Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 11:27   #3871
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Spray-przeczytałam Toje posty i tak jak bym czytała o sobie-niewyspana ,sfrustrowana,z dzieckiem na głowie,które albo nie potrafi ssać,albo ja nie potrafię karmić,albo mam słabą laktację.Pracuję nad zwiększeniem wydzielania mleka, używając lakatora elektrycznego, ale nawet z nim ciężko mi jest dobić do 40-50m w 2 godziny:/To, co ściągnę daję na początek z butli, a potem modyfikowane Enfamil Premium Lipil.Dziecko zadowolone, najedzone no i ja mam też lepszy humor,bo już miałam straszne doły, ryczałam, że co ze mnie za matka, bo wokół pełno ,,dobrych "rad,że tylko własne mleko, że tylko piersią.Tak było już w szpitalu, tak jest teraz z położną i pediatrą, ale mam to głęboko w d....Dla mnie ważne jest zadowolenie i spokój dziecka i mój.Wcześniej tak się męczyłam z przystawianiem małej, że nie tylko ja, ale córcia i mąż byli naprawdę na skraju wytrzymałosci.Córcia wyczuwała moje emocje i sama też była bardzo nerwowa,teraz to aniołek
A wszystkim ,,matkom-polkom"(namawiającym, zmuszającym do karmienia piersią) mówię-walcie się(przepraszam,ale tak właśnie myślę)

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:30   #3872
DzastaW
Zadomowienie

Popiszę się Moją głupotą wczorajszą: jestem razem z mężem chora i mama zwróciła uwagę Mojemu mężowi żeby wyzdrowiał bo prawdopodobnie mogą Go nie wpuścić na porodówkę z powodu choroby. A Ja za chwilę wystraszona "a jeśli Mnie nie wpuszczą na porodówkę?". Wszyscy się na Mnie dziwnie spojrzeli, mama podeszła pogłaskała Mnie po głowie i powiedziała "biedna" i zaczęli się śmiać, a Ja dopiero po ponad godzinie załapałam o co Im chodziło i zrozumiałam co powiedziałam i śmiałam się z tego przez długi czas, a wszyscy znów zaczęli się ze Mnie śmiać że szybko załapuje =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:30   #3873
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mam pytanie o pampersy, są różne rozmiary dostosowane do wagi i new borny są od 2-5kg i każdy mówi że dziecko zaraz wyrośnie więc z tą wagą to lipa? pampersy mam 3 bo tylko takie były najmniejsze i są od 4kg ale skoro rozm 3 to chyba też szybko na dziecko nie będą? zgłupieje już
Ja wolę rozmiar 2, bo są wyższe z tyłu i mniejsze prawdopodobieństwo "wypłynięcia" kupy na plecy
I dlatego kupowałam od rozmiaru 2 pieluchy, tylko dostaliśmy teraz jedno opakowanie jedynek, więc zużywamy w pierwszej kolejności

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:36   #3874
DzastaW
Zadomowienie

kurde ale mam przytkane ucho, nic nie pomaga na nie =///

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

zmykam ogarnąć pokój (może dam radę), bo jest straszny bałagan (grzecznie mówiąc)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:38   #3875
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja wolę rozmiar 2, bo są wyższe z tyłu i mniejsze prawdopodobieństwo "wypłynięcia" kupy na plecy
I dlatego kupowałam od rozmiaru 2 pieluchy, tylko dostaliśmy teraz jedno opakowanie jedynek, więc zużywamy w pierwszej kolejności
ja głupia tych newbornów nakupowałam w promocjiz1z 6 paczek *24szt. a wszyscy mówią że new borny to na krótko się używa.To może kupię teraz jeszcze 2 dady? Jak radzisz? Oszaleję
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:40   #3876
mooonik
Zakorzenienie

Lulla, Magialena gratulacje Mamuśki !!!
Niech Wam chłopaczki zdrowo rosną

idę się wykapać a potem ponadrabiam troszkę dziś już humor lepszy, chyba potrzebowałam się wypłakać i wyleżeć w łóżku bezczynnie po prostu

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:02   #3877
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Wyniki odebrane, paciorka brak

Zrobiłam sobie kawkę i relaksuje się na balkonie przy gazetce ach ale dziś piękny dzień, trzeba korzystać póki jest pogoda

