Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-09-22, 18:01   #3181
kiya09
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII

Ad.1
Ja zawsze trzymam sprzêg³o, ale mój I. mi powiedzia³ ¿e lepiej jest na luzie i hamulec, bo siê wtedy sprzêg³o mniej zu¿ywa. Stwierdzi³, ¿e je¿eli tak wolê to mam tak robiæ bo siê wtedy nie pomylê na egzaminie bo ci±gle tak robi³am. A jak zdam to ju¿ powinnam na hamulcu, bo wtedy nie ma stresu, ¿e siê za d³ugo rusza jak siê nie jest przyzwyczajonym, ¿e kto¶ odznaczy dynamikê albo ruszanie
Ad. 2
Ja zawsze robiê du¿ym ³ukiem, i jadê bli¿ej lewej, potem prostuje ko³a.
Ad. 3
Ja zawsze siê zatrzymuje wrzucam jedynkê ( mówi, ¿e jest to nawet wskazane aby siê zatrzymaæ ) i dopiero zaczynam parkowanie, i z tego co wiem to nie jest to b³±d. Przynajmniej ¿aden egzaminator w £om¿y nie uzna tego za b³±d wiêc w innych Word- ach te¿ nie powianiem.

Powodzenia na egzaminie _Matilde_.
Ja mam egzamin przed tob±, bo w nastêpnym tygodniu. Sama te¿ tak my¶la³am, ¿e tych manewrów jest du¿o i ¿e sporo nie potrafiê, ale usiad³am poczyta³am z formularza z egzaminu i zobaczy³am, ¿e wszystko robi³am i ¿e potrafiê Wiêc ty na pewno te¿ potrafisz tym bardziej ¿e te manewry wcale nie s± takie trudne.
kiya09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:25   #3182
foxy123
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 650

Cytat:
Napisane przez kiya09 Poka¿ wiadomo¶æ
Ad.1
Ja zawsze trzymam sprzêg³o, ale mój I. mi powiedzia³ ¿e lepiej jest na luzie i hamulec, bo siê wtedy sprzêg³o mniej zu¿ywa. Stwierdzi³, ¿e je¿eli tak wolê to mam tak robiæ bo siê wtedy nie pomylê na egzaminie bo ci±gle tak robi³am. A jak zdam to ju¿ powinnam na hamulcu, bo wtedy nie ma stresu, ¿e siê za d³ugo rusza jak siê nie jest przyzwyczajonym, ¿e kto¶ odznaczy dynamikê albo ruszanie
Ad. 2
Ad. 3
Ja zawsze siê zatrzymuje wrzucam jedynkê ( mówi, ¿e jest to nawet wskazane aby siê zatrzymaæ ) i dopiero zaczynam parkowanie, i z tego co wiem to nie jest to b³±d. Przynajmniej ¿aden egzaminator w £om¿y nie uzna tego za b³±d wiêc w innych Word- ach te¿ nie powianiem.

Ja mam egzamin przed tob±, bo w nastêpnym tygodniu. Sama te¿ tak my¶la³am, ¿e tych manewrów jest du¿o i ¿e sporo nie potrafiê, ale usiad³am poczyta³am z formularza z egzaminu i zobaczy³am, ¿e wszystko robi³am i ¿e potrafiê Wiêc ty na pewno te¿ potrafisz tym bardziej ¿e te manewry wcale nie s± takie trudne.
Tak tez mnie uczono choc na egzaminie sie nie zatrzymalam tylko odrazu parkowalam
Stary 2011-09-22, 18:27   #3183
_Matilde_
Bia³a Dama

