|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Hej
![]() Wpadłam po przyjemnej nocy ![]() ![]() Wczoraj chyba sama go naładowałam swoimi złymi emocjami ( i możliwe że przez to był taki naładowany i płaczliwy?!) - a wszystko przez to, że czuję się taka nieatrakcyjna, zapuszczona i zupełnie ten brzuch z rozstępami ... a tż nie widzi świata poza synkiem i też czuję się trochę zaniedbana ![]() Ja wymiękam, mam ochotę iść w cholerę a on dzielnie przyjmuje każdy płacz, każdy kryzys bierze na klatę ... ah ![]() Jak zainstaluję małego na cycku który chyba zaraz mi pęknie swoją drogą to nadrobię co u was- o ile mój Tato znowu nie zacznie dramayzować że powinnam w ogóle zrezygnować z komputera i wszystkiego- bo taka rola matki ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-24 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Sonia śliczny Mateuszek ![]() Cytat:
![]() Co do pępuszka to u nas z szpitalu polecali ten Octanisept i położne tym psikały, ale jak tz poszedł do apteki to wrócił z gazikami nasączonymi spirytusem 70% i tym czyściliśmy pępęk i po tyg odpadł i nawet ostatnio jak była położna to pochwaliła Adasia za ładny pępuszek. A w szpitalu mówili, że jak nie wylatuje z niego ropa i nie zaczyna brzydko pachnieć to nie trzeba się przejmować tylko często przemywać i wietrzyć Cytat:
Kaileight ja też bardzo uważam co jam, a i tak czasami mały ma problem ze zrobieniem kupki. A powiedz mi na co jest ten Dicoflor? Na bóle brzuszka? A on jest na receptę? A co do diety to też mnie wkurza, że niby powinno się jeść urozmaiconą dietę a jak się okazuje wszystko może uczulać i nie zostaje prawie nic do jedzenia ![]() A jakbyś mogła to pokaż jaki kombinezon kupiłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak Adasia bolał całą noc brzuszek to tz poszedł do drugiego pokoju, stwierdził, że jedno z nas powinno być wyspane i że ja odeśpię na drug dzień, ale oczywiście nic nie pospałam. Agnyska podziwiam Cię że taka wytrwała i dzielna jesteś ![]() ![]()
![]() |
#4353 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rutinoscorbin dokładnie. a co do kryzysu to ja też powiem Ci, że przeżywałam go, szczególnie w szpitalu- kiedy przywozili małego spod lapmp , kazali napoić i uśpić a on , miałam wrażenie nie najada się moim mlekiem i nie chce tam spać... to była trauma, bo cycki obolałe- w końcu to początki karmienia, złe przystawianie, poranione brodawki, zastoje, brak wiedzy ... walka o sztuczne mleko- nie każda babka chciała dać. Nie raz miałam taką sytuację, że poddana szłam po to mleko, a babka łapała mnie w kanciapce, ściskała cycka i twierdziła, że jestem w stanie wykarmić sama to mi nie da ![]() ![]() Wczoraj też gadałam ze znajomą - pisałam jej o tej sytuacji kiedy mały wisiał na cyckach 3 godziny albo się awanturował. I ona powiedziała, że nie ma co się męczyć bo nie dość że dziecko to i matka jest nieszczęśliwa a nie o to chodzi. Że ona wykarmiła na mm i z dziećmi ok a i ona była w stanie normalnie funkcjonować. I stwierdziłam, że jak u mnie zacznie mnie to wykańczać to przejdę na mm i trudno. Cytat:
Miałaś jakieś kryzysy z małym? Bo jak narazie to chyba tylko widziałam, że z tż?! ( ale jestem tydzień albo i więcej w plecy z nadrabianiem więc może coś przeoczyłam). W ogóle jest ktoś kto nie miał jakiegoś kryzysu? Chyba Acelinka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Omg ale naprodukowałyście
![]() Wczoraj bardzo miło spędziliśmy dzień u moich rodziców, Tomcio przespał na dworze 2,5 godziny, Grześ padł w samochodzie w drodze powrotnej, obudził się przed blokiem, wszedł sam na górę, przytulił się do mnie i poszedł dalej spać do rana, musiałam go tylko przebrać na śpiocha ![]() Znalazłam dziś jedne spodnie przedciążowe, w które się mieszczę ![]() ![]() Dziś kupiłam sobie nowy sweter (pierwszy pociążowy zakup ubraniowy) i oglądałam spodnie, ale z tym poczekam, aż trochę sadła zejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mężula ogromne ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-09-24 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||||||
Zadomowienie
|
hej Maminki
Cytat:
![]() teraz to korzystam jak Sara śpi... ale wtedy zazwyczaj też masa roboty.. o języczku nic nie słyszałam... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja używam do kąpieli oliatum... a jak się mała da,to ją smaruje olive oil.. to jest taka czysta oliwa..do kupienia w aptece. bez żadnych dodatków zapachowych itd. może tak nie pachnie.. ale na nasze problemy ze schodzącą lekko skórką w newralgicznych miejscach działa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas była położna w poniedziałek.mówiła,że pępęk ok.. ale ja mam wrazenie,że pod kikutem za mocno się ślimaczy i czuć go trochę od wczoraj ![]() ![]() ![]() poczekamy do poniedziałku..jak nie będzie poprawy..to pojedziemy do lekarza.. chyba,że zacznie się nie daj boże coś dziać to do szpitala zadzwonimy i zobaczymy co powiedzą.. a u Was jak wygląda spód pępuszka?? jest takie jakby "świeże" ciałko czy to to tam,czy suche? czy dopiero jak kikut odpadnie to to pod spodem zasycha ??? bo u nas od dwóch dni już prawie wisi..i się od tego czasu zaczął ten mały smrodek z niego..
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówisz, ze ruchy coraz słabsze? moja tak napiernicza, ze aż boli...nie zauważyłąm, zeby jakoś rzadziej sie ruszała czy słabiej. Tyle tylko, ze brzuch mi sie napina często. Czekamy...termin jest na czwartek wiec jeszcze luzik ![]() a jak wasza przeprowadzka? ide sprzątać dalej, juz wymyłam łazienkę i kuchnie, pościerałam kurze i kawałek dołu odkurzyłam i wywaliłam na słoneczko materacyk małej, niech ma taki pachnący powietrzem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to znaczy,że już coraz bliżej ![]() ![]()
![]() |
#4360 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4361 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zastanawiałaś się nad jakąś antykoncepcją już? nom wszystko wraca do normy ![]() dla tż ![]() co do kolegi na H, to ja mam Avenoc i Aesculan. Oprócz teg położna mi doradziła żebym sie podmywała wywarem z kory dębu ale jakos nie stosowałam i wczytałam w necie żeby po wypróżnieniu przykładać sobie wacik namoczony w zimnej wodzie, najlepiej takiej z lodówki. Z bardziej drastycznych to tez położna doradziła -prz smarowaniu maścią po prostu wścisnąć tego pana paskude na miejsce troche drastyczne ale skuteczne. Cytat:
![]() ![]() ![]() co do rozmrażania to nie mam pojęcia będe to robić na oko, pisze żeby rozmrażac w lodówce więc się nie popsuje a podgrzewać to tż będzie przed podaniem pewnie po 100 ml bo jak natalcia sie dorwie do butelki to zazwyczaj tyle wypija ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej sobotnio!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję Wam za wszystkie głosy w sprawie ![]() ![]() A teraz mam schiza. Rano chciałam go na spokojnie przystawić do piersi, odsłaniam ją, a tam czerwona plama ![]() ![]()
![]() |
#4363 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak dla mnie jesteś mega dzielna! Nawet jeżeli ostatecznie zrezygnujesz z cyca to nie masz sobie nic do zarzucenia, przecież prówałaś, walczyłaś a że nie wychodzi to już nie Twoja wina. NAjważniejsze żebyś Ty była spokojna i benuś zadowolony ![]() Cytat:
![]() dla tż ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Misshot ty chyba pisałaś, ze używałaś nosidełka Mei Thai, dobrze pamiętam? jak znajdziesz chwilke, mogłabys coś wiecej napisać na ten temat - od jakiego to jest wieku dziecka? nosiłaś z boku czy na plecach? z jakiej firmy kupiłaś?
z góry dzięki ![]() bo kurcze zastanawiam sie właśnie nad chustą tkaną i chyba kupie, ale tak na później to mi sie właśnie te mei thai podobają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |||
KWC
|
Cytat:
![]() I mamy tak samo, że jak się zetniemy to wystarczy, że przed wieczorną kąpielą zważymy Eryka i widzimy, że znowu przytył, to się nam od razu humor polepsza i już jest normalnie. Cytat:
Twoje dziecko nie piszczało jak je smarowałaś? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() agnyska a może odciągaj i dawaj swoje mleko? dajac mm napewno nie bedziesz zla matka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W przyszłym tyg. we wtorek dostajemy klucze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czy któraś kiedyś tak miała - nie umiem tego opisać, taki jaby skurcz w brzuszku po jednej stronie - jakby atak wyrostka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak naprawde to rozpoznaję jedynie kurki i maślaki ![]() ooo.. ale masz dzisiaj aktywny dzień.. mój tz w pracy a ja mam całkowity zakaz ruszania sie z domu- zero schodów zero spacercu... nie wiem jak ja to wytrztmam ![]() leze sobie na lewym boczku i czuje jak mały sobie bryka... mam wrazenie ze jest juz coraz nizej ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Rozeznanie
|
mogę dokończyć swojego posta
![]() ![]() w dodatku przyprowadziła sobie gości a w domu zrobiła przedszkole hałasujących i niesłuchanych dzieci więc wróciłam do domu ![]() ostatnio się zdenerwowałam, do tej pory tż chciał być przy porodzie chętnie (chociaż się śmiał że on zaraz i tak zemdleje). jadąc kiedyś busem spotkał koleżankę która miała praktyki w szpitalu i była też przy porodzie. powiedział jej że będzie ze mną rodzić na co ona mu powiedziała że nie wie na co się pisze, żeby to przemyślał bo pród to mała rzeźnia a kobietę nic więcej nie obchodzi ( co tż widzi i słyszy) tylko żeby jak najszybciej urodzić dziecko. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps ciągle mam uczucie jakby mi coś leciało, denerwuje mnie to bo nic nie leci a uczucie jest
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-09-24 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z pewnością kobieta sie zastanawiała.. czy Ty.. czy Wy... ![]() nooo... i wszystko jasne ![]() swoją drogą tez bym sobie gdzies poszła... ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udało mi się odciągnąć z tej piersi z czerwoną plamą 90 ml mleka ![]() ![]() A laktatora się też boję - jak miałam zastój to nim sobie zrobiłam kuku w brodawki. Ale dziś zrobiłam na minimalną moc i nawet nie bolało za bardzo. A żeby nie było tak miło - Benek zrobił po tym karmieniu w końcu kupę, gigantyczną i zieloną ![]() ![]()
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wysprzątałam, zrobiłam obiadek i leżę bo mnie brzuszysko rozbolało... ale nie skurczowo, tylko tak jak na okres ![]() A mam jeszcze w planie sadzenie lawendy bo mam ją w doniczkach i sie boje ze jak nie przesadze do ziemi to mi zmarznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Rozeznanie
|
czesć dziewczyny
![]() na wstepie błagam o przebaczenie ![]() kurcze zaglądam do Was jak mam troszkę czasu, conieco nadrobiłam przedwczoraj ale kurde no młody ciagle zakatarzony, teściowa k u r ..a siedzi u mnie codziennie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() co chciałam pocytować i popisać z Wami to albo płacz albo coś ... ciągle coś ![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUSIOM - BRAWA DLA WAS DZIEWCZYNY ![]() ![]() musze powiedzieć, że współczuję Wam problemów z karmieniem, tyle o ile widzę ze co niektóre z Was mają małe kłopoty. Możecie powiedzieć że jestem cykor i leń i wyrodna matka ale postanowiłam karmić małego mm i chociaż w tej kwestii jestesmy spokojni gerda pytałas kilka dni temu czemu odradzono nam rotawirusy - pielegniarka od noworodków pow że jak dziecko ma złapać coś w tym stylu to i tak i tak złapie i ta akurat szczepionka jest wg niej zbędna ![]() MałgosiaM8 - rzuciło mi się na wzrok że masz wkurzające kwestie do tż. ![]() Cotka jestem w szoku że w szpitalu miałaś problem z mm. chociaż z drugiej strony ja nastawiałam się że dokładnie coś takiego będzie w moim. a to zdziwko - jak tylko był problem babeczki dały mleczko takie gotowe w butelce na dokarmienie i dalej kazały sobie kupować samemu w aptece można dostać takie już gotowe mleczka 100 ml w szklanej buteleczce za ok 2 zł + jałowy smoczek ok 1,5 - super rozwiązanie do szpitala - nie trzeba podgrzewać itd - ale co ja Wam mówię - pewnie wiecie ![]() ![]() ![]() Spray Twój Eryczek tez malutki jak mój Bartek - jakich pieluch Ci się najlepiej uzywa ?? kurcze mam wrażenie że tylko w huggies mojemu siuski nie wypływają bokiem a moze ja jestem kulawa w zakładaniu?? agnieszka0605 pięknie opisałaś poród BOMBA wzruszyłam się ... dziewczyny mam pytanie - jak u was wygląda sprawa szwów ?? kurde ja się normalnie schizuję tam tykać ale czuję że jeszcze są, miały się rozpuścić - na czym to polega już nie wiem? trzeba je sobie pociągnąć czy to samo odpadnie czy "zniknie" ![]() chce się wreszcie ogolić !!! ![]() i jeszcze jedno - czy któraś posiada huśtawke bright starts - Spray czy Ty czasem tego nie masz ?? mam okazje kupić to dzisiaj i sama nie wiem, jak np ma się kwestia baterii ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chusta tkana, już się nosimy z Tomciem, bardzo to lubi zresztą ![]() W MT można nosić dziecko siedzące dopiero, ja zamawiałam tu http://pathi.pl/pl/. Nosiłam synka z przodu i na plecach, lepiej na plecach się ciężar rozkłada ![]()
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnysko serdeczne gratulacje !!! ![]() a przy okazji dla wszystkich mam ![]()
![]() |
#4377 | |
Rozeznanie
|
właśnie zdałam sobie sprawę, że dziś zjadłam w sklepie pół suchej bułki i pół kubka kawy wypiłam
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Ancia dokładnie to samo mam. w szczególności jesli chodzi o mame tż, no masakra. wysmiała mnie ostatnio, że stwierdziłam żeby dziecka nie zostawiać samego ze smoczkiem albo jak wypluje i zaśnie to go poprostu zabrać z łózeczka. że się naczytałam na necie gupot i zebym za dużo nie czytała bo im więcej czytam tym bardziej bedę zdezorientiwana. miałam ochotę jej odp żeby w takim razie przestała do mnie mówić na temat małego. a o smoczku było nawet napisane w ulotce z opakowania. i prawda jest taka że nie da się tych wszystkich super rad wpuszczać jednym a wypuszczać drugim ![]() ale jestem nabuzowana na ta kobietę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
A nie może jej twój TZ jakos dac do zrozumienia, ze chciałabys pobyć z małym sama
![]() Miss dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam pyt do tych dziewczyn co miały wywoływany poród? bolało to? oksytocyna jest w kroplówce tylko? a ten jakiś żel i zastrzyki to tez na wywołanie? no i czy przebicie pęcherza płodowego też boli? ![]() bo rozumiem ze odciąganie pokarmu laktatorem nie pownno boleć?? wczoraj przyszedł mój reczny z aventu i trochę sie nim pobawilam... tak na sucho nie jest źle ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.