|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
A co, taka fajna babeczka, to bronię swego Mężczyzny jak lwica.
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Utluklam mikserem bialka, dodalam do smaku Xylitol i potem na blaszke do piekarnika na 70 stopni, termoobieg, sie suszyly, jeszcze uchylilam drzwiczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Te moje bezy smakowaly jak marshmallows troche, ale lepsze to, niz jajecznica na slodko, jaka mi wyszla za 1szym razem. Moze ktos ma doobry i sprawdzony przepis. ![]() ![]()
![]() |
#1413 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() A takie marshmallows były by ok., ale nam wyszło rozwodnione, białe coś i nie wyglądało to dobrze. No nic, będziemy próbować. Senkju za risipi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednego jestem pewna, jak kiedys slodzik mi nie przeszkadzal, to teraz nie odpowiada mi jego metaliczno-gorzki posmak, a xylitol smakuje fajnie, nie tak jak zwykly cukier,ale nie tak zle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
bo wazna jest temperatura, mysle, ze 50-70 stopni ok. dlugo mi sie robily, a ja je podzeralam w trakcie pieczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- znalazlam cos z innej beczki- oberzyna/baklazan- zalecana jest w diecie i pomaga w chudnieciu ze wzgledu na pektyny- to takie jak jablko w dzialaniu, ale bez zawartosci cukru, ktory by nam przeszkodzil w diecie. to tak, jakby komus sie znudzily inne warzywa. ![]() Aubergines, the slimming plant Did you know that the first modern men, the Homo Sapiens from the Dordogne who lived around 40,000 years BC had the same genetic programming as us? Aubergines contain an extremely important substance: pectin, this is what also gives apples their nutritional value. When pectin reaches the digestive tract, it forms a gel, very similar to the jelly in apple jam. This gel has the capacity to stick to everything around it and to trap sugars, fats and even proteins in the intestinal bolus, i.e. it traps calories. And these calories that stick to the pectin leave the body in our stools. Apple pectin is therefore valuable but it can't be separated from its sugar whereas aubergines only have 22 calories per 100g. Would you like another secret within the secret? Take a large aubergine, insert 4 or 5 garlic cloves and bake it in the oven until its skin starts to turn red. Take it out cut it in half like an avocado and with a small spoon scoop out the flesh and enjoy! A real treat for slimmers. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Would you like another secret within the secret? Take a large aubergine, insert 4 or 5 garlic cloves and bake it in the oven until its skin starts to turn red. Take it out cut it in half like an avocado and with a small spoon scoop out the flesh and enjoy! A real treat for slimmers. __________________ I do tego mozna upieczony baklazan jesc jak awokado- do srodka wloyc 4-5 zabki czosnku (chyba po przekrojeniu), jak sie zaczerwieni skorka- gotowe. ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-21 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
No własnie nie wiem
![]() Planowałam od przyszłego tygodnia ale chyba rozsądniej będzie zostać na II tak długo aż osiągnę wagę taką jaką chcę, niż iść teraz na III a później znowu wracać na II, co do najłatwiejszych spraw ponoć nie należy ![]() Od dzisiaj jestem oficjalnie studentką ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-21 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Takie wydarzenia bardzo czesto prowadza do zebrania sie w garsc, tak jakbysmy chcieli zaczac od nowa, w nowym miejscu, zrobic dobre wrazenia na nowych ludziach. to zawsze dziala ![]()
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie na to "zacząć od nowa" liczę najbardziej ![]() Nowa szkoła, nowi ludzie, nowe miasto, nowa ja ![]() Może komuś się przyda ta informacja: w Carrefour'ze wymieniają stare patelnie na nowe marki Florina. Nie wiem co to za firma ale jak ktoś ma starą, zniszczoną patelnię to chyba warto ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jeszcze trochę na II zostanę, zobaczę też co mi powiedzą badania, o ile kiedyś się w końcu zbiorę i je zrobię ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o badania to moje wyniki sie w końcu poprawiły i są idealne! A hematologa musze odwiedzic dopiero za pól roku lub wcześniej gdy zajdę w ciążę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby było to wcześniej ![]() ![]() Badania już robiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
A ja od razu na wszelki wypadek konsultuje sie z grabarzem
![]() ![]()
#1423 |
404 Not Found
|
Oj no weź, nie można tak!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
A jakie badania warto by było zrobić przy okazji stosowania tej diety?
![]()
#1425 |
Rozeznanie
|
No i bezzy nie wyszłyyyy
![]() Jak zwykle się rozpłynęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
U mnie to było związane po części z tym, że w szkole na badaniach zawsze nas ważyli czego z oczywistych przyczyn nie lubiłam, wstydziłam się itd. i od tej pory lekarz kojarzy mi się głównie z tym.
Poza tym ja jestem z tych co przewidują najgorsze, wiec za każdym razem się boję że coś 'nie tak' u mnie znajdą. Ale powoli przestawiam się na bardziej pozytywne nastawienie do życia ![]() >klik< Moja lekarka wie że dukam i dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu a co oni mi tam badają to nie wiem ![]() Jak (z czego) bada się TSH i wątrobe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TSH? Badania krwi ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-21 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() No ale szkolne czasy mam już (na szczęście) za sobą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też mogę powiedzieć, że już to mam za sobą, na szczęście ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje studentko ![]() Na jakiej zasadzie wymieniają? Tzn ile się dopłaca ![]()
![]() |
#1432 |
404 Not Found
|
I że najlepsze lata są właśnie przed Tobą!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() padam spac, dobrej nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
a moze problem w jajach tkwil
![]() Bo bialka musza troszke postac, tak chwilke, szczypte soli dodac, Xylitol, ubic na bardzo gesto i kremowo, tak, zeby lyzka stala ![]() ![]() ![]()
#1436 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam pudding z Lidla, ale przesłodziłam (nie wiem jak tabletki przeliczyć na łyżki cukru), i tak dziwnie wyszło...
![]()
#1437 |
Wtajemniczenie
|
mam newsy z czata- dlaczego nalezy ograniczyc plyny do 2 litrow
1. nerki moga byc zbyt obciazone, za duzo plynow tez nie dobrze 2. niewskazane jest nadmierne picie w przypadku zatrzymywania wody (a ja cale zycie bylam przekonana, ze jest na odwrot ![]() ![]() ![]() Sultana : Good evening Sonja ... Before starting on this diet I would drink three liters of water on week days. it is impossible for me to drink less. Will this have a negative impact on my diet? sonja : Good evening Sultana! It's actually better not to drink more than 2 litres per day as if you do drink more than that you will ask your kidneys to work too much and it can become dangerous. It's also not good to drink that much in case of water retention. Have a nice evening! Moze dlatego, ze w tej diecie akurat nerki bardzo musza sie napracowac, watroba tez- to dlatego ogranicza sie plyny i zoltka tez, bo mimo wszystko sa tluste dla watroby, hmmm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- te 2 litry wody to wystarczajaca ilosc, a nie za duzo, tyle nerkom trzeba, zeby dobrze pracowaly. News z czata anette7 : Hi Sonja, loving the diet. But have a concern a few people have commented on the fact that the dukan Diet is not good for the kidneys!!! Have you heard this .A concerned annette sonja : Hi Anette and welcome to the chat! First of all as you maybe already know, the Dukan Diet is forbidden for people who have some kidney problems or have got some weak kidneys. Then if you do follow your programme as it is and do drink no more than 2 litres per day, it will be really fine for your kidneys as they will work enough but not too much. Thanks a lot for your question as this is good to clarify things on such an important topic. Have a very nice evening!
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To szokłam... Byłam przekonana że im więcej płynów, tym lepiej... I wlewam w siebie wodę i herbaty, w sumie na colę nawet ochoty nie mam.. I teraz nie rozumiem, bo ona pisze że nie więcej niż 2 litry, co oznacza że mniej też jest dobrze?? I właśnie doczytałam że Dukan jest dla mnie najlepszy - nie mam woreczka żółciowego ![]() http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/755342-post1575.html
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-09-22 o 00:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Blair - przeczytalam w regulaminie, że jak się odda do biura obslugi klienta stara patelnie to dostaje się kupon znizkowy 30% na nowa firmy Florina. A z tego co mi wiadomo to bardzo dobra firma. Czy ktos wie ile kosztuja te patelnie w Carrefourze? Przydalaby mi się, bo jajka sadzonego nie mogę nawet zrobic. Milego dnia! Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-09-22 o 05:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Nie mogąc przetrwać mojej sromotnej porażki w walce z produkcją bezzzzz, nie mogłem zasnąć. Analizowałem swoje ewentualne błędy. I jedyne, co mogłem zrobić źle, to ustalenie wielkości mojego produktu. Obliczając pole podstawy bezy, kąt nachylenia nad blachą, powierzchnię płaską, która stykała się z blachą, oraz obwód produktu, doszedłem do wniosku, że bezzy mogły być stanowczo za duże. W związku z tym, proces suszenia, który zachodzi wewnątrz i na zewnątrz produktu, zamienił się w zbyt intensywne pieczenie, które powodowało rozlewanie się czegoś mokrego z bezzzzyyyy... W weekend zrobię kolejne podejście do suszenia bezzzzz... A ogólnie, to w ciągu dwóch dni PP zjechałem na wadze 0,4 kilo ![]() W takim tempie do grudnia powinienem zjechać do wagi sprzed powrotu. Buziaczki i miłego dzionka dla Wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A te dla Di ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.