Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 14:21   #3511
agni82
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Kochane powiedzcie mi po jakim czasie sie przytulaliscie pierwszy raz po porodzie? Mi ochota powoli wraca i sie zastanawiam kiedy mozna ten- teges
prrrrr.... szalona. a dupsko przestało bolec? mnie tez sie zaczyna chciec ale czekam az mnie lekarz obejrzy i pobłogosławi.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A mój cudowny synek śpi - aniołkiem stał się po chrzcinach
oooo.... i to powinien byc argument koscioła za chrzczeniem dzieci

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A i moja królewna waży 5220g
no to juz tyle co emil w zeszły czwartek.

po wizycie:
wodniak jadra.obserwowac-moze sie wchłonie. Telik nie jestes samapoza tym cos mu patrzyła na sutki, ale nie wiem o co z tym chodzi.:confuse d:.
waga 5340gr.czyli 120 gram od czwartku. nie za duzo. powinien 200 gram.a ogólnie zdrowy i ma potrzebe tulenia i ssania- i zalecenie pediatry: tulic i kochac
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:33   #3512
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja nie przygarnę wołowinki, nawet chudej... Wolę swoje serki
to tak jak ja krowy i świnki to z daleka

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
waga 5340gr.czyli 120 gram od czwartku. nie za duzo. powinien 200 gram.a ogólnie zdrowy i ma potrzebe tulenia i ssania- i zalecenie pediatry: tulic i kochac
juz lubię tego lekarza

No, suszara zadziałała, mały śpi, wreszcie mamusia może coś popracowac

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:54   #3513
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mojego męża bratowa rodzi już 36 h, oksytocyna na nią nie działa... Rozwarcie nie postępuje...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:58   #3514
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

NASZA MAŁA ŁANIA KOŃCZY DZIŚ 3 MIESIĄCE

pięknie

A MÓJ DOMEK DZISIAJ KOŃCZY 10 TYGODNI

AgaG koniecznie się pokaż w nowej fryzurce

Dziubek chyba też dzisiaj do fryzjera.

Zaneta nooo to ładnie Emilie waży

My po spacerku, cały czas kropiło, ale założyłam folię przeciwdeszczową, ja z parasolem i heja Domek cały czas spał.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
po wizycie:
wodniak jadra.obserwowac-moze sie wchłonie. Telik nie jestes samapoza tym cos mu patrzyła na sutki, ale nie wiem o co z tym chodzi.:confuse d:.
No to nic mamuśka, tylko tulić tulić tulić
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:03   #3515
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka Domek je już z dwóch piersi ?
Moja ostatnio ma z jednej za mało

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:08   #3516
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Próbuję nadrabiać, ale przyznaję, że robię to po łebkach Mały jest bardzo aktywny w dzień i robi sobie zazwyczaj drzemki 5-10 minut, czasem zdarza się 30 minut. No i staram się spędzać z nim jak najwięcej czasu na dworze, więc codzień uskuteczniamy spacerki po 3 godziny, a nieraz i dłużej
Dzisiaj poszliśmy do lekarza i na ważenie i uwaga - Nataniel dzień przed skończeniem 2 miesięcy waży 6200 , więc prawie podwoił swoją wagę urodzeniową - brakuje mu 600 gram! Z mlekiem lekarz mnie uspokoił i stwierdził że dawać na żądanie a nie jak na opakowaniu, a na szczęście głodomorra domaga się co 3-3,5 godziny No i w nocy mamy spróbować raz oszukać herbatką. Spróbujemy dzisiaj i zobaczymy co z tego wyjdzie
No i jak zwykle mam pytanie - jaki rozmiar kombinezonu kupić na zimę Teraz nosi rozmiar 62, a w przypływach 68 i się zastanawiam pomiędzy 68 a 74...
ja właśnie dziś kupiłam taki już mocno ciepły po taki jesienny mam i wzięłam 84cm wolę większy może wytrzyma dwa sezony teraz się młody w nim utopi ale szkoda mi kasy na dwa kominezony bedę go pakować do dużego i już

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Iustyna bralam Cilest, ale dlugo trwalo zanim moj organizm sie do nich przyzwyczail-plamilam prawie 3 miesiace! A po jakims roku zazywania zaczelam sie zle czuc. Ale na pewno na kazda kobiete dzialaja inaczej. pieknie piszesz o synku, nie moge sie doczekac tych chwil .

Dziewczyny w nocy tez czekacie az dzieciom sie odbije po jedzeniu? Mnie nie zawsze to wychodzi, bo czesto zaypiam karmiac...a gdyby Malwince sie ulalo, az boje sie pomyslec...

Moja Mala postekuje, piszczy, rozbudza sie na pozna kolacje .

I jeszcze jedno, do soboty robila kilka kup dziennie (praktycznie przy kazdym karmieniu), a teraz tylko 4-5 dziennie. Dziwne, moze Wasze pociechy tez tak mialy?
ja zawszę odbijam ale Krzysiowi to idzie raz dwa i nie wybudza mi się przy tym więc luzik

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam
Nataniel leży pod karuzelą, wierzga nóżkami i piszczy A ja korzystam z chwili, bo pewnie zaraz się znudzi. Dzisiaj w nocy próbowałam oszukać go herbatką zamiast mleka i co prawda wypił 120, ale po 2 godzinach znów się obudził głodny i wytrąbił tyle samo mleka. Ale może z czasem jednak zacznie przesypiać Ważne że nie zaczął pluć herbatą jak to ma nieraz w zwyczaju i nie krzyczał

edit: już głodny ;D

No i zapomniałam najważniejszegoSKOŃCZYLIŚMY DZIŚ 2 MIESIĄCE
duziiiii

Cytat:

My dzisiaj na szczepienie idziemy
trzymam będzie oki

Cytat:
Agni właśnie a Ja nie miałam bączków po winogronach
ale Emilie dzisiaj nocke zniosła lepiej,
wczoraj marudziła już od 23 a dzisiaj o 2.
Z rana dała Nam piosenkę bączkową w łożku,
więc aż jej ulżyło

Ja też bym się chętnie wybrała do Nerolki
a swoją drogą mam ochotę na polska wieś,
chce do babci
o to ja do mnie też zapraszam sowy mi w kominie mieszkają a wiewióry na przedbieszki ze mną zbierają orzechy

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ta czekolada jest przepyszna !!!!!

Jestem jestem, wczoraj pisałam Nie znajduję czasu na wizaż. Tzn czytam cały czas ale jak chce napisać to Mały się zazwyczaj budzi :P
Druga noc w łóżeczku- kwękał za smoczkiem 2 razy, ale obudził się na jedzenie dopiero o 4.30 Jak zobaczył na ścianie kubusia puchatka to wpadł w ekstazę i się śmiał w głos, nie mógł się uspokoić Szkoda mi było go na siłę usypiać i chwilę z nim pogadałam. O 5 położyłam już do siebie i zgasiła światło i grzecznie poszedł spać dalej. Wstał dopiero przed 9 Rano Dziecia oczywiście biorę do siebie już do łóżka, ale nocka w łóżeczku
brawo konsekwencja złoty środek na wszystko

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
pięknie

Dziubek chyba też dzisiaj do fryzjera.

Zaneta nooo to ładnie Emilie waży

My po spacerku, cały czas kropiło, ale założyłam folię przeciwdeszczową, ja z parasolem i heja Domek cały czas spał.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

No to nic mamuśka, tylko tulić tulić tulić
no rosną nam łobuzy
Stary 2011-09-20, 15:12   #3517
BABONIK
Zadomowienie

AgaG- ja też czekam na zdjecie fryzurki

Brumku-ja nie wiem jak to jest z tym Tantum Verde ,ale w ciąży go można brać to pewnie jak się karmi też.Tzn ja biorę,mimo tego,że karmię... myślę,że w takich ilościach jak ja to pryskam nie powinno być szkodliwe.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Madziulka jak to możliwe,że rodzi tyle godzin i nie zrobili jeszcze CC??czy to oby już na pewno poród??bo coś to dziwne...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 15:20   #3518
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Madziulka jak to możliwe,że rodzi tyle godzin i nie zrobili jeszcze CC??czy to oby już na pewno poród??bo coś to dziwne...
Ona mieszka w UK i nie wiem jakie tam panują zasady... Wody jej nie odeszły tylko się sączą, skurcze co 10, 7 minut i tak od 36 h. Podali oksytocynę ( Syntocinon - taką nazwę napisał mi jej mąż ) i epidural ( wyczytałam w necie, że to zzo ). Powiedzieli, że jak nic nie ruszy to będzie cesarka...

