|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
moniqac
![]() ![]() ![]() andziot, daisy fajnie, że się zgadzacie z tym co napisałam. Na prawdę wiele związków rozpada się po narodzinach dziecka, w końcu wszystko się wtedy zmienia, mały człowieczek potrzebuje non stop naszej uwagi i opieki, co trzeba przyznać jest ciężkie i zupełnie odmienne od tego jak spędzaliśmy czas " przez dzidziusiem" ![]() ![]() agus tarte możesz zawsze zrobić dodatkowo, ciasto zagnieciesz,jakieś dodatki rzucisz i będzie wypas ![]() Pauliziataaaaaak ,widziałam w tv, szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||||
Raczkowanie
|
mamaoptymistka udanego wypoczynku,na wakacjach dieta się nie liczy
![]() Lolka1212 masz racje, szukam dalej ![]() moniqac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() antropia ale się na sprzatałaś ![]()
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze dojechaliscie moje dziecie starsze dzisiaj wyznalo ci dozgonna milosc, co i jak napisze w smsie my tez ostatnio kupilismy zawieszke z lamaze w tesco. ![]() paulizia widzialam w tv o tym!!!! ale mam dosc. straszny dzien. bede doczytywac z ukrycia
![]() |
#2855 |
Zadomowienie
|
Moniqac
![]() Ddaaiissyy ja na pewno nie przestaje karmic piersią.. o nie ![]() Andziot a tak sobie myślałam już kilka razy o Zosieńce.. nadal sukcesy i "suche majtki" ? nie jest tak, że jak widzie, że Gabrysia ma pampersy i co za tym idzie wygode to Zosia nie buntuje się i nie chce tak samo? Straaasznie mi się to cudo z Lamaze podoba.. normlanie zakochałam się w tej obrotowej biedronce.. fajne czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
UWIELBIAM TAKIE SŁODKIE LENISTWO gdzie wszystko mam pod nosem
wróciłam z aquaaerobiku jutro rąk nie podniosę jutro basen i siłka a potem zabieg refleksologia stóp Miałam jechać nad morze ale w końcu za mało dni zostało. Antropia Ty z gór jesteś? Super kocham góry ![]() aga pe super że Domi się ucieszył powiedź że ja go też mocno ściskam moniqac mimo iż dużo racji w tym co napisały dziewczyny to jednak trudno jest być przynajmniej w tym pierwszym okresie po porodzie być dobrą matką, żoną i kochanką. ![]() Loluś mata ładna ale czy on już za chwilkę nie wyrośnie z niej. Fajne bardzo są takie maty ze zwierzątkami i ich odgłosami. Jak dziecko naduśi lub stanie na niej to zwierzątko się odzywa. aqua aerobik prowadził facet takie ciacho że ho ho ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-22 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
MoniaK daj mi tu zaraz przepis na te jabłka pod kruszonką
![]() Spice ja do pracy muszę wrócić, i czarna rozpacz mnie ogarnia jak pomyślę że mam komuś zostawić dziecko, i to w dodatku komuś obcemu ![]() Mamaoptymistka a jak to sie stało że jesteście w Karpaczu a nie nad morzem??? ![]() Paulizia normalnie ![]() Gosiek ja też jutro będę toczyć walkę z brudem w domu, tzn. jak zdołam się zmobilizować bo ostatnio mam z tym problem Lolka biedrona jest boska ![]() jestem zmęczona, wykonałam dzisiaj milion pięćset tel, niani nadal brak ![]() dobranoc
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
No więc jakieś 10 minut temu
![]() Ale dałam smoka i śpi dalej ![]() Będę informować ![]()
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kusi mnie tarta ze szpinakiem ![]() ola mi sie budzi co 15 minut z rykiem cieka noc bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio dwa dni takie miała i jak już przebierałam chyba z 5 parę spodni (choć ona i tak tylko popuszcza trochę a nie sika zupełnie) to jej mówię, że chyba jej pieluchę założę jak Gabrysi bo nie umie sikać na sedes (trochę to niewychowawcze, ale już sił nie miałam ![]() ![]() o dziwo ona rozumie, że niektóre rzeczy jej już nie przystoją ... (niestety uważa, że może jeść obiadki Gabrysi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||
Zadomowienie
|
joł,
czy ktos mnie jeszcze pamieta...??jakim cudem wy to wszystko ogarniacie??(forum..) Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
grazin - cudne firanki!!! mamaopt - zazdroszczę Karpacza! Ja też chcę!!! ![]() A dla dzisiejszych miesięczniaków MILION CAŁUSKÓW!!!!!!
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
Andziotku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga87 ale tarte to nawet w tortownicy możesz zrobić.. po prostu będzie wieksza ![]() ![]() Matall a w jakiej pozycji ostatecznie Eda zasnał? Na brzuszku? Już skończył swoej wygibasy i raczkowanie? ![]() Zosiaa aż tak cienko ze znalezieniem niani? Jeciu.. ja wiem, że najlepiej z polecenia, ale może w tej sytuajci casting zrobicie ![]() Violisia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
antropia
![]() ![]() Ja dzis tez sie nie obijalam. Umylam wszystkie okna ![]() Sama jestem ciekawa ![]() ![]() ![]() violisia ![]() blueberry Ale sie usmialam z tekstu Twojego meza ![]() ![]() zosiaaa ![]() Nadia jeszcze sie bawi ale pomalutku zbliza sie 22, wiec pewnie zaraz bedzie juz spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zadomowienie
|
Mamaoptymistka teraz doczytuję, że w Karpaczu jestescie! Super
![]() ![]() ![]() I nawet wiem o którym Aquaparku piszesz.. na pewno o tym w hotelu! Świetny jest.. te zwierzaki superaśne i zjeżdzalnie na kołach.. Jaś z pewnością zachwycony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rekord to 23:45 ![]() ale wtedy mężul poszedł uśpić i spała do 1:30 od dwóch dni karmię o 00:30 i 6 czyli system 5+5+ jeszcze około 2h do 9 mi się wydaje, że już więcej kalorii potrzebuje ... nie chcę jej kaszek dawać, w dzień je pół słoiczka warzyw ... nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Zosiaa nie pojechaliśmy nad morze bo dopiero dziś mogliśmy wyruszyć a nad morze byśmy jechali 1 dzień i wracali jeden dzień więc wypoczynku mniej, poza tym bałam się że Franek źle zniesie drogę.
Chcieliśmy bardzo gdzieś wypocząć no i padło na Karpacz tak jak ddaaiissy napisała pogoda ma być piękna więc się bardzo cieszę.
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę jest podobna, ale ma też swoje rysy (takie bardziej moje, bo Zosia to cały mężul była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zabki ja pewnie bola ![]() Cytat:
![]() ![]() ile ma miesiecy? mnie to caly czas zadziwia ze syn siostry tz w marcu bedzie mial 5 lat i ja go ni w ząb nie rozumiem ![]() mowi strasznie niewyraźnie. a syn drugiej siostry tz chodzi teraz do zerowki i tez powiem Ci ze za bardzo go nie kumam ![]() czemu tAK maja? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ale dzisiaj obudził sie o 5 30 a potem go musialam o 9 obudzic bo do tego okulisty szlismy. wiec potrafi wytrzymac. nie wiem o co chodzi. daje mu pol słoiczka owoców dziennie.
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
mamoptymistka ja z jeleniej góry jestem :P toż to rzut beretem do kapacza
![]() ![]() ![]() jak Piotruś obudzi się dziś wcześniej niż o 2 to grubo się zastanowię nad dodawaniem tego kleiku do jedzenia...bo teoretycznie powinien spać dłużej choć trochę....a nie chce mu dowalać dodatkowych kalorii bez sensu...
#2872 |
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka, ale Ci zazdroszcze... mmm... po ostatnich przezyciach, chorobie jak znalazl taki relaks!!!
![]() Aga_pe ![]() Lolka fajna ta mata i nie jest droga, ale ja niestety nie mam miejsca na te wszytskie cuda ![]() Zosiaa ja wierze, ze znajdziesz kogos!!! ![]()
#2873 |
Zadomowienie
|
asiak dzięki
![]() lolka chyba nie o tym samym myślimy tam nie było już miejsc jesteśmy w hotelu obok ale mi bardzo pasuje baseny są jacuzzi i sauny no i sala fitness więc jest git Lolka jesteś gadźeciarą (ja też) i chcesz wydać następną kaskę to polecam to dla Antonka. Franek jest zachwycony a najbardziej mnie rozbawia jak długo nic nie naciśnie to piesek mówi "widzę Cię" Antropia nasze chłopczyki chudziutkie nie są więc po co ten kleik. Nie wiem jeszcze co będziemy zwiedzać. Mąż namawia mnie żebyśmy wszyscy Franio też wjechali wyciągiem na Śniezkę ale ja mam obawy.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-22 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Wtajemniczenie
|
matall a gdzie ja mogę na Edzika zagłosować??????????????? ????? szukam, szukam i znależc nie mogę ![]()
#2875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze nie o majtach ale cos w tym stylu, domi bardzo sie wkurza, na ogol dziala Cytat:
mowisz ze szczeniaczek uczniaczek juz jest ok dla nich?????? a ja myslalam -nie wiem czemu! ze norbi za maly! naweet bym nie powiedziala ze to gadzet-to jest super zabawka, dzieci jak kochaja
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide na geslerowa i spaciulku ![]()
![]() |
#2877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a w ogóle moje dziecko jakieś dziwne, wszystkie warzywka mu pasują, a jabłuszko jest beeee. już 3 słoiczki napoczęłam i ciągle pluje. Kasia to aż się trzęsła z radości jak jadła jabłuszko. no nie wytrzymam przez ten katar/sapkę. młody tak charczy że się już 2 razy wybudził.. jak czytam w necie o sapce niemowlęcej to pasuje dokładnie ten opis, ale czy to możliwe żeby dopiero teraz mu się zaczęło? nie przynudzam już, po prostu głośno myślę ![]() dobranoc mamusiom i dzidziusiom!
![]() |
#2878 |
Zadomowienie
|
aga pe jak go posadzę koło Franka to co jakiś czas tam się odzywa, pewnie przypadkowo go naciska ale ważne że ma frajdę. Ja uwielbiam te piosenki z szczeniaczka mam wersję angielską i moja ulubioną jest "Little spider" hi hi
Mąż ostatnio zwrócił mi uwagę że mam oświadczenie napisać że pluszaków i dużych zabawek nie będę kupować bo Franek nie ma gdzie spać w tym łóżeczku. Ostatnio Jan przyszedł z przedszkola i pyta czy może iść na noc do centrum zabaw bo jego koleżanka mu to zaproponowała.Dzieci zabierają ta piżamkę, szczotkę do zębów i najpierw coś oglądają (bajki) a potem kilka czytań i idą spać. No i pytam go czy na pewno by poszedł a on na to mama wezmę misia i dam radę. ![]() jeszcze chciałam Wam wyznać miłość i przywiązanie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-22 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no chyba ja bola, bo posmarowalam zelem i zasnela a znowu ryczala niedawno ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu, ale jesteśmy już na 4 pozycji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.