|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
SARA DZIĘKUJE ZA KOMPLEMENCIORY WSZYSTKIE
![]() ![]() Cytat:
3 mamy baaaardzo mocno!! powodzenia!! szybkiego porodu!! Cytat:
ojjjj Archi... aż mi humor poprawiasz ![]() Cytat:
Cytat:
a rozstępów współczuje.. Cytat:
![]() my na szczęście mamy dwie sypialnie i salon.. więc mam się gdzie schować. ale już zapowiedziałam tż-ta,żeby skutecznie wybił zapędy rodzicom jakby im przyszło do głowy mi towarzyszyć ... ![]() wogóle jakoś nie widzi mi się ta wizyta,,, ehh... wiedziałam,że to za szybko na takie odwiedziny.. ale -jak chcieli po porodzie od razu to i tak udało się nam przesunąc ich przylot trochę...
![]() |
#3962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3963 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała księżniczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To mocno trzymam kciuki ![]() A ja dzisiaj byłam na USG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-09-21 o 19:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
widowni
![]() Cytat:
no widzisz, to jesteś w troszkę lepszej sytuacji bo masz się gdzie schować ![]() ale, ja już zagrałam taktycznie ![]() ![]() ![]() i żeby nie było, że jestem zła synowa- teściowa na wieść o wnuku powiedziała "fajnie" teściu nie skomentował nic, a przez całą ciążę ich zainteresowanie mną i ich 1szą wnuczką objawiało się na poziomie 0 ![]()
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja jestem dobra synowa..i już wymyślam-gdzie tż ich może na wycieczki zabierać ![]() ![]() ehh....powtarzam jak mantrę..dam radę,dam radę..będę twarda jak żelki z biedronki ( jak to się tu u nas utarło ) ![]() chciałam małą dziś wykąpać...a Sara o dziwo jeszcze śpi.... ![]() wogóle powiem wam,że młoda od dwóch-trzech dni tak długo spędza w dzień czasu przy cycu...że jednak zdecydowałam się na poduchętaką jak z tego motherhood czy jak to się zwie) dziś tż pojechał kupić w drodze do pracy...i jutro będę miała..
![]() |
#3966 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Czasem mam wrażenie, że potem to już on ze zmęczenia tak wyje, przyśnie na 5 minut, obudzi się i znowu w rynnę. Jeśli skok ma być jeszcze gorszy to naprawdę nie dam rady. :Kciuki: Cytat:
![]() Cytat:
Rozstępy na piersiach też mam, ale boję się smarować. Cytat:
![]() I podoba mi się określenie wizażątko, chociaż mam skojarzenia ze zwierzątkiem. A tak mnie natchnęło - jak często odrobaczać zwierzęta domowe? Cytat:
![]() Brawo za udaną wizytę ![]() Cytat:
Ale karmię przy wszystkich, mam to w ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Jak tu teraz pusto... Zmykam spać, dobrej nocki. Ma ktoś wieści od Agi??
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie to raz do roku- chyba, ze zwierz to typowy śmietnik- to nawet i co miesiąc. Przy dzieciach ogólnie poleca się raz na kwartał- no chyba, ze śmietnik ![]() Napisze tylko jeszcze, ze tabl. działa tylko w dniu podania- wybija co ma wybić i jak zwierzak po 2 dniach coś wtrząchnie to znów może coś podłapać. Także trzeba dzieci uczyć higieny od maleńkości, a zwierzynę pilnować by nie wpierdzielała "smakołyków" na dworze. Są też nakropki na kark typu Advocate czy Stronghold- te działają p/robaczo miesiąc. Ale myślę, że nie ma co obciążać zwierzaka niepotrzebnie- te nakropki daje się gł. przy cięższych pasożytach typu świerzb, nużyca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co u Agnieszki? są jakieś wieści?wiadomo kiedy do domku wychodzą?
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Sonia- trzymamy kciuki!!!
Cytat:
![]() Też robię się nerwowa- ale to raczej ze zmęczenia plus hormony. Zauważyłam, że jak się lepiej wyśpię czy poodpoczywam to czuje się lepiej. Już nie mam wyrzutów, jak przyjeżdża Mama to zostawiam jej synka i idę leżeć, kapać się albo coś oglądać i od razu po godzince czuję się lepiej ![]() Rozstępów nie mam, w ciąży się nie zrobiły, ale skóra na brzuchu jest taka wiotka. Smaruje oliwka, ale to chyba zajmie trochę czasu. Za to biust- jak skończę karmić to chyba do kolan będzie sięgał ![]() Natka Ja jestem prawie 3 tyg po i krwawienie się skończyło. W ogóle ponoć macica się już zwinęła- tak mówiła położna, czyli w sumie dość szybko poszło. Zaczynam smarować bliznę Contratubexem- może trochę się wygładzi, chociaż i tak fajnie wygląda ![]()
![]() |
#3970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też zmykam spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Rozeznanie
|
Jejku, jak ja to przegapiłam:
MAGIALENA - GRATULACJE ![]() ![]() Ale nie uwierzę dopóki nie pokażesz Kacperka ![]() ![]() ![]() No i gdzie ja dorsza o tej godzinie znajdę ![]() Może jutro nad morze do rybaków pojadę ![]() Ojej, jaki on taki malutki się wydaje ![]() No i powaliło mnie na kolana. Jaka ona cudna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę oglądać te chude laski z Top Model.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale sliczne cudo....
![]() [QUOTE=stokrotka_;29540112]powoli nadrabiam ..narazie do 128 strony Sara dziś wstała ok 9.30... i do 12 wisiała na cycku potem by odetchnąć poszłyśmy na spacer do parku...na pół godzinki bo zimno trochę. a teraz mała troszkę śpi.. ja zjadłam obiad i nadrabiam Monia... po pierwsze..ciebie też muszę przeprosić.. i dziękuję za sms-ka ![]() ojj kochana..doskonale cię rozumiem(y) maleństwa pochłaniają masę czasu .i wszystkie się musimy nauczyć wszystkiego. dobrze,że masz pomoc.. ale nie daj sobie wejść na głowę i 3maj swoich racji!! a co do butli. kochana...teraz mleczka są pełnowartościowe podobnie jak mleko z piersi. ważne,że Olivka się najada dobrze i ma siłę by rosnąć ![]() a może jeszcze pokarm się pojawi? jeśli nie-to nie masz się naprawdę czym martwić kochana. tak jak piszą dziewczyny..to naprawdę nic złego !! ![]() Cytat:
![]() Nie robie juz sobie nadziei ze pokarm sie pojawi...wogole to o porodzie nie mam apetytu......Jakie to dziwne ze przed wchlanialam duze ilosci jedzenia a teraz nic... ![]() Moja mala dzisiaj nawet nie zaplakala podczas kapieli....mamusia jest dumna.... ![]() A Sara jest przesliczna... i tak ladnie ja wystroilas.... ![]() Cytat:
Ty tez sie doczekasz kochana ![]() A ja dzisiaj walcze z bolem zoladka....od 12 czuje sie masakrycznie ![]() Mamuski czy czyscicie jezyczki Waszych pociech ?? Bo slyszalam sie powinno czyscic zeby nie bylo plesniawek..... Tesciowa jak zaczela czyscic mojej malej to jej sie na wymioty zebralo.....i powiedzialam ze ja to bede robic bo az mi sie cieplo zrobilo.... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Trzymam kciuki kochana ![]()
![]() |
#3973 | |||||
Zakorzenienie
|
melduje po wizycie, ze jeszcze nie rodzę
![]() ![]() z niuńką wszystko ok, waży miedzy 2900 a 3100, ktg piękne - całe dwa skurcze sie zapisały po 40 i 50% ale nawet ich nie czułam ![]() rozwarcie na 1 cm raptem - jak to gin stwierdził "na mały palec" ![]() ![]() no i jak nie urodze do tego czasu to 3 października szpital...ale jeszcze po drodze wizyta za tydzien Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide spać bo sie czuje dzis wymęczona tą wizytą o późnej porze... rano pewnie czerwony post od Soni zastanę ![]() dobranoc maminki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Gratuluję wszystkim, przepraszam także, bo nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||
Zakorzenienie
|
miło z Twojej strony, że mnie nie zostawiasz
![]() Cytat:
![]() Też mykam spać, chociaż nie wiem czy ta pieprzona zgaga mi pozwoli- zachciało mi się dziś słodkiego ![]() Kolorowych ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, ze już w domku jesteście ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kolorowych snów
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
Przez Sare....wracam na nocna warte hehe
corcia przy cycu a mamie sie nudzi... Ale widze,ze tu pusto...
