|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
jakbyś jeszcze coś wiedziała to jak możesz to podziel się wiedzą jak będę to zajrzę tam
|
|
|
|
|
#42392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuj, nic nie szkodzi ![]() a kłaść przed nie widzę sensu ![]() HA to żel hialuronowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ej, chwila ![]() Ty jesteś z Lublina? ![]() dawaj dokładny adres
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-22 o 10:52 |
|||
|
|
|
#42393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak można było je prostować Ale rozumiem, bo mnie koleżanki też zawsze powtarzały, żebym prostowała bo takie coś mam na głowie a ja zawsze lubiłam mój pierdzielnik Cytat:
na prawdę dajesz odżywkę? I nic się nie dzieje z henną? Bo czytałam, że przez dwa dni nie można myć włosów ani nic na nie nakładać. Ależ ja jestem szybka Bardzo dobrze napisany i inspirujący Tyle wiesz na temat swoich włosów, też bym tak chciała
|
||
|
|
|
#42394 |
|
Zakorzenienie
|
pati, dziękuję
tylko, ze ja zawsze miałam proste włosy. Zaczeły falowac dopiero po urodzeniu dziecka, czyli ok 3 lata temu. Wciaz mi się wydawało, że nie moga dojsc do siebie po ciązy i wyciągałam na szczotce z dodatkiem prostującego mleczka. I dziwiłam się, ze mam na głowie hełm. Po całym dniu, konce i tak robiły co chciały. Nie uzywałam prostownicy nigdy. Ładnie sie poddawały stylizacji na szcotce. I dlatego tez wciaz obcinałam dosc krótko, bo układanie zajmowało sporo czasu, a jak ściełam do brody, to były proste i ułozone jak nalezy. Ale.. ile mozna??? I dopiero wizaz uzmysłowił mi że to fale. Dla mnie takie troche nie wiadomo co, bo loki to ja rozumiem, a to takie wygiecie, ale wole to, niz wieczną walkę o idealny wygląd. Niedługo w zycie wprowadzam keratynę i olejek kokosowy, chce tez znów spróbowac mycia odzywką. Moze cos robiłam źle. I popróbowac czegos bs.
|
#42395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taniutki ten żel
|
|
#42396 |
|
Zakorzenienie
|
poradźcie mi dziewczyny, bo własnie robię zamówienie an maziadłach.. czy wybierac większ eopakowania, bo się tak bardziej opłaca, czy jednak wziąc malenką keratynę 10g i olejek 50g? Bo jak nie podpasują? Chyba ze to akurat zawsze się zużyje?
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- dobra, w sumie, wezmę większa keratyne ale mały kokosek, bo nie jestem jakąs fanką olei. Do tej pory uzywałam tylko oliwy z oliwek i trochę usztywniała mi włosy.
|
#42397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż w to nie wierzę![]() Cytat:
Bo jednak oleje nie każdemu pasują a keratynę zawsze się zużyje
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-22 o 11:43 |
||
|
|
|
#42398 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jak to Twój niedoskonały? Uważam, ze przeciwnie. Na tę chwilę jest optymalny - jest historia oraz to, co robiłaś do teraz. Do tego świetnie opisane zdjęcia - czego chcieć więcej?! Z czasem będziesz miała więcej do napisania I muszę napisać, bo to zdjęcie mnie rozbawiło. Wiesz dlaczego? Twoje włosy bardzo wyraźnie pokazują, że to wyciąganie to nie Twoja bajka. Nigdzie się nie spiesz, bądź cierpliwa, rozważna. Zobaczysz, włosy podziękują za konsekwencję w pielęgnacji i jeśli nie teraz, to już wkrótce. Pokaż koniecznie, jak włosy po cięciu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zmień też odzywki, w Alterrach jest alkohol, więc może ponosić winę. Do tego pamiętaj, że teraz, podczas mycia odzywka masujesz skalp. Skutkiem tego pobudzasz cebulki i te mogą pracować szybciej, nowe włosy mogą wypychać stare. Powodów może być naprawdę wiele, łącznie z tym, co zdarzyło się przez ostatnie miesiące, co jadłaś przez ostatni czas, jak żyłaś... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje niedawno przestały wypadać. Ale obwiniam głównie to, co się dzieje wokół mnie...Cytat:
Jesteś samoobsługowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wymyślasz sobie fal. Ty je masz. A ponieważ fale są jak kobieta, to raz ujawniają się mocniej, innym razem robią na złość I to właśnie - ta nieprzewidywalność - jest w nich najpiękniejsza.
|
|
#42399 |
|
Zakorzenienie
|
pati,
![]() sama w to nie wierzyłam, poki mnie nie spotkało. Ja przykładna włascicielka mega protych włosów, nagle stałam sie posiadaczką czegos.. bo najpierw 3/4 wypadło a potem odrastało już inne niz znałam. Czesc moich pojedynczych włosów, takich krótkich, ma postac całkowitych spiralek.. mam wrazenie, ze coraz wiecej odrasta takich skreconych bo to nie było tak, że urodizłam i 2 godizny po porodzie miałam nagle burze fal :P a w ciazy były baaardzo geste i błyszczace. Nigdy nie wiadomo, co moze nas spotkac ![]() Zamówienie poczynione fajnie, ze dokonałam włąsciwego wyboru ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- eloe.. ale gdyby tak mozna raz super spirale a raz fale.. a nie raz fale a raz prawie całkiem proste ![]() dzięki
|
#42400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A niech to, juz uznałam, że alterry mi pasują i tu znowu pewnie jednak nie, normalnie az mi się nie chce szukać niczego nowego ech Czyli tak odpadaja u mnie: maska gloria biovaxy isana teraz alterry joaśki b/s Garnier avocado i karite daję przed myciem. Zwątpiłam, mam wrażenie, że mi nic nie pasuje Dzięki za odpowiedź, podpatrzę co faliste jeszcze dają jako d/s i b/s może coś wyłapię
|
|
|
|
|
#42401 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem z własnego doświadczenia, że moja cieniasy morela bardzo prostowała i obciążała, sprezentowałam ją mojej grubo- i prostowłosej koleżance i ona jest nią zachwycona. A mi się ostał granat jeno.
|
|
|
|
#42402 | ||
|
Zakorzenienie
|
mysia m - mojej siostrze po ciąży zaczęły falować, zawsze miała proste jak drut
![]() Cytat:
![]() O dziwo jest dobrze po tym mydle Biały wielbłąd, jedyne w kostce po którym nie wysychają mi ręce ![]() Cytat:
Gdzie można go dostać? Bo na dozie nie widzę Z doniczkowego da się jakoś wydobyć sok bez rozcieńczania?
|
||
|
|
|
#42403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to może podpowiedz czego uzywasz d/s i b/s? |
|
|
|
|
#42404 | |||||||||
|
|
Zapominam cały czas dodać - zajrzyjcie, jest też wpis po roku pielęgnacji Volyovej . Obejrzałam sobie album i widzę, że robi się coraz piękniej
Dłuższe nieco nieregularne, ale to się zmieni. Na pewno I za bezodżywkowe mycie. Widać, jak są długie (i gęste ), ale ja wolę woje loki Cytat:
Jeśli przeszkadza Ci ilość, to ja chętnie ![]() Cytat:
Ja po pierwszym razie nakładałam odżywkę olejową, ale było sucho i nieprzyjaźnie ![]() Do Khadi dodałam natomiast łyżkę Alterry morelki i później też zostawiłam tę odżywkę. Z włosami dogadałam się dużo szybciej ![]() Cytat:
Inspirujący? Jejku... ja już tyle powiedziałam o swoich włosach, ze naprawdę nie wiedziałam, co pisać... Ty o swoich włosach też będziesz wiedzieć coraz więcej. Ani się zorientujesz, jak pójdziesz do sklepu po odżywkę i nic nie kupisz, bo każda będzie mieć coś, czego włosy nie lubią, albo po czym zachowują się niezgodnie z oczekiwaniami.Albo kupisz coś tylko dlatego, że ma fajny skład ![]() W Niemczech kosztuje niecałe EURO, więc u nas jest super drogi. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- I jak tu się z Tobą nie zgodzić? Cytat:
Raz afro, a raz moje Cóż, własną indywidualność idzie tylko pokochać Zapytaj męża ![]() Cytat:
Cytat:
Określiłaś co konkretnie Ci w nich przeszkadza? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w jakim celu rozcieńczasz?
|
|
#42405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42406 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
właśnie, jutro lub w sobotę hennowanie odrostów, bo straszę
|
|
|
|
|
#42407 | |
|
|
Jak coś, wiesz, gdzie mnie szukać
![]() Cytat:
|
|
#42408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam niestety nikogo w Niemczech ale tu też cena nie powala![]() Moje włoski(wiem obiecałam postarać się o fotki ale na razie nie mam jak )raz lepiej raz gorzej.Kupilam mikrofibrę zamiast ręcznika, męski żel Isany i kończę te co mam odżywki, które mieszam z sokiem z aloesu,keratyną itpŻel Isany super ale albo muszę dać minimum albo go rozcieńczyć i dać tylko na suche włosy dopiero potem zwilżyć bo inaczej mam twarde strąki nie do ugniecenia ![]() Żel lniany okazała się na dłuższą mętę nie dla mnie bo miałąm po nim lekkie siano.
|
|
#42409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie widziałam niedawno półkę specyfików tej firmy i dziwiłam się że ślepnę na starość i przegapiam aloes. A tu mogło nie być :P Cytat:
|
||
|
|
|
#42411 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dobrze, że kombinujesz z produktami Cytat:
A jakie serum? Sporo tego masz, skoro chcesz blendować. Ja zwykle zrywam kilka listków, myję, podsuszam i wyciskam miąższ. Jeśli jest za mało, to jeszcze urywam. Możesz też rozcieńczyć naturalnie - podlej aloes dzień lub dwa przed zerwaniem liści. Tylko że wtedy będziesz mieć mniej skoncentrowany. Edit: Nie wiem, czy już rozmawiałyście tutaj o nowych odżywkach H&S. Poleciałam do Rossmanna zobaczyć co to i zdębiałam. Moim zdaniem szkoda pieniędzy, a za to, co wyrzuci się na tę mieszankę emolientów i dimethiconu można mieć 2 Alterry i to bez promocji.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-22 o 14:04 |
|||
|
|
|
#42412 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak........im prościej tym lepiej ale do psikadła rannego daję aloes
i NMF i moze to mi dziala w miarę dobrze
|
#42413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blender był po to żeby właśnie rozglabzdrać aloes i stworzyć emulsję.A gdyby aloes ugotować? Taki np żel lniany aloesowy gotowany razem. Nie wiem czy jest szansa że składniki przeżyją temperaturę przez dłuższy czas, bo sparzać się sparza Cytat:
|
||
|
|
|
#42414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecałam sobie, że wykańczam odżywki i maski i nie kupuję nowych i nawet dobrze mi idzie
|
|
|
|
|
#42415 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz, pewnie zebrałoby się dużo dziewczyn z takim obrotem spraw na głowie po ciązy, tylko że większość zrzuca to na karb osłabienia po niej i wzdycha, ze ma takie teraz kiepskie włosy, ze się nie ukłądają, puszą, jakies suche..
dobrze, że Twoja siostra ma siostrę wtajemniczoną ![]() eloe, hihih.. no tak, troszkę przegięłam z tymi życzeniami :P męza zapytac mówisz.. kiedys pytałam, to kazał mi zrobic trzy rzeczy: 1. zapuscic do połowy pleców przynajmniej (obruszyłam się, ze nie bede ja stara d..pa chodzic z taaakimi kłąkami.. a teraz zal mnie sciska, ze w kwietniu obcięłam..) 2. nosic "to cos, co ci sie powywijało", bo jest sexy (zawsze jak mam fale, pyta co się tak wystroiłam )3. nie farbowac, bo ciemniejsze są łądniejsze.. (w sensie, że ja mam naturalne ciemny blond, dla niego to ciemne, faceci nie rozrozniaja kolorow posrednich
|
#42416 |
|
Rozeznanie
|
Na allegro jest i w aptekaslonik
|
#42417 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam debate o Alterce morelowej
mnie tez prostuje. Bardzo porzadnie prostuje. Tzn w ogole ona o tyle dziwna jest/była, że jak miałam krótkie bardzo, to łądnie po niej wyglądały, a dłuzsze za mocno obciąza i wygładza.
|
#42418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co będą robić moje włosy po ciąży kiedyś tam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#42420 |
|
Zakorzenienie
|
Mi za to morelkowa alterra robi korkociągi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

I tam się wchodzi w taką bramę, jest tam sklep spożywczy, poczta, apteka i właśnie to.
jakbyś jeszcze coś wiedziała to jak możesz to podziel się wiedzą

no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii

Ale rozumiem, bo mnie koleżanki też zawsze powtarzały, żebym prostowała bo takie coś mam na głowie a ja zawsze lubiłam mój pierdzielnik

Taniutki ten żel

moje niedawno przestały wypadać. Ale obwiniam głównie to, co się dzieje wokół mnie...

), ale ja wolę woje loki