|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() oooo.... i to powinien byc argument koscioła za chrzczeniem dzieci ![]() no to juz tyle co emil w zeszły czwartek. ![]() ![]() po wizycie: wodniak jadra.obserwowac-moze sie wchłonie. Telik nie jestes sama ![]() ![]() waga 5340gr.czyli 120 gram od czwartku. nie za duzo. powinien 200 gram. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
to tak jak ja
![]() ![]() Cytat:
![]() No, suszara zadziałała, mały śpi, wreszcie mamusia może coś popracowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Wtajemniczenie
|
Mojego męża bratowa rodzi już 36 h, oksytocyna na nią nie działa... Rozwarcie nie postępuje...
#3514 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A MÓJ DOMEK DZISIAJ KOŃCZY 10 TYGODNI ![]() ![]() AgaG koniecznie się pokaż w nowej fryzurce ![]() Dziubek chyba też dzisiaj do fryzjera. Zaneta nooo to ładnie Emilie waży ![]() My po spacerku, cały czas kropiło, ale założyłam folię przeciwdeszczową, ja z parasolem i heja ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Natka Domek je już z dwóch piersi ?
Moja ostatnio ma z jednej za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymam będzie oki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
AgaG- ja też czekam na zdjecie fryzurki
![]() Brumku-ja nie wiem jak to jest z tym Tantum Verde ,ale w ciąży go można brać to pewnie jak się karmi też.Tzn ja biorę,mimo tego,że karmię... myślę,że w takich ilościach jak ja to pryskam nie powinno być szkodliwe. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Madziulka jak to możliwe,że rodzi tyle godzin i nie zrobili jeszcze CC??czy to oby już na pewno poród??bo coś to dziwne... |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Wtajemniczenie
|
Ona mieszka w UK i nie wiem jakie tam panują zasady... Wody jej nie odeszły tylko się sączą, skurcze co 10, 7 minut i tak od 36 h. Podali oksytocynę ( Syntocinon - taką nazwę napisał mi jej mąż ) i epidural ( wyczytałam w necie, że to zzo ). Powiedzieli, że jak nic nie ruszy to będzie cesarka...
#3519 | |
Zadomowienie
|
Taka to właśnie biurokracja w tym kraju
![]() Brawa za wiek Domka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poprawnie złożone zdanie.. Zastanawiałam się ostatnio czy sie zmieści, bo już długa się robi ![]() Myślę że ją upcham jakoś w kombinezonie ![]() Nie planuje spacerówki nowej- na ta chwile. Chyba ze jakas tania parasolke. Zobaczy sie na wiosne. Cytat:
![]() pisze 1 łapką... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja nie polecam kupna lekkiego wózka na plastikowych kołach na zimę.Jak będzie śnieg zaspy to nie ujedziecie!
na zimę musi być wózek na kołach pompowanych. Ja na wiosnę przesadzę małego do tej spacerówki co ost kupiłam ona jest b.lekka waży 7,7 kg bez problemu ją wnoszę wszędzie z 2,5 latkiem ![]() ja byłam u lekarza w piątek idę na usg brzucha i mam skierowanie na masę badań krwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Też się zastanawiam czy przez zime przejeżdzimy w gondoli. Domek jest w niej już taaaaki wielki, jak przyjdzie jeszcze śpiworek itd to nie wiem. Myślę, że w styczniu przesiadka nas czeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym umarła koszmar!!!!! ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzis przyszla nam waga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-20 o 16:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie!!!!
Możecie polecić jakiś dobry krem, tudzież balsam na ujędrnienie brzuszka po porodzie??? Tak właśnie myślę, że przydałoby się coś z nim zrobić, bo na razie jedyne ćwiczenia na jakie mam czas, to te z Mają w roli głównej ![]() Moja mała ucina sobie drzemkę w leżaczku. Jak nic, podmienili mi dziecko dziś ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-09-20 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zadomowienie
|
Ja na szybko dzisiaj, bo Malwinka aktywna caly dzien, lezy sobie teraz na macie i wpatruje w zabaweczki
![]() Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi na moje wczorajsze pytania ![]() Malwinka konczy dzisiaj 4 tygodnie ![]() Brawa za wszystkie nowe tygodnie/miesiace! |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojecia, ale mi zabroniła ww rzeczy ![]() Nas zaszczepiła, krzyk ogromny, tata chciał uciekac z gabinetu ![]() A teraz leżą z tatą na dywanie i cieszą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
zanka moja Nati też przechodzi skok bo wczoraj cały dzien i dzisiaj prawie wcale nie śpi wczoraj to mi az ręce drętwiały od noszenia a dzisiaj hmmm byłam z nia na spacerze od ok 13 bo do południa robiłam soki z malin wdzoraj teściu przywiózł mi 8 kg ale takie słodkie i pachnące całe szczęscie że moja mama mi pomogła bo bym wszystkiego nie ogarnel i do tego jeszcze sprzatanie a Natioczy miała jak 5 zł no może 2 ![]() w nocy Nati śpi ok wstaje raz czasem 2 razy a i pochwale się bo wczoraj nawet nie miała kiedy pisać wczoraj Nati skończyła 2 miesiące żanetka bardzo fajne ubranka a ten kombinezonik misiu taki super brumek piszesz że cudownie jest wąchać tulić synka ale powiem Ci tak to prawda ale poczekaj az Tymek powie do Ciebie ''MAMA'' aż serce Ci z radości będzie chciało wyskoczyć z piersi ja prawie sie rozpłakałam żeszczęscia jak Oli mi powiedziała mama |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domek, kochany, żyj nam sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie jak się okazuje to nie biurokracja, tylko cholerna poczta polska ![]() ![]() Cytat:
![]() A my wróciliśmy z zakupów (Tymek i ja) i w końcu w samochodzie zasnął, bo tak to cały dzień nawet się nie zdrzemnął. Więc w domu szybko go wsadziłam do wózka i na balkon wystawiłam, żeby się jeszcze podotleniał ![]()
![]() |
#3529 | |
Wtajemniczenie
|
gratuluję wszystkich skonczonych tygodni i miesięcy
a swoja drogą ale ten czas minał dopiero chodziłyśmy z brzuszkami gadałyśmy że zgaga nas męczy że na plecach nie da sie spać a teraz jakie mamy wspaniałe dzieci i jak szyko nam rosną dopiero był poród a tu juz kończzą 4 tygodnie 2 miesiące 3 miesiące czas leci jak szalony ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- A MÓJ DOMEK DZISIAJ KOŃCZY 10 TYGODNI ![]() ![]() gratulację ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- dziewczyny piszecie że Wasze dzieciaczki maja problem z robieniem kupki u mnie jest odwrotnie Natki ładnie się załatwia a ja jak mam taka dietę to załatwiam się co 2 dni i przez to mam wzdęcia czasem chodzę jak balon i co chwila do wc bo może coś pójdzie a nabiał jem i nie wiem czemu tak ( przepraszam za takie szczegóły ) no i tak to jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielny tata ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mały obudzony,i już wisi na mamie ![]() masakra, jaka pogoda...usnę bez kolejnej kawy.... ![]() a jeszcze od wczoraj TŻ na wyjeździe służbowym i nawet przez telefon nie da się pogadać... ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny nawet poprosilam meza o fotke, ale strasznie niefotogeniczna jestem, no ale moze cos sie dla Was da zrobic. Tylko ze pozniej, bo teraz ssak podpiety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj! Oby szybko cos ruszylo albo zrobili cc! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Wtajemniczenie
|
masz racje |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podali jej również jakiś antybiotyk jako, że wody się sączą i żeby nie było infekcji ![]() Też nie rozumiem tych porodów w UK... Mi jak sączyły się tylko wody to przebili mi pęcherz płodowy i tyle...
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ten elancyl obadam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zadomowienie
|
A mój Emil woli angielski system opieki zdrowotnej
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Wtajemniczenie
|
Angi mój mały raz mi się zsikał pomiędzy cysie
![]() Mądra mama położyła synka na przewijaku, zdjęła pampersa i robiła wietrzenie pupci pochylając się nad małym. Nagle poszła fontanna pomiędzy mamy cycy ![]() Kupiłam młodemu takie cuś: http://allegro.pl/show_item.php?item=1812306184
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-09-20 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Moje Dziecko po powrocie od brunetki czyli od 15 do tej pory walczyło ze snem. Ja się nim nie umiem zająć. Bo wpadł akurat wujek wziął go i zasnął mu na rękach. Mam dość.
#3538 |
Zakorzenienie
|
Nerola miałam już kiedyś pisać ale widzę iustyna mnie uprzedziła. Jak wchodzę do klubu i widzę :"Zaczęło się od- Krystian nasikał (...)" to mi się morda smieje. Tak to się rzuca w oczy na 1 stronie
![]() Wiem, wiem, Tobie nie było do śmiechu kiedy to pisałaś. ![]() Tylko nie bij ![]() ![]() Zanetaa oxycort a- coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele? To są krople? i takiemu małemu można dawać? Zielone gluty to infekcja bakteryjna bodajże. U nas ciag dalszy kataru, może trochę mniejszy jak w sobotę i niedzielę, gluty takie ciągnące żółtawe ![]() ![]() Jak my byliśmy na szczepieniu to moje pierwsze słowa ja weszliśmy: " nie wiem czy się nadaje do szczepienia bo ma katar" Ale po zbadaniu, osłuchaniu i zrobieniu wywiadu, pediatra stwierdziła że nie widzi przeciwwskazań, ale decyzja należy do nas.. dziwne to co powiedziała,..tak jakby chciała się kryć jakby coś wyszło nie tak... Agadus przepraszam że to napisze, ale wale prosto z mostu: Strasznie ciężko się czyta Twoje posty, bo budujesz długie zdania i nie używasz znaków interpunkcyjnych, zero kropek i przecinków. ![]() Agni lubię czytać Twoje posty, ta kolorowo opisujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Mojej odwala.
Marudna jak cholera, na rękach nie, przy cycu chwila bo ryk, odbije też źle. Dwa dni nie ulewała, dzisiaj jak szalona. Bąki jej idą, kupy brak ale ma miękki brzuszek, więc ok nie ?! Natka kurde, jak ona mi wyjada z dwóch piersi to mleko np się napełni do 2h, bo ona ostatnio głodna co 2h ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Mam dac na wacik trochę kremu i na 10-20 sekund dać do noska, następnie odciagnąć.Niestety nie fajnie się odciąga i daję jeszcze soli morskiej, aby glutki wyszły. Mój zadecydował bardziej o tym, że za tydzień jak powiedziałam, że ma gazy które ją męczą i że zielone kozy wyciągam 2 razy dziennie, bo tak to samą wode odciągnę którą wstrzyknę, nie wiem zobaczymy co będzie za tydzień. Zielone kozy to wiem, że infekcja tylko pierun nie wiem z czego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana to pewnie zbieg okoliczności że usnął u wujka.
Już był ta zmęczony walą ze snem że padł. Też mam czasami dosyć. Dzisiaj w nocy tak mi dała popalić że szok. Od 1 do 7 nie spałam. Nad ranem chyba zawsze ją gazy męczą, wymachuje kończynami, kręci głową, językiem miele kwęka, stęka. W nocy rzadko kiedy jej się odbije, a ja chyba za krótko noszę, bo spać mi się chce... I nasze noce tak wyglądają. Od 5 ( to już jest dobrze) nie śpimy. Wkurzyłam się, na vod już nie można obejrzeć przepisu na życie ![]() Udało mi się umyć dwa okna dzisiaj, wczoraj jedno, jeszcze najgorsze balkonowe zostało. Myłam na raty, bo Sara miała drzemki po 5 minut, i ta krążyłam od okna do młodej. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-20 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.