|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Ja mam zestaw dla kobiet po cc i coś tam już ćwiczę- bardzo powoli i delikatnie. Rozmiarowo i wagowo jest już tak jak było przed ciążą ale skóra taka wiotka jest. Spokojnie mieszczę się we wszystkie przedciążowe ciuchy, dziś nawet wbiłam się w obcisłe rurki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O rany..parówki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sharifa GRATULACJE!!!
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-09-23 o 10:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
Kuzynka Mi przesłała eska że będzie miała trojaczki, nie umiem Sobie tego wyobrazić bo Ona taka niziutka i drobniutka =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weź tu bądź mądry ![]() Cytat:
![]() Z rocznicą u nas to samo- pamiętasz tego ślicznego Fossila... ja dostałam wielkie, ogromne NIC. Jeny z tym odpoczynkiem to serio jestem na 100% pewna,ze mój też z czymś takim wyskoczy... zaczynam serio nienawidzić facetów... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-23 o 10:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tyle nie śpi, mało kiedy. Cytat:
Parówki jadłam wczoraj na śniadanie i też atrakcji nie było. Po kawusi sprawdzę reakcję dzisiaj. No dobra idę pokarmić i spacerek mnie czeka. Chyba. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Mój jak wyskoczył, to go wyśmiałam i było koniec głupich pomysłow. Załozyłam pas i boli mnie brzuch i krwawię, oj chyba to nie jest dobry pomysł.
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ćwiczenia na pewno po 6 tygodniu takie lżejsze, krwotok swoją drogą, ja gdzieś czytałam że zbyt intensywne ćwiczenia mogą zatrzymać laktacje ![]() Cytat:
![]() tak jak dziewczyny pisały najpierw kupki sa takie smółkowe ciągnące, czarno-zielone, potem się robią żółte ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas też na ululanie najlepszy drugi cyc ![]() ![]() u nas raczej spokojnie ![]() ![]() ![]() Zaraz ma teściowa przyjechać ![]() ![]() ![]() sharifa, GRATULACJE !!! ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-23 o 10:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
anciaahk lepiej zdejmij pas
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4238 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam Jesiennie...
![]() Gratuluje nowym mamusia !!! Cytat:
I tak powiem ze troche pomogl ![]() Co do zwisa (brzucha ) to dlugo mialam taki wlasnie miekki... Tzn.. powolutku sie naprezal ale juz do takiego stanu jak przed ciaza to mi nigdy nie powrocil ![]() No ale moze to moja wina bo za duzo nie cwiczylam... ![]() Ale majtki z pasami nosilam i tez troszke pomogly... Ja je jakos 3-4 tygodnie po porodzie zaczelam nosic... Tak od razu nie bo ponoc trzeba zostawic troche miesnie zeby popracowaly same... ![]() Cytat:
![]() Ale znam mamusie co po miesiacu zaczely i jedno i drugie... Ale one bardzo dobrze zniosly porod i szybko przestaly krwawic.. Cytat:
I jeszcze nie wyzywaj herbaty bo stokrotka do tej pory sie zastanawia jak to sie u niej stalo ze podczas porodu z rozwarcia 0 w kilka godzin zrobilo sie 10 cm.. Herbatka nie przyspiesza porodu tylko go skraca ![]() Takze pij kochana pij... Ja juz pije po 3-4 kubki dziennie... Tylko to nie jest 100% lisci (chyba 50% lisci i reszte hibiskus i cos jeszcze) ...W przyszlym tygodniu jade po same liscie.... Cytat:
Ja tez pilam bardzo duzo po porodzie i maly tez byl od niej spokojniejszy ![]() A ja jade na jakies zakupy.. W sumie nie mam nic do kupienia ale musze jakos poprawic sobie humor... Moze Alanowi cos do ubrania kupie bo biedny teraz poszkodowane ![]() Od kilku dni mam jakies takie mocniejsze klucia kosci pipkowych ![]() Normalnie igly ze az tak jak pisalyscie robie Jacksona... ![]() Mam nadzieje ze mnie nie zlapie na miesice ![]() I jakby tych wszystkich bolaczek bylo malo to jakos krzywo spalam lub mnie przewialo i nie moge szyja ruszac... ![]() I wczoraj walnelam sobie kolorek na wlosy...Mialo byc ice chocolate a wyszedl jakis machon czy cos... No nie wazne w kazdym razie wygladam inaczej bo ja zazwyczaj mam ciemny blad- jasny braz-pasemka... Milego dzionka..,. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze odkurzacz na słodkie mi się włączył, ciągle bym żarła ciastka ![]() ![]()
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
kosmitka
|
Acelinko jak Ty mrozisz ten pokarm - w czym, ile, napisz proszę. Ja się boję, że tyle nie ściągnę. Ile ml zjada taki 2-miesięczny bobas?
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie mam pojęcia ile zjada taki bobas, natalka na pewno duuuużo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No a u nas dziś 39tydz ![]() ![]() ![]() Wczoraj mama wychodząc z domu na nockę spytała - to jak dzisiaj rodzimy? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz zmykam do mamy do pracy - zeskanuję Wam zdjęcie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że coś tam dostrzeżecie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |||||
Zakorzenienie
|
hej, hej
Małej coś ewidentnie zaszkodziło, bo nie spała dużo w nocy i puszczała bączki i takie małe kupki z tych bączków wyskakiwały. Więc już UWAŻAM CO JEM i pankuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiem tak - podczas akcji porodowej najbardziej bałam się badań, bo sama akcja to do pewnego momentu była pikuś, a badania bolały strszanie. Bo jak się okazało moja szyjka była jednak TWARDA!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do diety - damy rade!! Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaah, może chociaż jednego, maluteńkiego skurczyka bym chciała ![]() jeny im więcej Was czytam- Mamusie, tym bardziej jestem tym przerażona- karmienie, kupki, jedzenie, płacze .... ile tego musimy ogarnąć i nauczyć się na początek ![]()
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny... a do której mogę pisać jak urodzę???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
kasiuleczkakuleczka każdą to zainteresuje =)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ty to jestes skarbnica wiedzy ;D |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Cześć Maminki Kochane
![]() Wpadłam do was żeby sobie troszkę humor poprawić. Ciągle myślę o tym debilnym lekarzu :/ Aż w nocy miałam straszny sen. Śniło mi się, że wszystkie już urodziłyście a nawet więcej, bo pokazywano was w tv jako sexy mamuśki i spacerowałyście po wybiegu jak profesjonalne modelki. A ja tak patrzyłam na was i siedziałam z ogromnym brzuchem i ryczałam, bo doktorek powiedział, ze on porodu nie będzie mi wywoływał, cc tez nie zrobi bo to jest niezgodne z naturą i mam czekać chociaz dawno już byłam po terminie. Normalnie ze łznami w oczach sie obudziłam. A teraz ide nadrabiać bo znowu tylko smęce i o sobie piszę. Przepraszam was ![]()
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Gratulacje mamusie. Dużo zdrówka ![]() ![]() ![]() Sharifa ale drobinkę masz ![]() ![]() ![]() ![]() U dziecka kilka rodzajów kupek jest normalnych, zależy to również os tego jak się karmi(tylko piersią, tylko mm, czy tez oba mieszane). Dla mnie największe wrażenie zrobiła smółka-otworzyliśmy pieluszkę, że umyć dupkę, a tu nadal syn ją robił. Wszędzie była. Potem na kolejną czekaliśmy 7 dni i to były stresujące dni. A jak się unormowało, to przez dłuższy czas była kupka przy prawie każdym karmieniu. Co do tego czy karmić z jednej piersi czy z obu-ja karmiłam z jednej i starczało. Konkretnie to karmiłam z jednej, jak młody sprawiał wrażenie najedzonego podnosiłam go do odbicia, jak odbił to jeszcze raz go przystawiałam do tej samej piersi na parę minut. I niezależnie od teorii położnych, ten układ najbardziej nam pasował. bez tej dolewki była awanturka i płacz. Wczoraj kupiłam wózek i gondolkę-nareszcie ![]() ![]() Jeszcze tylko fotelik,niestety okazało się, że nie można go wczepić w wózek, który wybrałam, no cóż. Nie będę wpinać. Miłego dnia ![]() ![]()
#4257 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to mam nadzieje ze mama bedzie miała spokojny dzien w pracy i bedzie mogła na spokojnie tylko toba sie zajac ![]() Cytat:
![]() chyba kazda czasami czuje sie niewidoczna jakos gina nasze posty czasem - nie martw sie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() od tego jest forum ![]() my próbowaliśmy w niedziele .. baaaardzo chciałam bo mnie skręca ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym juz chciala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguś tyle optymizmu w twoich postach dziękuję Ci za to normalnie ![]() ![]() Sharifa gratulację! Faktycznie kruszynka się urodziła malutka ![]() Acelinka Cotuś ja was podziwiam, ze teraz o przytulankach myślicie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.