|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Mgiełko a Ty skąd jesteś?
gdzie ta kopalnia maski bingo?
|
|
|
|
#42452 |
|
Raczkowanie
|
Przyznaję bez bicia, że w kwestii silikonów jestem zieloniutka, ale generalnie i tak nie zamierzam ich w sumie stosować, a jeśli już to symbolicznie.
No ale mam Nivea FC d/s z dimethicone i ona mi się podobała, na dodatek można ją trzymać krótko (co się czasem przydaje). Zastanawiałam się, czy by jej nie poużywać trochę, no przynajmniej zużyć to opakowanie. No i kilka kwestii budzi moje wątpliwości. 1. Jeśli np. dziś nałożę tę odżywkę, a jutro nałożę na włosy olej, to czy to ma sens, czy silikon skutecznie zablokuje wnikanie czegokolwiek? Czy przed jakimkolwiek odżywianiem trzeba zmyć silikon? 2. Czy jakbym np. raz w tygodniu użyła tej odżywki, to po każdym użyciu mam zmyć szamponem, bo ten silikon cały czas będzie wadził i powodował nabudowywanie się na nim innych składników, czy to się tyczy tylko samych silikonów? Czy jeśli umyję szamponem za kilka dni, to nie będzie wielkiej tragedii? Podejrzewam, że to głupie pytania o podstawy... Przepraszam
|
|
|
|
#42453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak samo nie wiem jak ten silikon zmywać.
|
|
|
|
|
#42454 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dziś przyszły próbki szamponów i odżywek Johna Mastera, które są w 100% naturalne. W niedzielę użyję i zdam relacje
|
#42455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja używam czasem też czegoś z silikonem, maska mypy na pewno ma, mam też końcówkę maski joanny z naturii i ona też ma silikon i parafinę, ale szamponem z SLS myję tak co 2-3 tygodnie bo bardzo często tych masek nie używam ![]() Jutro użyję garniera karite, ciekawe, czy nie spuszę się po nim, jak mi się to czasem zdarzało
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-22 o 19:43 |
||
|
|
|
#42456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seduction, witaj nareszcie )Miałam dać zdjecia po cięciu, ale te z tyłu coś rozmazane mi rano wyszły. No i w ogóle różnicy nie widziałam... Stwierdziłąm, że za mało ścięłam i przed chwila poprawiłam. Zaraz coś pstryknę i zobaczę, czy nadal nic nie widać...Za to ze skrętem coś mi sie dziwnie podziało dziś. Zwykle był dość regularny, a dzis (jak na podobno prawdziwe fale przystało)-część prosta, część rulony nawet.
|
|
#42457 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Postaram się doceniać teraz wszystkie włoski, tęsknię i chciałabym być na bieżąco w moim ulubionym wątku
|
|||
|
|
|
#42458 |
|
Rozeznanie
|
Basieńko, cieszymy się, że jesteś nawet na chwilę! Rozumiem, że czas nie zawsze pozwala. Ja też za chwilę zniknę do moich prac (ale bedę zerkać). I dziękuję. Swoją drogą chyba zacznę karierę w szołbiznesie, skoro jakoś Wam się z bohaterkami filmowymi kojarzę
Najpierw Jessica Rabbit, potem bohaterki fantasy, teraz Yasmin(domyślam się, że ta od Aladyna-chyba że pomyliłam). Kurczę, tylko trochę za stara jestem
|
#42459 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Jest wizażanka, która ma taki nick . Ale właśnie Jej włosy kojarzą mi się z falami gwiazdy. Tak Jej kiedyś napisałam i Tobie z przyjemnością to powtórzę |
|
|
|
|
#42460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale potem akcja denko! no chyba, że Bingo gdzieś upoluję
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#42461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a chęć ciachnięcia dołu rozumiem - też mam końce obcięte w "złym" miejscu fali zobaczymy jaki czarodziej z niego )---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() P.S. dzisiejszy efekt poranny (wieczorem płukanie włosów, odżywka d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., żel Isana czarno-pomarańczowy, suszenie dyfuzorem, podpięcie na czubku głowy i luli rano wygniecenie sucharków i voila, jak dla mnie bomba Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-22 o 21:59 |
||
|
|
|
#42462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj testowo pomieszałam żel lniany z sokiem z aloesu (wyciśnięty praską do czosnku Przy okazji też odkryłam kopalnię, aptekę na osiedlu. Dzisiaj akurat nie było, ale w poniedziałek przyjedzie cała półka aloesiaków z Gorvity i tych firm co się przewijają przez forum ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dobrze piszą. Nivea FC są nawet fajne mimo silikonu więc to nic nie szkodzi. Wystarczy szampon z SLS co kilka tygodni, co ile zobaczysz sama. Chodzi bardziej o to, żeby nie ulegać silikonowemu złudzenia made in reklamy, ale Ty już wiesz jak rozpoznać dobrą odżywkę Musi mieć coś więcej niż silikony, najlepiej jak składniki roślinne są przed silikonem[QUOTE=Ag Rafka;29568803]Wydaje mi się, że silikon po jednym uzyciu jeszcze się nie nadbudowuje, ale lepiej niech się ktoś mądrzejszy w tej kwestii wypowie. Cytat:
Ag Rafka - uwielbiam Twoje włosy jakie by nie były Blask |
||||
|
|
|
#42463 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuje podskórnie i nagłownie, że nie domyłam rycyny
Mogłam łapnąć się jakiegoś szamponu, a nie Pottersa. Cóż, zobaczymy jutro
|
#42464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Zamościa - perła renesansu i te sprawy także zapraszam na wycieczkę (tylko teraz połowa jest rozkopana... no ale ). A kopalnia to jest w ogóle Bingo - w tym małym sklepinie jest chyba wszystko co ta firma produkuje. A produkuje wiele. Niektóre z tych rzeczy na prawdę mnie zaciekawiły. (jutro mają być nowe maseczki do twarzy )hehehhe no morelka to taki must try. Nie jest droga, jak się trafi na promocję to już całkiem. a mi służyła fajnie i mam zawsze zapas.. tylko teraz testuje inne bo mam cały składzik kosmetyków włosowych (uzalezniłam się ze ho ho)
|
|
#42465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)hmm a co do włosów to ostatnio mam podobne podejście i jakoś mi tak łatwiej jak nie oczekuję, że moje falo-loki zmienią się w korkociągi ![]() )
|
|
|
|
|
#42466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A morelka to must have ![]() Cytat:
![]() Mi też najlepiej utrwala męska isana, choć do reanimacji niet. Piszecie o tych artiste, a ja żadnego jeszcze nie miałam ![]() Cytat:
![]() Siedzę z olejem brzoskwiniowym na głowie, w skalp poszedł domowej roboty żel aloesowy z panthenolem, bo coś troszkę mnie zagryzło dziś. |
|||||
|
|
|
#42467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę takie włosy to aż mam ochotę ściąć do takiej długości.
|
|
#42469 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie tak ostatnio znajdujecie jakieś kopalnie, że jutro chyba przeczeszę całe moje miasto
![]() Jajo jest fajne Odzyskałam trochę skrętu, którego już dawno nie widziałam, teraz bardziej na wierzchu... a spód, na którym robiły mi się na początku korkociągi się wyprostował Ale pomimo suchego siana są takie jędrrne
|
|
|
|
#42470 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam jakiś czas temu, że pokaże Wam co mi się z włosami dzieje niedługo po myciu - w ciągu dnia.
Na noc był olej arachidowy zmyłam Alterrą migdał Potem Alterra granat Żel lniany i bs jaśka len rumianek na ociekające odsączenie w mikrofibrę chwila odwrócony plunking jeszcze dawka żelu lnianego i harmonijkowanie suszone dyfuzorem zdjęcia 1,2 - zaraz po myciu zdjęcia 3,4 - 5 godzin później Nie dość, ze aureolka włosków dookoła, to rozprostowanie i brak objętości... Jakies rady?
|
#42471 |
|
Rozeznanie
|
Ajrisz, Myszko, dziękuję
Katie100,ślicznie się tam u Ciebie podzialo!!! Teraz mi się pzrypomniało: miałam pisać Mysi, ze jej wloski mi Twoje przypominają. No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu. Teraz widzę, ale tylko w lustrze. Na zdjęciach niewiele, przynajmniej z tyłu. W ogóle po ciemku kiepskie jakieś te zdjęcia. W świetle dziennym wyraźniejsze i realniejsze. Jeszcze tam ogonki z tyłu wyłażą,a le to są po prostu te spod spodu, które się prostują i wtedy wystają.Prawa strona wydaje się krotsza, ale to złudzenie, tam się bardziej podwija.
|
#42472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cha, cha. To samo niedawno mówiłam! I dzis nożyczki w ruch. Ale nie tak radykalnie, bo boję się Rybiorka-wypisze mnie z KKU, jak za mocno skrócę
|
|
#42473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi teraz strasznie włosy zaczęły wypadać. Mam nadzieje, że to tylko taki okres przejściowy na zmiane pory roku.
|
|
#42474 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko jak będziesz gotowa z mazidłami to ja jestem
ograniczę się do minimum ![]() piękne masz włoski, nie przeszkadza mi ani nic to troszkę przyprostu, urocze są ![]() aaa i miałam spytać, jaki to jest ODWRÓCONY plunking? Ag Rafko widać, że skrócone, fajny teraz mają kształt z tyłu ![]() wszystko obejrzałam, wszystko doczytałam, ale już nie wiem co miałam napisać (imieninki kuzyna, winko, tralala )na włosy mam focha, bo nie chciały wyglądać świetnie na 3ci dzień (chyba od mało wymagającej stałam się za bardzo wymagająca, a wszystko w ciągu jednego dnia ![]() wiecie, że kilka osób mnie nie poznało z falkami? )a w ogóle to Falka mi się teraz ciągle kojarzy z Ciri z Wiedźmina ![]() nigdy w życiu nie użyłam żelu sklepowego, nie wiem czy w to wchodzić w ogóle (mam do stylizacji tylko lniany-wczoraj ugotowałam i niveę fc) nie l;ubię sztywności, strąkowatości...sama nie wiem w ogóle to już nie wiem czy chce mi się próbować nowych rzeczy, jestem jakaś zniechęcona i nie mam pieniążka
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-23 o 00:36 |
|
|
|
#42475 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj - Artiste jest niedrogi i wydajny ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() ani mi się waż ścinać! ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
a Twoje włosy po podcięciu ogonków |
|||
|
|
|
#42476 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Newsik
Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok ![]() Chyba zgadniecie, która jest moja ![]() Wczoraj było mycie znowu i znowu na noc przez ten olej co się nie domył, małe suszenie dyfuzorem bez żadnego układania, tylko nawiew od spodu bom przeziebiona :/ i spać (pillowploping )Nawet coś jest ![]() Dzisiaj obiecuję nie zaglądać na wizaż w czasie pracy! Miłego dnia |
|
|
|
#42477 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
bardziej mi się podobają te przyciemnione włoski Cytat:
chyba trochę marudzisz Rady? Wszystko kwestią pielęgnacji i stylizacji ![]() Cytat:
chcę już taką długość ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#42478 |
|
Zakorzenienie
|
katie, przesliczne!!! gęste i takie równiutkie!
a powiedz mi tu po cichutku.. jak zeszłas z tak jasniutkiego blondu do tego, co mas zteraz? Bo to poziom 6, prawda? Ja farbowałam poziomem 9 od kwietnia, wiec po lecie mam na czubku i po bokach wypłowiała 10. A odrost 7. ALbo bede chodzic z ombre hair albo przyciemnię. Ty to zrobiłas wellatonem? a komplementy męza potrafią zabic ag rafko, ... one sa cudowne!
|
#42479 |
|
Zakorzenienie
|
Włoski nie związujemy koszulką na czubku głowy, tylko po nałożeniu stylizatora stajemy prosto, pozwalamy im opaść do tyłu, koszulkę podkładamy na ramiona pod nie(rękawami w stronę rąk), tułów bluzki zarzucamy na łebek, rolujemy rączki i wiążemy
Wychodzi turban jak w zwykłym plunkungu, tylko odwrócony o 180 stopni![]() Zdjęcia z dziś, wybaczcie, że rozczochrane, ale teraz piję kawę i mam czas na zdjęcia i pisanie, zaraz się zreanimuję i lecę do dentysty A dobra, zdążyłam, zdjęcie po reanimacji ostatnie
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-23 o 09:01 |
|
|
|
#42480 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kłopot z jedną rzeczą.
a wiec tak. myję włosy na stojąco schylajac łepetynę do wanny, wiec włosy wisza w dół. Jak skoncze, to odciskam nadmiar wody, daję odzywkę bs i odgniatam ręcznikiem, tzn robie plunking harmonijkujac je jednoczesnie. I co dalej? BO jak po tym dam głowe do tyłu, to mi wsyztsko stoi na czubku, a tył jest prosty, bo włosy z karku zwijają sie do przodu. Mam w taki busz wgniesc żel i zostawic tak? Jak wyschną to się jakoś określą? Bo z tego powodu zawsze je kurka wyczesze na amen i dopiero wygniatam a wteyd to one juz tak ładnie nie współpracują. najładniejsze fale mam jak spojrze w lustro po ugniataniu nad wanna głowa w dól i co dalej to jak dla mnie kaplica. Jak robię plopping, a wiec zawijam w te turbany kłądac głowe na kibelku, to mi sie rozpierdziolunek robi an głowie od samego czubka, a ja tego nie cierpie przy kształcie mojej buzi, dlatego wyciskam falki od policzka w dół. A na filmach typu kinkycurly itd babki maja dłuzsze włosy i machają nimi i rozczesuja całymi dłonmi a u mnie nie ma co złapac. No kurcze, nie wiem jak znalexc złoty srodek.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

gdzie ta kopalnia maski bingo?

-47-48-49-50
Stwierdziłąm, że za mało ścięłam i przed chwila poprawiłam. Zaraz coś pstryknę i zobaczę, czy nadal nic nie widać...

zobaczymy jaki czarodziej z niego 

i smaruję już cały skalp. Używam go zaledwie tydzień i go uwielbiam
A morelka to must have 
no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii
Ale pomimo suchego siana są takie jędrrne
)
bardziej mi się podobają te przyciemnione włoski