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy pisać Wam jaki miałam dziś sen. Najwyżej nie czytajcie.
Śniło mi się, że ogoliłam sobie ślicznie brodaweczki z takich pojedynczych twardych włosków, żeby się przyjemniej jadło maluszkowi po porodzie. Potem urodziłam (ale we śnie ten moment został pominięty, więc może jednak jest dla nas jakaś nadzieja w realu Archi). Potem przez tydzień z niewiadomych powodów nie mogłam zajmować się dzieckiem i strasznie się balam, że będzie za późno na karmienie, bo przez ten czas nie zauważyłam pokarmu w piersiach. No i jak tylko przystawilam synka do piersi, to on z wielkim obrzydzeniem mnie wypluł i rozdarł sie wniebogłosy. Środek nocy, panika, dziecię głodne, pewnie nie mam mleka. Przyglądam się swoim piersiom, a z nich wyrastają takie długie, kręcone, jak spodpachowe kłaki. Sorry, mam nadzieję, że zdążyłyście już przetrawić śniadanie. No ale sen zakończył się happy end'em. Ogoliłam się, synek złapał cyca i zalał nas fala mleka.
A sen wziął się stąd, że wczoraj przed snem żartowaliśmy z małżem, dlaczego też nasza psinka tylko jego nie lubi lizać po nogach? No bo ma je strasznie owłosione... i co to za przyjemność...
niesamowity sen
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Auto naprawione- mąż wraca

A ja coś zaczynam chyba gnizadko mościć- miałam nieodpartą potrzebę umycia podłóg- normalnie jak nie ja i łóżeczko przepchnęłam do sypialni (zanim nakrzyczycie- lekkie i na kółkach), powlekłam materacyk, włożyłam podusię i chyba zaraz zacznę szafę pakować
to super, że mąż już wraca, będziesz mogła spokojniej spać i pomalutku z tym układaniem
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a mam do was pytanie gzie trzymacie te malusie skarpetunie?bo mi w szufladzie to lataja tylko
ja mam w takich koszyczkach plastikowych, co ostatnio w biedronce były
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A teraz sie chwale.....
śliczna i jaka dosrosła się wydaje
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie mam dziś za bardzo kiedy Was dziewczęta nadrobić od wczoraj, ale wieczorkiem jak wrócę do domu może mi się uda. Przeleciałam Was tylko tak na szybko, a że nie lubię fuszerki, to cytować będę jak będę w pełni dostępna
Na 14.30 mam Ktg potem jadę do koleżanki, a potem na 20:45 Gin.
Trzymajcie kciuki
Buziaki
P.S. U nas wciąż nic i nic i zero
i czekamy na wieści co gin powiedział

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Umylam dzisiaj okna, nameczylam sie bo to takie glupie podwojne i na dodatek przesuwane wiec musialam je chyba z milion razy przesuwac i myc po kawalku, potem ide polatac po schodach, mam tu 10 pieter wiec jest co robic

To ostatnie wywolywacze jakie mam zamiar zastosowac, cala reszta na mnie nie dziala, a pozniej to chyba przespie czas az mi wyznacza date na wywolanie, bo po pieknie przespanej nocy bez ani jednego skurczybyka budze sie po prostu zdolowana.

Jutro konczymy 41 tydzien
oj współczuję i trzymam żeby dzidzia się w końcu zdecydowała na przyjscie na ten swiat
Cytat:
Napisane przez mucka21;29535702
ja też mam ostatnio [COLOR=White
gęsto i biało [/COLOR] i boję się że się coś zacznie, ostatnio brzuch mnie pobolewa jak na @ często i do kibelka często (jak na mnie) latam a nie mogę jeszcze rodzić bo tż w wawie pracuje. i będę się bała bardziej o niego i jego drogę niż o bóle w dodatku z teściową coraz gorzej, a moja mama teraz też "szaleje" i nie mam na kogo teraz liczyć

i gratuluję mamuśkom nowym Lula trzymaj się, w moim szpitalu jak jest cc to po dobie dają dopiero maluszka
to trzymam aby mąż zdążył wrócić z pracy i wszystko poszlo po twojej mysli

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 12:08   #3878
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Miałam napisać że Szymuś cudowny
I teraz jeszczę widzę, że Monia Olivię nam też pokazała

Ale te dzieciaczki rosną
Dziękujemy

Cytat:
sklep TAKI

ja mam zamiar kupić te dady, na razie mam new borny z huggiesa i jedna paczkę Pampers, jeszcze jedną będę miała bo wygrałam w konkursie a później już dady będą
mam pytanie o pampersy, są różne rozmiary dostosowane do wagi i new borny są od 2-5kg i każdy mówi że dziecko zaraz wyrośnie więc z tą wagą to lipa? pampersy mam 3 bo tylko takie były najmniejsze i są od 4kg ale skoro rozm 3 to chyba też szybko na dziecko nie będą? zgłupieje już

ja też mam ostatnio gęsto i biało i boję się że się coś zacznie, ostatnio brzuch mnie pobolewa jak na @ często i do kibelka często (jak na mnie) latam a nie mogę jeszcze rodzić bo tż w wawie pracuje. i będę się bała bardziej o niego i jego drogę niż o bóle w dodatku z teściową coraz gorzej, a moja mama teraz też "szaleje" i nie mam na kogo teraz liczyć

i gratuluję mamuśkom nowym Lula trzymaj się, w moim szpitalu jak jest cc to po dobie dają dopiero maluszka
Odnośnie rozmiarów to tak: mój synek miał 4kg przy urodzeniu i do teraz używamy 1, teraz ma jakoś 4,5 kg i dwójki są już idealne rozmiarowo ale chcę wykończyć ostatnie sztuki 1

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:30   #3879
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Pytanie do mamuś karmiących tylko i wyłącznie piersią: podajecie swoim maluszkom witaminy D i K???

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:33   #3880
aa2
Zakorzenienie

Martusia ja tez miałam te z biedronki, po 3 pakowane co nie? własnei z myslą ze na skarpetki itd to mój mąz dumny z siebie poukładał w szufladzie z przyprawami i dał tak wszelkiego rodzaju przyprawy-a jaki dumny ze mi posprzatał w szufladzie nie miałabym serca jakbym mu to powywalała i tak zostało
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:41   #3881
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś karmiących tylko i wyłącznie piersią: podajecie swoim maluszkom witaminy D i K???
Tak Dostałam w szpitalu próbkę TYCH witamin i raczej będę je kupować bo cena przystępna

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 12:46   #3882
mooonik
Zakorzenienie

wykąpana z kawką i ciachami siadłam do nadrabiania

Cytat:
ejjj- posmarkajmy razem!! nie zamykaj się
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
r
smęć, smęć chyba wszystkie mamy teraz takie nastroje, a przynajmniej miewamy...
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mooonik no co Ty kochana jakie zamykanie się w sobie
nas tu więcej takich (patrz przykład ja )
razem raźniej będziemy się wspierać więc żadne zamykanie się w sobie, bo będą
dzięki dziewczyny

wczoraj się zastanowiłam chwilę i chyba wiem z czego mi się wziął ten dół jestem już po prostu zmęczona tą ciążą, jest mi ciężko, niewygodnie, tu mnie strzyka, tu mnie boli, jestem mało samodzielna, nawet głupich skarpetek nie założę bez wysiłku a najczęściej robi to mąż. Zawsze byłam samoradząca sobie ze wszystkim a nagle jestem postawiona w sytuacji gdzie muszę się prosić o pomoc, a tego nie lubię.... Nie mogę się doczekać powrotu do mojej dawnej mnie I jak szłam do gina miałam nadzieję, że coś się ruszyło a jak usłyszałam co usłyszałam to się po prostu załamałam... już w aucie się popłakałam
Bycie w ciąży jest fajne, ale jak dla mnie za długo trwa

Cytat:
Napisane przez AgnesD
wczoraj nas wypuścili
pewnie nie dam rady nadrobić, spojrzałam na listę, i miałam być jedna z pierwszych a tu tyle przede mna
jak bede miala chwile czasu to napisze co i jak a wszytko przeszłam z mozliwych rzeczy
Igor cudny ale nie spi nigdzie indziej niz na rekach, podomno potrzebuje czułosci także cięzko
witajcie czekam na relację.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle pozmawialiśmy sobie na temat cc i fajnie powiedział, że "każdy poród boli, tylko że naturalny w trakcie, a cesarka po"
dobre stwierdzenie gratki dobrych wieści

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
co do szpitali to ja przed chwilą z nigo wróciłam.. byłam na izbie przyjęć ale w celu założenia 3 szwów..
o matko toś się urządziła na koniec
za to TŻ się baty należą - jak się wytłumaczył z nieodbierania telefonu?? A co jakbyś rodziła akurat

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Nie pisałam jaki horror wczoraj przeżyłam... zostawiłam małego w łóżeczku i poszłam do drugiego pomieszczenia po prześcieradło, wracam a tu Marcel, poduszka,całe body i rękawiczki niedrapki spryskane krwią..co sie okazało..mój synek walną się piąstką w dziąsełka, które ma na wierzchu i urwał sobie kawałek zębodołu, dobrze że później miałam wizyte u tego chirurga to mnie uspokoił,że da się to naciągnąć i jakos naprawić.
zawał na miejscu dobrze, że się nic poważnego nie stało

Julitka

Stary 2011-09-21, 12:50   #3883
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Tak Dostałam w szpitalu próbkę TYCH witamin i raczej będę je kupować bo cena przystępna
Dzięki, dobrze wiedzieć

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-21, 12:54   #3884
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, dobrze wiedzieć
w szpitalu powinni Ci wszystko na ten temat powiedzieć

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-21, 12:56   #3885
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę tez odp mimo że nie mam jeszcze dzidzi??? Mogę , mogę moooogę???
W SR babka też nam dawała próbki- ale witaminki w osobnych kaps. (Bobik D i Bobik K). Polecała by dawać osobno (zapewne chodziło na samym początku) bo mogą być kolki, niestrawności, biegunki i będzie wiadomo od której, jakby się przydarzyło.

Wit K mówiła by dawać gdzieś tak od 7-8 doby życia i stosować do 3 m-ca, wit. D dać potem (żeby naraz obu nie wprowadzić) tak od 14 dnia życia i stosować długo nawet do roku.

Mówiła by wit. podawać tak do godz. 12 bo jak wyjdzie jakaś reakcja na nie to jeszcze zdążymy do lek w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
wykąpana z kawką i ciachami siadłam do nadrabiania
czeeeeeeeeeeee
Fajnie, że humorek już lepsiejszy

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-21 o 12:57
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 12:59   #3886
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia ja tez miałam te z biedronki, po 3 pakowane co nie? własnei z myslą ze na skarpetki itd to mój mąz dumny z siebie poukładał w szufladzie z przyprawami i dał tak wszelkiego rodzaju przyprawy-a jaki dumny ze mi posprzatał w szufladzie nie miałabym serca jakbym mu to powywalała i tak zostało
wiesz co ja jak kupowalam to były pojedyncze chyba po 3 zł, później jeszcze w kauflandzie dokupiłam sobie do innych duperelków, ale bardzo przydatne, bo nic się nie wysypie czy nie lata w szufladach.
A co do meża to oczywiscie że nie odbieraj mu tej świadomości, że dobrze zrobił, bo na pewno chciał Ci pomóc i dumny z siebie był

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-21, 13:00   #3887
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to super, że mąż już wraca, będziesz mogła spokojniej spać i pomalutku z tym układaniem
tak jest
Cytat:
Nie- no jakbyś Go sprowadziła na ziemię po co były te koszyczki to myślę, że niezatartą rysę byś wyryła w Jego delikatnym i bardzo pomocnym serduszku
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:02   #3888
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
w szpitalu powinni Ci wszystko na ten temat powiedzieć
Niby powinni ale jak byłam u nich na zwiadzie przedporodowym to tak ogólnie wszystko było mówione że w razie czego wolę Was zapytać

Cytat:
W SR babka też nam dawała próbki- ale witaminki w osobnych kaps. (Bobik D i Bobik K). Polecała by dawać osobno (zapewne chodziło na samym początku) bo mogą być kolki, niestrawności, biegunki i będzie wiadomo od której, jakby się przydarzyło.

Wit K mówiła by dawać gdzieś tak od 7-8 doby życia i stosować do 3 m-ca, wit. D dać potem (żeby naraz obu nie wprowadzić) tak od 14 dnia życia i stosować długo nawet do roku.

Mówiła by wit. podawać tak do godz. 12 bo jak wyjdzie jakaś reakcja na nie to jeszcze zdążymy do lek w ciągu dnia

czeeeeeeeeeeee
Archi mianuję Cię ciocią google dzięki kochana

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-21, 13:03   #3889
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

czeeeeeeeeeeee
Oo proszę jaka wyczerpująca odpowiedź

Cytat:
Niby powinni ale jak byłam u nich na zwiadzie przedporodowym to tak ogólnie wszystko było mówione że w razie czego wolę Was zapytać

Archi mianuję Cię ciocią google dzięki kochana

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:07   #3890
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jest
no i tak trzymać

A mi się dziś Bartuś tak wypychauwielbiam patrzeć na ten falujący brzuszek

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-21, 13:10   #3891
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no i tak trzymać

A mi się dziś Bartuś tak wypychauwielbiam patrzeć na ten falujący brzuszek
mi własnei tez Marceli cos pod samymi cycochami wypina ale nei moge tego zidentyfikowac

a powiedzcie mi czy tylko ja jestem jakas taka nie teges ze nei wiem czy moje dziecie miało czkawke? bo serio przez cała ciąże nie wiem czy miało-nie zidentyfikowałam i teraz tak myskle czy jakas dziwna nie jestem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:12   #3892
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Filip ma naświetlania za sobą ciągłe i przerywane- mieliśmy dzisiaj wyjść ale powiększyła się żółtaczka i zostajemy. W najlepszej wersji do czwartku. Mam przez to lekkie załamanie bo trzeba dopasować z jedzeniem małego i spaniem do trybu naświetlań, a to ciężkie. Poza tym jest taki kochany i cudny- do schrupania.
to się nasiedzą w tym szpitalu za wyjście

Cytat:

Szczepionki to jest temat rzeka i chyba najtrudniejsze decyzje w rodzicielstwie... Ale ja się jeszcze w to nie zagłębiałam, więc nie pomogę.
Liczę na Was, że przeczytacie wszystko co możliwe, potem ładnie tu zreferujecie i ja tylko powiem "to robimy TAK"

odnośnie szczepionek- nastawiam się na to samo poczekam aż się mamuśki podzielą z nami swoimi wiadomościami

Cytat:
A ja się pochwalę, że piszę do Was z mojego prezenciku urodzinowego dostałam śliczniutkiego netbooka dzisiaj kurier przywiózł
enooo, enooo, nie lada prezent

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a dziś wizyta, dopiero o 20 mam ktg także sie dzis wysiedze tam pewnie do nocy.... i sie jakoś boje sama nie wiem czego
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata Wczoraj kapaliśmy się w trochę cieplejszej wodzie, zanurzaliśmy przez pieluszkę, zaczęliśmy mycie od nóżek- i był zadowolony
brawo za kąpiel mi też koleżanki powtarzają, że lepsza woda cieplejsza niż te zalecane 37. Ja mam zamiar na łokieć sprawdzać

A odnośnie sprawdzenia wagi Synia- masz wagę w domu pewnie? Powiem Ci jak my psiaka ważymy Najpierw mąż się waży, a potem bierze psiaka na ręce i z nim się waży - sprawdzamy różnicę i mamy wagę Muniasa nie jest to na pewno mega dokładny pomiar ale jakis pogląd daje

Cytat:
To ja pokazuję mojego głodomorka
ręce do góry

Kochany Głodomorek i podobny do Ciebie

Cytat:
"Żywe jest jeszcze gdzieniegdzie przekonanie, że mama niekarmiąca piersią jest złą mamą, niespełniającą potrzeb swego dziecka. Tak nie jest i trudno doprawdy wyobrazić sobie, komu i dlaczego mogło to przyjść do głowy. Trudno to nawet komentować. Oprócz daru, karmienie piersią to również wybór, a czasem odstawienie jest koniecznością. Wiązanie tego faktu z oceną kompetencji mamy jest nieporozumieniem."
Każda, która ma jakieś wątpliwości, że jest złą matką bo nie karmi piersią powinna to sobie wydrukować i powiesić w widocznym miejscu. I patrzeć za każdym razem gdy jakaś "ciocia dobra rada" skrytykuje to, że daje dziecku MM zamiast piersi.

Cytat:
Ej, Mooonik, nie zamykaj się, nie bierz przykładu z szyjki. My Cię tu pocieszymy.
Ja to nawet odetchnęłam po tej wizycie, bo już nie emocjonuję sie każdym kolejnym nowym objawem, nie wyczekuję odejścia wód płodowych, ani rozpoczęcia porodu w każdej chwili, odpuściłam. Jestem nastawiona na wizytę w poniedziałek i ewentualne działania za tydzień w środę (tak jak u Ciebie - cokolwiek miałoby to znaczyć; nawet pomalutku oswajam sie ze świadomością ewentualnej cesarki; w razie potrzeby, oczywiście). Nie daj sie zdołować
Caltea ja już też trochę ochłonęłam, przemyślałam. I też pomału zaczynać się oswajać z myślą o CC, chociaż jak cholera boję się znieczulania (nawet gin powiedział, że szkoda że nie mam wskazań bo by się ciachnęło i bym się nie męczyła ) Będzie co ma być, prawda? Najważniejsze, żeby dzieciaczki były zdrowe, z resztą sobie poradzimy

mój łożysko oceniał przez USG, takie normalne 2D

Julitka

Stary 2011-09-21, 13:17   #3893
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
mi własnei tez Marceli cos pod samymi cycochami wypina ale nei moge tego zidentyfikowac

a powiedzcie mi czy tylko ja jestem jakas taka nie teges ze nei wiem czy moje dziecie miało czkawke? bo serio przez cała ciąże nie wiem czy miało-nie zidentyfikowałam i teraz tak myskle czy jakas dziwna nie jestem
powiem Ci Asiu, że ja tak od tygodnia, może dwóch mam takie uczucie, że mały ma czkawkę, tak mi się wydaje, że to to, bo w dole brzucha czuje co kilka sekund takie delikatne kopanie i z tego wywnioskowałam że to czkawkaale nie wiem może się mylę
Ale wcześniej jak dziewczyny pisały o tym to też byłam w szoku, że coś takiego można czuć

Emilka ur. 05.05.14

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:17   #3894
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ja głupia tych newbornów nakupowałam w promocjiz1z 6 paczek *24szt. a wszyscy mówią że new borny to na krótko się używa.To może kupię teraz jeszcze 2 dady? Jak radzisz? Oszaleję
I tak pewnie będziesz musiała dokupić pieluch, nam póki co idzie koło 10-12 sztuk na dobę, więc Twój zapas newbornów starczyłby na 12 dni

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:20   #3895
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Spray-przeczytałam Toje posty i tak jak bym czytała o sobie-niewyspana ,sfrustrowana,z dzieckiem na głowie,które albo nie potrafi ssać,albo ja nie potrafię karmić,albo mam słabą laktację.Pracuję nad zwiększeniem wydzielania mleka, używając lakatora elektrycznego, ale nawet z nim ciężko mi jest dobić do 40-50m w 2 godziny:/To, co ściągnę daję na początek z butli, a potem modyfikowane Enfamil Premium Lipil.Dziecko zadowolone, najedzone no i ja mam też lepszy humor,bo już miałam straszne doły, ryczałam, że co ze mnie za matka, bo wokół pełno ,,dobrych "rad,że tylko własne mleko, że tylko piersią.Tak było już w szpitalu, tak jest teraz z położną i pediatrą, ale mam to głęboko w d....Dla mnie ważne jest zadowolenie i spokój dziecka i mój.Wcześniej tak się męczyłam z przystawianiem małej, że nie tylko ja, ale córcia i mąż byli naprawdę na skraju wytrzymałosci.Córcia wyczuwała moje emocje i sama też była bardzo nerwowa,teraz to aniołek
A wszystkim ,,matkom-polkom"(namawiającym, zmuszającym do karmienia piersią) mówię-walcie się(przepraszam,ale tak właśnie myślę)
A ja dziękuję Tobie za ten tekst. Potrzebujemy takich słów.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Popiszę się Moją głupotą wczorajszą: jestem razem z mężem chora i mama zwróciła uwagę Mojemu mężowi żeby wyzdrowiał bo prawdopodobnie mogą Go nie wpuścić na porodówkę z powodu choroby. A Ja za chwilę wystraszona "a jeśli Mnie nie wpuszczą na porodówkę?". Wszyscy się na Mnie dziwnie spojrzeli, mama podeszła pogłaskała Mnie po głowie i powiedziała "biedna" i zaczęli się śmiać, a Ja dopiero po ponad godzinie załapałam o co Im chodziło i zrozumiałam co powiedziałam i śmiałam się z tego przez długi czas, a wszyscy znów zaczęli się ze Mnie śmiać że szybko załapuje =))) he he
Urocze.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:20   #3896
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny,

na wstępie gratuluję Mamusiom, które już mają swoje Skarby przy sobie

Pisałam z Wami ostatnio w sierpniu i żaliłam się, że ze nie mogę chodzić, bo tak boli mnie noga. Ginka stwierdziła, że maluszek uciska. Poza tym nakazała mi leżeć, bo wg niej skracała mi się szyjka. 2 dni po wizycie u niej pojechałam na IP, bo z bólu nie mogłam wytrzymać. Okazało się, że miałam zakrzepicę... co do mojej szyjki to 2 lekarzy stwierdziło, że jest długa. Spędziłam 2 tygodnie w szpitalu a moje leczenie potrwa jeszcze długi czas. Na sam koniec ciąży muszę zmienić gina, bo do tamtej babki nie mam już zaufania po tym jak zlekceważyła objawy mojej choroby.

Mam nadzieję, że teraz będę mogła być już z Wami na bierząco. Ja podobnie jak Martusia zaczęłam dziś 37tc i czuję, że wielki dzień jest coraz bliżej. Mam nawet w nocy sny z porodem w roli głównej
Stary 2011-09-21, 13:27   #3897
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
powiem Ci Asiu, że ja tak od tygodnia, może dwóch mam takie uczucie, że mały ma czkawkę, tak mi się wydaje, że to to, bo w dole brzucha czuje co kilka sekund takie delikatne kopanie i z tego wywnioskowałam że to czkawkaale nie wiem może się mylę
Ale wcześniej jak dziewczyny pisały o tym to też byłam w szoku, że coś takiego można czuć
Ja od czasu do czasu czuję takie regularne.. hmm jak to nazwać - podskoki, domyślam się że to to. Mój mąż nie wierzy ale co on tam wie i to chyba nie zależy od tego cosię zje (kiedyś słyszałam że czkawka jest po słodkim głównie), ja czasem nawet jak się wody napiję to czuję jak malutka podryguje

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

Pisałam z Wami ostatnio w sierpniu i żaliłam się, że ze nie mogę chodzić, bo tak boli mnie noga. Ginka stwierdziła, że maluszek uciska. Poza tym nakazała mi leżeć, bo wg niej skracała mi się szyjka. 2 dni po wizycie u niej pojechałam na IP, bo z bólu nie mogłam wytrzymać. Okazało się, że miałam zakrzepicę... co do mojej szyjki to 2 lekarzy stwierdziło, że jest długa. Spędziłam 2 tygodnie w szpitalu a moje leczenie potrwa jeszcze długi czas. Na sam koniec ciąży muszę zmienić gina, bo do tamtej babki nie mam już zaufania po tym jak zlekceważyła objawy mojej choroby.

Mam nadzieję, że teraz będę mogła być już z Wami na bierząco. Ja podobnie jak Martusia zaczęłam dziś 37tc i czuję, że wielki dzień jest coraz bliżej. Mam nawet w nocy sny z porodem w roli głównej
Witamy w domku

To miałaś wesoło, dobrze że na IP pojechałaś bo zakrzepica w ciąży bardzo groźna chyba jest. Bierzesz teraz jakieś zastrzyki?

Ja w trakcie 39 tygodnia nie mam żadnych snów ciążowych jakoś tak chyba się wyciszyłam trochę, może to dlatego

Ktoś u mnie w bloku smaży placki ziemniaczane

Magdalenka 5.11.2014

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:40   #3898
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za wszelkie miłe słwa. Eryk był w nocy znośny, spał po 3h więc się lekko podładowałam energetycznie. Może dzisiaj nie będę ciągle popłakiwać po kątach...
i jeszcze doczytałam, że mąż w nocy się zrefletkował- oby tak dalej Pomału, pomału dotrzecie się z Erykiem i będzie coraz lepiej
tego się boję na początku najbardziej, że nie ogarniemy się po powrocie do domu ze wszystkim. Mam nadzieję ze jak mój mąż teraz jest 1szy do pomocy i cały czas powtarza, że będzie się starał jak najwięcej pomagać tak i faktycznie się będzie tak zachowywał

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
uciekam, malutki walczy z katarem a my cierpimy za każdym jego oddechem bo tylko mu huczy
biedactwo dużo zdrówka dla Stasia

Cytat:
dzień dobry Mamuśki jak dzisiaj u Was z samopoczuciem?? u mnie piękna pogoda, słoneczko grzeje, wiec skoczę sobie na pocztę i zrobię spacerek do szpitala po wyniki na paciora
gdzie Ty masz słońce Kochanapodziel się coooooo u mnie dżuma jak w listopadzie ;/

Cytat:
Nie wiem, czy pisać Wam jaki miałam dziś sen. Najwyżej nie czytajcie.
Śniło mi się, że ogoliłam sobie ślicznie brodaweczki z takich pojedynczych twardych włosków, żeby się przyjemniej jadło maluszkowi po porodzie. Potem urodziłam (ale we śnie ten moment został pominięty, więc może jednak jest dla nas jakaś nadzieja w realu Archi). Potem przez tydzień z niewiadomych powodów nie mogłam zajmować się dzieckiem i strasznie się balam, że będzie za późno na karmienie, bo przez ten czas nie zauważyłam pokarmu w piersiach. No i jak tylko przystawilam synka do piersi, to on z wielkim obrzydzeniem mnie wypluł i rozdarł sie wniebogłosy. Środek nocy, panika, dziecię głodne, pewnie nie mam mleka. Przyglądam się swoim piersiom, a z nich wyrastają takie długie, kręcone, jak spodpachowe kłaki. Sorry, mam nadzieję, że zdążyłyście już przetrawić śniadanie. No ale sen zakończył się happy end'em. Ogoliłam się, synek złapał cyca i zalał nas fala mleka.
A sen wziął się stąd, że wczoraj przed snem żartowaliśmy z małżem, dlaczego też nasza psinka tylko jego nie lubi lizać po nogach? No bo ma je strasznie owłosione... i co to za przyjemność...
faktycznie przed porodem te sny są coraz bardziej porypane

Cytat:
A ja coś zaczynam chyba gnizadko mościć- miałam nieodpartą potrzebę umycia podłóg- normalnie jak nie ja i łóżeczko przepchnęłam do sypialni (zanim nakrzyczycie- lekkie i na kółkach), powlekłam materacyk, włożyłam podusię i chyba zaraz zacznę szafę pakować
Archinta jak dla mnie to Ty chyba przeszłaś największą "metamorfozę" na tym wątku. Z początkowego zagubienia, onieśmielenia, zaskoczenia nową sytuacją, stałaś się ekspertką w sprawie ciąży, jej fizjologii, co troszkę nam tu serwujesz wiedzę ze SR, albo podrzucasz jakimiś ciekawymi inf co gdzieś przeczytałaś, usłyszałaś( jak choćby dziś o łożysku, o witaminach, a takich przykładów jest duuuużo więcej ) Powiem Ci, że ciekawy "przypadek" z Ciebie ( to oczywiście komplement ma być )

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A teraz sie chwale.....
o żesz Ty - ale słodzizna

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ołłłł jeeeeeeeee zgadzam się

Cytat:
o cholera to ładnie Cię ginka urządziła.... dobrze, że znaleźli przyczynę w szpitalu i jesteś już pod dobrą opieką.

aaa był jeszcze temat butelek- ja mam dwie: jedną chyba 120ml Aventu co dostaliśmy na targach a drugą dokupiliśmy Dr.Browna antykolkową 260ml- czytałam, że się sprawdza. Póki co nie będę więcej kupować bo jeszcze nie wiem czy się przyda czy nie, ale w zapasie wolę mieć

Julitka

Stary 2011-09-21, 13:45   #3899
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy w domku

To miałaś wesoło, dobrze że na IP pojechałaś bo zakrzepica w ciąży bardzo groźna chyba jest. Bierzesz teraz jakieś zastrzyki?

Ja w trakcie 39 tygodnia nie mam żadnych snów ciążowych jakoś tak chyba się wyciszyłam trochę, może to dlatego

Ktoś u mnie w bloku smaży placki ziemniaczane
Zakrzepica to w ogóle groźna choroba biorę zastrzyki od których mam siniaki

Dzięki Tobie wiem, co będzie u mnie na obiad

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
gdzie Ty masz słońce Kochanapodziel się coooooo u mnie dżuma jak w listopadzie ;/

o cholera to ładnie Cię ginka urządziła.... dobrze, że znaleźli przyczynę w szpitalu i jesteś już pod dobrą opieką.

aaa był jeszcze temat butelek- ja mam dwie: jedną chyba 120ml Aventu co dostaliśmy na targach a drugą dokupiliśmy Dr.Browna antykolkową 260ml- czytałam, że się sprawdza. Póki co nie będę więcej kupować bo jeszcze nie wiem czy się przyda czy nie, ale w zapasie wolę mieć
Zapraszam do Warszawy. Mamy dziś piękną pogodę- słońce i 21 stopni

Moja eks ginka powinna mieć sprawę w sądzie założoną przeze mnie ale szkoda mi na to czasu i zdrowia.

Ja mam tylko 1 butelkę 120 ml Medela Calma. Mam zamiar karmić piersią więc na początku chyba nie będzie więcej butelek potrzebnych.
Stary 2011-09-21, 13:54   #3900
spray
KWC

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

HORROR. Współczuję.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości