|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
U nas jutro chrzciny stres coraz większy
prosze o kciuki żeby ten mój mały wrzaskun spał w kościele Lilka Aga Madzia ![]() Wodaqua dzięki ![]() Dziubek powiedz mężowi że ja też nie śpie w nocy latam z mlekiem po schodach bo sypialnie mamy na 1 piętrze ![]() Brumek dla Tymka za śliczny bezzębny uśmiech
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Telik dziekuje
i może faktycznie odstaw przetwory mleczne na jakiś czas tydzień - dwa i zobaczysz reakcje. Moja miała wzdęcia po winogronach, a do dnia dzisiejszego ma nie raz mały problem sobie puścić bączka, mimo że winogrona już dawno przetrawione i wypróżnione więc myślę, sobie że taka natura i że układ pokarmowy się nadal formuje i z dnia na dzień odejdą jej dolegliwości - mam nadzieję. Ja odstawiam nabiał teraz i czekoladę bo chce zobaczyć z czego ma Emilie uczulenie na twarzy, które na szczęście znika choć nabiału nie wiele jem..Tak tortilla przepyszna ! ![]() Idę zrobić sobie coś do zjedzenia ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- I miałam się pochwalić,kupiłam glukozę ale nie dosypałam jej do wody, chce jeszcze troszeczkę "pomęczyć" Emilie z zwykłą wodą przegotowaną samą. I dzisiaj wypiła aż 10 mln które potem ulała ale jest nadzieja, że wypije więcej i nie uleje ![]() Natka Domek 30ml jednorazowo czy na cały dzień wypije ? Moja Emilie zaczyna pić a zaraz zdaję sobie sprawę, że to nie mleko i mina taka niezadowolona, że jak mama mogła ją zrobić w konia |
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Moja sukienka na jutro
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u nas na początku były ulewania wodą, ale teraz już przeszły ![]() Emilie tak reaguje bo do tej pory znała tylko smak mleczka ![]() Ja mam wrażenie, że mój synek nawet teraz lubi wodę |
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), bluzę i kilka drobiazgów, nic szczególnego ale zawsze to coś ![]() Cytat:
![]() I za resztę też - za Agę, Madzię, Lilkę, żeby te maluszki wczuły się w rolę i były jak aniołki ![]() bardzo ładna!
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova aleś ty chudzina !
Taka drobniusieńka! A sukienka mi się bardzo podoba. Z klasą. Dobra, oglądnęłam ten show na dwójce, nawet ciekawy był, a no i ten nergal nawet niczego sobie, coś w sobie ma. A teraz lecę do moich dwóch uśpionych mężczyzn ( ja śpię w środku ) Dobranoc!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Nie było mnie większość dnia (byłam z Tymkiem u swojej mamy) i myślałam, że ze 3 strony co najmniej będą do czytania, a tu posucha ![]() Cytat:
Cytat:
Wstyd się przyznać, ale się ... poryczałam Ze szczęścia oczywiście! Cały tusz z rzęs mi spłynął.Na razie Tymcio mi dozuje, bo uśmiechną sie raz w odpowiedzi na moje szczerzenie się do niego i gadanie - nie wierzyłam własnym oczom. Ale potem zaczęłam się do niego śmiać na całego, robić miny i jeszcze dwa uśmiechy mi sie dostały Ale na tym koniec na dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
sukienka śliczna ale
żes taka chuda Cytat:
![]() przekazałam
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero pod koniec kuracja karmi, bo wczesniej, do czasu samego laktatora, to mialam mleka tyle co i teraz
|
|
|
|
#4062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie trzymam kciuki za Antosia, żeby wszystko dzielnie zniósł, całusy dla Zuzi z okazji urodzinek i kciuki za ich mamę, żeby to wszystko ogarnęła ![]() Bardzo elegancko wyglądasz ![]() Cytat:
I dobrze że takich podstawowych prawd o kobietach uczy od początku swojego synka
|
|
#4063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jestem drobna mam 165 cm wzrostu i 59 kg rajstopy wyszczuplająco modelujące zdały egzamin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Brumku