Wiadomo¶ci: 6 404

Cytat:
Ad.1
Dziêki, ale to jeszcze trochê czasu Ty w tym czasie zdasz
Ale ja naprawdê nie potrafiê parkowaæ. Dopiero dzi¶ mi zaczê³o wychodziæ prostopad³e a uczê sie z 8 godzin, równoleg³ego jeszcze nie robi³am, ty³em te¿ nie, co prawda na egzaminie nie ma ale mo¿e mi E. kazaæ zawróciæ na 3 w ten sposób. Podobno ty³em jest ³atwiej ale na razie nie próbowa³am. Na dwujezdniowej zawraca³am tylko raz i niezbyt mi posz³o, bo nie ma takiego do¶æ d³ugiego ³uczku tylko taki przejazd ¿e trzeba uwa¿aæ jak siê tam wje¿d¿a ¿eby siê zmie¶ciæ w razie d³u¿szego stania i ustêpowania ¿eby nie wystawa³ ty³ek na pas. No i nie uczy³am siê zatrzymywaæ w okre¶lonym miejscu chocia¿ to siê trudne nie wydaje

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:32   #3184
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Poka¿ wiadomo¶æ
Ale ja naprawdê nie potrafiê parkowaæ. Dopiero dzi¶ mi zaczê³o wychodziæ prostopad³e a uczê sie z 8 godzin, równoleg³ego jeszcze nie robi³am, ty³em te¿ nie, co prawda na egzaminie nie ma ale mo¿e mi E. kazaæ zawróciæ na 3 w ten sposób. Podobno ty³em jest ³atwiej ale na razie nie próbowa³am. Na dwujezdniowej zawraca³am tylko raz i niezbyt mi posz³o, bo nie ma takiego do¶æ d³ugiego ³uczku tylko taki przejazd ¿e trzeba uwa¿aæ jak siê tam wje¿d¿a ¿eby siê zmie¶ciæ w razie d³u¿szego stania i ustêpowania ¿eby nie wystawa³ ty³ek na pas. No i nie uczy³am siê zatrzymywaæ w okre¶lonym miejscu chocia¿ to siê trudne nie wydaje
Zawracanie na 3 to chyba najprostszy manewr a zatoczka czylki parkowanie tylem miedzy dwa auta to moja zmora choc mi wychodzi to i tak tego nie lubie W Slupsku juz nie jeden moj znajomy/a mial na egz. zatoczke
Stary 2011-09-22, 18:48   #3185
kiya09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Poka¿ wiadomo¶æ
Parkowania ty³em nie powinno byæ, a jak nawet to pomy¶l ¿e to jest ³uk i ¿e w³a¶nie cofasz i masz siê zmie¶ciæ w kopercie. A zatrzymanie w wyznaczonym miejscu to jest proste jedziesz i on ci mówi w odleg³o¶ci oko³o 50 m lub nawet wiêcej metrów , ¿e w tym miejscu masz siê zatrzymaæ wiêc od razu rozpoczynasz hamowanie pulsacyjne aby nie by³o gwa³townego hamowania. A jad±c z prêdko¶ci± 50km/h to nie jest problem. Zawracanie na 3 pamiêtam jak mia³am pierwszy raz na jezdni oko³o 5-7m szeroko¶ci która by³a do¶æ w±ska, i I. mi mówi ¿e mam zawróciæ, ja siê rozgl±dam patrze i mówiê ¿e on chyba ¿artuje przecie¿ tu nie ma miejsca. I mówiê ¿e podjadê trochê gdy¿ dalej by³ przystanek i tam zawrócê, oczywi¶cie ju¿ w tym czasie to zaczê³am robiæ to on mi po hamulcach i mówi, ¿e nie ma nawet takiej opcji. Wtedy wysz³o mi na cztery a ju¿ na nastêpnych jazdach ju¿ na 3 A co do zawracania za pomoc± bramy, podjazdu to jest jeszcze ³atwiej i przodem i ty³em. A jak ci siê nie uda za pierwszym razem dobrze zaparkowaæ to przecie¿ masz korektê. Ja robiê to sposobem na maskê.

A ile masz jeszcze godzin?
Stary 2011-09-22, 18:55   #3186
alexalexalex
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

Cytat:
Napisane przez foxy123 Poka¿ wiadomo¶æ
Zawracanie na 3 to chyba najprostszy manewr a zatoczka czylki parkowanie tylem miedzy dwa auta to moja zmora choc mi wychodzi to i tak tego nie lubie W Slupsku juz nie jeden moj znajomy/a mial na egz. zatoczke
Zawracanie na 3 by³o moim egzaminacyjnym marzeniem Niestety, mia³am wjazd przodem, wyjazd ty³em
W Koszalinie jest jedna taka specjalna uliczka, gdzie E. uwielbiaj± oblewaæ kursantów na parkowaniu ty³em. Jak na egzaminie skrêci³am w prawo i zobaczy³am t± uliczkê (jednokierunkowa) to mi siê gor±co zrobi³o Na szczê¶cie mia³am tylko skrêciæ w lewo

prawie, ¿e Pani Psycholog
alexalexalex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:56   #3187
kasia1480
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215

Dziêki dziewczyny za odpowiedzi wszystkie przeczyta³am, przeanalizowa³am i wniosek jest taki, ¿e parkujê jednak za blisko prawej krawêdzi dlatego mam problem Teraz spróbujê ³adnie du¿ym ³ukiem i jestem pewna, ¿e wyjdzie
A z tym sprzêg³em to ju¿ tak bêdê robiæ jak robi³am przez te ponad 50h, ¿e na luz nie dawa³am tylko 1 i hamulec bo na zmiany ju¿ za pó¼no przed samym egzaminem ale ju¿ po we w³asnym samochodzie to nauczê siê dawaæ na luz tak jak piszecie bo szkoda kasy na czêste wymienianie sprzêg³a.
kasia1480 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:58   #3188
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 796
GG do WeWlasnejOsobie

ja jeszcze klepie teoriê, ale jak was tak podczytujê to nie mam bladego pojêcia o czym mówicie

mam nadziejê ¿e siê tego nauczê
Stary 2011-09-22, 20:26   #3189
_Matilde_
Bia³a Dama

Wiadomo¶ci: 6 404

Cytat:
Parkowania ty³em nie powinno byæ, a jak nawet to pomy¶l ¿e to jest ³uk i ¿e w³a¶nie cofasz i masz siê zmie¶ciæ w kopercie. A zatrzymanie w wyznaczonym miejscu to jest proste jedziesz i on ci mówi w odleg³o¶ci oko³o 50 m lub nawet wiêcej metrów , ¿e w tym miejscu masz siê zatrzymaæ wiêc od razu rozpoczynasz hamowanie pulsacyjne aby nie by³o gwa³townego hamowania. A jad±c z prêdko¶ci± 50km/h to nie jest problem. Zawracanie na 3 pamiêtam jak mia³am pierwszy raz na jezdni oko³o 5-7m szeroko¶ci która by³a do¶æ w±ska, i I. mi mówi ¿e mam zawróciæ, ja siê rozgl±dam patrze i mówiê ¿e on chyba ¿artuje przecie¿ tu nie ma miejsca. I mówiê ¿e podjadê trochê gdy¿ dalej by³ przystanek i tam zawrócê, oczywi¶cie ju¿ w tym czasie to zaczê³am robiæ to on mi po hamulcach i mówi, ¿e nie ma nawet takiej opcji. Wtedy wysz³o mi na cztery a ju¿ na nastêpnych jazdach ju¿ na 3 A co do zawracania za pomoc± bramy, podjazdu to jest jeszcze ³atwiej i przodem i ty³em. A jak ci siê nie uda za pierwszym razem dobrze zaparkowaæ to przecie¿ masz korektê. Ja robiê to sposobem na maskê.

A ile masz jeszcze godzin?
Jeszcze 8h czyli 4 jazdy. Ostatnia w dniu egzaminu + podwózka pod word, w sumie nie bardzo mi siê to podoba, jak bêdzie ¼le sz³o to ucieknê :P Czujê ¿e czasu mam ma³o, a ja do¶æ têpa jestem. Ale jeszcze zobaczê co zrobiê. Dodatkowe godz. to zawsze te 200 - 300 z³ w plecy, ale lepsze to ni¿ parê egzaminów których nie mia³am prawa zdaæ
Zawracanie na 3 ogólnie mi idzie. Nie wiem, jako¶ mnie przera¿a wje¿d¿anie miêdzy 2 samochody ty³em, niby ³uk mam opanowany, ale to nie s³upki, tylko samochody które mogê uszkodziæ. Nic. Muszê to poæwiczyæ i ju¿

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:49   #3190
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 531

Parkowania do ty³u chyba nie ma na egzaminie
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:06   #3191
blondii91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 795
GG do blondii91

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
Parkowania do ty³u chyba nie ma na egzaminie
jest prostopadle przodem lub rownolegle tylem o ile dobrze pamietam ... ja mialam prostopadle przodem

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moj± ¿on±.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:39   #3192
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexalexalex Poka¿ wiadomo¶æ
Zawracanie na 3 by³o moim egzaminacyjnym marzeniem Niestety, mia³am wjazd przodem, wyjazd ty³em
W Koszalinie jest jedna taka specjalna uliczka, gdzie E. uwielbiaj± oblewaæ kursantów na parkowaniu ty³em. Jak na egzaminie skrêci³am w prawo i zobaczy³am t± uliczkê (jednokierunkowa) to mi siê gor±co zrobi³o Na szczê¶cie mia³am tylko skrêciæ w lewo

Ja tez mialam wjazd w brame przodem, no i wyjazd tylem

Co do parkowan 'tylem' to w osrodku Slupskim zdarza sie takie parkowanie na egzaminie, bo jak juz predzej pisalam- paru znajomych mialo.
Stary 2011-09-22, 21:47   #3193
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 531

równoleg³e ty³em tak, ale nie spotka³am siê z prostopad³ym parkowaniem, ¿eby ty³em na egzaminie.
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 00:27   #3194
MarzenMoc
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Cytat:
Ad.1
Ad. 2
Ad. 3

Tylko czy mowa o momencie w którym auto jest ustawione pod k±tem 90 stopni do aut zaparkowanych czy zatrzymaniu gdy ju¿ zacze³o sie wjezdzanie i robisz korektê. My¶lê, ¿e jak wie siê ¿e umie siê to zrobiæ "z jazdy" to nie zatrzymuje siê auta (oczywi¶cie redukujac prêdko¶æ do odpowiedniej).
MarzenMoc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 07:03   #3195
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
równoleg³e ty³em tak, ale nie spotka³am siê z prostopad³ym parkowaniem, ¿eby ty³em na egzaminie.
No ja wlasnie mialam na mysli rownolegle, czyli zatoczke nienawidze tego typu parkowania
Stary 2011-09-23, 07:21   #3196
kiya09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarzenMoc Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko czy mowa o momencie w którym auto jest ustawione pod k±tem 90 stopni do aut zaparkowanych czy zatrzymaniu gdy ju¿ zacze³o sie wjezdzanie i robisz korektê. My¶lê, ¿e jak wie siê ¿e umie siê to zrobiæ "z jazdy" to nie zatrzymuje siê auta (oczywi¶cie redukujac prêdko¶æ do odpowiedniej).
Zatrzymanie na jezdni,przed miejscem parkingowym na prostych ko³ach, wrzucam 1 i potem rozpoczynam parkowanie. Przecie¿ zatrzymanie na miejscu parkingowym mo¿e zostaæ uznane za zakoñczenie parkowania i w tedy nie zawsze jest on dobrze zaparkowany. Z³e przedtem to wyja¶ni³am, mam nadzieje, ¿e kto¶ wiem o co mi chodzi.

Edytowane przez kiya09
Czas edycji: 2011-09-23 o 07:25
Stary 2011-09-23, 14:40   #3197
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 438

Odebra³am dzisiaj prawko ze starostwa gdzie¶ oko³o 11 godziny i mam ju¿ pierwsz± samodzieln± jazdê, jecha³am sama bez nikogo z boku.
Nie zrobi³am du¿o kilometrów mo¿e z dziesiêæ, przejecha³am siê po moim mie¶cie gdzie znam ka¿dy zakrêt i ka¿dy wybój na jezdni, uzna³am ¿e tak bêdzie najlepiej na pierwszej je¼dzie.
Samopoczucie mam po je¼dzie ¶wietne.
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:55   #3198
Patrysia007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 331

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
Odebra³am dzisiaj prawko ze starostwa gdzie¶ oko³o 11 godziny i mam ju¿ pierwsz± samodzieln± jazdê, jecha³am sama bez nikogo z boku.
Nie zrobi³am du¿o kilometrów mo¿e z dziesiêæ, przejecha³am siê po moim mie¶cie gdzie znam ka¿dy zakrêt i ka¿dy wybój na jezdni, uzna³am ¿e tak bêdzie najlepiej na pierwszej je¼dzie.
Gratulujê pierwszej samodzeielnej jazdy!
Ja jestem dopiero po pierwszej je¼dzie z instruktorem:P Ale jestem bardzo zadowolona, zebra³am sporo pochwa³ a to bardzo buduje Oczywi¶cie nie oby³o siê te¿ tr±bienia na mnie, ale na to nastawi³am siê psychicznie ju¿ wcze¶niej
Patrysia007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:08   #3199
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 438

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratulujê pierwszej samodzeielnej jazdy!
Ja jestem dopiero po pierwszej je¼dzie z instruktorem:P Ale jestem bardzo zadowolona, zebra³am sporo pochwa³ a to bardzo buduje Oczywi¶cie nie oby³o siê te¿ tr±bienia na mnie, ale na to nastawi³am siê psychicznie ju¿ wcze¶niej
Nie bêdziesz ¿a³owaæ ani jednej minuty ¿e posz³a¶ na kurs, kurs ci zleci momentalnie, samodzielna jazda zaraz po zdaniu to co¶ wspania³ego.
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:11   #3200
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:

Razem od - 18.03.2010

Stary 2011-09-23, 16:44   #3201
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 575

Cytat:
Ja, mówi±c szczerze, s³ysza³am baaardo z³e opinie na temat ZORDu w Koszalinie i id±c na egzamin by³am przera¿ona. Nastraszy³ mnie m.in. mój w³asny T¯, który dosta³ starego s³u¿bistê, który nawrzeszcza³ na niego, jakby zrobi³ niewiadomo co. "Legend±" w Koszalinie, jest pan Wojewódzki, którego, ja osobi¶cie nie mia³am "przyjemno¶ci" poznaæ, ale podobno jest baardzo surowy. Oby Twój T¯ trafi³ na tego egzaminatora, co ja ¦wietny facet!
no zobaczymy T¯ jeszcze kursu nie zacz±³ ale w Koszalinie maj± lepsze eLki

Cytat:
No widzisz, to ile ludzi tyle opinii
O Panu O. tez sie wiele zlego nasluchalam, a ponoc jest b. fajny, nawet moj instruktor mowil,ze swietny z niego facet
Jak mi siê przedstawia³ to siê nogi pode mna ugie³y prawie z przera¿enia, a jak ju¿ je¼dzili¶my to my¶lê sobie, ¿e bardzo fajny jest z niego facet

Cytat:
Ad.1
Ad. 2
Ad. 3
I. ucz± ¿e trzeba np. na ¶wiat³ach staæ z nogami na sprzêgle, ¿eby "by¶ przytgotowanym do jazdy" ja teraz ró¿nie, jak mi siê chce ale g³ównie na rêcznym bo nie chce mi siê nogi X czasu trzymaæ na sprzêgle

Cytat:
Co do parkowan 'tylem' to w osrodku Slupskim zdarza sie takie parkowanie na egzaminie, bo jak juz predzej pisalam- paru znajomych mialo.
Ja jak s³yszê "S³upsk" to mi siê nó¿ w kieszeni otwiera... mam zbyt z³e wspomnienia...
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:05   #3202
anlejka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 859

A ja czekam
Czekam na telefon kiedy mogê zacz±æ jazdy. Dowiedzia³am siê dzi¶, ¿e instruktorzy siê musz± nami podzieliæ i potem dopiero dzwoni± i zazwyczaj jest to jako¶ tydzieñ po wewnêtrznym
Jak w poniedzia³ek nie bêdzie telefonu to lecê do biura k³óciæ siê, ¿e ja chcê ju¿ zacz±æ i szybko koñczyæ
anlejka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:22   #3203
Patrysia007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 331

No musz±, bo ca³y czas je¼dzisz z tym samym, chyba, ¿e siê NIE POLUBICIE to mo¿esz zmieniæ. Nie wydajê mi siê, ¿e bêdziesz a¿ tyle czekaæ. Do mnie odezwali siê nastêpny dzieñ po napisaniu egzaminu teoretycznego
Patrysia007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:04   #3204
foxy123
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29585566]no zobaczymy T¯ jeszcze kursu nie zacz±³ ale w Koszalinie maj± lepsze eLki

Jak mi siê przedstawia³ to siê nogi pode mna ugie³y prawie z przera¿enia, a jak ju¿ je¼dzili¶my to my¶lê sobie, ¿e bardzo fajny jest z niego facet

I. ucz± ¿e trzeba np. na ¶wiat³ach staæ z nogami na sprzêgle, ¿eby "by¶ przytgotowanym do jazdy" ja teraz ró¿nie, jak mi siê chce ale g³ównie na rêcznym bo nie chce mi siê nogi X czasu trzymaæ na sprzêgle

Ja jak s³yszê "S³upsk" to mi siê nó¿ w kieszeni otwiera... mam zbyt z³e wspomnienia...[/QUOTE]

Ja Slupsk polubie jak sie rozbuduje galeria Jantar i nie bede musiala jezdzic na zakupy do Baltyckiej w GD
Stary 2011-09-23, 18:23   #3205
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 179
GG do maalwiinkaa2

co do tego wciaskania sprzêg³a na staniu na ¶wiat³ach to ja nic nie wciskam bo I. mi mówi, ¿e stanie na ¶wiat³ach to czas ¿eby mi nogi odpoczê³y, ¿ebym sobie poprawi³a u³o¿enie stóp czy cokolwiek. I z tego co pamiêtam to jak podje¿d¿am i ju¿ zahamujê to wciskam sprzêg³o i daje luz i sprzêg³o puszczam. Je¿eli stojê na prostej drodze to hamulca nie trzymam, a jak z górki/pod górkê to na rêcznym. I jak widzê, ¿e ten przede mn± bêdzie rusza³, lub ¶wiat³a siê zaczynaj± zmieniac tow ciskam sprzêg³o, daje jedynkê i jak ju¿ zielone to dodaje gazu popuszczaj±c sprzêg³o i nic nie ga¶nie

ale jeszcze jutro na je¼dzie siê przypatrzê bo mo¿e to I. trzyma mi ten hamulec

jutro na 8

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:29   #3206
smieszka250
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 538
GG do smieszka250

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Poka¿ wiadomo¶æ
co do tego wciaskania sprzêg³a na staniu na ¶wiat³ach to ja nic nie wciskam bo I. mi mówi, ¿e stanie na ¶wiat³ach to czas ¿eby mi nogi odpoczê³y, ¿ebym sobie poprawi³a u³o¿enie stóp czy cokolwiek. I z tego co pamiêtam to jak podje¿d¿am i ju¿ zahamujê to wciskam sprzêg³o i daje luz i sprzêg³o puszczam. Je¿eli stojê na prostej drodze to hamulca nie trzymam, a jak z górki/pod górkê to na rêcznym. I jak widzê, ¿e ten przede mn± bêdzie rusza³, lub ¶wiat³a siê zaczynaj± zmieniac tow ciskam sprzêg³o, daje jedynkê i jak ju¿ zielone to dodaje gazu popuszczaj±c sprzêg³o i nic nie ga¶nie

ale jeszcze jutro na je¼dzie siê przypatrzê bo mo¿e to I. trzyma mi ten hamulec

jutro na 8
Ja robiê tak samo, nie wyobra¿am sobie ca³y czas trzymaæ na sprzêgle - noga boli

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:45   #3207
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 179
GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja robiê tak samo, nie wyobra¿am sobie ca³y czas trzymaæ na sprzêgle - noga boli
ja po pierwszej je¼dzie mia³am taaaaaaaaaaaaaaaaakie zakwasy w lewej nodze bo ci±gle trzyma³am j± nad sprzêg³em tak w razie czego ale ju¿ korzystam z tego miejsca odpoczynku

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:21   #3208
alexalexalex
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

Cytat:
Ja zda³am 3 dni temu i te¿ je¼dzi³am dzisiaj po mie¶cie, tyle, ¿e z T¯tem, jako pasa¿erem Jak siê pó¼niej dowiedzia³am, po mie¶cie kr±¿yli dzisiaj Panowie tajniacy, wiêc mia³am chyba szczê¶cie Wiêcej nie bêdê ryzykowaæ, chyba muszê poczekaæ na odbiór :/ Najgorsze jest to, ¿e w poniedzia³ek jadê do Trójmiasta (jako pasa¿er ) i nie wiem kiedy bêdê mia³a okazjê przyjechaæ do siebie po plasticzek. Napisa³am tacie upowa¿nienie do odebrania mojego dokumentu, ale wpadnê w sza³, wiedz±c, ¿e mam prawko, a nie mogê wsi±¶æ do auta - no chyba, ¿e mam samotne 50 z³, które chcia³oby zasiliæ kieszeñ Policji

prawie, ¿e Pani Psycholog
alexalexalex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:13   #3209
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
Ja zda³am 3 dni temu i te¿ je¼dzi³am dzisiaj po mie¶cie, tyle, ¿e z T¯tem, jako pasa¿erem Jak siê pó¼niej dowiedzia³am, po mie¶cie kr±¿yli dzisiaj Panowie tajniacy, wiêc mia³am chyba szczê¶cie Wiêcej nie bêdê ryzykowaæ, chyba muszê poczekaæ na odbiór :/ Najgorsze jest to, ¿e w poniedzia³ek jadê do Trójmiasta (jako pasa¿er ) i nie wiem kiedy bêdê mia³a okazjê przyjechaæ do siebie po plasticzek. Napisa³am tacie upowa¿nienie do odebrania mojego dokumentu, ale wpadnê w sza³, wiedz±c, ¿e mam prawko, a nie mogê wsi±¶æ do auta - no chyba, ¿e mam samotne 50 z³, które chcia³oby zasiliæ kieszeñ Policji
ja dzis jechalam po zakupy ... w polowie drogi zauwazylam ze cos nie gra... zatrzymalam sie na poboczu i spojrzalam do torebki :P .. no tak jechalam bez dowodu rejestracyjnego

Razem od - 18.03.2010

Stary 2011-09-23, 21:16   #3210
kasia1480
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Poka¿ wiadomo¶æ
jutro na 8
ja te¿ i muszê wstaæ o 5:30 bo w sobote autobusy gorzej kusuj±

kasia1480 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.