|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXX
laski nie nadrobie juz wczoraj chcialam pisac, ale nie zdazylam.
pies jest w ciezkim stanie. nie wiem czy dociagnie do przyszlego tygodnia - znajoma weterynarz jest dobrej mysli. zrobilismy wczoraj szybko psu badania krwi - ma zatruty organizm bo nerki jej siadaja. dostala wczoraj kroplowke, zrzygala mi sie po niej tylko raz, a jka jej dalam w nocy pic to znowu wymiotowala. od 5 dni nic nie je. No i po kroplowce posikala sie w domu - ale madra psina poszla na kafelki sie zsikac. Dzis znowu kroplowka. i dzis juz bedziemy sie budzic w nocy by co 2h ja wystawic na dwor na trawnik. Lezy w sumie tylko, juz nawet po domu nie chodzi. Poprzednia noc, moje dziecko przespalo calusienika! ale mnie budzila choroba psa, wiec i tak sie nie wyspalam. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- gold fish macalam te foraneczki z ikea co pokazywalas, i sa masakryczne - okropna tkanina, raczej ich nie polecam te co masz sa ok
|
|
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko dla syneczka przygotowane? No ba ![]() Cytat:
Mam łzy w oczach jak czytam o Twoim psiaku, mój też miał jakiegoś wirusa, który powoli wykańczał mu wszystkie organy wew. Robiliście badanie moczu i krwi? Żeby sprawdzić, czy nerki w ogóle jeszcze filtrują? |
||
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia krwi robilismy i wlasnie wyszedl baaaaardzo wysoki poziom mocznika, [osocze bylo az zolte, a powinno byc przezroczyste] no jak jest norma chyba do 35 tego mocznika - [tak zapamietalam przynajmniej] to ona miala ponad 200
nerki nie filtrtuaj dobrze. po kroplowce wczoraj i dzis, jutro chyba znowu idziemy na pobranie. i zobaczymy.na te nerki to dostaniemy tabletki na odbudowe ich - bo da sie odbudowac w kilkunastu procentach - tylko piec nie moze wymiotowac, a ona jak sie napije wody to wymiotuje po jakims czasie. Ja juz powiedzialam - max do poniedzialku - jak jej nie przejdzie to eutanazja. nie bede psa meczyc. wolalabym ja zapamietac jako zywotna psinke,a nie lezaca z wenflonem w lapie i ledwo dychajaca. pytanie czy to zbieg okolicznosci z tym zjedzeniem zuzkowego zarcia, czy poprostu tak sie zbieglo. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-09-23 o 10:20 |
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-09-23 o 10:27 |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia a myślę tak samo jak Ktosia, że to tylko zbieg okoliczności że psina zachorowała po zjedzeniu po Zuzce jedzenia. Trzymam kciuki by się poprawiło
Dziewczyny w szoku jestem tż przyszedł z pracy przepraszał mnie dość długo i kupił mi ptasie mleczko na przeprosiny Ale i tak zła na niego jestem bo coś popsuł mi w telefonie i usunął mi zegar z ekranu i taki pasek ze skrótami z boku nie wiemy jak to się stało, szukaliśmy wczoraj przez godzinę ponad w ustawieniach i nic
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Kilonku super że jesteś dużo sił i zdrówka!!
kliwia ojej biedna psinka... bzyczka jaki masz telefon?
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie zdenerwowałam
odechciało mi sie wszystkiego pamiętacie jak pisałam o mojej sytuacji w pracy że mam umowe do 30 września i nie moge powiedzieć szefowi że jestem w ciąży bo mi nie przedłuży? dzisiaj wpadł do biura po wyjeździe zagranicznym i do mnie mówi że mnie wyśle na kursy językowe angielskiego i duńskiego bo zaczynamy sprzedawać towary za granicę i nawet że mi sfinansuje te kursy. a za chwile sobie przypomniał że mi sie za tydzień kończy umowa i mówi tak "to przedłożę pani jeszcze na 3 miesiące" a ja zdziwiona i pytam ale dlaczego nie na stałe? a on znowu że nie wie jaka będzie sytuacja finansowa, że przedstawiciele przechodzą na swoja działalność i pozbywa sie pracowników i nie chce zatrudniać na stałe. A ja mówie to chociaż na rok niech mi przedłuży a on do mnie "pani jest młoda i wszędzie znajdzie pracę" |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Marta samsung I900 (chyba) Omnia.
Jak ustawię w w opcji "dzisiaj" żeby pokazywało datę to pokazuje i datę i godzinę, ale to nie to co było wcześniej
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło ze strony męża, że Cię tak ładnie przeprosił ![]() Cytat:
Bez sensu trochę, że chce ci finansować kursy a umowa tylko na 3 m-ce, przecież w tym czasie nie jesteś w stanie nauczyć się języka, tak, żeby mu to przyniosło korzyści. Wydaje mi się, że on tak czy siak potem by ci ją przedłużył jeszcze bo by nie inwestował w pracownika, którego lada moment zwolni.
|
||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że zadziała
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Musi się dać to naprawić, nie ma bata. czytałaś w instrukcji?
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze cos
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dziękuję za chęci ale w tym złomku nie ma wigetów
on jest w ogóle dziwny ten telefon trzymam go tylko dlatego że ma 8gb w sobie i nawigację jest na windowsie...Ktosiu zaraz poszukam chociaż czytałam w necie już na ten temat i nic to nie dało ![]() Nie no śmiechu warte....czytam instrukcję no i ok...ale w moim telefonie nie ma tych funkcji co w instrukcji. No ale jak mogła mi zniknąć zakładka z menu????
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:24 |
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak patrzyłam na ten telefon w necie to wiesz.. mam nadzieję że naprawisz ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
więc wiesz... no chyba że spełniacie kryteria waszego "mopsu" u nas jest 514 na osobę żeby dostać 400 zł wychowawczego..
|
|
|
#288 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa a mi się dziś rano zachciało chleba z mielonką, później zjadłam 3 mini salami co TŻ kupił sobie na zagryzkę do wina a teraz pochłonęłam chipsy bekonowe Cytat:
![]() Cytat:
czy ta nowa może jeszcze stron internetowych nie sprawdza prócz poczty, na jakie wchodzisz, bym się nie zdziwiła jakby jeszcze wizaż zczaiała Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak musi być umowa żeby było prawo do wych. bo na wych jesteś ubezpieczona itd, no ale ci kasy nie płacą...
|
|
#290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Doszłam do wniosku, że o ile zrobiłam błąd że odwlekałam szczerą rozmowę ,,na gorąco" po wyprowadzce to teraz muszę ja po prostu uświadomić co czuję, bo ona sobie tego nie wyobraża. Jedna z zasad będzie brzmieć- możesz przyjść do mnie do pracy, ale tylko na moment, jeżeli coś ważnego, żadnej kawki, herbatki i gadanie o pierołach itp. Chyba sie weekend do niej wybiorę ale wcześniej będę musiała sie przygotowaćKlion witaj Cytat:
dziękiAnia, ciesz się że chce Ci przedłużyć umowę, masz kilka miesięcy luzu. Chce finansowac kursy- tym lepiej |
||||
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie myślę o wychowawczym chyba że z TŻ pracą się coś zmieni
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Śliwieńko ty się nie śmiej
sam z siebie przeprosił i jeszcze to ptasie mleczko A co do mięsa...no to może dobry znak oby Moje dziecko ma chyba skłonności samobójcze zarzuca sobie pieluchę na buzię i tak siedzi, ja ją ściągam a ona dawaj to samo
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może dobry znak teraz znów zjadłam 4 sztuki ![]() do tego lodówkę mogę otworzyć i zmywarkę" powąchać" ![]() mam nadzieję że czysta pieluchę buhahahha
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
no czystą, czystą
a teraz memli na zmianę dwie grzechotki z maty i gada przy tym coś no chyba że grzechotki nei chcą współpracować i uciekają z buzi to zaczyna się wnerw
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzyczus toz to ulubiona zabawia natuli zarzucanie na nia pieluchy tetrowej i ona jak kopaniem i rekami sciaga wczesniej tylko nogami umiała wiec tak pedałowała zeby ja sciagnac a tera juz rekami sciaga i robi wielkie oczy (czyt. akuku) i sie smieje i krzyczy zeby jej jeszcze zarzucac ![]() klionku dobrze ze juz jestes uwazak na was jak przygotowania juz wszytsko masz?ania agatka ci wasi szefowie to po jednych piniądzach no i kasi tez drań jeden kliwus szkoda psinki sie bidula nameczy
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Kliwia biedny psiurek mam nadzieję, ze mu przejdzie...
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Klion Kliwia przykro mi, ale trzymam kciuki za pieska. Agatka mam nadzieję, że znajdziesz szybko nową pracę. Aniu na szczeście umowa na 3 miesiące cię ratuje. |
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie, dlaczego piszecie, że umowa na 3 miesiące Anię ratuje? Skoro ona już tearz jest w ciazy, to umowa automatycznie się przedłuża do czasu porodu bez względu, czy dostanie to przedłuzenie na kolejne 3 m-ce?
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chyba by jej się kończyła przed 12 tyg , prawda?? Już nie pamiętam, ale tak kojarzę. A przed 12 tyg moga jeszcze cię zwolnić.
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
żeby się umowa przedłużyła do porodu musisz być powyżej trzeciego miesiąca ciąży
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

te co masz sa ok 

nerki nie filtrtuaj dobrze. po kroplowce wczoraj i dzis, jutro chyba znowu idziemy na pobranie. i zobaczymy.
nie wiemy jak to się stało, szukaliśmy wczoraj przez godzinę ponad w ustawieniach i nic

odechciało mi sie wszystkiego

czy ta nowa może jeszcze stron internetowych nie sprawdza prócz poczty, na jakie wchodzisz, bym się nie zdziwiła jakby jeszcze wizaż zczaiała