Stary 2011-09-20, 15:26   #3519
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Nie fajnie
Taka to właśnie biurokracja w tym kraju

Cytat:

Brawa za wiek Domka

Cytat:
Moja też przed chwilą zjadła z dwóch cycków ale ja mam akurat podejrzenie, że jednej (tej z "gorszą" brodawką) nie chce jej się już w pewnym momencie ssać bo troszkę wysiłku trzeba w to włożyć, a po co? Dlatego jak wypada karmienie z tej gorszej piersi, to często jest poprawiane z drugiej

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:28   #3520
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
A kupiłam,
To i to

ceny zabójcze, nie ?

Idę w ślady Beatki

Patik czy Twoja Sarcia zmieści się w zimie w gondolce?
mi przeszła przez myśl aby tako sprzedać ( mam 3w1) i kupić lepsza spacerówkę z lepszymi kołami itd,bo te faktycznie idą jak chcą
jak się robi że zamiast linka piszesz to i to i można w to kliknąć? -
ale poprawnie złożone zdanie..
Zastanawiałam się ostatnio czy sie zmieści, bo już długa się robi
Myślę że ją upcham jakoś w kombinezonie
Nie planuje spacerówki nowej- na ta chwile. Chyba ze jakas tania parasolke. Zobaczy sie na wiosne.

Cytat:

po wizycie:
dobry pediatra

pisze 1 łapką...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:43   #3521
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny ja nie polecam kupna lekkiego wózka na plastikowych kołach na zimę.Jak będzie śnieg zaspy to nie ujedziecie!
na zimę musi być wózek na kołach pompowanych.
Ja na wiosnę przesadzę małego do tej spacerówki co ost kupiłam ona jest b.lekka waży 7,7 kg bez problemu ją wnoszę wszędzie z 2,5 latkiem

ja byłam u lekarza w piątek idę na usg brzucha i mam skierowanie na masę badań krwi
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 15:55   #3522
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
wyjada obie. Jak daję z butelki to zjada 160 ml... A czasem i woła o więcej

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Też się zastanawiam czy przez zime przejeżdzimy w gondoli. Domek jest w niej już taaaaki wielki, jak przyjdzie jeszcze śpiworek itd to nie wiem. Myślę, że w styczniu przesiadka nas czeka.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:09   #3523
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Mojego męża bratowa rodzi już 36 h, oksytocyna na nią nie działa... Rozwarcie nie postępuje...
oj ja pier....dzielę...........

ja bym umarła

koszmar!!!!!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

klask i:

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Sweet Twój koszmar przeszedł na moje dziecko wczoraj nic dzisiaj nic a przedtem koopy raz albo i dwa razy dziennie po mm
no to witam w klubie............... moj jak do jutra nie zorib to bedzie chyba czopek i tel. do pediatry co dalej robic ......

dzis przyszla nam waga : jupi: bedzie wazenie zpbaczymy czy maly przybiera

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-09-20 o 16:22
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:12   #3524
karolinee1983
Zadomowienie

Mam pytanie!!!!

Możecie polecić jakiś dobry krem, tudzież balsam na ujędrnienie brzuszka po porodzie??? Tak właśnie myślę, że przydałoby się coś z nim zrobić, bo na razie jedyne ćwiczenia na jakie mam czas, to te z Mają w roli głównej

Moja mała ucina sobie drzemkę w leżaczku. Jak nic, podmienili mi dziecko dziś

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-09-20 o 16:13
Stary 2011-09-20, 16:17   #3525
DaKaro
Zadomowienie

Ja na szybko dzisiaj, bo Malwinka aktywna caly dzien, lezy sobie teraz na macie i wpatruje w zabaweczki.
Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi na moje wczorajsze pytania .

Malwinka konczy dzisiaj 4 tygodnie !

Brawa za wszystkie nowe tygodnie/miesiace!

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:27   #3526
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no wiesz co?? jak to nie?

a co dokładnie wg niej uczula? Miód może, i to silnie, ale poza nim reszta niekoniecznie. Czosnek co najwyżej może zmieniać smak mleka mamy i nie każde dziecko to akceptuje, a witaminę C ja nawet małemu podaję żeby się żelazo łatwiej wchłaniało..

nie mam pojecia, ale mi zabroniła ww rzeczy
Cytat:
A i moja królewna waży 5220g
Nas zaszczepiła, krzyk ogromny, tata chciał uciekac z gabinetu
A teraz leżą z tatą na dywanie i cieszą no i kluska waży 5670g

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:29   #3527
agadus
Wtajemniczenie

witajcie
zanka moja Nati też przechodzi skok bo wczoraj cały dzien i dzisiaj prawie wcale nie śpi wczoraj to mi az ręce drętwiały od noszenia a dzisiaj hmmm byłam z nia na spacerze od ok 13 bo do południa robiłam soki z malin wdzoraj teściu przywiózł mi 8 kg ale takie słodkie i pachnące całe szczęscie że moja mama mi pomogła bo bym wszystkiego nie ogarnel i do tego jeszcze sprzatanie a Natioczy miała jak 5 zł no może 2
w nocy Nati śpi ok wstaje raz czasem 2 razy
a i pochwale się bo wczoraj nawet nie miała kiedy pisać wczoraj Nati skończyła 2 miesiące
żanetka bardzo fajne ubranka a ten kombinezonik misiu taki super
brumek piszesz że cudownie jest wąchać tulić synka ale powiem Ci tak to prawda ale poczekaj az Tymek powie do Ciebie ''MAMA'' aż serce Ci z radości będzie chciało wyskoczyć z piersi ja prawie sie rozpłakałam żeszczęscia jak Oli mi powiedziała mama

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:31   #3528
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, biedna dziewczyna Ale po takim czasie nie ma decyzji o cc? Nie rozumiem tego

Cytat:
Domek,
kochany, żyj nam sto lat
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
A Tymek ma różnie - są dni gdy tylko z jednej, a czasem przez cały dzień obie opróżnia

Cytat:
Brumku-ja nie wiem jak to jest z tym Tantum Verde ,ale w ciąży go można brać to pewnie jak się karmi też.Tzn ja biorę,mimo tego,że karmię... myślę,że w takich ilościach jak ja to pryskam nie powinno być szkodliwe.
No to też nie wiem. Napisałam, że nie można, bo tak mi ostatnio babka w aptece powiedziała. Aż zaraz pójdę przeczytać ulotkę

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Taka to właśnie biurokracja w tym kraju
A u mnie jak się okazuje to nie biurokracja, tylko cholerna poczta polska Nie trawię tej instytucji. Bo USC wysłał papiery do Urzędu Dzielnicy 6.09., a one jeszcze nie doszły

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Możecie polecić jakiś dobry krem, tudzież balsam na ujędrnienie brzuszka po porodzie??? Tak właśnie myślę, że przydałoby się coś z nim zrobić, bo na razie jedyne ćwiczenia na jakie mam czas, to te z Mają w roli głównej
Karoline, ja używam tego co w ciąży - Elancylu przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży. On jest polecany jeszcze dwa miesiące po porodzie, właśnie żeby ujędrnić brzuszek. A że rozstępu nie mam ani jednego, to mu ufam i dalej używam

A my wróciliśmy z zakupów (Tymek i ja) i w końcu w samochodzie zasnął, bo tak to cały dzień nawet się nie zdrzemnął. Więc w domu szybko go wsadziłam do wózka i na balkon wystawiłam, żeby się jeszcze podotleniał
Stary 2011-09-20, 16:38   #3529
agadus
Wtajemniczenie

gratuluję wszystkich skonczonych tygodni i miesięcy
a swoja drogą ale ten czas minał dopiero chodziłyśmy z brzuszkami gadałyśmy że zgaga nas męczy że na plecach nie da sie spać a teraz jakie mamy wspaniałe dzieci i jak szyko nam rosną dopiero był poród a tu juz kończzą 4 tygodnie 2 miesiące 3 miesiące czas leci jak szalony

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Boże bidulka wymęczy się

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

gratulację

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:

gratuluję

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

dziewczyny piszecie że Wasze dzieciaczki maja problem z robieniem kupki u mnie jest odwrotnie Natki ładnie się załatwia a ja jak mam taka dietę to załatwiam się co 2 dni i przez to mam wzdęcia czasem chodzę jak balon i co chwila do wc bo może coś pójdzie a nabiał jem i nie wiem czemu tak ( przepraszam za takie szczegóły ) no i tak to jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 16:40   #3530
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Nas zaszczepiła, krzyk ogromny, tata chciał uciekac z gabinetu
A teraz leżą z tatą na dywanie i cieszą no i kluska waży 5670g
to pięknie rośnie
dzielny tata

Cytat:
ja dziękuję.....biedna....

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wczoraj Nati skończyła 2 miesiące

mały obudzony,i już wisi na mamie

masakra, jaka pogoda...usnę bez kolejnej kawy....
a jeszcze od wczoraj TŻ na wyjeździe służbowym i nawet przez telefon nie da się pogadać...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie że Wasze dzieciaczki maja problem z robieniem kupki u mnie jest odwrotnie Natki ładnie się załatwia a ja jak mam taka dietę to załatwiam się co 2 dni i przez to mam wzdęcia czasem chodzę jak balon i co chwila do wc bo może coś pójdzie a nabiał jem i nie wiem czemu tak ( przepraszam za takie szczegóły ) no i tak to jest
Nabiał za wiele tu nie ma do rzeczy, może za mało błonnika w diecie?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:41   #3531
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
po fryzjerze prosimy o fotkę

kupiłam chudą wołowinę i teraz myślę co z niej wykombinować??
bitki? lub roladki?

Cytat:
pokaż się później koniecznie!

Cytat:
Cytat:
AgaG- ja też czekam na zdjecie fryzurki
...

Kurcze dziewczyny nawet poprosilam meza o fotke, ale strasznie niefotogeniczna jestem, no ale moze cos sie dla Was da zrobic. Tylko ze pozniej, bo teraz ssak podpiety

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja byłam u lekarza w piątek idę na usg brzucha i mam skierowanie na masę badań krwi
A co sie dzieje, ze robisz tyle badan?

Cytat:
To z wagą tak jak u nas, też prawie 1kg w 4 tyg

Cytat:

Oj! Oby szybko cos ruszylo albo zrobili cc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:50   #3532
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Nabiał za wiele tu nie ma do rzeczy, może za mało błonnika w diecie?

masz racje

Stary 2011-09-20, 16:54   #3533
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko, biedna dziewczyna Ale po takim czasie nie ma decyzji o cc? Nie rozumiem tego
Z najświeższych informacji wiem, że ma 6 cm rozwarcia, czyli ruszyło.
Podali jej również jakiś antybiotyk jako, że wody się sączą i żeby nie było infekcji
Też nie rozumiem tych porodów w UK... Mi jak sączyły się tylko wody to przebili mi pęcherz płodowy i tyle...

Stary 2011-09-20, 17:04   #3534
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie jak się okazuje to nie biurokracja, tylko cholerna poczta polska Nie trawię tej instytucji. Bo USC wysłał papiery do Urzędu Dzielnicy 6.09., a one jeszcze nie doszły

Karoline, ja używam tego co w ciąży - Elancylu przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży. On jest polecany jeszcze dwa miesiące po porodzie, właśnie żeby ujędrnić brzuszek. A że rozstępu nie mam ani jednego, to mu ufam i dalej używam
Oj poczty polskiej też nie trawię i coś w tym jest, bo mój dowód wysłano do Wawy już 15 września a do dziś go nie ma w urzędzie dzielnicy babka mi dziś powiedziała, żebym liczyła ok. 10 dni na polecony!!! To jest jakaś paranoja!

A ten elancyl obadam

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-20, 17:17   #3535
agni82
Zadomowienie

A mój Emil woli angielski system opieki zdrowotnej. u polskiego pediatry darł się jakby go obdzierali ze skóry i jeszcze zsiusiał się na przewijak pani doktor, a jak przyszła środowiskowa angielska, to uraczył ją seria bąków, po czym zaczął gaworzyc i patrzył na nią jak coś mówiła i wtrącał swoje: aaaa, aguuu... komedia. i na koniec zaczał przysypiac.a potem walnął dwie kupy jedna po drugiej w oddzielne pieluchy(bo przecież pieniądze rosną na drzewie albo wyciaga się je ze ściany. i na dodatek zsikał sie jak juz go obmyłam i miaam zakładac pieluchę. a i jak czyściłam z kupy to chciałam dokładnie i nachyliłam sie do jego pupci i wtedy mój synek wypuścił baczka prosto w mój nos
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:29   #3536
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Angi mój mały raz mi się zsikał pomiędzy cysie
Mądra mama położyła synka na przewijaku, zdjęła pampersa i robiła wietrzenie pupci pochylając się nad małym. Nagle poszła fontanna pomiędzy mamy cycy

Kupiłam młodemu takie cuś:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1812306184

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-09-20 o 17:34
Stary 2011-09-20, 17:38   #3537
Zmalowana
Zakorzenienie

Moje Dziecko po powrocie od brunetki czyli od 15 do tej pory walczyło ze snem. Ja się nim nie umiem zająć. Bo wpadł akurat wujek wziął go i zasnął mu na rękach. Mam dość.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:39   #3538
patik87
Zakorzenienie

