|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
przełamiesz się czyli co, nie warto kabla kupować? Czemu jest do d..? ![]() wielkie za miesiąc! To już poważny wiek!! ![]() Cytat:
oj.... przeżyjesz, z całą pewnością ![]() A ile czasu mniej więcej tam ma być zanim pojedziecie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() a ja dalej czekam aż moja sierotka załapie o co w tym chodzi... do kiedy dziecko powinno tą umiejętność opanować?
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
To mama musi pękać z dumy, co?
|
|
#3783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi rodzice też postanowili że pomimo tego że już wyszłam za mąż będą mi dawać kasę na studia tzn nie tyle na studia bo studiuje dziennie ale na dojazdy, paliwo itd. a to co pogrubiłąm - bezczelni ludzie a ty kochana będziesz miała porządną pracę bo będziesz pedagogiem może i dobrze że tam troche pomieszkałaś bo przynajmniej wyszło szydło z wora jacy to są ludzie, zero kultury, zero wychowania, nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa i oceniają ludzi po pozorach - normalnie takich to tylko ![]() ![]() Cytat:
brawoCytat:
tzn w nocy ok 3 jedno, potem ok 10 rano i teraz co zdziwiło mnie trochę bo ostatnio robiła 1-2 na dobę góra, ale wreszcie jak zjadła to padłą i nawet smok do spania nie potrzebny był bo usnęła jak anioł zmęczona. A brzuszek to na pewno nie był powodem marudzenia tylko marudziła tak dla zasady - "bo mnie się chce marudzić" ![]() Cytat:
a może jak na piersi nie ulewała to spróbuj inne mleko.. bo widocznie to jej nie odpowiada.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-22 o 14:42 |
||||
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby sobie pomyslal, hmmm a moze z tego znienawidzonego brzuszka da sie przewrocic?? ale co to ja chcialam, aha aniu ja malego od tygodnia bujam, tzn. podciagam nozie, klade jego raczki na kolankach i raz w jedna strone raz w druga, to pomaga rozruszac malenstwo.walcze dzisiaj z ciemieniucha,koszmar
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie pracował u brata. W maju też u niego miesiąc pracował.
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem o co chodzi!!! Czemu większość dzieci taka marudna dziś jest!
Zaczęła się jesień i wszystkie są nieszczęśliwe że to już kniec lata i upałó∑ Tak jak ciocia brumek
|
#3787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miało być na początku tak, że on poleci sam na początku października, zacznie już tam pracę, wynajmie mieszkanie, złoży wniosek o benefit na dziecko i po Nas przyleci pod koniec października. Ale przemyśleliśmy to i jednak miesiąc to za mało na wynajęcie mieszkania, załatwienie benefitu itp. Poza tym musi zarobić na nasz przelot, przewóz wszystkich naszych rzeczy busem ( 400 funtów ), na pierwszy czynsz za mieszkanie ( ok. 700 funtów ) + depozyt ( 700 funtów ) - to takie coś jak u Nas kaucja za wynajem mieszkania. Myślimy tak o 2-3 miesiącach. Ja akurat w tym czasie tutaj jeszcze poszczepię małego, popakuję Nas i wynajmę tu Nasze mieszkanko Tylko najgorsza ta rozłąka...
|
|
#3788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla KRZYSIA, u nas jakies obroty tez sa, ale zawsze zakonczone mina co sie stało ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn, których maluchy mają trądzik - ile czasu on u Was się utrzymywał/utrzymuje?
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Madziulka_17;295613 13 Ja akurat w tym czasie tutaj jeszcze poszczepię małego, popakuję Nas i wynajmę tu Nasze mieszkanko Tylko najgorsza ta rozłąka...[/QUOTE]zleci, zobaczysz ![]() Uśpiłam smyka, zobaczymy ile pośpi... ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Następna.....http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas lampka całą noc się świeci - do takiej zwykłej nocnej wkręciliśmy czerwoną żarówkę, w ten sposób nie razi światło i nie pozabijamy się wstając w nocy. Agulaaabar zagłosowałam ![]() Scio, ale u Ciebie się dzieje! !Karoline, ![]() Beatko, dla Julci!Oj, dobrze, ze nie jestem w tym sama! Moja Zofia niby nie wymagająca, ale jakoś nie mam na nic czasu
|
|
|
|
|
#3792 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzę napuszona jak paw od rana ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie babka wnerwiła !!!!
Byłam na poczcie z Małym w chuście. I była kolejka więc kwęknął coś, ja do niego coś zaczęłam mówić i on już spokój, a babka za mną "niewygodnie mu", ze stoicki spokojem zapytałam ja:"takkk? A pani skąd to wie" ona: "wychowałam 3" ja:" to nie znaczy że jest pani mądrzejsza" ona: " czasami rad starszy należy słuchać" ja: "czasy się zmieniły" ona:"jajko mądrzejsze od kury" tu już mój spokój zamienił się w nerwa ja: " w afryce wózków nie mają i żyją" ona " to niech pani jedzie do afryki" ja: " to takie jak pani powinni tam zsyłać bo tu nic dobrego nie wniesiecie i tak" ![]() ![]() i poszłam adresować kopertę. Oczywiście coś pieprzyła jeszcze zołza stara !!!!
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana no noz w kieszeni sie otwiera na takie babsko!
Brumek moj maly jeszcze ma tradzik, no ale on mlodszy. Ale z doswiadczenia po dziewczynach wiem, ze im sie utrzymywal okolo miesiaca. Brawa za kolejne tygodnie i miesiace! Znowu kupa... |
|
|
|
#3796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() agni pytalas o masarz u nas jest to kurs 6 spotkan no i trzeba miec ta wizyte wczesniej zaliczonamuzyczne spotkania tez sa , ale nie wiem czy dla takich maluszkow, dowiem sie w poniedzialek w poniwdzialek ide do grupy ponizej 1 roku zobaczymy co tam bedzie ![]() brumek dla Tymka---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamlowana ale Ci sie wygadana baka trafiła, dobrze jej dowaliłaś
Brumku ach to chyba racja z tą jesienią, bo ja Dżonego nie poznaje, marudzi bidak od rana, położna była, gdy akurat wrócilismy ze spacerku, a ja w domku niezły bałagan, bo od rana Jaś mi nie dał nic zrobić. Wstyd mi było Wielki Buziak dla Tymonka zokazji miesiąca ![]() a co do kosmetyków właśnie ptzytargałam z rossmana: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-.html&next=1 MarinkoMożesz powiedzieć teściom że inwestycja w edukacja zwraca się 10krotnie Oliweczka dobrze Cie widzieć Dobra troszke ogarnełam w domku, biore sie za prasowanie póki Księciuniu śpi.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-22 o 16:56 |
|
|
|
#3798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brumeczku za miesiącCytat:
![]() ![]() klask i: mojemu się też zdarzyło ale następnym razem już nie pamięta i się wnerwia ![]() Cytat:
![]() dziewczyny wymiękam, mój Szymek zaczyna się podnosić do siadania!!! przecież to za wcześnie !!!
|
||||||
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można za dużo bluzgać :P Ja limit na dziś wykorzystałam
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego tak się czepiają tych chust? To nie jest dzisiejszy wynalazek. Moja mama miała stary duży wełniany szal po swojej babce (taki niby koc, ale cienki). Ze mną w tym szalu zachustowaną wszędzie jeździła. To było 30 lat temu, a na pewno sama na to nie wpadła, tylko tak się dzieci nosiły nasze babcie i prababcie pewnie też(może nie wszędzie...). A swoja drogą muszę mamy zapytać...
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio a dzisiaj o Tobie myślałam, że dawno nic nie pisałaś
![]() za obronę ![]() Zachorowałam na zabawki Lamaze, mam tę lalkę, co ostatnio Carmela wklejała (bardziej mi się podoba niż małej ). Podoba mi się jeszcze syrenka, motylek, żyrafa i galopujący koń.Tego konia, to mi ostatnio ktoś sprzed nosa sprzątnął, bo za długo się zastanawiałam Dzisiaj w nocy mi się ten motylek śnił .
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny proszę o pomoc w imieniu Szwagierki:
jej 15 miesięczna córeczka ma zaczerwienioną, podrażnioną pulinkę, ale od środka Czym smarować? Najprawdopodobniej ją piecze, bo krzywi się przy sikaniu. Proszę napiszcie jeśli macie doświadczenie w tym temacie
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
mój miał trądzik od 2 tygodnia i teraz ma 7 tyg i jeszcze coś tam wyskoczy ...... jak kąpałam go w krochmalu to szybciej schodził
|
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Scio trzymam kciuki za jutrzejszy dzień
!Nie mam weny, jestem wykończona...Malwinka nie dała mi pospać w nocy, jakieś dziwne dźwięki wydawała, padam na pyszczek... |
|
|
|
#3806 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dopiero od tygodnia mamy...Cytat:
Nawet ostatnio w sklepie oglądałam, ale po prostu ... nie podobają mi się Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo dobrze babsko potraktowałaś!!!![]() a swoją drogą, ciekawi mnie reakcja, był tam ktoś jeszcze? ![]() Cytat:
![]() może to jakiś stan zapalny?
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
na mojego Maksia dupcię działa tylko bephanten maść .... jak miał podrażnioną całą dupcię to grubo smarowałam i zeszło a teraz to profilaktycznie smaruję i piękna jest pupcia ... i podrażniają go chusteczki pampersa
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, jego ciemiączko ma 1 x 1 cm. A wiem, że średnia wielkość przy porodzie to ok. 2 cm.
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Marina co za ludziska!! A co twój tz na to? rozmawiasz z nim o relacjach z jego pożal się boże rodzicami? Dobrze że wkońcu mieszkacie sami. a ja Twoja mama zareagowała? to będzie się opiekował Igim w czasie Twoich praktyk w szkole?
Nerola pamiętam.. Nostalgia mnie ogarnia jak słucham. Zmalowana ale jej nagadałaś. Brawa za odwagę i cięty języczek. Ja bym się chyba nie odważyła Swoją drogą- co ją to obchodzi, ona 3 wychowała...taaaOliweczka a od kiedy Ci ulewa? jak zaczęłaś dawać mm? może mleko jej nie odpowiada, ale u nas też po bebiku było chlustanie, ale w połączeniu z innymi objawami wyszła alergia i natychmiastowa zmiana mleka na nutramigen. Szybko chrzciny zrobiliście. Chcę mieć już je za sobą, a póki co nawet u księdza nie byliśmy Ania Ty pytałaś cz dzieci spią przy świetle? u nas przy lampce tej słynnej z ikei, żarówka wkręcona chyba 25V, i przykryta ścierką kuchenną. Estetycznie to nie wygląda, ale tak lepiej. Co ja chciałam napisać? Muszę odwiedzić dentystę bo coś ząb mnie pobolewa Spadł mi karnisz w sypialni na łeb Kurka wodna to już jesień...brrrr Jaciee pewnie zapalenie cewki moczowej. Do lekarza, bo smarowanie na własną rękę chyba nie pomoże. .. produkujecie posty jak szalone. Kurde. Ja wszystko na raty robię. O rano pranie włożyłam do pralki i w czasie taniej taryfy po południu miałam włączyć i zapomniałam. Latam jak w ukropie, od Sary do kuchni, z kuchni do łazienki. Powoli się przyzwyczajam do takiego trybu życia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

za miesiąc! To już poważny wiek!!
Wczoraj mój mąż kupił bilet do Londynu na 9 października i leci zarabiać zasra** pieniądze... Jak odłoży pewną pulę to ściąga Nas... Oby to nastąpiło jak najszybciej, bo ja nie przeżyje tej rozłąki
przeżyjesz, z całą pewnością 

tzn w nocy ok 3 jedno, potem ok 10 rano i teraz co zdziwiło mnie trochę bo ostatnio robiła 1-2 na dobę góra, ale wreszcie jak zjadła to padłą i nawet smok do spania nie potrzebny był bo usnęła jak anioł zmęczona. A brzuszek to na pewno nie był powodem marudzenia tylko marudziła tak dla zasady - "bo mnie się chce marudzić"
w miesiąc 390g

zębole

!

klask i: mojemu się też zdarzyło ale następnym razem już nie pamięta i się wnerwia 

Zakończone: 2