|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Proszę bardzo
![]() Dziewczyny możecie wkleić link lub zdjęcie do tego żelu isany o którym mówi SzatAnka71 bo szukam w necie nie mogę znaleźć
|
#42422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeglądam odzywki i naprawdę nie wiem, jaką teraz sobie sprawić Póki co spróbuję pomieszać z miodem tak na przykład, to może coś da. |
|
|
|
|
#42423 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42424 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale falki są piękne i takie kobiece![]() Ofkors ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne gęste włosyCytat:
Jutro właśnie chcę zrobić pierwszy raz hennę. Nigdy wcześniej nie robiłam dlatego jak na pierwszy raz raczej nie dodam nic oprócz tego co w instrukcji żeby mi chwycił dobrze kolor. Ale przy następnych razach będę już kombinować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może i ja kiedyś zrobię wpis![]() Już jestem dość wybredna jeśli chodzi o produkty do włosów Ale fakt, wiem więcej ale to ciągle zbyt mało. Czasem mam wrażenie, że nie uda mi się doprowadzić je do tego aby były choć w miarę gładkie. Nawet nie chodzi o puch bo jego się w życiu nie pozbędę ale gładkość chciałabym osiągnąć. Ale minęło dopiero 2,5 miesiąca, jeszcze sporo przede mną
|
||||||
|
|
|
#42425 |
|
Rozeznanie
|
kliknęłam w pokaż post do którego załączono zdjęcie i cóż za piękna kolekcja zaraz się jej dokładnie przyjrze
|
#42426 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42427 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczyłam teraz po raz 1 włosy Mileny - faktycznie cudowne, gęste loki, piękne
Eloe - uwielbiam Twoje dziennikowe wpisy, takie obszerne |
|
|
|
#42428 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz alterrowego granatu, który jest chyba moim faworytem, z ds używam fructisa oliwka, awokado, karite - jest chyba lżejszy niż klasyczny garnier awokado, bo niczego złego po nim nie zaobserwowałam, choć przyznaję, że porównania nie mam. Natomiast bs odkryłam ostatnio joaśkę z miodem, daje świetny poślizg przy rozczesywaniu, a w ogóle nie przeciąża. W niewielkich ilościach sprawdza się też u mnie nivea FC, ale tu już muszę uważać, żeby nie przedobrzyć. A Ty masz jakieś swoje typy?
|
|
|
|
#42429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie często mi coś nie pasuje Jedyny patent, jaki się u mnie sprawdza, to zmieszanie joaśki z wodą i pryskanie kłaków - przynajmniej nie przesadzam teraz z ilością. O fructisie właśnie rozmyślałam i pewnie spróbuję, dzięki
|
|
|
|
|
#42430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis znow spierzenie
to ciekawe, bo przeciez, zdawaloby sie, klade oleje, emolienty w odzywkach, a te dziwaki suche i suche. Tu trzeba, widze, cierpliwosci. Tyle ze kolorek mam ladny. I nie czesalam po ostatnim plukaniu. Musialam sie popodpinac zabkami, bo mi ciagle zjezdzaja pasma na twarz, co jest denerwujace. Chcialam wyschnac z rozpuszczonymi calkiem...a tu mi mokry lok spada na nosZwiazalam sie w ''trzy supelki'' na ktore ostatnio przyszedl mi pomysl, wypsikalam sie psikadelkiem i zobaczymy. Po nastepnym myciu nie wim co bedzie, bo pojdzie w ruch SLS, jest juz potrzebny. Skrecilam dzis do apteki, sprawdzic co maja, i wpadl mi w oko...olej z jojoby. Sprzedaja jako oliwke dla niemowlat, w skladzie tylko i li Simmondsia Chinensis. Kupie sobie w przyszlym tygodniu. Ukrecilam nowa porcje psikadla, i przyszlo mi do glowy, ze zuzywam na to wiecej tej wody destylowanej niz do zelazka .
|
|
|
|
#42431 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
za dużo tego, staram się zużyć tak się bardzo staram, że niedawno dokupiłam jeszcze Bielendę polecaną przez Benka ![]() Aaa, widziały dziewczyny? Może ktoś coś powie więcej? KLIK! i KLIK!
|
|
|
|
|
#42432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To ostatnie zdjęcie w albumie wstawiłam specjalnie, żeby pokazać, jak wyglądają te same włosy jak się o nie nie zadba - dla porównania, dla nieprzekonanych ![]() Byłam u fryzjera i cyknęłam sobie fotkę po powrocie. Następnego dnia już była maseczka
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#42433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrto dbać o nie
|
|
|
|
|
#42434 |
|
Rozeznanie
|
DMkAniu, a gdzie ten Romantic można zdobyć? (oj, kusi, kusi
)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#42435 |
|
Strażnik Wizażu
|
Kuzynka, która pracuje w drogerii mi go poleciła, jest bardzo zadowolona
1l za 12 czy 15zł aaa, chyba jeszcze jest z tej serii szampon i maska poproszę ją o składy też |
|
|
|
#42436 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba przechwaliłyście moje włosy wczoraj
Otóż wieczorem chwycił mnie taki świąd skalpu ze masakra Wcieranie Jantaru pomogło na chwilę, a po psikadle Jantar + hydrolat oczarowy + pantenol przeszło. Ale szukam winowajcy, i to będzie albo Heenara, albo Kallos mleczny. Więc dziś wyeliminowałam Heenarę, nałożyłam bezpieczną mieszankę oleju winogronowego z rycynowym i potem umyję. Dziwi mnie jedno - ten odmieniony zestaw stosowałam jakiś tydzień i nic się nie działo. Może macie jeszcze inne pomysły na to, czemu skalp mi zgłupiał? A, i Heenary nie nakładałam na skalp, no chyba, że coś mi się przypadkiem ciapnęło - ale to by nie było na całej głowie.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-22 o 16:15 |
|
|
|
#42437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli menda prawdopodobnie do mycia się nie nadaje. Cóż, więc dziś spróbuje Scandica z jedwabiem
|
|
#42439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gęste? a mi się wydają jakies takie cienkie Cytat:
jak też chce tyle kosmetyków tylko konto w banku i portfel mówią ![]() noo to widze że na prawdę bardzoooo się starasz mnie też kusi ten balsam
|
|
#42440 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Balsam na pewno można kupić w Koninie bardzo blisko PKP
|
|
|
|
|
#42441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubie testować nowe kosmetyki i chyba się uzależniłam ciągle myśle o nowych zakupach włosowych do końca miesiąca na pewno nic nie kupie ![]() a przez neta ten balsam?
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:50 |
|
|
|
|
#42443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#42444 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
Podczytuję w ukryciu i ślinię się na Wasze włosy, ale wciąż dbam i już wracam do Was na stałe niestety parę problemów było, m.in. kolega był w szpitalu w śpiączce
|
#42445 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam zamiar jej używać zamiast szamponu, bo w roli odżywki czy maski u mnie się nie spełniała, eh... kupiłam 1,5-litrowe opakowanie ;/
|
#42446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję jakąś mieszaninę olei, keratynę, owies, jedwab, żółtko, shea, miodek - no co mi się znajdzie, i wtedy się sprawdza
|
|
#42447 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może akurat by się dała albo zrobiłaby oczy jak pięciozłotowki i w domu opowiadałaby jaka nawiedzona laska ją zaczepiła oooo widzisz super to ja tak samo miałam z kopalnią Bingo taki niepozorny sklepik o ktorego istnieniu pewnie malo kto wie ![]() Cytat:
![]() biały jeleń => biały łoś => biały łosoś w apece Zyskaj zdrowie wdziałam. Cytat:
Aha Malinko!!! zamówienie na mazidła trzeba zrobić, bo jak teraz nie zrobię użytku z kasy to już jej miec nie bede tylko pewnie po weekendzie się zbiorę bo mam bardzo zawalony... na PW się zgadamy, ja jeszcze nawet nei wiem o i jak tam się działa przy rejerstracji... nie masz tam konta przypadkiem?u mnie tak samo działa ![]() Cytat:
Cytat:
Edit: a no Forte Sweden o taką widziałam ale miałam wrażenie, zę mniej ma niż 500ml. Zarasz szukam na analizowanym co i jak ![]() Cytat:
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-22 o 18:07 |
||||||
|
|
|
#42448 | |
|
Zadomowienie
|
Podam jak sprawdzę, dzisiaj wracałam inną drogą
![]() Cytat:
![]() Włosy się zbuntowały, prawdopodobnie wczoraj przedobrzyłam w masce przedmyciowej. Mam przyklep, puch i przetłuszcz. Za to babcia była na targu i kupiła mi czarną rzepę. Od dzisiaj zaczynam wcieranie. Mam nadzieję że pomoże na to przetłuszczanie.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-09-22 o 17:50 |
|
|
|
|
#42449 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Przepraszam, że nie komentuję przepięknych zdjęć loków i fal, ale teraz czytam forum dość pobieżnie.
Zdziwiłam się, że wyszło całkiem fajnie i do tej pory się trzyma. Powtórzę podobny zestaw kiedyś (podobny, bo zrobiłam go częściowo z resztek). Poszłam spać z mocno wilgotnymi (potwornie długo suszę, a robię to o północy i nie mam siły na dłuższe suszenie). Ostatnio częściej śpię na plecach, więc tył troszkę klapnął, ale to nic. Pomogło lekkie podcieniowanie, krzywo, ale nie poprawiam jeszcze. Znów zraziłam się do fryzjerów (mimo, że na początku byłam zadowolona). Na poprawę nastroju kupiłam 3 maski Ziajkowe. Oczywiście wszystkie niezgodne z cg, pewnie będę narzekać. Zamierzam je wzbogacać. No i grzech byłoby nie kupić za całe 4,50 zł (na pewno są tańsze, bo kupiłam je w drogerii, gdzie ceny nie należą do niskich). Składu nie wstawię, bo troszkę czasu brak, chociaż mogę tu wstawić zdjęcia, to popatrzycie. Niby nic, ale może jednak będą fajne ![]() Zapomniałabym, Eloe i Volyova, piękne wpisy w dzienniku Maski Ziaja: Edycja: Nie wiem czemu zdjęcia są obrócone. Wklejałam je w pionie. Przepraszam za utrudnienia w przeglądaniu. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-09-22 o 18:11 |
|
|
|
#42450 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko, wraca
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

bo szukam w necie nie mogę znaleźć 

bo to nie było tak, że urodizłam i 2 godizny po porodzie miałam nagle burze fal
fajnie, ze dokonałam włąsciwego wyboru
Ale falki są piękne i takie kobiece
za bezodżywkowe mycie. Widać, jak są długie (i gęste
), ale ja wolę woje loki 

cóż za piękna kolekcja
zaraz się jej dokładnie przyjrze

za dużo tego, staram się zużyć

Wcieranie Jantaru pomogło na chwilę, a po psikadle Jantar + hydrolat oczarowy + pantenol przeszło. Ale szukam winowajcy, i to będzie albo Heenara, albo Kallos mleczny. Więc dziś wyeliminowałam Heenarę, nałożyłam bezpieczną mieszankę oleju winogronowego z rycynowym i potem umyję. Dziwi mnie jedno - ten odmieniony zestaw stosowałam jakiś tydzień i nic się nie działo. Może macie jeszcze inne pomysły na to, czemu skalp mi zgłupiał?