|
||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit- brumek pisala o tym ze to moze byc wina kataru a kinga ma |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie lubiłam siebie takiej chudej wole wyglądać tak jak teraz , tylko ten brzuch w niektórych ciuchach wyglądam jakbym dalej w ciąży była Jaka świnka ????????????????!!!!!!!!! !!!!!! |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie , musisz mieć jakieś felerne te ciuchy !! |
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I takze trzymam kciuki za pozostale mamy i ich dzieciaki: Vaniliowa, Lilka, Madzia ![]() Sliczna sukienka i slicznie w niej wygladasz! Pozazdroscic figury! Dobra spadam spac coby zlapac troche snu przed karmieniem, ale zal mi isc spac, bo sa moi rodzice, brat z zona i ogladaja zdjecia z Korfu, a mi tylko rozsadek podpowiada, zeby juz ich opuscic. |
||
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
witam
jestem mama wrzesniowa. chciałam sie Was poradzic w kwestii szczepionek. wybór jest przedemna. jakie wy wybrałyscie swoim dzieciom te z nfz czy te 5 lub 6 w jednym ? o co tu chodzi i jakie sa naprawde róznice w tych zestawach? |
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za zauwazenie mojego wpisu
kciuki beda nam potrzebne
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
a dziś już Kinga zaczęła 3 miesiąc... ide spać, dobranoc. dzis pierwszy raz od chyba tygodnia bez ryku zasnęła, wlasciwie prawie sama, przylozyla glowe do mnie i kimnela juz o 22...
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko się własnie obudziło i obdarzyło tysiącem uśmiechów
![]() teraz zamiast spać to rzuca się w łóżeczku bo słyszę jakieś dziwne odgłosy ale nawet tam nie zaglądam ![]()
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo Kobitki
Przybiegam sie pochwalić że noc była spokojna 2xpo 4,5 godziny Vaniliowa śliczni e wyglądaszAga czekam na fotki tortów ![]() KObitki mam pytanie jeśli mam odstawić mleko i jego przetwory to znaczy że takie produkty takie jak masło , żóty ser,twaróg, czekolada(ma mleko w proszku w składzie) też?? chyba głupie to pytanie, ale co tam
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
niestety to wszysto co ma mleko
|
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
u nas noc super Nati busziła się 2 razy przed 1 i przed 5, dzieci już po śniadaniu, teraz ja jem, Telik jeżeli odstawić nabiał i jego produkty to tak wszystko co napisałaś a w maśle jest dużo mleka, lepiej margarynę jeść, a co Dżony ma problem z brzuszkiem?? boshe jaki miałam sen, tak się wymęczyłam, sniło mi się, że szłam sobie chodnikiem i podjechał jakiś czarny samochód i wiskoczyło z niego kilku mężczyzn, wciągnęli mnie do samochodu i chcieli sprzedać za granice do domów publicznych, koszmar |
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry, bo sloneczny!
Teliku dobrze rozumujesz, to tez powinnas odstawic, jesli eliminujesz mleko i jego przetwory. Gratuluje nocki! Antos skonczyl dzis 2 godz temu 4 tyg.!!! ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Ja tez mam pytanie: czy po porodzie pocilyscie sie w nocy, a jesli tak, to jak dlugo to trwalo? U mnie juz 4 tyg i nic sie nie zmniejsza. Co noc koszula czy pizama mokra, wlosy jakbym wyszla spod prysznica... a jak wstaje do malego, to az mnie wtedy telepie z zimna przez to, ze jestem mokra. Nawet nie mam tylu pizam jakbym chciala za kazdym razem zmieniac. |
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-09-25 o 08:12 |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Mój GRR...IZZLY
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

prosze o kciuki żeby ten mój mały wrzaskun spał w kościele 

dla Tymka za śliczny bezzębny uśmiech

żes taka chuda 
wole wyglądać tak jak teraz , tylko ten brzuch 

zębole