|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
- co polecisz na wzmocnienie zębów? Ja mam niestety z natury chyba słabe, a przy karmieniu dodatkowo lecą...
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
witam z rana Carmelka mam pytanie : a warto inwestować w szczoteczki elektryczne?? czy nie ma co przepłacać ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- hehehe widzę, że z rana 100 pytań do .... Carmelki |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() nie znam się na tym ale trzymam kciuki żeby na wizycie okazało się że ta wada da się jakoś "naprawić"
|
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Igorek miesiąc będzie miał 25 września Teraz ma 4 tygodnie. Przecież miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Pewnie dlatego, że czasem odciągam mleczko laktatorem.
|
|
#3876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3877 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo bedziecie mieć gości więcej niż u nas na weselu my mamy tylko 13 osob i przyjecie robimy w restauracji garniturek Krystianka jest w szarym kolorze nie wiem co powie nam ksiądz bo mojego Tża nie bedzie bo w pracy Twój awatarek Cytat:
![]() Krystianek w szpitalu miał bilirubiny prawie 17 ! po dobie naświetlań 6 , w domu musiałam go trzymać w łóżeczku blisko okna żeby słonko go jeszcze naświetlało i pomogło Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój Krystianek rano ma zimne łapki Cytat:
Brumek Ty myślisz że ja mam taki zgrabny brzuś po porodzie jak Ty ? najpierw musze kupić bielizne mega ściągającą i dopiero pokazać sie światu
|
|||||
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Natka dziękuje Ci bardzo, Ja spróbuję Emilie podać wodę. Jestem ciekawa czy jej przyspakuje, nie raz faktycznie marudzi już po 1h że chce jeść a zje dużo, to potem okazuje się, że chodziło tylko o picie.Właśnie a woda podczas spaceru czy podczas zakupu jest świetnym pomysłem
![]() ![]() Ellika dobrze, że tak szybko to zauważyli, nie martw się na zapas. Poczytaj może jak możesz pomóc małej, aby wiedzieć coś więcej.Może są jakieś zabawy. Kolina ale wytrwałaś i wytrwasz jeszcze więcej zmęczenie przejdzie zobaczysz, głowa do góry i koniecznie daj znać co z resztą Agulaabar Ja wybielałam zęby BIAŁA PERŁA i polecam ok 60zł za 2 tubki żelu i 3 nakładki na zęby, wybielałam przez ślubem i widziałam efekty, tylko pamiętam że jak wybielasz to ogranicz picie herbaty i kawy a najlepiej w ogóle tego nie pić. Sweet słodko tak jak Ania pisze 4x7= 28 dni a miesiąc ma nie raz 30-31, pokićkało Ci się ![]() 83monia o kurcze faktycznie wybiegasz w przyszłość, ale to problem który trzeba jakoś rozwiązać I My wstałyśmy ![]() Coś ostatnio mała mi ulewa częściej z rana, już 3 dzień... Ale przybiera dobrze, więc się nie martwię. Męczyły ją bączki z rana, ale puściła rundkę i przeszło moja córcia chyba powoli staję się dorosła, bo spała od 20:30 do 4:30 w ostatnich dniach tak ładnie śpi,mamusia i tak wstaje o 2 i 4 bo piersi są OGROMNE !! |
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to sie nazywa szcześcieJa karmiłam tylko piersią 2tyg potem 2 mieszanie potem 10 dni przerwy w karmieniu potem jeszcze na chwile wróciłam ale mleczko zaczęło zanikać kiedy dostane @
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
A u mnie dziś słoneczko za oknem. A wczoraj nie było ! I mi się mordka cieszy ! Dominik ładnie spał w nocy, tylko rano zaczął się wiercić, ale niewzruszona mama kazała iść spać Taka ze mnie bezduszna kobieta. Na szczęście skóra nie jest czerwona .Ellilka przytulam wirtualnie
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wyrodna matka wyrodna ![]() ![]() SĄ TAKIE PAMPERSY KTÓRYCH NIE TRZEBA ZMIENIAĆ W NOCY ?! jest taki wynalazek ? |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie za 100 punktów !!! Właśnie - bo mi się dziecko wybudza
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
sleep and play
ale są od 3 dopiero. podobno nawet pachna jak dziecko nasika ;d moj w zwyklym pampku cala noc spi
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, co u nas za noc
Ideał wręcz Moje miesięczne dziecko spało jak zabite najpierw 6 godzin, potem 4, więc i mamusia dzisiaj jest wyspana i rześka, jak skowronek ![]() A teraz lecę nadrabiać
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic się nie martw, ale rozumiem Cię, to jak cios w serce a możesz te wyniki skonsultować z innym lekarzem ??czy musisz aż do października czekać?? |
|
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Kolina, Ellika,
![]() Monia, odpowiedzialnie podchodzisz do życia. Ja też już myślę jak strategicznie wszytsko rozwiązać i jak to będzie z 2 dzieckiem... Tylko ja mam rodzinę na miejscu. Wczoraj tak sobie o Tobie pomyślałam, że naprawdę masz ciężko i sobie świetnie radzisz! Jakoś mi to otuchy dodaje. Witajcie! Pospałyśmy sobie do 10 Wieczorna kolka wczoraj była lżejsza ![]() Pogoda piękna, więc pewnie zaraz polecimy na miasto ![]() Muszę tylko chatę ogarnąć... Agni, mówisz że to zorganizowanie? Może i tak, pocieszyłas mnie Miłego dnia! |
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do zapachów ..hmmmm ja nie zauważyłam,żeby siuśki jakoś ładnie pachniały
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jak nawali to aż pampers jej spada ![]() od 3 miesiąca ? |
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaniosłam jej obudzone dziecko, głodny nie był, wyglądał na zadowolonego, ale zaczął marudzić u babci. Babcia stwierdziła, że on płacze i zaraz na rączki "aaaaa" i go usypia na siłę (a dopiero co wstał). Nie wiem, co we mnie wstąpiło i prawie wyrwałam jej to dziecko. Mówię, żeby nie usypiała go, bo on nie chce spać, a ja chciałąbym , żeby mi w nocy sypiał lepiej. To ona, ze jeśli mi nie spi, to ona w nocy się nim zajmie (coraz bardziej we mnie się gotowało). Na to to ja się nie zgodzę! I że nie znam się na dzieciach, bo w nocy to śpią takie, które mają rok, a nie takie małe... To tak w skrócie, bo potem przepraszałąm, że podniosłam głos, a ona nadal, że takie dzieci muszą spać (ale ja mu nie bronię spać! Nie chcę tylko, żeby ktoś mi go na siłę usypiał w dzień. A spania w nocy chcę go nauczyć- do tej pory różnie z tym bywało, bo np. się rozgadał i rozbudził na całego). A to całe marudzenie u babci było spowodowane właśnie tym, że pielucha była za ciężka. Przewinęłam, zaniosłam z powrotem. dziecko zwrócono mi, gdy znowu zaczął marudzić, ale po długim bawieniu się na łóżku u babci. Powód - pielucha , ale tym razem już grubsza sprawa była I znowu przewinęłam i dziecko dalej samo się bawiło na łóżku (rozkładam mu matę edukacyjną). A nocka minęła spokojnie. Wstawaliśmy tylko do karmienia i przewijania![]() Dziecko tylko kwęknie, to już myślą, że płacze... Ech... |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
No i wróciliśmy ze szczepienia... Jednak dobrze, że wzięłam tą szczepionkę 6w1 bo kolejnych wkłuć bym chyba nie przeżyła
Maja płakała tak, jak jeszcze nigdy w ciągu całego swojego półtora miesięcznego żywota nawet kolkowy płacz brzmiał inaczej ja płakałam razem z nią - swoją drogą myślałam, że będę twardsza ![]() Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" Ech... Mam nadzieję, że mleko jednak będę miała...Cytat:
współczuję i mam nadzieję, że jakoś poradzicie sobie z tą sytuacją Gratki!!!! ![]() My karmimy się piersią i miesiączki na razie brak
|
|
|
|
|
#3891 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkiem możliwe gratulacje ciętej riposty - ja tak nie umiem ale czasem zazdroszczę osobom które potrafią tak na poczekaniu się elegancko odgryźć swoją drogą - co za babsko - myśli że 3 wychowała to od razu mądrzejsza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale czasem jak już muszę chusteczkami przemyć to przepłukuje je ciepłą wodą i jest już ok ![]() Cytat:
Cytat:
żeby wyszedł tak jak sobie zamarzysz mnie się już @ kończy i dobrze bo mam już ochotę na cos ten teges z tż ![]() Cytat:
![]() eeee mnie się wydaje że to przepowiada okres - mnie brzuch już 2 tygodnie prze @ bolał tak dziwnie jakby mięsnie poniżej żeber i ogólnie jakaś rozbita byłam, a w niedziele byłam tak mega słaba że tż karmił i opiekował się małą cały wieczór bo jaledwo żyłam, siły nie miałam żeby rękę podnieśc, że o wzięciu Julki na ręce nie było mowy, niedobrze mi było, słabo, tż się martwił co mi jest a ja czuła że to przez to że mi się zaczynało już i mi organizm wariował po takiej przerwie - rocznej , w niedziele tylko plamienie było, a od poniedziałku dopiero @ rozkręcił się na maksa.
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja bratowa karmiła bardzo długo i tylko przez nakładki. Pokarmu jej nie brakło, więc głowa do góry! |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3894 | ||
|
Zadomowienie
|
dziekujemy i gratulujemy rowniez
![]() Cytat:
Bedzie dobrze ellika. Wiesz ja zawsze powtarzam, ze medycyna wciaz idzie do przodu wiec na pewno i na to znajdzie sie sposob ![]() Cytat:
u nas tez ideal. Ale moj syn to ideal. Dzisiaj godzine bawil sie na macie. I caly czas sie smial.
|
|
|
#3895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdraszczam, że Filip przesypia całą noc w jednym pampku... Mój mały jak tylko poczuje mokro to już nie zaśnie. Także muszę zmieniać pampka po każdym karmieniu co go mocno wybudza...
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie mi przyszła kosmetyczka z pianką i żelem do miejsc intymnych + 10 chysteczek nawilżonych z Herbapolu seria Baifem
kiedyś coś tak wypełniłam i mi przyszło za darmo posyłam Wam link: http://baifem.wordpress.com/ a kosmeczyczka porządna i ładna a kosmetyki Herbapol więc bezpieczne ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- o taki zestaw dostałam http://www.domzdrowia.pl/94457,baife...t-gratis-.html |
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko uzależniło się od suszarki
|
#3898 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze, ze wada jest wykryta już teraz a nie za pare lat.. im wczesniej tym lepiejCytat:
już sobie zapisałam co mam kupic To Cię teraz zbombardujemy pytaniami![]() Cytat:
![]() Cytat:
w życiu takiego brzucha nie miałam![]() Cytat:
I szukam czegoś co mogłabym swobodnie stosować w dzień ![]() A mojej w nocy nic nie rusza nawet zmiana pampersaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja od początku karmiłam w nakladkach i pod koniec mialam nawał a nie zmniejszanie się ilości pokarmu... więc guzik prawda, a skoro mala ladnie ciągnie i sie najada to i pokarm sie będzie produkował U nas na szczęście w nocy można z Lilą robic co sie chce, jak widzę, że zaczyna sie kręcić budze męża, pędzi zrobić butle, ja w tym czasie zmieniam pampka, butla w buzie, odbijanie i błogi sen ![]() Biore się za siebie bo nie moge na siebie patrzeć w lustrze... popijam czerwoną herbatę, jeszcze musze sobie błonnik kupic... kiedy mozna zaczął ćwiczyc po cc? najchętniej to juz bym wróciła do mojego hula hop ![]() Misio zasnął w huśtawce, ide się zabrać szybko za robote
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-09-23 o 11:25 |
||||||||
|
|
|
#3899 |
|
BAN stały
|
Ja Izę przewijam około 23 a potem dopiero o 6 rano.
Nie przemaka,nie przecieka. Kolinko i Eliako przykro mi ale zobaczycie,ze bedize wszystko dobrze. Lekarze szybko interweniuja a dzieci potem są zdrowiutkie |
|
|
|
#3900 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę sie nadziwć że Wasze dzieci sa już takie duże! ![]() Cytat:
Musi być dobrze, musi!!!!!!Cytat:
WARTO!!!!! Czyszczą bez porównania do normalnych szczoteczek i nie jest to czcze gadanie. Wiem, bo sama 28 lat używałam zwykłych zanim przesiadłam się parę lat temu na elektryczną. Ale jest jeden warunek - to usi być DOBRA szczoteczka, a nie taka na baterie za 70 zł. Niestety...Cytat:
Pokazuj i się nie wymiguj! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

- co polecisz na wzmocnienie zębów? Ja mam niestety z natury chyba słabe, a przy karmieniu dodatkowo lecą...

klask i:
Teraz ma 4 tygodnie. Przecież miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie 

w ostatnich dniach tak ładnie śpi,

Zakończone: 2