Nerola miałam już kiedyś pisać ale widzę iustyna mnie uprzedziła. Jak wchodzę do klubu i widzę :"Zaczęło się od- Krystian nasikał (...)" to mi się morda smieje. Tak to się rzuca w oczy na 1 stronie
Wiem, wiem, Tobie nie było do śmiechu kiedy to pisałaś. Wszystko dobre co się dobrze kończy.
Tylko nie bij

Zanetaa oxycort a- coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele?
To są krople? i takiemu małemu można dawać?
Zielone gluty to infekcja bakteryjna bodajże.
U nas ciag dalszy kataru, może trochę mniejszy jak w sobotę i niedzielę, gluty takie ciągnące żółtawe a może zielonkawe jasno
Jak my byliśmy na szczepieniu to moje pierwsze słowa ja weszliśmy: " nie wiem czy się nadaje do szczepienia bo ma katar"
Ale po zbadaniu, osłuchaniu i zrobieniu wywiadu, pediatra stwierdziła że nie widzi przeciwwskazań, ale decyzja należy do nas.. dziwne to co powiedziała,..tak jakby chciała się kryć jakby coś wyszło nie tak...

Agadus przepraszam że to napisze, ale wale prosto z mostu:
Strasznie ciężko się czyta Twoje posty, bo budujesz długie zdania i nie używasz znaków interpunkcyjnych, zero kropek i przecinków.

Agni lubię czytać Twoje posty, ta kolorowo opisujesz
Stary 2011-09-20, 17:46   #3539
zanetaa88
Zakorzenienie

Mojej odwala.
Marudna jak cholera,
na rękach nie,
przy cycu chwila bo ryk,
odbije też źle.

Dwa dni nie ulewała,
dzisiaj jak szalona.

Bąki jej idą,
kupy brak ale ma miękki brzuszek, więc ok nie ?!

Natka kurde, jak ona mi wyjada z dwóch piersi to mleko np się napełni do 2h, bo ona ostatnio głodna co 2h bo te moje piersi nie są jakieś super pełne, tylko takie bardziej flaczkowate. Jak sprawdzasz czy z pierwszej piersi coś jeszcze leci czy nie? moja marudzi, ale nie raz marudzi w polowe jedzenia i naciskam na piers i tylko kropla leci, tak smao robisz?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zanetaa oxycort a- coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele?
To są krople? i takiemu małemu można dawać?
Zielone gluty to infekcja bakteryjna bodajże.
U nas ciag dalszy kataru, może trochę mniejszy jak w sobotę i niedzielę, gluty takie ciągnące żółtawe a może zielonkawe jasno
Jak my byliśmy na szczepieniu to moje pierwsze słowa ja weszliśmy: " nie wiem czy się nadaje do szczepienia bo ma katar"
Ale po zbadaniu, osłuchaniu i zrobieniu wywiadu, pediatra stwierdziła że nie widzi przeciwwskazań, ale decyzja należy do nas.. dziwne to co powiedziała,..tak jakby chciała się kryć jakby coś wyszło nie tak...
Generalnie jest to maść na oczy.
Mam dac na wacik trochę kremu i na 10-20 sekund dać do noska,
następnie odciagnąć.Niestety nie fajnie się odciąga i daję jeszcze soli morskiej, aby glutki wyszły.
Mój zadecydował bardziej o tym, że za tydzień jak powiedziałam,
że ma gazy które ją męczą i że zielone kozy wyciągam 2 razy dziennie, bo tak to samą wode odciągnę którą wstrzyknę, nie wiem zobaczymy co będzie za tydzień.

Zielone kozy to wiem, że infekcja tylko pierun nie wiem z czego

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:48   #3540
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana to pewnie zbieg okoliczności że usnął u wujka.
Już był ta zmęczony walą ze snem że padł.
Też mam czasami dosyć. Dzisiaj w nocy tak mi dała popalić że szok.
Od 1 do 7 nie spałam.
Nad ranem chyba zawsze ją gazy męczą, wymachuje kończynami, kręci głową, językiem miele kwęka, stęka.
W nocy rzadko kiedy jej się odbije, a ja chyba za krótko noszę, bo spać mi się chce...
I nasze noce tak wyglądają. Od 5 ( to już jest dobrze) nie śpimy.

Wkurzyłam się, na vod już nie można obejrzeć przepisu na życie jeszcze nie oglądałam żadnego odcinka nowego sezonu, bo wolę spać.

Udało mi się umyć dwa okna dzisiaj, wczoraj jedno, jeszcze najgorsze balkonowe zostało. Myłam na raty, bo Sara miała drzemki po 5 minut, i ta krążyłam od okna do młodej.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-09-20 o 17:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości