Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 10:15   #2581
aguchaw1
Raczkowanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja mialam schudnac 10kg a prztylam poltora kilograma(zeby nie pisac ze dwa) wygladam jak smok wawelski

Tz zawsze mowi, ze trzeba zdrowo jesc, wiec rzadziej ziemniaki, ryz, pasta itp... np dzis zjedlismy kurczaka z salata... taaaaaaaaaaaa ale pozniej wtrabilismy kanapki z nutella czy cos (nie pamietam dokladnie) i na kolacje nalesniki
Tajka gadasz głupoty wcale nie jestes gruba, chyba nie widzialas grubasów;p

Co do wagi to ja ważę obecnie mniej niż przed ciąża i wcale za dobrze nie czuje się, tzn w sumie chodzi mi głownie o piersi, reszta jest ok, ale cycki są moją zmorą numer 1

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

łaaa, no to powodzenia może się spotkamy na starankowym jeśli nam nie wyjdzie do tego czasu drugie bobo, bo my cały czas uparcie próbujemy, nawet nieprzespane nocki nie są nam w stanie tego z głowy wybić a już 18 mies różnicy to nie tak źle

no i gratuluję pierwszych ząbków Szymkowi i Majce z tego co pamiętam!

i idę spędzać czas z TŻ, jaka szkoda, że to już koniec weekendu
Prunelle dziękujemy za gratulacje mam wrażenie, że drugi zbiera się do wyjścia powoli
No i trzymam kciuki za staranka, oby szybko pojawiły się 2 kreseczki, aczkolwiek mimo wszystko, podziwiam ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na 2 i dlugo nie bede, mimo, że Szymon nie jest absorbującym dzieckiem

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

to po co chcialaś się do niego dostać? dziewczyny jakos nie pisaly czy możemy przedyskutowac przyjecie i to sie od tego zaczęło, bo głównie nie chodzi o to że skąłd jest zamknięty tylko nie wszystkie się zgadzają na przyjecie nowych dziewczyn, co jest rownoznaczne z pelnym składem

Tu nei chodzi tylko o mnie, spytałam w swoim imieniu, ale liczylam na to, że własnie jeśli ja, to też inne dziewczyny, które są aktywne wstąpią, włanie po to, żeby nie było podziałow na klub i forum, jesli Wam pisze się lepiej tam, tylko po to.. bo tak jak napisała Tajka, brakuje nam tu kilku dziewczyn i tyle.
Nie ma sensu ciągnąć dalej tematu. Jak to napisała Szymelka, energię lepiej zostawić dla dziecka

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
a ja mam takie dziwne uczucie, że jak wyłączę komputer i pójdę spać to zakończę fajny etap z mojego życia - od jutra już wszystko będzie inne - no i mi żal...........
Nie zazdroszczę powrotu do pracy, ale sama mam podobnie. Tzn jutro ide na ten konkurs z urzędu miasta, i po cichu mimo wszystko mam nadzieje, że nie dostane się he he .. predzej czy później każda z Nas pójdzie do pracy. Ale wolę poźniej

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Jestem troszkę niewyspana,bo siedziałam do późna i ogladałam tv.Tak mnie wczoraj wciągnął program o "Dzieciach na zamówienie",ze siedziałam do 1,zamiast się położyć i odespać.Lilka juz od 6 urzęduje,więc oczy ju zmi lecą,a co to będzie później

Dziwne,że jeszcze nikogo rano na było na forum

Tak czy siak miłego dnia

szymelka powodzenia w pracy,pierwsze dni sa najgorsze,ale później zawsze jest lepiej!
Coralady jak ja bym poszła spać o 1 i wstała o 6 (pewnie jeszcze z jakąs pobudką) to bym chodziła to tyłu caly dzień podziwiam;pp Dla mnie sen jest najważniejszy póki co

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej Lejdis

My niedawno wstałyśmy Maja próbowała wstać o 6.20 ale dałam jej cycusia, przytuliła się do mnie i spałyśmy do 7.40

szymelka trzymam kciuki za dzisiejszy dzień

No to pospałyscie Super!!
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kochane, wpadłam się pochwalić, że u nas wreszcie wczoraj zastukał pierwszy ząbek!!!
Aga gratulacje dla Filipka!!!

Cytat:
Super

My dzis chyba pobilysmy nas rekord i spalysmy od 8.20 do 8. 30 czyli ponad 12h nie liczac, ze o 21 zaplakala i trzeba by,lo poglaskac

Moj tz nauczyl Lene krzyczec ¨WHOAAAAAH¨ straszyc.... teraz Lena caly czas w domu i poza domem straszy ludzi hehe ¨whoaaaaaaaaaaaaaaaaaah¨: brzydal::brzydal :
Zazdroszczę nocki) tak to można spać Twoja LEnka jak zwylke agentka niezła;PP mój póki co jakieś pojedyńcze sylaby wydaje z siebie:PP

U nas nocka muszę przyznać, że bardzo dobra Położony o 20.20 spał do 4 bez pobudki na smoka o 4 zjadł i do 7.10 też bez pobudki także dziecko mnie rozpieszczać zaczyna hehe
Dziś tż ma wolne, aczkolwiek ja nadal mam focha. Jeśli mi przejdzie to pewnie pojedziemy to tesciow, posiedzieć na powietrzu, coś wspomniał o aqua parku, ale póki mam focha to z nim nie rozmawiam;pp
Tzn z jednej strony nie jestem już zła, ale jak zbyt szybko zobaczy, że mi przeszło, to na pewno nie nauczy go to nic.. ehh ci faceci

Ego z tym pokojem osobnym może i masz rację, bo zauważyłam, że póki NAs też nie ma w sypialni to Szymon spi dobrze, a później jak przychodzimy to np kiedy mąż sie przekręca z boku na bok, kołdra szeleści, to on też wtedy zaczyna się kręcić, no i czasami się wybudzi i wtedy smok;p
W ogóle kiedyś oglądałam taki program, gdzie mówili, że najlepiej gdy niemowlak mimo wszystko ma swój pokój - ciszę i spokój

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2011-09-26 o 10:18
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:31   #2582
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Coralady jak ja bym poszła spać o 1 i wstała o 6 (pewnie jeszcze z jakąs pobudką) to bym chodziła to tyłu caly dzień podziwiam;pp Dla mnie sen jest najważniejszy póki co

U nas nocka muszę przyznać, że bardzo dobra Położony o 20.20 spał do 4 bez pobudki na smoka o 4 zjadł i do 7.10 też bez pobudki także dziecko mnie rozpieszczać zaczyna hehe
No i własnie zaczynam chodzić do tyłu tym bardziej,że mam sajgon w domu Lilka wyje od rana,nie chce leżeć,tylko na rekach.Widze,że spiąca więc ją wzięłam na ręce i ululałam,ale przy każdej próbie położenia ryk Teraz karmię i mam nadzieję,że po cyciusiu zaśnie,bo jej oczy lecą,a ja zdąże coś w domu zrobić,bo bałagan takie,że szkoda gadać.

Matko co ja bym dała za taką noc
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:43   #2583
tajka88
Zakorzenienie

Aguchaw- jestem paczek, mam oponke wokol brzucha

Lenka znowu zasnela na kolanach, tym razem ogladala z tata program kryminalny:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:52   #2584
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Tu nei chodzi tylko o mnie, spytałam w swoim imieniu, ale liczylam na to, że własnie jeśli ja, to też inne dziewczyny, które są aktywne wstąpią, włanie po to, żeby nie było podziałow na klub i forum, jesli Wam pisze się lepiej tam, tylko po to.. bo tak jak napisała Tajka, brakuje nam tu kilku dziewczyn i tyle.
Nie ma sensu ciągnąć dalej tematu. Jak to napisała Szymelka, energię lepiej zostawić dla dziecka
ale zniknęły raptem ze 3 -4 dziewczyny, a przecież ja coralady, izabella eirene, czarna, prunelle, castia, traicionera itd dalej moglabym wymieniać jesteśmy tu, nawet aja czasami zagląda chociaż biedna ma Basię uwieszoną przy cycu i Kasię z kłopotami szkolnymi, jak ktoś nie ma ochoty tu pisać, to i tak nie zmusimy,a te co chcą pisać to piszą bo mamy sentyment, bez względu na jakieś kluby

tajka jak ten Twoj tż to robi, Olek w życiu nie zasnął sam ot tak sobie, zawsze trzeba go ululać soczkiem albo smoczkiem
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:56   #2585
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajka jak ten Twoj tż to robi, Olek w życiu nie zasnął sam ot tak sobie, zawsze trzeba go ululać soczkiem albo smoczkiem
wczesniej u mnie zasnela 2 razy, a dzis u tzta... oglada jakies nudne programy a my trzesiemy lekko noga eheh

Stary 2011-09-26, 11:16   #2586
gosiawolna
Rozeznanie

witam. nie bylo mnie kilka dni ech moje dziecko jest ostatnio bardzo pracochlonne, nie moge nic zrobic tylko nad nim, dzisiaj w nocy 6 pobudek mniejwiecej 2 godziny i znowu glodny, i mam pytanie jak waszym maluchom zabki wychodza to jak je 1 raz zobaczycie to widac cala dlugosc czy np kropeczke a pozniej dalej ida?? bo ja widze taka malutka biala kropke i niewiem a oczywiscie moj kochany sybek nie da mi nawet stuknac a co dopiero zdjecie temu zrobic
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:18   #2587
wanilia83
Zadomowienie

izunia głos oddany, marsz do lekarza na badania bo tarczycy lepiej nie olewać

morda gratulacje dla siostry no ciesze się że Oliwia lepiej się czuje

Cytat:
Ostatnio nie jest ciekawa, bo Alonso jakos slabo jezdzi:P

Poprzednim razem Lena zasnela na filmie przyrodniczym:P
haha co ty tej biednej Lence puszczasz, szkoda że nie macie programu trwam zasypiała by po sekundzie

maggol gratulacje dla Wiktora, stópka w buzi to jest to synek śliczny

black
Natalka śliczna
Cytat:
tajka mój sąsiad podejrzewał u swojego syna zęby jak tylko skończył 3 miesiące a pierwsze wyszły mu dopiero jak miał 9 miesięcy hehe
pewnie u mnie też tak będzie

tajka czytam o tych wczorajszych naleśnikach i mi ślinka leci jużwiem co będę miała dziś na obiad

Cytat:
Napisane przez prunelle
łaaa, no to powodzenia może się spotkamy na starankowym jeśli nam nie wyjdzie do tego czasu drugie bobo, bo my cały czas uparcie próbujemy, nawet nieprzespane nocki nie są nam w stanie tego z głowy wybić a już 18 mies różnicy to nie tak źle
super będę trzymać kciuki

resztę doczytam później bo nadii maruder się włączył

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:21   #2588
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
a ja mam takie dziwne uczucie, że jak wyłączę komputer i pójdę spać to zakończę fajny etap z mojego życia - od jutra już wszystko będzie inne - no i mi żal...........
Kochana, w pewnym sensie tak jest,ale pamietaj,ze wszystko ma swoje dobre i złe strony
powodzenia w pracy!

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
U nas w końcu była nocka bez wstawania na smoka
Od razu się człowiek inaczej czuję, pobudka o 5 na jedzenie i spanie do 8.
super

Cytat:
Kochane, wpadłam się pochwalić, że u nas wreszcie wczoraj zastukał pierwszy ząbek!!!
moje gratulacje!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:27   #2589
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja właśnie czekam aż mała zaśnie,
ale chyba się nie doczekam

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

a jednak spi
Stary 2011-09-26, 11:31   #2590
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ale zniknęły raptem ze 3 -4 dziewczyny, a przecież ja coralady, izabella eirene, czarna, prunelle, castia, traicionera itd dalej moglabym wymieniać jesteśmy tu, nawet aja czasami zagląda chociaż biedna ma Basię uwieszoną przy cycu i Kasię z kłopotami szkolnymi, jak ktoś nie ma ochoty tu pisać, to i tak nie zmusimy,a te co chcą pisać to piszą bo mamy sentyment, bez względu na jakieś kluby

Dokladnie, tak na prawde zmienilo sie jedynie to, ze nie ma juz tu takiego gwaru jak kiedys, ale no sory. Kiedys lezalysmy do gory brzuchami i wcinalysmy czekolade, a teraz niestety trzeba sie dzieckiem zajac, a w wolnej chwili porobic cos w domu, nadrobic jakies zaleglosci. W klubie tez wbrew pozorom az tak duzo sie nie dzieje, bo sie laski szykuja do pracy, a tematy sa nadal priv. Nie rozmawiamy o pieluchach i zupkach tylko o problemach. Wiec skoro nie zalezy Wam na wejsciu do klubu, tylko na tym, zeby znowu zapanowal gwar na forum to no coz tak se ne da, bo sa inne priorytety. I Aguchaw piszesz, ze nie chcesz tracic czasu na ciagniecie tematu, ale nadal prowadzisz jakies dochodzenie. Daj sobie spokoj dziewczyno, bo tylko do siebie ludzi zniechecasz i takim zachowaniem przekreslasz ewentualne przyjecie jesli w przyszlosci by takie bylo. Niby Ci nie zalezy, ale jednak spokoju Ci to nie daje.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:57   #2591
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
no w końcu gratulacje

Cytat:
tylko pozazdrościć, to może szykują się wielkie zmiany na lepsze ?

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
izunia głos oddany, marsz do lekarza na badania bo tarczycy lepiej nie olewać
dziękuję bardzo i przypomniałaś mi o głosowaniu więc proszę o głoski http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Dokladnie, tak na prawde zmienilo sie jedynie to, ze nie ma juz tu takiego gwaru jak kiedys, ale no sory. Kiedys lezalysmy do gory brzuchami i wcinalysmy czekolade, a teraz niestety trzeba sie dzieckiem zajac, a w wolnej chwili porobic cos w domu, nadrobic jakies zaleglosci. W klubie tez wbrew pozorom az tak duzo sie nie dzieje, bo sie laski szykuja do pracy, a tematy sa nadal priv. Nie rozmawiamy o pieluchach i zupkach tylko o problemach. Wiec skoro nie zalezy Wam na wejsciu do klubu, tylko na tym, zeby znowu zapanowal gwar na forum to no coz tak se ne da, bo sa inne priorytety. I Aguchaw piszesz, ze nie chcesz tracic czasu na ciagniecie tematu, ale nadal prowadzisz jakies dochodzenie. Daj sobie spokoj dziewczyno, bo tylko do siebie ludzi zniechecasz i takim zachowaniem przekreslasz ewentualne przyjecie jesli w przyszlosci by takie bylo. Niby Ci nie zalezy, ale jednak spokoju Ci to nie daje.
Daj już sobie spokój z tym tematem bo jest bez sensu. Najpierw piszecie, że trzeba się udzielać, żeby dostać się do klubu, później, że skład jest zamknięty a większość na forum jest nowych a Wy się znacie od II kreseczek. Ja też już jestem od II kreseczek i znam większość dziewczyn. Traktujecie Klub jak jakąś "nagrodę", na której faktycznie nam tak nie zależy. Zaraz napiszesz, że to po co ten cały krzyk ale właśnie chodzi o te głupie tłumaczenia, nagłe zmiany zdania i nierówne podziały. Z forum znikają dziewczyny i powoli robi się tu strasznie cicho. Fakt, na poczekalni mieliśmy więcej czasu ale wystarczy wejść zobaczyć, kto jest aktywny na Waszym klubie i wcale tak nie jest jak piszesz o braku czasu.

Tym postem nie chciałam urazić żadnej "Klubowiczki" tylko wyrazić co ja myślę o tym. Dla mnie temat zamknięty !!!

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:01   #2592
aguchaw1
Raczkowanie

MAsz racje Joker spokoju mi to nie daje, ale nie w negatywnym znaczeniu tego słowa.. po prostu przykro i tyle.

ok spadam, trzymajcie się dziewczyny

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:05   #2593
iizabelaa
Zakorzenienie

Jok3r

nie rozumiem po co robisz zamieszanie na forum,
nie udzielałaś się tu wogóle,
a teraz nagle się zjawiasz,
bo można się pokłócić
i innym podokuczać
Stary 2011-09-26, 12:10   #2594
Jok3r
Zadomowienie

To skoro sie nie udzielalam przez jakis czas to juz mam tu zamkniete drzwi? Nie przyszlam sie klocic tylko wyrazic swoje zdanie skoro zamieszanie rowniez mnie dotyczy tak?
Stary 2011-09-26, 12:17   #2595
agaaga89
Zakorzenienie

Dziękujemy bardzo za gratulacje !!! Taka dumna mama jestem teraz, chociaż przecież żadna w tym moja zasługa, że mu wyszedł ten ząbek ...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:17   #2596
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
no w końcu gratulacje

dziękuję bardzo i przypomniałaś mi o głosowaniu więc proszę o głoski http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Daj już sobie spokój z tym tematem bo jest bez sensu. Najpierw piszecie, że trzeba się udzielać, żeby dostać się do klubu, później, że skład jest zamknięty a większość na forum jest nowych a Wy się znacie od II kreseczek. Ja też już jestem od II kreseczek i znam większość dziewczyn. Traktujecie Klub jak jakąś "nagrodę", na której faktycznie nam tak nie zależy. Zaraz napiszesz, że to po co ten cały krzyk ale właśnie chodzi o te głupie tłumaczenia, nagłe zmiany zdania i nierówne podziały. Z forum znikają dziewczyny i powoli robi się tu strasznie cicho. Fakt, na poczekalni mieliśmy więcej czasu ale wystarczy wejść zobaczyć, kto jest aktywny na Waszym klubie i wcale tak nie jest jak piszesz o braku czasu.

Tym postem nie chciałam urazić żadnej "Klubowiczki" tylko wyrazić co ja myślę o tym. Dla mnie temat zamknięty !!!
że też Ci sie chce sprawdzac takie rzeczy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:18   #2597
izunia233
Zadomowienie

iizabelaa i co odstawiłaś Delicol? Ja już zmniejszam dawkę bo widzę (boję się głośno o tym mówić, żeby nie było powrotu), że jest jakby lepiej. Mam nadzieję, że nareszcie skończą nam się problemy brzuszkowe.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-26, 12:18   #2598
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujemy bardzo za gratulacje !!! Taka dumna mama jestem teraz, chociaż przecież żadna w tym moja zasługa, że mu wyszedł ten ząbek ...
my nadal bezzębne

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-09-26, 12:20   #2599
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
no w końcu gratulacje

Wiesz ja np czesto i gesto mam tak, ze wejde do klubu i jestem zalogowana caly dzien, ale nie siedze przy kompie. Nie raz bylo tak, ze czytalam i odpisywalam dopiero pozno w nocy. Nie wiem jak inne laski, bo nie sprawdzam nigdy kto jest aktualnie w klubie.
Stary 2011-09-26, 12:21   #2600
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iizabelaa i co odstawiłaś Delicol? Ja już zmniejszam dawkę bo widzę (boję się głośno o tym mówić, żeby nie było powrotu), że jest jakby lepiej. Mam nadzieję, że nareszcie skończą nam się problemy brzuszkowe.

już dawno dostawiłam
i jest wszytsko ok
Stary 2011-09-26, 12:22   #2601
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje! u nas był nocny krzyk, nie wiem co mu jest;|

Cytat:
super, gratulacje, pewnie zaraz będzie 1

Cytat:

Ego z tym pokojem osobnym może i masz rację, bo zauważyłam, że póki NAs też nie ma w sypialni to Szymon spi dobrze, a później jak przychodzimy to np kiedy mąż sie przekręca z boku na bok, kołdra szeleści, to on też wtedy zaczyna się kręcić, no i czasami się wybudzi i wtedy smok;p
W ogóle kiedyś oglądałam taki program, gdzie mówili, że najlepiej gdy niemowlak mimo wszystko ma swój pokój - ciszę i spokój
mozliwe, Fabian śpi sam, ale jak nad ranem wezmiemy go do siebie to już ma płytki ten sen , kręci się, denerwuje itp itd

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:24   #2602
izunia233
Zadomowienie

Jok3r to jak już tutaj jesteś to może napiszesz jak tam Mateusz się rozwija, czy ma już ząbki, czy może sam siada ale już pewnie tak?Jak u Was wyglądają nocki?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
już dawno dostawiłam
i jest wszytsko ok
no to fajnie, że wszystko się uregulowało

Stary 2011-09-26, 12:25   #2603
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jok3r to jak już tutaj jesteś to może napiszesz jak tam Mateusz się rozwija, czy ma już ząbki, czy może sam siada ale już pewnie tak?Jak u Was wyglądają nocki?

juz mnie glowa boli od tych klotni

idziemy na spacer i nie mozemy wyjsc.

Stary 2011-09-26, 13:08   #2604
ada32
Wtajemniczenie

juuuhuuu

wróciłam

u mnie sytuacja opanowana..
problemy urzędowe okazały się po czasie banalnie śmieszne

Wiktorek cudownym chłopcem teraz jest..
bez skoków i przesypia nocki z jedną pobudka koło5 rano

przeczytałam Was tylko w locie ..
więc wracam jeszcze trochę złapac się tematu..

zauważyłam tez kłótnie
ale nie będę nic na ten "temat"
pisac bo nie wiem o co biega

ale się stęskniłammmm
od razu życzę wszystkim dużo zdrówka i uśmiechu na cały dzień

no to lece poczytac Was i odezwę się trochę poźniej
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:17   #2605
Jok3r
Zadomowienie

Question Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

no to fajnie, że wszystko się uregulowało
Zabkow nie ma, ale caly czas meczy dolne jedynki. Wyglada na to, ze wyjda mu jednoczesnie. Ponoc ze mna tak bylo , ze dluuugo nie mialam, a potem wyszly 2 na raz. Siedzi juz ladnie. Czasem poleci do tylu, ale generalnie siedzi sztywno. Rozwija sie dobrze, nie choruje, przybiera na wadze, co dzien uczy sie czegos nowego. Nauczyl sie plakac na zawolanie i wymuszac branie na rece , ale walcze z tym ile sie da chociaz czasem jak zrobi mine kota ze shreka to trudno sie powstrzymac, zeby go nie wziac jednak Gluten juz mu wprowadzilam i poszlo gladko. Na zoltko zareagowal lekka wysypka, ale juz przeszlo. Ulubiona hmm potrawa to bulka z maslem i ziemniaki. Potrafi opedzlowac pol bulki i calego ziemniaka. Dzis zjadl mi 1,5 kluski slaskiej. Grudek w sloiczku nie zje, zaraz zwymiotuje, ale jak mu dam warzywka w kostkach to wcina az mu sie uszy trzesa, wiec bede musiala gotowac warzywka. Z takim zwyklym jedzeniem nie ma problemow, zaczynaja sie jak ma zjesc mleko. Powinien jesc go znacznie wiecej, a tymczasem 120 to max jego mozliwosci. Musze mu je przemycac w kaszce.
Stary 2011-09-26, 13:27   #2606
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
juuuhuuu

wróciłam

u mnie sytuacja opanowana..
problemy urzędowe okazały się po czasie banalnie śmieszne

Wiktorek cudownym chłopcem teraz jest..
bez skoków i przesypia nocki z jedną pobudka koło5 rano

przeczytałam Was tylko w locie ..
więc wracam jeszcze trochę złapac się tematu..

zauważyłam tez kłótnie
ale nie będę nic na ten "temat"
pisac bo nie wiem o co biega

ale się stęskniłammmm
od razu życzę wszystkim dużo zdrówka i uśmiechu na cały dzień

no to lece poczytac Was i odezwę się trochę poźniej
my za Tobą też

super,że to nic poważnego

Stary 2011-09-26, 13:31   #2607
Ewelqa1985
Zadomowienie

ada fajnie ze wrocilas

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-09-26, 13:32   #2608
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Jak czesto musicie obcinac pazurki waszym dzieciaczkom?
Ja mojemu doslownie co 3 dni - rosna jak oszalale
my nie musimy tak często obcinać, raz w tygodniu spokojnie wystracza

Cytat:
chciałam Wam napisać, że moj mąż ma teraz 3 tygodnie urlopu, więc pewnie znikne z wizazu na ten czas, nie mial urlopu od narodzin Olka także chcemy wykorzystac ten czas tymbardziej, że mamy dużo spraw do załatwienia
naciesz się mężem i wracaj szybko, czekamy

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja od rana na nogach bo mój mały mężczyzna ma dziś swój Wielki Dzień - Chrzciny ledwo żyję i średnią mam ochotę na jakiekolwiek spotkania bo wyglądam i czuję się jakby mnie walec przejechał no ale trzeba trzymać fason, hehe

poza tym to Mateusz kończy dziś 6 m-cy!!! matko jak to zleciało, całe pół roku. nie mogę w to uwierzyć. jeszcze raz tyle i będziemy roczek świętować. już się doczekać nie mogę

zmykam dziewczyny, 3majcie kciuki żeby wszystko pięknie się udało i żeby Mateusz nie rozryczał się w kościele bo ostatnio taką arię odstawił jak byliśmy u spowiedzi że gnałam do wyjścia z wózkiem.

do usłyszenia i miłej niedzieli
za pół roczku Mateusza, a chrzciny pewnie były udane, pogoda na pewno dopisała, zaraz doczytam dalej to się dowiem wszystkiego

Cytat:
A tak w ogóle to zazdroszczę takiego mocnego snu.. ja slysze prawie każde przekręcenie Szymona w lóżku za to moj mąż spi jak zabity
Swoją drogą czy Wy dziewczyny jesteście z maluchami w pokoju?? ja bym chciała niebawem zrobić Szymonowi osobny, ale nie mamy za bardzo warunków. Jako,że słyszę prawie każde jego przekręcenie się w łożeczku to budzę się i zasypiam po 100 razy
my jesteśmy od początku we trójkę w pokoju, ale mamy tylko salon i sypialnię więc to było naturalne, gdyby był jeszcze jeden pokój to myślę że Dawid miałby od początku swój pokój (choć teraz nie jestem już taka pewna czy by mi się chciało latać do innego pokoju parę razy w ciągu nocy ), planujemy się wynieść z pokoju małego gdzieś koło nowego roku, właśnie kupiliśmy mu nowe meble

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No i w końcu ja mogę się pochwalić- mamy lewą jedyneczkę!!!! wczoraj zauważyłam białą kreseczkę ,a dzisiaj poczułam i usłyszałam
gratulacje dla Mai

Cytat:
Lenka chce jechac pod namioty... widocznie nam to sugeruje... zrobila sobie namiot z maty i siedzi pod mata album:P

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Wpadam sie przywitać, wróciłyśmy od rodziców do domku. Byłąm z Oliwką w czwartek u lekarza, katarek prawie minął. Nie ma powikłań

Z tych dobrych wiadomości to w piątek moja siostra urodziła
śliczną córeczkę Zuzię
Poród trwał 5 godzin sn. Tak się cieszę, że wszystko dobrze poszło i mała zdrowa

Dobra spadam was doczytać...
super, że Oliwka już doszła do siebie
gratulacje dla siostry, zdrówka dla niej i Zuzi

Cytat:
korzystajac z okazji ze Szym nadal spi;p dodaje najnowsza fotke z wczorajszych porannych zabaw
szkoda, że się nie załapałam

Witam byliśmy dziś u lekarza, bo katar nadal małego męczy, a od soboty bardzo łapał się za prawe ucho i obawiałam się czy nic się złego nie dzieje. Na szczęście wszystko ok, osłuchowo ok, uszy też w porządku tylko jak nos zatkany to w uszach jest takie podwyższone ciśnienie, które małemu przeszkadza. Dostaliśmy jeszcze jedne krople i działamy dalej.

Ja też chyba trochę mniej będe teraz na wizażu, bo zaawarliśmy z mężem porozumienie, że kiedy wraca z pracy nie bedzie siedział przed telewizorem, a ja przy kompie

A co do dyskusji jaka się tu wywiązała na temat klubu, to niektóre tłumaczenia jakie się tu pojawiły są co najmniej dziwne, ale mnie nic do tego. Jestem tu krótko i nie będę się w to wtrącać, bo nikt nikogo nie może zmusić do pisania na wątku. Jedna rzecz jest tylko przykra - kilka razy padało tu pytanie, czy niektóre dziewczyny przeniosły się tylko do klubu i myślę, że wtedy wystarczyło potwierdzić, a sprawa byłaby jasna.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:34   #2609
87czarna
Zakorzenienie

kasiunia
Oby szybko przeszło

Stary 2011-09-26, 13:43   #2610
Tity
Zakorzenienie

Wiecie co....żenada z tym klubem polega na tym, że klub jest niby mamuś marzec-kwiecień, a w klubie omawia się co innego i nie dla wszystkich mamuś. I moim zdaniem do klubu "MAMY" powinny być zaproszone wszystkie osoby z listy i jeśli chcą to sobie zaglądają, jeśli nie to nie, a skoro rozmawiacie tam o sprawach prywatnych to powinien być jakiś piapsiółkowy klub i nikt by Wam tam nie zaglądał. Proste i logiczne i nie wiem o co takie halo. Wszyscy by byli zadowoleni. Ode mnie tyle na ten temat.

No to teraz o poważnych sprawach
Leoś zaczął mówić do mnie meme

Jak jest głodny to mówi od 3 dni eme(chyba skraca sobie "zjemy"), a jak płacze bo chce na rączki to meme.

Cytat:
Gratulacje
tajka ja tam nie widzę, z której strony Ty gruba jesteś, chyba w rzęsach
kasiunia bardzo dobre porozumienie, nam by się przydało, ale chyba nie da rady Z resztą jak rodzice w domu, to nie wiele możemy porobić. TV zajęty przez, mama pokój obok, a u nas mały.
Ale już niedługo przeprowadzka to zobaczymy jak będzie

Nasz nadal bezzębny

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości