|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Tylko problem w tym że on w spacerówce jest juz od ponad miesiaca,musze męża poprosic zeby przełozył mi siedzonko w kierunku jazdy moze w tym jest problem ze ma dosc patrzenia na mnie woli widoczki.Spróbuje i zobacze. U nas nocka jak zwykle je co 4 godziny a w miedzy czasie latam i wkładam mu smoka.Rany kiedy my sie wyspimy ![]() W tej chwili śpi od 9 ,ale to jedyna drzemka dłuższa w ciagu dnia,póxniej sa jeszcze dwie ale po 30 min Cytat:
kla ski:
|
||
|
|
|
#2162 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki sezon przeziębieniowy niestety teraz ![]() dobrze, że u Was już w porządku ![]() no i brawo dla Wioli za postępy ![]() są takie specjalne buciki do raczkowania i chodzenia - chyba gucio... jednak najlepiej kupić na początek skarpetki z abs żeby nóżki się nie ślizgały, a potem do chodzenia jakieś buty dobrze trzymające kostkę... moja też odkryła wstawanie - tylko leniucha nie podciąga się sama na rękach, a wystarczy, że ją przytrzymuję a ta od razu nogi proste, no i jeszcze z siedzenia próbuje sama tak jakby wyskoczyć do góry i prostować nogi - muszę ją łąpać wtedy, bo jej się nie chce rąk używać... ![]() Cytat:
Cytat:
trójprzepływowy ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- jeszcze są widoczne, ale już ich jest mniej ![]() no, i Lenka jeszcze ciągle śpi ale rozpusta ![]() Cytat:
![]() tylko on powinien mieć taki pałąk, aby się nie schylać
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
mora103 to może faktycznie spróbuj obrócić, może będzie lepiej?
Maja dziś zrobiła mi już 3 kupę i nie wiem czy to po wczorajszych jabłuszkach, które jadła drugi raz w życiu czy może jednak wyżyna się ta dwójka
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2165 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupilam mezowi wspanialy prezent - sobie bieliznę no i wyjatkowo polozylam dziecko spac do lozeczka. BYl bardzo zadowolony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z tego 'daleko jeszcze' to nie mogę Cytat:
u nas noc ciezka. Co chwile budzila sie ze strasznym krzykiem, napinala i straszne baki strzelala. Strasznie plakala. i nie radzila sobie z tymi bąkami. Na brzuszek ja kladlam na chwile zeby latwiej wyszly i brzuszek jej masowalam. jestem padnieta. ide spac. caly czas zastanawiam sie , skad wziely sie jej takie bąki. dzien byl normalny. tylko na obiadek zjadla zupke jarzynowa z kalafiorem. moze przez ten dziadowski kalafior (pierwszy raz byl w sklladzie posilku) |
|||||
|
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kasienkakg kalafior ogólnie powoduje wzdęcia więc może to przez to ![]() no i 4 kupa
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Witam![]() U nas nocka jak co dzień, jedno nocne karmienie, a później ok. 8 witamy dzień ![]() Ja wczoraj dałam Anastazji deserek jabłuszko. Musiałam spróbować czy nie wyjdzie jej znowu uczulenie, bo po soku jabłkowym to miała pełno krostek na twarzy. A po deserku na szczęście nic jej nie wyszło. Choć szału na niej nie zrobił, kwasiła się ![]() Cytat:
Kurcze nie oglądałam DDTvn
|
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do deserku to Maja wczoraj też robiła kwaśne minki ale one były takie słodkie hehe
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane!
Nie pisze teraz czesto, bo przez to przeziebienie mam caly czas brak czasu ![]() Od wczoraj dorwalo katarzysko i mnie i TZa... Katar ma potworny i do tego kaszle ale nie ma temperatury i jak mu porzadnie nosek oczyszczam przed noca to spi... 9h!!!! Spalismy pozniej do 8, wiec nie bylo tak zleW ciagu dnia jest tylko bardzo kiepsko ze snem ![]() Zdrowka i jeszcze raz zdrowka wszystkim zycze, bo ten okres jesienno - zimowy da nam w kosc niestety O 12 mamy lekarza, wole byc pewna, ze w oskrzelach nic nie ma
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nadrabiam powoli zaległości. Miałam to wczoraj zrobić, ale zasiadłam do komputera, a tu zonk - włączyć się nie chce pomyslałam, że się zepsuł, bo były z nim niedawno problemy. A wieczorem mąż wrócił z pracy i laptopa naprawił - podłączył zasilacz, bo bateria była wyładowana ![]() Dawid dalej z katarem, trochę mniejszym, ale nadal się męczy. Na szczęście w nocy nie mu przeszkadza i powróciliśmy do tylko jednej pobudki Za to mnie rozkłada pożądnie i nie wiem czy cokolwiek mogę wziąć przy karmieniu piersią ![]() Wszystkim ciociom bardzo dziękujemy za gratulacje My również serdecznie gratulujemy każdemu dzieciaczkowi z osobna skończonych miesięcy ![]() Widzę też, że coraz więcej zakatarzonych dzieciaków - współczuję bardzo, oby wszystkie szybko pozbyły się kataru i w ogóle dla wszystkich dużo zdrówka ![]() izunia świetne te małe zębolki, rzeczywiście chyba dwójka już zaczyna się przebijać Castia ja mam kilka kombinezonów na zimę, bo dostaliśmy, więc nie będę nowych kupować (tylko zobaczę jakie to rozmiary, żebym potem nie była zaskoczona ), ale kurteczkę taką jesienną to kupię na pewno ![]() Montii przywieź to słoneczko ze sobą ![]() Tity my wychodzimy na spacer zaraz po karmieniu i wracamy na kolejne, czyli ok. 2,5h spacerujemy. Pewnie dłużej też by się dało, ale ja jakoś nie lubię na dworze karmić. A dla Leonka wielkie brawa, robi chłopak postępy ![]() kwartalinka witaj po wakacjach, fajnie że wyjazd udany i pogoda Wam dopisała Dawidek bardzo dziękuje za życzenia ![]() Eirene zgadzam się z Tobą co do smoka. Nie mam na tyle cierpliwości, żeby się męczyć kilka dni, więc po prostu poczekam aż Dawid będzie większy i bardziej kumaty. Teraz zasypia i w dzień i wieczorem ze smokiem, a potem po jakimś czasie wypluwa, ale też coraz częście w dzień go szuka, a jak leży gdzieś niedaleko niego to sam sobie bierze i wtyka do buzi ![]() Resztę doczytam później, bo terrorysta wstał i wzywa
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-20 o 12:09 |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
JaK tam wloski waszych dzieciaczkow... odrastaja nowe
?? Lenie ze starychj zostala tylko grzywa a na okolo glowki rosna nowe ciemny blond juz maja z 1-1,5cm Kuzynka Lenki ma 9miesiecy i jej mama juz kucyki robi, a urodzila sie prawie ,lysa Ciekawa jestem kiedy grzywa wypadnie:P
|
#2173 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy za życzenia zdrówka. mam nadzieję że szybko się spełnią
![]() jesteśmy po wizycie u lekarza. pani dr załatwiła nas błyskawicznie. niech już ta moja wraca z tego L4 bo przynajmniej mam pewność że dobrze Mateusza zbada. Mati ma infekcje dróg oddechowych, czyli to samo co w lipcu. dostał Pulneo, dicoflor, vit c, i jeszcze coś ale nie umiem przeczytać na recepcie co no i skierowanie na pobranie krwiCytat:
Cytat:
za super nockę. Mateusz wczoraj padł po 20 ale wiercił się przez sen i w nocy też wstawałam kilka razy bo się wybudzał przez ten katar. także jestem niewyspana i najchętniej położyłabym się do łóżka ![]() Cytat:
dla IdalkiCytat:
muszę go jeszcze raz wysłać żeby dopytał o wszystkoja mam alergię na kościół i księży Cytat:
![]() mam nadzieję że obydwoje będziemy zdrowi do niedzieli. chrzciny robimy w restauracji. tort już zamówiony, teraz tylko gromnice, szatkę, alkohol, napoje i owoce musimy kupić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kurczę, dziewczyny coraz gorzej się czuje. zaczęło mi z nosa lecieć i oczy mi łzawią. nie mówiąc o gardle. a nie dalej jak w sobotę mówiłam, że po ciąży jakiś cud się stał bo nie choruję w ogóle a zawsze co 2m-ce chora byłam. no to mam za swoje, hehe Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-20 o 12:24 |
|||||||||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki, wpadam na chwilkę bo dzisiaj szczepienie, wizyta u hematologa, trzeba się zapisać do chirurga na podcięcie wędzidełek...
Ciągle coś ![]() http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
no Krystian tez tak robi juz troche czasu, zawsze chcialam zapytac i mi wylecialo z glowy
bylismy na pobraniu krwim eh i z wielka laska pobrali bo bylo przed 12 i oczywiscie musialy pomarudzic, ostatni raz bylam tam, wiecej to pojade tam gdzie zawsze, kij ze dalej ale o wiele lepsza obsluga jest a nie. maly strasznie plakal, a tz z nim byl bo tylko 1 rodzic mogl wejsc a tam gdzie przed tem to moglismy razem wejsc bez problemu. teraz wiem jakie to uczucie gdy dziecko placze a ja nic nie moge zrobic bo mnie nie ma przy nim
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej ale zimnica dziś brrrr
Malwinka spi, ja czytam ksiazkę "Pokój" Emmy Donoghue, polecam wciągaaaa Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkim chorowitkom oczywiścię życze zdróweczka!!!!!! |
||
|
|
|
#2178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2179 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do włosków to moja była łysolek od urodzenia, tzn taki meszek miała który się wytarł, a teraz odrastają nowe i coraz gęściej się robi na głóce - no nie jest to to co u Twojej Lenki, ale już łysinką nie świeci ![]() Cytat:
zdrówka życzę!! oby to nic poważnego!! Cytat:
kasiunia - zdrówka życzę Cytat:
![]() współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
a głosiki poszły
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agaaga zagłosowane! izunia kupki częstsze też na zabki mogą być moja też robiła ostatnio sporo w ciągu dnia ale my z tż załapaliśmy wirusa grypy żołądkowej no i pediatra nie wiedziała czy ona też złapała wirusa czy to na zęby no i dostała raz Lacidofil. później były jeszcze ze 3 kupki i koniec
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem od wczoraj mały ma zaczerwienioną pupke i zrobiły mu sie tam krostki z białymi koncowkami.Smarowałam linomagiem z cynkiem ale nic nie pomaga
Dziewczyny co mam robic ?
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a masz sudocrem bo nam zawsze pomaga jak tylko coś się dzieje
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
ten wózeczek
Cytat:
może służyć jako pchacz albo właśnie dla lali, a może dziecko się w nim usiąść tutaj jest http://dziendobry.tvn.pl/video/chodz...est,13277.html
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-20 o 14:08 |
|
|
|
|
#2184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurujcie się ![]() super że Nino tak ładnie śpi w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() podcięcie wędzidełek ojej
|
|
#2185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
kasienkakg wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
![]() izunia oczywiście zagłosowane, nie piszę za każdym razem, ale staram się każdego dnia głosować gosiawolna mój Dawid mostek robi przede wszystkim jak pieluchę zmieniam, albo przebierem, czasem to już naprawdę nie mam ochoty tak się z nim siłować ![]() marta_27 co bierzesz na gardło? A karmisz piersią? Ja wczoraj poszłam do apteki, ale babka powiedziałam, że nic mi nie może dać na gardło Ale nas porozkładało i nasze dzieciaki, jedno za drugim katar łapie.Dobrze, że z chrztem już załatwione, jeden problem z głowy ![]() szymelka dla Lenki za takie piękne spanie dzisiejszej nocy, nawet katar jej nie przeszkodził ![]() żurawinka ale z tej Wioli Twojej aparatka, już się w łóżeczku próbuje podnosić, super ![]() iza jak znajdziesz ten jeździk to pokaż, bo ja DDTVN nie oglądam doczytałam, że już wstawiłaś link
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-20 o 15:04 |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylismy ogladac inne miejsce na biznes... o juz sie boje... takie to ogromne, ze hej i kiedys tam teatr byl... teraz tylko wygrac w lotka heheh, a tak szczerze trzeba sie z tym przespac. Za chwilke 12letnia kuzynka Lenki przyjdzie do nas po szkole... trzeba bedzie zabawiac:P Tz robi lasagne, a Lena spi. Dzis kupilismy jednak Bebilon 2 zamiast NAN2, bo tam jest tylko 0,5 zelaza a w NAN1,0 i przez to Lena sie meczyla z kupskiem... zaplacilismy 16€ w aptece... zdzierstwo... ale zalatwiam sobie taniej... zobaczymy czy wyjdzie:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-20 o 15:13 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiawolna z tego co piszesz to rzeczywiście lepiej kawałek dalej podjechać na to pobieranie krwi, bo tu to Ci chyba łaskę robiły że pobrały
a najlepiej żeby w najbliższym czasie już nie było potrzeby pobierania Castia fajne zajęcie, ja też od kilku dni czytam jak mały śpi, teraz "Draculę" Brama Strokera izunia dzięki za rady, pewnie spróbuję, ale kurcze ja nie lubię tych domowych sposobów, nigdy jakoś na mnie specjalnie nie działały, a płukanka z soli ![]() mora na pewno często przemywaj wodą, spróbuj może ten sudocrem, chociaż ja go nie lubię, używam tylko alantanu eireen śmiej się, śmiej jest z czego, a z jakim przejeciem mu mówiłam, że laptop się popsuł tajka ja już nie przewijam na przewijaku tylko na łóżku, bo zrobiło się niebezpiecznie, tylko przed i po kąpieli oporządzam w łazience na przewijaku położonym na blacie młody się zawsze tam na brzuch wywraca i próbuje spełznąć do zlewu ![]() własny biznes fajna sprawa
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam małej takie bodziaki
http://allegro.pl/body-z-dlugim-reka...824437288.html sprzedającym ma ciekawe ciuszki dla dziewczynek ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Idalce też się wczoraj zaczerwieniła, użyłam już Bephantenu ale poprawy nie widzę, chyba pójdzie w ruch Sudocrem
|
|
#2190 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale cena już mniej fajnaCytat:
to expresem wam wytłumaczył co i jak ![]() Cytat:
![]() Mateusz właśnie ciśnie kupę. 5 dzisiejszego dnia
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-20 o 15:47 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

kla ski:

my juz mam nadzieję wychodzimy na prostą. Zadzwoniłam dziś do lekarza punkt 8 rano i dostałam ostatni numerek