Scent Bar XXXIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 20:03   #2341
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje
Dot.: Scent Bar XXXIII

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
o, Viola H.
proszę o zmianę emotki na

zresztą, w sumie przez nią mnie dopadła mania szminkowa
Podpatrzona na jej blogu Vintage Pink to aktualnie moja ulubiona pomadka, ale niestety taki sam kolor ust to za mało, żeby zacząć wyglądać jak Viola H. A tak się łudziłam

aaaaaaaaaaaaaoooooOOOOOAa aaAAAA#$%^%$#@@@@!!!!
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:08   #2342
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość

Podpatrzona na jej blogu Vintage Pink to aktualnie moja ulubiona pomadka, ale niestety taki sam kolor ust to za mało, żeby zacząć wyglądać jak Viola H. A tak się łudziłam
dla mnie jesteś o wiele ładniejsza serio
(tamta wygląda na za przeproszeniem wredną, wypindrzoną sucz. A Ty masz subtelną i bardzo zmysłową urodę, zazdraszczam )
Stary 2011-09-23, 20:14   #2343
gryx82
BAN stały

Cytat:
No właśnie cholernie mi się poszczęściło z mieszkaniem...
Świetne wieści! Na pewno będzie super, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ładnie tak z cudzej niemoty się nabijać
Przecież to z czystej sympatii tylko

Cytat:

zwłaszcza jak jest się gryksiem
Czy to ironiczny przytyk jest, czy mi się tylko wydaje?!

Cytat:
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:29   #2344
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

oj, jeździłam Omegą 2.o i mi w mieście 15-16 paliła, więc uważaj
nie strasz

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

hondzinę, mogę pożyczyć hondzinę, za nic, ale oddaj wysprzątaną
mi pożycz, mi.Na pewno pali mniej niż moja

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dobra metoda nie?
pewnie całkiem skuteczna Ja na szczęście nie wiedziałam,że to obowiązkowy manewr i pominęłam

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
W Bydgoszczy, w TBS, godz. obojętna

Chyba "to wytnij" chciałaś napisać

A ja obejrzałem "Kuchenne rewolucje" i naszła mnie straszliwa ochota na babkę ziemniaczaną, kartacze i takie tam
za późno doczytałam jesteś jeszcze

ja to bym zjadła cokolwiek z pyrami, albo i pyr bez czegokolwiek I kluski. I makaron. I pizzę. I lody. I inne takie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zachwyciłam Biothermem

Kuśwa, robię to z palcem w nosie i blazą na gębie, precyzyjnie 15 cm od krawężnika i idealnie równolegle i ój - nadal nie mam prawka i nigdy mieć nie będę
Chwilowo nie mam zbędnej gotówki A Biotherm lubię

A z prawkiem na pewno dasz radę

Cytat:
Napisane przez Florens;29574974
z nauk automobilowych to ja pamiętam jedno :brzydal::
dojazd do ostrego zakrętu :cool:, [I
zwolnij, zwolnij, redukcja[/I] (zależy do zakrętu 2-ka lub 3-ka) i decha, ciśnij, ciśnij czuj jak samochód trzyma się drogi, jak po szynach idzie

miałam fajnego instruktora

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Polazłam jeszcze raz do Deichmanna i kupiłam se buty - był rozmiar święto jakieś dzisiaj czy co były nawet dwie pary mojego rozmiaru , noremalnie luksus , właściwie nie wiem , czy nie powinnam była się w tych dwóch parach wytarzać z tego luksusu
wyglondajom tak

właśnie oglądałam bardzo podobne z myślą o zanabyciu po wypłacie. Tylko czy ja dam radę w tym chodzić

Alterry bezwonnej u mnie nie mieli, więc nadal nie mogąc się zdecydować co zanabyć do smarowania kadłuba, popełniłam masło własnoręcznie, wykorzystując resztki zalegające w lodówce. Nieskromnie przyznam,że wygląda i sprawuje się zacnie

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:44   #2345
Maja102
Zakorzenienie

smęty na dziś

Stary 2011-09-23, 20:56   #2346
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
No właśnie cholernie mi się poszczęściło z mieszkaniem, bo spotkałam się parę miesięcy temu z pewną znajomą mojej znajomej, która jest tam od dwóch lat, aktualnie robi doktorat, miałyśmy pogadać ogólnie o studiach tam, okazało się, że sama wynajmuje mieszkanie 2-pokojowe i zaproponowała mi ten wolny pokoik Co prawda jest miniaturowy i prawie nic w nim nie ma (zresztą poza materacem i biureczkiem i tak niewiele więcej się zmieści), ale wyjdzie dość tanio, no i bezstresowo. Chyba nawet taniej niż niektóre akademiki. A dziewczyna jest fajna i pomocna, jeszcze przed wakacjami kupiła mi wieszak na ciuchy, kiedyś dzwoniła do mnie z ikei, czy mi wziąć pościel, bo jest w promocji...
Dodam, że ubiegałam się o akademik pół roku przed wyjazdem, ale odpowiedzieli mi (po dwóch miesiącach), że pokój 1-os trzeba rezerwować rok wcześniej A i 2-os zaproponowali mi na innym końcu miasta niż chciałam. Więc ogólnie jest nieciekawie z mieszkaniami, z tego, co widzę na facebooku, to jest masa ludzi, którzy jeszcze nie mają gdzie mieszkać.
Ale i tak nie jest tak źle, jak np. w Paryżu, gdzie ceny jakichś norek w koszmarnych warunkach znaczniej przewyższają wysokość stypendium, a i te norki ciężko w ogóle znaleźć.
O, rzeczywiście masz szczęście, super
A koszmarne i drogie nory w Paryżu to chyba "urok" tego miasta, we wspomnieniach z dwudziestolecia międzywojennego itp. często się ten motyw powtarza, ciekawe że się w tym temacie nic nie zmienia.
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będę mieć czasu
Planów i pomysłów mam masę, zamierzam wycisnąć ten czas do ostatniej kropli
Nie no, wpadać będę, pomacham rano znad kawy, może jakimś zdjęciem zarzucę
to w takim razie życzę niemania czasu na nic poza przyjemnościami

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
mamy inne definicje piękna
dla mnie nic, co jest poniżej 20-25 stopni celsjusza przyjemnym być nie może, bo zwyczajnie mi za zimno no so ja poradzę, żem okropnie ciepłolubna - łaziłam czasem po słońcu, jak było 37 stopni w cieniu (!), bez żadnej czapki na głowie, w zwyczajnym topie i spodenkach do kolan i czułam się fantastycznie i było mi bardzo przyjemnie i komfortowo, akurat w sam raz. Serio.
A teraz wychodzę na dwór w polarowej bluzie i mi już palce grabieją z zimna

edit: i nienawidzę tych wszystkich pindziesięciu warstw ciuchów, skarpet, rajstop, swetrów, kurtek, czapek, szalików... okropieństwo i popierdzielania od piździernika do kwietnia w czapie nasuniętej aż na brwi, bo inaczej zatoki mnie próbują ubić
I braku słońca od 5 do 20
to chyba rzeczywiście tylko ta Afryka zostaje
może zamiast skandynawskich metalistów przerzuć się na arabskich szejków?

Cytat:
zwłaszcza jak jest się gryksiem

Cytat:
Podpatrzona na jej blogu Vintage Pink
podoba mi się makijaż oczny

Cytat:
Przecież to z czystej sympatii tylko
no wiem, wiem
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:58   #2347
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież "" to ironia była
Wiem i właśnie dlatego opowiadaj

Cytat:

2. wiem że bez stołu się da, daję sobie radę od kwietnia ale rodziców wypadałoby przy czymś posadzić, i na czymś, a tak mam sofę, pufę i krzesło komputrowe, trochę to to niewygodne do jedzenia w trzy osoby.. (i boję się że ojciec będzie gadał... a nawet jeśli nie gadał to sobie zapamięta...) na całe szczęście jutro obiad nie u mnie...
poza tym - co najgorsze - w poniedziałek będę w pracy i czeka mnie pewnie nakłanianie kuriera żeby przyjechał wieczorem
I wszystko jasne, boisz się co ojciec powie. A czy on nie rozumie, że można nie mieć JESZCZE stołu? Dziwne to jest dla mnie... Talerz można przecież nawet wziąć w rękę, w ostatecznej ostateczności... Trzeba czasem się dostosować, a nie qrde narzekać Przeprowadzka i urządzanie nowego mieszkania to nie jest takie hop siup. Niech przyjdzie do mnie do kuchni, wieczorem

Cytat:
Ale pan był taki miły przez telefon że byłam w stanie tylko powiedzieć: "Acha, no dobrze, szkoda, ale w czwartek będzie wysłane, tak? No to dobrze, ale w piątek będzie na 100%? Acha, nie na 100%, no cóż, no to miejmy nadzieję że będzie w piątek..."
no idiot
Kurs asertywności

Cytat:
mamy inne definicje piękna
dla mnie nic, co jest poniżej 20-25 stopni celsjusza przyjemnym być nie może, bo zwyczajnie mi za zimno no so ja poradzę, żem okropnie ciepłolubna - łaziłam czasem po słońcu, jak było 37 stopni w cieniu (!), bez żadnej czapki na głowie, w zwyczajnym topie i spodenkach do kolan i czułam się fantastycznie i było mi bardzo przyjemnie i komfortowo, akurat w sam raz. Serio.
A teraz wychodzę na dwór w polarowej bluzie i mi już palce grabieją z zimna
A może Ty masz problemy z krążeniem?
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:00   #2348
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie kolor pomadki ładny, a jakiej firmy
Cytat:
podoba mi się makijaż oczny
mi też

ale nie umiem tak...
niech mieu ktoś naumie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:23   #2349
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

ale nie umiem tak...
niech mieu ktoś naumie
ten szary z linku Melk?

zacznij od prostej wersji: pomaziać szarym cieniem górną powiekę (i wyciągnąć w zewnętrznym kąciku cień nieco poza powiekę, ku górze, rozetrzeć krawędzie) i dolną. Potem czarną kredką namalowac cienką krechę na górnej powiece tuż przy linii rzęs. A na dolnej powiece na wewnętrznej krawędzi powieki. Tusz na rzęsy i już

(ja uwielbiam te kreski na dolnej powiece od wewnątrz, dają fantastyczny kontrast czarna krecha-białe oko-ciemna tęczówka ale mnie większośc kredek piecze w łocy, albo spływa po godzinie)

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:25
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:24   #2350
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Uff
Dzięki
Lecę z pytaniem: jeśli chcę machnąć w fotoszopie obrazek, który po wydrukowaniu będzie miał np. 2 x 3 cm to ustawiam wielkość na 2 x 3 ale ile dpi? I jeśli chcę na jednej kartce-tle wielkości A4 umieścić i potem wydrukować kilka małych obrazków to jaki dać rozmiar tła, jak prawdziwe A4?

tyle ile chcesz mieć. jesli ustawisz 2x3 i resol 72 to bedzi4esz miec obrzek 2x3 w rozdz 72 di, a jak ustawisz 2x3 i resol 250 np, to bedziesz miec obrazek 2x3 w rozdzielczości 250.

jesli pytasz o to jak to wybrac to jesli chcesz to drukowac to mozesz nastawic na tyle ile ma twoja drukarka. a orientacyjnie to bym dała 150-300 dpi

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Właśnie dotarła do mnie przesyłka z kosmetykami do testowania- zapomniałam sprawdzić listę, a mnie wybrali Dowcipnie se będę dogadzać

az boje sie zapytac co to xa kosmetyki
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:26   #2351
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

az boje sie zapytac co to xa kosmetyki
Takie grzeczne Pianka, żel i chusteczki do higieny intymnej- zero perwersji

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:28   #2352
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama

Cytat:
co nie
a może to tak jak z lekarstwem, im bardziej gorzkie tym lepiej działa (podobno), to może intensywność doznań zapachowych się przekłada na efekt?
U mnie tak działa z przeciwtrądzikowymi - jak śmierdzi, to wiem, że będę piękna

Cytat:
No bez przesady... Póki co, to jesień jest przede wszystkim w kalendarzu. I co z tego, że podobno jest jesień, skoro u mnie piękne słońce cały dzień, mrozów siarczystych nie ma i jeszcze jakiś czas nie będzie, krajobrazy przepiękne, jarzębina za oknem, kolorowe liście i całkiem sporo zieleni tu i ówdzie, no i powietrze pięknie pachnie... Więc nie zwalaj na jesień, bo dobrze wiesz, że nie w tym szkopuł.
O, mieszkam w innej strefie klimatycznej - u mnie nadal wszędzie zielono

Cytat:
Polazłam jeszcze raz do Deichmanna i kupiłam se buty - był rozmiar święto jakieś dzisiaj czy co były nawet dwie pary mojego rozmiaru , noremalnie luksus , właściwie nie wiem , czy nie powinnam była się w tych dwóch parach wytarzać z tego luksusu
wyglondajom tak

Super!

Mam prawie identyczne

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Właśnie dotarła do mnie przesyłka z kosmetykami do testowania- zapomniałam sprawdzić listę, a mnie wybrali Dowcipnie se będę dogadzać

Gratulacje

Cytat:
kufa, stresuję się, to jest chyba nienormalne żeby aż tak się stresować bo rodzice przyjeżdżają na weekend

Cytat:
w tym zimnym i ciemnym hoooiostwie nie ma niczego ładnego są zimne, mokre, szare i ohydne
Kolorowe listki? Zapach dymu? Noszenie skórzanej ramoneski? To, że praktycznie wszystkie perfumy pachną pięknie, ani nie zdychają w upale, ani nie giną na zimnie?

Fogle to zrup jak ptaszki i się przenieś na południe. Do Krakowa np.

Cytat:

Mam nadzieję, że nie będę mieć czasu
Planów i pomysłów mam masę, zamierzam wycisnąć ten czas do ostatniej kropli
Nie no, wpadać będę, pomacham rano znad kawy, może jakimś zdjęciem zarzucę

Machaj i zarzucaj koniecznie!

Ale masz fajnie, Wiedeń jest taki piękny Musze się tam jeszcze wybrać

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Chwilowo nie mam zbędnej gotówki A Biotherm lubię

A z prawkiem na pewno dasz radę
To oliwka Hipp? Też mi dobrze robiła

Z prawkiem nie dam rady, poddaję się, zarzucam temat, nie nadaję się.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:29   #2353
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
I wszystko jasne, boisz się co ojciec powie. A czy on nie rozumie, że można nie mieć JESZCZE stołu? Dziwne to jest dla mnie... Talerz można przecież nawet wziąć w rękę, w ostatecznej ostateczności... Trzeba czasem się dostosować, a nie qrde narzekać Przeprowadzka i urządzanie nowego mieszkania to nie jest takie hop siup. Niech przyjdzie do mnie do kuchni, wieczorem
Nie to że się boję ale to nieprzyjemne jest takie gadanie, a on potrafi gadać i to z jeszcze błahszych powodów niż brak stołu. Albo nic nie powiedzieć co jest może i jeszcze gorsze. Więc staram się unikać potencjalnie niebezpiecznych sytuacji jak mogę.
A co do niemania jeszcze stołu - no jak to, idzie się do sklepu, bierze pierwszy z brzega i tyle
Cytat:
Kurs asertywności
I tak nie jest ze mną bardzo źle, w ważnych kwestiach daję sobie radę, tak jak było z bankiem, nie dałam sobie wcisnąć aneksu do umowy kredytowej widocznie moje wewnętrzne "ja" uznało brak stołu za sytuację niewymagającą wezwania sił specjalnych
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:31   #2354
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tyle ile chcesz mieć. jesli ustawisz 2x3 i resol 72 to bedzi4esz miec obrzek 2x3 w rozdz 72 di, a jak ustawisz 2x3 i resol 250 np, to bedziesz miec obrazek 2x3 w rozdzielczości 250.

jesli pytasz o to jak to wybrac to jesli chcesz to drukowac to mozesz nastawic na tyle ile ma twoja drukarka. a orientacyjnie to bym dała 150-300 dpi
Ach tak... No proszę... Dzięki

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Kufa, niech ktoś weźmie ode mnie tę Venezię Nie kce nikt się wymienić?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:33   #2355
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
ten szary z linku Melk?

zacznij od prostej wersji: pomaziać szarym cieniem górną powiekę (i wyciągnąć w zewnętrznym kąciku cień nieco poza powiekę, ku górze, rozetrzeć krawędzie) i dolną. Potem czarną kredką namalowac cienką krechę na górnej powiece tuż przy linii rzęs. A na dolnej powiece na wewnętrznej krawędzi powieki. Tusz na rzęsy i już

(ja uwielbiam te kreski na dolnej powiece od wewnątrz, dają fantastyczny kontrast czarna krecha-białe oko-ciemna tęczówka ale mnie większośc kredek piecze w łocy, albo spływa po godzinie)
nom, ten, to szary jest
to jest jeden kolor cienia i kredka tylko?

mnie się też ta kreska dolna podoba, ale przy małych oczach to nie wygląda dopsz

Stary 2011-09-23, 21:38   #2356
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
nom, ten, to szary jest
to jest jeden kolor cienia i kredka tylko?

mnie się też ta kreska dolna podoba, ale przy małych oczach to nie wygląda dopsz
tyż mam niezaduże, ale pierniczę - taka kreska z ciemnymi łocami daje taki fajny efekt, że nie zrezygnuję
No u mnie na kompie wygląda na szary. I jeden cień, w takim stalowym odcieniu, może ewentualnie ma jakiś jasny gdzieniegdzie, ale tak roztarty, że ja nie fidzeu

edit: jeśli chodzi o makijaże, to ja korzystam ze snobki
sporo fajnych pomysłów pokazana krok po kroku
edit2: łoo, ale zrobili remont strony i powywalali mejkapy tam było prawie 300 propozycji

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:47
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:46   #2357
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Uff
Dzięki
Lecę z pytaniem: jeśli chcę machnąć w fotoszopie obrazek, który po wydrukowaniu będzie miał np. 2 x 3 cm to ustawiam wielkość na 2 x 3 ale ile dpi? I jeśli chcę na jednej kartce-tle wielkości A4 umieścić i potem wydrukować kilka małych obrazków to jaki dać rozmiar tła, jak prawdziwe A4?
Ufff... bo już się przestraszyłam, że będziesz pytać o cyferki jakie padną przy losowaniu 35 milionów.
Dpi zależy od drukarki i papieru. Ja zawsze ustawiam 300 dpi przy małych formatach jeśli potrzebna jest bardzo dobra jakość. Przy 220-200 też jest ok, ale np. już na papierach fotograficznych, szczególnie błyszczących, widać różnicę.
W podglądzie wydruku powinnaś na monitorze zobaczyć stan faktyczny.
Nie musisz dawać rozmiaru tła A4. Ale możesz, a po ustawieniu obrazków przytnij tło.
Przy drukowaniu wybierz Drukuj z podglądem. Zaznaczasz opcję centrowania obrazka i ustawiasz odległość od lewej i górnej krawędzi na tyle ile chcesz, o ile drukarka drukuje bez marginesów, albo zostawiasz tak jak jest ustawiona, byle pamiętać o ustawieniu orientacji kartki. Tylko nie zaznaczaj, żeby drukarka sama dopasowała obraz do wielkości strony.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
A ja w ostatni letni weekend byłam na wsi , przywiozłam sobie jajeczka od szczęsliwych kurek i ekologiczne ziemniaczki i mnóstwo 'wsiowych" zdjęc
Jakie piękne. A kaczątka można zatulić na amen.

Cytat:
O widzę, że wszystko nadrobiłaś Czyli jednak miałaś urodziny wtedy kiedy Winteria
Prawie wszystko. Dzień później.

Cytat:
No właśnie cholernie mi się poszczęściło z mieszkaniem, bo spotkałam się parę miesięcy temu z pewną znajomą mojej znajomej, która jest tam od dwóch lat, aktualnie robi doktorat, miałyśmy pogadać ogólnie o studiach tam, okazało się, że sama wynajmuje mieszkanie 2-pokojowe i zaproponowała mi ten wolny pokoik Co prawda jest miniaturowy i prawie nic w nim nie ma (zresztą poza materacem i biureczkiem i tak niewiele więcej się zmieści), ale wyjdzie dość tanio, no i bezstresowo. Chyba nawet taniej niż niektóre akademiki. A dziewczyna jest fajna i pomocna, jeszcze przed wakacjami kupiła mi wieszak na ciuchy, kiedyś dzwoniła do mnie z ikei, czy mi wziąć pościel, bo jest w promocji...
Dodam, że ubiegałam się o akademik pół roku przed wyjazdem, ale odpowiedzieli mi (po dwóch miesiącach), że pokój 1-os trzeba rezerwować rok wcześniej A i 2-os zaproponowali mi na innym końcu miasta niż chciałam. Więc ogólnie jest nieciekawie z mieszkaniami, z tego, co widzę na facebooku, to jest masa ludzi, którzy
jeszcze nie mają gdzie mieszkać.
Ale i tak nie jest tak źle, jak np. w Paryżu, gdzie ceny jakichś norek w koszmarnych warunkach znaczniej przewyższają wysokość stypendium, a i te norki ciężko w ogóle znaleźć.
Świetnie! Gratuluję!

Cytat:
to chyba rzeczywiście tylko ta Afryka zostaje
może zamiast skandynawskich metalistów przerzuć się na arabskich szejków?
Właśnie żem miała to samo napisać.

- Terry Pratchett

Edytowane przez Karkki
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:49
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:49   #2358
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
tyż mam niezaduże, ale pierniczę - taka kreska z ciemnymi łocami daje taki fajny efekt, że nie zrezygnuję
No u mnie na kompie wygląda na szary. I jeden cień, w takim stalowym odcieniu, może ewentualnie ma jakiś jasny gdzieniegdzie, ale tak roztarty, że ja nie fidzeu

edit: jeśli chodzi o makijaże, to ja korzystam ze snobki
sporo fajnych pomysłów pokazana krok po kroku
edit2: łoo, ale zrobili remont strony i powywalali mejkapy tam było prawie 300 propozycji
dzięki , boze jestems tara nie umiem użyć wiecej niż jednego cienia

Stary 2011-09-23, 22:06   #2359
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
dla mnie jesteś o wiele ładniejsza serio
(tamta wygląda na za przeproszeniem wredną, wypindrzoną sucz. A Ty masz subtelną i bardzo zmysłową urodę, zazdraszczam )
No co Ty, ja nawet nie mam kości policzkowych...

Cytat:

Faktycznie kolor pomadki ładny, a jakiej firmy
Właśnie najfajniejsze jest to, że to zwykły Rimmel dostępny w każdym rossmannku
To taki brudny róż, zupełnie kremowy. Na tym zdjęciu wygląda trochę beżowo...

Cytat:
ten szary z linku Melk?

TU jest cały post, z listą produktów i zbliżeniami oczu.
Ona tu akurat użyła paletki Urban Decay, podobna szarość jest też w paletce Sleeka Bad Girl (i odcień też się nawet nazywa gunmetal), myślę, że żelowa avonowa kredka w kolorze "Steel" też dałaby radę
Stary 2011-09-23, 22:13   #2360
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
TZ wybierał?
no ba, dla mnie już 40 cali były wystarczająco duże, ale musiał być większy
Cytat:
2. żeby go tyłkiem nie zasłaniać podczas odkurzania

Cytat:

Na kij Ci w ogóle telewizor?
no żeby seriale oglądać przeca jak my uzależnieni jesteśmy... a na laptopie 13 cali się średnio ogląda ....

Cytat:

i jeszcze chciałam powiedzieć, że... bilety kupione, milion ubezpieczeń też, umowa podpisana, klucze od mieszkania mam - it's official: jadę w przyszłą sobotę
ale fajnie
Cytat:
wyglondajom tak

superowe mam podobne tylko obcas niższy, ale też z Deicha

Cytat:

Byłem tu z rana jakoś, alem nie zdążył nic napisać, gdyż wystąpiły problemy natury organizacyjnej (komórka nastawiona na 9:30, budzik na 10:00, a wstałem o 11:20) i leciałem pędem na autobus, by odwiedzić dziekanat

Cytat:

2. wiem że bez stołu się da, daję sobie radę od kwietnia ale rodziców wypadałoby przy czymś posadzić, i na czymś, a tak mam sofę, pufę i krzesło komputrowe, trochę to to niewygodne do jedzenia w trzy osoby.. (i boję się że ojciec będzie gadał... a nawet jeśli nie gadał to sobie zapamięta...) na całe szczęście jutro obiad nie u mnie...
poza tym - co najgorsze - w poniedziałek będę w pracy i czeka mnie pewnie nakłanianie kuriera żeby przyjechał wieczorem

Ale pan był taki miły przez telefon że byłam w stanie tylko powiedzieć: "Acha, no dobrze, szkoda, ale w czwartek będzie wysłane, tak? No to dobrze, ale w piątek będzie na 100%? Acha, nie na 100%, no cóż, no to miejmy nadzieję że będzie w piątek..."
no idiot
no i dobrze

jakoś to będzie

cobytu

głodna jestem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:36   #2361
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

kbns
Stary 2011-09-23, 22:38   #2362
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to że się boję ale to nieprzyjemne jest takie gadanie, a on potrafi gadać i to z jeszcze błahszych powodów niż brak stołu. Albo nic nie powiedzieć co jest może i jeszcze gorsze. Więc staram się unikać potencjalnie niebezpiecznych sytuacji jak mogę.
Olej to?

Cytat:
A co do niemania jeszcze stołu - no jak to, idzie się do sklepu, bierze pierwszy z brzega i tyle

O to coś dla Polly

Cytat:
I tak nie jest ze mną bardzo źle, w ważnych kwestiach daję sobie radę, tak jak było z bankiem, nie dałam sobie wcisnąć aneksu do umowy kredytowej widocznie moje wewnętrzne "ja" uznało brak stołu za sytuację niewymagającą wezwania sił specjalnych

Cytat:

A nie możesz se narysować?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

no żeby seriale oglądać przeca jak my uzależnieni jesteśmy... a na laptopie 13 cali się średnio ogląda ....
biedni
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 00:46   #2363
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Ach tak... No proszę... Dzięki

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Kufa, niech ktoś weźmie ode mnie tę Venezię Nie kce nikt się wymienić?
A, co Ci w Wenecji nie pasuje? Starą czy nową masz? ( Podobno jest wzowiona, albo coś mi się popierniczyło)
Stary 2011-09-24, 01:36   #2364
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

biedni
eee tam, nie narzekamy

co tu taki pomorek dziś? nikogo na nocnej zmianie?

ideu spać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 02:08   #2365
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

ideu spać
Na Zorina się pewnikiem wszystkie zapaczyli.
Kolejna moja miłość.

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość

o rany Karkki - ja też się w nim kochałam jak byłam gówniarą.
To nasz drugi wspólny obiekt po Mike'u Pattonie? Dobrze pamiętam?

kurcze, wygooglałam sobie sobie jak teraz wyglądają niektórzy z gwiazd lat 80-tych
Dobrze pamiętasz.
John T. nadal bardzo dobrze wygląda. A na starość chyba będzie podobny do Clinta Eastwooda.

Kolorowych.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 02:23   #2366
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
:
A co Ciebie obchodzi czy ojciec będzie gadał lub milczał , to jest twój kawałek podłogi !
Stary 2011-09-24, 02:50   #2367
gryx82
BAN stały

O Boże!

Wydawało mi się, żem cytaty jakieś zaznaczył...

Nieważne... próbowałem siostrę przekonać do fizyki nieeuklidesowej, a wynikła kłótnia, gdyż nie uwierzyła mi, że dwie proste równoległe mogą się przeciąć gdzieś tam, w przestrzeni, czyli Łobaczewski poszedł się... mierzyć Pomyślałby kto, ja matmę tłumaczę... czas umierać!

Zwróćta mi honor, ino hyżo!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 07:52   #2368
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

wczoraj wróciłam , czekam aż moja walizka jeszcze doleci a w niej skarby w płynie ( nie perfumy)
nie nadrobię tu, ale w narzekalni poczytałam, przytulam wszystkich, sama też się wyżaliłam... ehh

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:40   #2369
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

ale masz taki urok, że żadne kości innym tego nie zastąpią

Cytat:
eee tam, nie narzekamy

ideu spać
ostatnie dni fogóle pomorek cuś
Sieciunia mi zadziałala, to nawet ni ma z kim gadać
Stary 2011-09-24, 09:52   #2370
Polly_
grozi wypollizowaniem

[QUOTE=gryx82;29595248]O Boże!

Wydawało mi się, żem cytaty jakieś zaznaczył...

Nieważne... próbowałem siostrę przekonać do fizyki nieeuklidesowej, a wynikła kłótnia, gdyż nie uwierzyła mi, że dwie proste równoległe mogą się przeciąć gdzieś tam, w przestrzeni, czyli Łobaczewski poszedł się... mierzyć Pomyślałby kto, ja matmę tłumaczę... czas umierać!

Zwróćta mi honor, ino hyżo! [/QUOTE

a moga?
mnie uczono ze one z definicji nie mogo sie przecionc
chyba nigdy nie doszłam do wyaszego poziomu wtajemniczenia
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości