|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
jeszcze nie wiem gdzie, ale byle odpocząć ![]() moje dziecko ma zajęcie - uśmiecha się i gada do chłopczyka w lustrze ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
MOJA wlasnie wisi na cycu i je na raty
![]() walnie sobie drzemke na 3 min i znowu je ![]() biore na klate bo spala od 20 do 5 ![]() Nerolka znam,znam piosenke ,kiedys znalazlam w internecie i ciary przechodza. A dzisiaj poszła taaaakaa koopa, ze aż mnie odrzuciło. Jak ma robić kupe co 2 dni i takie smierdzace to dziekuje, wole aby to robila nawet 5 razy dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
nerola jakbym słyszała swoje myśli w dzieciństwie. Chodzi o piosenkę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zainwestowałam w nowy kabel, laptop działa bez zarzutu tylko kabel do ![]() Cytat:
te chce sprzedac i kupic malej nowe. Nie mysle o drugim dziecku póki co.. Cytat:
Cytat:
Za szybko jak dla mnie, jeszcze sie nie przelamalam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Coś się porobiło mojemu dziecku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zagłosowane na Filipka ![]()
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to nawet nie jest to moja kasa, ani tym bardziej tż-ta, tylko moja mama powiedziała mi kiedyś, że póki będę się chciała uczyć, to ona będzie mi ją dawać. Choć tez nie ma kasy, ale robi sobie takie oszczędności na moją szkołę...Bo jej marzeniem jest to, bym kiedyś miała porządną pracę i robiła w życiu to co lubię. A M. mówi, że będzie zostawał z małym na weekendy. I że spokojnie mogę wracać do szkoły, a nawet, że muszę. Zresztą gdybym miała zrezygnować, to chyba by się mój mały własny świat zawalił, bo kocham te studia i sprawiają mi ogromną przyjemność. Zresztą już nie mogę się doczekać zjazdów. A teściowie są straszni, myślą, że jestem taką leniwą, wutatuowaną, nic nie potrafiącą lafiryndą. serio, dopiero jak tam mieszkałam, to się o tym przekonałam. Słyszałam nawet, że BYŁA marka to krew pobiera w przychodni, taką ma porządną dziewczyna robotę, a ja co? I ja, i ja zagłosowałam na Filipka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-09-22 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zadomowienie
|
teliku - nie dziwie sie, ze nie potraktowalas tego serio, bo nazwa nader glupia
![]() tu masz linka http://www.katarek.pl/index.html rzeczywiscie podlacza sie to do odkurzacza ![]() ale bez obaw - redukcja sily odciagania robi swoje, w koncu przeznaczone to jest dla niemowlat ![]() o, wlasnie Blance odciagnelam, bo ulalo sie noskiem i miala zapchany. ona lubi dzwiek odkurzacza i takie odciaganie he he. jej siostra zreszta tez - sama se wlacza odkurzacz i hajda! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-09-22 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Zakorzenienie
|
O jakiś przetworach tu mowa ?!
dla niemowlaków, czy na jesienne klimaty ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | ||||
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Kochae jesteście, że pytacie ![]() ![]() Natomiast dziś od rana też straszna marudka mu sie włączyła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad 2 - no właśnie u nas było idenatycznie! Że w dzień spokojny jak rzadko, a wieczorem wygląda jak kupka niemowlęcego nieszczęścia ![]() Ad 3 - zazdroszczę, bo ja po tych pierwszych nieudanych próbach tak się zniechęciłam, że laktator leży i tylko mi wyrzutów sumienia przysparza... Jakoś nie mogę się zmusić ![]() Cytat:
![]() Ja też mam ten odkurzaczowy katarek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No a tak w ogóle to ... DZIŚ KOŃCZYMY MIESIĄC!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-09-22 o 12:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też marudna, tłumacz sobie że skok ![]() Widzisz moja jak je to 30 min z przerwami i drzemkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3763 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zadomowienie
|
Scio - wow wazny dzien jutro!!! KCIUKASY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Wtajemniczenie
|
Nerolka - popłakałam się właśnie przy tej piosence
![]() Nigdy wcześniej jej nie słyszałam... Dobrze, że moi rodzice oszczędzili mi takiego czegoś. No właśnie co z Bridą? A ja mam doła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3767 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Lilka śpi już od 10
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brida hop hop!!! pewnie urodziłaś skoro taka cisza...
![]() |
#3769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usypianie - u nas jest jasno wieczorem bo maz przy lapku siedzi a lampki nie ma bo go przy niej oczy bola (wzrok dobry). smoka nie chce dawac bo potem wstawalabym na kazde wypadniecie. starczy ze w dzien tak ma. chyba musze poczekac az bedzie w drugiim pokoju spala... tam ciemno, tylko diody od netu mrugają czy chwalilam sie że bioderka są 1A i jak za miesiac ok to nie bedzie juz problemu (tzn. mam pieluchowac szeroko czego nie robie bo wole w chuscie nosic i sa efekty)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę ![]() Ma pewną pracę, chociaż ? Cytat:
Jak najedzony, przewinięty i marudzi to skok ![]() ![]() nie no poważnie cierpliwści,cierpliwości: ehem: Cytat:
Mojej smok max 3 razy wypada przy śnie, nie raz raz jej wypadnie pojęczy i zasypia, wiec tragedii nie ma, potem jak zaśnie to smoka wypluwa i wnocy jak pojękuje a nie budzi się na papanie też smoka daje i śpi dalej,dzisiaj np o 2 majaczyla dostała smoka i spała do 5 - Ja tak musialam wstac bo cyce mi rozwalało. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dawno mnie nie było, ale ciągle coś się dzieje ![]() My już po chrzcinach-było bardzo fajnie, a w kosciele Julka przespała całą mszę, więc luz ![]() Wczoraj byliśmy z małą u lekarza( taka normalna wizyta dla dzieci zdrowych) no i mało mi przybrała na wadze kruszynka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||
Zakorzenienie
|
zagłosowane
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moja śpi w zupełnej ciemności - jak widze że przysypia już to gasze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepisy tak ogolnie z netu (na komfitury i soki - wlasciwie na to co mozna dodac zeby smaczne bylo bo proporcje robie po swojemu) a na dzieciowe nie mam przepisu. zwyczajnie gotuje, rpzecieram i mrożę. poprzednio tez tak robilam. potem beda zupki, bedzie wiecej zabawy ale to jak bede nasze robic to wyciagne czesc i zmiksuje, dodam przyprawy do reszty naszego obiadu na koncu i na jedno wyjdzie. lubie proste sposoby. ew czasem podpatruje co wsadzaja w słoiczki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie!!! ![]() Teraz będę mogła wyluzować ze zdjęciami, bo jak się urodził to sobie obiecałam że przez pierwszy miesiąc życia będą mu codziennie fotki robiła, żeby mieć na pamiątkę, taką dokumentację ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() To fajnie że chrzciny Wam sie tak ładnie udały ![]() A myślisz że tak mało przytyła właśnie przez to ulewanie? Bardzo ulewa?
![]() |
#3775 |
BAN stały
|
Marinko
![]() Cieszę sie,ze sie realizujesz.Cudownie!!! Aga Ty też? Moje dzieci nie zaznaja tego bólu.Ajć,,,nie mogę,no ![]() Scio wielkie kciukasy za Ciebie!!! Co do szczepień i karmienia MM z ulewniem nie pomogę ![]() Autobus zawrócił pod sklepem bo zapomniał dzieci ![]() I stałam z Izą na drodze 35 min. jak lafirynda jakaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumek fajnie z tymi codziennymi zdjęciami wymyśliłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja anemię też mam (nawet dość silną) ale mały tyje aż za bardzo ![]()
![]() |
#3778 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
Dlatego nienawidzę alkoholu! 2. ![]() Przestało padać, jemy i pędzimy na spacer. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Dodałam do albumu zdjęcia z chrzcin więc zainteresowane zapraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dla Agatki za takie poważne tygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() UWAGA UWAGA KRZYŚ obrócił się z brzuszka na plecki 4 razy czyli już zakumał o co kaman ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.