#3978 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Archinta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-22 o 07:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mgła za oknem. Jak w listopadzie. Musze Ignasiowi jakieś ciepłe kombinezony kupić, bo na razie to na cebulkę w śpioszkach na spacery pomykamy ![]()
![]() |
#3980 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry jesiennie
![]() Ciekawe jak Sonia... ![]()
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3982 |
Wtajemniczenie
|
#3983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
no ciekawe
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() Bardzo dawno sie nie odzywałam ale podczytuje regularnie tylko jakoś nie mogę się wbić na wątek... Mam nadzieję, ze sie nie gniewacie. Pusto się tutaj ostatnio zrobiło. Napraqwdę dużo maluszków jest już po tej stronie brzuszka aż trudno uwierzyć ![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWYM MAMUSIOM! Ja dziś o 14 mam iś na oddział na KTG i pewnie będziemy sie umawia konkretnie na termin cc. Trochę się stresuję.
![]() |
#3986 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Aga prawdopodobnie dzisiaj wyjdzie ze szpitala, mała jest grzeczna "póki co" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
Wizyta...Ech szkoda gadać. Przerczałam wczoraj pół nocy...
Żeby nie było, wszystko jest z małym w porządku. Lekarz mnie zbadal: szyjka troszkę bardziej się skróciła...Wciąż nie to. Gmerał mi tam tak dziwnie jakby pstrykał...Powiedzial, że może to być nieprzyjemne i było... Potem usg. Łożysko super, wszystko ekstra, mały waży 4200 i ani myśli się rodzić. Jestem totalnie przerażona. Lekarz powiedział, że napewno nie urodzę w ciągu 2-3 dni. Jeśli nic się nie wydarzy mam we wtorek jechać na oddział i tam już zostanę. Obserwacja - wywołanie. Nie boję się samego wywołania tylko tego, że i ja i dziecko będziemy się strasznie męczyć (ze względu na jego wagę), a w ostateczności zrobią cesarkę. Rozwarcia prawie nie ma, a nie wiadomo jak szybko te skurcze wywołane oksy będą je w stanie zrobić... Sam Gin powiedział, że taki pobyt (a propos mojego pytania czy zostanę tam do porodu) jest mega obciażający psychicznie dla kobiety i (tutaj zwrócił się do P.) będę potrzebowała wsparcia. Generalnie humor mam do du.py. Boję się, że jak te skurcze będą robić to rozwarcie i będzie to dlugo trwało, to Stefek się strasznie namęczy...O bólu nie wspomnę. U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia....
#3989 |
Zakorzenienie
|
To super, ze już Aga i Amelka tak szybko do domku
![]() Ciekawa jestem o u Cotki... Tak pusto tu bez niej teraz nie? A jakoś nie chcę się narzucać z smsami.
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
Natus a jak tam u was? żadne choróbska was nie łapią?
ginek wczoraj mi mówił, ze mam siedziec w domu i na spacery chodzić, badan żadnych juz nie robimy zeby po przychodniach nie łazić, unikać centrów handlowych (hehe, wczoraj 3 godziny łaziliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.