaskoczona ), ale kurteczkę taką jesienną to kupię na pewno

Montii przywieź to słoneczko ze sobą

Tity my wychodzimy na spacer zaraz po karmieniu i wracamy na kolejne, czyli ok. 2,5h spacerujemy. Pewnie dłużej też by się dało, ale ja jakoś nie lubię na dworze karmić.
A dla Leonka wielkie brawa, robi chłopak postępy

kwartalinka witaj po wakacjach, fajnie że wyjazd udany i pogoda Wam dopisała
Dawidek bardzo dziękuje za życzenia

Eirene zgadzam się z Tobą co do smoka. Nie mam na tyle cierpliwości, żeby się męczyć kilka dni, więc po prostu poczekam aż Dawid będzie większy i bardziej kumaty. Teraz zasypia i w dzień i wieczorem ze smokiem, a potem po jakimś czasie wypluwa, ale też coraz częście w dzień go szuka, a jak leży gdzieś niedaleko niego to sam sobie bierze i wtyka do buzi

Resztę doczytam później, bo terrorysta wstał i wzywa

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:09
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:22   #2172
tajka88
Zakorzenienie

JaK tam wloski waszych dzieciaczkow... odrastaja nowe?? Lenie ze starychj zostala tylko grzywa a na okolo glowki rosna nowe ciemny blond juz maja z 1-1,5cm
Kuzynka Lenki ma 9miesiecy i jej mama juz kucyki robi, a urodzila sie prawie ,lysa
Ciekawa jestem kiedy grzywa wypadnie:P

Stary 2011-09-20, 12:22   #2173
marta_27
Zadomowienie

dziękujemy za życzenia zdrówka. mam nadzieję że szybko się spełnią

jesteśmy po wizycie u lekarza. pani dr załatwiła nas błyskawicznie. niech już ta moja wraca z tego L4 bo przynajmniej mam pewność że dobrze Mateusza zbada.
Mati ma infekcje dróg oddechowych, czyli to samo co w lipcu. dostał Pulneo, dicoflor, vit c, i jeszcze coś ale nie umiem przeczytać na recepcie co no i skierowanie na pobranie krwi

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
marta super ze sie udalo z tym ksiedzem no to masz problem z glowy ze spodniami moze skoro bedziesz z takim maluszkiem to cie przepuszcza w kolejce
na szczęście obyło się bez czekania w kolejkach bo nie było nikogo w przychodni i weszliśmy od razu

Cytat:

U nas nocka super!! Lenka pierwszy raz w swojej karierze przespała 8 godz bez budzenia!! Tak wymęczona była już wczoraj tym katarem, no i raz w dzień spała, że regenerowała się w nocy. Moje piersi nie przywykły do takiej nocnej przerwy - myślałam że eksploduję Lenka miała problem z ciągnięciem cyca taki był twardy...
Myślałam, że będzie nieciekawie w związku z zatkanym nosem, ale wieczorem zaaplikowałam jej wszystko co możliwe i Lenka spała. Co prawda furkotało jej troszkę w nosku, ale widocznie jej to bardzo nie przeszkadzało. No i już widać efekty walki z pleśniawkami
Teraz gwiazda usnęła, bo od 7 buszowała, a ja mam czas na kawkę
za super nockę. Mateusz wczoraj padł po 20 ale wiercił się przez sen i w nocy też wstawałam kilka razy bo się wybudzał przez ten katar. także jestem niewyspana i najchętniej położyłabym się do łóżka

Cytat:
super dla Idalki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Marta zdrówka wam życze i zazdroszczę załatwionej sparwy z chrztem.Mi sie normlanie nie chce iśc do tych księży i wysłuchiwać
współczuję. ja na szczęście u księdza nie byłam ani razu. wysłałam męża i on wszystko załatwiał. także nawet nie wiem jak to technicznie wygląda na takim chrzcie muszę go jeszcze raz wysłać żeby dopytał o wszystko
ja mam alergię na kościół i księży

Cytat:
Oby na swoje chrzciny był juz zdrowy
Super że spodenki macie, my jeszcze w proszku, sukienki niet
tylko restauracje załatwiliśmy.
A Wy gdzie robicie imprezę ?
to od której zapisy w przychodni u Was są że o 8 już ostatni nr
mam nadzieję że obydwoje będziemy zdrowi do niedzieli.
chrzciny robimy w restauracji. tort już zamówiony, teraz tylko gromnice, szatkę, alkohol, napoje i owoce musimy kupić

Cytat:
Dziękujemy

właśnie w DDtvn
jaki

Cytat:
marta_27 fajnie, że udało Wam się załatwić z tymi chrzcinami. Ksiądz zawsze musi się nagadać tylko jak pytasz się "ile" to wtedy mało móią bo "co łaska", ciekawe nie?
no dokładnie. w całym swoim życiu spotkałam się z jednym normalnym księdzem

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
drugą. Dziękuje pieknie wszystkim za gratulacje.
Kupilam mezowi wspanialy prezent - sobie bieliznę no i wyjatkowo polozylam dziecko spac do lozeczka. BYl bardzo zadowolony ale pozniej i tak wrocila do nas
super prezent. chyba mojemu też taki sprawię przy najbliższej okazji

Cytat:
Czyli jednak jej nie podeszły, eh...

kasienkakg kalafior ogólnie powoduje wzdęcia więc może to przez to

no i 4 kupa
u nas też już 4 kupy były. i ostatnia wsiąknęła w pampersa taka rzadka. pytałam lekarki i powiedziała że albo od wirusa albo po tej kaszce wczorajszej. no i kazała odstawić na razie wprowadzanie kaszy. tyle się naczytałam, zastanawiałam co i jak, i jak w końcu wprowadziłam to mam odstawić

kurczę, dziewczyny coraz gorzej się czuje. zaczęło mi z nosa lecieć i oczy mi łzawią. nie mówiąc o gardle. a nie dalej jak w sobotę mówiłam, że po ciąży jakiś cud się stał bo nie choruję w ogóle a zawsze co 2m-ce chora byłam. no to mam za swoje, hehe

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:24
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:26   #2174
agaaga89
Zakorzenienie

Babeczki, wpadam na chwilkę bo dzisiaj szczepienie, wizyta u hematologa, trzeba się zapisać do chirurga na podcięcie wędzidełek... Ciągle coś Prosimy tylko o głosy, już zostały ostatnie dni

http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:29   #2175
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, dziewczyny coraz gorzej się czuje. zaczęło mi z nosa lecieć i oczy mi łzawią. nie mówiąc o gardle. a nie dalej jak w sobotę mówiłam, że po ciąży jakiś cud się stał bo nie choruję w ogóle a zawsze co 2m-ce chora byłam. no to mam za swoje, hehe
duuuuzo zdrowka

Stary 2011-09-20, 12:57   #2176
gosiawolna
Rozeznanie

no Krystian tez tak robi juz troche czasu, zawsze chcialam zapytac i mi wylecialo z glowy no racja najgorzej to przy przewijaniu, wtedy to masakra bylismy na pobraniu krwim eh i z wielka laska pobrali bo bylo przed 12 i oczywiscie musialy pomarudzic, ostatni raz bylam tam, wiecej to pojade tam gdzie zawsze, kij ze dalej ale o wiele lepsza obsluga jest a nie. maly strasznie plakal, a tz z nim byl bo tylko 1 rodzic mogl wejsc a tam gdzie przed tem to moglismy razem wejsc bez problemu. teraz wiem jakie to uczucie gdy dziecko placze a ja nic nie moge zrobic bo mnie nie ma przy nim
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:22   #2177
Castia
Wtajemniczenie

hej ale zimnica dziś brrrr
Malwinka spi, ja czytam ksiazkę "Pokój" Emmy Donoghue, polecam wciągaaaa

Cytat:
moja od małego pluła butlą, wszystkie możliwe smoczki chyba przetestowałam - mam w domu cały arsenał
haha tak samo jak my. butelek, smoczków cała szafka a mała i tak wybrzydza

Cytat:
pewnie ciekawa ta tapeta i szybko chciała się do niej dostać

wszystkim chorowitkom oczywiścię życze zdróweczka!!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:34   #2178
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Za to mnie rozkłada pożądnie i nie wiem czy cokolwiek mogę wziąć przy karmieniu piersią
Mnie ostatnio też przeziębienie dopadło i też karmię tylko piersią. Moja kuracja wyglądała tak: 3 dziennie po 2 szt wit. C i do tego litry herbaty z lipy lub z cytryną lub malinową i przeszło. A na gardło najlepsza płukanka woda+sól co prawda mnie naciągało ale dałam radę.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Babeczki, wpadam na chwilkę bo dzisiaj szczepienie, wizyta u hematologa, trzeba się zapisać do chirurga na podcięcie wędzidełek... Ciągle coś Prosimy tylko o głosy, już zostały ostatnie dni

292 ode mnie. No ale nie zawsze mogę zagłosować bo jest napisane, że głos już oddany

Stary 2011-09-20, 13:35   #2179
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
to chyba jej nie podchodzi...

a co do włosków to moja była łysolek od urodzenia, tzn taki meszek miała który się wytarł, a teraz odrastają nowe i coraz gęściej się robi na głóce - no nie jest to to co u Twojej Lenki, ale już łysinką nie świeci

Cytat:
u nas noc ciezka. Co chwile budzila sie ze strasznym krzykiem, napinala i straszne baki strzelala. Strasznie plakala. i nie radzila sobie z tymi bąkami. Na brzuszek ja kladlam na chwile zeby latwiej wyszly i brzuszek jej masowalam. jestem padnieta. ide spac.
caly czas zastanawiam sie , skad wziely sie jej takie bąki. dzien byl normalny. tylko na obiadek zjadla zupke jarzynowa z kalafiorem. moze przez ten dziadowski kalafior (pierwszy raz byl w sklladzie posilku)
współczuję nocki może jeszcze nie pora na kalafiora??
zdrówka życzę!!

Cytat:
no i 4 kupa
oby to nic poważnego!!

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Czesc kochane!

Nie pisze teraz czesto, bo przez to przeziebienie mam caly czas brak czasu
Od wczoraj dorwalo katarzysko i mnie i TZa... Potwornie sie czujemy oboje ale Nino chociaz jest wesoly, wiec o jeden klopot z glowy.
Katar ma potworny i do tego kaszle ale nie ma temperatury i jak mu porzadnie nosek oczyszczam przed noca to spi... 9h!!!! Jest mala pobudka ale to bardziej krecenie sie i mruczenie, nie karmie nawet, bo ma oczka zamkniete i szybko zasypia ponownie Dopiero kolo 5 byl glodny, ale oczywiscie po oczyszczeniu noska rozbudzil sie i 1h z glowy Spalismy pozniej do 8, wiec nie bylo tak zle
W ciagu dnia jest tylko bardzo kiepsko ze snem Wczoraj cale 15 minut kimal na caly dzien

Zdrowka i jeszcze raz zdrowka wszystkim zycze, bo ten okres jesienno - zimowy da nam w kosc niestety

O 12 mamy lekarza, wole byc pewna, ze w oskrzelach nic nie ma
o matko - wszyscy chorzy - współczuję - zdrowiejcie szybko i niech u Nina lekarz nic nie wysłucha -

kasiunia - zdrówka życzę

Cytat:
Mati ma infekcje dróg oddechowych, czyli to samo co w lipcu. dostał Pulneo, dicoflor, vit c, i jeszcze coś ale nie umiem przeczytać na recepcie co no i skierowanie na pobranie krwi

normalnie epidemia jakaś!! - kolejni chorzy
współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia zwłaszcza Matiemu..

Cytat:

nie za wcześnie na taki zabieg dla dziecka??

a głosiki poszły
Stary 2011-09-20, 13:49   #2180
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
moja Malwina jak nie chce już jeść to też tak robi zaczyna kaszleć, udaje że się dławi no i już wiem ze koniec jedzenia

agaaga zagłosowane!

izunia kupki częstsze też na zabki mogą być. mam nadzieję zę to zaden wirus.
moja też robiła ostatnio sporo w ciągu dnia ale my z tż załapaliśmy wirusa grypy żołądkowej no i pediatra nie wiedziała czy ona też złapała wirusa czy to na zęby no i dostała raz Lacidofil. później były jeszcze ze 3 kupki i koniec
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:52   #2181
mora103
Raczkowanie

Mam problem od wczoraj mały ma zaczerwienioną pupke i zrobiły mu sie tam krostki z białymi koncowkami.Smarowałam linomagiem z cynkiem ale nic nie pomaga Dziewczyny co mam robic ?
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:59   #2182
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
moja Malwina jak nie chce już jeść to też tak robi zaczyna kaszleć, udaje że się dławi no i już wiem ze koniec jedzenia

agaaga zagłosowane!

izunia kupki częstsze też na zabki mogą być. mam nadzieję zę to zaden wirus.
moja też robiła ostatnio sporo w ciągu dnia ale my z tż załapaliśmy wirusa grypy żołądkowej no i pediatra nie wiedziała czy ona też złapała wirusa czy to na zęby no i dostała raz Lacidofil. później były jeszcze ze 3 kupki i koniec
na szczęście na 4 się skończyło

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Mam problem od wczoraj mały ma zaczerwienioną pupke i zrobiły mu sie tam krostki z białymi koncowkami.Smarowałam linomagiem z cynkiem ale nic nie pomaga Dziewczyny co mam robic ?
a masz sudocrem bo nam zawsze pomaga jak tylko coś się dzieje

Stary 2011-09-20, 14:04   #2183
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ten wózeczek, czy ten duży pałąk??
ten wózeczek

Cytat:
a jaki jaki? My już jeździk mamy od prawie 2 miesiecy. Dostala od mojej Mamy taki jaki sama wybralam z okazji chrztu. Jest trojfunkcyjny. Tez jako pchacz. A Lili podoba sie baaaaaaaaaaaardzo
Cytat:
jaki
taki wózek dla lalki z drewna,
może służyć jako pchacz albo właśnie dla lali, a może dziecko się w nim usiąść

tutaj jest

http://dziendobry.tvn.pl/video/chodz...est,13277.html

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-09-20 o 14:08
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:18   #2184
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno od kalafioru - jest ciężkostrawny tzn wzdęcia po nim są.

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Czesc kochane!
kurujcie się
super że Nino tak ładnie śpi w nocy

Cytat:
A wieczorem mąż wrócił z pracy i laptopa naprawił - podłączył zasilacz, bo bateria była wyładowana tym sposobem miałam odwyk jednodniowy

Cytat:

ja juz dziś głosowałam
podcięcie wędzidełek ojej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:49   #2185
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
myj wodą z mydłem i często wietrz, możesz też smarować bepanthenem, w ostateczności jak już nic nie pomoże tormentiolem...

Cytat:
ten wózeczek

tutaj jest

też podobał mi się ten wózek, ale już nie jego cena
Stary 2011-09-20, 15:01   #2186
kasiuni_a
Wtajemniczenie

kasienkakg wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

izunia oczywiście zagłosowane, nie piszę za każdym razem, ale staram się każdego dnia głosować

gosiawolna mój Dawid mostek robi przede wszystkim jak pieluchę zmieniam, albo przebierem, czasem to już naprawdę nie mam ochoty tak się z nim siłować

marta_27 co bierzesz na gardło? A karmisz piersią? Ja wczoraj poszłam do apteki, ale babka powiedziałam, że nic mi nie może dać na gardło Ale nas porozkładało i nasze dzieciaki, jedno za drugim katar łapie.
Dobrze, że z chrztem już załatwione, jeden problem z głowy nam ksiadz wszystkie techniczne kwestie wyjasnił w 30 sek. tuż przed mszą jak byliśmy podpisy złożyć

szymelka dla Lenki za takie piękne spanie dzisiejszej nocy, nawet katar jej nie przeszkodził

żurawinka ale z tej Wioli Twojej aparatka, już się w łóżeczku próbuje podnosić, super

iza jak znajdziesz ten jeździk to pokaż, bo ja DDTVN nie oglądam
doczytałam, że już wstawiłaś link

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-20 o 15:04
Stary 2011-09-20, 15:10   #2187
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
gosiawolna mój Dawid mostek robi przede wszystkim jak pieluchę zmieniam, albo przebierem, czasem to już naprawdę nie mam ochoty tak się z nim siłować
Lena teraz wstaje na czworaka na przewijaku... normalnie kombinuje jak moge... Tz czasami sie wkurza i odklada do lozka na minute(najwyzej zrobi siku:P) i probuje od nowa... lubi tez schodzic tyleczkiem z przewijaka, dlatego od jakiegos czasu kladziemy przewijak na srodku lozeczka a nie na brzegu

Bylismy ogladac inne miejsce na biznes... o juz sie boje... takie to ogromne, ze hej i kiedys tam teatr byl... teraz tylko wygrac w lotka heheh, a tak szczerze trzeba sie z tym przespac.

Za chwilke 12letnia kuzynka Lenki przyjdzie do nas po szkole... trzeba bedzie zabawiac:P Tz robi lasagne, a Lena spi. Dzis kupilismy jednak Bebilon 2 zamiast NAN2, bo tam jest tylko 0,5 zelaza a w NAN1,0 i przez to Lena sie meczyla z kupskiem... zaplacilismy 16€ w aptece... zdzierstwo... ale zalatwiam sobie taniej... zobaczymy czy wyjdzie:P

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-20 o 15:13
Stary 2011-09-20, 15:24   #2188
kasiuni_a
Wtajemniczenie

gosiawolna z tego co piszesz to rzeczywiście lepiej kawałek dalej podjechać na to pobieranie krwi, bo tu to Ci chyba łaskę robiły że pobrały a najlepiej żeby w najbliższym czasie już nie było potrzeby pobierania

Castia fajne zajęcie, ja też od kilku dni czytam jak mały śpi, teraz "Draculę" Brama Strokera

izunia dzięki za rady, pewnie spróbuję, ale kurcze ja nie lubię tych domowych sposobów, nigdy jakoś na mnie specjalnie nie działały, a płukanka z soli

mora na pewno często przemywaj wodą, spróbuj może ten sudocrem, chociaż ja go nie lubię, używam tylko alantanu

eireen śmiej się, śmiej jest z czego, a z jakim przejeciem mu mówiłam, że laptop się popsuł

tajka
ja już nie przewijam na przewijaku tylko na łóżku, bo zrobiło się niebezpiecznie, tylko przed i po kąpieli oporządzam w łazience na przewijaku położonym na blacie młody się zawsze tam na brzuch wywraca i próbuje spełznąć do zlewu
własny biznes fajna sprawa ja też bym chciała mieć coś swojego, ale brak i kasy i pomysłu

Mel B 14/14 +
Stary 2011-09-20, 15:26   #2189
iizabelaa
Zakorzenienie

Kupiłam małej takie bodziaki
http://allegro.pl/body-z-dlugim-reka...824437288.html

sprzedającym ma ciekawe ciuszki dla dziewczynek

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:

Idalce też się wczoraj zaczerwieniła,
użyłam już Bephantenu ale poprawy nie widzę,

chyba pójdzie w ruch Sudocrem
Stary 2011-09-20, 15:43   #2190
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
wietrzyć i smarować sudocremem. nam zawsze to pomaga

Cytat:
ten wózeczek

tutaj jest

fajny ten wózek ale cena już mniej fajna

Cytat:
marta_27 co bierzesz na gardło? A karmisz piersią? Ja wczoraj poszłam do apteki, ale babka powiedziałam, że nic mi nie może dać na gardło Ale nas porozkładało i nasze dzieciaki, jedno za drugim katar łapie.
Dobrze, że z chrztem już załatwione, jeden problem z głowy nam ksiadz wszystkie techniczne kwestie wyjasnił w 30 sek. tuż przed mszą jak byliśmy podpisy złożyć
psikam tantum verde. i brałam tantum verde do ssania ostatnio ale się skończyło i teraz tylko psikam. poza tym chyba można jakieś do ssania tabletki na bazie miodu i cytryny np strepsils
to expresem wam wytłumaczył co i jak

Cytat:
własny biznes fajna sprawa ja też bym chciała mieć coś swojego, ale brak i kasy i pomysłu
ja też bym chciała. tylko nie wiem co i za co

Mateusz właśnie ciśnie kupę. 5 dzisiejszego dnia

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-09-20 o 15:47
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości