Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1416 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 18:25   #42451
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Mgiełko a Ty skąd jesteś? gdzie ta kopalnia maski bingo?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:04   #42452
Aoirghe
Raczkowanie

Przyznaję bez bicia, że w kwestii silikonów jestem zieloniutka, ale generalnie i tak nie zamierzam ich w sumie stosować, a jeśli już to symbolicznie.
No ale mam Nivea FC d/s z dimethicone i ona mi się podobała, na dodatek można ją trzymać krótko (co się czasem przydaje). Zastanawiałam się, czy by jej nie poużywać trochę, no przynajmniej zużyć to opakowanie.
No i kilka kwestii budzi moje wątpliwości.
1. Jeśli np. dziś nałożę tę odżywkę, a jutro nałożę na włosy olej, to czy to ma sens, czy silikon skutecznie zablokuje wnikanie czegokolwiek? Czy przed jakimkolwiek odżywianiem trzeba zmyć silikon?
2. Czy jakbym np. raz w tygodniu użyła tej odżywki, to po każdym użyciu mam zmyć szamponem, bo ten silikon cały czas będzie wadził i powodował nabudowywanie się na nim innych składników, czy to się tyczy tylko samych silikonów? Czy jeśli umyję szamponem za kilka dni, to nie będzie wielkiej tragedii?

Podejrzewam, że to głupie pytania o podstawy... Przepraszam
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:09   #42453
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Przyznaję bez bicia, że w kwestii silikonów jestem zieloniutka, ale generalnie i tak nie zamierzam ich w sumie stosować, a jeśli już to symbolicznie.
No ale mam Nivea FC d/s z dimethicone i ona mi się podobała, na dodatek można ją trzymać krótko (co się czasem przydaje). Zastanawiałam się, czy by jej nie poużywać trochę, no przynajmniej zużyć to opakowanie.
1. Jeśli np. dziś nałożę tę odżywkę, a jutro nałożę na włosy olej, to czy to ma sens, czy silikon skutecznie zablokuje wnikanie czegokolwiek? Czy przed jakimkolwiek odżywianiem trzeba zmyć silikon?
2. Czy jakbym np. raz w tygodniu użyła tej odżywki, to po każdym użyciu mam zmyć szamponem, bo ten silikon cały czas będzie wadził i powodował nabudowywanie się na nim innych składników, czy to się tyczy tylko samych silikonów? Czy jeśli umyję szamponem za kilka dni, to nie będzie wielkiej tragedii?

Też używałam kiedyś tej odżywki i była bardzo fajna i również się zastanawiam, czy czasami nią nie zgrzeszyć Ale tak samo nie wiem jak ten silikon zmywać.
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:12   #42454
ewcia1807
Zakorzenienie

Do mnie dziś przyszły próbki szamponów i odżywek Johna Mastera, które są w 100% naturalne. W niedzielę użyję i zdam relacje

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:41   #42455
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nie komentuję przepięknych zdjęć loków i fal, ale teraz czytam forum dość pobieżnie.

Zdziwiłam się, że wyszło całkiem fajnie i do tej pory się trzyma. Powtórzę podobny zestaw kiedyś (podobny, bo zrobiłam go częściowo z resztek).

Poszłam spać z mocno wilgotnymi (potwornie długo suszę, a robię to o północy i nie mam siły na dłuższe suszenie). Ostatnio częściej śpię na plecach, więc tył troszkę klapnął, ale to nic.

Pomogło lekkie podcieniowanie, krzywo, ale nie poprawiam jeszcze. Znów zraziłam się do fryzjerów (mimo, że na początku byłam zadowolona).

Na poprawę nastroju kupiłam 3 maski Ziajkowe. Oczywiście wszystkie niezgodne z cg, pewnie będę narzekać. Zamierzam je wzbogacać. No i grzech byłoby nie kupić za całe 4,50 zł (na pewno są tańsze, bo kupiłam je w drogerii, gdzie ceny nie należą do niskich).
Składu nie wstawię, bo troszkę czasu brak, chociaż mogę tu wstawić zdjęcia, to popatrzycie. Niby nic, ale może jednak będą fajne

Zapomniałabym, Eloe i Volyova, piękne wpisy w dzienniku

Maski Ziaja:

Edycja:
Nie wiem czemu zdjęcia są obrócone. Wklejałam je w pionie. Przepraszam za utrudnienia w przeglądaniu.
Mimo że niezgodne z CG, to mam ochotę na tą niebieską maskę, panthenol i ceramidy ładnie wyglądają w niej

Cytat:

Nie no, nie trzeba myć od razu a i olej wniknie, mimo że silikonów użyłaś tam raz czy dwa Ja używam czasem też czegoś z silikonem, maska mypy na pewno ma, mam też końcówkę maski joanny z naturii i ona też ma silikon i parafinę, ale szamponem z SLS myję tak co 2-3 tygodnie bo bardzo często tych masek nie używam

Jutro użyję garniera karite, ciekawe, czy nie spuszę się po nim, jak mi się to czasem zdarzało

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-22 o 19:43
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:07   #42456
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Wydaje mi się, że silikon po jednym uzyciu jeszcze się nie nadbudowuje, ale lepiej niech się ktoś mądrzejszy w tej kwestii wypowie.

Seduction
, witaj nareszcie, brakowało Tu Ciebie i Twoich spiralek (i Twojego avatarka, który uwielbiam)

Miałam dać zdjecia po cięciu, ale te z tyłu coś rozmazane mi rano wyszły. No i w ogóle różnicy nie widziałam... Stwierdziłąm, że za mało ścięłam i przed chwila poprawiłam. Zaraz coś pstryknę i zobaczę, czy nadal nic nie widać...

Za to ze skrętem coś mi sie dziwnie podziało dziś. Zwykle był dość regularny, a dzis (jak na podobno prawdziwe fale przystało)-część prosta, część rulony nawet.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02615.jpg (55,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02619.jpg (28,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02633.jpg (40,1 KB, 29 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:15   #42457
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mimo że niezgodne z CG, to mam ochotę na tą niebieską maskę, panthenol i ceramidy ładnie wyglądają w niej
Właśnie dziś jej użyłam, ale z dodatkami. Zapowiada się ładnie, ale są mokre. Czasem po wyschnięciu nie jest już tak fajnie.

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Do mnie dziś przyszły próbki szamponów i odżywek Johna Mastera, które są w 100% naturalne. W niedzielę użyję i zdam relacje
Koniecznie zdaj relację

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Za to ze skrętem coś mi sie dziwnie podziało dziś. Zwykle był dość regularny, a dzis (jak na podobno prawdziwe fale przystało)-część prosta, część rulony nawet.
Bardzo lubię Twoje fale. Kojarzą mi się z pięknymi falami Yasmin. Czyli baaardzo, baaaardzo mi się podobają.

Postaram się doceniać teraz wszystkie włoski, tęsknię i chciałabym być na bieżąco w moim ulubionym wątku

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:31   #42458
Ag Rafka
Rozeznanie

Basieńko, cieszymy się, że jesteś nawet na chwilę! Rozumiem, że czas nie zawsze pozwala. Ja też za chwilę zniknę do moich prac (ale bedę zerkać). I dziękuję. Swoją drogą chyba zacznę karierę w szołbiznesie, skoro jakoś Wam się z bohaterkami filmowymi kojarzę Najpierw Jessica Rabbit, potem bohaterki fantasy, teraz Yasmin(domyślam się, że ta od Aladyna-chyba że pomyliłam). Kurczę, tylko trochę za stara jestem
Stary 2011-09-22, 21:06   #42459
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
potem bohaterki fantasy, teraz Yasmin(domyślam się, że ta od Aladyna-chyba że pomyliłam). Kurczę, tylko trochę za stara jestem
Upss, nie ta Yasmin. Jest wizażanka, która ma taki nick. Ale właśnie Jej włosy kojarzą mi się z falami gwiazdy. Tak Jej kiedyś napisałam i Tobie z przyjemnością to powtórzę.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:06   #42460
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Napisane przez myszka2020
Mi za to morelkowa alterra robi korkociągi
u mnie tak samo działa
Muszę ją mieć
ale potem akcja denko!
no chyba, że Bingo gdzieś upoluję

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:52   #42461
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz dopiero jakoś przypakowo aż tu się cofnęłam i doczytałam edycję Aż sobie wygooglałam, bo nie znałam tej pani, ponieważ nigdy nie oglądałąm królika Rogera(coż za niedopatrzenie!) No, do tej rudości to mi jeszcze daleko(o biuście nie wspomnę), ale nie powiem-marzy mi się, tyle że nie chcę farby, a henną nie uzyskam na moich ciemnych. Za to planuję dodać hibiskusa i papryki wzorem Miss Transept, może będą bardziej czerwone.

No i muszę sie pochwalić. Przyjrzałam się dziś mojemu odrostowi i nie mogę wyjsć z zadziwienia. Zniknęły siwki!!! Nie było ich jakoś strasznie dużo, ale w przedziałku zawsze kilkanaście się świeciło, a teraz nic. Są tylko z tyłu! Nie wiem, co mogło być przyczyna...czyżby Jantar? Wprawdzie nie wcieram regularnie, czasem zapominam, ale akurat w tym miejscu dość dokładnie, z tyłu nie bardzo, bo nie mogę się przebić(zamierzam próbować strzykawka, ale nie mam na razie). No cud jakis... Tylko tych baby hairów na razie nie widzę... Odrost też dosć spory- ostatnio glossowałam henna 26.09., chyba ze to gloss sie tak wypłukał dziwnie, a na siwkach został. Ale to by znów znaczyło,ze nic mi nie urosły,bo ani milimetra siwego nie widzę. Nie wiem...czary.

Dzisiejsze włosy po wczorajszym myciu odżywką i całym dniu w pracy(nic nie poprawiałam, zostawiam je samym sobie i obserwuję). Po b/s wczoraj na wilgotne dałam mniejszą ilość lnianego niż zwykle. Większy puch, ale nie ma takich strąków, sama nie wiem, co wolę... Tamte choć zaraz po wyschnięciu wyglądają na bardziej nawilżone, szybciej sprawiają wrażenie nieświeżych.
No i dziś było bez skarpetek, toteż skręt inny.
EDIT:
Poza tym kusi mnie, żeby znów ciachnąć trochę te ogonki, czyli polecieć równo po tej linii, gdzie ostatnia fala zawija się pod spód. Wtedy skarpetki może byłyby niepotrzebne, bo moze by się te końcówki tak nie prostowały po spaniu.

Pati, właśnie zajrzałam do codziennika. Bardzo mi się podobają takie puszczone na żywioł. No i krecą się!!Myślałam, że są całkiem proste tylko gdzieniegdzie zawijas.
no mi ją Twoje włoski przypominają i kolorem i kształtem
a chęć ciachnięcia dołu rozumiem - też mam końce obcięte w "złym" miejscu fali ale przy mojej długości obecnej ciachnięcie czegokolwiek to mega krok w tył więc cierpliwie siedzę i czekam aż podrosną a 4 listopada idę do fryzjera (tak, mam umówioną wizytę, wcześniej nie miał terminów na godz. 17 lub później zobaczymy jaki czarodziej z niego )

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Zazdroszczę bardzo tej długości, uwielbiam patrzeć na długie, pofalowane włosy

Nigdzie nie widzę żelu ziaja nuno, chyba trzeba będzie przez internet zamówić, bo ktoś pisał (Basia?), że ładnie utrwala

Które z używanych przez Was lokaski żeli najlepiej wg was podkreślają i utrwalają skręt, zróbmy mały ranking
Jak dla mnie najlepiej utrwala Isana czarno-pomaranczowa, ale do reanimacji lepiej nadaje się niebieski Artiste - utrwala ale bardziej na miękko

P.S. dzisiejszy efekt poranny (wieczorem płukanie włosów, odżywka d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., żel Isana czarno-pomarańczowy, suszenie dyfuzorem, podpięcie na czubku głowy i luli rano wygniecenie sucharków i voila, jak dla mnie bomba więcej przy tej długości z nich raczej nie wycisnę (tzn. przy dyfuzorze rano a nie wieczorem jest mocniejszy skręt, ale wyglądam wtedy jak to mój mąż ujął "jakbym szła na wesele" [to miał podobno komplement być ])
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.09rano.jpg (114,0 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-22 o 21:59
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:54   #42462
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Biały wielbłąd hmmmm ja kiedyś na plastykę miałam rzeźbić w mydle i poszłam z kolega a on palnął, ze poprosimy białego łososia
biały jeleń => biały łoś => biały łosoś takie to luźne skojarzenia D

Cytat:
w apece Zyskaj zdrowie wdziałam.
Dziękuję

Dzisiaj testowo pomieszałam żel lniany z sokiem z aloesu (wyciśnięty praską do czosnku ), nóż widelec będzie działać tak dobrze jak mój żel aloesowy?
Przy okazji też odkryłam kopalnię, aptekę na osiedlu. Dzisiaj akurat nie było, ale w poniedziałek przyjedzie cała półka aloesiaków z Gorvity i tych firm co się przewijają przez forum
Cytat:
Zastanawiałam się, czy by jej nie poużywać trochę, no przynajmniej zużyć to opakowanie.
...
Nie przepraszaj
Dziewczyny dobrze piszą. Nivea FC są nawet fajne mimo silikonu więc to nic nie szkodzi. Wystarczy szampon z SLS co kilka tygodni, co ile zobaczysz sama.
Chodzi bardziej o to, żeby nie ulegać silikonowemu złudzenia made in reklamy, ale Ty już wiesz jak rozpoznać dobrą odżywkę Musi mieć coś więcej niż silikony, najlepiej jak składniki roślinne są przed silikonem
[QUOTE=Ag Rafka;29568803]Wydaje mi się, że silikon po jednym uzyciu jeszcze się nie nadbudowuje, ale lepiej niech się ktoś mądrzejszy w tej kwestii wypowie.
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Muszę ją mieć
ale potem akcja denko!

Ag Rafka - uwielbiam Twoje włosy jakie by nie były Blask

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:58   #42463
kascysko
Zakorzenienie

Coś czuje podskórnie i nagłownie, że nie domyłam rycyny Mogłam łapnąć się jakiegoś szamponu, a nie Pottersa. Cóż, zobaczymy jutro
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:00   #42464
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Mgiełko, wraca Ale to, co z TŻ najedliśmy się nerwów i ze znajomymi to nasze
no nie dziwię się, dobrze, ze z tego wychodzi.

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Mgiełko a Ty skąd jesteś? gdzie ta kopalnia maski bingo?
Z Zamościa - perła renesansu i te sprawy także zapraszam na wycieczkę (tylko teraz połowa jest rozkopana... no ale ). A kopalnia to jest w ogóle Bingo - w tym małym sklepinie jest chyba wszystko co ta firma produkuje. A produkuje wiele. Niektóre z tych rzeczy na prawdę mnie zaciekawiły. (jutro mają być nowe maseczki do twarzy )

Cytat:
Muszę ją mieć
ale potem akcja denko!
hehehhe no morelka to taki must try. Nie jest droga, jak się trafi na promocję to już całkiem. a mi służyła fajnie i mam zawsze zapas.. tylko teraz testuje inne bo mam cały składzik kosmetyków włosowych (uzalezniłam się ze ho ho)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:04   #42465
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Od tygodnia używam Jantara . Zrobiłam próbę i zaczęłam wcierać miejscowo jak radziła Ajrisz . Zobaczyłam że nić nie i smaruję już cały skalp. Używam go zaledwie tydzień i go uwielbiam. Nic już nie swędzi i wypadanie włosów zmniejszyło się o
połowe licze też na przyśpieszony porost zmierzyłam pasemko i zobacze za 3 tyg.

A włosy? Jak się kręciły tak się kręcą dalej zmieniłam nastawienie i wrzuciłam na luz na razie nie jestem taka wymagająca i od tego czasu zawsze wyglądaja fajnie a jak za każdym razem chciałam żeby wszystko wyglądało super to mi się nie pdobalo
oo chyba zacznę podbierać mężowi Jantara (kupiłam mu jakiś czas temu )

hmm a co do włosów to ostatnio mam podobne podejście i jakoś mi tak łatwiej jak nie oczekuję, że moje falo-loki zmienią się w korkociągi chociaż nie powiem, siedzę w pracy koło dziewczyny, która ma cudowne loki coś jak 3a/3b i serce mi ściska ten widok ale nie można mieć wszystkiego a usłyszałam ostatnio od koleżanki (prostowłosej), że chciałaby mieć włosy jak ja (prawie padłam z nagłej dumy )
Stary 2011-09-22, 22:18   #42466
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam Twoje długie i mięciutkie włosy, nawet jak się nierówno pofalowały

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Właśnie dziś jej użyłam, ale z dodatkami. Zapowiada się ładnie, ale są mokre. Czasem po wyschnięciu nie jest już tak fajnie.
Zdaj Basiu relację po wyschnięciu, jak znajdziesz chwilkę

Cytat:
Muszę ją mieć
ale potem akcja denko!
A bingo ma tyle rodzai A morelka to must have

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie najlepiej utrwala Isana czarno-pomaranczowa, ale do reanimacji lepiej nadaje się niebieski Artiste - utrwala ale bardziej na miękko

P.S. dzisiejszy efekt poranny (wieczorem płukanie włosów, odżywka d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., żel Isana czarno-pomarańczowy, suszenie dyfuzorem, podpięcie na czubku głowy i luli rano wygniecenie sucharków i voila, jak dla mnie bomba więcej przy tej długości z nich raczej nie wycisnę (tzn. przy dyfuzorze rano a nie wieczorem jest mocniejszy skręt, ale wyglądam wtedy jak to mój mąż ujął "jakbym szła na wesele" [to miał podobno komplement być ])
Bardzo ładnie i mięciutko
Mi też najlepiej utrwala męska isana, choć do reanimacji niet.
Piszecie o tych artiste, a ja żadnego jeszcze nie miałam

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Coś czuje podskórnie i nagłownie, że nie domyłam rycyny Mogłam łapnąć się jakiegoś szamponu, a nie Pottersa. Cóż, zobaczymy jutro
Oj rycyna to okrutnie się zmywa, może być przyklapik

Siedzę z olejem brzoskwiniowym na głowie, w skalp poszedł domowej roboty żel aloesowy z panthenolem, bo coś troszkę mnie zagryzło dziś.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:36   #42467
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
obiecałam zdjęcia, a więc są. po żelu, jeszcze nie do końca wyschły, w rzeczywostości lepiej to wygląda
zdj 1 rano po nocy ( myłam wczoraj wieczorem)
zdj2 i 3 nałożyłam troszkę żelu na spryskane wodą włosy, a więc reanimacja o ile dobrze używam Waszej terminologii
Przyjmę wszystkie opinie i zaznaczam, że dopiero zaczynam pielęgnację włosów, będę testować, sprawdzać i szukać najlepszej metody dla swoich włosów, musiałam 2 tygodnie temu ściąć pare cm włosów no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii
jak dla mnie bomba
Stary 2011-09-22, 22:37   #42468
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
no mi ją Twoje włoski przypominają i kolorem i kształtem
a chęć ciachnięcia dołu rozumiem - też mam końce obcięte w "złym" miejscu fali ale przy mojej długości obecnej ciachnięcie czegokolwiek to mega krok w tył więc cierpliwie siedzę i czekam aż podrosną a 4 listopada idę do fryzjera (tak, mam umówioną wizytę, wcześniej nie miał terminów na godz. 17 lub później zobaczymy jaki czarodziej z niego )

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

O matko, pięknie!
Jak widzę takie włosy to aż mam ochotę ściąć do takiej długości.

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:38   #42469
yarrowia
Zadomowienie

Wszystkie tak ostatnio znajdujecie jakieś kopalnie, że jutro chyba przeczeszę całe moje miasto
Jajo jest fajne Odzyskałam trochę skrętu, którego już dawno nie widziałam, teraz bardziej na wierzchu... a spód, na którym robiły mi się na początku korkociągi się wyprostował Ale pomimo suchego siana są takie jędrrne
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:58   #42470
MgielkaM
Zakorzenienie

Obiecałam jakiś czas temu, że pokaże Wam co mi się z włosami dzieje niedługo po myciu - w ciągu dnia.

Na noc był olej arachidowy
zmyłam Alterrą migdał
Potem Alterra granat
Żel lniany i bs jaśka len rumianek na ociekające
odsączenie w mikrofibrę
chwila odwrócony plunking

jeszcze dawka żelu lnianego i harmonijkowanie
suszone dyfuzorem

zdjęcia 1,2 - zaraz po myciu
zdjęcia 3,4 - 5 godzin później

Nie dość, ze aureolka włosków dookoła, to rozprostowanie i brak objętości...

Jakies rady?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09301.jpg (45,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09302.jpg (37,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09306.jpg (29,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09307.jpg (37,2 KB, 55 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:59   #42471
Ag Rafka
Rozeznanie

Ajrisz, Myszko, dziękuję

Katie100,ślicznie się tam u Ciebie podzialo!!! Teraz mi się pzrypomniało: miałam pisać Mysi, ze jej wloski mi Twoje przypominają.

No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu. Teraz widzę, ale tylko w lustrze. Na zdjęciach niewiele, przynajmniej z tyłu. W ogóle po ciemku kiepskie jakieś te zdjęcia. W świetle dziennym wyraźniejsze i realniejsze. Jeszcze tam ogonki z tyłu wyłażą,a le to są po prostu te spod spodu, które się prostują i wtedy wystają.Prawa strona wydaje się krotsza, ale to złudzenie, tam się bardziej podwija.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02655.jpg (29,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02665.jpg (34,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02666.jpg (25,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02673.jpg (43,3 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-09-22, 23:05   #42472
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
O matko, pięknie!

Cha, cha. To samo niedawno mówiłam! I dzis nożyczki w ruch. Ale nie tak radykalnie, bo boję się Rybiorka-wypisze mnie z KKU, jak za mocno skrócę
Stary 2011-09-23, 00:14   #42473
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Obiecałam jakiś czas temu, że pokaże Wam co mi się z włosami dzieje niedługo po myciu - w ciągu dnia.

Na noc był olej arachidowy
zmyłam Alterrą migdał
Potem Alterra granat
Żel lniany i bs jaśka len rumianek na ociekające
odsączenie w mikrofibrę
chwila odwrócony plunking

jeszcze dawka żelu lnianego i harmonijkowanie
suszone dyfuzorem

zdjęcia 1,2 - zaraz po myciu
zdjęcia 3,4 - 5 godzin później

Nie dość, ze aureolka włosków dookoła, to rozprostowanie i brak objętości...

Jakies rady?
loki ze zdjęć po myciu przepiękne

A mi teraz strasznie włosy zaczęły wypadać.
Mam nadzieje, że to tylko taki okres przejściowy na zmiane pory roku.
Stary 2011-09-23, 00:32   #42474
Maliniarka
Zakorzenienie

Mgiełko jak będziesz gotowa z mazidłami to ja jestem ograniczę się do minimum

piękne masz włoski, nie przeszkadza mi ani nic to troszkę przyprostu, urocze są

aaa i miałam spytać, jaki to jest ODWRÓCONY plunking?

Ag Rafko widać, że skrócone, fajny teraz mają kształt z tyłu

wszystko obejrzałam, wszystko doczytałam, ale już nie wiem co miałam napisać (imieninki kuzyna, winko, tralala )

na włosy mam focha, bo nie chciały wyglądać świetnie na 3ci dzień (chyba od mało wymagającej stałam się za bardzo wymagająca, a wszystko w ciągu jednego dnia ), chociaż w sumie wygląd w miarę, ale w dotyku i w czuciu na głowie takie niefajne

wiecie, że kilka osób mnie nie poznało z falkami? (dzisiaj koleżanka i chłopak z którym kiedyś sie spotkałam kilka razy, ale to nie było to, i tak fajnie patrzył...)

a w ogóle to Falka mi się teraz ciągle kojarzy z Ciri z Wiedźmina

nigdy w życiu nie użyłam żelu sklepowego, nie wiem czy w to wchodzić w ogóle (mam do stylizacji tylko lniany-wczoraj ugotowałam i niveę fc)
nie l;ubię sztywności, strąkowatości...sama nie wiem

w ogóle to już nie wiem czy chce mi się próbować nowych rzeczy, jestem jakaś zniechęcona i nie mam pieniążka
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-23 o 00:36
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 01:05   #42475
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładnie i mięciutko
Mi też najlepiej utrwala męska isana, choć do reanimacji niet.
Piszecie o tych artiste, a ja żadnego jeszcze nie miałam
dziękuję spróbuj - Artiste jest niedrogi i wydajny ja mam wersję dużą z pompką

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
O matko, pięknie!
i vice versa "Jak widzę takie włosy to aż mam ochotę zapuścić do takiej długości."
ani mi się waż ścinać!

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Katie100,ślicznie się tam u Ciebie podzialo!!! Teraz mi się pzrypomniało: miałam pisać Mysi, ze jej wloski mi Twoje przypominają.

No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu. Teraz widzę, ale tylko w lustrze. Na zdjęciach niewiele, przynajmniej z tyłu. W ogóle po ciemku kiepskie jakieś te zdjęcia. W świetle dziennym wyraźniejsze i realniejsze. Jeszcze tam ogonki z tyłu wyłażą,a le to są po prostu te spod spodu, które się prostują i wtedy wystają.Prawa strona wydaje się krotsza, ale to złudzenie, tam się bardziej podwija.
trafna obserwacja, też myślę, że mamy z Mysią podobne włosy
a Twoje włosy po podcięciu ogonków
Stary 2011-09-23, 07:29   #42476
AjriszMarta
Zakorzenienie

Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
Chyba zgadniecie, która jest moja

Wczoraj było mycie znowu i znowu na noc przez ten olej co się nie domył, małe suszenie dyfuzorem bez żadnego układania, tylko nawiew od spodu bom przeziebiona :/ i spać (pillowploping )
Nawet coś jest
Dzisiaj obiecuję nie zaglądać na wizaż w czasie pracy!
Miłego dnia

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:11   #42477
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
bardziej mi się podobają te przyciemnione włoski

Cytat:
Jakies rady?
chyba trochę marudzisz
Rady? Wszystko kwestią pielęgnacji i stylizacji

Cytat:
chcę już taką długość

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
Czarownicująca?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:17   #42478
mysia m
Zakorzenienie

katie, przesliczne!!! gęste i takie równiutkie!
a powiedz mi tu po cichutku.. jak zeszłas z tak jasniutkiego blondu do tego, co mas zteraz? Bo to poziom 6, prawda? Ja farbowałam poziomem 9 od kwietnia, wiec po lecie mam na czubku i po bokach wypłowiała 10. A odrost 7. ALbo bede chodzic z ombre hair albo przyciemnię. Ty to zrobiłas wellatonem?
a komplementy męza potrafią zabic

ag rafko, ... one sa cudowne!
Stary 2011-09-23, 08:57   #42479
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
aaa i miałam spytać, jaki to jest ODWRÓCONY plunking?
Włoski nie związujemy koszulką na czubku głowy, tylko po nałożeniu stylizatora stajemy prosto, pozwalamy im opaść do tyłu, koszulkę podkładamy na ramiona pod nie(rękawami w stronę rąk), tułów bluzki zarzucamy na łebek, rolujemy rączki i wiążemy Wychodzi turban jak w zwykłym plunkungu, tylko odwrócony o 180 stopni

Zdjęcia z dziś, wybaczcie, że rozczochrane, ale teraz piję kawę i mam czas na zdjęcia i pisanie, zaraz się zreanimuję i lecę do dentysty A dobra, zdążyłam, zdjęcie po reanimacji ostatnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110923_1.jpg (51,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110923_4.jpg (29,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110923_2.jpg (50,6 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-09-23 o 09:01
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:14   #42480
mysia m
Zakorzenienie

ja mam kłopot z jedną rzeczą.

a wiec tak. myję włosy na stojąco schylajac łepetynę do wanny, wiec włosy wisza w dół. Jak skoncze, to odciskam nadmiar wody, daję odzywkę bs i odgniatam ręcznikiem, tzn robie plunking harmonijkujac je jednoczesnie. I co dalej? BO jak po tym dam głowe do tyłu, to mi wsyztsko stoi na czubku, a tył jest prosty, bo włosy z karku zwijają sie do przodu. Mam w taki busz wgniesc żel i zostawic tak? Jak wyschną to się jakoś określą? Bo z tego powodu zawsze je kurka wyczesze na amen i dopiero wygniatam a wteyd to one juz tak ładnie nie współpracują. najładniejsze fale mam jak spojrze w lustro po ugniataniu nad wanna głowa w dól i co dalej to jak dla mnie kaplica. Jak robię plopping, a wiec zawijam w te turbany kłądac głowe na kibelku, to mi sie rozpierdziolunek robi an głowie od samego czubka, a ja tego nie cierpie przy kształcie mojej buzi, dlatego wyciskam falki od policzka w dół. A na filmach typu kinkycurly itd babki maja dłuzsze włosy i machają nimi i rozczesuja całymi dłonmi a u mnie nie ma co złapac. No kurcze, nie wiem jak znalexc złoty srodek.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości